Follow us

Μητσοτάκης: Στόχος ο μέσος μισθός στα 1.500 ευρώ μέσα στην τετραετία - Νέες αυξήσεις για συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους

Ανεργία κάτω από 8% το 2027, στα 1.500 ευρώ ο μέσος μισθός, στα 950 ευρώ ο κατώτατος, νέες αυξήσεις στις συντάξεις 3-4%

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
mhtsotakhs

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε το πρόγραμμα διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας 2023-2027. Πρόκειται για τον οδικό χάρτη για την ενίσχυση των εισοδημάτων, τον εκσυγχρονισμό της χώρας και την θεσμική και εθνική θωράκιση της.

Το πρόγραμμα περιγράφεται σε πέντε άξονες, την "παραγωγική Ελλάδα", την "κοινωνική Ελλάδα", την "ψηφιακή και πράσινη Ελλάδα", τη "δίκαιη Ελλάδα" και την "ισχυρή Ελλάδα".

Αν κάτι χαρακτηρίζει αυτό το πρόγραμμα είναι η φιλοδοξία για το μέλλον, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, 'Ακης Σκέρτσος, στην εισαγωγή της εκδήλωσης.

Η εκδήλωση άνοιξε με βίντεο που μίλησαν πέντε νέοι άνθρωποι για την καθημερινότητά και τους προβληματισμούς τους. Η Σία, η Γεωργία, η Αθηνά, ο Πρόδρομος και ο Γιάννης, αναφέρθηκαν στην οργάνωση του κράτους, την ενίσχυση των δομών Υγείας και Παιδείας, το κοινωνικό κράτος, την ενίσχυση της υπαίθρου και την παράνομη μετανάστευση.

Μητσοτάκης: Στόχος ο μέσος μισθός στα 1.500 ευρώ μέσα στην τετραετία - Νέες αυξήσεις για συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους

Ανεβαίνοντας στο βήμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε την ομιλία του κάνοντας τον απολογισμό των έργων και σημαντικών σταθμών της διακυβέρνησής του, χρησιμοποιώντας σλάιντ και φωτογραφίες.

"Τα μεγάλα άλματα απαιτούν στέρεα θεμέλια. Αυτά τα θεμέλια βάλαμε στην πρώτη τετραετία της Νέας Δημοκρατίας" είπε ο πρωθυπουργός στην αρχή της ομιλίας του αναφερόμενος στις προκλήσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση της ΝΔ.

mhtsotakhw

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός είπε:

Σήμερα θα επιχειρήσουμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό.

Θα επιχειρήσω να σας πω μία ιστορία του πώς οραματίζομαι την Ελλάδα σε τέσσερα χρόνια.

Τα άλματα απαιτούν στέρεα θεμέλια τα οποία βάλαμε την πρώτη τετραετία της ΝΔ.

Κάναμε σημαντικά βήματα προόδου και επιβάλλεται να τα συνεχίσουμε.

Όρισε ως πρώτο άξονα την παραγωγική Ελλάδα, που αναπτύσσεται και παράγει νέες θέσεις εργασίας και βελτιώνει το εισόδημα όλων των Ελλήνων.

Αναφέρθηκε στην ανάπτυξη που ήταν σχεδόν δύο φορές μεγαλύτερη από τον μέσο όρο ανάπτυξης της ευρωζώνης και τη μείωση του δημόσιου χρέους κατά 40 ποσοστιαίες μονάδες.

Η διαφύλαξη της δημοσιονομικής σταθερότητας αποτελεί όρο απαράβατο και συμβόλαιο εμπιστοσύνης με τη νέα γενιά.

μητσο

"Θέσαμε τα θεμέλια για μια αναπτυξιακή πολιτική που δεν θα θέσει σε κανέναν κίνδυνο στο μέλλον τη δημοσιονομική σταθερότητα. Αυτή για μένα είναι η κορυφαία δέσμευση απέναντι στη νέα γενιά" σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης υπογραμμίζοντας τα επιτεύγματα της ακολουθούμενης οικονομικής πολιτικής σε ότι αφορά τη μείωση των φόρων, την μεγέθυνση του ΑΕΠ και την προσέλκυση νέων επενδύσεων από παγκόσμιους κολοσσούς.

"Η ανάπτυξη είναι το θεμέλιο στο οποίο χτίζεται η οικονομική μας πολιτική. Ήταν σχεδόν δύο φορές μεγαλύτερη από τη μέση ανάπτυξη της Ευρωζώνης την τελευταία τετραετία… Η διαφύλαξη της δημοσιονομικής σταθερότητας αποτελεί όρο απαράβατο για να μην βρεθεί η χώρα αντιμέτωπη με το φάσμα της χρεοκοπίας. Αυτή την ανάπτυξη την πετύχαμε πρωτίστως μέσα από επενδύσεις. Η χώρα κατάφερε για πρώτη φορά να παράξει πρωτογενές πλεόνασμα, παρά τις μειώσεις των φόρων”, σημείωσε.

mhtsotakhw

Κάναμε πολύ σημαντικά βήματα προόδου, αλλά ταυτόχρονα μειώσαμε τους φόρους και τις εισφορές κάτι που αποδεικνύει την απόλυτη συνέπεια πράξεων, τόνισε και έδειξε διαφάνεια όπου αναφέρονταν αναλυτικά οι μειώσεις φόρων.

Η χώρα κατάφερε για πρώτη φορά το 2022 να παράξει πρωτογενές πλεόνασμα παρά τις μειώσεις των φόρων, πρόσθεσε.

Αναφέρθηκε επίσης στις επενδύσεις μεγάλων κολοσσών στη χώρα μας όπως η Microsoft και η Pfizer.

Η Μicrosoft ήταν η πρώτη που μας πίστεψε και άνοιξε το δρόμο. Η Pfizer έχει δημιουργήσει εντυπωσιακό, παγκόσμιο, κέντρο καινοτομίας στη Θεσσαλονίκη. Πολύ σύντομα θα μπορέσει να ξεπεράσει τους 1.000 εργαζόμενους.

Δείχνοντας φωτογραφία από τα ναυπηγεία της Σύρου, είπε ότι πλέον εργάζονται 600 εργαζόμενοι και δεν είναι το μόνο που αναβίωσε επί της κυβερνητικής θητείας. 600 εργαζόμενοι στα ναυπηγεία της Ελευσίνας και μπορεί να φτάσει και τους 2.000 εργαζόμενους, ενώ λύθηκε και ο γόρδιος δεσμός των ναυπηγείων του Σκαραμαγκά που έχει περάσει πλέον στα χέρια ιδιώτη. Μέσα στον επόμενο χρόνο εκτιμάται ότι θα γίνουν πάνω από 700 προσλήψεις.

Οι επενδύσεις πρέπει να συνοδεύονται από καλούς μισθούς. Ο μέσος μισθός στον ιδιωτικό τομέα αυξήθηκε. Είχαμε δεσμευθεί για αύξηση του κατώτατου μισθού, ξεπεράσαμε αυτή μας τη δέσμευση. Σκοπός μας να φτάσει τα 950 ευρώ τουλάχιστον στο τέλος της τετραετίας.

Ο τουρισμός πέρασε πρωτοφανή δοκιμασία στην πανδημία. με συντονισμένες κινήσεις στηρίξαμε τον κλάδο του τουρισμού και αναλάβαμε πρωτοβουλίες. Το 2022 είναι χρονιά με ρεκόρ εσόδων από τις βασικές μας αγορές, και το 2023 να αναμένεται ακόμη καλύτερο. Αυτό δεν έτυχε. Πέτυχε.

Σε όλη την επικράτεια αυτή την ώρα εξελίσσονται έργα 22,5 δισ. ευρώ. 14 δισ. έργα δημοπρατήθηκαν από το 2019 έως το 2023.

νδ

Ανεργία κάτω από 8% το 2027, στα 1.500 ευρώ ο μέσος μισθός, στα 950 ευρώ ο κατώτατος, νέες αυξήσεις στις συντάξεις 3-4%

Οπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης "μπορούμε και πρέπει να πετύχουμε ρυθμούς ανάπτυξης διπλάσιους της ΕΕ. Το δημόσιο χρέος να φτάσει στο 120% το 2030. Η ανεργία μπορεί να φτάσει το 2027 στο 8%, οι εξαγωγές στο 60% του ΑΕΠ το 2027. Πλησιάζουμε στο στόχο η Ελλάδα να γίνει προορισμός για 12 μήνες το χρόνο, να φτάσουμε τα 30 δισ. ευρώ έσοδα από τον τουρισμό, ετησίως."

μητσοτακης

- Κεντρική προεκλογική δέσμευση είναι η αύξηση των μισθών, με στόχο 25% αύξηση στην επόμενη τετραετία, ο μέσος μισθός 1.500 ευρώ.

