Σύγκρουση κορυφής στη Βουλή για το μέρισμα, τις πλημμύρες και τους φόρους

Συζήτηση σε υψηλούς τόνους μεταξύ των αρχηγών για την προέλευση του πλεονάσματος, τις πλημμύρες και τον Καμμένο.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Σύγκρουση κορυφής στη Βουλή για το μέρισμα, τις πλημμύρες και τους φόρους

Οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης εξαπέλυσαν βολές εναντίον της κυβέρνησης για όλα τα κρίσιμα θέματα της επικαιρότητας, από τις πλημμύρες στην Αττική μέχρι την υπεροφορολόγηση και τη διάλυση -όπως είπαν- της μεσαίας τάξης με αφορμή το θέμα της προέλευσης του κοινωνικού μερίσματος.

Για ακυβέρνητη πολιτεία έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι ο πρωθυπουργός ήταν απών από όλες τις μεγάλες καταστροφές. Για το θέμα του μερίσματος, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως η κυβέρνηση πήρε «πολλά από τη μια τσέπη για να δώσει λίγα στην άλλη». «Ούτε καν αναδιανομή δεν κάνετε. Οι αδύναμες τάξεις είναι τα πραγματικά θύματα της πολιτικής σας» είπε ο αρχηγός της ΝΔ, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση έχει νομοθετήσει μέτρα ύψους 14,5 δισ ευρώ και εμφανίζει ως επιτυχία ότι επιστρέφει φέτος 700 εκατ. πίσω.

Τσίπρας: Προχωράμε με σχέδιο

Από τη μεριά του ο Αλέξης Τσίπρας, παίρνοντας τον λόγο, αναφέρθηκε στο ζήτημα της καταστροφής από τις πλημμύρες στην Αττική. Όπως τόνισε, η καταστροφή προκλήθηκε από ένα εξαιρετικά ακραίο καιρικό φαινόμενο. Ωστόσο, όπως δήλωσε, αυτό το φαινόμενο ανέδειξε με τον πιο τραγικό τρόπο τις εγκληματικές επιλογές δεκαετιών στον τομέα της δόμησης και της χωροταξίας. Έρχεται κάποια στιγμή η μέρα που η φύση εκδικείται, δήλωσε. «Η δεσμευσή μας να σταθούμε στο πλάι των ανθρώπων που επλήγησαν είναι χρέος. Ανακοινώσαμε μέτρα ανακούφισης για τους πληγέντες, προχωρήσαμε στη διανομή έκτακτης ενίσχυσης. Η καταβολή των χρημάτων θα γίνει άμεσα. Την ίδια στιγμή, από την πλευρά του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχουν γίνει ενέργειες. Η αστυνομική παρουσία στις πληγείσες περιοχές έχει αυξηθεί. Δέσμη μέτρων ανακοινώθηκε και από το υπουργείο Εργασίας» σημείωσε ο πρωθυπουργός. Όπως είπε ο πρωθυπουργός, πέραν των μέτρων αυτών, το πιο κρίσιμο είναι ο σχεδιασμός των απαραίτητων έργων για την ενίσχυση της αντιπλημμυρικής προστασίας.

