Συζήτηση Μητσοτάκη με Άλμπερτ Μπουρλά της Pfizer -"Η χώρα είναι πολύ καλά προετοιμασμένη για το νέο αναπτυξιακό άλμα"

Κυριάκος Μητσοτάκης, Άλμπερτ Μπουρλά και Δημήτρης Παπαλεξόπουλος στη Γενική Συνέλευση των μελών του ΣΕΒ

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
1

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποίησε συζήτηση με τον CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά και τον Πρόεδρο του ΣΕΒ, Δημήτρη Παπαλεξόπουλο, στο πλαίσιο της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης ΣΕΒ.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε στην αρχή της συζήτησης πως οι συνθήκες είναι καλές για να κάνουμε ένα άλμα προόδου και να προχωρήσουμε σε ανάπτυξη που θα περιορίζει τις ανισότητες. Η χώρα είναι πολύ καλά προετοιμασμένη για το νέο αναπτυξιακό άλμα, ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και εκτίμησε ότι μέσα στο 2022 θα μπορέσει να καλυφθεί το χαμένο έδαφος της πανδημίας.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση θα πατήσει "περισσότερο γκάζι", έτσι ώστε οι μεταρρυθμίσεις ως δουλειά υποδομής για το νέο μοντέλο ανάπτυξης να γίνουν πράξη μία ώρα αρχύτερα.

Διαβάστε Επίσης

"Πρέπει να είναι μία ανάπτυξη, που θα μετατρέπει σε συγκριτικά πλεονεκτήματα την ψηφιακή Επανάσταση και την προσαρμογή σε μία οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα. Θα πρέπει να είναι μία ανάπτυξη, η οποία θα περιορίζει τις ανισότητες. Και σήμερα έχοντας αφομοιώσει διδάγματα από το εξωτερικό αλλά και τα δικά μας διδάγματα ξέρουμε πολύ καλά ποια θα πρέπει να είναι τα θεμέλια πάνω στα οποία θα χτιστεί αυτή η καινούργια αναπτυξιακή δυναμική", σημείωσε ο πρωθυπουργός. "Θεωρώ ότι καθώς συμπληρώνονται σε λίγες ημέρες δύο χρόνια από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου και βλέποντας τον ορίζοντα της επόμενης δεκαετίας, η χώρα είναι πολύ καλά τοποθετημένη για αυτό το μεγάλο αναπτυξιακό άλμα που θα πρέπει να έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά από την προηγούμενη ανάπτυξη. Με μεγαλύτερη αξιοπιστία, με την αναγνώριση από το εξωτερικό ότι η χώρα διαθέτει μία αξιόπιστη κυβέρνηση. Και βέβαια με πολλά νέα χρηματοδοτικά εργαλεία όχι μόνο σε εθνικό αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο που θα μας επιτρέψουν να γιατρέψουμε το μεγάλο πρόβλημα. Να θεραπεύσουμε τον μεγάλο ασθενή της ελληνικής οικονομίας που δεν είναι άλλος από το χάσμα επενδύσεων που μας χωρίζει από την υπόλοιπη Ευρώπη", ανέφερε.

έσα στην κρίση γεννήθηκε και φαίνεται να αναπτύσσεται δυναμικά ένα οικοσύστημα καινοτομίας που έχει όλα τα χαρακτηριστικά, ώστε να μπορέσει να γίνει πολύ μεγαλύτερο από αυτό πού είναι σήμερα σε επίπεδο αριθμών. Με περισσότερα κεφάλαια, με ευρωπαϊκούς πόρους. Με ένα πλαίσιο κινήτρων από την πλευρά του Κράτους που ενθαρρύνει τις επενδύσεις", πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μπουρλά: Η Ελλάδα μπορεί να ευημερήσει επενδύοντας στο ταλέντο - Η Θεσσαλονίκη τράβηξε την επένδυση μας με το σπαθί της

"Είμαι υπερήφανος σαν Έλληνας που συμμετέχω σε αυτή την εκδήλωση, λυπάμαι που δεν μπορώνα είμαι εκεί", δήλωσε ο Αλμπερτ Μπουρλά στην αρχική του τοποθέτηση και πρόσθεσε: Δεν έπαψα ποτέ να πιστεύω ότι η Ελλάδα μπορεί να ευημερήσει επενδύοντας στο ταλέντο αλλά και στο παθος των Ελλήνων.

Ο CEO της Pfizer αναφερόμενος στην προσέλκυση επενδύσεων σημείωσε ότι το περιβάλλον είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό.