- Νέες αυξήσεις στις συντάξεις την 1-1-24. Αύξηση μισθών δημοσίων υπαλλήλων από 1-1-24 με νέο ενιαίο μιοσθολόγιο.

Αναλυτικότερα όπως είπε:

Σήμερα βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση το 2022 να έχει ρεκόρ εσόδων στις βασικές του αγορές και το 2023 να αναμένεται ακόμη καλύτερο. Αυτό δεν έτυχε, πέτυχε, τόνισε.

Είπε ότι το 2019 είχε προβάλει την πρόθεσή του να γίνει η Ελλάδα ένα απέραντο εργοτάξιο και σήμερα εξελίσσονται έργα ύψους 22,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Οικονομικοί στόχοι για την επόμενη τετραετία

Διπλάσιος ρυθμός ανάπτυξης της ΕΕ, αύξηση επενδύσεων κατά 70%, μείωση δημόσιου χρέους στο 120% του ΑΕΠ το 2030, μείωση της ανεργίας κάτω από το 8% έως το 2027, αύξηση μεριδίου μεταποίησης, με εξαγωγές στο 60% του ΑΕΠ το 2027, 12μηνη τουριστική περίοδος με έσοδα 30 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως, η Ελλάδα μεταξύ των 10 καλύτερων χωρών.

Αδιαπραγμάτευτος στόχος 25% αύξηση των μισθών μέσα στην τετραετία, να πάει στα 1500 ευρώ ο μέσος μισθός μέσα στην τετραετία και στα 950 ευρώ τουλάχιστον ο κατώτατος μισθός.

Νέες αυξήσεις στις συντάξεις της τάξης του 3-4% την 1/1/2024.

Θα έχουμε αύξηση των μισθών για πρώτη φορά μετά από χρόνια των δημοσίων υπαλλήλων, μέσω νέου ενιαίου μισθολογίου την 1/1/2024 με συνολική επιβάρυνση 500 εκατομμύρια ευρώ πρόσθετα μόνο για τις απολαβές των δημοσίων υπαλλήλων και εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας για όλες τις επιχειρήσεις ανεξαρτήτως μεγέθους και εντατικοί έλεγχοι της επιθεώρησης εργασίας.

νδ

Αύξηση αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί, κατάργηση τέλους επιτηδεύματος, μείωση ασφαλιστικών εισφορών κατά μία μονάδα

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέρασε στις φορολογικές παρεμβάσεις. Υπογράμμισε την ανάγκη περαιτέρω μείωσης φορολογικών συντελεστών.

Το τέλος επιτηδεύματος εντός της τετραετίας θα έχει πλήρως καταργηθεί. Αύξηση του αφορολόγητου κατά 1000 ευρώ για όλες τις οικογένειες που έχουν παιδιά.

Μειώνουμε σε πρώτη φάση κατά μία επιπλέον μονάδα τις ασφαλιστικές εισφορές για να μειώσουμε τη φορολόγηση στην εργασία και από 1/1/2025 μειώνουμε τα τεκμήρια διαβίωσης κατά 30% μεσοσταθμικά.

Ανέφερε 10 έργα ενδεικτικά που μέσα στην επόμενη τετραετία, είτε θα έχουν ολοκληρωθεί, είτε θα βρίσκονται στη φάση της ολοκλήρωσης ξεχωρίζοντας το μετρό της Θεσσαλονίκης.

νδ

Ψηφιακή επανάσταση στην υγεία- Πάνω από 300 μονάδες τηλεϊατρικής -Ανακαίνιση επειγόντων και κέντρων υγείας

Περνώντας στον άξονα της Κοινωνικής Ελλάδας μίλησε για πολιτικές που έχουν να κάνουν με την Παιδεία, με την Υγεία, με την Κοινωνική Συνοχή.

Αναφέρθηκε αρχικά στην επιχείρηση "Ελευθερία" που όπως είπε είναι μια εικόνα από το μέλλον. Αυτή την εικόνα θέλουμε σε ολόκληρο το ΕΣΥ είπε και μίλησε στη συνέχεια για τον ψηφιακό φάκελο ασθενούς, μέσω του myHealth, που θα είναι ολοκληρωμένος στο τέλος της επόμενης τετραετίας. Η ψηφιακή επανάσταση στην υγεία από τις κεντρικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης.

Αναφέρθηκε στον περιορισμό των βοηθητικών κλινών αλλά και στην αύξηση των μονάδων εντατικής θεραπείας.

Εκσυγχρονισμός των τμημάτων επειγόντων περιστατικών σε 80 νοσοκομεία και δραστική ανακαίνιση και των 156 κέντρων υγείας της χώρας με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

Δημιουργία παραπάνω από 300 μονάδων τηλεϊατρικής και μείωση του χρόνου αναμονής για τις ιατρικές πράξεις.

4.000-5.000 προσλήψεις εκπαιδευτικών κάθε χρόνο-Τετραετία εξωστρέφειας για τα ΑΕΙ

Η Παιδεία ήταν ο επόμενος τομέας και ο πρωθυπουργός παρουσίασε φωτογραφίες από τις τάξεις του μέλλοντος όπως είπε με ψηφιακούς διαδραστικούς πίνακες σε όλες τις τάξεις από την Ε΄ Δημοτικού μέχρι την Γ' Λυκείου σε 36.000 αίθουσες δημοσίων σχολείων.

Την επόμενη τετραετία υλοποίηση σημαντικής δέσμης θεσμικών παρεμβάσεων που ψηφίστηκαν αυτή την τετραετία.

Χτίζουμε πάνω στις 25.000 νέες προσλήψεις εκπαιδευτικών που έκανε αυτή η κυβέρνηση. Εκτιμούμε 4.000 με 5.000 νέες προσλήψεις εκπαιδευτικών κάθε χρόνο.

Έδειξε φωτογραφία από το σύγχρονο campus του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και είπε ότι έτσι θέλουμε να είναι όλα τα δημόσιά μας πανεπιστήμια. Εξωστρέφεια και ποιοτικές σπουδές με σύνδεση των σπουδών με την εργασία και τη βιομηχανική παραγωγή.

Η επόμενη τετραετία θα είναι η τετραετία της εξωστρέφειας για τα δημόσια πανεπιστήμια, τόνισε.

10.000 νέοι εργαζόμενοι στην υγεία, διπλασιασμός πόρων για το Σπίτι μου

Έκανε, ακολούθως μία σύνοψη για τον τομέα της υγείας μιλώντας για αύξηση του νοσηλευτικού προσωπικού κατά 10.000 εργαζομένους, ανακαίνιση και εκσυγχρονισμό 80 νοσοκομείων και 156 κέντρων υγείας, δωρεάν προσωπικό γιατρό για όλους, ψηφιακό μετασχηματισμό της υγείας, δημιουργία 311 νέων δομών ψυχικής υγείας και δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για όλους τους πολίτες.

Αναφερόμενος στον τομέα των μεταφορών τόνισε πως τα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν αποτελούν μόνο αναπτυξιακό έργο αλλά και πολιτική κοινωνικής συνοχής. Μίλησε για φιλικές προς το περιβάλλον μεταφορές και μείωση αφίξεων του χρόνου μεταξύ των δρομολογίων.

Μέσα στην επόμενη τετραετία θα έχουμε 2000 καινούργια λεωφορεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, πολλά εκ των οποίων θα είναι ηλεκτρικά.

Ανέλυσε στη συνέχεια το πρόγραμμα Σπίτι Μου και τη σημασία του, το οποίο ξεκίνησε ως κυβερνητική απάντηση στο αίτημα νέων ανθρώπων για την απόκτηση κατοικίας με ευνοϊκούς όρους. Διπλασιασμός πόρων σε πρώτη φάση, λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης.

Μίλησε επίσης για τις πολιτικές προσβασιμότητας σε αρχαιολογικούς χώρους από άτομα περιορισμένης κινητικότητας. Θα έχουν ολοκληρωθεί έως το 2025 έργα πρόσβασης ΑμεΑ σε 21 σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους.

Αναφέρθηκε και στο σχέδιο του νέου Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου. Εκτίμησε ότι θα απαιτηθούν περί τα δύο χρόνια για την ολοκλήρωση των μελετών με ιδιωτική χρηματοδότηση και μία τετραετία για να κατασκευαστεί η είσοδος, που χαρακτήρισε παρέμβαση με αναπτυξιακό χαρακτήρα.

Πρόσθεσε ότι το 2025 θα λειτουργεί Ανώτατη Σχολή Παραστατικών Τεχνών με πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα ισότιμα με αποφοίτους ΑΕΙ.

Ψηφιακό κράτος την επόμενη τετραετία, στο 80% η παραγωγή των ΑΠΕ

Ακολούθησαν συνόψεις για την Παιδεία και τον τομέα των Μεταφορών και ο πρωθυπουργός τόνισε ότι αυξάνεται το επίδομα μητρότητας στους ελεύθερους επαγγελματίες και στους αγρότες από τους 4 στους 9 μήνες.

Ο επόμενος άξονας που ανέλυσε ήταν η Πράσινη και Ψηφιακή Ελλάδα.

"Αν μία κυβέρνηση έχει αξιοπιστία όταν μιλάει για ψηφιακές πολιτικές, αυτή είναι η κυβέρνηση της ΝΔ", είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Υπογράμμισε την πραγματική σημασία της εφαρμογής της ψηφιοποίησης και τόνισε ότι με προγραμματισμό και πολλή δουλειά, σήμερα μπορούμε να εκδίδουμε συντάξεις σε δύο μήνες.

Αυτό είναι το πρότυπο για όλο το δημόσιο. Ψηφιοποίηση όλων των υπηρεσιών του κράτους μέσα στην επόμενη τετρατετία.

Ακολούθως ανέπτυξε τη σημασία της αιολικής ενέργειας υπογραμμίζοντας ότι η χώρα μας παράγει σχεδόν το 50% της ενέργειάς της από τον ήλιο και τον άνεμο τονίζοντας ότι είμαστε πρωταγωνιστές στον κόσμο στην παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ. Σκοπός μας είναι να φθάσουμε στο 80% παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ μέσα στην επόμενη τετραετία.

Μίλησε στο σημείο αυτό την πρωτοβουλία Greco Islands. Αυτό πρέπει να είναι το μοντέλο για όλα τα ελληνικά νησιά.

Γινόμαστε διεθνής ενεργειακός κόμβος, προστατεύουμε το φυσικό μας περιβάλλον

Αναφέρθηκε όμως και στις σεισμικές έρευνες νοτιοδυτικά της Κρήτης, των οποίων τα αποτελέσματα αναμένονται υπογραμμίζοντας ότι η χώρα μας μετατρέπεται σε διεθνή ενεργειακό κόμβο. Είμαστε χώρα που παίζει κρίσιμο ρόλο στην ενεργειακή ασφάλεια ολόκληρης της περιοχής της Βαλκανικής.

Αναγκαία η προστασία του μοναδικού φυσικού μας περιβάλλοντος, επεσήμανε και αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία Απάτητα Βουνά.

Συνοπτικά στην ψηφιακή Ελλάδα ανέφερε την ένταξη του 90% των δημοσίωνν υπηρεσιών στο gov.gr, την πλήρη ψηφιοποίηση των κεντρικών αρχείων του κράτους και τη σημασία των οπτικών ινών που θα φθάσουν σε κάθε δημόσιο και ιδιωτικό κτίριο.

Συνόψισε και μια σειρά από προγράμματα όπως εκείνα της ενεργειακής αναβάθμισης 600.000 κατοικιών, την ολοκλήρωση 45 μονάδων διαχείρισης αποβλήτων σε όλη τη χώρα αλλά και το Εθνικό Πρόγραμμα Αναδασώσεων.

Μια "Δίκαιη Ελλάδα" που δεν αφήνει κανένα πίσω και δίνει ίσες ευκαιρίες κυρίως στους αδύναμους

Ο επόμενος άξονας "Δίκαιη Ελλάδα" δεν περιλαμβάνει μόνο τον τομέα της Δικαιοσύνης, αλλά και σημαίνει μία Ελλάδα η οποία δεν αφήνει κανέναν πίσω και δίνει ίσες ευκαιρίες κυρίως σε εκείνους που χρειάζονται την κρατική φροντίδα περισσότερο από άλλους, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναφέρθηκε στο πρόγραμμα "προσωπικός βοηθός" που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης, αλλά και στη βία κατά των γυναικών και τις σχετικές πρωτοβουλίες.

Στη συνέχεια μίλησε για την Εθνική Στρατηγική ΛΟΑΤΚΙ και το δικαίωμα αιμοδοσίας, ειδικά προγράμματα απασχόλησης για τους τρανς, ειδικές δράσεις για την προστασία των φορέων του HIV κ.α.

Επεσήμανε, όμως, ότι η Δικαιοσύνη αυτή καθαυτή είναι από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εξαιτίας καθυστερήσεων και στόχος είναι εντός της τετραετίας να φθάσουμε στον ευρωπαϊκό μέσο όρο δηλαδή λιγότερες από 500 ημέρες για την εκκαθάριση των εκκρεμών υποθέσεων στη Δικαιοσύνη. Κι εδώ ρόλο θα παίξει η ψηφιακή δικαιοσύνη και ο νέος δικαστικός χάρτης.

Αναφέρθηκε ακόμη στη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού στο Δημόσιο.

Ισχυρή Ελλάδα σε άμυνα, μεταναστευτικό και εθνική ασφάλεια

Στον τομέα ισότητα και συνοχή υπογράμμισε ότι η αύξηση κατά 8% του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και των αναπηρικών επιδομάτων γίνεται πράξη και η πορεία θα συνεχιστεί.

Στάθηκε στο έμφυλο μισθολογικό χάσμα και είπε ότι αυτό πρέπει να σταματήσει και πέρασε στον τελευταίο άξονα "Ισχυρή Ελλάδα" που αφορά τις πολιτικές της άμυνας, της μετανάστευσης, της εθνικής ασφάλειας.

Έδειξε μια εικόνα από την Πολιτική Προστασία του σήμερα και αναφέρθηκε σε συγκριμένα προγράμματα που υλοποιούνται ήδη.

Μίλησε για τη μεγάλη κατάκτηση του 112, για την οποία υπογράμμισε ότι έχουμε κάθε λόγο να είμαστε υπερήφανοι επισημαίνοντας ότι θέλουμε να είμαστε πρωτοπόροι στα συστήματα πολιτικής προστασίας.

Αναφέρθηκε στα επιτεύγματα της αποτελεσματικής προστασίας των συνόρων και ανήγγειλε πρωτοβουλίες εκσυγχρονισμού του Λιμενικού και δημιουργίας Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου.

Μίλησε όμως και για τα κέντρα υποδοχής μεταναστών που έχουν μειωθεί από 122 το 2019 σε 31 και τις προσλήψεις 2.000 συνοριοφυλάκων.

μητσοτακης

μητσοτακης

Τα βασικά σημεία

Παραγωγική Ελλάδα

- Μείωση δημοσιου χρέους στο 140% - Επαναφορά και διατήρηση του πληθωρισμού στο 2%.
- Μείωση της ανεργίας κάτω από 8% έως το 2027.
- 12μηνη τουριστική περίοδος - στόχος δημόσια 30 δισ. ετησίως.

- Αύξηση μέσου μισθού πάνω από 25% στην τετραετία 2023-2027 (στα 1.500€ από 1.170 €) και αύξηση κατώτατου μισθού στα 950 €.
- Νέα αύξηση 3-4% στις συντάξεις από 1/1/2024.
- Αύξηση μισθών δημοσίων υπαλλήλων και αναμόρφωση μισθολογίου τους από 1/1/2024.
- Εφαρμογή ψηφιακής κάρτας εργασίας σε όλες τις επιχειρήσεις – αυστηροί ψηφιακοί έλεγχοι παντού.

- Σταδιακή μείωση 20% τέλους επιτηδεύματος το 2025, 30% το 2026 και κατάργηση έως το 2027.
- Οριστική κατάργηση τέλους επιτηδεύματος για τους αγρότες και αύξηση τους κατα 60.000 έως το 2027.
- Αύξηση αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για οικογένειες με παιδιά από 1/1/2024.
- Μείωση κατά μία επιπλέον μονάδα ασφαλιστικών εισφορών και μη μισθολογικού κόστους.
- Μείωση τεκμηρίων διαβίωσης κατά 30% μεσοσταθμικά από 1/1/2025

- 2.300 έργα κρίσιμων υποδομών (δρόμοι, αεροδρόμια, μετρό, σιδηρόδρομοι, λιμάνια, δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης) σε όλη την Ελλάδα.

Κοινωνική Ελλάδα

- Αύξηση του νοσηλευτικού προσωπικού κατά 10.000 εργαζομένους
- Ανακαίνιση και εκσυγχρονισμός 80 νοσοκομείων και 156 κέντρων υγείας, δημιουργία 315 μονάδων τηλεϊατρικής, 25 σύγχρονων κέντρων αποκατάστασης
- Δημιουργία 311 νέων δομών ψυχικής υγειας σε όλη τη χώρα.

- Διεύρυνση ολοήμερου σχολείου ως τις 17.30 και επέκταση διευρυμένου και ενισχυμένου ολοήμερου προγράμματος σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία.
- 150 Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία μέχρι το 2027.
- Αύξηση μισθολογικών απολαβών εκπαιδευτικών και ακαδημαϊκών με έμφαση σε νεοδιόριστους.
- Ανέγερση φοιτητικών εστιών για στέγαση 8.500 φοιτητών μέσω ΣΔΙΤ.

