Follow us

Live η συζήτηση στη Βουλή - Πρόταση Εξεταστικής για ΟΠΕΚΕΠΕ: Απορρίφθηκαν οι ενστάσεις της αντιπολίτευσης επί της διαδικασίας

Με εντάσεις ξεκίνησε η συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής στην ΟΠΕΚΕΠΕ.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΒΟΥΛΗ ΟΠΕΚΕΠΕ

Με εντάσεις επί της διαδικασίας και πρώτες τοποθετήσεις για τη στάση κομμάτων από τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους η εκκίνηση της συζήτησης στη Βουλή για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής "που θα διερευνήσει όλα τα ζητήματα που έχουν ανακύψει σχετικά με τη λειτουργία του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε), με γνώμονα την ανάδειξη τυχόν ευθυνών και την αποκατάσταση της αξιοπιστίας του συστήματος πληρωμής των αγροτικών ενισχύσεων, ώστε να αποτελεί έναν αξιόπιστο, αποτελεσματικό και δίκαιο μηχανισμό για όλους τους παραγωγούς της χώρας".

Οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Νίκης διαφώνησαν με το να προηγηθεί η συζήτηση της πρότασης για σύστασης εξεταστικής επιτροπής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ από τη συζήτηση των δύο προτάσεων που έχουν κατατεθεί από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ- Νέα Αριστερά για τη σύσταση Προκαταρκτικής Επιτροπής κατά των δύο πρώην υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη και Λευτέρη Αυγενάκη, που έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί αύριο στην Ολομέλεια.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νότης Μηταράκης απέρριψε τις ενστάσεις λέγοντας ότι "είναι απόλυτα λογικό, πρώτα να συζητηθεί το μείζον, το γενικότερο θέμα του ΟΠΕΚΕΠΕ που απασχολεί την κοινωνία και έχει διαχρονικότητα και πολλές πλευρές που θα πρέπει να δούμε και αύριο θα συζητηθούν οι προτάσεις της αντιπολίτευσης για σύσταση Προκαταρκτικής Επιτροπής επί τη βάσει της δικογραφίας".

Ο κ. Μηταράκης καταλόγισε εύλογη την ανησυχία που δείχνει να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ στη συγκρότηση της Εξεταστικής Επιτροπής "καθώς επί ημερών του υπεγράφη η Τεχνική Λύση, επί ημερών του επιτράπηκε να δίνονται επιχορηγήσεις σε κτηνοτρόφους που δεν είχαν ζωικό κεφάλαιο. Σε κάτι που ήρθε μετά και σιγοντάρισε και το ΠΑΣΟΚ που βλέπουμε δικά του στελέχη να παραιτούνται γιατί εμπλέκονται στο θέμα των αγροτικών επιχορηγήσεων". Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος είπε ότι "το θέμα του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι πολύ ουσιαστικό και η πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να πέσει άπλετο φως, από την αρχή αυτής της υπόθεσης που έχει κοστίσει διαχρονικά στην ελληνική κοινωνία. Στόχος να βρούμε τις μόνιμες διαρθρωτικές λύσεις ώστε οι 650.000 αγρότες και κτηνοτρόφοι που κάθε χρόνο λαμβάνουν επιχορηγήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ να συνεχίσουν να τις λαμβάνουν με διαφάνεια. Να ανακτηθούν ποσά που καταβλήθηκαν παράνομα". Για το θέμα της δικογραφίας, ο κ. Μηταράκης είπε ότι "αύριο θα τη συζητήσουμε με λεπτομέρειες" και παρατήρησε ότι "η δικογραφία έχει έρθει στη Βουλή αμελλητί, χωρίς αξιολόγηση από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία. Εμείς θα κρίνουμε τη δικογραφία επί της ουσίας, θα την αξιολογήσουμε σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον ΚτΒ και η θέση μας είναι ξεκάθαρη: Από τη δικογραφία, όπως έχει έρθει στη Βουλή, δεν προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις ευθύνης πολιτικών προσώπων".

Νωρίτερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μάντζος χαρακτήρισε "στρεβλή" τη διαδικασία να προηγηθεί η συζήτηση της συγκρότησης Εξεταστικής Επιτροπής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ από τη συζήτηση των προτάσεων για Προκαταρκτική Επιτροπή, μιλώντας για μια "αντικοινοβουλευτική διαδικασία και σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος". Η σειρά είπε "δεν καθορίζεται σύμφωνα με τις βουλές του Μεγάρου Μαξίμου αλλά με βάση το Πρωτόκολλο του Προέδρου της Βουλής". Τα δύο αιτήματα σύστασης Προκαταρκτικής Επιτροπής που έχουν κατατεθεί, είπε ο κ. Μάντζος, "δεν είναι επείγοντα και επιτακτικά επειδή ερίζονται πάνω σε μια δικογραφία ευρωπαϊκού εισαγγελικού οργάνου ή εξ αιτίας κινδύνου παραγραφής των αδικημάτων αλλά είναι και η σειρά των πραγμάτων". Καταλόγισε στη πλειοψηφία της ΝΔ ότι με την πρόταξη της σύστασης της Εξεταστικής Επιτροπής είναι "για να θολώσει τα νερά και να πεί μετά ότι παρέλκει η σύσταση της Προκαταρκτικής Επιτροπής και αυτό το λέει στην Ευρωπαϊκή Ένωση". Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ είπε αυτό το σκάνδαλο σας ανήκει και εκθέτει τη χώρα μας.

Το κοινοβούλιο, είπε, θα έπρεπε ακολουθώντας τη σωστή σειρά να δείξει ότι έχει εκείνα τα ελάχιστα δημοκρατικά, κοινοβουλευτικά αντανακλαστικά που επιβάλει το Σύνταγμα και ο όρκος που έχουμε δώσει". Και πρόσθεσε πως τα αιτήματα της αντιπολίτευσης προηγήθηκαν της πρότασης για Εξεταστική Επιτροπή.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης, διαφωνώντας επί της διαδικασίας, ανέφερε ότι "η Προκαταρκτική Επιτροπή δείχνει τον δρόμο της εντιμότητας, η Εξεταστική τον δρόμο της συγκάλυψης, της αδιαφάνειας και της διαφθοράς". Τόνισε ότι η πρόταξη της σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής από τη συζήτηση για Προκαταρκτική Επιτροπή "δείχνει το νόημα και το μέγεθος της πολιτικής έκπτωσης και του ηθικού εκφυλισμού" της κυβέρνησης. Υποστήριξε ότι "θα έπρεπε να είχε προκριθεί η συζήτηση των δύο προτάσεων για σύσταση Προκαταρκτικής Επιτροπής με βάση την ογκώδη δικογραφία που έχει έρθει στη Βουλή και δείχνει το μέγεθος της διαφθοράς, της αδιαφάνειας και των σκανδάλων".

Ο κ. Γιαννούλης υπογράμμισε ότι η κυβερνητική πλειοψηφία "ακολουθεί τα πρότυπα των πολιτικών σας πρακτικών, που είναι ντροπή και στίγμα για τη κοινοβουλευτική δημοκρατία". Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι "μέσα στη δικογραφία υπάρχει ένας πλούτος στοιχείων για να οδηγηθούμε στην αλήθεια" και πρόσθεσε ότι "το να προηγηθεί η σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, η οποία με τον κανόνα της πλειοψηφίας του οποίου εσείς κάνετε κατάχρηση ενάντια στα δικαιώματα των μειοψηφιών, είναι μια σημαντική ηθική και πολιτική έκπτωση. Βάζει στο περιθώριο, στην ουσία κουκουλώνει, τη διερεύνηση των στοιχείων" και κάλεσε "έστω και την τελευταία στιγμή, γιατί είναι και αντικοινοβουλευτικό, να προηγηθεί η Προανακριτική της Εξεταστικής, να ανατραπεί αυτή η χρονολογική σειρά". Ο κ. Γιαννούλης πάντως ξεκαθάρισε πως "θα είμαστε εδώ. Θα συμμετέχουμε σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας. Δεν θα δώσουμε σε κανέναν το δικαίωμα να λέει ότι λιποτακτήσαμε και κρυφτήκαμε ή φεύγουμε σαν δειλοί από την αίθουσα, όπως θα κάνει η Νέα Δημοκρατία αύριο, ίσως και σήμερα, αν εξασφαλίσει αρκετές κάρτες για την ψηφοφορία το βράδυ" και κατέληξε καταλογίζοντας στη ΝΔ " Συγκάλυψη, κουκούλωμα, μπάζωμα: είστε θιασώτες σε όλα αυτά, παίζετε με τη χώρα και έχετε καταστεί πλέον επικίνδυνοι για όλους μας".

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος ανέφερε ότι "με αυτή την συγκεκριμένη επιλογή της ΝΔ, το ΚΚΕ διαφωνεί και δεν θα την νομιμοποιήσει" καθώς "ενώ υπάρχει μια συγκεκριμένη δικογραφία για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ η κυβέρνηση επιλέγει να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα… με την πρόταση που καταθέτει σήμερα για την συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής". Αυτό είπε ο κ. Καραθανασόπουλος είναι "κυβερνητική επιλογή με πολλαπλές στοχεύσεις: να συγκαλύψει τις ευθύνες, πολιτικές και όχι. Να λειτουργήσει ως πλυντήριο για τις ενδεχόμενες πολιτικές ευθύνες συγκεκριμένων Υπουργών της. Να συσκοτίσει το γεγονός ότι η μήτρα όλων αυτών των σκανδάλων που παράγονται και αναπαράγονται είναι το σύστημα του Κέρδους με κάθε τρόπο ακόμα και με πολιτικές επεμβάσεις" σημειώνοντας ότι στην περίπτωση του ΟΠΕΚΕΠΕ "το λίπασμα για αυτά τα σκάνδαλα και τη σήψη είναι η ίδια η κοινοτική αγροτική πολιτική (ΚΑΠ) και ο τρόπος καταβολής των επιδοτήσεων με τις στρεμματικές ενισχύσεις".

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νίκης Νίκος Βρεττός ανέφερε ότι "το να επιχειρηματολογήσει κάποια πολιτική δύναμη για ποιο λόγο θα πρέπει να αποσυρθεί η σημερινή πρόταση είναι μάταιο καθώς υπάρχει η κυβερνητική πλειοψηφία που γράφει στα παλαιά της τα παπούτσια κάθε υπόμνημα και κάθε δικογραφία που έρχεται για ευθύνη Υπουργών στην Βουλή". Η ΝΔ, είπε, "δεν υπολογίζει την ευρωπαϊκή εισαγγελία. Την ΕΕ την αναγνωρίζει μόνο για όταν έχει να πάρει χρήματα για να κάνει δουλειές". Αυτό που πρέπει να γίνει, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι "η σύσταση προκαταρκτικής Επιτροπής, εάν η Κυβέρνηση ήθελε να μάθει κάτι που δεν γνώριζε, αλλά επειδή στο Μαξίμου τα γνωρίζουν αφού το ίδιο τα δημιούργησε, γι' αυτό προχωράει στην Εξεταστική Επιτροπή" και δήλωσε πως "εμείς θα είμαστε σήμερα εδώ".

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Πλεύσης Ελευθερίας Αλέξανδρος Καζαμίας τόνισε ότι "εμείς διαφωνούμε με τη διαδικασία που έχει επιλεγεί για τη συζήτηση αυτή, διαφωνούμε και με τους περιορισμούς που έχουν οριστεί σε χρόνους ομιλίας και παρεμβάσεις των βουλευτών. Πιστεύουμε ότι αυτά αντανακλούν τη δυσανεξία που έχει η πλειοψηφία της ΝΔ απέναντι στον αντίλογο και στην αντιπολίτευση" και πρόσθεσε: "θεωρούμε πως είναι απαράδεκτη αυτή η διαδικασία" της πρόταξης της συγκρότησης Εξεταστικής Επιτροπής και ο στόχος, όπως σημείωσε, είναι "να προστατευθούν οι δύο πρώην υπουργοί από την παραπομπή τους σε Προκαταρκτική Επιτροπή όπως ζητά η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία". Ο κ. Καζαμίας εμβόλιμα αναφέρθηκε και στις διώξεις κατά πολιτικών αρχηγών, όπως η Ζωή Κωνσταντοπούλου, για τη συμμετοχή τους σε αγροτικές κινητοποιήσεις.

"Η πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής δεν διχάζει, δεν τιμωρεί, αλλά διορθώνει" τόνισε ο εισηγητής της ΝΔ Ανδρέας Νικολακόπουλος κατά την τοποθέτησή του στη συζήτηση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής "που θα διερευνήσει όλα τα ζητήματα που έχουν ανακύψει σχετικά με τη λειτουργία του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε), με γνώμονα την ανάδειξη τυχόν ευθυνών και την αποκατάσταση της αξιοπιστίας του συστήματος πληρωμής των αγροτικών ενισχύσεων, ώστε να αποτελεί έναν αξιόπιστο, αποτελεσματικό και δίκαιο μηχανισμό για όλους τους παραγωγούς της χώρας".

Ο κ. Νικολακόπουλος ανέφερε πως "μπορεί στο παρελθόν οι Εξεταστικές Επιτροπές να μην απέδωσαν όπως θα θέλαμε. Όμως, αυτή την φορά ανοίγεται μπροστά μας μια μεγάλη πρόκληση. Μία πρόκληση ευθύνης, που πρέπει να γίνει ευκαιρία αλήθειας και αποτροπής για το μέλλον. Για να κλείσει οριστικά ένα κεφάλαιο σπατάλης, αδιαφάνειας και καχυποψίας. Για να ανοίξει μια νέα σελίδα δικαιοσύνης και εμπιστοσύνης για τον πρωτογενή τομέα, την ελληνική ύπαιθρο και τους αγρότες μας, που σήμερα μας έχουν περισσότερο ανάγκη από ποτέ".

Ο εισηγητής της ΝΔ υπογράμμισε πως η κυβερνητική πλειοψηφία δεν θέλει για το θέμα του ΟΠΕΚΕΠΕ να αναλωθεί σε μια "στείρα και άγονη κοινοβουλευτική αντιπαράθεση, αλλά έχει ως στόχο να βγει στο προσκήνιο η πλήρης αλήθεια, από όπου κι αν προέρχεται, όποιους κι αν αφορά. Μία αλήθεια, όχι αποσπασματική, ούτε και μικροκομματικά βολική για ορισμένους", σημειώνοντας ότι "η λειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ και οι "γκρίζες" πρακτικές καταβολής των αγροτικών ενισχύσεων, δεν έχουν να κάνουν με συμψηφισμούς". "Αντιθέτως, επιδιώκει με θεσμικό τρόπο να αναδείξει παθογένειες δεκαετιών, να εντοπίσει ευθύνες όπου υπάρχουν, αλλά και να οδηγήσει σε καλές πρακτικές, για ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία στήριξης του αγροτικού κόσμου της πατρίδας μας" τόνισε.

Ο κ. Νικολακόπουλος σημείωσε ότι "να λογοδοτήσουν όσοι επιτήδειοι έφταιξαν, εις βάρος της πλειοψηφίας των αγροτών, που στερήθηκε αυτό που πραγματικά δικαιούνταν. Εμείς με αυτούς τους αγρότες είμαστε και έναντι αυτών λογοδοτούμε, κάνοντας ό,τι χρειαστεί ώστε να επιστραφούν τα ποσά που καταβλήθηκαν παράνομα και να καταλήξουν στην πραγματική αγροτική παραγωγή". Πρόκειται "για μια σημαντική ευκαιρία σήμερα, να ξεκινήσει η ουσιαστική συζήτηση μίας υπόθεσης για την οποία οφείλουμε να μην αφήσουμε την παραμικρή σκιά. Και η υπόθεση αυτή δεν είναι μόνο οι ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες δύο πρώην υπουργών - για τους οποίους δεν υπάρχουν καν στοιχεία -όπως θέλουν να την περιορίσουν κάποια κόμματα της αντιπολίτευσης" ανέφερε.

Σήμερα τόνισε ο βουλευτής "πρέπει να πούμε μόνο αλήθειες! Με αίσθημα ευθύνης και όχι ως μια ακόμη πολιτική διαφωνία, αλλά ως μια απαραίτητη κοινοβουλευτική πρωτοβουλία, που θα αναδείξει κάθε πτυχή της αλήθειας, σε μια υπόθεση που αγγίζει τον πυρήνα της σχέσης του κράτους με τον πρωτογενή τομέα".

Η Εξεταστική Επιτροπή που εμείς προτείνουμε, είπε, "δεν έρχεται για να αποδώσει εκ των προτέρων ποινικές ευθύνες. Αυτό είναι δουλειά της Δικαιοσύνης και των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους" και η πρότασή μας ανέφερε " έρχεται να αναδείξει συστημικά και διαχρονικά προβλήματα. Να απαντήσει σε κρίσιμα ερωτήματα. Να θωρακίσει με προτάσεις και θεσμικά εργαλεία το σύστημα πληρωμών. Και κυρίως: να αποκαταστήσει την αξιοπιστία του ίδιου του Οργανισμού απέναντι στους Έλληνες παραγωγούς".

Ο κ. Νικολακόπουλος ανέφερε ότι "από το 1996 μέχρι σήμερα, η χώρα μας έχει πληρώσει περίπου 2,7 δισεκατομμύρια ευρώ σε πρόστιμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω παρατυπιών στον τομέα των αγροτικών ενισχύσεων. Το νούμερο αυτό δεν επιβαρύνει απλά τον κρατικό προϋπολογισμό, είναι και πολιτικά και ηθικά ανεπίτρεπτο. Δεν αφορά μία κυβέρνηση αποκλειστικά, ούτε μόνο ένα κόμμα. Είναι αποτέλεσμα παραλείψεων, ανεπάρκειας, κακών πρακτικών και δομικών παθογενειών που διατρέχουν δεκαετίες. Την περίοδο μόνο 1998-2004 η χώρα πλήρωσε σε πρόστιμα άνω των 860 εκατομμυρίων ευρώ. Αυτοί οι αριθμοί δεν είναι ούτε θεωρητικοί ούτε αφηρημένοι. Αντιπροσωπεύουν τη στρέβλωση του σκοπού των ευρωπαϊκών ενισχύσεων. Γι' αυτό και δεν μπορεί να περιοριστεί η υπόθεση με τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, σε δύο μόνο πρόσωπα".

"Οφείλουμε", είπε ο εισηγητής της ΝΔ, να ειπωθούν "καθαρές κουβέντες εξαρχής, αλλά και καθαρές απαντήσεις από όλους". "Να αποσαφηνιστεί το εύρος των παθογενειών στη λειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ. Τι δεν πήγε καλά και γιατί; Να επανεξεταστεί η λεγόμενη "τεχνική λύση" και ο ρόλος της στη χορήγηση επιδοτήσεων σε βοσκοτόπια χωρίς ζώα ή σε μακρινά μέρη, ένα φαινόμενο που γνώρισε έξαρση την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Να απαντηθεί γιατί υιοθετήθηκε, ποιοι την υποστήριξαν, ποιοι την εκμεταλλεύτηκαν; Να ελεγχθεί η αξιοποίηση των ψηφιακών εργαλείων και γιατί δεν τα χρησιμοποιήσαμε σωστά. Να εξεταστούν τα πεπραγμένα των διοικήσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ και όλων των πολιτικών ηγεσιών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Τι γνώριζαν και τι έκαναν για να αντιμετωπίσουν τις παρανομίες; Να διερευνηθεί ποιος διέταξε και ποιος πραγματοποίησε διασταυρωτικούς ελέγχους, πόσοι έλεγχοι έγιναν και ποια ήταν τα αποτελέσματά τους. Να εξεταστεί η σχέση με τον Τεχνικό Σύμβουλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, και να αποτιμηθεί αν υπήρξαν συγκρούσεις συμφερόντων, αθέμιτες εξαρτήσεις ή μεθοδευμένες παρεμβάσεις. Να αναλυθούν τα αίτια των δημοσιονομικών διορθώσεων σε συνεργασία με τους Ευρωπαϊκούς μηχανισμούς" πρόσθεσε. Το ερώτημα, σημείωσε ο κ. Νικολακόπουλος, στην αντιπολίτευση "είναι ξεκάθαρο, δεν θέλετε να τα διερεύνησουμε όλα αυτά; Ή θέλετε να περιορίσουμε την έρευνα μόνο σε μια περίοδο και γιατί;".

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Ένας θρύλος της φωτογραφίας έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, με μια δωρεάν έκθεση που δε χάνεται

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου, στις 20:30, στους Παλιούς Φούρνους της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων, παρουσία του ίδιου του καλλιτέχνη.

"ΜΥΛΟΣ" Η ΒΟΥΛΗ 05 Φεβ 2026 | 07:24

Πολιτική θύελλα μετά την τραγωδία στη Χίο: Η κυβέρνηση συγχαίρει το Λιμενικό - H αντιπολίτευση ζητά απαντήσεις

Οι καταθέσεις των διασωθέντων έχουν αρχίσει - Το Λιμενικό διενεργεί ΕΔΕ για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αναποδογύρισε το πλωτό σκάφος με τους 39 μετανάστες.

ΓΙΑΤΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΗΚΑΝ 04 Φεβ 2026 | 18:43

Κόντρα Καιρίδη - Κουτσούμπα στη Βουλή: "Ξεκαβαλικεύστε και δεχτείτε την κριτική" - "Κοίτα ποιος μιλάει"

"Θα μπορούσα μόνο να πω, ακούγοντας τον κ. Καιρίδη, κοίτα ποιος μιλάει και να τελειώνει εδώ", ανέφερε ο Δημήτρης Κουτσούμπας

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΔΟΜΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ 04 Φεβ 2026 | 08:32

Στην ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τη νόμιμη μετανάστευση - Τα βασικά σημεία

Δύο προσωρινές δομές μεταναστών στο Ηράκλειο και στα Χανιά. Το ν/σ περιλαμβάνει τη σύσταση Επιτροπής Συντονισμού Μεταναστευτικής Πολιτικής

ΜΟΔ 03 Φεβ 2026 | 10:46

Κεκλεισμένων των θυρών η δίκη του πρώην αστυνομικού της Βουλής για τη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών

Ξεκίνησε κεκλεισμένων των θυρών η δίκη του πρώην αστυνομικού της Βουλής και της εν διαστάσει συζύγου του, που λογοδοτούν για σωρεία βαρύτατων κατηγοριών.

ΤΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ 02 Φεβ 2026 | 17:57

Αναθεώρηση του Συντάγματος: Αυτές είναι οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες που προβλέπονται - Οι προϋποθέσεις

Τον Απρίλιο αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος, που προβλέπεται από το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής.

ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ 31 Ιαν 2026 | 17:50

Η "Κρυφή" Τέχνη της Βουλής: Μια Πολιτιστική Γιορτή των υπαλλήλων του κοινοβουλίου στο Καπνεργοστάσιο

Η έκθεση αυτή δεν αποτελεί απλώς μια παρουσίαση έργων, αλλά μια πολυφωνική καλλιτεχνική έκφραση

30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ 30 Ιαν 2026 | 11:58

Συγκίνησε ο Βλαχάκος στη Βουλή για τον αδελφό του που σκοτώθηκε στα Ίμια: "Ο Τάκης θα καμαρώνει για τις νέες φρεγάτες"

"Έζησαν ως άνθρωποι που ήξεραν ότι η πατρίδα δεν είναι έννοια αφηρημένη" δήλωσε συγκινημένος ο βουλευτής της ΝΔ Νίκος Βλαχάκος, αδελφός του αξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού που έχασε τη ζωή του στα Ίμια.

ΜΥΛΟΣ 29 Ιαν 2026 | 22:20

Νέο επεισόδιο Κωνσταντοπούλου - Συρεγγέλα στην Εξεταστική: "Δεν μπορείτε να προεδρεύετε"

Η φωτιά "άναψε", όταν η προεδρεύουσα Μαρία Συρεγγέλα, ζήτησε από την Ζωή Κωνσταντοπούλου να μην διακόπτει τον μάρτυρα Αλέξανδρο Κοντό

ΤΙ ΕΙΠΕ 29 Ιαν 2026 | 17:11

Τζουμάκας στην Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: "Διαχρονική άγρια διαφθορά με ευθύνες πολιτικής ηγεσίας και φορέων"

"Οι κυβερνήσεις από το 1981 δεν οργάνωσαν καμία πολιτική για τις αγροτικές επιδοτήσεις" κατέθεσε ο Στέφανος Τζουμάκας, πρώην υπ. Γεωργίας (Ιανουάριος 1996 έως Οκτώβριος 1998)

ΑΠΑΝΩΤΕΣ ΤΡΑΓΩΔΙΕΣ 29 Ιαν 2026 | 11:50

Βουλή: Ενός λεπτού σιγή για τις εργαζόμενες στη "Βιολάντα" και τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ

"Εκ μέρους του σώματος εκφράζω τα πιο ειλικρινή συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των θυμάτων", είπε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Γεωργαντάς.

ΒΟΥΛΗ 28 Ιαν 2026 | 19:43

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: "Δεν είχα καμία σχέση με τη λειτουργία του" κατέθεσε πρώην υπουργός Γεωργίας του ΠΑΣΟΚ

Ο Γιώργος Ανωμερίτης κατέθεσε στην Εξεταστική του ΟΠΕΚΕΠΕ ότι οι παραβατικότητες επί θητείας του ήταν μικρές, ασήμαντες και μεμονωμένες

ΤΙ ΕΓΙΝΕ 28 Ιαν 2026 | 17:31

Σκληρή κόντρα Λαζαρίδη - Χρηστίδη στη Βουλή για τα Ιμια: "Οδηγήσατε σε θάνατο τρεις αξιωματικούς"

Η φράση Λαζαρίδη περί "γκριζαρίσματος" προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλου Χρηστίδη

«Η ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΚΑΠΟΥ" 28 Ιαν 2026 | 14:33

Μπατζελή για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελαιόδενδρα από νησί έφτασαν στη Θεσσαλία - Το "μυστικό" είναι πότε "ανοίγεις" τις αιτήσεις

Η πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κατερίνα Μπατζελή, κατέθεσε στην εξεταστική επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ - "Τι κάνει ο τεχνικός σύμβουλος; Ροκανίζει χρόνο"

ΒΟΥΛΗ 28 Ιαν 2026 | 10:59

Στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο για την προστασία έργων τέχνης και συλλεκτικών αντικειμένων -Καταψήφισε το ΚΚΕ

Το νομοσχέδιο με τη θετική ψήφο της ΝΔ. Το καταψήφισε το ΚΚΕ, ενώ όλα τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν.

ΤΙ ΚΑΤΕΘΕΣΕ 27 Ιαν 2026 | 20:44

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ - Σκανδαλίδης: "Οι επισυνδέσεις δείχνουν ότι υπήρξε παρέμβαση της κυβέρνησης στη διαδικασία"

"Ο ΟΠΕΚΕΠΕ είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για την αντιδημοκρατική αντίληψη της κυβέρνησης", κατέθεσε ο Κώστας Σκανδαλίδης

ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ 27 Ιαν 2026 | 20:17

Βουλή: Κατά της άρσης ασυλίας του Δημήτρη Κουτσούμπα στη μήνυση του Κ. Πλεύρη η εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας

Η Επιτροπή Δεοντολογίας αποφάσισε να εισηγηθεί την άρση ασυλίας του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Μάντζου, μετά από μήνυση του προέδρου των Σπαρτιατών, Βασίλη Στίγκα

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 27 Ιαν 2026 | 16:22

ΟΠΕΚΕΠΕ: Μπάχαλο η Eξεταστική από την Κωνσταντοπούλου - "Συμπλεγματικά υποκείμενα" αποκάλεσε βουλευτές της ΝΔ

"Δεν ντρέπεσαι λίγο; Είσαι άντρας εσύ τώρα;" φέρεται να είπε η Κωνσταντοπούλου στον πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής, Ανδρέα Νικολακόπουλο

ACTION PLAN ΚΟΜΙΣΙΟΝ 27 Ιαν 2026 | 16:03

Καρασμάνης στην Εξεταστική του ΟΠΕΚΕΠΕ: "Επί ημερών μου ξεκίνησε και τελείωσε η τεχνική λύση"

Ο Γ.Καρασμάνης άφησε αιχμές για αυτοδιοικητικά στελέχη τα οποία δεν συνέβαλαν στο να ολοκληρωθούν τα διαχειριστικά σχέδια βόσκησης

27 Ιαν 2026 | 00:07

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ - Κορασίδης: "Κάποιοι επιτήδειοι εκμεταλλεύτηκαν το προβληματικό σύστημα"

"Η εγκληματική οργάνωση στην αρχή είναι ομάδα, μετά γίνεται σύστημα και χτυπά την πόρτα πολιτικών προσώπων", ανέφερε ο πρώην αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΟΠΕΚΕΠΕ 26 Ιαν 2026 | 18:42

Πηγές ΝΔ: "Η κατάθεση της Δ. Χαλικιά άφησε το ΠΑΣΟΚ χωρίς άλλοθι"

Πηγές της ΝΔ κάνουν λόγο για "επίθεση" της Μιλένας Αποστολάκη προς την κ. Χαλικιά, και τονίζουν τη "νευρική αντίδραση" του ΠΑΣΟΚ

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 26 Ιαν 2026 | 17:03

Πηγές ΠΑΣΟΚ: "Η κ. Χαλικιά επιχείρησε να αθωώσει σχεδόν όλους τους πρωταγωνιστές του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ"

Κατά τις πηγές του ΠΑΣΟΚ "χωρίς να ερωτηθεί από κάποιον βουλευτή, έσπευσε από την αρχή να λάβει θέση στην επιχειρηματική σύγκρουση που υπάρχει στον Οργανισμό

ΤΙ ΕΓΙΝΕ 26 Ιαν 2026 | 16:22

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: "Αρπάχτηκαν" Αποστολάκη και πρώην αντιπρόεδρος - "Τι είπατε, κυρία μου; Σας παρακαλώ"

Θερμό επεισόδιο σημειώθηκε ανάμεσα στην πρώην β' αντιπρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ Δήμητρα Χαλικιά και τη Μιλένα Αποστολάκη, εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ

ΑΡΧΗ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ 26 Ιαν 2026 | 13:29

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο λογιστής στην Κρήτη ξέπλυνε 700.000 ευρώ μέσω στοιχήματος - Η θυρίδα, οι οικοδομές και το Airbnb

Ο λογιστής, φέρεται να τοποθέτησε περισσότερα από 700.000 ευρώ σε στοιχηματικό λογαριασμό επιχειρώντας να τα "ξεπλύνει".

ΒΟΥΛΗ 26 Ιαν 2026 | 12:46

Επίκαιρη ερώτηση Ανδρουλάκη σε Μητσοτάκη: Η ενεργειακή πολιτική της κυβέρνησης τροφοδοτεί την ακρίβεια

"Η ενεργειακή κρίση δεν είναι ούτε τυχαία ούτε αναπόφευκτη. Είναι το αποτέλεσμα συγκεκριμένων πολιτικών επιλογών της κυβέρνησής", τονίζει μεταξύ άλλων ο Ν. Ανδρουλάκης.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ 23 Ιαν 2026 | 16:33

Κόντρα Κέλλα - Λιακούλη στη Βουλή για τα αιγοπρόβατα: "Αποτύχατε παταγωδώς" - "Οσα λέτε δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα"

"Κανένα κράτος της ΕΕ δεν έχει εμβολιάσει τα ζώα του με τα υπάρχοντα εμβόλια" απάντησε ο Χρήστος Κέλλας στη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ 22 Ιαν 2026 | 16:50

Πηγές ΠΑΣΟΚ για κατάθεση πρώην προέδρου ΟΠΕΚΕΠΕ Αποστολάκου: Καταρρίφθηκε πλήρως το αφήγημα των διαχρονικών παθογενειών

Η τεχνική λύση δεν αποτέλεσε πρωτοβουλία του ίδιου του ΟΠΕΚΕΠΕ, αλλά πολιτική απόφαση, κατέθεσε στην Εξεταστική ο πρώην πρόεδρος Γρηγόρης Αποστολάκος

Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ 22 Ιαν 2026 | 16:22

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: "Βολεύτηκαν όλες οι κυβερνήσεις με την τεχνική λύση" κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος, Γρ. Αποστολάκος

"Ο Οργανισμός είχε 1.500 υπαλλήλους και σήμερα έχει 500" κατέθεσε στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ 22 Ιαν 2026 | 16:14

Κωστής Χατζηδάκης: Κανείς δεν θέλει τον παλιό ΟΠΕΚΕΠΕ της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ

"Να βγούμε από την αντίληψη ότι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είναι υπουργείο αποζημιώσεων και επιδοτήσεων", ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης

ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ 22 Ιαν 2026 | 08:26

Σάλος στη Βουλή: Μέτρα... χούντας για τους αγρότες ζήτησε ο πρώην "Σπαρτιάτης" βουλευτής Βαλτογιάννης

"Ή παραιτείστε και πάμε σε εκλογές ή κάνετε αυτό που έγινε τον Μάρτιο του 1968. Πλήρης διαγραφή αγροτικών χρεών", είπε από το βήμα της Ολομέλειας ο κ. Βαλτογιάννης.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 21 Ιαν 2026 | 22:38

"Γης μαδιάμ" η Βουλή από Κωνσταντοπούλου και Μπάρκα για τη λίστα ομιλητών - "Κατέβασαν" την Λινού από το βήμα

Η κ. Κωνσταντοπούλου καλούσε την βουλευτή Αθηνά Λινού να μην μιλήσει αν και είχε έρθει η σειρά της να τοποθετηθεί

ΒΟΥΛΗ 21 Ιαν 2026 | 18:02

Τσιάρας για τη σύσταση Διακομματική Επιτροπής για τον πρωτογενή τομέα: "Σας θέλουμε συμμάχους - Αποφασίστε αν θέλετε"

Ο κ. Τσιάρας υπογράμμισε ότι "ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τους παραγωγούς και εξήγγειλε νέα μέτρα για τη μείωση του κόστους παραγωγής"

ΛΑΜΟΓΙΕΣ 21 Ιαν 2026 | 14:53

"Μυστήρια" με τον νέο ΟΠΕΚΕΠΕ εντός της ΑΑΔΕ: Υπάλληλοι κολλητοί του Φραπέ σε θέσεις ευθύνης

Περίεργες τοποθετήσεις στο νέο οργανόγραμμα του ΟΠΕΚΕΠΕ εντός της ΑΑΔΕ

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ 21 Ιαν 2026 | 13:32

Η στιγμή που έρχεται το 112 και στη Βουλή: "Ανέβηκες και χτύπησε" - "Για εσάς είναι, ήρθε η ώρα να φύγετε"

Η κάμερα της Βουλής απαθανάτισε τη στιγμή που ηχεί το μήνυμα του 112, ενώ στο βήμα της Βουλής βρισκόταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Κόκκαλης.

ΤΙ ΚΑΤΕΘΕΣΕ 20 Ιαν 2026 | 23:41

Λαφαζάνης στην Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Εγκληματικό κύκλωμα - Ποινικές ευθύνες για Βορίδη και Αυγενάκη

Ο κ. Λαφαζάνης μίλησε για "εγκληματικό κύκλωμα που ξεκίνησε από συμφέροντα, με την κάλυψη της κυβέρνησης της ΝΔ"

ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ 20 Ιαν 2026 | 14:52

ΟΠΕΚΕΠΕ: Την απόσυρση 17 μαρτύρων αποφάσισε η εξεταστική επιτροπή της Βουλής

Έγινε δεκτή από την πλειοψηφία της επιτροπής, η πρόταση της ΝΔ για απόσυρση μαρτύρων - Απορρίφθηκαν οι προτάσεις της αντιπολίτευσης.

ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ 20 Ιαν 2026 | 12:58

Ο Θάνος Τζήμερος γράφει "πικρές αλήθειες" για τους αγρότες και την ΚΑΠ: "Το πρόβλημα είναι στην επιδότηση"

Αν κάποιος θέλει να είναι αγρότης, το κράτος μπορεί να τον βοηθήσει, όχι όμως με χρήματα που αφαιρούνται διά της βίας από την τσέπη κάποιου άλλου πολίτη.

ΟΠΕΚΕΠΕ 20 Ιαν 2026 | 12:18

Λαζαρίδης: Η κατάθεση της κ. Τυχεροπούλου κατέρριψε τις θέσεις της αντιπολίτευσης για "γαλάζιο σκάνδαλο"

"Η κατάθεση της κ. Τυχεροπούλου για κύκλωμα επίορκων υπαλλήλων κατέρριψε για μια ακόμα φορά τις θέσεις για "γαλάζιες ακρίδες"", δήλωσε ο Μακάριος Λαζαρίδης.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ FBI 20 Ιαν 2026 | 09:54

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στο μικροσκόπιο αγροτοσυνδικαλιστής από το μπλόκο των Μαλγάρων που φέρεται να έλαβε 60.000 ευρώ

Γνωστός συνδικαλιστής από το μπλόκο των Μαλγάρων, με συχνή τηλεοπτική παρουσία, βρίσκεται ανάμεσα στους 12 αγρότες, που ελέγχονται για χορήγηση παράνομων επιδοτήσεων.

ΕΥΡΕΙΑ ΓΚΑΜΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ 19 Ιαν 2026 | 22:37

Μητσοτάκης: Προτιμώ να αυξήσω τους πραγματικούς μισθούς - Ιερή υποχρέωση να ασφαλίσουμε την πατρίδα μας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε μια μακρά συζήτηση στο Ωδείο Αθηνών για οικονομία, ελληνοτουρκικά, διεθνείς εξελίξεις, αγρότες και ΟΠΕΚΕΠΕ

Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ 19 Ιαν 2026 | 18:36

Δίκη πρώην επιτελικών ΟΠΕΚΕΠΕ: "Λειτουργούσε κύκλωμα επίορκων υπαλλήλων" κατέθεσε η Τυχεροπούλου

Τα δύο πρώην στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ δικάζονται για υπεξαγωγή εγγράφου, υπόθαλψη εγκληματία και παράβαση καθήκοντος από κοινού

ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΟΙ ΤΟΝΟΙ 19 Ιαν 2026 | 18:15

Καβγάς Κωνσταντοπούλου - Κυρανάκη στη Βουλή: "Κρεσέντο σεξισμού" - "Υπεράσπιση βιαστή"

Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή μεταξύ Ζωής Κωνσταντοπουλου και Κωνσταντίνου Κυρανάκη

ΤΙ ΛΕΝΕ ΠΗΓΕΣ ΤΗΣ ΝΔ 19 Ιαν 2026 | 18:09

Σκουρλέτης στην Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Σύντομη η παρουσία μου στο "υπερυπουργείο", χωρίς αρμοδιότητα

"Μπούμερανγκ για τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και σύσσωμη την αντιπολίτευση γύρισε η κατάθεση του πρώην υπουργού Πάνου Σκουρλέτη", σχολίασαν πηγές της Νέας Δημοκρατίας

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 19 Ιαν 2026 | 18:09

Γιώργος Κώτσηρας: Το σύνολο σχεδόν των υπαλλήλων του ΟΠΕΚΕΠΕ τοποθετήθηκε στις αντίστοιχες θέσεις στην ΑΑΔΕ

"Το ίδιο έγινε και για την κυρία Τυχεροπούλου", ανέφερε ο Γιώργος Κώτσηρας

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 19 Ιαν 2026 | 13:28

Κασσελάκης: Υπάρχουν πολλοί gay σε Βουλή και κυβέρνηση - Κρύβονται επειδή φοβούνται ότι θα πληγεί η εικόνα τους

¨"Η Ελλάδα είναι έτοιμη να αποκτήσει έναν πρωθυπουργό που δεν θα την προδίδει και ας είναι gay", λέει ο Στέφανος Κασσελάκης

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 16 Ιαν 2026 | 08:33

Ανδρουλάκης για Καρυστιανού: Δεν καταλαβαίνω γιατί μόνο οι πρώην πρωθυπουργοί έχουν δικαίωμα να κάνουν κόμμα...

"Απαρχαιωμένος ο κανονισμός του ΕΛΓΑ. Θέλει εκσυγχρονισμό βάσει των νέων κλιματικών συνθηκών" τόνισε ο Ν .Ανδρουλάκης - 3 μεταρρυθμιστικές προτάσεις για το αγροτικό χωρίς δημοσιονομική επιβάρυνση

ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΜΕΤΑΝΙΩΜΕΝΟΣ 15 Ιαν 2026 | 23:20

Συγγνώμη Κυρανάκη για τη σεξιστική επίθεση στην Πέτη Πέρκα - "Ήταν λάθος και το αναγνωρίζω"

"Απευθύνθηκα στη συνάδελφό μου με έκφραση που δεν αρμόζει στο Κοινοβούλιο και δεν συνάδει με τις προσωπικές μου αρχές", έγραψε ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης

15 Ιαν 2026 | 21:35

Κυρώθηκε η νέα συμφωνία με τη Hellenic Train: Επενδύσεις 420 εκατ. ευρώ, νέα τρένα και ρήτρες

Η νέα σύμβαση, "κλειδώνει" συνολικές επενδύσεις ύψους 420 εκατ. ευρώ

ΑΓΡΙΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 15 Ιαν 2026 | 20:31

Σεξιστική επίθεση Κυρανάκη σε Πέρκα: "Εδώ είναι Βουλή κυρία μου, δεν είναι η κουζίνα σας" - "Είσαι φασίστας"

Οι τόνοι ανέβηκαν κατά την ομιλία του αναπληρωτή υπουργών Μεταφορών, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπ. Μεταφορών για τον σιδηρόδρομο

Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ 15 Ιαν 2026 | 20:00

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ - Κασιμίδης: "Από το 2019 και μετά εκτινάχθηκαν οι βοσκότοποι"

Τι κατέθεσε ο Χαράλαμπος Κασίμης, που διετέλεσε γενικός γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης των κοινοτικών πόρων, από τον Μάρτιο του 2015 έως το Ιούλιο του 2019

ΣΤΟ "ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ" ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ 15 Ιαν 2026 | 17:53

Ανεστίδης: Παρέλαβε τη διάταξη του εισαγγελέα για δέσμευση της περιουσίας του - Στο μπλόκο των Μαλγάρων

Ο αγροτοσυνδικαλιστής Κώστας Ανεστίδης ενημερώθηκε και επίσημα για τη δέσμευση των περιουσιακών του στοιχείων

ΠΕΤΥΧΑΝ ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ ΠΟΙΝΕΣ 15 Ιαν 2026 | 13:58

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Στα "μαλακά" 7 αγρότες για παράνομες επιδοτήσεις - Επειδή επέστρεψαν 165.000 ευρώ

Ολοκληρώθηκε η πρώτη ποινική διαπραγμάτευση για παράνομες επιδοτήσεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 15 Ιαν 2026 | 13:41

Μιλένα Αποστολάκη για τη νέα σύμβαση με Hellenic Train: Ξανά σε δεύτερη μοίρα το δημόσιο συμφέρον και η ασφάλεια

Για "διευκόλυνση της κερδοσκοπίας, χωρίς βελτίωση του ελληνικού σιδηροδρόμου" κάνει λόγο η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιλένα Αποστολάκη.

ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 15 Ιαν 2026 | 11:32

Την ερχόμενη Τετάρτη στη Βουλή η πρόταση του πρωθυπουργού για σύσταση διακομματικής για τα αγροτικά

Στη βουλή στις 21 Ιανουαρίου η πρόταση θα συζητηθεί με τη διαδικασία της γενικευμένης επερώτησης

ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΟΙ ΤΟΝΟΙ 14 Ιαν 2026 | 17:47

ΟΠΕΚΕΠΕ: Μετωπική στη Βουλή ανάμεσα σε Κωνσταντοπούλου και Αραχωβίτη - Τα "καρφιά" για Τσίπρα

"Όταν διστάζει κάποιος να μιλήσει, σημαίνει πως κάποιος τον κρατάει", σχολίασε η Ζωή Κωνσταντοπούλου - "Κανείς δεν με κρατάει", τόνισε ο Σταύρος Αραχωβίτης

ΒΟΥΛΗ 14 Ιαν 2026 | 16:07

Αραχωβίτης στην εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι έκτακτες αποζημιώσεις στην Κρήτη είχαν την έγκριση της ΕΕ

Τα 4.296 δεσμευμένα ΑΦΜ που βρήκε όταν ανέλαβε, ελέχθησαν, και όσοι όσοι παρατύπησαν οδηγήθηκαν στη δικαιοσύνη, κατά τον κ. ΑραχωβίτηΒΟΥΛΗ

ΜΕ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ 14 Ιαν 2026 | 13:02

Ποιοι αγρότες κόπηκαν από το ραντεβού με Μητσοτάκη: Ο ένας ελέγχεται για επιδοτήσεις, ο άλλος βανδάλισε περιπολικό

Ο πρωθυπουργός δεν θα δεχόταν, κανέναν αγρότη που ελέγχεται από το Οργανωμένο Εγκλημα για παράνομες επιδοτήσεις

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ 13 Ιαν 2026 | 17:30

Κατάθεση Γιαντσή στην Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι ευθύνες για τις παρατυπίες θα πρέπει να καταλογιστούν στους υπεύθυνους

"Δεν θυμόταν, δεν γνώριζε, δήλωσε άγνοια για κρίσιμα θέματα η πρώην Αντιπρόεδρος ΟΠΕΚΕΠΕ Άννα Μαρία Γιάντση", αναφέρει το ΠΑΣΟΚ

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ 13 Ιαν 2026 | 11:39

ΠΑΣΟΚ για Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Να κατατεθεί η επιστολή παραίτησης των Ορκωτών Ελεγκτών που έκαναν τον έλεγχο το 2024

Η πρόσβαση στα ανωτέρω έγγραφα είναι αναγκαία για την πλήρη και ουσιαστική άσκηση του ελεγκτικού ρόλου της Εξεταστικής Επιτροπής, αναφέρει το ΠΑΣΟΚ

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΚΑΡΓΙΩΤΗ 12 Ιαν 2026 | 19:15

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: "Ποτέ δεν είχα δεχθεί πίεση από τον υπουργό" κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος Μωϋσίδης

"Ο ΟΠΕΚΕΠΕ ούτε σχεδιάζει, ούτε ασκεί πολιτική. Είναι για να εφαρμόζει ειλημμένες αποφάσεις" κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος την περίοδο 21/4/2015 μέχρι 23/6/2016, Αντώνης Μωϋσίδης

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 12 Ιαν 2026 | 13:32

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ δεν στηρίζει τη συμφωνία Mercosur - Επώδυνες οι επιπτώσεις της στην εγχώρια οικονομία

"Η ΝΔ έχει τεράστιες ευθύνες, διότι, ήδη, στις πρώτες ψηφοφορίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, έχει στηρίξει" τη συμφωνία Mercosur, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

ΝΕΑ ΚΟΝΤΡΑ 12 Ιαν 2026 | 12:26

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Επιπλέον μάρτυρες ζητά η αντιπολίτευση – Διαφωνεί η ΝΔ

"Η κυβέρνηση απέδειξε ότι δεν έχει να κρύψει τίποτα" δήλωσε ο εισηγητής της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης και πρόσθεσε ότι η "πλειοψηφία δεν έχει αποκλείσει κανέναν κρίσιμο μάρτυρα"

ΠΑΣΟΚ 12 Ιαν 2026 | 10:39

Μιλένα Αποστολάκη για εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Η ΝΔ επιλέγει τη συσκότιση γιατί φοβάται την αλήθεια

Η αυτοκριτική του Πρωθυπουργού αποδεικνύεται ανειλικρινήςτονίζει σε δήλωσή της η Μιλένα Αποστολάκη.

ΠΕΡΑΣΕ 09 Ιαν 2026 | 19:45

Υπερψηφίστηκε από τη Βουλή το νομοσχέδιο για τις Ενοπλες Δυνάμεις

Επί της αρχής το νομοσχέδιο εξασφάλισε 160 ψήφους "υπέρ" - Καταψήφισαν 134 βουλευτές

ΒΟΥΛΗ 09 Ιαν 2026 | 17:38

Δένδιας για νομοσχέδιο Ενόπλων Δυνάμεων: "Φροντίζουμε ώστε η πατρίδα να είναι πάντα έτοιμη"

"Αυτά που κάνουμε για τις Ένοπλες Δυνάμεις είναι απολύτως απαραίτητα να γίνουν, όχι γιατί προετοιμάζουμε πολέμους, αλλά γιατί πρέπει να είμαστε έτοιμοι να προασπίσουμε τη δική μας κυριαρχία"

ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΕ Η ΚΟΝΤΡΑ 08 Ιαν 2026 | 22:19

Νέο "θερμό" επεισόδιο Δένδια - Καιρίδη στη Βουλή: " Εγώ δεν είμαι Μπογδάνος" - "Δεν έχεις καταλάβει τι έγινε"

Μια λεκτική αντιπαράθεση του Δημήτρη Καιρίδη με την Ζωή Κωνσταντοπούλου στην Ολομέλεια της Βουλής προκάλεσε τη διπλή παρέμβαση του Νίκου Δένδια

ΟΛΟΜΕΤΩΠΗ ΕΠΙΘΕΣΗ 08 Ιαν 2026 | 20:35

Κουτσούμπας για νομοσχέδιο υπουργείου Άμυνας: Συνδεδεμένο με την πολεμική προετοιμασία ΝΑΤΟ και ΕΕ

"Όλο και περισσότερο γίνεται συνείδηση πως η δύναμη των στρατιωτικών βρίσκεται στην ενότητα με τον αγωνιζόμενο λαό", επισήμανε ο Δημήτρης Κουτσούμπας

ΜΕ ΠΟΙΑ ΑΦΟΡΜΗ 08 Ιαν 2026 | 20:35

Επεισόδιο Κωνσταντοπούλου - Καιρίδη στη Βουλή: "Ασε μας κουκλίτσα μου" - Ζήτησε συγγνώμη ο Δένδιας

Η φράση Καιρίδη προς την Κωνσταντοπούλου προκάλεσε την παρέμβαση Δένδια - "Δεν χρειάζομαι την προστασία κανενός" απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ

"ΠΥΡΑ" ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 08 Ιαν 2026 | 19:26

Ανδρουλάκης για το νομοσχέδιο του υπουργείου Άμυνας: Δαιδαλώδες, που οδηγεί σε επικίνδυνα αδιέξοδα

"Αφήστε τα ψευδοδιλλήματα, ή δίνετε λύσεις ή είστε απολύτως υπεύθυνοι για την καταστροφή του πρωτογενούς τομέα", σημείωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης

"ΟΙ ΠΡΟΑΓΩΓΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ» 08 Ιαν 2026 | 15:01

Νομοσχέδιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις: Αναγκαία η μεταρρύθμιση για τη μετάβαση στη νέα εποχή, λέει η κυβέρνηση

Ένσταση αντισυνταγματικότητας κατέθεσαν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ - Τα κόμματα της αντιπολίτευσης κάνουν λόγο για παραβίαση θεμελιωδών αρχών του κράτους δικαίου

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ 08 Ιαν 2026 | 09:42

Αφησαν την Τυχεροπούλου εκτός του νέου ΟΠΕΚΕΠΕ - Τι απαντά η ΑΑΔΕ στις καταγγελίες για "εκδικητική μετακίνηση"

"Δεν επιδρά στην επικαλούμενη συνεργασία της με την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία", διευκρινίζει η ΑΑΔΕ μετά τη δήλωση του δικηγόρου της Αντώνη Βαγιάνου.

ΥΠΟΠΤΕΣ ΛΗΨΕΙΣ 04 Ιαν 2026 | 08:13

ΟΠΕΚΕΠΕ: Τρεις "οικογένειες" είχαν στήσει κανονική βιομηχανία για να εισπράτουν παράνομες επιδοτήσεις

Υποπτες λήψεις επιδοτήσεων από τουλάχιστον δέκα παραγωγούς σε όλη τη χώρα

ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 02 Ιαν 2026 | 19:19

ΟΠΕΚΕΠΕ: Έρχονται νέες συλλήψεις στο Ηράκλειο Κρήτης - Στο "κάδρο" δέκα άτομα για 400 χιλ. ευρώ

Η σύλληψη των εν λόγω ατόμων για είσπραξη παράνομων επιδοτήσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ θεωρείται θέμα χρόνου

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 31 Δεκ 2025 | 13:55

Τέλος από την Πρωτοχρονιά ο ΟΠΕΚΕΠΕ: Ενσωματώνεται στην ΑΑΔΕ - Ποιες διευθύνσεις θα υπάρχουν

Το σύνολο των 624 υφιστάμενων οργανικών θέσεων του προσωπικού του ΟΠΕΚΕΠΕ μεταφέρεται στην ΑΑΔΕ.

ΑΓΡΟΤΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ 30 Δεκ 2025 | 15:07

Γιώργος Μπότας: Κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά για τη διαρροή για τα χωράφια - "Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα"

Ο αγροτοσυνδικαλιστής των Μαλγάρων ζητάει να αποδοθούν ποινικές ευθύνες για διαρροή των στοιχείων της έρευνας που διενεργείται για τον ίδιο

ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΑΝ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ 29 Δεκ 2025 | 08:24

Πώς ο αγροτοσυνδικαλιστής Μπότας πήρε 126.000 ευρώ για 17 "αόρατα" χωράφια - Τι αναφέρει το πόρισμα

Για 17 "αόρατα" αγροτεμάχια, που μίσθωνε ο αγροτοσυνδικαλιστής των Μαλγάρων Γιώργος Μπότας, δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί του λογαριασμοί.

ΤΙ ΕΔΕΙΞΕ Ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ 28 Δεκ 2025 | 13:16

Γιώργος Μπότας: Οι αγροτικές ενισχύσεις 126.000 ευρώ σε 5 χρόνια και τα 17 χωράφια "φαντάσματα"

Θέση για τα αγροτεμάχια "φαντάσματα" που νοικιάζει πήρε ο αγροτοσυνδικαλιστής των Μαλγάρων λέγοντας ότι την ευθύνη την έχουν οι ιδιοκτήτες των χωραφιών

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΟΥ 28 Δεκ 2025 | 07:51

Προς… κατάργηση η live μετάδοση των Εξεταστικών - Τι θα προτείνει στη Διάσκεψη των Προέδρων ο Ν. Κακλαμάνης

"Κάποιες από αυτές διαρκούν ακόμη και 12 ώρες. Οι μισές είναι για το θέμα", τόνισε ο Νικήτας Κακλαμάνης

ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 27 Δεκ 2025 | 21:21

ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί του αγροτοσυνδικαλιστή Γιώργου Μπότα - Ελέγχεται για παράνομες επιδοτήσεις

Στο πλαίσιο των ερευνών από το ελληνικό FBI και την Οικονομική Αστυνομία για τις παράνομες εισπράξεις ενισχύσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ

ΟΙ 50 ΦΑΚΕΛΟΙ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ 25 Δεκ 2025 | 15:18

Έτσι εντόπισε η ΑΑΔΕ τα οικόπεδα… Χουντίνι - Οι ιδιοκτήτες τους είχαν λάβει επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Τα στοιχεία που είχε στη διάθεσή της η ΑΑΔΕ συνδυάστηκαν με αυτά του ΟΠΕΚΕΠΕ και έβγαλαν... λαβράκια

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΙΞΕΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ 25 Δεκ 2025 | 14:18

Souvlaki, Frappe, Ouzaki: Ο ΟΠΕΚΕΠΕ έγινε ερώτηση σε χριστουγεννιάτικο κουίζ του Politico

Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ έχει πάρει ευρωπαϊκές διαστάσεις, όπως φαίνεται και από την επιλογή του Politico

ΑΑΔΕ 24 Δεκ 2025 | 16:40

Στον Εισαγγελέα αγρότες που έγραφαν και έσβηναν χωράφια από το Ε9 - Λίστα με 3.000 "ιδιοκτήτες" για επιδοτήσεις

Όπως ανακοινώθηκε από την ΑΑΔΕ, οι ελεγκτές της εξετάζουν 3.000 περιπτώσεις ιδιοκτητών αγροτικών εκτάσεων

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ 24 Δεκ 2025 | 11:21

Συρεγγέλα: Ψευδείς ισχυρισμοί Κωνσταντοπούλου πως η Σεμερτζίδου εργαζόταν στο γραφείο μου – Θα προχωρήσω σε νομικές ενέργειες

"Πρόκειται για ψέμα", δήλωσε η κ. Συρεγγέλα, και πρόσθεσε πως δεν γνωρίζει καν προσωπικά την κ. Σεμερτζίδου.

ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 23 Δεκ 2025 | 23:31

ΟΠΕΚΕΠΕ: Έρχεται δέσμευση περιουσιακών στοιχείων και για άλλους Κρητικούς - Διαμαρτυρία έξω από την Περιφέρεια

Οι αρμόδιες Αρχές "ξεκοκαλίζουν" το αρχείο του ΟΠΕΚΕΠΕ και να "σκανάρουν" όλες τις περιπτώσεις που εμφανίζονται ως ύποπτες

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΟΠΕΚΕΠΕ 23 Δεκ 2025 | 11:33

Ανεστίδης: "Αρνείται κάθε εμπλοκή, βρίσκεται στην τράπεζα για να ενημερωθεί για τη δέσμευση", λέει ο δικηγόρος του [βίντεο]

Τι δηλώνει ο δικηγόρος του αγροτοσυνδικαλιστή για την υπόθεση των επιδοτήσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ.

ΣΤΟΧΟΣ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 23 Δεκ 2025 | 10:26

Ν. Ανδρουλάκης: Αγωνία της ΝΔ να παραμείνει στην εξουσία - Λειτουργεί με σκοτεινούς όρους [βίντεο]

"Επιθυμία μας είναι να κάνουν οι αγρότες Χριστούγεννα στο σπίτι τους με τις οικογένειές τους, αλλά το μαχαίρι και το πεπόνι είναι στα χέρια του πρωθυπουργού", δήλωσε ο Ν. Ανδρουλάκης

ΟΠΕΚΕΠΕ 23 Δεκ 2025 | 07:18

Κώστας Ανεστίδης: Τι οδήγησε στη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων του αγροτοσυνδικαλιστή – Τα ευρήματα της έρευνας

Στο μικροσκόπιο των αρχών ο αγροτοσυνδικαλιστής που την περίοδο 2019–2024 είχε λάβει ενισχύσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ άνω των 122.000 ευρώ.

ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 23 Δεκ 2025 | 00:14

ΟΠΕΚΕΠΕ: Σε λειτουργία από την 23η Δεκεμβρίου η ψηφιακή εφαρμογή για τα αγροτεμάχια

Αφορά αγροτεμάχια μικρότερης ή ίσης των 20 στρεμμάτων που δεν διαθέτουν έγκυρο ΚΑΕΚ ή και ΑΤΑΚ

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 22 Δεκ 2025 | 19:10

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα σε Ανεστίδη και άλλους δύο αγρότες από την Κρήτη

Ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη για απάτη (κοινή και διακεκριμένη) σε βάρος των οικονομικών συμφερόντων της ΕΕ και ψευδείς υπεύθυνες δηλώσεις

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 22 Δεκ 2025 | 15:01

Μαρινάκης για μπλόκα αγροτών: Στις κινητοποιήσεις παρεισφρέουν και κάποιοι για τους οποίους το πάρτι τελείωσε

"Δεν υπάρχει τίποτα εκδικητικό" στην περίπτωση Ανεστίδη κατά τον Π.Μαρινάκη

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 22 Δεκ 2025 | 13:24

Ανεστίδης: Με διάταξη εισαγγελέα δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί και τα περιουσιακά στοιχεία του αγροτοσυνδικαλιστή

Από την αστυνομική έρευνα, φέρονται να υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις παράστασης ψευδών στοιχείων σχετικά με αγροτικές επιδοτήσεις

ΤΟΥ ΜΠΛΟΚΟΥ ΤΩΝ ΜΑΛΓΑΡΩΝ 21 Δεκ 2025 | 16:49

Ομάδα Αλήθειας: Ο αγροτοσυνδικαλιστής Κωνσταντίνος Ανεστίδης ελέγχεται για παράνομες επιδοτήσεις 122.000€

Ο Κωνσταντίνος Ανεστίδης φέρεται να έλαβε για 16 αγροτεμάχια, στα οποία εντοπίστηκαν αναντιστοιχίες στις δηλώσεις του, παράνομη οικονομική ενίσχυση ύψους 122.765,04 ευρώ.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟ.ΠΟ. 21 Δεκ 2025 | 15:53

Χρυσοχοΐδης: "Οι αγρότες που δεν παίρνουν επιδοτήσεις, δεν είναι στα μπλόκα - Παράδειγμα ο αδερφός μου"

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επισήμανε πως "οι αγρότες που δεν παίρνουν επιδοτήσεις δεν είναι στα μπλόκα", δείχνοντας ως παράδειγμα τον αδελφό του που είναι αγρότης.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 20 Δεκ 2025 | 14:02

Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επικαλείται το δικαίωμα της σιωπής για να κρύψει τις ευθύνες της

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής αναφέρει ότι πρόκειται για μια κυβέρνηση που πριν οι αγρότες βγουν στα μπλόκα, τους θεωρούσε αόρατους.

ΚΟΝΤΡΑ 20 Δεκ 2025 | 12:50

Μυλωνάκης κατά Τζάκρη για ΟΠΕΚΕΠΕ: Να ανασκευάσει το αδιανόητο ψέμα της, ουδεμία σχέση έχω

Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ διαψεύδει τις κατηγορίες, τονίζοντας ότι το όνομά του δεν αναφέρεται στους διαλόγους της δικογραφίας για τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

ΠΙΘΑΝΑ ΝΕΑ... ΛΑΒΡΑΚΙΑ 19 Δεκ 2025 | 22:44

ΟΠΕΚΕΠΕ: Έρευνα για δύο υποθέσεις με καλλιέργεια σπάνιων φυτών στη βόρεια Ελλάδα - Έρχονται πάνω από 100 συλλήψεις

Οι Αρχές "χτενίζουν" σειρά υποθέσεων σε διάφορες περιοχές της χώρας για κυκλώματα που φέρονται να εισέπρατταν παράνομα επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 19 Δεκ 2025 | 20:55

Πλεύρης: Να δημιουργηθούν κέντρα κράτησης μεταναστών σε αφρικανικό έδαφος - Εχουμε πολιτική ευθύνη για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Τι είπε ο υπουργός για τις αγροτικές κινητοποιήσεις, αφού προηγουμένως παραδέχθηκε ότι "έχουνε πολιτική ευθύνη για τα όσα έγιναν στον ΟΠΕΚΕΠΕ".

ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ 19 Δεκ 2025 | 17:41

Κριτική Μαρινάκη σε Ανδρουλάκη για ΟΠΕΚΕΠΕ: Εκτεθειμένο στους αγρότες το ΠΑΣΟΚ - Καταψήφισε τις πληρωμές

Ο κ. Μαρινάκης διερωτάται για ποιο λόγο το ΠΑΣΟΚ είπε όχι στη νομοθετική παρέμβαση που είχε ως αποτέλεσμα να πάρουν περισσότερα χρήματα οι νόμιμοι δικαιούχοι

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ 19 Δεκ 2025 | 15:49

Επίθεση Φλωρίδη σε Κωνσταντοπούλου: Eίναι ό,τι πιο πολιτικά χυδαίο, ανήθικο και αντιαισθητικό

Στη ζωή Κωνσταντοπούλου επιτέθηκε ο κ.Φλωρίδης μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή