Follow us

Συζήτηση Μητσοτάκη με Γιάννη Μπέζο: "Είμαι και πολιτικός και τεχνοκράτης - Δεν θα διαβάσω το βιβλίο του Τσίπρα"

Η συζήτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Γιάννη Μπέζο, στο πλαίσιο του συνεδρίου "Greece Talks 2025 - The Intelligence Age: Travel, Culture & Connection".

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΠΕΖΟΣ

""Σέβομαι και εκτιμώ τον Γιάννη Μπέζο και γιατί είναι ενεργός πολίτης. Κάθε λαός είναι προϊόν της ιστορικής του διαδρομής. Έχουμε ξεχωριστή θέση χωρίς αυτό να συνεπάγεται μία αυτάρεσκη ελληνική ιδιαιτερότητα", τόνισε στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συζήτηση, που έχει αυτήν την ώρα με τον Γιάννη Μπέζο, στο πλαίσιο του συνεδρίου, που διοργανώνουν το Travel.gr και το Πρώτο Θέμα με τίτλο "Greece Talks 2025 - The Intelligence Age: Travel, Culture & Connection".

"Το ελληνικό έθνος έχει ιστορία 200 ετών, ο ελληνισμός και η γλώσσα μας, όμως, μία πορεία χιλιάδων ετών. Έχει σημασία η αναγνώριση της ελληνικής γλώσσας. Ύστερα από μεγάλη προσπάθεια αναγνωρίστηκε από την UNESCO η 9η Φεβρουαρίου ως παγκόσμια ημέρα της ελληνικής γλώσσας. Την κρίσιμη στιγμή η Ελλάδα βρέθηκε στη σωστή πλευρά της ιστορίας και αυτό το πιστώθηκε. Δεν πρέπει να παραδοθούμε σε μία αίσθηση απαισιοδοξίας, αντιλαμβάνομαι γιατί τα νέα παιδιά αισθάνονται σήμερα εγκλωβισμένα, είναι ανάγκη η οικοδόμηση ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου, που θα δίνει ρεαλιστική ελπίδα και προοπτική στους νέους. Αυτή δεν είναι δουλειά μόνο των πολιτικών, αλλά και όλων όσοι βρίσκονται στη δημόσια σφαίρα", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συζήτηση Μητσοτάκη με Γιάννη Μπέζο: "Είμαι και πολιτικός και τεχνοκράτης - Δεν θα διαβάσω το βιβλίο του Τσίπρα"

"Η προσαρμοστικότητα, η διαχείριση του απρόοπτου είναι η σημαντικότερη αρετή του σήμερα. Οι πολιτικοί εκλέγονται από τους πολίτες και αυτοί επιλέγουν ανάμεσα στους διαθέσιμους" τόνισε στη συνέχεια της συζήτησης ο Κυριάκος Μητσοτάκης και προσέθεσε: "Ως πρωθυπουργός έχω υπογράψει ένα 4ετές συμβόλαιο με τον ελληνικό λαό, αυτός και μόνον αυτός έχει τη δυνατότητα να το ανανεώσει ύστερα από 4 χρόνια".

Είπε ακόμα ότι το ζητούμενο είναι πόσο μπορούν να προσαρμοστούν οι πολιτικοί στις νέες συνθήκες, επισημαίνοντας ότι δεν πρέπει να είναι μόνο δέκτες εξωτερικών ερεθισμάτων, αλλά και διαμορφωτές των εξελίξεων.

"Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους μπορεί να μειώσει την πιθανότητα του ρουσφετιού. Το ίδιο συμβαίνει με την περίπτωση του ΟΠΕΚΕΠΕ, αν καταφέρουμε να φτιάξουμε ένα σύστημα που να πληρώνονται όσοι δικαιούνται, αφετέρου θα έχουμε δικαιοσύνη, και θα έχουμε φτιάξει ένα σύστημα που θα στερήσει από κάποιον πολιτικό να χρησιμοποιήσει ένα στρεβλό σύστημα προς όφελός του. Υπάρχει ένα δομικό πρόβλημα που πρέπει να το αναγνωρίσουμε" συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι στο σημερινό τοξικό περιβάλλον της δολοφονίας χαρακτήρων από τρολς του διαδικτύου πείτε μου εσείς ποιος νέος άνθρωπος που έχει προοπτικές και επιλογές θα επιλέξει να πάρει λιγότερα χρήματα και να υποστεί τη βάσανο της δημόσιας διαπόμπευσης και να επιλέξει την πολιτική.

"Είναι ψεύτικος ο διαχωρισμός ανάμεσα στον πολιτικό και τον τεχνοκράτη, εγώ πιστεύω πως είμαι και τα δύο", τόνισε ο πρωθυπουργός και σημείωσε ότι "πρέπει να έχουμε το θάρρος να συγκρουστούμε και να πούμε αλήθειες. Είμαι ικανοποιημένος γιατί έφερα στη Νέα Δημοκρατία τεχνοκράτες, που έγιναν κατόπιν πολιτικοί, πάντα θέλω και χρειάζομαι νέους ανθρώπους", σημείωσε.

ΜΠΕΖΟΣ

"Η κοινωνική καταξίωση μπορεί να συνδέεται με προγράμματα σπουδών που δεν θα προσφέρουν επαγγελματική αποκατάσταση. Η τεχνική εκπαίδευση δεν είναι παιδί ενός κατώτερου Θεού, προσφέρει πραγματικές επαγγελματικές ευκαιρίες, ωστόσο, από την ελληνική οικογένεια αντιμετωπίζεται ακόμη ως κάτι υποδεέστερο και αυτό είναι ένα στερεότυπο που πρέπει να αντιμετωπιστεί. Εάν μπορούσαμε να ενθαρρύνουμε τα παιδιά να κάνουν κάτι εκτός σχολείου είναι αθλητισμός, πολιτισμός και ταξίδια. Σε μία εποχή που οι άνθρωποι αναζητούν περισσότερο εμπειρίες παρά αγαθά αυτό μπορεί να βελτιώσει και το τουριστικό μας προϊόν. Πριν από 40 χρόνια έκανα με δύο φίλους μου το γύρο του κόσμου σε 80 ημέρες, θυμάμαι κάθε ημέρα από αυτές", τόνισε ο πρωθυπουργός.

"Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα δεν είναι από αυτά που θα διαβάσω"

Σε άλλο σημείο της συζήτησης και σχολιάζοντας τις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη για "εγκλήματα τιμής" ο πρωθυπουργός είπε: "Εγώ είμαι Κρητικός μεγάλωσα με την εμπειρία της χρήσης του όπλου για λόγους διασκέδασης, ή ότι είναι τιμητικό. Μου προκαλούσε πάντα μία απορία, είναι λίγο πρωτόγονο έθιμο. Πλέον η οργανωμένη πολιτεία αυτό δεν μπορεί να το ανεχτεί, επιδεικνύουμε σε αυτό μηδενική ανοχή. Τα όπλα δεν είναι για να πυροβολούμε στον αέρα. Άκουσα τον κ. Ανδρουλάκη να μιλά για έγκλημα τιμής, πρόκειται περί στυγνής δολοφονίας και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται. Επί σειρά ετών μία ανάλογη νοοτροπία επιχειρούσε να δώσει πολιτική νομιμοποίηση στην εγχώρια τρομοκρατία. Οι κοινωνίες εκπαιδεύονται και αλλάζουν. Να κρατήσουμε τα θετικά από την παράδοση. Το κράτος έχει τη δυνατότητα να επιβάλει και να αλλάζει συμπεριφορές".

Αναφερόμενος στο βιβλίο του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ο πρωθυπουργός είπε: "Έχω πάρα πολλά βιβλία πάνω στο γραφείο μου, που περιμένουν να τα φυλλομετρήσω, δε νομίζω πως το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα είναι από αυτά που θα διαβάσω, σίγουρα θα πληροφορηθώ για το περιεχόμενο του, ξέρετε έχω σκληρή πολιτική άποψη για όλα όσα περιγράφονται στο βιβλίο. Θα αφήσω σε άλλους το έργο της αποδόμησης του συγκεκριμένου βιβλίου. Έχω πάντα μια επιφύλαξη με πολιτικούς, που αγχώνονται να διαχειριστούν την υστεροφημία τους, ιδίως όταν μιλούν σε τρίτο πρόσωπο τότε αρχίζω να προβληματίζομαι. Το πώς διαχειρίζεσαι μία κρίση εκείνη τη στιγμή νομίζω πως είναι ένα ενδιαφέρον βίωμα. Η ζωή μετά την πολιτική μπορεί να έχει πολλά ενδιαφέροντα κεφάλαια. Την ιστορία σου τη γράφεις, όσο είσαι στην πολιτική, εάν σε πιάνει άγχος να ξαναγράφεις την ιστορία σου μάλλον κάτι δεν έκανες καλά".

"Υπάρχουν προβλήματα στην ψυχική υγεία των παιδιών από την κατάχρηση των social media"

"Η νέα γενιά δεν ενημερώνεται από την τηλεόραση. Ο τρόπος με τον οποίο είμαστε εξαρτημένοι από το τηλέφωνο μας μάς εμποδίζει να σκεφτούμε να γράψουμε και να διαφωνήσουμε, είναι κάτι που επηρεάζει και τη διδακτική διαδικασία" είπε ο πρωθυπουργός στη συζήτησή του με τον Γιάννη Μπέζο.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΠΕΖΟΣ

"Για μένα το Tik tok ήταν μία πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία. Πολλοί μου έλεγαν πως από κοντά είσαι πολύ διαφορετικός, οι νέοι αναζητούν την αυθεντικότητα και αυτό μου το προσέφερε το Tik tok. Μου έδωσε την ευκαιρία να επικοινωνήσω με τη νέα γενιά. Δεν υπάρχει περίπτωση να πάω σε ένα σχολείο και να ρωτήσω ποιο είναι το αγαπημένο μου φαγητό και να μη μου απαντήσουν τα ντολμαδάκια. Ποιος όμως ελέγχει τον αλγόριθμο του Tik tok; Αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για τη Δημοκρατία μας. Ναι δεν μπορούμε να πούμε πως θα επικοινωνήσουμε με τη νέα γενιά, εάν δεν αντιληφθούμε με ποιο τρόπο επικοινωνεί η νέα γενιά. Από την άλλη, υποκατάστατο για την προσωπική επαφή δεν έχω βρει ακόμα. Υπάρχουν πραγματικά προβλήματα από την κατάχρηση των social media, που άπτονται της ψυχικής υγείας των παιδιών και είναι κάτι, που θα απαιτήσει και κυβερνητική παρέμβαση" είπε ο πρωθυπουργός.

"Χρειάζεται διάλογος με την κοινωνία για να γίνουν αλλαγές στην παιδεία"

"Όταν έχεις ένα εθνικό σύστημα παιδείας έχεις βασικές παραμέτρους και μία υποχρέωση να εκσυγχρονίζεις το περιεχόμενο της παρεχόμενης εκπαίδευσης και να το κάνεις πιο ενδιαφέρον", είπε στη συνέχεια της συζήτησης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Προσέθεσε ότι "έχουμε κάνει αρκετά βήματα ως προς αυτό για παράδειγμα και με τους διαδραστικούς πίνακες. Τι θα πρέπει να κάνει το σχολείο; Να κινητοποιήσει την περιέργεια. Απαγορεύσαμε τα κινητά, ήμασταν από τις πρώτες χώρες και όμως το καταφέραμε. Πάνω από όλα το σχολείο πρέπει να προσφέρει εμπειρίες. Η υπουργός Παιδείας θα παρουσιάσει σε δύο εβδομάδες μία σειρά επιλογών για το πώς το Λύκειο δεν θα μετατρέπεται σε ένα εργοστάσιο παραγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων. Δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι να πούμε τι θα κάνουμε με τις πανελλαδικές εξετάσεις. Είναι σαφές ότι αυτός είναι ένας αδιάβλητος και αξιοκρατικός θεσμός. Μη σπεύσουμε να πετάξουμε στον Καιάδα και να απορρίψουμε τις πανελλαδικές εξετάσεις, χρειάζεται διάλογος με την κοινωνία για να γίνουν αυτές οι αλλαγές".

Δείτε τη συζήτηση Μητσοτάκη - Μπέζου:

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Οι πιο όμορφες ανοιξιάτικες βόλτες στην πόλη

Όσες βόλτες και να έχετε κάνει στην Αθήνα, πάντα υπάρχει χώρος για να την περπατήσετε λίγες (ή και πολλές) φορές ακόμη!

06 Απρ 2026 | 08:46

Σήμερα το τηλεοπτικό μήνυμα Μητσοτάκη για τον ΟΠΕΚΕΠΕ - Τι αναμένεται να πει, σε δύσκολη θέση η κυβέρνηση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προχωρήσει σε μια συνολική αποτίμηση της κατάστασης γύρω από την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ.

06 Απρ 2026 | 06:27

Μπορεί ο ΟΠΕΚΕΠΕ να οδηγήσει σε πρόωρες κάλπες; - Βράζει η ΚΟ της ΝΔ για τις άρσεις ασυλίας

Μετά τον μίνι ανασχηματισμό ή αλλιώς τον ανασχηματισμό ΟΠΕΚΕΠΕ, ο Πρωθυπουργός βρίσκεται μπροστά σε ένα σταυροδρόμι.

ΣΚΛΗΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ 05 Απρ 2026 | 20:43

ΚΚΕ για Μητσοτάκη: "Θράσος να εμφανίζεται σαν να μην είναι ο επικεφαλής μιας κυβέρνησης βουτηγμένης στη σαπίλα"

"Έτσι εννοεί ο κ. Μητσοτάκης την αποτελεσματική και δίκαιη στήριξη των αγροτών", αναφέρει το σχόλιο του ΚΚΕ

200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ 05 Απρ 2026 | 15:32

Μητσοτάκης για την ηρωική έξοδο του Μεσολογγίου: Mας υπενθυμίζει ότι ελευθερία και Δημοκρατία δεν είναι ποτέ δεδομένες

Οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τα 200 χρόνια από την Ηρωική Έξοδο κορυφώνονται σήμερα στο Μεσολόγγι με τιμώμενη χώρα τη Γαλλία.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 05 Απρ 2026 | 10:58

Τηλεοπτικό μήνυμα Μητσοτάκη αύριο για τον ΟΠΕΚΕΠΕ - "Οι αστοχίες μας και η αντιπαράθεση με το βαθύ κράτος"

"Αναμετριόμαστε με τις διαχρονικές παθογένειες του τόπου" - Αύριο ο Μητσοτάκης θα κάνει αναλυτική δήλωση για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 03 Απρ 2026 | 06:42

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πολιτική θύελλα με 20 "γαλάζιους" στο κάδρο - Ο ανασχηματισμός και τα σενάρια πρόωρων εκλογών

Οι αποφάσεις έχουν ληφθεί για μίνι ανασχηματισμό, αν και υπάρχει προβληματισμός για το εάν θα πρέπει να γίνουν και άλλες "διορθώσεις" επ’ αφορμή του ΟΠΕΚΕΠΕ.

ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ 02 Απρ 2026 | 19:01

Μνημόνιο υπ. Υγείας - Allwyn για την πλήρη ανακαίνιση του - Μητσοτάκης: "Θα γίνει υπερσύγχρονο νοσοκομείο"

"Θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε το "Μεταξά" ένα ολοκαίνουργιο, υπερσύγχρονο νοσοκομείο -όπως πραγματικά του αξίζει- τα επόμενα χρόνια", ανέφερε ο πρωθυπουργός.

ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 02 Απρ 2026 | 18:34

Μητσοτάκης: Προτεραιότητα στα Ειδικά Σχολεία - Συναντήθηκε με μαθητή από την Ηλιούπολη που του είχε στείλει επιστολή

Το αγόρι είχε πρόσφατα στείλει επιστολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ζητώντας τη συνδρομή του στην αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του σχολείου

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΓΑΛΑΖΙΑ ΒΟΥΛΑ 02 Απρ 2026 | 13:19

Τρεις υπουργοί "υπό έξωση" από την κυβέρνηση λόγω του ΟΠΕΚΕΠΕ- Ερχεται ανασχηματισμός, όχι όμως και εκλογές

Οι αποφάσεις του πρωθυπουργού αναμένονται αφού ο φάκελος με το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ φθάσει στη Βουλή και το Μαξίμου

«ΑΛ ΤΣΑΝΤΙΡΙ ΝΙΟΥΖ» 02 Απρ 2026 | 08:42

Λαζόπουλος σε Γεωργιάδη για το εξώδικο: "Απλά τρόμαξες που είδες τον εαυτό σου..." [βίντεο]

Μέσω της εκπομπής του "Αλ Τσαντίρι Νιούζ", ο Λάκης Λαζόπουλος τόνισε πώς εάν η υπόθεση καταλήξει σε δίκη, θα καλέσει για μάρτυρα τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 01 Απρ 2026 | 13:49

ΠΑΣΟΚ για σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Μονόδρομος για τον Μητσοτάκη η αποπομπή υπουργών και υφυπουργών

Το ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι εμπλέκονται "2 εν ενεργεία Υπουργοί, 2 εν ενεργεία Υφυπουργοί, σειρά Βουλευτών και ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας".

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ FUEL PASS 31 Μαρ 2026 | 15:11

Από αύριο η επιδότηση στο diesel - Στο "μικροσκόπιο" πάνω από 100 εταιρείες τροφίμων

Σε πρώτο πλάνο έκτακτα μέτρα και "πυρετώδεις" έλεγχοι στην αγορά ενόψει Πάσχα - Όσα ειπώθηκαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό.

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΡΡΑΣ 31 Μαρ 2026 | 15:02

ΟΠΕΚΕΠΕ: "Δεν κάναμε καμία συζήτηση, δεν ήθελε να με φέρει σε δύσκολη θέση" λέει ο Βάρρας για τον Μητσοτάκη

Tι κατέθεσε ο Γρηγόρης Βάρρας για "τεχνικές λύσεις" και κλίμα φόβου στον ΟΠΕΚΕΠΕ

ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ 31 Μαρ 2026 | 10:55

Κηδεία Μαρινέλλας: Το στεφάνι του Κυριάκου και της Μαρέβας Μητσοτάκη με δύο μόνο λέξεις [εικόνα]

Μεταξύ αυτών που απέστειλαν στεφάνι στην κηδεία της Μαρινέλλας, ο Κυριακός Μητσοτάκης και η σύζυγός του, οι οποίοι θα παραστούν και στην εξόδιο ακολουθία.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ-ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ 31 Μαρ 2026 | 06:34

Εκρηκτικό κοκτέιλ ακρίβειας πριν το Πάσχα - Αυστηροί έλεγχοι για αισχροκέρδεια στην αγορά, σύσκεψη στο Μαξίμου

Όλα δείχνουν ότι το κοκτέιλ της τιμής της βενζίνης και του εορταστικού τραπεζιού θα είναι …εκρηκτικό.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΑΝ 30 Μαρ 2026 | 17:51

Σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη - Ψήφιση του νόμου για την ίδρυση Ανώτατης Σχολής Παραστατικών Τεχνών

Αρχής γενομένης από την ακαδημαϊκή χρονιά 2027-28, το ΑΣΠΤ θα μπορεί να εγγράψει φοιτητές και να παράσχει μία πλήρη ακαδημαϊκή διαδρομή

«ΟΧΙ» ΣΕ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 30 Μαρ 2026 | 06:55

Μητσοτάκης: Επιμένει για εκλογές το 2027 παρά τις εισηγήσεις για πρόωρη προσφυγή στην κάλπη

