LIVE Η συνέντευξη Τύπου του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στη ΔΕΘ

Δείτε LIVE τη συνέντευξη Τύπου του προέδρου της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» στη ΔΕΘ.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
LIVE Η συνέντευξη Τύπου του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στη ΔΕΘ

Δείτε LIVE τη συνέντευξη Τύπου του προέδρου της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» στη ΔΕΘ.

Τα βασικά σημεία
 • Οσα είπαμε χθες και όσα είπαμε μέχρι σήμερα είναι ρεαλιστικά
 • Οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν στις 20 Σεπτεμβρίου, είναι καθοριστική η ψήφος τους, χρειαζόμασταν περισσότερο χρόνο για να τους ενημερώσουμε.
 • Σήμερα κινούμαστε με ένα πλαίσιο που ήρθε στις 14 Αυγούστου, οι πολίτες δεν είναι τόσο ενήμεροι και καλούνται να αποφασίσουν. Θέλουν να πάμε μπροστά ή πίσω, αλήθειες ή ψέμματα;
 • Η ΝΔ έχει αποδείξει ότι δεν έχει πρόβλημα όταν είναι να θέσει το πατριωτικό καθήκον πάνω από το πολιτικό κόστος. Το αποδείξαμε και το 2012. Μπορέσαμε να συνεννοηθούμε σε ένα κοινό πρόγραμμα. Εκανα μια πρόταση που πιστεύω. Μόνο εάν συνεννοηθούμε όλοι σε αυτή τη χώρα, θα βγάλουμε τη χώρα από την κρίση. Οταν κάνει κανείς βόλτα στις πόλεις και βλέπει νέα κτήρια και ένα ερείπια η κλασική απάντηση είναι ότι οι κληρονόμοι είναι πολλοί.
 • Αν είχαμε συνεννοηθεί από το 2012 θα είχαμε πάει καλύτερα, Αν είχαμε συνεννοηθεί το 2014 για τον ΠτΔ θα είχαμε βγει από το Μνημόνιο. Ο Τσίπρας, συμπορευόμενος με την Χρυσή Αυγή διέλυσε τη Βουλή.
 • Γιατί δεν μπορεί να συνεννοηθεί ένας δεξιός με έναν αριστερό, το πρόβλημα είναι πρόβλημα.
 • Επιθυμούμε μια κυβέρνηση που πιστεύει στην Ευρώπη. Αυτά που υπέγραψε ο κ Τσίπρας, μαζί με την συνταγματική αναθεώρηση και με τα ζητήματα που αφορούν την υγεία και την παιδεία να συνεννοηθούμε. Δέχεται ο κ Τσίπρας συνεννόηση και συνεργασία;
 • Αν δεν θέλει ο Τσίπρας, σαφώς θα είμαι πρωθυπουργός, σαφώς θα πάρω την εντολή. Εχω αποδείξει ότι αναλαμβάνω ευθύνες.Είμαι πάρα πολλά χρόνια στα κοινά έχω αποδείξει ότι αναλαμβάνω ευθύνες, αν μου δώσει ο λαός την εντολή θα την υπηρετήσω.

ΕΡ Τι θα κάνει η ΝΔ αν οι εταίροι επιμείνουν στα σκληρά μέτρα, Αν έρθει η τρόικα και πει ότι η οικονομία έχει επιβαρυνθεί τι θα κάνετε;

Πρέπει να σας πω ότι με τα δεδομένα που κρίνουμε ότι υπάρχουν σήμερα- δεν γνωρίζω αν θα αλλάξουν τα δεδομένα αύριο. Με τα σημερινά δεδομένα αναφερθήκαμε στο πως θα κινηθούμε και όσα πούμε είναι απολύτως εφικτά. Το επτάμηνο μας χρέωσε, 90 δισ.

Aπαιτείται νέα συζήτηση για την αναδιάρθρωση του χρέους.