«Άχαρο και άθλιο πάνω στον πόνο και την καταστροφή κάποιοι να εξάγουν πολιτική υπεραξία. Κάποιοι που πήραν τον λόγο δεν έδειξαν καμία φειδώ. Άκουσα τον κ. Μητσοτάκη να μιλά για διαχρονικά εγκλήματα και μετά από 24 ώρες να ξεχνά τη λέξη διαχρονικά και να επιτίθεται στην κυβέρνηση και την περιφρειάρχη» σημείωσε. «Άκουσα και σήμερα αρκετούς να παριστάνουν τους τιμητές. Πού ήσασταν τα προηγούμενα χρόνια. Εκτός και αν λέτε ότι όλα αυτά συνέβησαν τα δύο τελευταία χρόνια που κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ» σημείωσε ο κ. Τσίπρας. Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει εγκρίνει όλα τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας που ήρθαν από την τοπική αυτοδιοίκηση.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Τσίπρας στήριξε την Περιφερειάρχη κ. Δούρου. «Άκουσα τον κ. Μητσοτάκη γιατί μου είχε δημιουργηθεί απορία. Σε κάθε ευκαιρία, ζητά την παραίτηση ενός υπουργού. Έχει ζητήσει την παραίτηση του Τόσκα, του Παππά, του Καμμένου, του Γαβρόγλου, του Κουρουμπλή....Σήμερα ήρθε να ζητήσει την παραίτηση της περιφερειάρχη. Κατά την εκτίμησή μου, αυτή η τακτική να καταπιάνεστε από φυσικές καταστροφές και να επενδύετε πάνω στην καταστροφή είναι κάτι που η πλειοψηφία των πολιτών δεν θα το εκτιμήσει θετικά. Εχουμε μια αντιπολίτευση που μέχρι χθες έκανε αντιπολίτευση της πυρκαγιάς και τώρα κάνει αντιπολίτευση της πλημμύρας και της καταστροφής» σημείωσε ο κ. Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι χρειάζονται θεσμικές τομές και σχεδιασμός για να οχυρωθεί η χώρα προκειμένου να μην ζήσει άλλη τέτοια καταστροφή.

«Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που επειδή η οικονομία ανακάμπτει υπάρχει η δυνατότητα του κοινωνικού μερίσματος. Η οικονομία αναμένεται να καταγράψει για πρώτη φορά ανάπτυξη κοντά στο 2%. Ο προϋπολογισμός θα καταγράψει φέτος πλεόνασμα πάνω από το 1,75%. Προχωράμε με σχέδιο για να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα. Τόσο πέρυσι όσο και φέτος η απόδοση προς τους πολίτες της υπεραπόδοσης δείχνει τις στρατηγικές μας στοχεύσεις. Η απόδοση του κοινωνικού μερίσματος φέτος και η ενίσχυση φέτος αποτελεί μια κατ'εξοχήν πράξη δικαιοσύνης. Και αποδεικνύει την κοινωνική μεροληψία υπερ των πολλών και των αδυνάμων» σημειωσε ο κ. Τσίπρας.

«Αφού εξανεμίστηκαν οι ελπίδες σας να μας απαγορεύσουν οι θεσμοι τη διανομή μερίσματος, ακολουθήσατε τη στρατηγική της αποδόσημης. Ψηφίσατε αλλά μας λέτε ότι το μέρισμα είναι αποτέλεσμα φοροεπιδρομής. Έχετε κάνει σημαία την απέχθειά σας στην φοροεπιδρομή, αλλά από το 2010 ως το Γενάρη του 2015 πήρατε μέτρα εκ των οποίων τα 30 δισ. ήταν φόροι. Και φτάνετε να δικαιολογείτε όσους βγάζουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό για να αποφύγουν τη φορολόγηση. Και μιλάτε εσείς για υψηλή φορολογία. Λες και ξεχνάμε ότι εσείς φέρατε τον ΕΝΦΙΑ. Το ερώτημα όμως είναι το εξής: Φέρατε 30 δισ. φόρους, γιατί δεν φέρατε θετική απόδοση; Eίναι άραγε αποτέλεσμα της υπερφορολόγησης η υπεραπόδοση; Τολμάτε να μιλάτε για υπερφορολόγηση».

«Μαθαίνω ότι στέλνετε συμβούλους στο εξωτερικό για να κάνετε δυσφήμιση. Αντι όμως να είστε επικίνδυνοι για τη χώρα, μάλλον καταντάτε γραφικοί» είπε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Το αμφισβητείτε το πρόγραμμα; Δεν το λέτε. Όσο δεν το λέτε, πείτε μας που θα βρείτε τη δυνατότητα να μειώσετε φόρους. Αν το κάνατε θα κάνατε πογκρόμ ενάντια στις δαπάνες εκεί που ξέρατε ότι οι δαπάνες είναι ανελαστικές. Πχ. στην υγεία. Ξορκίζετε τον λαϊκισμό, αλλά πρέπει να βγείτε να πείτε στον λαό ότι για κάθε ευρώ μείωσης φόρων θα αντιστοιχεί σε μειωση δαπανών στην υγεία, στις συντάξεις, κλπ» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Απών ο Τσίπρας από όλες τις μεγάλες καταστροφές

Νωρίτερα, ο αρχηγός της ΝΔ εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στους συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας στη Μάνδρα. Ενώ συνεχάρη τις γυναίκες και τους άνδρες της Πυροσβεστικής της ΕΜΑΚ τους εθελοντές και όλους όσους μετέχουν στις προσπάθειες ανακούφισης των πληγέντων. Ο κ. Μητσοτάκης αναγνώρισε σωρεία λαθών τα προηγούμενα χρόνια στην περιοχή της Δυτικής Αττικής και είπε : Με θάρρος να αναλάβουμε τις ευθύνες μας που οι φτωχότεροι και ευάλωτοι συμπολίτες μας είναι κυρίως όσοι αντιμετωπίζουν τις καταστροφές»

Επανέλαβε ότι επιλογή της ΝΔ είναι να μην πει και να μην κάνει όσα θα έκανε και όσα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο παρελθόν. «Αλλά τα ερωτήματα γίνονται ολοένα και πιο αμείλικτα και πρέπει να απαντηθούν. Γιατί φτάσαμε να θρηνήσουμε 20 νεκρούς για μια θεομηνία που είχε προβλεφθεί; Τα ερωτήματα περιμένουν απάντηση και θα τα θέτουμε μέχρι να πάρουμε απάντηση» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της ΝΔ εγκάλεσε και την κυβέρνηση και την περιφερειάρχη Αττικής για ολιγωρία και παιχνίδι με τις ευθύνες. «Δεν είστε μόνο ανίκανοι αλλα και ανάλγητοι . Ο πρωθυπουργός έφυγε ο υπουργός υποδομών δεν επέστρεψε» είπε ο κ. Μητσοτάκης και κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι σε όλες τις μεγάλες καταστροφές είναι απών και επικαλέστηκε τις πυρκαγιές του καλοκαιριού, τον σεισμό στη Λέσβο και την Κω αλλά και την οικολογική καταστροφή του Σαρωνικού.

Τον επέκρινε μάλιστα ότι στη Σουηδία όπου μετέβη για την σύνοδο της Ε.Ε είχε χρόνο για φωτογραφίες. «Εμείς βάλαμε πλάτη και θα βάλουμε πλάτη» είπε ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνοντας όμως ότι πολλά πράγματα, πλην όσων συνέβησαν στην Μάνδρα, δείχνουν ότι σε πολλούς τομείς η χώρα θυμίζει «ακυβέρνητη πολιτεία».

Αναφέρθηκε στον τραυματισμό της δικηγόρου από την φωτοβολίδα στα Εξάρχεια την έφοδο του Ρουβίκωνα στα Εξάρχεια. Ο αρχηγός της ΝΔ επανέλαβε την πολιτική κατηγορία περί δεσμού κάποιων στον ΣΥΡΙΖΑ με τους τραμπούκους των Εξαρχείων τα μέλη του Ρουβίκωνα κλπ. Μίλησε για το στήσιμο ενός παρακράτους και αναφέρθηκε και στην υπόθεση Καμμένου που θα συζητηθεί αναλυτικά την προσεχή Πέμπτη.

Θέλετε πολίτες εξαρτημένους

Για το θέμα του μερίσματος, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως η κυβέρνηση πήρε «πολλά από τη μια τσέπη για να δώσει λίγα στην άλλη». «Ούτε καν αναδιανομή δεν κάνετε. Οι αδύναμες τάξεις είναι τα πραγματικά θύματα της πολιτικής σας» είπε ο αρχηγός της ΝΔ, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση έχει νομοθετήσει μέτρα ύψους 14,5 δισ ευρώ και εμφανίζει ως επιτυχία ότι επιστρέφει φέτος 700 εκατ. πίσω. «Μειώνετε το εισόδημα όλων και ιδίως των πιο αδύναμων αυξάνοντας τους έμμεσους φόρους που είναι οι πιο άδικοι φόροι» σημείωσε και μίλησε για «ψέμματα» που λέγονται για το χτίσιμο του εμφανιζόμενου ως υπερπλεονάσματος. «Δεν είχαμε καμιά υπεραπόδοση της οικονομίας αλλά μια στυγνή φορολόγηση για να μπορεί σήμερα η κυβέρνηση να κάνει τον 'πατερούλη'» είπε και ανέφερε τους λόγους που κατά την ΝΔ επετεύχθη το υπερπλεόνασμα.

«Θέλετε πολίτες εξαρτημένους απο σας και μια πολιτική επιδομάτων» κατηγόρησε την κυβέρνηση.Και υποστήριξε ότι δημιουργείται ένα τοξικό περιβάλλον αλλά οι πολίτες δεν είναι αμνήμονες. Ο κ. Μητσοτάκης διαβεβαίωσε πως η ΝΔ θα κάνει όσα πρέπει για την χώρα και για να έρθουν στη χώρα επενδύσεις την ώρα που η κυβέρνηση τις διώχνει η κυβέρνηση. Μίλησε για την εμβληματική επένδυση στο Ελληνικό και τις Σκουριές. «Ο κ. Τσίπρας δεν έλεγε στους επενδυτές να μην έρθουν στην Ελλάδα γιατί θα χάσουν τα λεφτά τους; Μιλάτε εσείς για υπονόμευση από την αντιπολίτευση όταν υπήρξατε η πιο ακραία και μηδενιστική αντιπολίτευση;» διερωτήθηκε. Ο αρχηγός της ΝΔ ανέφερε πως την ακραία φτώχεια δεν την αντιμετωπίζουν τα επιδόματα, ενώ αναγνώρισε πως οι πολίτες έχουν την ανάγκη και την παραμικρή βοήθεια και επανέλαβε την πρόταση της ΝΔ για την διανομή του υπερπλεονάσματος.

«Δεν θελήσατε να την συζητήσετε. Εμείς θα υπερψηφίσουμε το μέρισμα γιατί πολλοί συμπολίτες μας έχουν ανάγκη» είπε και κάλεσε την κυβέρνηση να ζητήσει συγνώμη για τα «πολλά που πήρατε» και από τους χιλιάδες ανέργους που δεν έχουν προοπτική γιατί η χώρα δεν επιστρέφει στην κανονική τροχιά. «Καμιά πρόσκαιρη παροχή δεν μπορεί να αντιστρέψει το πολιτικό κλίμα» υποστήριξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνοντας πως μόνο μια μεγάλη πολιτική αλλαγή μπορεί να οδηγήσει τη χώρα μπροστά.

Τσακαλώτος: Γιατι έρχεστε και μας λέτε ψεύτες;

Στον αρχηγό της ΝΔ απάντησε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. «Ο δικός σας λόγος είναι τριανταφυλένιος; γιατί λέτε ότι εμείς έχουμε τοξικό λόγο , γιατί μας λέτε ψεύτες;» εξανέστη ο υπουργός Οικονομικών και κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να απαντήσει πως θα μειώσει τους φόρους. «Γιατί μας λέτε ψεύτες; Πως θα μειώσετε τους φόρους; Να μας πείτε τι θα περικόψετε στα νοσοκομεία και όλο μιλάτε για τα Εξάρχεια;» ανέφερε ο κ.Τσακαλώτος .

Και κατέληξε « σας επιστρέφω το λαϊκισμό και το ψέμα».

Γεννηματά: Δίνουν αντίδωρο από τα λάφυρα της υπερφορολόγησης

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε και η νέα αρχηγός της Κεντροαριστεράς Φώφη Γεννηματά. «Περιμένουμε ακόμη την παραίτηση Τσακαλώτου όπως είχε προαναγγείλει αν μειωθεί το αφορολόγητο» τόνισε η πρόεδρος της ΔΗΣΥ, εγκαλώντας τον ΥΠΟΙΚ για την άποψή του ότι με 18.000 ευρώ κάποιος ανήκει στην μεσαία τάξη. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εγκάλεσε όμως και τον Κ. Μητσοτάκη ότι η ΝΔ δεν είχε ψηφίσει το εγγυημένο εισόδημα.

Η κ. Γεννηματά ανέφερε πως η κυβέρνηση δίνει «αντίδωρο από τα λάφυρα της υπερφορολόγησης».