- Προμήθεια 650 λεωφορείων μηδενικών ρύπων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη - αύξηση συχνότητας δρομολογίων λεωφορείων και Αττικού Μετρό.

- Αυξάνεται το επίδομα μητρότητας σε ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες από τους 4 στους 9 μήνες στο ύψος του κατώτατου μισθού.

- 1,8 δις ευρώ σε συνολικά 137.000 νέους δικαιούχους έως 39 ετών για τη Νέα Στεγαστική Πολιτική "Σπίτι μου"
- Αυξάνονται κατά 90.000 οι θέσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και φύλαξης νηπίων μέσω του προγράμματος "Νταντάδες της γειτονιάς" - συστήνονται 150 νέα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών - διευρύνεται το ωράριο λειτουργίας παιδικών σταθμών ως τις 17:30 - θεσμοθετούνται χώροι φύλαξης και φροντίδας παιδιών σε μεγάλες επιχειρήσεις.

Πράσινη και ψηφιακή Ελλάδα

- Ένταξη του 90% των δημοσίων υπηρεσιών του κρατους στο gov.gr.
- Οπτική ίνα σε κάθε δημόσιο και ιδιωτικό κτίριο έως το 2027 για γρήγορο Ιnternet.
- Το 94% της χώρας καλύπτεται με 5G έως το 2027.

- Ενεργειακή αναβάθμιση 600.000 κατοικιών μέσω προγραμμάτων "Εξοικονομώ", "Αλλάζω θερμοσίφωνα" και "φωτοβολταικά στέγης".
- Εθνικό πρόγραμμα αναδασώσεων με 20 εκ δένδρα
- Πρόγραμμα GR-ECO islands.

Δίκαιη Ελλάδα

- Επιτάχυνση χρόνου απονομής δικαιοσύνης στον ευρωπαϊκό μέσο όρο ( λιγότερες από 500 μέρες) και εκκαθάριση εκκρεμών υποθέσεων.

- Συνταγματική αναθεώρηση (άρθρο 16).

- Αύξηση κατά 8% Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και αναπηρικών επιδομάτων.

- Επέκταση υποστηριζόμενης απασχόλησης για όλα τα άτομα με αναπηρία - Προσωπικός Βοηθός.
- Πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών (Εφαρμογή του panic button, δομές υποστήριξης κακοποιημένων γυναικών και των παιδιών τους, Συμβουλευτικά Κέντρα Κακοποιημένων Γυναικών.
- Υλοποίηση της Εθνικής Στρατηγικής για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+.

Ισχυρή Ελλάδα

- Επέκταση του φράκτη στον Έβρο στο σύνολο (140 χλμ)
- Οργανωτική Αναδιάρθρωση της ΕΛΑΣ - Αποδέσμευση άνω των 5.000 αστυνομικών από μη αστυνομικά καθήκοντα.
- Νέο Πυροσβεστικό Σώμα - Πρόσληψη 500 νέων στελεχών - Προμήθεια σύγχρονων αμφίβιων αεροσκαφών πυρόσβεσης για τα νησιά και 5 +2 Canadair νέου τύπου καθώς και πυροσβεστικών οχημάτων μεγάλης κλίμακας.
- Η Ελλάδα αποκτά 24 αεροσκάφη τύπου Rafale , 3 (+1) φρεγάτες Belharra, αναβαθμίζει 83 αεροσκάφη F-16 στην κορυφαία έκδοση Viper. Βρίσκονται σε εξέλιξη 19 προγράμματα ύψους 11,5 δισεκ. ευρώ για την προμήθεια αεροσκαφών F-35, την αναβάθμιση μαχητικών αεροσκαφών F-16 Block 50 και την απόκτηση 3 νέων κορβετών του Πολεμικού Ναυτικού.

nd

νδ

νδ

νδ

νδ

νδ

νδ

Η "παραγωγική Ελλάδα", που περιλαμβάνει τον προγραμματικό σχεδιασμό για τους μισθούς σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τους φόρους, τις επενδύσεις και την αγορά εργασίας.

Η "Κοινωνική Ελλάδα" περιλαμβάνει τις δεσμεύσεις για το ΕΣΥ στο οποίο η κυβέρνηση δίνει μεγάλη βαρύτητα, όπως και στην Παιδεία, ενώ στο πλαίσιο βελτίωσης της καθημερινότητας του πολίτη στοχευμένες θα είναι οι πολιτικές της και για τον εκσυγχρονισμό των Μέσων Μεταφοράς.

Η "Ψηφιακή και Πράσινη Ελλάδα" περιλαμβάνει τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων στο ψηφιακό κράτος με την περαιτέρω διεύρυνση του gov.gr ώστε μέχρι το 2027, όλες οι διαδικασίες στη δημόσια διοίκηση να είναι ψηφιακές, με ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται και στη "Δίκαιη Ελλάδα" και στη λειτουργία των θεσμών και του κράτους, αλλά και στην "Ισχυρή Ελλάδα" που εστιάζει στη συνέχιση της ενίσχυσης της εξωτερικής πολιτικής, της άμυνας και της ασφάλειας του Πολίτη, συμπεριλαμβανομένου και του μεταναστευτικού. ​

nd

Σε Καβάλα και Ξάνθη την Πέμπτη ο Κυρ. Μητσοτάκης

Αύριο Πέμπτη ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τις Περιφερειακές Ενότητες Καβάλας και Ξάνθης.

Το πρωί ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την Ελευθερούπολη, την Καβάλα και τη Χρυσούπολη.

Στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το βιομηχανικό συγκρότημα του Ομίλου Sunlight και τα Θερμοκήπια Θράκης.

Στις 19:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει σε εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης – Στέγη Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης "Κωνσταντίνος Μπένης", όπως αναφέρουν σε ενημερωτικό σημείωμα κυβερνητικές πηγές.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την πιο πολυσυζητημένη παράσταση της χρονιάς στην Αθήνα

Ο "Οιδίποδας" του Ρόμπερτ Αικ στη Στέγη συνεχίζει με επιπλέον παραστάσεις έως 1 Φεβρουαρίου 2026, δίνοντας την ευκαιρία σε όσους δεν πρόλαβαν να κλείσουν εισιτήριο να ζήσουν αυτή την εκρηκτική παράσταση.

ΜΕ ΤΟ 58% ΤΩΝ ΨΗΦΩΝ 15 Δεκ 2025 | 08:39

Χιλή: Ο ακροδεξιός Αντόνιο Καστ εξελέγη νέος πρόεδρος - Πολέμιος της άμβλωσης και του γάμου των ομοφυλόφιλων

Ο 59χρονος υπερσυντηρητικός έλαβε το 58% των ψήφων έναντι της, υποψήφιας ευρείας συμμαχίας της αριστεράς και του κέντρου, Γιανέτ Χάρα η οποία συγκέντρωσε το 42%

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΓΡΟΤΩΝ 14 Δεκ 2025 | 17:40

Αγρότες: Η επίσημη λίστα των αιτημάτων – Το κείμενο που εστάλη στον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά το "όχι" στη συνάντηση

Η επίσημη λίστα και το κείμενο που κοινοποιείται από τους αγρότες στο Μέγαρο Μαξίμου - Τι σημειώνουν για ευλογιά και σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 14 Δεκ 2025 | 14:33

Μητσοτάκης για την επίθεση στο Σίδνεϊ: "Ο αντισημιτισμός και το μίσος δεν έχουν θέση στις κοινωνίες μας"

"Καταδικάζω με τον πιο έντονο τρόπο αυτή τη βία", δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης,

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ 14 Δεκ 2025 | 10:30

Εκπληκτος με την άρνηση των αγροτών ο Κυρ. Μητσοτάκης: Τα μπλόκα υπονομεύουν τον αγώνα σας, μελετάμε μέτρα ενίσχυσης

Διάλογος δεν γίνεται με τελεσίγραφα, οι λύσεις προκύπτουν από συζήτηση διαμηνύει ο Κυρ. Μητσοτάκης στους αγρότες

ΤΙ ΖΗΤΟΥΝ 14 Δεκ 2025 | 09:20

Ανυποχώρητοι στα μπλόκα οι αγρότες: Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις, στέλνουν λίστα με αιτήματα στον Μητσοτάκη

Οι αγρότες θεωρούν ότι χωρίς συγκεκριμένες λύσεις και απτές απαντήσεις στα αιτήματά τους ο διάλογος δεν μπορεί να έχει ουσιαστικό περιεχόμενο.

ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 14 Δεκ 2025 | 08:34

Επίσκεψη Μητσοτάκη σε μπλόκο της Τροχαίας στη Σταδίου: Έκανε αλκοτέστ για να δει πως γίνεται

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε με τις γυναίκες και τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 13 Δεκ 2025 | 19:30

Κινητοποιήσεις αγροτών: "Προσχηματικό" χαρακτηρίζει η αντιπολίτευση τον διάλογο που πρότεινε η κυβέρνηση

Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στην πρόσκληση για διάλογο του πρωθυπουργού στους αγρότες.

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 13 Δεκ 2025 | 16:03

Δεν πάνε στη συνάντηση της Δευτέρας στο Μαξίμου οι αγρότες: Θα στείλουν λίστα με τα αιτήματά τους

Σε περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους προχωρούν οι αγρότες, οι οποίοι παραμένουν στα μπλόκα και εντείνουν την πίεση στην κυβέρνηση.

ΣΕ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΔΕΕΠ ΚΑΙ ΔΗΜΤΟ 13 Δεκ 2025 | 13:33

Μητσοτάκης: Να αλλάξουμε την Ελλάδα να την κάνουμε πραγματική ευρωπαϊκή χώρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε στους προέδρους ΔΕΕΠ και ΔΗΜΤΟ ότι η κυβερνητική προσπάθεια δεν έχει ολοκληρωθεί.

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ 13 Δεκ 2025 | 12:03

ΠΑΣΟΚ:"Ποιον κρατά ο φερόμενος εγκέφαλος του κυκλώματος κ. Χιλετζάκης, και δεν τον διαγράφει η ΝΔ;"

"Θα διαγράψει η Νέα Δημοκρατία τον φερόμενο ως εγκέφαλο του κυκλώματος, κ. Χιλετζάκη, από μέλος της;", αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ.

ΟΠΕΚΕΠΕ 13 Δεκ 2025 | 11:42

Παράνομες επιδοτήσεις: Απόψε η μεταγωγή των συλληφθέντων στην Αθήνα - Αντιμέτωποι με κακουργηματικές κατηγορίες

Η μεταγωγή τους στην Αθήνα αναμένεται να γίνει απόψε, ενώ τη Δευτέρα πρόκειται να οδηγηθούν ενώπιον των αρμόδιων Αρχών.

13 Δεκ 2025 | 10:40

Karma is a beach που λέει και η Τζάκρη

Αλλά φυσικά ο Νίκος Ανδρουλάκης- ως γνήσιος δημοσιογράφος- δεν θα άφηνε ποτέ την αλήθεια να χαλάσει μια ωραία ιστορία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έπρεπε να απολογηθεί για την κουμπαριά του με τον Φραπέ. Σωστά. Και μετά του ήρθε κατακέφαλα ο Λαμπράκης

ΟΠΕΚΕΠΕ 13 Δεκ 2025 | 07:53

Φωτιές από τις κουμπαριές της Κρήτης: Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους αγρότες και το ραντεβού

Η κυβέρνηση δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για….πουγκιά με δώρα.

ΚΥΠΡΙΑΚΟ 12 Δεκ 2025 | 21:28

Συνάντηση Μητσοτάκη με την Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών για την Κύπρο

Συζητήθηκε το θέμα της σύγκλησης της επόμενης Άτυπης Διευρυμένης συνάντησης για το Κυπριακό

ΟΠΕΚΕΠΕ 12 Δεκ 2025 | 16:09

ΣΥΡΙΖΑ: Ο πανικός του κ. Μητσοτάκη αποκαλύφθηκε πλήρως στην ΚΟ της ΝΔ

Για τακτικισμούς και ψέματα κατηγορεί τον Κ.Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 12 Δεκ 2025 | 15:06

Θεσσαλονίκη: Εφυγαν από το λιμάνι και επέστρεψαν στα μπλόκα οι αγρότες - Η αντίδραση στην πρόσκληση Μητσοτάκη

Οι αγρότες πήγαν με τα τρακτέρ στα μπλόκα τους όπου θα αξιολογήσουν τα δεδομένα και θα λάβουν αποφάσεις για τις περαιτέρω κινητοποιήσεις τους

ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ 12 Δεκ 2025 | 14:44

Πηγές ΝΔ για ΟΠΕΚΕΠΕ: "Θα διαγράψει ο Ανδρουλάκης τους κουμπάρους του;"

"Θα ζητήσει άμεσα τη διαγραφή τους ή θα ισχύσουν και εδώ δύο μέτρα και δύο σταθμά;", διερωτώνται πηγές της ΝΔ.

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 12 Δεκ 2025 | 12:31

Μητσοτάκης στην ΚΟ της ΝΔ: Τη Δευτέρα στις 17:00 περιμένω αντιπροσωπεία αγροτών στο γραφείο μου

"Οι βουλευτές δεν είναι απλοί ιμάντες μεταφοράς του κλίματος των πολιτών, αλλά πολιτικοί διαμορφωτές της κοινής γνώμης", είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ΚΟ της ΝΔ.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 12 Δεκ 2025 | 10:09

Τι θα πει ο Μητσοτάκης στους βουλευτές της ΝΔ: Ευφορία για Πιερρακάκη, βαρύ κλίμα για το αγροτικό

Η παρέμβαση του πρωθυπουργού στη συνεδρίαση της "γαλάζιας" Κοινοβουλευτικής Ομάδας αναμένεται να κινηθεί σε ολόκληρο το φάσμα της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής ατζέντας

ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ ΤΟΥ GREXIT 11 Δεκ 2025 | 22:45

Τι σηματοδοτεί η εκλογή Πιερρακάκη στην προεδρία του Eurogroup - Τα οφέλη για την Ελλάδα και η πολιτική συγκυρία

Η αλλαγή ηγεσίας στο Eurogroup, με τον Κυριάκο Πιερρακάκη επικεφαλής, έρχεται σε μια περίοδο που φέρνει νέες προκλήσεις

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ 11 Δεκ 2025 | 17:11

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Χριστοδουλίδη: Στο επίκεντρο το Κυπριακό

Ο κ. Χριστοδουλίδης ενημέρωσε τον κ. Μητσοτάκη ενόψει της συνάντησης που θα έχει σήμερα με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη

EMILY IN PARIS 11 Δεκ 2025 | 14:24

Γιατί η Λίλι Κόλινς αναφέρθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στη Μαρέβα: "Παρακολουθούν το ''Emily in Paris''"

"Όταν το άκουσα σκέφτηκα: ''τι; κυβερνάς την Ελλάδα; Και μετά πας σπίτι και βλέπεις Emily in Paris;", σχολίασε η Λίλυ Κόλινς.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΤΟΧΕΙΑ 11 Δεκ 2025 | 11:19

Δημοσκόπηση RealPolls: Μικρή πτώση για την (πρώτη) ΝΔ, ανεβαίνει το ΠΑΣΟΚ στο 17% με άλλο πρόεδρο εκτός Ανδρουλάκη

Τι απαντούν οι ερωτηθέντες για ενδεχόμενη συνεργασία του ΠΑΣΟΚ είτε με τη ΝΔ είτε με το ενδεχόμενο κόμμα Τσίπρα.

ΣΤΟ ΤΙΚ ΤΟΚ 10 Δεκ 2025 | 18:02

Μητσοτάκης για συνταξιούχους: Μείωση κατά 50% της προσωπικής διαφοράς το 2026, πλήρης κατάργηση το 2027

Από 1η Ιανουαρίου του επόμενου έτους όλοι οι συνταξιούχοι, και αυτοί οι οποίοι είχαν προσωπική διαφορά θα αρχίσουν από να βλέπουν αυξήσεις

ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡAΣ 10 Δεκ 2025 | 16:05

Μητσοτάκης: Η ευρωπαϊκή κάρτα αναπηρίας για το Μετρό είναι στοιχειώδης κίνηση αξιοπρέπειας

Η πλαστική κάρτα διευκολύνει περαιτέρω την καθημερινότητα των ΑμεΑ και ειδικά το κατοχυρωμένο δικαίωμά τους στην δωρεάν μετακίνηση με τις δημόσιες συγκοινωνίες

ΗΠΑ 10 Δεκ 2025 | 13:21

Εκλογές στο Μαϊάμι: Επικράτησαν οι Δημοκρατικοί για πρώτη φορά έπειτα από 28 χρόνια

Η Αϊλίν Χίγκινς επικράτησε με το εντυπωσιακό 60% των ψήφων τις δημοτικές εκλογές στις οποίες αντιμετώπιζε τον Εμίλιο Τ. Γκονσάλες.

ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 10 Δεκ 2025 | 12:56

Τι συζητήθηκε στη σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη για τους αγρότες και τις πληρωμές τους

Στην έκτακτη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κ. Χατζηδάκης, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Τσιάρας, και η προσωρινή ηγεσία του ΟΠΕΚΕΠΕ.

ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ 10 Δεκ 2025 | 11:57

Έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για τις πληρωμές των αγροτών - Αναμένονται ανακοινώσεις

Η σύσκεψη για τα ζητήματα του αγροτικού τομέα γίνεται υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΚΟΥΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ 10 Δεκ 2025 | 08:19

Πώς ανατράπηκε το εκλογικό αποτέλεσμα στον ΔΣΑ - Τι ψήφισαν οι δικηγόροι ανά κάλπη

Πλήρη αντιστροφή της εικόνας στα εκλογικά τμήματα έφεραν τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των εκλογών στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (ΔΣΑ).

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ 09 Δεκ 2025 | 21:42

Έριξε "βόμβα" ο Ζελένσκι: Είμαι έτοιμος για εκλογές μέσα στις επόμενες 60-90 ημέρες

Η Ουκρανία είναι έτοιμη για εκεχειρία, σε περίπτωση που συμφωνήσει η Ρωσία, τόνισε επίσης ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι

ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 09 Δεκ 2025 | 17:11

Μητσοτάκης για τα μέτρα για τους πληγέντες σε Μάνδρα και Μάτι: Απαντάμε στην άδικη και πολυετή εκκρεμότητα με πράξεις

"Ελάχιστο χρέος μας είναι διαρκώς να βοηθούμε και ποτέ να μην λησμονούμε" τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ 09 Δεκ 2025 | 15:21

Ολοκληρώθηκε το ΚΥΣΕΑ: Εγκρίθηκαν εξοπλιστικά προγράμματα των Ενόπλων Δυνάμεων

"Εγκρίθηκαν εξοπλιστικά προγράμματα των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ έγινε ενημέρωση για το σχέδιο αξιοποίησης του προγράμματος SAFE", επισημαίνεται σε ανακοίνωση του κ. Μαρινάκη

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 09 Δεκ 2025 | 12:33

Βερβεσός για εκλογές ΔΣΑ: Δεν περισσεύει κανείς - Συγχαρητήρια στον Δ. Αναστασόπουλο για τον αγώνα που έδωσε"

Τον απολογισμό του έργου του ΔΣΑ και ισχυρή εντολή για τη συνέχιση του διεκδικητικού του χαρακτήρα έδωσαν οι δικηγόροι της Αθήνας, σύμφωνα με τον απερχόμενο Πρόεδρο Δημήτρη Βερβεσό.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ INTERVIEW 09 Δεκ 2025 | 10:42

Δημοσκόπηση Interview: Στο 30,8% η ΝΔ, ο διχασμός για τα αγροτικά μπλόκα και η απάντηση στο "Τσίπρας ή Καρυστιανού"

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Interview, στο ερώτημα ποιον "εμπιστεύεστε περισσότερο για τη διακυβέρνηση της χώρας", προηγείται ο κανένας με 33,4%.

ΤΟ ΠΡΩΙ 09 Δεκ 2025 | 07:46

Συνεδριάζει σήμερα το ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό

Συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ σήμερα υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΣΤΟ CAPITAL LINK INVEST IN GREECE FORUM 08 Δεκ 2025 | 19:17

Μητσοτάκης: "Η χώρα μας προσφέρει ευκαιρίες υψηλής ανάπτυξης - Συνεχίζει την πρόοδό της"

Ο Κυρ. Μητσοτάκης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο

ΧΑΤΖΗΓΑΚΗ 08 Δεκ 2025 | 13:07

Αιχμές Μητσοτάκη κατά Καραμανλή: Δεν θα δώσουμε στους αγρότες χρήματα, που θα μας ζητά η ΕΕ να τα επιστρέψουμε

Θυμήθηκε το φιάσκο με τα χρήματα που έδωσε ο Σωτήρης Χατζηγάκης, και τα οποία τα πλήρωσαν μετά και με τόκο, όλοι οι Ελληνες φορολογούμενοι.

«ΥΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ» 08 Δεκ 2025 | 11:28

Νέο προσκλητήριο Μητσοτάκη στους αγρότες για διάλογο: "Καλό είναι να γίνει με τους δρόμους ανοιχτούς"

"Οι πιο ακραίες κινητοποιήσεις μπορούν να στρέψουν την κοινωνία απέναντι στους αγρότες που έχουν δικαιολογημένα αιτήματα", δήλωσε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο του συνεδρίου "Υγεία πάνω απ' όλα".

08 Δεκ 2025 | 06:45

Στην κόψη του ξυραφιού η σύγκρουση των αγροτών με την κυβέρνηση - Πυρά και από Σαμαρά-Καραμανλή

Με κλείσιμο και των παρακαμπτήριων οδών αλλά και λιμανιών κλιμακώνουν σήμερα τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες, δηλώνοντας ότι δεν κάνουν βήμα πίσω.

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ Ο ΝΙΚΗΤΗΣ 07 Δεκ 2025 | 20:56

Εκλογές ΔΣΑ: Χαμηλή προσέλευση την πρώτη μέρα του β' γύρου - Τα μηνύματα των υποψηφίων προέδρων

Η συμμετοχή στον β’ γύρο αποτελεί παραδοσιακά κρίσιμο ζήτημα και συχνά εμφανίζει έντονη κάμψη

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ 07 Δεκ 2025 | 12:26

Νίκος Μουρατίδης: "Η Ζωή συμπεριφέρεται κυκλοθυμικά και παλαβά, έχει εμμονές"

"Θα μπορούσε να είναι χρήσιμη η Κωνσταντοπούλου αλλά συμπεριφέρεται τόσο κυκλοθυμικά και παλαβά. Έχει εμμονές""

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 07 Δεκ 2025 | 10:28
ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ 07 Δεκ 2025 | 10:22

Στις κάλπες 12 Δικηγορικοί Σύλλογοι: Οι "μονομάχοι" σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη

Στους τρεις μεγάλους Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας, αυτούς της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και του Πειραιά διεξάγονται αρχαιρεσίες για την ανάδειξη προέδρων

ΣΤΟ ΤΙΚ ΤΟΚ 06 Δεκ 2025 | 19:47

Το 2025 του Κυριάκου Μητσοτάκη σε στιλ... wrapped video - Η ανάρτησή του

Η ανασκόπηση του πρωθυπουργού είναι στο στιλ του Spotify Wrapped , της ανασκόπησης της χρονιάς που είναι viral τις τελευταίες ημέρες

06 Δεκ 2025 | 15:26

Μητσοτάκης από Κέντρο Υγείας Μαρκοπούλου: "Υλοποιείται η μεγαλύτερη αναβάθμιση του κτιριολογικού εξοπλισμού του ΕΣΥ"

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας στο Μαρκόπουλο

ΣΤΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ 06 Δεκ 2025 | 13:36

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση είναι ανοιχτή για διάλογο με τους αγρότες - Η προσωπική διαφορά τελειώνει

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις αγροτικές κινητοποιήσεις δηλώνοντας "ανοιχτός σε διάλογο", αρκεί οι αγρότες να προσέλθουν με συγκεκριμένα αιτήματα

ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 06 Δεκ 2025 | 08:19

Μήνυμα Μητσοτάκη για το 2026: Αλλάζει ύφος και πρόσωπα η ΝΔ - Συνάντηση με Ερντογάν και... εκλογές

Για πρώτη φορά ο πρωθυπουργός άνοιξε τα χαρτιά του για το πώς σκέφτεται να κινηθεί με αφορμή το προεκλογικό έτος 2026

ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ 05 Δεκ 2025 | 18:23

Μητσοτάκης: Αν βρει κάποιος φυσικό αέριο, αυτό αλλάζει τα πάντα - Ωριμο το έδαφος για διάλογο με την Τουρκία

"Από εκεί που ήμασταν στο περιθώριο του ενεργειακού χάρτη, σήμερα είμαστε στο επίκεντρο", σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΜΙΛΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ 05 Δεκ 2025 | 16:47

Συνάντηση Μητσοτάκη με εθελοντές στο Μαξίμου: "Οι ιστορίες προσφοράς μας δίνουν μεγάλη δύναμη"

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άκουσε τις προσωπικές ιστορίες τους και ποιο ήταν το έναυσμα για να ασχοληθούν με τον εθελοντισμό

05 Δεκ 2025 | 06:26

Ανασύνταξη στο Μαξίμου ενόψει του νέου κόμματος Τσίπρα - Δεν είναι όλα "μαύρα", μίζερη η αντιπολίτευση

Ο Κ. Μητσοτάκης έδωσε το σύνθημα στα στελέχη της ΝΔ για την υπεράσπιση των πεπραγμένων της κυβέρνησης

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 04 Δεκ 2025 | 20:58

Μητσοτάκης για Δικαιοσύνη: "Κάποιοι έλεγαν ότι αυτά δεν γίνονται στην Ελλάδα - Τελικά οι αλλαγές αγκαλιάστηκαν"

"Όταν παρουσιάσαμε τον νέο δικαστικό χάρτη κάποιοι έλεγαν ότι αυτά στην Ελλάδα δεν γίνονται", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

04 Δεκ 2025 | 18:17
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΠΑΛΛΑΣ 04 Δεκ 2025 | 07:33

O Τσίπρας ζητά "σοκ δημοκρατίας" και ο Μητσοτάκης παίζει το χαρτί της σταθερότητας - "Μας γυρίζει στο 2015"

Πώς θα αντιμετωπίσει η Νέα Δημοκρατία το rebranding του πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

"ΟΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ" 03 Δεκ 2025 | 21:02

Μητσοτάκης: "Ο ΟΠΕΚΕΠΕ ήταν ίσως η πιο δύσκολη μεταρρύθμιση" - Η αιχμηρή ατάκα για το βιβλίο Τσίπρα

"Η πολιτική σταθερότητα είναι από τους βασικούς λόγους που η Ελλάδα είναι ελκυστικός επενδυτικός προορισμός", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΜΠΛΟΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ 03 Δεκ 2025 | 11:20

Μητσοτάκης για αγρότες: Δεν βοηθούν οι ακραίες ενέργειες - Σε σχέση με το 2024 θα λάβουν μισό δισ. παραπάνω

"Οι συνολικές πληρωμές θα φτάσουν τα 3,7 δισ. ευρώ, ενώ το 2024 ήταν 3,1 δισ. ευρώ", δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ 02 Δεκ 2025 | 21:56

Μητσοτάκης: "Παραγωγικότητα χωρίς αξιοποίηση τεχνολογίας δεν μπορεί να υπάρχει σήμερα"

Επισήμανε ότι στην Ελλάδα αναπτύσσεται ο Φάρος, ένα από τα 7 εμβληματικά έργα τεχνητής νοημοσύνης και ο Δαίδαλος, που είναι ένας πολύ ισχυρός υπερυπολογιστής

ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Η ΦΗΜΟΛΟΓΙΑ 02 Δεκ 2025 | 19:44

Δημοσιεύματα για υποψηφιότητα του Κωνσταντίνου Αργυρού στις επόμενες εκλογές - Ποιες περιφέρειες "προκρίνονται"

Η φιλία του Κωνσταντίνου Αργυρού με την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ φέρεται να έπαιξε ρόλο στο να κάνει "γκελ" το όνομά του

ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ 02 Δεκ 2025 | 14:04

Μητσοτάκης για συλλογικές συμβάσεις: Η πρωτοβουλία αιφινιδίασε ευχάριστα σε μια εποχή τοξικότητας και έντασης

"Γνωρίζουμε στατιστικά πόσο πίσω ήμασταν στο ποσοστό των εργαζόμενων από τις συλλογικές συμβάσεις, έχουμε ευρωπαϊκή υποχρέωση να φτάσουμε σε υψηλό ποσοστό", είπε ο κ. Μητσοτάκης.

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 02 Δεκ 2025 | 11:54

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στην Δικαιοσύνη και στην αρχή για το μαύρο χρήμα στέλνει η ΝΔ όσους κέρδισαν τυχερά παιχνίδια

Σημειώνεται ότι ο εισηγητής της πλειοψηφίας αποδέχθηκε το αίτημα βουλευτών της μειοψηφίας τα στοιχεία για τα τυχερά παίγνια να δοθούν και στο ΣΔΟΕ.

ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ 02 Δεκ 2025 | 11:14

Εκλογές δικηγόρων: Ποιοι εκλέγονται σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη - Μάχη Αναστασόπουλου - Κουτσόλαμπρου στον ΔΣΑ

Στις εκλογές ψήφισαν 13.818 δικηγόροι από τους 24.699 εγγεγραμμένους, δηλαδή ποσοστό συμμετοχής 55,95%.

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 11:00 02 Δεκ 2025 | 08:38

Σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό για τις συλλογικές συμβάσεις

Το σημερινό πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΤΙ ΕΙΠΕ 01 Δεκ 2025 | 21:05

Τα μαζεύει ο Πέτρος Παππάς για την εργατικότητα και τα επιτεύγματα του Άδωνι Γεωργιάδη

"Αν όλα αυτά ο υπουργός τα αντιλαμβάνεται ως "έπαινο", τότε ας τα κρατήσει. Είναι αποκλειστικά δικά του", ανέφερε στη νέα του δήλωση

ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ 01 Δεκ 2025 | 20:40

Η Ελλάδα απέκτησε 13 μικροδορυφόρους - Ανάρτηση Μητσοτάκη στο TikTok με πυραύλους [βίντεο]

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου από την Καλιφόρνια εκτοξεύτηκαν πέντε ακόμα ελληνικοί δορυφόροι στο πλαίσιο του "Εθνικού Προγράμματος Μικροδορυφόρων"

ΔΣΑ 01 Δεκ 2025 | 17:35

Εκλογές Δικηγόρων: Κοσμοσυρροή και "πηγαδάκια" στην Ακαδημίας

Σύμφωνα με τα στοιχεία, την Κυριακή προσήλθαν στις κάλπες του ΔΣΑ 5.104 δικηγόροι

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 01 Δεκ 2025 | 16:31

Υπ. Παιδείας: Μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου, οι αιτήσεις για το ελληνικό "Erasmus" - Βήμα βήμα η διαδικασία

Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων φοιτητών και τα δικαιολογητικά θα διαβιβαστούν ηλεκτρονικά

ΤΙ ΕΙΠΕ 01 Δεκ 2025 | 16:21

Μητσοτάκης: Εκλογές την άνοιξη του 2027 - Αύξηση 22% στο καθαρό εισόδημα σε έξι χρόνια

Από το Λονδίνο ο πρωθυπουργός επανέλαβε την πρόθεσή του οι εκλογές να γίνουν το 2027

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ 01 Δεκ 2025 | 15:37

Φραστική επίθεση από τον "γαλάζιο" υποψήφιο στον ΔΣΑ καταγγέλλει ο Δουδωνής - Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, "έξω από τον Δικηγορικό Σύλλογο σήμερα ο υποψήφιος πρόεδρος του ΔΣΑ επιτέθηκε φραστικά στον βουλευτή".

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 01 Δεκ 2025 | 11:33

Δικηγορικοί Σύλλογοι: Δεύτερη μέρα εκλογών σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη - Ποιοι εκλέχτηκαν από τον α' γύρο

Τι δείχνουν τα ποσοστά συμμετοχής της πρώτης μέρας - Οι αξιοσημείωτες πρωτιές του α' γύρου - 51 δικηγορικοί σύλλογοι εξασφάλισαν πρόεδρο από την πρώτη ψηφοφορία.

ΣΕ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ 01 Δεκ 2025 | 10:45

Καταγγελία ΣΥΡΙΖΑ για το Ιδρυμα Νεολαίας: Εδιναν 180.000 ευρώ για ανύπαρκτα γεύματα εν μέσω lockdown

Δημοσίευμα του tvxs αναφέρει ότι εν μέσω καθολικού lockdown, το ΙΝΕΔΙΒΙΜ κατέβαλε χιλιάδες ευρώ σε εταιρεία catering για παροχή γευμάτων σε φοιτητική εστία.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 01 Δεκ 2025 | 10:39

Μητσοτάκης για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS: Η γνώση είναι η πιο αποτελεσματική πρόληψη

Ο πρωθυπουργός εκφράζει τη στήριξή του στους ανθρώπους που ζουν με HIV.

ΣΗΜΕΡΑ 01 Δεκ 2025 | 08:27

Στο Λονδίνο ο Μητσοτάκης: Συζήτηση με τον CEO της Morgan Stanley, συναντήσεις με διεθνείς επενδυτές

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με τη πορεία της ελληνικής οικονομίας, σε ανοικτή συζήτηση που θα έχει με την CEO της Morgan Stanley.

ΤΑ ΝΕΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ 30 Νοε 2025 | 14:06
"ΙΣΧΥΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ STORY" 30 Νοε 2025 | 13:40

Το ελληνικό ραντεβού με …30 τρισ. δολάρια και τη Morgan Stanley στο Λονδίνο παρουσία Μητσοτάκη

Το ραντεβού θα πραγματοποιηθεί, στο Λονδίνο τη Δευτέρα και την Τρίτη, στα πλαίσιο του 4ου Ελληνικού Επενδυτικού Συνεδρίου που διοργανώνει η Morgan Stanley σε συνεργασία με το Χρηματιστήριο Αθηνών.

ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ 30 Νοε 2025 | 12:15

Παπαθανάσης για επιστροφή ενοικίου: Από 2/12 οι πολίτες μπορούν να καλούν στο 1521 - Έρχεται πρόγραμμα "Ανακαινίζω"

Ο Νίκος Παπαθανάσης αναφέρθηκε και στα στεγαστικά προγράμματα που θα τρέξει η κυβέρνηση τους επόμενους μήνες

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 30 Νοε 2025 | 10:26

Μητσοτάκης: Ιστορική η συμφωνία για τις συλλογικές συμβάσεις και έγινε από κεντροδεξιά κυβέρνηση

"Ο Δεκέμβριος θα είναι μήνας ουσιαστικής ενίσχυσης των αγροτών", τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

"Η ΣΤΕΓΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΖΟΝ ΖΗΤΗΜΑ" 28 Νοε 2025 | 18:05

Μητσοτάκης για επιστροφή ενοικίου: Ένα μόνιμο μέτρο που στηρίζει πραγματικά το εισόδημα των πολιτών

"Κάθε Νοέμβριο, σχεδόν 900.000 ενοικιαστές θα δουν ένα ολόκληρο ενοίκιο να επιστρέφει στον λογαριασμό τους", το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

28 Νοε 2025 | 14:34

Μητσοτάκης σε Μέτσολα: Η ρευστή διεθνής κατάσταση απαιτεί από την Ευρώπη να ενηλικιωθεί και να ωριμάσει γεωπολιτικά

Συνάντηση του Κυριάκου Μητσοάκη με την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα

ΑΡΣΑΚΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ 28 Νοε 2025 | 13:14

Μητσοτάκης και Μέτσολα στα εγκαίνια του Europa Experience: "Είμαστε ισχυρότεροι όταν είμαστε ενωμένοι"

"Είμαστε ισχυρότεροι ως Ευρώπη όταν είμαστε ενωμένοι", δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Αρσάκειο Μέγαρο, στα εγκαίνια του κέντρου Europa Experience.

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 28 Νοε 2025 | 08:42

Στην Αθήνα η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα - Συναντήσεις με Μητσοτάκη και Τασούλα

Οι συζητήσεις αναμένεται να επικεντρωθούν σε ευρωπαϊκά ζητήματα, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ε.Ε.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ 28 Νοε 2025 | 06:51

Παράθυρο Μητσοτάκη για νέες παροχές μέχρι τις κάλπες - Καυγάς με Ανδρουλάκη για "Φραπέ" και ΟΠΕΚΕΠΕ

Απάντηση σε όσους υποστηρίζουν ότι το μεταρρυθμιστικό τέμπο της κυβέρνησης έχει "κάτσει" έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ STAR 27 Νοε 2025 | 21:22

Δημοσκόπηση GPO: 7 στους 10 θέλουν νέα κυβέρνηση, αλλά η ΝΔ έχει διπλάσια διαφορά από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ

Στο 25,2% το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας και στο 12,6% το ΠΑΣΟΚ, υποχωρούν κι άλλο Πλεύση Ελευθερίας και ΣΥΡΙΖΑ - Στο 21% ένα πιθανό κόμμα Τσίπρα

"ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΜΕΤΑΔΟΣΗ" 27 Νοε 2025 | 16:22

Μαρινάκης: Ο Ανδρουλάκης είπε ψέματα ότι ο "Φραπές" είναι κουμπάρος του Μητσοτάκη - Να ανακαλέσει

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έστρεψε τα πυρά του κατά του Νίκου Ανδρουλάκη.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 27 Νοε 2025 | 12:48

Ανδρουλάκης: Εάν είχα κάνει στη χώρα τη ζημιά που έχουν κάνει Μητσοτάκης - Τσίπρας, δεν θα μπορούσα να πιω καφέ στο Σύνταγμα

"Δεν είναι όλοι το ίδιο. Δεν έχουμε όλοι την ίδια πορεία. Δεν κάναμε όλοι ρουσφέτια. Δεν έχουμε όλοι σχέση με διαπλοκή και διαφθορά", λέει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 27 Νοε 2025 | 11:41

Μητσοτάκης: Αύριο η επιστροφή ενοικίου σε πάνω από 1 εκατ. ενοικιαστές - Τομή η ενίσχυση των συλλογικών συμβάσεων

"Η συμφωνία για τις Συλλογικές Συμβάσεις αποτελεί μια σημαντική τομή που απαντά σε πάγιο αίτημα των εργαζομένων", είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΜΕ TOTAL BLACK ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ 27 Νοε 2025 | 11:15

Μαρέβα Μητσοτάκη: Η κομψή εμφάνισή της στην εκδήλωση μνήμης και τιμής για τον Βαρδή Ι. Βαρδινογιάννη

Η Μαρέβα Μητσοτάκη ξεχώρισε με την κομψότητά της στην εκδήλωση που έγινε στο Μέγαρο Μουσικής για τη συμπλήρωση ενός έτους από τον θάνατο του Βαρδή Ι. Βαρδινογιάννη

ΕΠΑΝΗΛΘΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 26 Νοε 2025 | 20:44

Πηγές ΝΔ: Κρίσιμα ερωτήματα για τον Λ. Αντωνόπουλο που "καίνε" τον Ν. Ανδρουλάκη

Καλά θα κάνει το ΠΑΣΟΚ να ζητήσει από τον κ. Αντωνόπουλο να απαντήσει σε κρίσιμα ερωτήματα, σημειώνουν πηγές της Νέας Δημοκρατίας

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΡΜΟΔΙΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ 26 Νοε 2025 | 19:36

Συνάντηση Μητσοτάκη με Τζιτζικώστα: "Πολύ σημαντική η πρόοδος της Ελλάδας σε μεταφορές και τουρισμό"

"Ένα χαρτοφυλάκιο πολύ σημαντικό για την Ευρώπη, αλλά και για την Ελλάδα" τόνισε ο πρωθυπουργός

ΠΗΡΑΝ ΘΕΣΗ 26 Νοε 2025 | 19:16

Πηγές ΝΔ για κατάθεση Αντωνόπουλου: "Ο φίλος του Ανδρουλάκη είχε στενές σχέσεις με την οικογένεια Ξυλούρη"

Οι αντιδράσεις των κομμάτων μετά την κατάθεση Αντωνόπουλου - Επιτακτική την προσαγωγή του επονομαζόμενου "Φραπέ" θεωρούν στον ΣΥΡΙΖΑ

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ 26 Νοε 2025 | 19:09

Συνεδριάζει την Πέμπτη το Υπουργικό - Το βράδυ δείπνο Μητσοτάκη - Μάνφρεντ Βέμπερ

Αύριο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραθέσει δείπνο στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 26 Νοε 2025 | 12:05

Μητσοτάκης: Εθνική διάσταση το δημογραφικό - Δεν μπορεί εύκολα ένα ζευγάρι να αποκτήσει σήμερα δικό του σπίτι

"Πρέπει να έχουμε αίσθηση τι σημαίνει να μεγαλώνεις παιδιά και αποφασίσαμε να στηρίξουμε αυτές τις οικογένειες" είπε ο πρωθυπουργός

ΧΘΕΣΙΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 26 Νοε 2025 | 07:40

Forbes Greece: Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους νέους - Μηδενική φορολογία και νέο υπουργείο Ερευνας

Στα ραντάρ του Μαξίμου έχουν μπει εδώ και πολύ καιρό οι νέοι, μεγάλη μερίδα των οποίων φαίνεται να απομακρύνεται από την πολιτική ή να στρέφεται σε αντισυστημικά κόμματα.

ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ 25 Νοε 2025 | 19:41

Μητσοτάκης στην εκδήλωση του Forbes Greece: Μηδενικός φόρος εισοδήματος για τους νέους κάτω των 25

Kατά την εκδήλωση παρουσίασης της λίστας Forbes 30 under 30, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι σχεδιάζεται νέο Υπουργείο Έρευνας, Τεχνολογίας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης

ΓΙΑ 3Η ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ 25 Νοε 2025 | 18:11
ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 25 Νοε 2025 | 11:47

Μητσοτάκης: Μηδενική ανοχή προς όποιον υποτιμά τη γυναίκα - Η βία δεν είναι ποτέ ιδιωτική υπόθεση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δημοσίευσε ανάρτηση με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ 25 Νοε 2025 | 10:48

Δημοσκόπηση Interview: Χαμηλές πτήσεις για ΝΔ – ΠΑΣΟΚ , με 20% αναποφάσιστους - "Κόβουν" κρέας και ψάρι λόγω ακρίβειας

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Interview, οι πολίτες πιέζονται οικονομικά και το 95% περιορίζει βασικά έξοδα.

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ GENAI SUMMIT 24 Νοε 2025 | 20:03

Μητσοτάκης: Η συζήτηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Mistral AI - Οι δύο απειλές της Τεχνητής Νοημοσύνης

Ο πρωθυπουργός μίλησε για τη δυνατότητα αξιοποίησης της τεχνητής νοημοσύνης και για την αύξηση της παραγωγικότητας στο Δημόσιο

ΤΙ ΕΙΠΑΝ 24 Νοε 2025 | 18:25

Μητσοτάκης στην τηλεδιάσκεψη της ΕΕ: Καμία συμφωνία χωρίς την Ουκρανία - Σταθερός σύμμαχος του Κιέβου η Αθήνα

Οι ηγέτες συμφώνησαν ότι οποιαδήποτε απόφαση εμπίπτει στις αρμοδιότητες της ΕΕ θα συζητηθεί άμεσα με τα μέλη της ΕΕ και θα χρειαστεί να συμφωνηθεί από αυτά