Συνεργάτες του Κυρ. Μητσοτάκη αποκλείουν το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών - Από την άλλη πυκνώνουν οι εισηγήσεις που βλέπουν με… άλλο μάτι μία πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

ΠΑΤΕΡΑΣ ΘΥΜΑΤΟΣ 29 Μαρ 2026 | 19:08

Πάνος Ρούτσι για δίκη των Τεμπών: Ο Μητσοτάκης και ο Φλωρίδης μας κοροϊδεύουν [βίντεο]

"Εγώ 1η Απριλίου δεν περιμένω τίποτα απολύτως. Θα είναι το ίδιο πράγμα", λέει ο Πάνος Ρούτσι για τη δίκη των Τεμπών

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 29 Μαρ 2026 | 10:42

Μητσοτάκης για δίκη Τεμπών: "Σοβαρό πρόβλημα συντονισμού στην αίθουσα - Να ξεπεραστούν οι αστοχίες μέχρι την Τετάρτη"

"Να κυλήσουν ομαλά χωρίς να δίνονται περιττές αφορμές σε όσους θέλουν να καθυστερήσουν ή και να ακυρώσουν τη δίκη" αναφέρει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

ΕΦΥΓΕ ΣΤΑ 87 28 Μαρ 2026 | 22:48

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Μαρινέλλα αφήνει την Ελλάδα πιο σιωπηλή αλλά και πιο πλούσια

"Στο εξής, η μνήμη της ανεπανάληπτης Μαρινέλλας περνά στα χείλη των Ελληνίδων και των Ελλήνων" αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 28 Μαρ 2026 | 22:28

Τσίπρας: Στις επόμενες εκλογές ας είναι όλοι βέβαιοι ότι η ΝΔ και ο Μητσοτάκης θα έχουν αντίπαλο

"Έγκλημα και συγκάλυψη. Αυτός ο κανόνας χαρακτηρίζει τις πρακτικές του Μεγάρου Μαξίμου σήμερα", είπε ο Αλέξης Τσίπρας

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 28 Μαρ 2026 | 20:28

Κωνσταντοπούλου: Όλες οι δίκες για τα Τέμπη θα γίνουν – Η αλήθεια θα αποκαλυφθεί

"Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Αν νομίζετε ότι οι πολίτες είναι ηλίθιοι και ότι η κοινωνία τρώει κουτόχορτο, είστε απλώς βαριά ανόητοι", λέει η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ 28 Μαρ 2026 | 08:14

Οι εισηγήσεις για πρόωρες εκλογές (και) λόγω πολέμου - Γιατί δεν τις ακούει ο Μητσοτάκης

Η Νέα Δημοκρατία έχει "τσιμπήσει" στις δημοσκοπήσεις, έχει "γράψει" το 3 μπροστά και φαίνεται ότι συσπειρώνει δεξιούς απογοητευμένους ψηφοφόρους

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ 27 Μαρ 2026 | 15:44

Κωνσταντοπούλου για Τέμπη: Στο τέλος η αλήθεια θα βγει - Ο κόσμος επιζητεί και διψά για δικαιοσύνη [Βίντεο]

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου μέσω ανάρτησής της αναφέρθηκε στη χωρητικότητα της αίθουσας που διεξάγεται η δίκη για τα Τέμπη

ΑΠΟΤΥΩΜΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 27 Μαρ 2026 | 06:32

Βαριά η σκιά του Μεσανατολικού στο Υπουργικό -"Εάν ο πόλεμος διαρκέσει περισσότερο, τα πράγματα θα ζορίσουν πολύ"

Ακόμη και αν η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή τελειώσει σε δύο ή τρεις εβδομάδες, τα σημάδια στην οικονομία θα είναι ανεξίτηλα.

ΑΠΟ 1Η ΑΠΡΙΛΙΟΥ 26 Μαρ 2026 | 11:26

Στα 920 ευρώ ο νέος κατώτατος μισθός - Η ανακοίνωση Μητσοτάκη για την αύξηση στο υπουργικό συμβούλιο

Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε τον νέο κατώτατο μισθό που θα ισχύσει από την 1η Απριλίου - Αφορά περίπου μισό 500.000 εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.

ΥΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 25 Μαρ 2026 | 15:38

Συνεδριάζει την Πέμπτη το υπουργικό συμβούλιο με πλούσια ατζέντα θεμάτων

Αύριο στις 11:00 θα συνεδριάσει υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου, το υπουργικό συμβούλιο.

25Η ΜΑΡΤΙΟΥ 25 Μαρ 2026 | 13:37

Μητσοτάκης στην παρέλαση: Η επένδυση στην εθνική άμυνα δεν συνιστά πολυτέλεια αλλά αναγκαιότητα

Ο αέρας που φύσηξε σήμερα δυνατός στο Σύνταγμα, ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης "ήταν ένας άνεμος ελπίδας, αισιοδοξίας και αυτοπεποίθησης".

24 Μαρ 2026 | 20:11

Επικοινωνία Μητσοτάκη με τον εμίρη του Κατάρ: Συζήτησαν τις εξελίξεις για τη Μέση Ανατολή

Οι τελευταίες εξελίξεις στο Ιράν, στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και ιδιαίτερα στον Λίβανο στην ατζέντα της συνομιλίας Μητσοτάκη - Αλ Θάνι

ΤΙ ΕΙΠΑΝ 24 Μαρ 2026 | 19:38

Συνάντηση Μητσοτάκη με 63χρονο ωφελούμενο κοινωνικής κατοικίας - "Το πρόγραμμα είναι υπέροχο"

Επίσκεψη του πρωθυπουργού σε 63χρονο ωφελούμενο κοινωνικής κατοικίας- "Να είμαστε κοντά σε ανθρώπους και να τους βοηθήσουμε να ξανασταθούν στα πόδια τους"

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 24 Μαρ 2026 | 16:54
ΔΙΑΜΕΤΑΚΟΜΙΣΤΙΚΟΣ ΚΟΜΒΟΣ 24 Μαρ 2026 | 15:24

Μητσοτάκης: Η επίσκεψη στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και οι selfies με μαθητές

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεναγήθηκε από την Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης Αγγελική Σαμαρά

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΚΕΤΑ 24 Μαρ 2026 | 13:51

Μητσοτάκης από Fly over: Τελείως διαφορετική Θεσσαλονίκη από πλευράς μεγάλων έργων υποδομής

"Οι Θεσσαλονικείς θα πουν χαλάλι, άξιζε η ταλαιπωρία" σημείωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης για την κατασκευή του Flyover - Επίσκεψη στο Κέντρο Ερευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης.

