Follow us

Μητσοτάκης στα εγκαίνια των 14 αεροδρομίων διαχείρισης Fraport Greece: "Κάποιοι πολέμησαν τον δρόμο της ανάπτυξης"

Μια ξεχωριστή μέρα για τη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα χαρακτήρισε τη σημερινή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του στο Αεροδρόμιο "Μακεδονία" για τα εγκαίνια των 14 αεροδρομίων διαχείρισης Fraport Greece

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Το "παρών" στην εκδήλωση για τα εγκαίνια των 14 αεροδρομίων διαχείρισης Fraport Greece, που πραγματοποιείται στο Αεροδρόμιο "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή περιορισμένου αριθμού προσκεκλημένων λόγω covid, έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μια ξεχωριστή μέρα για τη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα χαρακτήρισε τη σημερινή ο πρωθυπουργός, κατά την ομιλία του στην τελετή.

Το ανακαινισμένο αεροδρόμιο "Μακεδονία" μπορεί να το πούμε και καινούργιο, είπε, αφού τα πάντα έχουν νέα μορφή και ιδιαίτερα ο νέος εντυπωσιακός τερματικός σταθμός, που έχει ως αποτέλεσμα τον διπλασιασμό του αεροδρομίου.

Μητσοτάκης στα εγκαίνια των 14 αεροδρομίων διαχείρισης Fraport Greece: "Κάποιοι πολέμησαν τον δρόμο της ανάπτυξης"

Το νέο, πλέον, αεροδρόμιο προσφέρει τη δυνατότητα εξυπηρέτησης 10.000.000 επιβατών ετησίως και αυτό δίνει τεράστιες προοπτικές στο αεροδρόμιο και τη Θεσσαλονίκη, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Επισήμανε, ακόμα, ότι υπήρξαν "αναταράξεις", "καταιγίδες" και "κενά αέρος" που χτύπησαν το εγχείρημα αναβάθμισης των αεροδρομίων, αναφερόμενος στην κριτική και τη στάση της αντιπολίτευσης.

"Μας χτύπησαν κενά αέρος, υπήρξαν αντιδράσεις στην επιλογή της κυβέρνησης Σαμαρά να έρθουν επενδύσεις. Κάποιοι είχαν την ευθύνη και πολέμησαν τον δρόμο της ανάπτυξης αλλά τελικά συμβιβάστηκαν" υπογράμμισε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στη στάση που κράτησε πριν από το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ.

"Η οδηγία από τον πύργο ελέγχου της κυβέρνησης είναι μία: Να ταξιδεύουμε όλο και πιο ψηλά τη χώρα, χωρίς, όμως, να πετάμε στα σύννεφα", είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ευχήθηκε να είναι "καλορίζικα" το αεροδρόμιο "Μακεδονία" και τα άλλα 13 περιφερειακά αεροδρόμια, να είναι πάντα γεμάτα ζωή, αλλά, κυρίως, χαμογελαστούς και ασφαλείς επισκέπτες και εργαζόμενους.

Μητσοτάκης

"Η Θεσσαλονίκη αποκτά επιτέλους το αεροδρόμιο που της αξίζει", τόνισε ο πρωθυπουργός και ανέφερε πως η επένδυση της Fraport μόνο στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" έφτασε τα 100.000.000 ευρώ και από φέτος συνεργάζεται με 13 ακόμα αεροπορικές εταιρείες και συνδέθηκε με 8 πρόσθετους διεθνείς αεροπορικούς προορισμούς.

Συνολικά η επένδυση στα 14 αεροδρόμια ανήλθε σε 440.000.000 ευρώ και αλλάζει πλήρως τα δεδομένα σε 11 νησιά και σε τρεις ηπειρωτικούς προορισμούς, προσθέτοντας έσοδα στα δημόσια ταμεία και πάνω από 10.000 νέες θέσεις εργασίας, καλύτερη εξυπηρέτηση για τους επισκέπτες και ένα καλύτερο περιβάλλον εργασίας για όλους τους εργαζόμενους, μεγεθύνοντας την τουριστική φήμη της Ελλάδας, σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατερίνα Λέχου

"Καθώς πλησιάζουμε πια στο τέλος της πανδημίας, όλοι προσδοκούμε ότι η αυξημένη κίνηση του καλοκαιριού θα μας επιτρέψει να προσβλέπουμε σε μια καλύτερη τουριστική περίοδο από αυτή που είχαμε πέρυσι", επισήμανε ο πρωθυπουργός.

"Βαδίζοντας προσεκτικά προς την έξοδο από την υγειονομική κρίση, το αεροδρόμιο "Μακεδονία" και τα υπόλοιπα 13 περιφερειακά αεροδρόμια γίνονται οι εθνικές μας γέφυρες για ένα πιο ελεύθερο και αποδοτικό καλοκαίρι", είπε.

Τόνισε πως "όλα τα αεροδρόμια της χώρας έχουν πιστοποίηση για τα μέτρα ασφάλειας κατά του κορονοϊού από τον Διεθνή Οργανισμό των Αεροδρομίων και, βέβαια, το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Διαβατήριο Υγείας, στο οποίο η Ελλάδα πρωτοστάτησε, γίνεται πια πράξη και πρόσθετη εγγύηση είναι το εθνικό σύστημα ελέγχου, που ήδη έχει καταστρώσει η χώρα μας και καθώς η επιχείρηση Εμβολιασμού "Ελευθερία" προχωρά με πολύ γρήγορους ρυθμούς, πιστεύω ότι πολύ σύντομα η χώρα μας θα μπορεί να έχει χτίσει το πρώτο τείχος ανοσίας".

"Μπορούμε, λοιπόν, να είμαστε αισιόδοξοι, τηρώντας πάντα τα βασικά μέτρα προστασίας της υγείας μας, να διαμορφώσουμε από φέτος το καλοκαίρι τις συνθήκες για μία καλή πορεία του τουρισμού μας, αλλά και μια πιο ανοιχτή καθημερινότητα για όλους μας. Όπως νικηφόρα μπήκε η πατρίδα μας σε αυτή τη διαδικασία, παρά τις βαριές απώλειες, έτσι νικηφόρα να βγει", υπογράμμισε.

"Ηχηρό σήμα εμπιστοσύνης για επενδυτές από όλον τον κόσμο"

Σουλτε Fraport

Ηχηρό "σήμα εμπιστοσύνης" προς τους ξένους επενδυτές παγκοσμίως, που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Ελλάδα, ιδίως στους τομείς του τουρισμού, των ξενοδοχείων και των μεταφορών, εξακολουθεί να στέλνει η επένδυση της FRAPORT στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, όπως επισήμανε ο πρόεδρος του εκτελεστικού συμβουλίου της FRAPORT AG, δρ Στέφαν Σούλτε (Stefan Schulte), κατά τη διάρκεια εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε απόψε στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Με αφορμή την ολοκλήρωση του επενδυτικού προγράμματος της Fraport στα 14 αεροδρόμια, προϋπολογισμού 440 εκατ. ευρώ, ο δρ Σούλτε διαβεβαίωσε ακόμα ότι "στα επόμενα χρόνια και δεκαετίες", η Fraport θα παραμείνει αφοσιωμένη στο έργο της στα 14 αεροδρόμια και στην Ελλάδα, βοηθώντας τον τουριστικό της τομέα να αναπτυχθεί περαιτέρω.

Εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι τα 14 πρόσφατα αναβαθμισμένα αεροδρόμια, που παρέχουν πλέον σύγχρονες, ασφαλείς και με επίκεντρο του πελάτες υπηρεσίες, θα θέσουν τον τομέα των μετακινήσεων στην Ελλάδα σε ισχυρή ανταγωνιστική θέση διεθνώς, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα εκατομμύρια ταξιδιωτών που προσελκύουν η φιλοξενία, η ιστορία και ο πολιτισμός της χώρας, "η οποία αποτελεί έναν από τους πιο ξεχωριστούς προορισμούς στον κόσμο".

Ο δρ Σούλτε επισήμανε ακόμα ότι η Fraport πραγματοποίησε τη μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στην Ελλάδα, συνολικού ύψους 1,7 δισ. ευρώ, παράγοντας σημαντικά έσοδα για το ελληνικό κράτος και στηρίζοντας την οικονομική ανάπτυξη σε όλη τη χώρα.

Αφού υπενθύμισε ότι η παραχώρηση των 14 αεροδρομίων αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο σημαντική παραχώρηση στην ιστορία της Fraport AG, ο κ.Σούλτε σημείωσε ότι η υλοποίηση της επένδυσης αυτής "αποτελεί τεράστιο επίτευγμα για τη Fraport και για την Ελλάδα", μια σύμπραξη που ωφέλησε άπαντες και δημιούργησε εκατοντάδες άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας:

"Εφαρμόσαμε κατασκευαστικά έργα ταυτόχρονα και στα 14 αεροδρόμια, εκτενή προγράμματα που βελτίωσαν σε τεράστιο βαθμό τη λειτουργία τους και τα έργα ολοκληρώθηκαν εγκαίρως, και μάλιστα τρεις μήνες νωρίτερα από την αρχική προθεσμία.

Κατασκευαστικά έργα που έπρεπε να διεξαχθούν σε περιόδους αυξημένης (τουριστικής κίνησης) και μάλιστα εν μέσω παγκόσμιας πανδημίας" επισήμανε και προσέθεσε ότι όταν πριν από επτά χρόνια ξεκίνησε η συγκεκριμένη παραχώρηση στη Fraport, υπήρχε εξαρχής η βεβαιότητα ότι η Fraport Greece θα έπαιζε σημαντικό ρόλο την αύξηση των μεγεθών του τουριστικού τομέα στην Ελλάδα, την οποία, όπως είπε, αγαπά, όπως και τον ελληνικό λαό για τη φιλοξενία του και τον υπέροχο τρόπο ζωής. Ο δρ Σούλτε εξέφρασε, τέλος, την ευγνωμοσύνη του στον όμιλο Κοπελούζου για τη σημαντική συμβολή του ως συνεργάτη της Fraport "για πάρα πολλά χρόνια".

"Η διαχείριση της υγειονομικής κρίσης άνοιξε τον δρόμο για γρήγορη ανάκαμψη του ελληνικού τουρισμού"

Ζίνελ Fraport

Τον δρόμο για τη γρήγορη ανάκαμψη του ελληνικού τουρισμού άνοιξαν η γρήγορη απόκριση και η αποφασιστικότητα που επέδειξε η ελληνική κυβέρνηση απέναντι στην υγειονομική κρίση, επισήμανε ο Αλεξάντερ Ζινέλ (Alexander Zinell), διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece. "Η πρωτοβουλία σας σχετικά με το καθολικό ψηφιακό πιστοποιητικό υγείας ξεκίνησε μια απαραίτητη συζήτηση σχετικά με τη αποκατάσταση των ατομικών δικαιωμάτων, ενώ η άρση των περιορισμών είναι σημαντική για την επανεκκίνηση τουρισμού" σημείωσε, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο συνεχάρη προσωπικά για τον τρόπο διαχείρισης της κρίσης της πανδημίας.

"Σήμερα ολοκληρώνεται το πρώτο σκέλος ενός 40ετούς ταξιδιού (σ.σ. η Fraport Greece ανέλαβε την επέκταση, εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων το 2017). Πριν από τέσσερα χρόνια αναλάβαμε την ευθύνη να διαχειριστούμε τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της Ελλάδας, έχοντας βρει εγκαταστάσεις που υστερούσαν, έπειτα από χρόνια έλλειψης επενδύσεων. Παρά τις προσπάθειες πολλών εργατικών και αφοσιωμένων υπαλλήλων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, οι υποδομές δεν μπορούσαν να σταθούν στο απαιτούμενο ύψος (...)

Το επενδυτικό μας πρόγραμμα των 440 εκατ. ευρώ ήταν τεράστια πρόκληση από άποψη τόσο τεχνική όσο και διαχειριστική, για πρώτη φορά ένα τέτοιο έργο αποκατάστασης και αναβάθμισης εφαρμόστηκε με παράλληλη λειτουργία των αεροδρομίων. Παρά την αυξημένη επιβατική κίνηση το εγχείρημα συνεχίστηκε, ακόμα και κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής σεζόν και μάλιστα ούτε η πανδημία μάς εμπόδισε να εκπληρώσουμε την υπόσχεσή μας" επισήμανε ο κ.Ζινέλ, σύμφωνα με τον οποίο τα 14 αεροδρόμια (Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Σαντορίνη, Μύκονο, Χανιά, Ρόδος, Κως, Κέρκυρα, Ζάκυνθος, Κεφαλονιά, Μυτιλήνη, Σκιάθος, Σάμος και Άκτιο) σηματοδοτούν νέα εποχή για τον ελληνικό τουρισμό.

Ο κ.Ζινέλ υπενθύμισε ακόμα ότι σήμερα πάνω από 200 αερομεταφορείς χρησιμοποιούν τα αεροδρόμια της Fraport και προσέθεσε: "ελπίζουμε και δουλεύουμε σκληρά, ώστε ο αριθμός αυτός να αυξηθεί στο μέλλον".

Ο κ. Ζινέλι υπογράμμισε ακόμα ότι η επιτυχία της Fraport Greece αποτελεί πειστήριο ότι οι Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) μπορούν να γίνουν μοχλός θετικής αλλαγής για την Ελλάδα, εξαίροντας το επίπεδο της συνεργασίας με το ελληνικό κράτος και τις αρχές του.

Αεροδρόμιο Μακεδονία

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, και τα 14 αεροδρόμια πιστοποιήθηκαν από τον Διεθνή Οργανισμό Αεροδρομίων (ACI World) για τη δέσμευσή τους προς το επιβατικό κοινό, το προσωπικό και τους λοιπούς κοινωνικούς εταίρους σχετικά με την εφαρμογή ενδεδειγμένων μέτρων και βέλτιστων πρακτικών, με στόχο την αναχαίτιση της διασποράς του κορονοϊού.

Βασικοί πυλώνες της πιστοποίησης αποτελούν το υψηλό επίπεδο καθαρισμού και απολύμανσης όλων των χώρων και επιφανειών του αεροδρομίου, την ενημέρωση του επιβατικού κοινού σε όλους τους χώρους του αεροδρομίου καθώς και την εκπαίδευση του προσωπικού για την εφαρμογή όλων των προβλεπόμενων κατευθυντήριων οδηγιών από τις αρμόδιες υγειονομικές Αρχές.

Αεροδρόμιο Μακεδονία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως επισημαίνουν κυβερνητικά στελέχη, η νέα εικόνα των 14 αεροδρομίων, το πρόγραμμα αναβάθμισης των οποίων ολοκληρώθηκε τρεις μήνες νωρίτερα από τα αρχικά χρονοδιαγράμματα, αναδεικνύει τις έννοιες της αναβάθμισης και της ασφάλειας.

Παράλληλα, τα 14 αναβαθμισμένα αεροδρόμια θα διαθέτουν νέες υπηρεσίες και περισσότερες ανέσεις για τους Έλληνες και τους ταξιδιώτες από ολόκληρο τον κόσμο, γεγονός που έχει τεράστια σημασία για τον τουρισμό και την εικόνα της χώρας.

Αεροδρόμιο Μακεδονία

Το πρόγραμμα που υλοποιήθηκε περιλαμβάνει:

- Πέντε νέους σύγχρονους αεροσταθμούς

- Πέντε επεκτάσεις αεροσταθμών

- Τέσσερις αναδιαμορφώσεις αεροσταθμών

- Δώδεκα ανακαινισμένους διαδρόμους αποπροσγείωσης

- Κατασκευή και ανακαίνιση δώδεκα πυροσβεστικών σταθμών.

Οι επενδύσεις της Fraport Greece

Η Fraport Greece από την έναρξη της πανδημίας έχει επενδύσει σημαντικά στην εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού της για τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, έχει παράσχει τους απαραίτητους πόρους και μέσα για την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων, για την προστασία της υγείας και την ασφάλεια των επιβατών και μελών της αεροδρομιακής κοινότητας.

Η εταιρεία βρίσκεται σε τακτική επικοινωνία με τους Διεθνείς, Ευρωπαϊκούς και Εθνικούς Οργανισμούς Αερομεταφορών καθώς με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, προκειμένου να προσαρμόζει τις διαδικασίες της με βάση την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων και τις βέλτιστες πρακτικές του κλάδου. Με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στη δημόσια Υγεία και την υγεία των ταξιδιωτών, οι εργαζόμενοι του αεροδρομίου ακολουθούν πιστά όλες τις οδηγίες των ειδικών και των Αρχών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Μετά και την ολοκλήρωση των έργων εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης των 14 αεροδρομίων, η πιστοποίηση αυτή έρχεται να συμβάλλει στο γενικότερο αίσθημα άνεσης και ασφάλειας που δημιουργούν τα αεροδρόμια στους επισκέπτες που θα τα επιλέξουν για τα ταξίδια τους" επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Fraport Greece.

Ο Γενικός Διευθυντής Επιχειρησιακών Λειτουργιών της Fraport Greece Ηλίας Μαραγκάκης ανέφερε: "Από την πρώτη μέρα ανάληψης της διαχείρισης των 14 αεροδρομίων, η ασφάλεια των επιβατών, των χρηστών και των εργαζομένων αποτελεί για εμάς βασική προτεραιότητα.

Με τις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας, είναι καθήκον μας να συμβάλλουμε τα μέγιστα για την προστασία του επιβατικού κοινού, των εργαζομένων στα αεροδρόμια και της δημόσιας Υγείας συνολικά. Υπό αυτό το πρίσμα, ακολουθούμε πιστά όλα τα πρωτόκολλα και τις οδηγίες των Αρχών, εφαρμόζοντας όλα εκείνα τα μέτρα που προστατεύουν από τον ιό και την εξάπλωσή του.

Η σχετική πιστοποίηση από τον Διεθνή Οργανισμό Αεροδρομίων επισφραγίζει ότι οι δεσμεύσεις μας για την ασφάλεια των επιβατών και των τοπικών κοινωνιών, γίνονται πράξεις".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Η Κατερίνα Διδασκάλου και "Η πόρνη από πάνω": 14 χρόνια το ίδιο ρίγος

"Η πόρνη από πάνω" μετρά δεκατέσσερα χρόνια αλήθειας και συγκίνησης, μέσα στην άνθηση του ελληνικού θεάτρου. Ένα έργο-ορόσημο που εξακολουθεί να συγκλονίζει, με μια πρωταγωνίστρια που δίνει κάθε φορά την ψυχή της. Αν δεν έχετε δει ακόμη την Κατερίνα Διδασκάλου σε αυτόν τον ρόλο, μην τη χάσετε στον Νέο Ακάδημο.

ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ 08 Νοε 2025 | 18:24

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στον τελικό του Νόβακ Τζόκοβιτς στο Hellenic Championship ATP 250

Η Αθήνα φιλοξενεί στο Telecom Center το πρώτο τουρνουά της ATP στην Ελλάδα μετά από 30 χρόνια

42ΟΣ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ 08 Νοε 2025 | 14:08

Κ. Μητσοτάκης με μαραθωνοδρόμους:"Το βασικότερο μήνυμα είναι η διά βίου άθληση και η απόφαση να σηκωθείς από τον καναπέ"

"Κάθε φορά που σκέφτομαι πόσο δύσκολο είναι να τρέχεις σπρώχνοντας και ένα αμαξίδιο, πραγματικά υποκλίνομαι"

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 08 Νοε 2025 | 10:46

Μητσοτάκης για γιορτή Πολεμικής Αεροπορίας: "Σήμερα τα ελληνικά φτερά είναι ισχυρότερα από ποτέ"

"Καθημερινή ασπίδα προστασίας της πατρίδας μας. Εγγύηση για την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή" αναφέρει ο πρωθυπουργός

ΑΛΛΑΓΗ ΑΤΖΕΝΤΑΣ 08 Νοε 2025 | 08:11

"Ρεβάνς" Μητσοτάκη το... αμερικανικό διήμερο στο Ζάππειο - Οι σημαντικές συμφωνίες και η απάντηση στους "ψευτοπατριώτες"

Οι συμφωνίες που υπογράφηκαν για τη μεταφορά αμερικανικού LNG πιστοποιούν τον κρίσιμο γεωπολιτικό ρόλο της χώρας μας, σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 07 Νοε 2025 | 19:24

ΗΠΑ: Χάος και καθυστερήσεις σε αεροδρόμια λόγω έλλειψης ελεγκτών - Ακυρώθηκαν δεκάδες πτήσεις

Σοβαρά προβλήματα σε πολλά αεροδρόμια των ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων και εκείνα της Ατλάντα, του Σαν Φρανσίσκο, της Ουάσινγκτον και του Νιούαρκ

ΠΗΓΕ ΟΑΚΑ 07 Νοε 2025 | 18:23

Στο ATP 250 της Αθήνας ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Για τον αγώνα του Τζόκοβιτς [εικόνες]

Ο πρωθυπουργός είδε από κοντά τον ημιτελικό του Νόβακ Τζόκοβιτς με τον Γερμανό Γιάνικ Χάνφμαν, για το ATP 250 της Αθήνας

ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ 07 Νοε 2025 | 15:42

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ στο Μέγαρο Μαξίμου

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Μάικλ Ρήγας, έγινε επισκόπηση των εξαιρετικών ελληνοαμερικανικών σχέσεων

ΣΤΟ ΣΟΥΦΛΙ 07 Νοε 2025 | 14:17
ΟΛΟΣ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ 07 Νοε 2025 | 13:47

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Γεωργίας στο Μαξίμου για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Στη συνάντηση συζητήθηκαν ζητήματα του χαρτοφυλακίου του κ. Hansen με έμφαση στην αναμόρφωση του συστήματος αγροτικών ενισχύσεων και τη μεταφορά του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 07 Νοε 2025 | 12:22

Φάμελλος για ενεργειακά: Τυφλή στήριξη των συμφερόντων Τραμπ - Κυβέρνηση του καρτέλ των ορυκτών καυσίμων

"Χωρίς στρατηγική ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής και με λάθος ενεργειακή στρατηγική, τα συμφέροντα της χώρας δεν εξυπηρετούνται", λέει ο κ. Φάμελλος.

07 Νοε 2025 | 11:03

Το νέο τετ α τετ Μητσοτάκη - Γκίλφοϊλ στη διάσκεψη για την ενέργεια στο Ζάππειο [εικόνες - βίντεο]

Ο πρωθυπουργός, πριν ανέβει στο βήμα για την ομιλία του, είχε έναν σύντομο διάλογο με τη νέα πρέσβη των ΗΠΑ, Κίμπερλι Γκίλφοϊλ.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 07 Νοε 2025 | 09:48

Αιχμές ΠΑΣΟΚ για τα ΜΜΕ και το "θάψιμο" της πρωτοβουλία Ανδρουλάκη για τα Βορίζια - Βίντεο της Στεφανίας Μουρελάτου

Την πρωτοβουλία του Νίκου Ανδρουλάκη σχετικά με τη βεντέτα στα Βορίζια σχολίασε η διευθύντρια επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, Στεφανία Μουρελάτου.

ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ 07 Νοε 2025 | 09:16

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα πάροχος ενεργειακής ασφάλειας - Να μην εισάγουμε ρωσικό φυσικό αέριο στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα μετατρέπεται σε βασικό ενεργειακό κόμβο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

ΓΚΑΛΟΠ 06 Νοε 2025 | 16:25

Σε μόνιμη "νευρική κρίση" η ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας- Το ξέσπασμα Χατζηδάκη και οι 11 αντάρτες

Το φιάσκο με τα ΕΛΤΑ προκάλεσε την εξέγερση των βουλευτών της επαρχίας

«ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ» 06 Νοε 2025 | 14:46

Μητσοτάκης για τη συμμετοχή της ExxonMobil στο Ιόνιο: Νέο κεφάλαιο στην ενεργειακή ιστορία της Ελλάδας

Αναφερόμενος στη συμμετοχή της ExxonMobil στην παραχώρηση του Block 2 στο Ιόνιο Πέλαγος, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για "ιστορική στιγμή".

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 06 Νοε 2025 | 10:42

Καταγγελία ότι το τρένο προς Λάρισα μπήκε σε λάθος γραμμή: "Κάτι έγινε με το κλειδί…"

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο προαστιακός συρμός που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη–Λάρισα, μπήκε για αρκετά χιλιόμετρα σε λάθος γραμμή

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 06 Νοε 2025 | 08:07

Τρεις συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη: Στους δρόμους φοιτητές, μαθητές και νοσοκομειακοί γιατροί

Τρεις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας είναι προγραμματισμένες για σήμερα Πέμπτη 6 Νοεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη.

ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΑ 06 Νοε 2025 | 07:49

Τα δύο ακίνητα "φιλέτα" σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που βγάζει σε διαγωνισμό ο ΕΦΚΑ

Δύο διατηρητέα ακίνητα, σε κεντρικά σημεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, βγάζει σε διαγωνισμό προς αξιοποίηση ο ΕΦΚΑ.

ΜΕΤΑ ΤΑ ΒΟΡΙΖΙΑ 06 Νοε 2025 | 07:41

Ερχονται μέτρα για την οπλοκατοχή – Τι περιλαμβάνει το πλαίσιο που θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης

Με αφορμή το μακελειό στα Βορίζια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να εξαγγείλει άμεσα μέτρα για την αυστηροποίηση του πλαισίου οπλοκατοχής.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 06 Νοε 2025 | 07:36

Γιατί η Ελλάδα είναι απαραίτητος "κρίκος" για το αμερικανικό φυσικό αέριο LNG - Σύνοδος 25 υπουργών στο Ζάππειο

Στόχος της Αθήνας αλλά και των ΗΠΑ είναι η ολοκλήρωση του κάθετου διαδρόμου, από την Ουκρανία μέχρι την Ελλάδα, από όπου θα περνάει το φυσικό αέριο.

ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ 06 Νοε 2025 | 07:18

Η Ελλάδα στο επίκεντρο της διεθνούς ενεργειακής σκακιέρας – Σύνοδος Διατλαντικής συνεργασίας για την ενέργεια στο Ζάππειο

Σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο, στόχος είναι η σταδιακή μετατροπή της Ελλάδας σε ενεργειακό κόμβο για τα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη.

ΤΙ ΕΙΠΑΝ 05 Νοε 2025 | 21:06

Συνάντηση Μητσοτάκη με Γκίλφοϊλ και υπουργούς των ΗΠΑ: Φυσική πύλη για το αμερικανικό LNG η Ελλάδα

"Η Ελλάδα αποτελεί τη φυσική πύλη εισόδου του αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Ευρώπη" ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΑ ΒΟΡΙΖΙΑ 05 Νοε 2025 | 19:33

Μέτρα για την οπλοκατοχή θα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Τι προανήγγειλε ο Παύλος Μαρινάκης

Σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις από το πρωθυπουργό για την οπλοκατοχή, για τον τρόπο που δίνονται οι άδειες αλλά και για τους ελέγχους

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ 05 Νοε 2025 | 15:39

Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ έκανε ανάρτηση για τη συνάντησή της με τον Κυριάκο Μητσοτάκη: Ηταν φανταστική

Ενθουσιασμένη με την συνάντησή της με τον Ελληνα πρωθυπουργό η Αμερικανή πρέσβης

ΣΤΥΓΕΡΗ ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ 05 Νοε 2025 | 15:36

Ισόβια στον 47χρονο που σκότωσε την 60χρονη σύζυγό του και τραυμάτισε τον γιο της- Πίστευε ότι είχαν σχέση

Ισόβια και επιπλέον 12 έτη κάθειρξης στον 47χρονο που σκότωσε την 60χρονη σύζυγό του

ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ 05 Νοε 2025 | 15:11

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Συνάντησε μαθητές έξω από το Μαξίμου και τους χαιρέτησε όλους με χειραψία [βίντεο]

Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ συναντήθηκε με μαθητές μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους χαιρέτησαν με θέρμη

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 05 Νοε 2025 | 13:05

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Νετανιάχου για τη Γάζα

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας συζητήθηκε η πορεία εφαρμογής της πρώτης φάσης της Ειρηνευτικής Συμφωνίας για τη Γάζα.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 05 Νοε 2025 | 10:14

Μητσοτάκης: Πύλη εισόδου για το LNG η Ελλάδα - Γκιλφόιλ: Σε νέα ύψη οι σχέσεις μας [εικόνες]

Με την πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Κίμπερλυ Γκίλφοϊλ, συναντήθηκε ο πρωθυπουργός, στο Μέγαρο Μαξίμου.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 05 Νοε 2025 | 09:30

Μυστήριο στη Θεσσαλονίκη: Νεκρός 26χρονος σε διαμέρισμα Airbnb στο κέντρο της πόλης

Νεκρός εντοπίστηκε 26χρονος σε διαμέρισμα βραχυχρόνιας μίσθωσης, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ 04 Νοε 2025 | 20:14

Δημοσκόπηση Alco: Το 62% δεν εμπιστεύεται καθόλου τον Τσίπρα - Από ποια κόμματα αντλεί ψηφοφόρους

Οι πολίτες ρωτήθηκαν συγκεκριμένα "πόσο εμπιστεύονται" τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

H ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΖΥΓΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 04 Νοε 2025 | 13:40

Μαρέβα Μητσοτάκη: Η απάντηση στα σχόλια για το φόρεμα που επέλεξε στα εγκαίνια του Grand Egyptian Museum

Η Μαρέβα Μητσοτάκη για την περίσταση είχε επιλέξει να φορέσει ένα maxi φόρεμα Zeus+Δione συνδυασμένο με κομψές γόβες.

ΕΛΤΑ 04 Νοε 2025 | 12:25

Τέλος από CEO των ΕΛΤΑ ο Γρηγόρης Σκλήκας - Η επιστολή παραίτησης με αιχμές για τους βουλευτές

Η απόφαση να μπει λουκέτο σε 204 καταστήματα των ΕΛΤΑ έφερε αναταράξεις στο εσωτερικό της γαλάζιας Κ.Ο.

ΤΟ ΠΡΩΙ 04 Νοε 2025 | 12:20

Θεσσαλονίκη: Νέα προβλήματα στη λειτουργία του Μετρό - Καθυστερήσεις και συνωστισμός

Τεχνικό πρόβλημα προκάλεσε πρόβλημα στη λειτουργία του Μετρό Θεσσαλονίκης, σήμερα Τρίτη το πρωί.

ΒΑΡΥ ΚΛΙΜΑ 04 Νοε 2025 | 11:30

Στο τραπέζι η παραίτηση του CEO των ΕΛΤΑ - Πυρετός συσκέψεων στο Μαξίμου - Ανακοινώσεις το μεσημέρι

Η προγραμματισμένη για τις 13:00 συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών και Παραγωγής και Εμπορίου φέρεται να είναι στον "αέρα".

ΔΕΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ 04 Νοε 2025 | 09:04

Καραμπόλα τριών φορτηγών στον Περιφερειακό Θεσσαλονίκης: Γέμισε ψωμιά η άσφαλτος [βίντεο]

Τρία βαν συγκρούστηκαν υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, ένα εκ των οποίων ιδιωτικό ασθενοφόρο.

ΞΕΚΙΝΑ ΕΙΔΙΚΗ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑΚΗ ΓΡΑΜΜΗ 03 Νοε 2025 | 17:54

Κλείνει από 10/11 και για ένα μήνα το Μετρό Θεσσαλονίκης - Οι εναλλακτικές για τους πολίτες

Η διακοπή λειτουργίας του Μετρό Θεσσαλονίκης αποφασίστηκε λόγω απαραίτητων δοκιμών ενόψει της επέκτασης του δικτύου στην Καλαμαριά

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 03 Νοε 2025 | 12:36

Αναβλήθηκε για τον Οκτώβριο του '26 η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού - Επεισόδια έξω από τα δικαστήρια

Αυτή είναι η δεύτερη αναβολή που χορηγεί το Εφετείο, καθώς είχε προηγηθεί άλλη μία, τον περασμένο Ιανουάριο.

ΤΕΜΠΗ 03 Νοε 2025 | 12:25

Καρυστιανού: "Ο Μητσοτάκης είναι το χάος - H λύση ετοιμάζεται πολύ γοργά, θα βγάλει και τον ηγέτη της"

"Αυτή η κυβέρνηση είναι το χειρότερο που μας έχει συμβεί" είπε μεταξύ άλλων η Μαρία Καρυστιανού.

ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ 03 Νοε 2025 | 12:15
ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 03 Νοε 2025 | 09:37

Ένταση έξω από τα δικαστήρια για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού - "Ανεγκέφαλοι συνεχίζουν τη βία"

Ομάδα ατόμων με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά κινήθηκε προς την είσοδο των Δικαστηρίων, εκσφενδονίζοντας αντικείμενα σε άτομα που βρίσκονταν στα σκαλιά του Μεγάρου.

ΘΥΜΑ ΟΠΑΔΙΚΗΣ ΒΙΑΣ 03 Νοε 2025 | 07:20

Στο Εφετείο η υπόθεση δολοφονίας του Αλκη Καμπανού - Στο εδώλιο οι 12 οπαδοί του ΠΑΟΚ

Ο 'Αλκης Καμπανός έπεσε θύμα τυφλής οπαδικής βίας, την 1η Φεβρουαρίου του 2022, στην περιοχή της Χαριλάου.

ΠΙΕΣΗ 03 Νοε 2025 | 06:30

Στην πρέσα μεταξύ ΕΛΤΑ & ΟΠΕΚΕΠΕ η κυβέρνηση - Ξεσηκώθηκαν και βουλευτές της ΝΔ για το κλείσιμο των ταχυδρομείων

Μεταξύ σφύρας και άκμονος βρίσκεται η κυβέρνηση, με τις υποθέσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ και των ΕΛΤΑ.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 02 Νοε 2025 | 13:48

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στην Κύπρο για το μνημόσυνο του Γλαύκου Κληρίδη – "Αγαπήθηκε και ενέπνευσε"

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε το "παρών" στο 12ο ετήσιο μνημόσυνο του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και ιδρυτή του Δημοκρατικού Συναγερμού, Γλαύκου Κληρίδη.

ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ 02 Νοε 2025 | 11:24
ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 02 Νοε 2025 | 11:07

Κυρ. Μητσοτάκης: Η μεταρρύθμιση του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι η πιο δύσκολη που μπορώ να θυμηθώ - Προτεραιότητα οι ένστολοι

Μπαίνουμε στον Νοέμβριο με έργα σε εξέλιξη, σημειώνει στην εβδομαδιαία ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ 02 Νοε 2025 | 10:55

Η νύχτα του ΛΕΞ στη Θεσσαλονίκη: Μια φωνή πάνω από 40.000 κόσμος στο Καυτατζόγλειο

Σείστηκε το Καυτανζόγλειο στη συναυλία που έδωσε ο ΛΕΞ στην πόλη του, την Θεσσαλονίκη, το βράδυ του Σαββάτου

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ 01 Νοε 2025 | 20:00

Τα μεγαλοπρεπή εγκαίνια του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου στη Γκίζα - Παρόντες Μητσοτάκης και Μαρέβα [εικόνες - βίντεο]

Στην τελετή βρέθηκε πλήθος ηγετών και προσωπικοτήτων από όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

ΦΑΡΑΩΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 01 Νοε 2025 | 12:23

Αίγυπτος: Σήμερα τα εγκαίνια του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου - Στην τελετή ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Η περιοχή γύρω από το μουσείο, που βρίσκεται κοντά στις πυραμίδες της Γκίζας, έχει αποκλειστεί

Η ΤΕΧΝΗ ΩΣ ΠΡΑΞΗ ΜΝΗΜΗΣ 01 Νοε 2025 | 11:20

Η Ελληνίδα πρίμα μπαλαρίνα που ενώνει Ελλάδα και Αίγυπτο στα ιστορικά εγκαίνια του Grand Egyptian Museum

Στους διαδρόμους του μουσείου, δίπλα στα αγάλματα και τα αντικείμενα που άντεξαν χιλιετίες, η Ελληνίδα μπαλαρίνα θα προσθέσει τη δική της προσφορά

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ 31 Οκτ 2025 | 16:14

Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε κατάστημα εστίασης στη Λεωφόρο Νίκης - Απεγκλωβίστηκαν ηλικιωμένοι και κατοικίδια

Η φωτιά εκδηλώθηκε στον πρώτο όροφο του καταστήματος, προκαλώντας υλικές ζημιές, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύσει κανείς από τις φλόγες.

ΚΡΙΜΑ 31 Οκτ 2025 | 15:51

Όταν ο Νιόνιος είπε όχι στην ιδέα να κατέβει για Δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Όπως γράφει η Καθημερινή, η ιδέα άρεσε αρχικά στον Διονύση Σαββόπουλο, αλλά στράβωσε λόγω των κομματικών

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 31 Οκτ 2025 | 12:55

Λένε ναι στην έκδοσή τους, οι δύο 28χρονοι συλληφθέντες για τη δολοφονία του Κύπριου επιχειρηματία

Οι δύο κατηγορούμενοι, ομογενείς από τη Γεωργία και ξαδέλφια μεταξύ τους, οδηγήθηκαν νωρίτερα στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης.

ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥΣ Η ΛΕΥΚΩΣΙΑ 31 Οκτ 2025 | 10:40

Δολοφονία Κύπριου επιχειρηματία στη Λεμεσό: Στην εισαγγελία Θεσσαλονίκης οδηγούνται οι δύο συλληφθέντες

Οι κυπριακές αρχές ζητούν την έκδοσή τους, καθώς τους κατηγορούν για "φόνο εκ προμελέτης".

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 31 Οκτ 2025 | 07:34

Στο Σινά ο Μητσοτάκης για την ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου - Θα παρευρεθεί και στα εγκαίνια του Μεγάλου Μουσείου

Αύριο, Σάββατο ο κ. Μητσοτάκης θα παραβρεθεί στα εγκαίνια του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ 30 Οκτ 2025 | 23:13

Δολοφονία Κύπριου προέδρου ποδοσφαιρικής ομάδας: Πώς οι ελληνικές Αρχές έφτασαν στα ίχνη του εκτελεστή του

Οι δύο συλληφθέντες για τη δολοφονία του 49χρονου επιχειρηματία θεωρούνται πρόσωπα-κλειδιά στην υπόθεση που συγκλονίζει την Κύπρο

ΜΕΤΑ ΤΟ «ΑΛ ΤΣΑΝΤΙΡΙ ΝΙΟΥΖ» 30 Οκτ 2025 | 19:10

Λάκης Λαζόπουλος: "Ο Μητσοτάκης φαίνεται πως δεν συμπαθεί τους ανθρώπους των Τεμπών"

Ποτέ δεν ξεπερνιέται το άγχος της πρεμιέρας και νομίζω ότι "χειροτερεύω"

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 Οκτ 2025 | 19:03

Στην Αίγυπτο ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Σινά

Αναλυτικά το πρόγραμμα του πρωθυπουργού για τις επόμενες ημέρες

ΜΠΑΛΑΚΙ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ 30 Οκτ 2025 | 17:32

"Δεν δόθηκε καμία άδεια": Τι απαντά η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας για την συμμετοχή της ΕΟΝ στην παρέλαση

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι "οποιαδήποτε άλλη παρουσία ή εμφάνιση ομάδας εκτός του επίσημου προγράμματος και χωρίς σχετική άδεια, δεν τελεί υπό την έγκριση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας"

ΝΕΑΡΟΙ 27 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΙΟ 30 Οκτ 2025 | 14:33

Χειροπέδες σε δυο ομογενείς στη Θεσσαλονίκη για την εν ψυχρώ εκτέλεση Κύπριου προέδρου ποδοσφαιρικής ομάδας

Δύο συλλήψεις έγιναν στη Θεσσαλονίκη για τη δολοφονία του Κύπριου επιχειρηματία στη Λεμεσό.

ΥΠΕΝ 30 Οκτ 2025 | 12:54

Παπασταύρου: Έργα ύψους 2,5 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας - Πώς ο "Εύρυτος" θωρακίζει την Αττική

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Παπασταύρου το μεγάλο έργο είναι ο Εύρυτος: η μερική Εκτροπή Κρικελιώτη και Καρπενησιώτη προς τον Εύηνο και θα θωρακίσει την Αττική για τα επόμενα 30 χρόνια.

ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 30 Οκτ 2025 | 12:18

Πορτοσάλτε για το "Μητσοτάκης ή χάος": Οι σοβαροί άνθρωποι επιλέγουν Μητσοτάκη, υπάρχει και η βλαμενίαση

Ο Άρης Πορτοσάλτε λέει ότι το 30% που επιλέγει τον πρωθυπουργό δείχνει πως θα κερδίσει ξανά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΔΑΠ 30 Οκτ 2025 | 11:37

Μητσοτάκης: Εξασφαλίζουμε ότι τα επόμενα 30 χρόνια η Αττική δεν θα έχει πρόβλημα υδροδότησης

"Το 51% της ΕΥΔΑΠ ανήκει στο ελληνικό Δημόσιο και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει" είπε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του.

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 30 Οκτ 2025 | 11:23

Η πρώτη μεταμόσχευση ήπατος από γυναίκα χειρουργό στην Ελλάδα - Ποια είναι η γιατρός Καρακάση

Η πρώτη μεταμόσχευση ήπατος από γυναίκα χειρουργό στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε στη Χειρουργική Κλινική Μεταμοσχεύσεων του ΑΠΘ.

ΝΕΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ 30 Οκτ 2025 | 11:00

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Το γερμανικό Stern γράφει ότι ο Μητσοτάκης δέχεται μεγάλες πιέσεις λόγω Κρήτης

Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ και πάλι στις σελίδες του γερμανικού Τύπου.

ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΟ ΟΧΗΜΑ 30 Οκτ 2025 | 09:18

Θεσσαλονίκη: Ανήλικοι πήγαν με τους γονείς τους στην αστυνομία και ομολόγησαν την κλοπή αυτοκινήτου

Το κλεμμένο αυτοκίνητο εντοπίστηκε μία ώρα αργότερα, όταν οι ανήλικοι το εγκατέλειψαν, ενώ επιστράφηκε στη νόμιμη κάτοχό του.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 30 Οκτ 2025 | 07:34

Κοινή εμφάνιση Μητσοτάκη - Δένδια με στόχο να πέσουν οι τόνοι - Εικόνα ενότητας στο εντυπωσιακό νέο Πεντάγωνο

Μητσοτάκης και Δένδιας βρέθηκαν δίπλα-δίπλα, με προφανή στόχο να διαλύσουν κάθε... σύννεφο ότι εμφιλοχωρεί ανάμεσά τους η διαφωνία.

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ 29 Οκτ 2025 | 22:45

"Το πιο φιλόδοξο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των Ενόπλων Δυνάμεων": Η νέα όψη του Πενταγώνου και τα μηνύματα Μητσοτάκη [εικόνες, βίντεο]

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι το κτίριο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας "εκσυγχρονίζεται και μπορεί πλέον να προσαρμόζεται στις απαιτήσεις της νέας εποχής"

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ 29 Οκτ 2025 | 18:07

Τα αποκαλυπτήρια της νέας βιοκλιματικής όψης του Πενταγώνου - Μητσοτάκης: Νέα εποχή για τις Ένοπλες Δυνάμεις [εικόνες - βίντεο]

Η νέα πρόσοψη, έργο του διεθνώς αναγνωρισμένου γλύπτη και καθηγητή της Αρχιτεκτονικής του ΑΠΘ Κώστα Βαρώτσου, αναδιαμορφώνει ριζικά την εικόνα του κτιρίου στη Λεωφόρο Μεσογείων.

ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 29 Οκτ 2025 | 13:09

Μητσοτάκης για παρελάσεις: Οι πολίτες γύρισαν την πλάτη στην τοξικότητα - Βάζουμε τέλος στην ανομία στον ΟΠΕΚΕΠΕ

Όσον αφορά τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο πρωθυπουργός είπε ότι "είναι ειλημμένη απόφαση να μπει τέλος στην ανομία".

ΜΕΤΑΔΟΘΗΚΕ ΑΠΟ ΕΡΤ3 29 Οκτ 2025 | 12:59

Στρατιωτική παρέλαση 28ης Οκτωβρίου: Ρεκόρ τριετίας στην τηλεθέαση - Στην πρώτη θέση η ΕΡΤ3

Η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη για την 28η Οκτωβρίου σημείωσε μέσο μερίδιο τηλεθέασης 36,6%, το υψηλότερο από το 2023.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. 29 Οκτ 2025 | 11:42

Θεσσαλονίκη: 52χρονος ξυλοκόπησε 51χρονο στη μέση του δρόμου - Αντιστάθηκε σθεναρά στους αστυνομικούς

Ο 52χρονος αρχικά απείλησε τον 51χρονο και στη συνέχεια τον χτύπησε στο πρόσωπο, ενώ αντιστάθηκε σθεναρά στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν.

ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΑΡΑΛΙΑ 29 Οκτ 2025 | 11:30

Θεσσαλονίκη: Γιατί "ξηλώνονται" οι διάσημες Ομπρέλες του Ζογγολόπουλου

"Ξηλώνονται" δεκατρείς από τις "Ομπρέλες" του διάσημου και πολυφωτογραφημένου γλυπτού του Γιώργου Ζογγολόπουλου, που βρίσκεται στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης.

"ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ" 29 Οκτ 2025 | 11:01

Αυτό είναι το ιστορικό μαγαζί που πρωτοτραγούδησε η Σοφία Βέμπο στη Θεσσαλονίκη [εικόνες]

"Από εδώ ξεκίνησε την πορεία της στο τραγούδι η "Τραγουδίστρια της Νίκης" Σοφία Βέμπο το 1933", αναγράφεται στη μαρμάρινη επιγραφή.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 29 Οκτ 2025 | 10:39

Μαρινάκης: Παραμύθια της Χαλιμάς ότι φεύγει ο Μητσοτάκης και έρχεται ο Δένδιας - Όχι τσιγαράκι και κιθάρα στον Άγνωστο Στρατιώτη

"Ο κ. Δένδιας είναι στην πρώτη γραμμή πολύ σημαντικών επιτυχιών", σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΝΕΝΑΣ 29 Οκτ 2025 | 10:34

Δημοσκόπηση Interview: Στο δίλημμα "Μητσοτάκης ή χάος" το 42% επιλέγει "χάος" και το 30% Μητσοτάκη - Στο 2,6% ο ΣΥΡΙΖΑ

Παρά την πολιτική κόπωση, η πλειονότητα των πολιτών φαίνεται να προτιμά την επανάληψη της κάλπης από μια συνεργασία κομμάτων.

ΕΧΕΙ ΗΠΙΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ 29 Οκτ 2025 | 10:13

Με κορονοϊό ο Μητσοτάκης: Μέσω τηλεδιάσκεψης στο υπουργικό - Θα πάει στο υπουργείο Αμυνας το απόγευμα

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, διαγνώστηκε το βράδυ της Τρίτης θετικός στον κορονοϊό.

ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 28 Οκτ 2025 | 19:58

Συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Τετάρτη 29/10: Όλη η ατζέντα των θεμάτων που θα συζητηθούν

Ποια είναι τα θέματα της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου της Τετάρτης, 29 Οκτωβρίου που θα συνεδριάσει υπό τον πρωθυπουργό.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 28 Οκτ 2025 | 18:58

Δένδιας: Παρέλαση καινοτομίας η φετινή για την 28η Οκτωβρίου - Μετάβαση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στη νέα εποχή

"Δεν ήταν απλώς μια παρέλαση φρονήματος. Ήταν μια παρέλαση καινοτομίας, η οποία μπορεί πλέον να ενισχύει το φρόνημα" έγραψε ο υπουργός Άμυνας στην ανάρτησή του.

ΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ 28 Οκτ 2025 | 16:36

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Πέθανε η 70χρονη που είχε βρεθεί αναίσθητη έξω από διαμέρισμα στο οποίο είχε ξεσπάσει φωτιά

Στο σημείο επιχείρησαν 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα και ειδικό κλιμακοφόρο όχημα.

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 28 Οκτ 2025 | 15:31

Τασούλας: Η 28η Οκτωβρίου και το θρυλικό "Όχι" είναι το μέγιστο και έσχατο μάθημα της γενιάς του '40 στη σύγχρονη εποχή μας

"Η άμυνα του πατρίου εδάφους ένωσε το '40 αφάνταστα τους Έλληνες που ανταποκρίθηκαν στο εθνικό προσκλητήριο με το χαμόγελο στα χείλη".

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ 28 Οκτ 2025 | 14:31

Μητσοτάκης: Να μεταλαμπαδεύσουμε το μήνυμα της ενότητας του '40 - Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι εδώ για να υπερασπιστούν την ελευθερία

Το μήνυμα του Κ. Μητσοτάκη στη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

28 Οκτ 2025 | 14:12

28η Οκτωβρίου: Συγκίνησε ο πιλότος του μαχητικού F-16 - "Συνεχίζουμε να φυλάμε τον ουρανό της Ελλάδας" [βίντεο]

Συγκίνησε με τα λόγια του ο επισμηναγός Γεώργιος Σωτηρίου, που "έσκισε" τους αιθέρες με το μαχητικό αεροσκάφος F-16, στις αεροπορικές επιδείξεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 28 Οκτ 2025 | 12:33

Η θερμή χειραψία Μητσοτάκη – Δένδια λίγο πριν την παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου

Παρόντες στο τρισάγιο και στη κατάθεση στεφάνων στη μνήμη των νεκρών του ελληνοϊταλικού πολέμου στη Θεσσαλονίκη.

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ 28 Οκτ 2025 | 11:14

28η Οκτωβρίου: Με λαμπρότητα η παρέλαση στη Θεσσαλονίκη - Εντυπωσίασαν τα νέα drones, αντι-drones και όπλα τεχνητής νοημοσύνης

Ολοκληρώθηκε με λαμπρότητα στη Θεσσαλονίκη η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 28 Οκτ 2025 | 08:12

Ολα έτοιμα για τη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη: Drones, anti-drones και όπλα τεχνητής νοημοσύνης "κλέβουν" την παράσταση

Η φετινή στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στη Θεσσαλονίκη θα έχει το "άρωμα" της νέας εποχής στην οποία εισέρχονται οι Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας.

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΑΣΟΥΛΑ-ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ 27 Οκτ 2025 | 19:57

Θεσσαλονίκη: Αποκαλύφθηκε η προτομή του δολοφονημένου αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη

Την πρωτοβουλία για την τοποθέτηση της προτομής στη γενέθλια πόλη του Γιώργου Λυγγερίδη, ανέλαβαν οι Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης και Αθηνών

"ΠΥΡΑ" ΑΠΟ ΑΓΓΕΛΟΥΔΗ 27 Οκτ 2025 | 19:30

28η Οκτωβρίου: Οργή στη Θεσσαλονίκη για την κάλυψη της παρέλασης από την Αθήνα - Στάση εργασίας στην ΕΡΤ3

Στην ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας Θράκης γίνεται λόγος για απαξίωση του δημοσιογραφικού προσωπικού της ΕΡΤ3 για το πώς καλυφθεί η στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 27 Οκτ 2025 | 17:51

Θεσσαλονίκη: Αθώος 24χρονος μπάρμαν που σέρβιρε αλκοόλ σε 15χρονο

Απολογούμενος ο μπάρμαν είπε ότι ο 15χρονος μπήκε στο μαγαζί με παρέα ενηλίκων

ΕΞΕΛΙΞΗ 27 Οκτ 2025 | 16:17

Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη στους 5 συλληφθέντες για το αιματηρό επεισόδιο στην Περαία

Κατά το επεισόδιο τραυματίστηκε σοβαρά ένας 20χρονος που, σύμφωνα με πληροφορίες, δέχθηκε χτυπήματα από μαχαίρι στο συκώτι και στη σπλήνα

ΜΕ ΟΜΠΡΕΛΕΣ 27 Οκτ 2025 | 11:51

28η Οκτωβρίου: Υπό βροχή η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη [εικόνες - βίντεο]

Η παρέλαση δεν ματαιώθηκε και οι μαθητές την πραγματοποίησαν κανονικά, με τους Θεσσαλονικείς να παρακολουθούν περήφανοι, με τις ομπρέλες τους.

ΒΟΥΛΗ 27 Οκτ 2025 | 11:30

Επανακατέθεσε ο Ανδρουλάκης την επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό για την ακρίβεια

Η επίκαιρη ερώτηση είχε κατατεθεί και στις 6 Οκτωβρίου, αλλά δεν είχε οριστεί προς συζήτηση εκείνη την εβδομάδα στην Ώρα του Πρωθυπουργού.

27 Οκτ 2025 | 10:57

Θεσσαλονίκη: Μεθυσμένος 19χρονος παρέσυρε και εγκατέλειψε 27χρονη

Συνελήφθη, έπειτα από αναζητήσεις αστυνομικών 19χρονος, ο οποίος εμπλέκεται σε τροχαίο ατύχημα με εγκατάλειψη 27χρονης στη Θεσσαλονίκη.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ 26 Οκτ 2025 | 22:21

Θεσσαλονίκη: Αιματηρό επεισόδιο στην Περαία – Μαχαίρωσαν 20χρονο σε κεντρικό δρόμο

Ο 20χρονος ελληνικής καταγωγής εισήχθη στο χειρουργείο, φέροντας τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο στην πνευμονοθωρακική χώρα

ΠΑΣΟΚ 26 Οκτ 2025 | 13:57

Τσουκαλάς για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο πρωθυπουργός λειτουργεί ως επισπεύδων της συγκάλυψης

Ο κ. Τσουκαλάς σε δήλωση του ανέφερε ότι "ο συντάκτης της κυριακάτικης ανάρτησης του πρωθυπουργού έχει εν τέλει πολύ χιούμορ".

ΠΤΔ 26 Οκτ 2025 | 13:26

Τασούλας: Η μέρα της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης είναι μέρα δικαίωσης της ενότητας και της ομοφροσύνης του ελληνικού λαού

Δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας μετά το τέλος της επίσημης δοξολογίας στον ναό του Αγίου Δημητρίου.

ΔΙΑΨΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ 26 Οκτ 2025 | 12:24

Οι λεπτές ισορροπίες στη σχέση Μαξίμου - Δένδια

Οι αναγνώσεις περί ρωγμών στις σχέσεις ανάμεσα στο Μέγαρο Μαξίμου και τον κ. Δένδια κυριαρχούν στις συζητήσεις των τελευταίων εικοσιτετραώρων.

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 26 Οκτ 2025 | 10:39

Μητσοτάκης για σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω, όποιο κι αν είναι το πολιτικό κόστος

"Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω, μέχρι να αποκαλυφθούν και να τιμωρηθούν όλοι όσοι έλαβαν παράνομες ενισχύσεις" τόνισε ο πρωθυπουργός.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 26 Οκτ 2025 | 10:26

Θεσσαλονίκη - Γιορτάζει τον Άγιο Δημήτριο και την απελευθέρωσή της - Οι τριήμερες εκδηλώσεις

Στη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση την Τρίτη θα παραστεί και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.