Επιλέξαμε να κάνουμε την επένδυση στη Θεσσαλονίκη. Δεν θέλαμε να κάνουμε κανένα "δώρο"
. Η Θεσσαλονίκη τράβηξε την επένδυση με το σπαθί της. Ξέρω τη χώρα και την πόλη, ήξερα ότι υπάρχει μία τεράστια δεξαμενή ικανών ανθρώπων και μία διαφορετική αντίληψη. Βρήκα αυτό που περίμενα σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό. Λάβαμε περίπου 10.000 βιογραφικά, προσβάλαμε περίπου 400 άτομα. Το 15% εξ αυτών ήταν Έλληνες που θέλουν να γυρίσουν στη χώρα, τόνισε.

1

1

Παπαλεξόπουλος: Αισιοδοξία για ισχυρή οικονομική και κοινωνική πρόοδο τα επόμενα χρόνια

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Παπαλεξόπουλος εξέφρασε την αισιοδοξία του για ισχυρή οικονομική και κοινωνική πρόοδο τα επόμενα χρόνια, υπογραμμίζοντας ότι χρειάζονται αλλαγές, τομές και ρήξεις. Όπως είπε υπάρχει σειρά ελπιδοφόρων δεδομένων: νεοφυείς επιχειρήσεις με καινοτόμο σκέψη, ομαδική δουλειά και δίψα για πρόοδο, εδραιωμένες επιχειρήσεις που επενδύουν στο πράσινο και ψηφιακό τους μέλλον, ηγετικές παγκόσμια επιχειρήσεις να δίνουν έμπρακτη ψήφο εμπιστοσύνης στο μέλλον της Ελλάδας, "ξενιτεμένοι νέοι που ξαναγυρίζουν με πλούσιες εμπειρίες", όπως χαρακτηριστικά είπε.

Διαβάστε Επίσης

Υπογράμμισε ακόμη ότι "η επιχειρηματικότητα έχει να προσφέρει και είναι μέρος της λύσης" και ότι "όλοι έχουμε να κερδίσουμε όταν κοινωνία, κράτος και επιχειρήσεις λειτουργούν μαζί". Τόνισε ωστόσο ότι η σταθερή πορεία ανάπτυξης δεν θα έρθει νομοτελειακά, αλλά πρέπει να την κατακτήσουμε. "Δεν είναι μόνο θέμα πόρων, χρειάζονται τομές, αλλαγές και ρήξεις", είπε.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Παπαλεξόπουλος, επισήμανε: "πρόοδος σε κάθε έναν από αυτούς τους άξονες μας φέρνει πιο κοντά στο όραμα της συμπεριληπτικής, μακροχρόνια βιώσιμης ανάπτυξης. Μιας Ελλάδας που καινοτομεί πολύ περισσότερο σε όλους τους τομείς, μιας Ελλάδας στην οποία όλοι έχουν πρόσβαση σε σύγχρονες γνώσεις και δεξιότητες, μιας Ελλάδας στην οποία οι επιχειρήσεις έχουν αγκαλιάσει τον ψηφιακό μετασχηματισμό, μιας Ελλάδας που έχει επενδύσει στο πράσινο μέλλον διασφαλίζοντας ταυτόχρονα ανταγωνιστικότητα και μια ομαλή ενεργειακή μετάβαση, μιας Ελλάδας με πιο ισχυρή, εξωστρεφή μεταποίηση, μιας Ελλάδας όπου κοινωνία και επιχειρήσεις πετυχαίνουν και κερδίζουν μαζί. Και τελικά, μιας οικονομικά ισχυρής Ελλάδας με ανοικτούς ορίζοντες που αναπτύσσεται και δημιουργεί ευκαιρίες για την κοινωνία του σήμερα και του αύριο".

1

Σημειώνεται πως η Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ πραγματοποιείται και φέτος διαδικτυακά λόγω της πανδημίας, ενώ το μήνυμά της είναι "Επενδύουμε στο εμείς, χτίζουμε μέλλον".

Δείτε το βίντεο:

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 30 Ιουλ 2021 | 15:36

Βιντεοκλήση Μητσοτάκη - Ντούσκου μετά το χρυσό: "Σεμνός και προσγειωμένος στην πιο μεγάλη του στιγμή"

Και με instastory, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τον Στέφανο Ντούσκο για το χρυσό μετάλλιο στην κωπηλασία, στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ 30 Ιουλ 2021 | 11:13

Έκκληση Μητσοτάκη από Ρέθυμνο: Σπεύστε όλοι να εμβολιαστείτε - Το εμβόλιο είναι ασφαλές, δεν έχει παρενέργειες

Έκκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη από το Ρέθυμνο προς τους πολίτες να εμβολιαστούν. "Το εμβόλιο είναι ασφαλές, δεν έχει παρενέργειες" είπε.

ΜΑΣΚΕΣ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΕΝΤΑΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ 30 Ιουλ 2021 | 06:32

Τελεσίγραφο για οκτώ "κόκκινα" νησιά: Μέτρα προ των πυλών

Υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε όλους τους χώρους εξετάζουν οι λοιμωξιολόγοι για τις νησιωτικές περιοχές που καταγράφουν υψηλό επιδημιολογικό φορτίο.

ΤΙ ΕΙΠΑΝ 29 Ιουλ 2021 | 19:20

Κυριάκος και Μαρέβα Μητσοτάκη: Γεύμα με την αναπληρώτρια κυβερνήτη της Καλιφόρνια, Ελένη Τσακοπούλου-Κουναλάκη [Εικόνες]

Στο Μέγαρο Μαξίμου υποδέχτηκαν την Ελένη Τσακοπούλου- Κουναλάκη και τον σύζυγό της Μάρκο Κουναλάκη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του, Μαρέβα

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 29 Ιουλ 2021 | 16:17

Εγκρίθηκε το ελληνικό ΕΣΠΑ 2021-2027: "Πολύ σημαντική στιγμή για την Ελλάδα" το μήνυμα Μητσοτάκη

Η Ελλάδα έγινε σήμερα η πρώτη χώρα το πρόγραμμα της οποίας εγκρίνεται - Το ΕΣΠΑ αντιπροσωπεύει μαζί με εθνικά κεφάλαια, 26,2 δις ευρώ για τα επόμενα έξι χρόνια.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 29 Ιουλ 2021 | 12:30

Πόθεν Έσχες: Η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη για το 2019

Τα εισοδήματα που δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το έτος χρήσης 2019.

«Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΜΕ ΕΧΕΙ ΟΡΑΤΑ  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ» 29 Ιουλ 2021 | 12:23

Συνάντηση Μητσοτάκη με την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας

Συνάντηση με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΤΩΝ 5 ΕΚ ΠΛΗΡΩΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ 29 Ιουλ 2021 | 06:32

Το plan b της κυβέρνησης για την "κοιλιά" στους εμβολιασμούς: Τα "όπλα" για τη μάχη του Αυγούστου

Οι κινήσεις που εξετάζει το Μαξίμου για να αυξηθούν τα ποσοστά συμμετοχής στους εμβολιασμούς την περίοδο του καλοκαιριού.

ΣΤΟ DIVANI CARAVEL 28 Ιουλ 2021 | 22:30

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το βραβείο "AHEPA Socrates Award" απονεμήθηκε στον πρωθυπουργό

"Έχουμε αγωνιστεί ο ένας πλάι στον άλλον σε όλους τους σημαντικούς πολέμους" είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο 99ο Ανώτατο Συνέδριο της AHEPA

ΣΤΑ SOCIAL MEDIA 28 Ιουλ 2021 | 17:36

Ανάρτηση Μητσοτάκη για τα 5 εκατομμύρια πλήρως εμβολιασμένων - "Ένα μεγάλο ευχαριστώ"

Η χώρα έσπασε σήμερα το φράγμα των 5 εκατομμυρίων πλήρως εμβολιασμένων πολιτών - Το μήνυμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΝΩ 28 Ιουλ 2021 | 16:05

Pfizer: Oι πωλήσεις του εμβολίου κατά του κορονοϊού θα φτάσουν τα 33,5 δισ. δολάρια - Η ανάρτηση Μπουρλά

Η Pfizer εκτιμά ότι οι πωλήσεις του εμβολίου κατά του κορονοϊού θα φτάσουν τα 33,5 δισεκατομμύρια δολάρια - Πρόκειται για αύξηση σχεδόν 29%.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ 28 Ιουλ 2021 | 14:28

Μητσοτάκης σε Βασιλιά Αμπντάλα: Δωρεά από την Ελλάδα 150.000 δόσεις εμβολίου

"Η σημερινή Σύνοδος Κορυφής αντανακλά την δέσμευση των χωρών μας για την προώθηση της ειρήνης, της σταθερότητας και της ευημερίας" ανέφερε ο Κ. Μητσοτάκης.

28 Ιουλ 2021 | 12:05

Live οι δηλώσεις στην Τριμερή Σύνοδο Ελλάδας - Κύπρου - Ιορδανίας

Σε εξέλιξη οι τοποθετήσεις στην τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας, Κύπρου, Ιορδανίας στο Ζάππειο Μέγαρο.