ΚΡΙΣΗ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ 24 Μαρ 2026 | 06:35

"Φρένο" στην ακρίβεια με νέα μέτρα βάζει η κυβέρνηση - Τι αλλάζει σε καύσιμα και μεταφορές

Υπάρχει και μία ακόμη μεταβλητή: να μην πέσουν τώρα όλα τα όπλα στο τραπέζι, καθώς κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει την ένταση και την έκταση της κρίσης.

ΤΙ ΕΙΠΑΝ 23 Μαρ 2026 | 18:48

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας

Ανταλλάγησαν απόψεις για την κατάσταση στο Ιράν και στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και συζητήθηκαν οι ενδεχόμενες προοπτικές ειρήνευσης

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟ ΙΡΑΝ 23 Μαρ 2026 | 14:10

Αναλυτικά τα μέτρα για fuel pass, diesel κίνησης και ακτοπλοϊκά εισιτήρια - Παραδείγματα με πίνακες

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Κυριάκος Πιερρακάκης και ο υφυπουργός Θάνος Πετραλιάς εξειδίκευσαν τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟ ΙΡΑΝ 23 Μαρ 2026 | 10:35

Μητσοτάκης: 4 έκτακτα μέτρα 300 εκατ. - Fuel pass, επιδότηση στο diesel, ακτοπλοϊκά, στήριξη σε αγρότες

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τα 4 μέτρα στήριξης για τις επιπτώσεις του πολέμου στη Μέση Ανατολή

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 23 Μαρ 2026 | 10:02

Μητσοτάκης: Ανακοινώνει μέτρα οικονομικής στήριξης για τις επιπτώσεις από τον πόλεμο στο Ιράν

Τα μέτρα θα εξειδικευτούν στις 13:30 σε συνέντευξη Τύπου από τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκο Πιερρακάκη και τον υφυπουργό Θάνο Πετραλιά.

ΓΙΑΤΙ ΕΠΕΜΕΝΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ 22 Μαρ 2026 | 22:46

Πιτσιρικάς πήγε στο κομμωτήριο και ζήτησε το κούρεμα του Κυριάκου Μητσοτάκη - Η αντίδραση του πρωθυπουργού [βίντεο]

Το βίντεο υπέπεσε στην αντίληψη του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος δεν δίστασε να σχολιάσει

Η ΔΗΛΩΣΗ 22 Μαρ 2026 | 12:50

Τσουκαλάς κατά Μητσοτάκη: "Αρνείται την προστασία της πρώτης κατοικίας και παραδίδει περιουσίες στα funds"

Σχετικά με την "πολυδιαφημισμένη παρέμβαση" στον εξωδικαστικό μηχανισμό, υποστηρίζει ότι είναι "άλλο ένα έργο που έχουμε ξαναδεί"

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 22 Μαρ 2026 | 10:28

Μητσοτάκης: H ΕΕ πρέπει να είναι έτοιμη σε περίπτωση που δεχτεί επίθεση στο έδαφός της

Η καθιερωμένη εβδομαδιαία ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη

ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ 21 Μαρ 2026 | 14:31

Στο Μαξίμου με τα κατοικίδιά τους οι Ελληνες που επαναπατρίστηκαν από τη Μ. Ανατολή -Συνάντηση με Μητσοτάκη [εικόνες]

Έλληνες πολίτες που επαναπατρίστηκαν από τη Μέση Ανατολή μαζί με τα ζώα συντροφιάς τους, υποδέχτηκε σήμερα ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου.

ΒΙΝΤΕΟ 20 Μαρ 2026 | 19:49

Μητσοτάκης: Με τη νέα συλλογική σύμβαση στηρίζουμε έμπρακτα την εστίαση, έως 25% αύξηση στον κατώτατο μισθό

"Με τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας στηρίζουμε έμπρακτα όλους τους εργαζόμενους στον χώρο της εστίασης", σημειώνει

20 Μαρ 2026 | 06:57

Μητσοτάκης για τιμές ενέργειας μετά τη Σύνοδο: Ανοιξε πόρτα για περισσότερη ευελιξία -Ετοιμη η κυβέρνηση για μέτρα στήριξης

"Η κυβέρνηση είναι έτοιμη στα πλαίσια των δημοσιονομικών της δυνατοτήτων να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις από τις αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων", είπε ο Πρωθυπουργός.

20 Μαρ 2026 | 06:35

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Γιατί ο Μητσοτάκης ζητά ευρωπαϊκή λύση στην κρίση

Για την Αθήνα οι φόβοι των συνεπειών της κρίσης είναι έκδηλοι - Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ευρώπη πρέπει να είναι έτοιμη συλλογικά να τις αντιμετωπίσει.

ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 19 Μαρ 2026 | 12:17

Μητσοτάκης από Σύνοδο Κορυφής: Η Ελλάδα θα κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να στηρίξει τους πολίτες της

"Η Ευρώπη δεν μπορεί να ανεχθεί επανάληψη των λαθών του παρελθόντος", σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Σύνοδο Κορυφής

19 Μαρ 2026 | 06:51

Πόλεμος στη Μ. Ανατολή: Ο Μητσοτάκης θέλει ευρωπαϊκή λύση για την ακρίβεια, οι εταίροι διστάζουν λόγω κόστους

Η Αθήνα, σε κάθε περίπτωση, δηλώνει ότι οι πολίτες δεν θα μείνουν απροστάτευτοι, και δουλεύει σε 3 επίπεδα, ανάλογα με τον χρόνο και την ένταση του πολέμου.

ΝΕΟ "ΠΑΡΑΣΗΜΟ" 18 Μαρ 2026 | 22:42

Ρομπέρτα Μέτσολα: Με τον Κυριάκο Κυριάκο τώρα η Ελλάδα αποτελεί success story

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραβρέθηκε στην επετειακή εκδήλωση για τα 50χρονα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 18 Μαρ 2026 | 10:48

Μητσοτάκης: Η Ευρώπη να βάλει φρένο στις αυξήσεις – Ελάτε στην Ελλάδα, ασφαλής προορισμός για το καλοκαίρι

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά για τις αυξήσεις λόγω της κρίσης στη Μέση Ανατολή, την επιστολική ψήφο και την Ελλάδα ως ασφαλή προορισμό.

18 Μαρ 2026 | 06:37

Γιατί Ευρώπη και Μητσοτάκης λένε "όχι" στην αποστολή στα Στενά του Ορμούζ - Εξαλλος ο Τραμπ

Αυτό που απασχολεί τώρα την ελληνική κυβέρνηση είναι οι οικονομικές επιπτώσεις της ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή και οι δέοντες χειρισμοί για την αντιμετώπισή τους.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 17 Μαρ 2026 | 13:08

"Η Ελλάδα δεν θα εμπλακεί στον πόλεμο"- Η συνέντευξη Μητσοτάκη στο συνέδριο του Bloomberg

Ο Κυρ. Μητσοτάκης συμμετέχει στο συνέδριο "Greek Energy: The New Era" που διοργανώνει το Bloomberg στην Αθήνα.

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ 17 Μαρ 2026 | 06:29

"Οχι" της Ελλάδας στην εμπλοκή στον πόλεμο - Εκτός Ορμούζ η φρεγάτα Υδρα, συμμετοχή μόνο στις "Ασπίδες"

"Δεν είναι στην πρόθεση της Ελλάδας να εμπλακεί στον πόλεμο", λένε με έμφαση κυβερνητικά στελέχη.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 16 Μαρ 2026 | 20:17

Μητσοτάκης για Στρατηγικές Επενδύσεις: "Η Ελλάδα σήμερα είναι ένα λιμάνι σταθερότητας σε ένα ρευστό διεθνές περιβάλλον"

Ο πρωθυπουργός σημείωσε επίσης ότι η Ελλάδα αποκτά νέα εργαλεία άμυνας απέναντι στις δυσκολίες, δημιουργώντας αναπτυξιακά αντίβαρα.

ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ 15 Μαρ 2026 | 15:38

Νίκος Μωραΐτης: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει αντίπαλο - Δεν με αφορά η Καρυστιανού - Μετανιώνω για τον Κασσελάκη

Στο πολιτικό πεδίο, δήλωσε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει αντίπαλο, αποδίδοντάς το στην αδυναμία της κεντροαριστεράς να βρει βηματισμό

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 15 Μαρ 2026 | 10:51

Μητσοτάκης: Σε περίοδο διεθνούς αναταραχής στις αγορές και στις τιμές, η πολιτεία παρακολουθεί και παρεμβαίνει

Η εβδομαδιαία ανασκόπηση του κυβερνητικού έργου - "Η δημοσιονομική σοβαρότητα μάς δίνει περιθώρια παρέμβασης"

ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΔ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ 14 Μαρ 2026 | 15:28

Μητσοτάκης: "Κανείς δεν ξέρει πόσο θα κρατήσει ο πόλεμος, υπάρχει η δυνατότητα να στηρίξουμε την κοινωνία με μέτρα"

Ο Κυρ. Μητστοάκης μιλώντας στο προσυνέδριο της ΝΔ στη Λάρισα έθεσε το τρίπτυχο "ισχυρή οικονομία, δυνατή Ελλάδα, δυνατή Νέα Δημοκρατία".

ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ 14 Μαρ 2026 | 13:22

Live οι εργασίες του προσυνεδρίου της ΝΔ

Οι 3 βασικές προτεραιότητες για μια τρίτη κυβερνητική τετραετία - Δείτε σε απευθείας μετάδοση το προσυνέδριο της ΝΔ στη Λάρισα παρουσία του Κ. Μητσοτάκη.

ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΔ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ 14 Μαρ 2026 | 11:58

Μητσοτάκης: Σε ταραγμένους καιρούς οι Ελληνίδες και οι Έλληνες μπορούν να εμπιστεύονται τις Ένοπλες Δυνάμεις

Ο πρωθυπουργός επισκεπτόμενος το Έθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων στη Λάρισα τόνισε ότι η "Ασπίδα του Αχιλλέα" παρέχει απόλυτη αμυντική ασφάλεια.

13 Μαρ 2026 | 06:24

Γιατί ο Μητσοτάκης ξορκίζει πρόωρες εκλογές και ανασχηματισμό - "Ασπίδα στην κρίση η σταθερότητα", λέει το Μαξίμου

Το αφήγημα της πολιτικής σταθερότητας παραμένει ισχυρό για το κυβερνητικό επιτελείο.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 12 Μαρ 2026 | 17:31

Μητσοτάκης: Οχι σε πρόωρες εκλογές και ανασχηματισμό - Την Κύπρο θα τη στηρίζαμε και μόνοι μας

"Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα" είπε για τον πόλεμο του Ιράν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

"ΘΟΛΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ" 12 Μαρ 2026 | 13:39

Οργισμένος ο Σαμαράς με την εξωτερική πολιτική Μητσοτάκη: Επιμένει ότι η συμφωνία με τη Chevron "κρύβει παγίδες"

Ο Αντ. Σαμαράς δεν παρέλειψε να απαντήσει με αιχμές στη φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη για "επαγγελματίες ανησυχούντες".

ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ATHENS ALITHEIA FORUM 11 Μαρ 2026 | 20:14

Μητσοτάκης για fake news: "Πρόσφατα σάιτ στοχοποίησαν την κόρη μου - Εχω δει δικό μου βίντεο να μιλώ κινέζικα"

Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως fake news υπήρχαν πάντα, αλλά σήμερα έχει αλλάξει ο ταχύτατος ρυθμός αναπαραγωγής τους.

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 11 Μαρ 2026 | 14:39

Κόντρα Κωνσταντοπούλου με Παπασταύρου: Η αναφορά στην κόρη του Μητσοτάκη - "Γιατί μπλέκετε το παιδί του πρωθυπουργού;"

Η Κωνσταντοπούλου έκανε αναφορά στην κόρη του πρωθυπουργού προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση του Παπασταύρου

ΟΧΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ 11 Μαρ 2026 | 14:11

Πυρηνική ενέργεια στην Ελλάδα: Πόσο κοντά ή μακριά είμαστε, τι είναι οι "μικροί αρθρωτοί αντιδραστήρες"

Η στροφή στην πυρηνική ενέργεια έχει να κάνει με τα αλλεπάλληλα ενεργειακά σοκ, το κόστος της πράσινης μετάβασης αλλά και τις τεράστιες ανάγκες της ΑΙ

ΜΕ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΤΡΙΜΗΝΟΥ 11 Μαρ 2026 | 11:35

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση επιβάλλει πλαφόν στο περιθώριο κέρδους σε καύσιμα και σε προϊόντα super market

"Δεν πρέπει αυτή η αναταραχή να οδηγήσει σε φαινόμενα κερδοσκοπίας", τόνισε ο Μητσοτάκης στον Τασούλα.

«ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑΝΝΗ» 11 Μαρ 2026 | 10:08

Μητσοτάκης για Αντετοκούνμπο: "Είναι μία από τις πιο επιδραστικές παγκόσμιες προσωπικότητες της Ευρώπης"

Η υποψηφιότητα Αντετοκούνμπο για το Ευρωπαϊκό Τάγμα της Αξίας, ήταν πρόταση της κυβέρνησης δήλωσε ο Μητσοτάκης

ΓΙΑ ΤΟΝ ALPHA 10 Μαρ 2026 | 20:49

Δημοσκόπηση Alco: Πιο επιτυχημένος υπουργός ο Δένδιας, καθόλου ικανοποιημένοι με Μητσοτάκη οι πολίτες

Αγκάθι για την κυβέρνηση τα Τέμπη, προσπάθεια συγκάλυψης βλέπουν ακόμα οι πολίτες - 7 στους 10 δεν αναγνωρίζουν εναλλακτική επιλογή για πρωθυπουργό

"Η ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΠΑΝΑΚΑΜΠΤΕΙ" 10 Μαρ 2026 | 14:26

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα εξετάζει τη χρήση πυρηνικής ενέργειας - Σε καιρούς αναταραχών είναι κομμάτι της λύσης

"Σε καιρούς μεγάλων αναταραχών όλες οι επιλογές πρέπει να είναι στο τραπέζι και η πυρηνική ενέργεια να είναι κομμάτι της λύσης", δήλωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΑΝ 09 Μαρ 2026 | 18:46

Στη φρεγάτα "Κίμων" Μητσοτάκης και Χριστοδουλίδης: "Γράφετε ιστορία" - "Είμαστε εδώ για ό,τι χρειαστεί"

Μητσοτάκης και Χριστοδουλίδης ενημερώθηκαν για την εξέλιξη της επιχείρησης και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με μέλη του πληρώματος της φρεγάτας

ΚΡΙΣΗ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ 09 Μαρ 2026 | 14:40

Μητσοτάκης-Μακρόν σε τριμερή: Η Κύπρος δεν θα είναι ποτέ μόνη - Όποιος της επιτίθεται, επιτίθεται στην Ευρώπη

Κυριάκος Μητσοτάκης, Εμανουέλ Μακρόν και Νίκος Χριστοδουλίδης συναντήθηκαν στην Κύπρο με φόντο την κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ 09 Μαρ 2026 | 12:47

Ολοκληρώθηκε η τριμερής συνάντηση Μητσοτάκη, Μακρόν και Χριστοδουλίδη – Σε λίγο οι κοινές δηλώσεις

Συνάντηση Μητσοτάκη, Μακρόν, Χριστοδουλίδη στην Κύπρο για την κρίση στη Μέση Ανατολή

ΜΗΝΥΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 09 Μαρ 2026 | 08:09

Τριμερής συνάντηση στην Κύπρο με φόντο τη Μ. Ανατολή - Μήνυμα ασφάλειας από Μακρόν, Μητσοτάκη και Χριστοδουλίδη

Η συνάντηση Μακρόν, Μητσοτάκη και Χριστοδουλίδη θα πραγματοποιηθεί στο αεροδρόμιο "Αν. Παπανδρέου" όπου βρίσκονται τα 4 ελληνικά F16

ΚΥΠΡΟΣ 09 Μαρ 2026 | 07:22

Στην Κύπρο ο Μητσοτάκης – Κρίσιμη συνάντηση με Μακρόν και Χριστοδουλίδη στην Πάφο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει κρίσιμη συνάντηση με τον Εμανουέλ Μακρόν και τον Νίκο Χριστοδουλίδη στην Πάφο, στην αεροπορική βάση "Ανδρέας Παπανδρέου".

ΓΑΛΛΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ 08 Μαρ 2026 | 12:56

Στην Κύπρο τη Δευτέρα ο Μακρόν - Θα συναντηθεί με Χριστοδουλίδη - Μητσοτάκη

Ο Πρόεδρος Μακρόν θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Χριστοδουλίδη, αλλά και με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 08 Μαρ 2026 | 11:29

Μητσοτάκης: Με αποφασιστικότητα θα αντιμετωπίσουμε και κάθε αρνητική συνέπεια της κρίσης στη Μέση Ανατολή

"Όταν κινδυνεύει ευρωπαϊκό έδαφος από εξωτερικούς κινδύνους, τότε η κοινή μας απάντηση δεν μπορεί παρά να είναι άμεση και ισχυρή", τονίζει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΚΡΙΣΗ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ 08 Μαρ 2026 | 10:34

Κυβερνητικές πηγές: Η Ελλάδα "ειρηνική δύναμη ασφάλειας και σταθερότητας" σε μια ταραγμένη περιοχή

Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις γύρω από την κρίση στη Μέση Ανατολή, κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι η ανάπτυξη αμυντικών δυνάμεων είναι αδιαπραγμάτευτη και δεν τίθεται ούτε προς συζήτηση ούτε προς ενημέρωση.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 08 Μαρ 2026 | 10:07

Μητσοτάκης για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Μηδενική ανοχή στην έμφυλη βία, δημιουργούμε ευκαιρίες στην εργασία

Να μετατραπεί η ισότητα σε καθημερινό βίωμα, λέει, μεταξύ άλλων, ο κ. Μητσοτάκης.

ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ, ΧΩΡΙΣ ΤΑΞΙΔΙΑ 06 Μαρ 2026 | 19:09

Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εθνικές εκλογές οι Έλληνες του εξωτερικού ψηφίζουν με επιστολική ψήφο από εκεί που ζουν

Ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη νομοθέτηση της δυνατότητας συμμετοχής των αποδήμων στις εθνικές εκλογές με επιστολική ψήφο

ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΡΧΗ 06 Μαρ 2026 | 15:56

Τηλεφωνική επικοινωνία του Μητσοτάκη - Αμπάς: Στο επίκεντρο ο πόλεμος στη Μ. Ανατολή και η Γάζα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι πρέπει να γίνει ό,τι είναι δυνατόν για να μην επηρεαστεί η ροή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 06 Μαρ 2026 | 15:48

Aνδρουλάκης: Λάθος η απόλυτη ταύτιση του Μητσοτάκη με τον Νετανιάχου - Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη στην Κύπρο

"Αλληλλεγγύη στην Κύπρο δεν σημαίνει και συμμετοχή στον πόλεμο και αυτό θα πρέπει να τονιστεί", υπογράμμισε ο Νίκος Ανδρουλάκης

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 06 Μαρ 2026 | 15:25

Συνάντηση Μητσοτάκη με Νατσιό: Η χώρα μας είναι ειρηνική δύναμη ασφάλειας σε μια εξαιρετικά ταραγμένη περιοχή

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως "θέλω να γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες ότι η πατρίδα τους φροντίζει".

ΒΕΛΟΝΑ 06 Μαρ 2026 | 12:55

"Αέρα" στην κυβέρνηση δίνει η αποστολή στην Κύπρο της φρεγάτας Κίμων- Ηδη φαίνονται τα κέρδη στις κυλιόμενες δημοσκοπήσεις

Στις κυλιόμενες δημοσκοπήσεις που πραγματοποιεί το Μαξίμου, φαίνεται μια μεγάλη άνοδος της καταλληλότητας του πρωθυπουργού

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 06 Μαρ 2026 | 10:59

Μητσοτάκης για φωτογραφικά ντοκουμέντα Καισαριανής: "Ένιωσα συγκίνηση, ρίγος αλλά και υπερηφάνεια"

Ένα μοναδικό τεκμήριο της ναζιστικής θηριωδίας, που αποτυπώνει και το μεγαλείο των αγώνων του λαού μας", έγραψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

"ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ" 05 Μαρ 2026 | 21:44

Μητσοτάκης για τα +1.500 ευρώ σε γιατρούς που υπηρετούν σε νησιά με έως 4.000 κατοίκους: "Ενα επιπλέον κίνητρο"

"Για πρώτη φορά ένας ιδιώτης δωρητής στηρίζει άμεσα τους γιατρούς που στελεχώνουν τα ιατρεία σε απομακρυσμένα νησιά", σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΝΕΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ 05 Μαρ 2026 | 18:18

Επικοινωνία Μητσοτάκη με Αλ Σίσι και συνάντηση με Ατάλ για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συζήτησε με τους Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι και Γκαμπριέλ Ατάλ τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 05 Μαρ 2026 | 14:41

Μητσοτάκης για δωρεά Χατζηιωάννου στο ΕΣΥ: Ανοίγει ο δρόμος σε γιατρούς να πάνε στα μικρά νησιά

Επιδότηση 1.500 ευρώ μηνιαίως σε 80 γιατρούς για επτά χρόνια - Στελέχωση ιατρείων σε 47 νησιά με πληθυσμό κάτω των 4.000 κατοίκων.

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟ ΙΡΑΝ 05 Μαρ 2026 | 13:35

Μητσοτάκης: Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μακρόν για το Ιράν, την Κύπρο και τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Η κατάσταση στο Ιράν, στην Κύπρο και στον Λίβανο, στο επίκεντρο της τηλεφωνικής συνομιλίας Μητσοτάκη-Μακρόν

ΤΟ ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΟ ΚΤΙΡΙΟ 04 Μαρ 2026 | 17:31

Το ΣτΕ επέστρεψε στη φυσική του έδρα - Εικόνες από το ανακαινισμένο Αρσάκειο - Στην τελετή Μητσοτάκης - Τασούλας

Μετά από εκτεταμένες εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης, το εμβληματικό κτίριο της οδού Πανεπιστημίου άνοιξε ξανά τις πύλες του

ΠΟΣΑ ΚΛΕΙΝΕΙ 04 Μαρ 2026 | 15:00

Γενέθλια Μητσοτάκη: "Στο γραφείο μου έχω γλυκό χωρίς ζάχαρη" - Οι ευχές στη Βουλή και το κέρασμα στον Βελόπουλο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει σήμερα γενέθλια και οι βουλευτές ΝΔ και όχι μόνο του ευχήθηκαν χρόνια πολλά

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 04 Μαρ 2026 | 13:49

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα παρέχει αμυντική στήριξη στην Κύπρο και όχι στις βρετανικές βάσεις

Ο Μητσοτάκης άφησε αιχμές κατά των κομμάτων που βρίσκονται δεξιά της ΝΔ, για τη στάση τους μετά τη στρατιωτική βοήθεια στην Κύπρο

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΙΚΗ ΨΗΦΟ 04 Μαρ 2026 | 13:07
ΑΝΑΡΤΗΣΗ 04 Μαρ 2026 | 11:24

Γεωργιάδης: Εκτέθηκαν όσοι κατηγορούσαν την εξωτερική πολιτική Μητσοτάκη - Η Ελλάδα είναι πλέον πρωταγωνιστής

Σε ανάρτησή του ο Αδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στην εξωτερική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη, υποστηρίζοντας ότι οι επικριτές βρίσκονται πλέον σε δύσκολη θέση.

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 04 Μαρ 2026 | 11:06

Μητσοτάκης για Κύπρο: Η αποστολή είναι αμυντική και ειρηνική για να αποτραπούν απειλητικές ενέργειες

Αίτημα για ενημέρωση σε σχέση με τις εξελίξεις στο Ιράν και στην Κύπρο είχαν ζητήσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης - "Η εξωτερική πολιτική ασκείται με εθνικά κριτήρια".

04 Μαρ 2026 | 06:26

Συναγερμός στην Αθήνα για τη Μέση Ανατολή: Διπλωματικές επαφές και εθνική ετοιμότητα - Στο επίκεντρο και η Κύπρος

Κυβερνητικές πηγές ξεκαθαρίζουν ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα σε σχέση με τα αποθέματα ασφαλείας, δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει κανένα ζήτημα τροφοδοσίας της αγοράς.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΛΙΒΑΝΟ 03 Μαρ 2026 | 15:12

Μητσοτάκης: Τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Μπένζαμιν Νετανιάχου και τον πρόεδρο του Λιβάνου

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τις εξελίξεις στον Λίβανο - Αναγνώρισε το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα και υπογράμμισε την ανάγκη να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση.

ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΤΟΥ ΡΑΝΤΕΒΟΥ 03 Μαρ 2026 | 14:29

"Ωρα ΠΑΣΟΚ": Το χιούμορ Μητσοτάκη για τη μικρή καθυστέρηση Ανδρουλάκη στη συνάντησή τους

Η συνάντηση Μητσοτάκη με Ανδρουλάκη ήταν προγραμματισμένη για τις 12 το μεσημέρι

ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 03 Μαρ 2026 | 12:38

Συνάντηση Μητσοτάκη - Ανδρουλάκη: "Η σημαία και η καρδιά μας είναι στην Κύπρο" - "Η Ελλάδα πυλώνας ασφάλειας"

Για τον καθορισμό του ραντεβού προηγήθηκαν επαφές μεταξύ του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού Στέλιου Κουτνατζή και του τομεάρχη Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Μάντζου.

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ Μ. ΑΝΑΤΟΛΗ 03 Μαρ 2026 | 12:10

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Τασούλα: Στο επίκεντρο η στρατιωτική συνδρομή της Ελλάδας στην Κύπρο

Με απόφαση του ΚΥΣΕΑ η Ελλάδα στέλνει στην Κύπρο τις φρεγάτες Belharra "Κίμων" και "Ψαρά" καθώς επίσης και ένα ζεύγος πολεμικών αεροσκαφών F-16