ΕΡ: Αφού τον ίδιο τον κ Τσίπρα δεν τον εμπιστεύεστε γιατί θέλετε τον ΣΥΡΙΖΑ κυβερνητικό εταίρο;

Αντιστρέφω την ερώτηση. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να μπει μέσα; Τι φοβάται, γιατί θέλει να μείνει έξω, για να το γυρίσει αντιμνημονιακός. Ο κ Τσίπρας είναι σε στρατηγικό κενό. Δεν είναι δυνατόν ο Τσίπρας να πατάει σε δύο βάρκες. Εφόσον θα είμαι εγώ πρωθυπουργός θα έχω κάποια στελέχη που έχουμε κοινή πολιτική

Αν θέλει να είναι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της δικής μου θα το συζητήσουμε με τους επιτελείς μου.

Εχω αποδείξει ότι μπορώ και να συνθέσω, έχω ένα σχεδιασμό

Εχουμε κάνει την αυτοκριτική μας, έχουμε αναφερθεί στα λάθη μας. Την ώρα της μάχης είναι ιδιαίτερο θέμα να αναφερθώ σε έκταση σε αυτά. Τα αναγνωρίζω, τα δέχομαι, δεν θα επαναληφθούν.

Στην έκτακτη κατάσταση που βρέθηκε η χώρα το 2012-2013 έγιναν λάθη, η ίδια η τρόικα τα είχε αναγνωρίσει. Πράγματι πολλές φορές αποδεχθήκαμε ενώ ξέραμε ότι δεν έπρεπε. Ο ΕΝΦΙΑ και μάλιστα λίγο πριν τις εκλογές, αν ήταν διαφορετικός και τον είχαμε εξηγήσει, θα ήταν διαφορετικό και το αποτέλεσμα των εκλογών.

Θα προσπαθήσουμε και θα γίνει αυτό με κορμό κυβέρνηση τη ΝΔ να εξορθολογήσουμε τις τιμές των αντικειμενικών αξιών. Εχουμε κάνει την αυτοκριτική μας. Αλλάζουμε τη χώρα, αλλάζουμε και εμείς.

ΕΡ: Θα μειώσετε τη φορολογία, ποιοι φόροι θα μειωθούν;

Αυτά εξαρτώνται από το περιβάλλον που υπάρχει και το περιβάλλον που βρίσκεις. Μέσα σε επτά μήνες έγινε τρομακτικά δύσκολη η κατάσταση, έχουμε capital controls. Το χάσαμε το 2015. Εχουμε αύξηση της ανεργίας, οι δημόσιες επενδύσεις μειώθηκαν, η κατανάλωση μειώθηκε. Αρα τι πολιτικές να σας πω. Από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα που η κατάσταση αλλάζει δραματικά. Δεν ξέρω τι θα παραλάβουμε. Υπάρχουν ουρές, κρυφές ατζέντες. Γι αυτό κάνει εκλογές.

Στόχος μας

 • Εκπέμπουμε το μήνυμα ότι η χώρα νοικοκυρεύεται
 • Να ξεμπλοκάρουμε τα μεγάλα έργα, να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας
 • Να προχωρήσουμε στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ
 • Θα προχωρήσουμε στην δημιουργία εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης που θα μετέχουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις .
 • Θα προχωρήσουμε σε μια εθνική ομάδα να δώσει το Σύμφωνο με το οποίο θα προχωρήσει η χώρα
 • Πρέπει ο κόσμος να έχει μια πυξίδα, να ξέρει που πηγαίνει. Θα δείξουμε το σχέδιο στην ΕΕ και θα ξέρει ο κόσμος ότι επιτέλους συμφωνήσουμε. Πρέπει να κλείσουν τα έργα.

ΕΡ: Ποια είναι τα ισοδύναμα για να πάρετε πίσω τα μέτρα για τους αγρότες;

Με την μείωση της ύφεσης θα απελευθερωθούν πόροι που θα μπορέσουμε να τους διαχειριστούμε.Προχωρήσαμε το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και ο κ. Τσίπρας το έκοψε. Η κοινωνική πολιτική γίνεται με την παραγωγή πλούτου και όχι με δανεικά. Σε ό,τι αφορά τους αγρότες εγώ δεν είπα ότι θα το αλλάξω με ένα άρθρο, δεν είπα ότι θα τα σκίσουμε τα μνημόνια.

Δεν ξεχνιέται ότι η κυβέρνηση Τσίπρα έκλεισε τις τράπεζες, όλοι θυμόμαστε τον Βαρουφάκη που είπε darling έκλεισα τις τράπεζες.

Αν πάρουμε το EΣΠΑ και το πακέτο Γιούνκερ θα μπορέσουμε να έχουμε πόρους για να κινηθούμε. Το θέμα των αγροτών είναι για εμάς εθνικό.

ΕΡ: Οι πολίτες δεν δείχνουν να συμμερίζονται την άποψη ότι ο Τσίπρας είναι ο πρωθυπουργός του 60ευρου

Οι δημοσκοπήσεις δεν είναι κάλπη. Δεν αμφισβητώ τις έρευνες και μάλιστα τα ποιοτικά στοιχεία, τα διαβάζω. Βέβαια κάποιοι τα βγάζουν έτσι για να επηρεάσουν τους πολίτες. Αν και τα τη γνώμη μου δεν είχε ενδιαφέρον το debate οι πολίτες προβληματίστηκαν.

Βλέποντας τη λίστα των 53 με κείμενα, είναι χειρότερο από το κείμενο της Αριστερής Πλατφόρμας. Με αναγκάζετε να πω ορισμένες μου σκέψεις που δεν θα ήθελα. Το φαινόμενο ΣΥΡΙΖΑ σε τέτοιο ποσοστό είναι φαινόμενο της εποχής. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ παλιό κόμμα, αλλά δεν του έδινε κανείς σημασία. Ξαφνικά οι πολίτες επειδή ήθελαν να στείλουν μήνυμα διαμαρτυρίας ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ. Τα ποσοστά θα επιστρέψουν στην κανονικότητα τους. Οι πολίτες είναι πολύ πιο ώριμοι από το 2010 και το 2011.

Για Παιδεία

Είμαστε υπέρ των μη κρατικών πανεπιστημίων. Πολλά παιδιά που φεύγουν στο εξωτερικό για τις οικογένειές τους είναι μια επένδυση που κοστίζει πολύ. Ο πρώτος στόχος είναι να μπορούμε να προσφέρουμε Παιδεία με το λιγότερο κόστος για να μην εξάγουμε χρήματα και γνώσεις. Πόσο δωρεάν είναι η Παιδεία; Πολλά παιδιά δεν δήλωσαν άλλες σχολές έξω από τον τόπο κατοικίας τους. Πόσο δωρεάν είναι αυτό;

Μαγικό κουμπί για να το πατήσουμε και να λύσουμε το ζήτημα της ανεργίας δεν υπάρχει. Δύσκολα χτίζεις και πολύ εύκολα γκρεμίζεις.

Οι πολιτικοί δεν είμαστε όλοι ίδιοι, είμαστε η επιλογή των πολιτών.Με απασχολεί η ανεργία στο σύνολό της. Των νέων, κυρίως του 50αρη που έχει παιδιά, οικογένεια και βρέθηκε ξαφνικά στο κενό. Να βάλουμε πλάτη και να σηκώσουμε όσους έχουν γονατίσει. Διεκδικήσαμε και συμμετέχουμε σε προγράμματα που μπορούν να δώσουν επιμόρφωση.

ΕΡ Η κυβέρνηση θα απαρτίζεται από στελέχη προ ΣΥΡΙΖΑ ή θα είναι νέα πρόσωπα; Θα δεχθείτε πρόσωπα που θα σας προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ όπως Μπαλτάς, Χριστοδουλοπούλου, Σκουρλέτης;

Δεν έχω πρόβλημα με τις ταμπέλες έχω πρόβλημα με τις πολιτικές. Οι μεγάλες αλλαγές στο Μνημόνιο είναι στην Παιδεία, αν ο κ Μπαλτάς μπορεί να τα εφαρμόσει μπορούμε να συζητήσουμε αν θα είναι υπουργός. Πρέπει να συμμετέχουν πολιτικοί που θα τα πιστεύουν. Δεν υπάρχει περίπτωση συμμετοχής ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση Μεϊμαράκη. Είναι η τελευταία ευκαιρία, πρέπει να είμαστε έτοιμοι να ξέρουμε τι θα αντιμετωπίσουμε και πως.

O Tσίπρας κλείνει πλήρως τη συμμετοχή στην κυβέρνηση Μεϊμαράκη.Με ποιους θα κάνει ο κ. Τσίπρας τα διαρθρωτικά μέτρα; Μένει, Υγεία, Παιδεία, ασφαλιστικό, δημόσια διοίκηση. Τα οικονομικά τα έχει περάσει.Τα δικά μας στελέχη είναι δοκιμασμένα.

Τι άλλαξε στη Ν.Δ;

Οι πολίτες αλλάζουν γνώμη για το κατά πόσο η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα διαπραγματεύτηκε σκληρά.Οι πολίτες απογοητεύτηκαν. Τώρα που φαίνονται τα αποτελέσματα και φαίνεται ότι η συμφωνία δεν είναι καλή ο Τσίπρας λέει ότι κάθισε 17 ώρες στη διαπραγμάτευση. Και; Ας καθόταν 10 ώρες και ας έφερνε καλύτερη συμφωνία. Το ζητούμενο δεν είναι αν οι πολίτες τον Ιανουάριο ψήφισαν έτσι αλλά να προβληματιστούν. Πολλοί από όσους ήθελαν να ψηφίσουν Ν.Δ. πήγαν στην αποχή ή σε ψήφο διαμαρτυρίας.

Δεν είμαστε όλοι το ίδιο. Η ψήφος διαμαρτυρίας κοστίζει, μας στοίχισε 90 δισ. πολλά δεν είναι για διαμαρτυρία;

Για τις επενδύσεις

Στηρίζω τις επενδύσεις που είναι περιβαλλοντικά σωστές.Σε ό,τι αφορά τις Σκουριές είπα ότι θα τηρήσω τις αποφάσεις του ΣτΕ. Αν δεν ήταν προεκλογική περίοδος θα πήγαινα στις Σκουριές αλλά δεν ήθελα να πυροδοτήσω ένταση. Έχω ξαναπάει στα μεταλλεία .Δεσμεύομαι για συνεχή επαφή με τους φορείς και την αυτοδιοίκηση.

Ο Τσίπρας εγκλωβίστηκε, έτσι εγκλωβίστηκε και με τον Βαρουφάκη. Δεσμεύομαι ότι θα υπάρχει συζήτηση. Δεν υπάρχει κανένα έργο που να γίνει χωρίς ΜΑΤ, δεν προχωράει έτσι η χώρα.

Δεν γίνεται επενδυτής να περιμένει 5 χρόνια. Αλλιώς θα μείνουμε μόνοι μας, θα γίνουμε κακομοίρηδες. Δεν ήθελα να ρίξω λάδι στη φωτιά γι αυτό δεν πήγα στις Σκουριές. Ετσι θέλω να κυβερνήσω, αν κάνω, αν δεν κάνω, και πάλι φίλοι.

Για αριστερό ή δεξιό μνημόνιο

Αυτό το παιδί Τσίπρας) έχει τάση να προσωποποιεί τα προβλήματα. Άντε πάλι η Ευρώπη του Σόιμπλε θυμάμαι πως μας έλεγε Μερκελιστές. Ο Τσίπρας έλεγε Ολανδρέου και έκανε θεό τον Ολάντ, δεν πήρε καμία απόφαση χωρίς τη Μέρκελ. Μας είπε ότι τον εκβιάζαμε, δεν είχε υπολογίσει τη δύναμη των τραπεζών, τη διαπραγμάτευση. Εγώ μέσα στον αυθορμητισμό μου μπορεί να έχω πει διάφορα αλλά δεν τον είπα γερμανοτσολιά, δολοφόνο. Μέσα μας είχαμε πάρα πολλές φορές προβλήματα συνείδησης γι' αυτά που έπρεπε να ψηφίσουμε.

ΕΡ: Ποιοι θα συμμετάσχουν σε μια κυβέρνηση «Εθνικής Ελλάδος»

Απάντηση με ονόματα δεν θα πάρετε, δεν την έχω ψωνίσει ότι θα γίνω πρωθυπουργός 100%

Με 30-40 σε κάθε νομό πιστεύω ότι μπορώ να αλλάξω τον κόσμο,μπορεί να είμαι ρομαντικός.

Για ενδεχόμενο ήττας

Το δίλημμα μνημόνιο αντιμνημόνιο δεν υπάρχει. Το ζήτημα είναι πόσο πιο γρήγορα θα απαλλαγούμε. Το ζήτημα είναι να λειάνουμε τις γωνίες του τρίτου μνημονίου. Αυτή τη στιγμή είμαστε στη μάχη δεν μπορώ να κάνω σενάριο σε περίπτωση ήττας, εμείς πάμε για να κερδίσουμε.Θέλουμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών και γι αυτό λέμε τι θα κάνουμε ως κυβέρνηση. Δεν ενδιαφέρει κανέναν τι θα κάνουμε σε άλλη περίπτωση.

Για την απόδοση ευθυνών στο επτάμηνο

Σταθερή μου θέση ειναι ότι δεν μπορεί να υπάρχει ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής. Υπάρχει εφαρμοσμένη πολιτική. Κάποιος νόμιζε ότι η πολιτική του θα πήγαινε καλύτερα και γι' αυτό την εφάρμοσε. Ποινική ευθύνη υπάρχει αν υπάρχει δόλος. Δεν μπορώ να κατηγορήσω κάποιον για δόλο. Άρα οι ευθύνες είναι πολιτικές και αποδίδονται δια της ψήφου από τους πολίτες.

Για το νομοσχέδιο για τις ραδιοτηλεοπτικές άδειες

Νομοσχέδιο Σκουρλέτη-Παππά δεν υπάρχει, υπάρχει πρόταση στην οποία έχουμε δώσει απάντηση.Το φέρανε πρόχειρα με εκβιαστικό τρόπο. Δεν είναι παρουσίαση νομοσχεδίου αυτή. «Θα τα βάλουμε με καναλάρχες, με ποιον τα έχεις εσύ καλά». Δεν είναι ανάγκη να πάμε με κατηγορίες αλλά με επιχειρήματα».

Για κρυφή ατζέντα

Σε έναν αρχηγό Αξιωματικής Αντιπολίτευσης φτάνουν πολλές καταγγελίες. Αλίμονο αν τις υιοθετήσω. Θα σας πω μόνο αυτά που γνωρίζω ημι - επισήμως. Συζητήθηκε το ασφαλιστικό και ζήτησε ο κ. Τσίπρας να συζητηθεί τον Οκτώβριο. Δεσμεύτηκε επίσης ότι θα ψηφίσει τα μέτρα για τους αγρότες. Υπάρχουν και ζητήματα που προέκυψαν από τα capital control.

Για τα εσωτερικά της Ν.Δ.

Νομίζετε ότι ενδιαφέρει τον πολίτη για τον Καραμανλή, τον Σαμαρά και τον Μεϊμαράκη; Δεν ξέρω αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι υπερήφανος σε λιγο καιρό που διαθέτει τον κ. Τσίπρα ως πρώην πρωθυπουργό.

Για τις συντάξεις

Στο συνταξιοδοτικό δεν μπορούμε να κάνουμε σχεδόν τίποτα. Για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στις συντάξεις στο σημείο που θα θέλαμε να είναι, θα πρέπει να γίνουν μία σειρά από πράγματα. Αυτό αποκλείεται για το 2016.

Χρέος

Ο κ. Τσίπρας έβγαλε από την ατζέντα το ζήτημα του κουρέματος, αποδέχτηκε το PSI και δέχεται να μην γίνει κούρεμα του χρέους. Το 'χει παίξει πολύ το ζήτημα του χρέους. Δεν φτάνει ότι μας φέσωσε με 90 δισ. και τώρα χρειάζεται να το δούμε το χρέος. Το δικό μας σχέδιο περιλαμβάνεται στη συμφωνία του 2012.

Για το εργασιακό: Ο αριστερός κ.Τσίπρας, με την αριστερή πολιτική, υπέγραψε ομαδικές απολύσεις

Για πρώτη φορά με το 3ο μνημόνιο ετέθη ζήτημα για ομαδικές απολύσεις. Ο αριστερός κ.Τσίπρας, με την αριστερή πολιτική, υπέγραψε ομαδικές απολύσεις. Για εμάς δεν ετίθετο θέμα ομαδικών απολύσεων στις συζητήσεις που κάναμε με τους εταίρους.

Είμαστε σε διάλογο με ΓΣΕΕ για να δούμε πώς το εργασιακό θα προχωρήσει, εφόσον υπάρχουν δουλειές και επενδύσεις. Ο Τσίπρας, πάντως, έχει υπογράψει στο μνημόνιό του τις ομαδικές απολύσεις.

Οι πρώτες προτεραιότητες

Τους πρώτους μήνες απαιτείται να κατατεθεί ο προϋπολογισμός που θα είναι σφιχτός και αυτό θα προσελκύσει και επενδυτές. Τάχιστα θα δημιουργήσω την ομάδα διαπραγμάτευσης. Εως τον πρώτο μήνα του 2016 θα προσπαθήσω το ξεμπλοκάρισμα του ΕΣΠΑ. Μέχρι Γενάρη-Φλεβάρη θα προσπαθήσουμε αυτά να τα προχωρήσουμε. Η προσέλκυση επενδύσεων μπορεί να πάει με γεωμετρική πρόοδο προς τα πάνω και να εξασφαλίσουμε επενδύσεις και δουλειές.

Αρχικές προτεραιότητες, η επανεξέταση ΕΚΑΣ, προσωπικό της Υγεία και στην Παιδεία, ολική αποκατάσταση μισθού των ενστόλων. Μέσα στο 2016 θα δούμε τις συντάξεις και τα ταμεία.

Για τις τράπεζες και τα capital controls, η ανακεφαλαιοποίηση θα πρέπει να έχει γίνει μέχρι το τέλος Νοεμβρίου και η ομαλοποίηση θα πάρει χρόνο και θα γίνει μόνο εφόσον σταθεροποιηθεί η οικονομία. Μέχρι τέλος 2015 αν όλα αυτά τα έχουμε προλάβει, θα έχουμε μια ομαλοποίηση.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΤΕΙΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ 18 Ιαν 2022 | 20:41

"Παράθυρο" ΗΠΑ για αγωγό Αιγύπτου - Κρήτης: Ανασχεδιασμός του αγωγού EastMed

Ο σύμβουλος ενεργειακής ασφάλειας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι ήταν οι αντιδράσεις της Τουρκίας που οδήγησαν τις ΗΠΑ να αποσύρουν τη στήριξή τους στον αγωγό EastMed

ΟΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ 18 Ιαν 2022 | 19:36

Θάνος Πλεύρης: Τα δώρα που πήρε από τη Μίνα Γκάγκα και τη Ζωή Ράπτη για τη γιορτή του

Ο Θάνος Πλεύρης αποκάλυψε τα δώρα που του έκαναν δύο εκ των στενότερων συνεργατών του, η Μίνα Γκάγκα και η Ζωή Ράπτη

ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ 18 Ιαν 2022 | 19:04

Εύα Καϊλή: Εξελέγη Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου - "Σάρωσε" στον Ά γύρο

Συγκεντρώνοντας 454 ψήφους, η Εύα Καϊλή εξασφάλισε άνετα την εκλογή της στην πέμπτη θέση από τους εννέα ευρωβουλευτές.

ΘΑ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ 18 Ιαν 2022 | 18:34

Μητσοτάκης για Rafale: "Έρχονται" - Δείτε την ανάρτηση του πρωθυπουργού με το εντυπωσιακό βίντεο

Πάνω από την Ακρόπολη θα πετάξουν την Τετάρτη, μεταξύ 12:00 και 12:30, τα πρώτα έξι μαχητικά αεροσκάφη Rafale της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

ΝΑ ΤΡΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ 18 Ιαν 2022 | 18:13

Σχοινάς για ελληνικά πανεπιστήμια: Να παράγουν ανθρώπους όπως ο Μπουρλά και όχι ανθρώπους που τα καταστρέφουν

"Mε λυπεί κάθε φορά που βλέπω να υπάρχουν στα ελληνικά πανεπιστήμια προβλήματα βίας, καταλήψεις", τονίζει ο Μαργαρίτης Σχοινάς

Η ΝΕΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΚ 18 Ιαν 2022 | 16:24

Μετσόλα κατά Τουρκίας στην πρώτη της ομιλία: "Δεν μπορούμε να είμαστε ενωμένοι όσο η Κύπρος είναι διαιρεμένη"

"Δεν μπορούμε ποτέ να είμαστε πραγματικά ενωμένοι όσο η Κύπρος παραμένει διαιρεμένη", είπε στην πρώτη ομιλία της Ρομπέρτα Μέτσολα.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 18 Ιαν 2022 | 15:22

Κόντρα Γεωργιάδη - Πολάκη για Βαξεβάνη και ΚΕΕΛΠΝΟ: "Είστε Τζέκιλ και Χάιντ" - "Οι δικοί σας συνεργάζονταν με τους Γερμανούς"

Άγρια κόντρα ανάμεσα στον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Παύλο Πολάκη για τον Κώστα Βαξεβάνη, το ΚΕΕΛΠΝΟ και την Αριστερά.

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ 18 Ιαν 2022 | 15:00

Υπόθεση Βαξεβάνη: Σε συγκέντρωση καλεί ο Παύλος Πολάκης έξω από το δικαστήριο, για την απολογία του δημοσιογράφου

Με ανάρτησή του ο Παύλος Πολάκης καλεί σε συγκέντρωση συμπαράστασης υπέρ του Κώστα Βαξεβάνη- Είναι κατηγορούμενος για την υπόθεση Novartis

ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΟΧΙ; 18 Ιαν 2022 | 13:56

Η κόντρα Μπίστη- Τσέκερη για το αν πρέπει να κλείσει ή όχι η Αυγή: Εχουν μέλλον οι ξύλινες κομματικές εφημερίδες;

Ο Νίκος Μπίστης δεν βλέπει μέλλον σε κομματικά όργανα, ο Αγγελος Τσέκερης δεν πιστεύει ότι η Αυγή είναι κομματική εφημερίδα…

ΕΞΑΘΕΣΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΟ ΚΟΣΜΙΟ 18 Ιαν 2022 | 13:03

Πώς ένα email γονέα στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου άλλαξε τη μορφή ενός δημοτικού σχολείου στην Κομοτηνή [εικόνες]

Το μήνυμα του γονέα και τα γρήγορα αντανακλαστικά της Πολιτείας για το εξαθέσιο δημοτικό Κοσμίου στην Κομοτηνή.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ FOUR SEASONS 18 Ιαν 2022 | 13:00

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Σαουδάραβα Κροίσο του τουρισμού Κhaled Juffali στο Μέγαρο Μαξίμου

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε την Τρίτη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Khaled Juffali, έναν από τους επιφανέστερους επιχειρηματίες της Σαουδικής Αραβίας.

ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ 18 Ιαν 2022 | 12:47

Αγρια κόντρα Πρετεντέρη- Ραγκούση: Ποιον θα πάρουν με τις πέτρες και ποιος "κοιμήθηκε ΠΑΣΟΚ και ξύπνησε σε άλλο κόμμα"

Αγρια κόντρα ξέσπασε ανάμεσα σε Γιάννη Πρετεντέρη και Γιάννη Ραγκούση για την φράση του βουλευτή "θα τον είχαν πάρει με τις πέτρες".

ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ 18 Ιαν 2022 | 12:44

Ερχονται τα έξι πρώτα ελληνικά Rafale στην Τανάγρα: Θα πετάξουν την Τετάρτη πάνω από την Ακρόπολη

Την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου καταφθάνει στην Ελλάδα η πρώτη εξάδα των Rafale της Πολεμικής Αεροπορίας. Θα πετάξουν πρώτα πάνω από τον Ιερό Βράχο της Ακροπόλεως