«Ενδεικτικό της αντίληψής τους είναι ότι ο κ. Τσακαλώτος θεωρεί εύπορη, μια οικογένεια με παιδιά με συνολικό μηνιαίο εισόδημα 1.285 ευρώ μικτά, δηλαδή οριακά στα 1.000 ευρώ τον μήνα καθαρά. Αυτοί είναι έχοντες και κατέχοντες κατά τον κ. Τσίπρα. Με τα λάφυρα της φορολογίας προσπαθούν να δώσουν αντίδωρο. Προσπαθούν να ρίξουν στάχτη στα μάτια των πολιτών. Έκοψε το ΕΚΑΣ, το επίδομα θέρμανσης, τα κοινωνικά επιδόματα, τις συντάξεις χηρείας, την ενίσχυση των Δημόσιων Νοσοκομείων. Είναι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας που έκοψε τις συντάξεις. Χτύπησε ανελέητα και τους οικονομικά ασθενέστερους» ανέφερε η πρόεδρος της ΔΗΣΥ.

«Κυνηγούν ότι παράγει και δημιουργεί από το Ελληνικό μέχρι τη Χαλκιδική και την Κέρκυρα» σημείωσε η κ. Γεννηματά και τόνισε η κυβέρνηση μοιράζει μια θέση σταθερής εργασίας σε δυο και παίζει με τους αριθμούς για να εμφανίζει ότι μειώνεται η ανεργία.

Η κ. Γεννηματά σημείωσε ότι για κάθε δέκα ευρώ που δίνει ο πολίτης παίρνει αντίδωρο πίσω 1 ευρώ. «Οσο γρηγορότερα φύγουν τόσο καλύτερα για τον τόπο» ανέφερε. Χαρακτήρισε προκλητικό να εμφανίζεται ως δήθεν παροχή στους συνταξιούχους όσα πρέπει να επιστρέψει βάσει δικαστικών αποφάσεων αλλά και την διάθεση των 360 εκατ. ευρώ στην ΔΕΗ. «Η καταδίκη του ελληνικού λαού θα είναι αμείλικτη απεναντί σας» είπε απευθυνόμενη στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ η κ. Γεννηματά. Εκανε δε ειδική αναφορά στις αποκαλύψεις για τον μεσάζοντα στην πώληση βλημμάτων στη Σ. Αραβία, το ρόλο του κ. Καμμένου αλλά και την «κάλυψη» που έχει ο συγκυβερνήτης και υπουργός άμυνας από τον πρωθυπουργό.

« Το θέμα ξεπερνά το γνωστό συγκυβερνήτη σας και αφορά συνολικά την Κυβέρνηση. Γιατί όλοι σας τα υποστηρίζετε. Ακόμα και η εφημερίδα σας η Αυγή έχει σπεύσει να υποστηρίξει τους άθλιους χειρισμούς» ανέφερε.

Συμπλήρωσε σε υψηλούς τόνους λέγοντας ότι «μαζί αφήνετε να αλωνίζει ο Ρουβίκωνας, από τη Βουλή μέχρι το Υπουργείο Άμυνας και δυσφημίζεται η χώρα διεθνώς ως ξέφραγο αμπέλι. Έπεσε το προσωπείο του ηθικού σας πλεονεκτήματος. Η αλήθεια για τους χειρισμούς θα αποκαλυφθεί και θα δώσετε λόγο» κατέληξε η κ. Γεννηματά.

Θεοδωράκης: Συνειδητή η διάλυση της μεσαίας τάξης

«Η υπερφορολόγηση είναι μια συνειδητή απόφαση της κυβέρνησης που έχει ως αποτέλεσμα την διάλυση της μεσαίας τάξης» δήλωσε νωρίτερα από το βήμα της Βουλής ο Σταύρος Θεοδωράκης και προς επίρρωσιν των λεγομένων του παρέθεσε σειρά παραδειγμάτων συμπολιτών μας που βιώνουν όπως είπε αυτή τη «φορολογική τρέλλα».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού τοποθετούμενος επί της διανομής του μερίσματος εξέφρασε την άποψη ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να μείνουν μόνο δύο κοινωνικές τάξεις. Αυτή των φτωχών που θα απλώνουν το χέρι για ένα πιάτο φαγητό και εκείνη των προχουντων που θα συναλλάσονται με την εξουσία και την κυβέρνηση. «Κανένα σχέδιο για την νέα γενιά, κανένα σχέδιο για την απασχόληση» δήλωσε και τόνισε ότι όσο δεν αυξάνεται ο πλούτος της χώρας θα κυνηγάμε την ουρά μας, ενώ ο ελάχιστος πλούτος θα διανέμεται ανάμεσα στους νεόπτωχους και τους ανέργους.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης υποστήριξε ότι δεν αποτελούν λύση τα επιδόματα που διανέμονται κάθε Χριστούγεννα. Επανέφερε την πρόταση του για την θεσμοθέτηση ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος. Πρότεινε εξάλλου την περιστολή δαπανών φέροντας ως παράδειγμα τις γενικές γραμματείες που η κυβέρνηση αύξησε από 79 στις στις 156. Επικριτικός ήταν και σε ότι αφορά το σχέδιο για την αντιμετώπιση της καταστροφής στην Μάνδρα.

