Follow us

Ανδρουλάκης: Αυτό που βιώνουμε τους τελευταίους μήνες είναι μία αποτυχία του επονομαζόμενου Επιτελικού Κράτους

"Τους τελευταίους μήνες είχαμε τα Τέμπη, φωτιές, εκρήξεις στην Αγχίαλο, την καταστροφή στη Δαδιά και την Θεσσαλία" είπε ο κ. Ανδρουλάκης σε συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ανδρουλακησ

"Ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ είναι να είναι η υπεύθυνη, η αξιόπιστη αντιπολίτευση όπου το πολιτικό της πρόγραμμα θα καταφέρει να είναι το κυβερνητικό σχέδιο της πατρίδας μετά τις επόμενες εθνικές εκλογές", τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στην συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί αυτή την ώρα στο Ζάππειο.

Ο κ. Ανδρουλάκης, όπως είπε, επέλεξε να δώσει σήμερα αυτή την συνέντευξη Τύπου και όχι κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ, γιατί η παρουσία του κ. Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη έγινε το Σαββατοκύριακο που ολοκληρώθηκε η Έκθεση, μη δίνοντας έτσι στα κόμματα της αντιπολίτευσης το δικαίωμα να "απαντήσουν" σε όσα πει.

"Αυτό που βιώνουμε τους τελευταίους μήνες είναι ένα συνεχές αποτυχιών του επονομαζόμενου Επιτελικού Κράτους" είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεκινώντας την ομιλία του, για να συμπληρώσει ως "αυτό αποδεικνύεται ένα περίβλημα ενός κέντρου εξουσίας στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου γίνεται έλεγχος όλων των δομών του κράτους με αναξιοκρατικό και πελατειακό τρόπο. Κάτι που δεν βοηθά τη χώρα να μπει σε έναν σωστό ευρωπαϊκό δρόμο".

Τους τελευταίους μήνες είχαμε τα Τέμπη, φωτιές, εκρήξεις στην Αγχίαλο, την καταστροφή στη Δαδιά και την Θεσσαλία, μια καταστροφή που είναι τομή στην ιστορία της χώρας, είπε ο κ. Ανδρουλάκης και έκανε λόγο και για θέματα "καθημερινής ασφάλειας", καθώς όπως σημείωσε "Αν υπήρχε ένα κράτος που παρήγαγε ασφάλεια και προστάτευε τον πολίτη δεν θα είχαμε τη δολοφονία έξω από Ν. Φιλαδέλφεια όπου νεοναζί από την Κροατία έφτασαν στο γήπεδο ανενόχλητοι. Αν είχαμε κράτος ίσως σήμερα να ζούσε και ο Αντώνης Καριώτης" συμπλήρωσε.

"Και βέβαια αυτά που βλέπουμε να γίνονται στη Θεσσαλία τις τελευταίες ημέρες. Με εντολή Μητσοτάκη έγινε το κέντρο επιχειρήσεων στη Λάρισα και δεν έχουν καταφέρει 11 μέρες μετά να καθαρίσουν τον τόπο από τα νεκρά ζώα. Η απάντησή τους είναι ότι περιμένουν να φύγουν τα νερά. Δεν καταλαβαίνουν ότι οδηγούν την χώρα σε μια υγειονομική βόμβα;", τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης αναφερόμενος στις συνέπειες της κακοκαιρίας "Daniel" και αναφέρθηκε στη συνέχεια στην ακρίβεια και τους ελέγχους της αγοράς:

"Παντελής απουσία του κράτους από την ακρίβεια. Αυξήσεις τιμών παντού. Χωρίς έλεγχο της αγοράς για να συγκρατηθούν οι τιμές και να μειωθούν" είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συμπλήρωσε: "Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι το μεγάλο επίδικο είναι ποιος μπορεί να φτιάξει το κράτος ως ένα ευέλικτο μηχανισμό. Ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ είναι να είναι η υπεύθυνη, η αξιόπιστη αντιπολίτευση όπου το πολιτικό της πρόγραμμα θα καταφέρει να είναι το κυβερνητικό σχέδιο της πατρίδας μετά τις επόμενες εθνικές εκλογές".

Όπως τόνισε, "Το πρώτο βήμα έγινε με την αύξηση των ποσοστών μας στις προηγούμενες εκλογές. Ένας ακόμα σταθμός θα είναι οι εκλογές του επόμενου μήνα, στη συνέχεια οι Ευρωεκλογές και το μεγάλο βήμα θα γίνει στις επόμενες εθνικές εκλογές. Για να μειωθούν οι ανισότητες, να έρθει η βιώσιμη ανάπτυξη, ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα και οι ευκαιρίες για όλους και κυρίως στους νέους" είπε ο κ. Ανδρουλάκης και συμπλήρωσε: "Έχουμε χρέος να κάνουμε πολλά και να είστε σίγουροι ότι θα τα κάνουμε. Δεν θα απογοητεύσουμε κανέναν που μας εμπιστεύτηκε".

Παρακολουθήστε live τη συνέντευξη Τύπου του Νίκου Ανδρουλάκη στο Ζάππειο:

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

MEGA 30 Νοε 2023 | 21:25

Metron Analysis: Περίπατος για τη ΝΔ, ξεκάθαρα δεύτερο το ΠΑΣΟΚ, ντέρμπι ΣΥΡΙΖΑ με ΚΚΕ για την τρίτη θέση

Οι απώλειες για τον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζονται ακόμα και μετά τη διάσπαση - Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν κερδίζει σε δημοτικότητα ο Στέφανος Κασσελάκης

ΠΑΣΟΚ 30 Νοε 2023 | 21:14

Ο Ανδρουλάκης μίλησε για το αμήχανο τετ α τετ με τον Κασσελάκη στο "Σταύρος Νιάρχος"- "Μια χαρά τα είπαμε"

"Ήταν μια φωτογραφία, ένα στιγμιότυπο, μια χαρά τα είπαμε" επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΣΤΟ MEGA 30 Νοε 2023 | 19:58

Ανδρουλάκης: Το να ξαναμπούμε στο πολιτικό προσκήνιο το θεωρούσαν όνειρο θερινής νυκτός- Ισχυρή αντιπολίτευση στη ΝΔ

Ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ δεν θα ανακατευτεί με τα εσωτερικά άλλων κομμάτων και πως είναι ανοιχτός για συνεργασία με τη νέα ΚΟ αλλά με όρους.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ 30 Νοε 2023 | 09:23

Ανδρουλάκης: Οι αποπομπές διοικητών κρύβουν τις ευθύνες για τα προβλήματα στα δημόσια νοσοκομεία

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ανέδειξε την απαξίωση και τα προβλήματα του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

ΣΤΟ ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ 29 Νοε 2023 | 15:20

Ανδρουλάκης: Έχουμε τις υψηλότερες ιδιωτικές δαπάνες υγείας στην ΕΕ - Ήρθε η ώρα να αναγεννήσουμε το ΕΣΥ

"Ήρθε η ώρα να αναγεννήσουμε το ΕΣΥ", τόνισε από το Ηράκλειο ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 29 Νοε 2023 | 11:47

Η ομιλία Γερουλάνου για την κ. Ειρήνη που προκάλεσε αίσθηση - Εξήγησε με απλά λόγια πώς μπορείς να βρεθείς με "κόκκινο δάνειο"

Ο Παύλος Γερουλάνος διηγήθηκε την ιστορία της κυρίας Ειρήνης και περιέγραψε με εύγλωττο τρόπο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι δανειολήπτες.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ 28 Νοε 2023 | 15:28

Ανδρουλάκης: Απρεπής η στάση Σούνακ απέναντι στον Μητσοτάκη - Εθνικό θέμα τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Όπως επισήμανε, είναι ένα ζήτημα εθνικό, που υπερβαίνει κόμματα, πρόσωπα, κυβερνήσεις.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 28 Νοε 2023 | 10:46

Οι αναλυτικές προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για ιδιωτικό χρέος, "κόκκινα" δάνεια και πλειστηριασμούς

Τις προτάσεις του για το ζήτημα του ιδιωτικού χρέους, τα κόκκινα δάνεια αλλά και τους πλειστηριασμούς παρουσιάζει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

ΤΙ ΕΙΠΑΝ 27 Νοε 2023 | 20:03

Συνάντηση Κασσελάκη - Ανδρουλάκη στο Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος" - Έκατσαν δίπλα-δίπλα σε απονομή βραβείων [Εικόνες]

Στέφανος Κασσελάκης και Νίκος Ανδρουλάκης χαιρετήθηκαν διά χειραψίας και έκατσαν δίπλα-δίπλα, ενώ δεν έλειψαν και τα χαμόγελα

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 26 Νοε 2023 | 15:07

Θεσσαλονίκη: Με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Στέλιο Αγγελούδη συναντήθηκε ο Nίκος Ανδρουλάκης

Ο κ.Ανδρουλάκης στο καλωσόρισμα έδωσε διπλές ευχές στον νεοεκλεγέντα δήμαρχο, ο οποίος σήμερα έχει την ονομαστική του εορτή και τα γενέθλια του.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 26 Νοε 2023 | 11:42

Ανδρουλάκης: Με ένα δυνατό ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ δεν θα παίζει χωρίς αντίπαλο - Τι είπε για ΣΥΡΙΖΑ και ιδιωτικά ΑΕΙ

"Είμαστε η ουσιαστική αντιπολίτευση, που αντιπαρατίθεται χωρίς μαγικές λύσεις και βερμπαλισμούς", λέει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΒΟΡΙΔΗ ΚΑΙ ΤΣΑΚΛΟΓΛΟΥ 25 Νοε 2023 | 14:09

ΠΑΣΟΚ για Βορίδη και Τσακλόγλου: Αλαζονεία και έπαρση, η δεύτερη φύση των υπουργών της ΝΔ

Το ΠΑΣΟΚ κατέκρινε για αλαζονεία και έπαρση τους υπουργούς της κυβέρνησης της ΝΔ.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 25 Νοε 2023 | 13:49

Μιλένα Αποστολάκη για Τσακλόγλου: Αποκάλυψε το πραγματικό πρόσωπο της κυβέρνησης, αλαζονεία και εκτός πραγματικότητας

Όπως αναφέρει η υπεύθυνη του ΚΤΕ Δικαιοσύνης του ΠΑΣΟΚ, "η έλλειψη επαφής με την πραγματικότητα σε συνδυασμό με την αλαζονεία που εξέπεμψε η συγκεκριμένη δήλωση είναι ανεπίτρεπτες".