«Κυβέρνηση και περιφέρεια ξύπνησαν όταν διαπίστωσαν ότι υπάρχουν νεκροί και αγνούμενοι» είπε και κατηγόρησε την Ρένα Δούρου ότι είχε προυπολογίσει 31 εκατομμύρια ευρώ για αντιπλημμυρικά σχέδια και τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε δαπανήσει μόνο πέντε. «Υιοθετήσατε ένα τέρας συμφερόντων και γραφειοκρατίας που από ότι όμως φαίνεται δεν θέλετε να συγκρουστείτε» κατέληξε.

Χουλιαράκης: Το υπερπλεόνασμα είναι δείγμα επιτυχίας

Ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ απέκρουσε τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για την προέλευση του υπερπλεόνασματος. «Το γεγονός ότι έχουν υπέρβαση των δημοσιονομικών στόχων είναι ένδειξη επιτυχίας» είπε ο κ. Χουλιαράκης και την απέδωσε στην μεγέθυνση της οικονομίας και την απόδοση των φοροεισπρακτικών μηχανισμών.

Ακόμη ο κ. Χουλιαράκης αρνήθηκε ότι το υπερπλεόνασμα προήλθε από την υπερφορολόγηση γιατί ομολόγησε πως το 2017 υπάρχει υστέρηση είσπραξης φόρων ύψους 1 δισ. ευρώ. Οπως υποστήριξε το υπερπλεόνασμα έχτισαν τα καλύτερα αποτελέσματα των ασφαλιστικών οργανισμών ( αυξημένα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές) και ο εξορθολογισμός των δημοσίων δαπανών. Αρνήθηκε ότι με πρόσκαιρα επιδόματα επιχειρείται η αντιμετώπιση της φτώχειας. «Το μέρισμα είναι σημαντικό εργαλείο κοινωνικής πολιτικής είπε ο κ. Χουλιαράκης επισημαίνοντας ότι αντιμετωπίζεται το κομμάτι της ακραίας φτώχειας αλλά και όσων νοικοκυριών είναι στο όριο του κοινωνικού αποκλεισμού. Αλλά όπως είπε η ναυαρχίδα της κοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης είναι το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

«ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΝ ΑΣΦΑΛΕΙΣ» 19 Ιαν 2022 | 19:48

CEO της TUI σε Μητσοτάκη: Φέτος η Ελλάδα θα ξεπεράσει τα προ πανδημίας επίπεδα στον τουρισμό

Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με τον διευθύνοντα Σύμβουλο του TUI Group, Fritz Joussen.

«Η ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΓΕΜΙΖΕΙ ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ» 19 Ιαν 2022 | 17:31

Τανάγρα: Συγκινητική ανάρτηση Μητσοτάκη - "Σκύβουμε με σεβασμό το κεφάλι σε αυτόν τον μπαμπά" [Εικόνες]

Τις θυσίες των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στο πρόσωπο ενός χειριστή των Rafale, αναγνωρίζει μέσω ανάρτησής του στο Instagram ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 19 Ιαν 2022 | 17:21

ΣΥΡΙΖΑ: Εκπληξη Τσίπρα - Προτείνει εκλογή προέδρου και ΚΕ από τη βάση

Ανατροπή από τον Αλέξη Τσίπρα που πρότεινε στο Πολιτικό Συμβούλιο την εκλογή προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από τη βάση και όχι από τους συνέδρους.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΥΠΟΔΟΧΗΣ 19 Ιαν 2022 | 16:38

Μητσοτάκης για Rafale σε διεθνή ΜΜΕ: Δέσμευσή μας να επενδύουμε συνεχώς στην αποτρεπτική ικανότητα της χώρας

Δηλώσεις Μητσοτάκη σε διεθνή ΜΜΕ κατά την τελετή υποδοχής των πρώτων έξι Rafale.

ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ RAFALE 19 Ιαν 2022 | 13:52

Φοροbonus Mητσοτάκη στους ένστολους: Απαλλάσσονται από τη φορολογία τα πτητικά και καταδυτικά επιδόματα

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι στο εξής τα πτητικά και καταδυτικά επιδόματα των ενστόλων απαλλάσσονται από κάθε φόρο.

"ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ" 19 Ιαν 2022 | 13:35

Τσίπρας για Rafale και το σποτάκι της ΝΔ: Ντροπή, κανένα κόμμα δεν μετέτρεψε την αγορά εξοπλισμών σε κομματικό σποτ

"Ντροπή και εθνική καπηλεία". Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Twitter για το σποτ με τα Rafale.

ΣΤΗΝ 114 ΠΤΕΡΥΓΑ ΜΑΧΗΣ 19 Ιαν 2022 | 12:25

Tα πρώτα 6 Rafale στην Αθήνα - Μητσοτάκης: Δεν θα πάρουμε την άδεια κανενός για τους εξοπλισμούς μας [εικόνες - βίντεο]

Στις εγκαταστάσεις της 114 Πτέρυγας Μάχης στην Τανάγρα πραγματοποιήθηκε η τελετή παραλαβής των πρώτων 6 αεροσκαφών Rafale

«Η ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ» 18 Ιαν 2022 | 20:59

"Πυρά" ΝΔ σε Τσίπρα: "Συμμερίζεται προτάσεις συνεργατών του για ελαχιστοποίηση ποινών σε ειδεχθή εγκλήματα;"

"Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει καθημερινά ότι είναι συνώνυμο της υποκρισίας", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΝΔ.

ΘΑ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ 18 Ιαν 2022 | 18:34

Μητσοτάκης για Rafale: "Έρχονται" - Δείτε την ανάρτηση του πρωθυπουργού με το εντυπωσιακό βίντεο

Πάνω από την Ακρόπολη θα πετάξουν την Τετάρτη, μεταξύ 12:00 και 12:30, τα πρώτα έξι μαχητικά αεροσκάφη Rafale της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΟΧΙ; 18 Ιαν 2022 | 13:56

Η κόντρα Μπίστη- Τσέκερη για το αν πρέπει να κλείσει ή όχι η Αυγή: Εχουν μέλλον οι ξύλινες κομματικές εφημερίδες;

Ο Νίκος Μπίστης δεν βλέπει μέλλον σε κομματικά όργανα, ο Αγγελος Τσέκερης δεν πιστεύει ότι η Αυγή είναι κομματική εφημερίδα…

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ FOUR SEASONS 18 Ιαν 2022 | 13:00

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Σαουδάραβα Κροίσο του τουρισμού Κhaled Juffali στο Μέγαρο Μαξίμου

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε την Τρίτη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Khaled Juffali, έναν από τους επιφανέστερους επιχειρηματίες της Σαουδικής Αραβίας.

ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ 18 Ιαν 2022 | 12:47

Αγρια κόντρα Πρετεντέρη- Ραγκούση: Ποιον θα πάρουν με τις πέτρες και ποιος "κοιμήθηκε ΠΑΣΟΚ και ξύπνησε σε άλλο κόμμα"

Αγρια κόντρα ξέσπασε ανάμεσα σε Γιάννη Πρετεντέρη και Γιάννη Ραγκούση για την φράση του βουλευτή "θα τον είχαν πάρει με τις πέτρες".

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ 17 Ιαν 2022 | 21:47

Μητσοτάκης στην τελετή εις μνήμην του Σασόλι: "Θα πάρουμε μέτρα αν η Τουρκία έχει επιθετική συμπεριφορά απέναντι στην Ελλάδα"

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε σε συνεδρίαση των ευρωβουλευτών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος