Follow us

Μητσοτάκης για Τέμπη: Η Hellenic Train θα λογοδοτήσει αν υπήρχε εύφλεκτο φορτίο -Η Καρυστιανού έχασε το παιδί της, σκύβω το κεφάλι

Πρώτη συνέντευξη Μητσοτάκη μετά τα συλλαλητήρια για τα Τέμπη - Τι είπε για το υλικό που σβήστηκε, το "μπάζωμα" και τον Κώστα Καραμανλή.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Την πρώτη του συνέντευξη μετά τις μεγάλες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για τα θύματα των Τεμπών, που έγιναν εντός και εκτός Ελλάδας, έδωσε απόψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το ενδιαφέρον στρέφεται στα όσα ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha για τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις αλλά και την κριτική που έχει ασκηθεί σε βάρος της κυβέρνησης για συγκάλυψη της υπόθεσης.

Διαβάστε Επίσης

Σε ερώτηση αν αιφνιδίασε την κυβέρνηση το εύρος των συγκεντρώσεων για τα Τέμπη, ο Κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η ελληνική κοινωνία εξακολουθεί να βιώνει τα Τέμπη ως μία ανοιχτή πληγή, ως ένα συλλογικό τραύμα, ως ένα συλλογικό πένθος.

Πρώτος εγώ μετά τους γονείς θέλω να μάθω την αλήθεια

Απαντώντας στην κριτική ότι "αυτό το θέμα η κυβέρνηση δεν το χειρίζεται σωστά" και σε όσους μιλάνε για "συγκάλυψη" ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι ακούει και μία κριτική ότι "έχει αργήσει η Δικαιοσύνη". Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η Δικαιοσύνη έχει κινηθεί με τον δικό της ρυθμό, ούσα όμως σίγουρη ότι δεν θα αφήσει κανένα ερώτημα αναπάντητο.

"Θα ήθελα να αναφερθώ και σε τοποθετήσεις συγγενών, γονιών, οι οποίοι είπαν ότι καλά κάνει ο ανακριτής και αντιμετωπίζει όλα τα ερωτήματα τα οποία του τίθενται από τους συγγενείς, από τους δικηγόρους. Πιστεύω, όμως, ότι φτάνουμε πια στο τέλος αυτής της διαδικασίας και, ξέρετε, νομίζω πρώτος μετά τους γονείς εγώ θέλω να μάθω την αλήθεια. Και δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος ο οποίος να μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι περισσότερο τραυματισμένος ή στενοχωρημένος ή οργισμένος από αυτή την υπόθεση από ό,τι είμαι εγώ. Αυτό, λοιπόν, αφορά τους χειρισμούς οι οποίοι έχουν να κάνουν με την ίδια τη Δικαιοσύνη", υπογράμμισε.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως οι απαντήσεις μπορούν να δοθούν μόνο από τη Δικαιοσύνη, στην οποία ανέφερε, ότι η κυβέρνηση έδωσε τη δυνατότητα να ανοίξει τα κινητά τηλέφωνα όλων των εμπλεκόμενων.

"Δεν ψήφισαν την σχετική διάταξη τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Δώσαμε τη δυνατότητα να συσταθεί ξανά ο ανεξάρτητος Οργανισμός Διερεύνησης Αεροπορικών και Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων, ο οποίος μάλιστα έχει παραγγείλει και νέα σχετική πραγματογνωμοσύνη. Υπάρχουν πολλές πραγματογνωμοσύνες για το ένα βασικό αναπάντητο ερώτημα, που είναι τι συνέβη τη στιγμή της σύγκρουσης και πώς εξηγείται αυτή η έκρηξη την οποία όλοι έχουμε δει", συνέχισε και υπογράμμισε: "Κατά συνέπεια, απλά να το πω αυτό, επειδή υπάρχουν πολλές συζητήσεις περί "συγκάλυψης", "κυβέρνησης η οποία θέλει να κουκουλώσει την υπόθεση". Μα δεν θα είχαμε προβεί σε αυτές τις ενέργειες, δεν θα είχαμε συστήσει έναν ανεξάρτητο οργανισμό με ευρωπαϊκή ενίσχυση".

Υπενθύμισε επίσης ότι αμέσως μετά το ατύχημα πήγε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και είπε: "Έχουμε πρόβλημα με τα τρένα μας, το πρόβλημα είναι διαχρονικό, βαραίνει και τη δική μας κυβέρνηση προφανώς, ελάτε να μας βοηθήσετε να τα φτιάξουμε". Συμπλήρωσε ότι στους πραγματογνώμονες του Οργανισμού συμμετέχουν και Ευρωπαίοι και αναμένουμε και το δικό τους πόρισμα.

Κυριάκος Μητσοτάκης

Η Hellenic Train πρέπει να λογοδοτήσει αν υπήρχε εύφλεκτο φορτίο

Απαντώντας σε επόμενη ερώτηση ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως κόσμος βγήκε στους δρόμους σοκαρισμένος από το ηχητικό, το οποίο δεν είναι καινούργιο και είναι μέρος της δικογραφίας. "Ίσως κάποιοι θα πρέπει να σκεφτούν και τον πόνο των γονέων. Δεν μπορώ να το διανοηθώ, τον γονιό να ακούει τη φωνή του παιδιού του δημόσια, γιατί την έχει ήδη αναγνωρίσει. Ναι, και γι' αυτό και πρέπει να καταλάβουμε, γιατί σίγουρα -δεν ξέρω πόσοι είναι- υπήρχαν άνθρωποι οι οποίοι πέθαναν στο τρένο όχι ως αποτέλεσμα της σύγκρουσης. Το πόσοι είναι, δεν θα το μάθουμε ποτέ. Γι' αυτό και η γενεσιουργός αιτία της φωτιάς έχει σημασία. Αλλά θέλω να τονίσω ότι δεν είναι ένα το πόρισμα μόνο του πραγματογνώμονα. Υπάρχουν πολλοί πραγματογνώμονες, οι οποίοι θα εισφέρουν σε αυτή την προσπάθεια να μάθουμε την αλήθεια", πρόσθεσε.

Σχετικά με το πόρισμα του Πολυτεχνείου και τις πληροφορίες ότι καταλήγει σε ένα συμπέρασμα ότι η φωτιά δεν προκλήθηκε από τα έλαια που έχει η μηχανή του τρένου αλλά από κάτι άλλο, ο πρωθυπουργός απάντησε πως το ερώτημα τον έχει απασχολήσει πολύ και συμπλήρωσε ότι 15 μέρες μετά το ατύχημα, με βάση τις πληροφορίες που είχε τότε στην διάθεση του, είχε πει ότι αυτή η εμπορική αμαξοστοιχία δεν μετέφερε τίποτα ύποπτο.

"Και γιατί ήμουν απόλυτα βέβαιος εκείνη τη στιγμή; Διότι γι' αυτό με είχαν διαβεβαιώσει οι εμπλεκόμενοι: η Hellenic Train, με απάντηση σε ερώτηση που είχε γίνει στην Βουλή, η Πυροσβεστική, ο ΟΣΕ. Έναν χρόνο μετά, όμως, είπα ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. 'Αρα, εξίσου ενδιαφέρομαι και εγώ να μάθω εάν υπήρχε κάποιο λαθραίο…", συμπλήρωσε και σε ερώτηση αν παραπλανήθηκε σημείωσε: "Μου είπαν αυτά τα οποία ήξεραν και οι ίδιοι. Δεν θα χρησιμοποιήσω εγώ τέτοια έκφραση. Αυτά ξέραμε, αυτά είπαμε. Στην πορεία, θα έλεγα, φούντωσε αυτή η συζήτηση, για την οποία δεν έχουμε πάρει ακόμα ξεκάθαρη απάντηση. Αλλά θέλω να τονίσω επίσης -μιας και αναφερθήκατε και σίγουρα όλοι διυλίζουν αυτά τα οποία έχω πει- σε κάθε τοποθέτησή μου λέω ότι καλώς τοποθετήθηκε από τον εισαγγελέα δεύτερος πραγματογνώμονας, γιατί πρέπει να δώσουμε μια απάντηση. Αυτό το οποίο μπορεί να φάνταζε τότε απίθανο σενάριο, μπορεί τελικά να είναι πιθανό. Να πω και κάτι ακόμα. Ο εφέτης ανακριτής έχει μια δύσκολη δουλειά να κάνει. Είναι ένας σοβαρός άνθρωπος. Υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα. Υπάρχουν, ξέρετε, διαφορετικές προσεγγίσεις. Ο ένας μπορεί να λέει το Α, ο άλλος μπορεί να λέει κάτι διαφορετικό. Εγώ δεν είμαι επιστήμονας, δεν είμαι χημικός και δεν είμαι αυτός ο οποίος θα μπορέσει να σχηματίσει μια άποψη για το ζήτημα αυτό. Ξέρω, όμως, ότι θέλω κι εγώ να μάθω την αλήθεια".

Σε ερώτηση αν έκανε λάθος τότε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε πως δεν έκανε λάθος και πως μετέφερε τις πληροφορίες που είχε.

Σε άλλη ερώτηση αν προκατάβαλε τη Δικαιοσύνη απάντησε "σε καμία περίπτωση" και πως εκείνη την στιγμή αυτές ήταν οι πληροφορίες. "Να προκαταλάβω την Δικαιοσύνη με ποιον τρόπο; Λέγοντας την άποψη την οποία μου είχαν μεταφέρει εκείνη τη στιγμή για το τι υπήρχε, τι δεν υπήρχε στο τραίνο; Και ξέρετε, εδώ πλανάται μια βαριά κατηγορία, την οποία θέλω να την απορρίψω με τρόπο έντονο, όχι μόνο ως Πρωθυπουργός, αλλά και ως γονιός. Γιατί, ξέρετε, τα ερωτήματα αυτά τα οποία συζητήσαμε στην αρχή, τα ίδια τα παιδιά μου μου τα κάνουν: Τι έγινε με αυτή την υπόθεση; Μετέφερε κάτι το τραίνο; Πότε θα αρχίσει και πότε θα τελειώσει αυτή η δίκη; Κατά συνέπεια, η ιδέα και μόνο ότι ο Πρωθυπουργός της χώρας, τη στιγμή που πήγε στον τόπο του δυστυχήματος και είδε αυτή την τραγική σκηνή, την οποία δεν θα ξεχάσω ποτέ, όταν το μόνο μέλημα μας εκείνη την στιγμή ήταν πρώτα να σώσουμε τους τραυματίες και αμέσως μετά -θυμάστε την πίεση των ημερών- να μπορέσουμε να ταυτοποιήσουμε και να επιστρέψουμε τις σορούς ή ό,τι έμενε από τις σορούς στους συγγενείς, ότι το μέλημά μου εκείνη την ώρα ήταν να κάνω κάποιου είδους συγκάλυψη για να μπορέσω ενδεχομένως να συγκαλύψω ποιους;", ανέφερε.

Ερωτηθείς αν θα ζητήσει ευθύνες από την Πυροσβεστική, απάντησε ότι έχει δει το πόρισμά της και την απάντηση της Hellenic Train. "Η Hellenic Train η οποία έχει την ευθύνη, θα πρέπει να λογοδοτήσει και να λογοδοτήσει και ποινικά -προφανώς αυτή δεν είναι δική μου δουλειά-, αλλά να λογοδοτήσει και πολιτικά. Διότι η Hellenic Train ήταν αυτή η οποία διαβεβαίωνε όχι εμένα, το Ελληνικό Κοινοβούλιο, και θυμίζω ότι αυτή η δήλωση έγινε δύο εβδομάδες μετά το ατύχημα. 'Αμα με ρωτάτε, λοιπόν, αν έχω μετανιώσει ή αν έκανα λάθος, σας το λέω ευθέως: προφανώς με αυτά τα οποία γνωρίζω σήμερα, δεν θα έλεγα τότε αυτό το οποίο είπα", δήλωσε.

Ανέφερε επίσης ότι η Πυροσβεστική πήγε πρώτη στο σημείο και λέει ότι τα αίτια της φωτιάς οφείλονται στην πρόσκρουση των δύο αμαξοστοιχιών. "Αν η Hellenic Train μας διαβεβαιώνει ότι σε αυτή την αμαξοστοιχία δεν υπήρχε τίποτε πέραν αυτών που γνωρίζαμε και προέκυψε κάτι άλλο, η ευθύνη βαρύνει πρωτίστως αυτή", τόνισε ενώ επανέλαβε πως την απάντηση αν υπάρχει το ενδεχόμενο να μετέφερε το τρένο κάτι ύποπτο θα το βρει η δικαιοσύνη.

"Τι θέλετε να πω παραπάνω από αυτό; Πού βλέπετε την αντίφαση; Όσο είχαμε παραπάνω στοιχεία, τόσο και εγώ προφανώς προσάρμοσα τις γνώσεις τις οποίες είχα για το συμβάν", πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως τον τελικό λόγο σε όλα τον έχει ο εφέτης ανακριτής που έχει την πλήρη εικόνα όλου του ανακριτικού υλικού.

Κυριάκος Μητσοτάκης

Σε ερώτηση αν υπάρχει κύκλωμα λαθρεμπορίου, ο Κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως αν προκύψει τέτοιο στοιχείο, πρώτος ο ίδιος θα το ζητήσει.

"Επαναλαμβάνω δεν υπάρχει σήμερα καμία βεβαιότητα, όμως από τη στιγμή που υπάρχουνε πολλά ενδεχόμενα ανοιχτά, ο μόνος ο οποίος θα αξιολογήσει τελικά το υλικό και θα πει ναι έχω βάσιμες ενδείξεις ότι το τρένο αυτό μπορεί να μετέφερε κάτι άλλο, άρα πρέπει να ασκήσω τις σχετικές διώξεις και από κει και πέρα όλοι να κάνουν αυτό το οποίο πρέπει, είναι ο εφέτης ανακριτής", συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το υλικό που σβήστηκε από τις κάμερες

Για το ύλικο που σβήστηκε από τις κάμερες της φόρτωσης αυτού του τρένου, δήλωσε πως η κυβέρνηση έχει διευκολύνει την ανάκριση σε όλα τα ζητήματα. "Γιατί νομίζετε ότι η αστυνομία δεν εμπλέκεται; Όταν πηγαίνει ένα βίντεο, ποιος σας είπε ότι δεν έχουν πάει βίντεο; Και μπορεί να πάει ένα βίντεο οποιοδήποτε και θα πάει και σε ταυτοποίηση στην αστυνομία. Βεβαίως και έχει εμπλακεί η αστυνομία σε όλα αυτά τα ζητήματα. Δεν μπορώ να μιλήσω δημόσια για αυτά, το καταλαβαίνετε. Βεβαίως και εμπλέκεται η αστυνομία. Και πράγματι γεννά κάποια ερωτηματικά. Και θα ήλπιζα πράγματι και δεν το ξέρω στον φάκελο του εφέτη ανακριτή να υπήρχε επιτέλους ένα βίντεο από αυτό το τρένο για να βλέπαμε στο κάτω-κάτω της γραφής αν στα ανοιχτά βαγόνια μετέφερε λαμαρίνες ή και κάτι άλλο", ανέφερε.

"Η αστυνομία σε κάθε βήμα έχει διευκολύνει την ανάκριση. Αυτό μπορώ να σας πω, δεν μπορώ να σας πω κάτι περισσότερο. Γιατί δεν γνωρίζω κάτι περισσότερο και δεν πρέπει να γνωρίζω κάτι περισσότερο", τόνισε.

Το "μπάζωμα"

Για το σημείο του δυστυχήματος που πειράχθηκε, τόνισε πως το μέλημά του εκείνη τη στιγμή ήταν να μπορέσουμε να ανασύρουμε και να ταυτοποιήσουμε τις σορούς.

"Αν πάρθηκαν κάποιες επιχειρησιακές αποφάσεις για να σταθεροποιηθεί το έδαφος, για να μπορεί να πάει ένας γερανός να σηκώσει το τρένο για να δούμε τι υπάρχει από κάτω, αυτές δεν τις γνωρίζω και δεν οφείλω να τις γνωρίζω. Αλλά είμαι σίγουρος ότι όλα έγιναν με καλό σκοπό. Και ο σκοπός εκείνη τη στιγμή δεν ήταν να συγκαλυφθεί οτιδήποτε. Και σε αυτό θέλω να είμαι κατηγορηματικός. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη προσβολή για έναν Πρωθυπουργό και έναν πατέρα από το να ισχυρίζεται κάποιος ότι εγώ εκείνη τη στιγμή, το επαναλαμβάνω, μέσα στον πόνο, στη θλίψη στην οργή το μέλημά του ήταν να συγκαλύψω τι ακριβώς;", τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και ανέφερε πως "η αντιπολίτευση το προσωποποιεί".

Και συνέχισε πως αν έγινε κάτι επιχειρησιακά λάθος θα το κρίνει ο εισαγγελέας και ο ανακριτής. "Οι αποφάσεις πάρθηκαν με κριτήρια επιχειρησιακά στο πεδίο. Κάθε ατύχημα είναι διαφορετικό. Αν κάτι έγινε λάθος και ο εφέτης ανακριτής και ο εισαγγελέας κρίνει ότι πρέπει να απαγγείλει κατηγορίες θα το κάνει", ανέφερε.

Είπε επίσης ότι οι δικογραφίες που έχουν έρθει στη Βουλή αφορούν μηνύσεις και δεν έχουν αξιολογηθεί από την αντιπολίτευση.

Κυριάκος Μητσοτάκης

Για τον Κώστα Καραμανλή

Σε ερώτηση αν έπρεπε εκ των υστερών να είναι ο Κώστας Καραμανλής στα ψηφοδέλτια της ΝΔ δήλωσε πως το γεγονός ότι είναι βουλευτής δεν επηρεάζει την ποινική διερεύνηση. "Η ανάκριση βαδίζει προς το τέλος της. Όταν ολοκληρωθεί ο ανακριτής και ο εισαγγελέας αποφασίσουν να στείλουν τη δικογραφία στη βουλή γιατί αισθάνονται ότι υπάρχει ποινική εμπλοκή πολιτικών προσώπων, η κυβερνητική πλειοψηφία δεν θα σταθεί εμπόδιο", τόνισε.

Συμπλήρωσε ότι η συνολική αξιολόγηση θα γίνει από τη δικαιοσύνη και υπενθύμισε ότι η ΝΔ άλλαξε το Σύνταγμα ώστε να μην υπάρχει αποσβεστική προθεσμία. "Είναι πολύ υπερβολικό να κατηγορείται αυτή η παράταξη ότι επιδιώκει τη συγκάλυψη", σημείωσε.

"Δεν πιστεύω ότι ήταν η καλύτερη στιγμή της Βουλής", δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την εξεταστική που έγινε για τη σύμβαση 717. "Οι μάρτυρες στο δικαστήριο θα καταθέσουν και τελικά εκεί θα μάθουμε την αλήθεια. Η τραγωδία των Τεμπών είναι συλλογικό τραύμα. Και εμένα με βαραίνει γιατί εγώ ήμουν πρωθυπουργός. Εμένα δεν με βαραίνει νομίζετε όχι μόνο ως πατέρας και ως πρωθυπουργός;", δήλωσε ο πρωθυπουργός σημειώνοντας πως "κάνουμε μεγάλη προσπάθεια να ανατάξουμε τα τρένα μας" και πως "έχουμε επενδύσει στα μέσα μεταφοράς". Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως υπάρχει πολλή δουλειά να γίνει και δικαιολογημένα οι πολίτες έχουν απαιτήσεις.

Η Καρυστιανού έχασε το παιδί της, σκύβω το κεφάλι

Για τους γονείς των θυμάτων και δηλώσεις πολιτικών προσώπων που τους στοχοποιούν ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε: "Η κα. Καρυστιανού έχασε το παιδί της. Σκύβω το κεφάλι. Βάζω τίτλους τέλους σε αυτό και να βάλουν και άλλοι. Αν υπάρχουν κόμματα που εργαλειοποιούν το θυμό, αυτό είναι άλλης τάξης ζήτημα. Αυτό γίνεται. Κι εμείς θα μπορούσαμε να το είχαμε κάνει στο Μάτι. Επιλέξαμε να μην το κάνουμε. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Από μένα για κανένα γονιό δεν θα ακούσετε..Δεν πρόκειται ποτέ εγώ προσωπικά να κατηγορήσω γονιό που έχει χάσει το παιδί του σε ένα δυστύχημα που υπάρχει και ευθύνη του κράτους".

"Πιστεύω ότι η δικαιοσύνη η οποία έχει ήδη αποδώσει κατηγορίες, γίνεται καλή δουλειά με μεγαλύτερη ταχύτητα. Εμείς παρείχαμε όλες τις διευκολύνσεις στη Δικαιοσύνη. Πιστεύω ότι έχουμε φτάσει στο σημείο που αυτό που ζητά η κοινωνία και πρώτα από όλα οι γονείς είναι να ξεκινήσει η δίκη. Νομίζω ότι πλησιάζουμε σε αυτή τη στιγμή. Εγώ δεν θα κάνω υποδείξεις στη δικαιοσύνη. Η πραγματικότητα είναι ότι έχει γίνει σοβαρή δουλειά, έχουν εξεταστεί πολλά δικαιολογημένα αιτήματα, έχουμε πολλές πραγματογνωμοσύνες", συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση αν αποδειχθεί ότι στο τρένο υπήρχε κάτι παράνομο και εύφλεκτο τι θα κάνει η κυβέρνηση, απάντησε: "Θα γυρίσω τον κόσμο ανάποδα να εξασφαλίσω ότι αυτό δεν θα ξαναγίνει. Και δεν είναι η μόνη περίπτωση δυστυχώς. Επειδή το θέμα αυτό έχει ιδιαίτερη ευαισθησία. Αν αυτό που λέτε είναι ακριβές, και ένας να υπήρχε να πέθανε ενώ θα μπορούσε να ζει, θα κάνω αυτό που σας είπα".

"Δεν παραιτούμαι, δεν κρύφτηκα ποτέ"

Για την παραίτηση του Σέρβου πρωθυπουργού είπε ότι κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και απάντησε αρνητικά για το ενδεχόμενο δικής του παραίτησης. Σημείωσε ότι ο ίδιος ανέλαβε τις πολιτικές ευθύνες που του αναλογούν και εξακολουθεί να το κάνει. "Δεν στέκομαι στις εκλογές. Δεν κρύφτηκα ποτέ. Στέκομαι μπροστά στον ελληνικό λαό. Θα με κρίνει συνολικά στο τέλος της τετραετίας αξιολογώντας το πολιτικό μας έργο και τον τρόπο με τον οποίο διαχειριστήκαμε αυτή την υπόθεση", είπε.

Δείτε το βίντεο

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 27 Ιαν 2026 | 17:15

Μητσοτάκης για τραγωδία στη Ρουμανία: Ειλικρινή συλλυπητήρια στους συγγενείς των θυμάτων και στην οικογένεια του ΠΑΟΚ

"Η ελληνική κυβέρνηση και η πρεσβεία μας βρίσκονται σε άμεση συνεργασία με τις τοπικές αρχές, παρέχοντας κάθε δυνατή υποστήριξη", έγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 27 Ιαν 2026 | 13:55

Π. Μαρινάκης για Καρυστιανού: Δεν είναι θεσμικός συνομιλητής για να της απαντάμε για τα ελληνοτουρκικά

"Σε κάποιες υποχρεούμαστε να απαντήσουμε όπως είναι αυτά τα οποία είπε για τις αμβλώσεις. Σε κάποιες άλλες, δεν είναι θεσμικός συνομιλητής, δεν απαντάμε"" τόνισε ο Π. Μαρινάκης

ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 27 Ιαν 2026 | 13:24

Σύσκεψη με Μητσοτάκη για ευλογιά των αιγοπροβάτων: Κρίσιμο το επόμενο τρίμηνο - Όχι σε μαζικό εμβολιασμό

Κεντρική προτεραιότητα η ύπαρξη περισσότερων κτηνιάτρων στο πεδίο και η αξιοποίηση και νέων εργαστηρίων - Η συζήτηση θα συνεχιστεί στο επόμενο διάστημα.

ΣΤΟ 16,7% ΟΙ ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ 27 Ιαν 2026 | 11:19

Δημοσκόπηση Interview: "Ρωγμές" στην εικόνα της Καρυστιανού προκάλεσαν οι αμβλώσεις, αλλά την προτιμούν από τον Τσίπρα

Όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 26,9%, το ΠΑΣΟΚ 12,7% και στην τρίτη θέση είναι η Πλεύση Ελευθερίας με 6,3%.

ΥΠΕΣ 27 Ιαν 2026 | 06:24

Αμεσα η συζήτηση για την επιστολική ψήφο των αποδήμων και τη νέα τριεδρική περιφέρεια - Ψάχνει συναίνεση η κυβέρνηση

Το Υπουργείο Εσωτερικών βάζει μπροστά την διαβούλευση για το σχέδιο νόμου που αφορά την επιστολική ψήφο των απόδημων και στις εθνικές εκλογές.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ 26 Ιαν 2026 | 19:20

Πάνος Ρούτσι: "Δεν θέλω να ανακατευτώ με την πολιτική - Δεν ντρέπονται να μιλάνε έτσι για εμάς;"

"Από την αρχή που ξεκίνησα την απεργία πείνας, ήθελα να μάθω πώς πέθανε το παιδί μου, αυτό με ενδιαφέρει" είπε ο Πάνος Ρούτσι

ΤΙ ΕΙΠΩΘΗΚΕ 26 Ιαν 2026 | 18:10

Ολιγόλεπτη συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη με Όλγα Κεφαλογιάννη στο Μαξίμου, μετά το υπουργικό συμβούλιο

Μετά το τέλος της συνεδρίασης και την αποχώρηση των μελών του υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός είχε ολιγόλεπτη κατ' ιδίαν συνάντηση με την Όλγα Κεφαλογιάννη

ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΟΣ 26 Ιαν 2026 | 15:28

Τραγωδία στα Τρίκαλα: Αναβάλλεται η εκδήλωση στο Ωδείο Αθηνών - Θα συμμετείχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Την αναβολή όλων των προγραμματισμένων εκδηλώσεων της Νέας Δημοκρατίας, μέχρι και την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου, αποφάσισε το κόμμα

ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ 26 Ιαν 2026 | 13:31

Θέλει και ο Πάνος Ρούτσι να γίνει πολιτικός; - "Ξέχασε" την εκταφή, κάνει πολιτική καμπάνια, καλεί σε διαδήλωση

Ο Πάνος Ρούτσι καλεί σε 48ωρη απεργία στις 27 και 28 Φεβρουαρίου, δηλαδή στην επέτειο του δυστυχήματος των Τεμπών.

ΠΕΡΙΕΡΓΟ 26 Ιαν 2026 | 13:10

Γιατί η Μαρία Καρυστιανού δεν εμπιστεύεται τη Λάρισα για τη δίκη των Τεμπών

Η κ. Καρυστιανού ζητά να μεταφερθεί η δίκη σε άλλη πόλη και υποθέτουμε ότι θέλει την Αθήνα.

ΒΟΥΛΗ 26 Ιαν 2026 | 12:46

Επίκαιρη ερώτηση Ανδρουλάκη σε Μητσοτάκη: Η ενεργειακή πολιτική της κυβέρνησης τροφοδοτεί την ακρίβεια

"Η ενεργειακή κρίση δεν είναι ούτε τυχαία ούτε αναπόφευκτη. Είναι το αποτέλεσμα συγκεκριμένων πολιτικών επιλογών της κυβέρνησής", τονίζει μεταξύ άλλων ο Ν. Ανδρουλάκης.

"ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΟΤΙ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ 200 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ» 26 Ιαν 2026 | 12:16

Τριεδρική περιφέρεια αποδήμων και επιστολική ψήφος με σταυρό - Η πρόταση της κυβέρνησης που ψάχνει 200 βουλευτές

Πρόταση για δημιουργία ειδικής τριεδρικής περιφέρειας απόδημου ελληνισμού - Ο αριθμός των βουλευτών Επικρατείας επανέρχεται στους 12.

ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 26 Ιαν 2026 | 11:26

Μητσοτάκης για τη φωτιά στα Τρίκαλα: Η πυροσβεστική ερευνά ήδη τις συνθήκες για να αποδοθούν οι ευθύνες

Ο πρωθυπουργός τόνισε κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου ότι η πυροσβεστική ήδη ερευνά τις συνθήκες του δυστυχήματος στο εργοστάσιο της Βιολάντα.

ΜΠΑΙΝΟΥΝ 300 ΚΑΜΕΡΕΣ 26 Ιαν 2026 | 10:15

Χρυσοχοΐδης: Σύσκεψη την Τετάρτη υπό τον πρωθυπουργό για κυκλοφοριακό και τα νέα μέτρα στον Κηφισό

Σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολιτη σε έναν μήνα από τώρα θα αρχίσει προσπάθεια για να διευκολυνθούν οι πολίτες, με περισσότερα μέλη της τροχαίας στους δρόμους

ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 26 Ιαν 2026 | 06:32

Πρώτο υπουργικό του 2026: Στο τραπέζι το "βαθύ κράτος" και αλλαγές στην ψήφο των απόδημων

Κυβερνητικά στελέχη διαβεβαιώνουν πως οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν και το 2026, με την υλοποίηση των 30 δράσεων και των 10 νομοσχεδίων που είναι ήδη σε επεξεργασία.

ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ 25 Ιαν 2026 | 20:16

Συγχαρητήρια Μητσοτάκη στην εθνική πόλο: "Είμαστε συγκινημένοι και υπερήφανοι"

"Θερμά συγχαρητήρια στην Εθνική Ομάδα Πόλο Ανδρών για την ιστορική κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα!"

25 Ιαν 2026 | 19:59

Κριτική του ΠΑΣΟΚ στην ανασκόπηση του Πρωθυπουργού: "Ανάρτηση αυτο-αποθέωσης"

"Ο Πρωθυπουργός επέλεξε να φορέσει την φορεσιά του μεταρρυθμιστή", σχολιάζει

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 25 Ιαν 2026 | 10:57

Μητσοτάκης: Η Ευρώπη οφείλει να είναι ενωμένη, να υπερασπίζεται το Διεθνές Δίκαιο και την κυριαρχία των κρατών-μελών της

Τι έγραψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην καθιερωμένη εβδομαδιαία ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΣΤΟ INSTAGRAM 24 Ιαν 2026 | 18:51

Καλάβρυτα: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε το νέο καφέ στην κορυφή της Στύγας [βίντεο]

"Μου ζήτησαν να παρουσιάσω το νέο καφέ στην κορυφή της Στύγας στα Καλάβρυτα", ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης

ΧΩΡΙΣ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ 24 Ιαν 2026 | 11:58

Αιφνιδιαστική επίσκεψη Μητσοτάκη στα Καλάβρυτα: Στις πίστες του Χιονοδρομικού, με τα χιονοπέδιλα στον ώμο

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων

ΤΙ ΚΑΤΕΘΕΣΕ 23 Ιαν 2026 | 22:02

Δίκη για την τραγωδία στα Τέμπη: Ο εκπρόσωπος της Interstar παραδέχθηκε ότι διαγράφηκαν ορισμένα βίντεο

"Συγκλονιστική ομολογία ότι στα βίντεο που προσκομίστηκαν υπάρχουν χειροκίνητες διαγραφές από την εταιρεία", σημείωσε η δικηγόρος των θυμάτων

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ 23 Ιαν 2026 | 10:41

Μητσοτάκης στο Euronews: Είναι καλό που ο Τραμπ έκανε σαφές ότι επιθυμεί αποκλιμάκωση στη Γροιλανδία

Η διατλαντική σχέση γίνεται όλο και πιο περίπλοκη, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης.

ΕΕ-ΗΠΑ 23 Ιαν 2026 | 07:25

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: "Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους, οι εντάσεις ζημιώνουν και τις δύο πλευρές"

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι "τα πράγματα είναι ελαφρώς καλύτερα", σε σχέση με τον χρόνο στον οποίο συγκαλέστηκε η Σύνοδος Κορυφής.

ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ 22 Ιαν 2026 | 20:08

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: "Ναι" στο Συμβούλιο Ειρήνης του Τραμπ, αλλά μόνο για τη Γάζα

"Πρότασή μου, οι 13 χώρες να προσυπογράψουν την προσχώρησή τους μόνο για την επόμενη φάση της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Γάζα", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

"ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ" 22 Ιαν 2026 | 17:00

Μαρινάκης: Αυτός είναι ο λόγος που δεν πήγε ο Μητσοτάκης στο Νταβός - Η επίσημη εξήγηση

Ο προγραμματισμός του πρωθυπουργού ήταν διήμερη παρουσία του στο Νταβός, τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών

400 ΚΑΙ 300 ΤΟΝΩΝ 22 Ιαν 2026 | 16:00

Ισπανία: Δυο γερανοί στον τόπο της σιδηροδρομικής τραγωδίας- "Συμπίεσαν το έδαφος" για να δουλέψουν

Ορισμένοι αναζητούν αναλογίες ανάμεσα στο δυστύχημα στην Ισπανία και τα Τέμπη

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΕΤΡΩΝ ΒΙΟΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 22 Ιαν 2026 | 13:30

Σύσκεψη Μητσοτάκη στο Μαξίμου για την ευλογιά των αιγοπροβάτων - "Παραπληροφόρηση για τον εμβολιασμό"

Ο Κυρ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε για την εφαρμογή των μέτρων βιοασφάλειας - Ο πρωθυπορυγός μεταβαίνει στις Βρυξέλλες για την άτυπη σύνοδο των ηγετών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ 22 Ιαν 2026 | 07:57

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πάει στο Νταβός: Σύσκεψη για την ευλογιά των αιγοπροβάτων και μετά Σύνοδος Κορυφής

Ο πρωθυπουργός στις 10:30 θα προεδρεύσει σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου με αντικείμενο το ζήτημα της ευλογιάς και των μέτρων βιοασφάλειας για την αντιμετώπιση της ζωονόσου

ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ 21 Ιαν 2026 | 17:16

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πέταξε σήμερα για το Νταβός εξαιτίας της κακοκαιρίας - Ισως πάει αύριο

Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας, ο πρωθυπουργός δεν θα αναχωρήσει απόψε για τη Ζυρίχη

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΓΡΟΤΩΝ 21 Ιαν 2026 | 12:47

Αλειφτήρας: Εξετάζουμε συλλαλητήριο στην Αθήνα - Θέλουμε να υλοποιηθούν σύντομα οι δεσμεύσεις Μητσοτάκη

Ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, Σωκράτης Αλειφτήρας, δήλωσε ότι απομακρύνονται τα τρακτέρ αλλά οι δράσεις θα συνεχιστούν διαφορετικά.

ΣΤΟΧΟΙ ΓΙΑ ΤΟ 2026 21 Ιαν 2026 | 11:41

Το χαρτί Μητσοτάκη για τις εκλογές: Σταθερότητα, μειώσεις φόρων και μεταρρυθμίσεις εν μέσω διεθνούς τρικυμίας

H παρουσίαση των 30 μεταρρυθμίσεων και των 10 νομοσχεδίων από τους Κωστή Χατζηδάκη και Άκη Σκέρτσο ήταν στην πραγματικότητα ένα πολιτικό μήνυμα.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ 21 Ιαν 2026 | 11:16

Κυριάκος Μητσοτάκης: Καθυστερεί η αναχώρηση του πρωθυπουργού για το Νταβός λόγω κακοκαιρίας

Η αναχώρηση του πρωθυπουργού για την ελβετική πόλη, θα πραγματοποιηθεί μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες και αφού διασφαλιστεί η ομαλή διαχείριση της κατάστασης με την κακοκαιρία.

ΣΚΛΗΡΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ 21 Ιαν 2026 | 06:31

Η Ευρώπη απέναντι στον Τραμπ - Ο Μητσοτάκης στο Νταβός και οι δύσκολες ισορροπίες της Ελλάδας

Στην κυβέρνηση επικρατεί προβληματισμός, καθώς η Ελλάδα είναι στρατηγικός εταίρος των ΗΠΑ, και από την άλλη κράτος- μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ 20 Ιαν 2026 | 20:44

Πλακιάς σε Γεωργιάδη για Ισπανία: "Εκεί ακόμα ανασηκώνουν βαγόνια για επιζώντες, δεν τα πάνε 12 χλμ μακριά, όπως εδώ"

"Εδώ ενόψει εθνικών εκλογών τα πετάξατε και τα μπαζώσατε για να μην φανεί η γύμνια του κράτους" σχολίασε ο Ν. Πλακιάς, απαντώντας στον Άδ. Γεωργιάδη

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ 20 Ιαν 2026 | 18:38

Το δείπνο της Κίμπερλι Γκιλφόιλ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον εφοπλιστή Νίκο Τσάκο

Στο δείπνο συζητήθηκε η ελληνοαμερικανική συνεργασία στους τομείς των επιχειρήσεων

ΠΑΡΑΜΕΝΩ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΚΕΛΟΣ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ 20 Ιαν 2026 | 14:54

Η "τρίπλα" Ψαρόπουλου για Καρυστιανού: Αν με ενοχλεί ή όχι η δημιουργία κόμματος θα το κρατήσω για μένα

Ο Αντ. Ψαρόπουλος σημείωσε ότι πλέον είναι αναμενόμενο η κα Καρυστιανού να κρίνεται με βάση την επιλογή της να κατέβει στον πολιτικό στίβο

ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ Η ΕΡΕΥΝΑ 20 Ιαν 2026 | 13:50

Ζούπης (Opinion Poll): Αμέριμνο το ΠΑΣΟΚ, θα βρεθεί προ εκπλήξεων- Χάνει ψηφοφόρους και προς Τσίπρα και προς Καρυστιανού

H κατακερματισμένη αντιπολίτευση και δημοσκοπική σταθερότητα της Νέας Δημοκρατίας - Τα νέα κόμματα και από πού αντλούν ψηφοφόρους

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣ ΤΗΣ ΒΙΟΧΑΛΚΟ 20 Ιαν 2026 | 13:22

Κυριάκος Μητσοτάκης και Μαρέβα στην κηδεία του βιομήχανου Νίκου Στασινόπουλου - Παρών και ο Παύλος Ντε Γκρες

Ο "πατριάρχης" της Βιοχάλκο Νίκος Στασινόπουλος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 94 ετών.

20 Ιαν 2026 | 12:24

Μέλπω Ζαρόκωστα: Συγκίνηση στο "αντίο" στην τελευταία αριστοκράτισσα του ελληνικού κινηματογράφου [εικόνες]

Το τελευταίο αντίο είπαν σήμερα, συγγενείς, φίλοι και εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού κόσμου, στην ηθοποιό Μέλπω Ζαρόκωστα.

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ 20 Ιαν 2026 | 10:53

Μητσοτάκης σε Τασούλα: "Σας φέρνω νέα ταραγμένων θαλασσών - Να αποφύγουμε τα χειρότερα στις σχέσεις ΕΕ-ΗΠΑ"

Η Ελλάδα έχει στρατηγικές σχέσεις με ΗΠΑ, αλλά είναι και μέλος της ΕΕ τόνισε ο πρωθυπουργός προς τον ΠτΔ - "Έχουμε αγωνιστεί για την υπεράσπιση πολυμέρειας και Διεθνούς Δικαίου".

ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 20 Ιαν 2026 | 06:39

Προς εκτόνωση το αγροτικό: Τρεις νέες διευκολύνσεις στο τραπέζι -Το "μπαλάκι" των αποφάσεων στα μπλόκα

Σε ρυθμούς εκτόνωσης φαίνεται ότι βαδίζει το αγροτικό ζήτημα, μετά και τη χθεσινή πολύωρη συνάντηση στο Μαξίμου του Κυριάκου Μητσοτάκη και των "σκληρών" των μπλόκων.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΚΟΝΤΡΑ 19 Ιαν 2026 | 23:58

Μετωπική Πλακιά με Δεληβοριά για Καρυστιανού: "Εχεις μεγάλο μερίδιο ευθύνης" - "Δεν θέλω να γίνομαι μπροστάντζα"

Ο Νίκος Πλακιάς απάντησε σε μια δημοσίευση του Φοίβου Δεληβοριά στο Facebook, με την οποία εξέφρασε τη διαφωνία του για τις δηλώσεις της Μαρίας Καρυστιανού

ΕΥΡΕΙΑ ΓΚΑΜΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ 19 Ιαν 2026 | 22:37

Μητσοτάκης: Προτιμώ να αυξήσω τους πραγματικούς μισθούς - Ιερή υποχρέωση να ασφαλίσουμε την πατρίδα μας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε μια μακρά συζήτηση στο Ωδείο Αθηνών για οικονομία, ελληνοτουρκικά, διεθνείς εξελίξεις, αγρότες και ΟΠΕΚΕΠΕ

ΣΤΟ ΩΔΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ 19 Ιαν 2026 | 20:24

Μητσοτάκης για τη συνάντηση με τους αγρότες: Κάθε λύση πρέπει να σέβεται τις δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας

Η συνάντηση με τους "σκληρούς" αγρότες καθυστέρησε πολύ, παραδέχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά πρόσθεσε: "καλύτερα αργά, παρά ποτέ"

ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 19 Ιαν 2026 | 17:28

Συνάντηση Μητσοτάκη - αγροτών: Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις, λένε οι "σκληροί" των μπλόκων

Οι εκπρόσωποι των "σκληρών" αγροτών δεν φάνηκαν να ικανοποιούνται από τις εξαγγελίες στο Μαξίμου

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 19 Ιαν 2026 | 13:51

Μητσοτάκης σε αγρότες: Να μπει τέλος σε μια περίοδο έντασης - Δεν έχω την απαίτηση να συμφωνήσουμε σε όλα

Τι είπε ο πρωθυπουργός στην εισαγωγική του τοποθέτηση με τους αγρότες της "σκληρής γραμμής" και ποια μέτρα ελέγχει προς εφαρμογή

ΠΑΡΩΝ ΚΑΙ Ο ΑΝΕΣΤΙΔΗΣ 19 Ιαν 2026 | 13:06

Σε εξέλιξη η συνάντηση Μητσοτάκη με τους αγρότες - Εξω από το Μαξίμου ο Ανεστίδης [εικόνες - βίντεο]

Οι αγρότες θα προτάξουν το διεκδικητικό πλαίσιο με τα 14 αιτήματα στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ 19 Ιαν 2026 | 12:12

Πλακιάς για Καρυστιανού: Λάθος στιγμή να κάνει κόμμα - Ο σύλλογος δεν εκπροσωπεί ούτε το 5% των οικογενειών

"Είναι αποκλειστικά μέρα μνήμης για τους νεκρούς των Τεμπών και ημέρα θύμησης για τα παιδιά μας, δεν χωρούν σημαίες και πολιτικές", τόνισε ο Νίκος Πλακιάς

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ 19 Ιαν 2026 | 12:00
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 19 Ιαν 2026 | 11:31

Ανδρουλάκης: Να απολογηθεί ο πρωθυπουργός για τη θυσία μισού εκατ. ζώων λόγω της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

"Ο πρωτογενής τομέας αντιμετωπίζει μια από τις σοβαρότερες προκλήσεις επιβίωσης", τονίζει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ 18 Ιαν 2026 | 21:01

Αγρότες: Προετοιμάζονται οι "σκληροί" των μπλόκων για το ραντεβού με Μητσοτάκη - Οι 3 κόκκινες γραμμές και τα αιτήματα

Η 25μελής επιτροπή θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου τη Δευτέρα 19/1 - Κλήσεις σε δύο αγρότες για παρακώλυση συγκοινωνιών

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 18 Ιαν 2026 | 11:02

Καρυστιανού: Φταίω για τα Τέμπη γιατί επέτρεψα στους πολιτικούς να απαξιώσουν τη ζωή μας

Ολη η συνέντευξη της Μαρίας Καρυστιανού στο "Down Town" Κύπρου - "Δεν αντέχω να μπω σε τρένο - Η Μάρθη μού παρουσιάστηκε με φτερά, σαν άγγελος"

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 18 Ιαν 2026 | 10:35

Μητσοτάκης: Στόχος η στήριξη των αγροτών με διαφανείς επιδοτήσεις - Η Ελλάδα δεν θα αμφισβητείται με τις φρεγάτες Belharra

Για τη συνάντηση με τους αγρότες, σημειώνει ότι "από την πρώτη στιγμή ήταν ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση επιλέγει τον διάλογο, αλλά χωρίς εύκολες υποσχέσεις"

ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ 17 Ιαν 2026 | 13:52

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η "προβοκατόρικη" ερώτηση του Νίκου Μάνεση - "Μη με τρομάζετε έτσι" [βίντεο]

Μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός κλήθηκε να απαντήσει και σε πιο προσωπικές ερωτήσεις, στη συνέντευξή του στον Alpha

ΤΙ ΕΙΠΕ 17 Ιαν 2026 | 12:44

Στο Μαρούσι ο Κυριάκος Μητσοτάκης: "Πρόσω ολοταχώς" στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα [εικόνες]

Στους δρόμους του Αμαρουσίου περπάτησε ο πρωθυπουργός, μιλώντας με πολίτες

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 17 Ιαν 2026 | 10:15

Μητσοτάκης: "Δεν μπορώ να δώσω άλλα χρήματα στους αγρότες" - Τι είπε για Ανεστίδη και Καρυστιανού

"Μέσα στον Φεβρουάριο το ραντεβού με Ερντογάν, είπε χοντράδα ο Ράμα - Θλιβερή η εικόνα της Εξεταστικής ΟΠΕΚΕΠΕ, στυγνός δικτάτορας ο Μαδούρο"

ΤΙ ΛΕΝΕ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 17 Ιαν 2026 | 08:11

Ξανά στον δρόμο ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Ανάσα με τους αγρότες, αναμονή για το κόμμα Καρυστιανού

Είναι η τρίτη φορά μέσα σε ενάμιση μήνα που ο Κ. Μητσοτάκης "εγκαταλείπει" το Μέγαρο Μαξίμου για να επισκεφθεί μαγαζιά και να συνομιλήσει με πολίτες

ΑΓΡΙΕΥΕΙ Η ΚΟΝΤΡΑ 16 Ιαν 2026 | 23:19

Μετωπική Σκαρίπα με Καρυστιανού: "Με απέλυσε ενώ ήμουν σε δίκη για τα Τέμπη" - "Η συνεργασία μας έληξε τον Δεκέμβριο"

Ο Δημήτρης Σκαρίπας ανέφερε ότι η απόλυσή του τού γνωστοποιήθηκε με αντιδεοντολογικό τρόπο - Η Μαρία Καρυστιανού του καταλόγισε μη υλοποίηση των υπηρεσιών

Η ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ 16 Ιαν 2026 | 20:31

Αγρότες: Ποιοι θα συναντηθούν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη τη Δευτέρα - Ποιος αντικαθιστά τον Ανεστίδη

Η αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων που θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό τη Δευτέρα

ΕΠΙΣΚΕΨΗ 16 Ιαν 2026 | 16:28

Στον Ερυθρό Σταυρό ο Κυριάκος Μητσοτάκης [εικόνες - βίντεο]

Ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε από τον διοικητή του νοσοκομείου στις νέες, υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις των ΤΕΠ με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης

ΣΑΛΟΣ ΜΕ ΟΣΑ ΕΙΠΕ 16 Ιαν 2026 | 13:45

Οι αγροτοσυνδικαλιστές αδειάζουν Ανεστίδη: Απαράδεκτες οι δηλώσεις του - Να αυτοεξαιρεθεί από τη συνάντηση με Μητσοτάκη

"Οφείλει ως έμπειρος συνδικαλιστής που είναι να διευκολύνει τη Συντονιστική Επιτροπή και να μην χαλάσει ο διάλογος", είπε ο κ. Αλειφτήρας για τον Κώστα Ανεστίδη.

ΣΑΛΟΣ 16 Ιαν 2026 | 10:51

"Εντάξει, ζητάω και συγγνώμη", λέει ο αγροτοσυνδικαλιστής Ανεστίδης μετά τις ύβρεις κατά Μητσοτάκη

"Αυτό που έγινε ήταν χυδαίο γιατί ήταν εκτός αέρα... εγώ απλά το είπα φιλικά σε όλους, ξέρουμε τι λένε όλοι οι Έλληνες πίσω από κλειστές πόρτες", σημείωσε ο Κώστας Ανεστίδης.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ 15 Ιαν 2026 | 21:07

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το βίντεο με την υποδοχή του "Κίμωνα" στον Σαρωνικό Κόλπο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν μεταξύ όσων παραβρέθηκαν στη λαμπρή τελετή υποδοχής της φρεγάτας "Κίμων"

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ 15 Ιαν 2026 | 20:56

Χυδαίες ύβρεις Ανεστίδη για Μητσοτάκη μπροστά στις κάμερες - "Θα έρθω τη Δευτέρα στο Μαξίμου" [βίντεο]

Νομίζοντας ότι οι κάμερες δεν γράφουν, ο αγροτοσυνδικαλιστής Κώστας Ανεστίδης προέβη σε χυδαίες εκφράσεις σε βάρος του Κυριάκου Μητσοτάκη

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΡΑΣ 15 Ιαν 2026 | 19:30

Γεύμα Μητσοτάκη με τον διοικητή της Fed, παρουσία Γκίλφοϊλ - "Εντυπωσιακή οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας"

Γεύμα με τον διοικητή της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Στιβ Μίραν, είχε την Πέμπτη 15/1 ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ 15 Ιαν 2026 | 14:58

Ο Γιώργος Παπαχρήστος "έχει νεύρα" με την Καρυστιανού: Η πολιτική είναι αρένα, δεν είναι κομμωτήριο στην Καλαμαριά

Ενοχλημένος ο γνωστός δημοσιογράφος- στο σχόλιό του στα Νέα- για τη σιωπή της Προέδρου σε ορισμένες καυτές ερωτήσεις

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ 15 Ιαν 2026 | 14:08

Γιατί οι επιθέσεις στην Καρυστιανού- ακόμα και των συγγενών των θυμάτων- δεν μειώνουν τη δημοτικότητά της

Η Μαρία Καρυστιανού δέχεται επιθέσεις τόσο από τους άλλους συγγενείς των θυμάτων όσο και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 15 Ιαν 2026 | 13:35

Μητσοτάκης από τη φρεγάτα "Κίμων": Χρέος μου να παραδώσω την πατρίδα πιο ασφαλή από ό,τι την παρέλαβα

Έναν ακόμα "κρίκο" σε μία "διαρκή προσπάθεια εκσυγχρονισμού των Ενόπλων Δυνάμεων" χαρακτήρισε την ένταξη της φρεγάτας Belharra "Κίμων" στο Πολεμικό Ναυτικό ο πρωθυπουργός.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 15 Ιαν 2026 | 12:57

Μαρινάκης: Επί της αρχής συμφωνία για συνάντηση Μητσοτάκη - αγροτών τη Δευτέρα στις 13:00

Τη Δευτέρα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους "σκληρούς" των αγροτικών μπλόκων.

ΤΟΥΡΚΟΣ ΥΠΕΞ 15 Ιαν 2026 | 12:29

Φιντάν: Συνάντηση Ερντογάν - Μητσοτάκη τον Φεβρουάριο - "Να λύσουμε μόνιμα το πρόβλημα του Αιγαίου"

"Θέλουμε μόνιμη λύση στο Αιγαίο", δηλώνει ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Χακάν Φιντάν.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΔΕΝΔΙΑ 15 Ιαν 2026 | 11:32

Καρφιά Γεωργιάδη: Αν ο Μητσοτάκης διώξει όσους υπουργούς κρύβονται, θα μείνουμε... πέντε - Φασισμός τα μπλόκα

Σχολιάζοντας τις αγροτικές κινητοποιήσεις, ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι "είναι μεγάλη αηδία. Είναι φασισμός, είναι παρανομία" - Τι είπε για το κόμμα Καρυστιανού.

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ 15 Ιαν 2026 | 09:16

Χαραμάδα τερματισμού των μπλόκων βλέπει το Μαξίμου μετά τη μεταβολή των "σκληρών" αγροτοσυνδικαλιστών

Βασική κυβερνητική γραμμή, είναι οι λύσεις στα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα και ο διάλογος με όρους σύγχρονης ευρωπαϊκής χώρας και με όλους τους δρόμους ανοικτούς

ΑΝΑΠΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ 15 Ιαν 2026 | 00:01

Μαρία Καρυστιανού: Δεκτή η παραίτησή της από τον Σύλλογο Θυμάτων των Τεμπών - Ο Ασλανίδης προσωρινός πρόεδρος

Το νέο ΔΣ που θα αναδείξει και νέο πρόεδρο αντί της Μαρίας Καρυστιανού, θα συγκροτηθεί μετά τη Γενική Συνέλευση της 1ης Φεβρουαρίου

Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ 14 Ιαν 2026 | 20:20

Ηλίας Παπαγγελής: "Αφού παίζουμε κρυφτούλι... η κ. Καρυστιανού θα μπει στη Βουλή να "ξετρυπώσει’’ τον κ. Καραμανλή "

"... Και τι να κάνει η κυρία Καρυστιανού στο σύλλογο; Να λέει πληρώστε τη ΔΕΗ και πληρώστε τον ΟΤΕ..."

ΟΣΑ ΠΡΟΕΚΥΨΑΝ 14 Ιαν 2026 | 19:07

Τι έδειξε ο έλεγχος στα οικονομικά του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών

Οσα προέκυψαν από τον πρώτο έλεγχο στα οικονομικά του Συλλόγου των Συγγενών των Θυμάτων των Τεμπών

"ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ" 14 Ιαν 2026 | 16:31

Ψηφιακός φάκελος: Ο Μητσοτάκης σε δικηγορικό γραφείο για την εφαρμογή του – "Λιγότερη γραφειοκρατία"

Παρακολούθησε στην πράξη την εφαρμογή του νέου ψηφιακού δικαστικού φακέλου ο κ. Μητσοτάκης

ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 14 Ιαν 2026 | 16:03

Αγρότες: Ναι στον διάλογο με Μητσοτάκη και από τους "σκληρούς" των μπλόκων - Με ανοιχτούς δρόμους

Συνάντηση με Κυριάκο Μητσοτάκη με ανοιχτούς δρόμους και χωρίς κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα αποφάσισαν οι αγρότες στο Συντονιστικό στον Παλαμά Καρδίτσας

ΜΕ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ 14 Ιαν 2026 | 13:02

Ποιοι αγρότες κόπηκαν από το ραντεβού με Μητσοτάκη: Ο ένας ελέγχεται για επιδοτήσεις, ο άλλος βανδάλισε περιπολικό

Ο πρωθυπουργός δεν θα δεχόταν, κανέναν αγρότη που ελέγχεται από το Οργανωμένο Εγκλημα για παράνομες επιδοτήσεις

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 14 Ιαν 2026 | 11:57

Χατζηδάκης: Είναι λογικό να δει ο πρωθυπουργός εκπρόσωπο αγροτών που έσπασε περιπολικό μπροστά στις κάμερες;

"Η κουβέντα γίνεται με όρους ενός ψευτοτσαμπουκά πια, όπου η κυβέρνηση έχει ικανοποιήσει εν όλω ή εν μέρει 20 από τα 27 αιτήματα", δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης.

«Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΗΤΑΝ ΣΤΗΜΕΝΟΣ» 14 Ιαν 2026 | 10:56

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατονομάζει τέσσερα στελέχη της ΝΔ που ήταν στη συνάντηση Μητσοτάκη - αγροτών στο Μαξίμου

""Η χθεσινή συνάντηση των "εκπροσώπων των αγροτών" με τον Κυρ. Μητσοτάκη στο Μαξίμου, αποδεικνύεται σταδιακά ότι ήταν περισσότερο συνάντηση με κομματικά μέλη", σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 14 Ιαν 2026 | 06:45

Αγροτικό: Οριστική ρήξη της κυβέρνησης και των σκληρών μπλόκων - "Μία κομματική μειοψηφία εκβιάζει την κοινωνία"

Ο Πρωθυπουργός φάνηκε να τραβάει κόκκινη γραμμή στους "σκληρούς", στους οποίους απέδωσε καθαρά κομματικά κίνητρα.

ΟΛΑ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΙΘΑΝΑ 13 Ιαν 2026 | 22:05

Αγρότες: Σκυτάλη σε Μητσοτάκη δίνουν οι "πρόθυμοι" μετά το ραντεβού - Τρακτέρ για την Αθήνα… ζεσταίνουν οι "σκληροί"

Οι αγρότες που συμμετείχαν στον διάλογο με τον πρωθυπουργό περιμένουν πλέον από την κυβέρνηση να δώσει λύσεις - Πιθανές βελτιωτικές προτάσεις στα μέτρα

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ 13 Ιαν 2026 | 19:54

Μητσοτάκης για αγρότες: Μια κομματική μειοψηφία επιμένει στα μπλόκα - Δεν θα ανεχθούμε εκβιασμούς και παρανομίες

"Οι αγρότες μας θα έχουν το χαμηλότερο ηλεκτρικό τιμολόγιο στην Ευρώπη" και "δεν θα πληρώνουν πια Ειδικό Φόρο στο πετρέλαιο", τόνισε ο πρωθυπουργός

ΤΙ ΕΙΠΑΝ 13 Ιαν 2026 | 18:37

Τι ειπώθηκε στη μαραθώνια συνάντηση Μητσοτάκη - αγροτών -Βελτιώσεις σε ρεύμα και πετρέλαιο

Σχεδόν 3,5 ώρες κράτησε η συνάντηση Μητσοτάκη - αγροτών - Ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνουν βελτιωτικές προτάσεις στα μέτρα που ήδη ανακοινώθηκαν

ΤΕΜΠΗ 13 Ιαν 2026 | 18:36

Χρήστος Κωνσταντινίδης για Μαρία Καρυστιανού: "Δεν θα αλλάξουν τα δεδομένα γιατί θα κάνει κόμμα"

Ο "εμφύλιος" στον Σύλλογο Τεμπών για την παραίτησή της συνεχίζεται - Η Μαρία Καρυστιανού βρίσκεται στο επίκεντρο των αντιδράσεων

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ 13 Ιαν 2026 | 14:36

Σε εξέλιξη η συνάντηση των αγροτών με Μητσοτάκη - Το "καρφί" για τους "σκληρούς" των μπλόκων που δεν πήγαν [βίντεο]

Με τα πόδια μετέβησαν στο Μέγαρο Μαξίμου οι εκπρόσωποι των αγροτών, προκειμένου να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό.

ΜΟΝΑΔΙΚΟ 13 Ιαν 2026 | 14:10

Ο Σάκης Μουμτζής εξηγεί, γιατί ο Μητσοτάκης παραμένει πρώτος στις δημοσκοπήσεις (παρά τη φθορά)

Το δημοσκοπικό παράδοξο της κυριαρχίας του πρωθυπουργού σε όλες τις μετρήσεις εδώ και 10 χρόνια

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 13 Ιαν 2026 | 10:05

"Να εφαρμοστεί ο νόμος", λέει η κυβέρνηση για τα αγροτικά μπλόκα - "Κομματικά εγκάθετοι πυρπολούν τη συνάντηση"

"Πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος, χωρίς την Αστυνομία δεν μπορεί να γίνει αυτό", τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τις αγροτικές κινητοποιήσεις.

"ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΟΠΛΑ» 13 Ιαν 2026 | 08:34

Γεωργιάδης για αγρότες: "Κάποιοι την έχουν ψωνίσει μου φαίνεται - Να εφαρμοστεί ο νόμος"

"Δεν θέλω τη βία γιατί αυτό επιδιώκουν. Αυτό που επιδιώκουν είναι να στείλουμε τα ΜΑΤ για να λένε η κυβέρνηση μας δέρνει", σημείωσε ο Αδ. Γεωργιάδης.

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ 12 Ιαν 2026 | 22:40

Πηγές Μαξίμου για αγρότες: "Κυβέρνηση και κοινωνία δεν έχουν άλλο χρόνο για επαναστατική γυμναστική"

"Δυστυχώς, για ακόμη μια φορά η προσπάθεια διαλόγου από πλευράς της κυβέρνησης, τινάζεται στον αέρα με αποκλειστική υπαιτιότητα μιας μικρής μειοψηφίας", ανέφεραν κυβερνητικές πηγές

ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ 12 Ιαν 2026 | 22:16

Αγρότες: Γιατί οι "σκληροί" Νίκαιας και Καρδίτσας "μπλόκαραν" τη συνάντηση με Μητσοτάκη στο Μαξίμου

Οι αγρότες κάνουν καταγγέλλουν "εμπαιγμό και προσπάθεια διάσπασης" - Για κάποιους που θέλουν να κάνουν "επαναστατική γυμναστική" μιλούν κυβερνητικές πηγές

ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ 12 Ιαν 2026 | 21:08

Μαρία Καρυστιανού: Την παραίτησή της από την προεδρία του Συλλόγου των Τεμπών ζητά το ΔΣ - "Είναι παράτυπο" απαντά

"Περιμένω να μου ζητηθεί επισήμως να αποχωρήσω - Εφόσον μου ζητηθεί, ωστόσο, θα παραμέινω", είχε πει η Μαρία Καρυστιανού

ΣΤΑ ΒΑΣΙΛΙΚΑ ΑΝΑΚΤΟΡΑ 12 Ιαν 2026 | 20:29

Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Βασιλιά Φελίπε στη Μαδρίτη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον βασιλιά της Ισπανίας, Φελίπε ΣΤ', στα βασιλικά ανάκτορα, συνοδευόμενος από την ελληνική αντιπροσωπεία

ΜΑΔΡΙΤΗ 12 Ιαν 2026 | 16:40

Μητσοτάκης από την Ισπανία: "Η ΕΕ είναι ενωμένη στο ζήτημα της Γροιλανδίας - Να πρυτανεύσει η λογική"

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη Γροιλανδία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι η ΕΕ θα είναι απολύτως ενωμένη στο ζήτημα αυτό και ότι τελικά θα πρυτανεύσει η λογική

ΣΤΟΝ ΑΝΤ1 12 Ιαν 2026 | 16:25

Καρυστιανού: "Στις επόμενες εκλογές θα συμμετέχουμε και εμείς - Ο Καραχάλιος πρέπει να εξεταστεί από ψυχίατρο"

Η Μαρία Καρυστιανού τόνισε για τους συγγενείς των θυμάτων που έχουν ταχθεί εναντίον της απόφασής της να ιδρύσει κόμμα, ότι δεν θα ανεχθεί οποιονδήποτε στηλιτεύει τον αγώνα της

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 12 Ιαν 2026 | 09:34

Με δύο επιτροπές την Τρίτη οι αγρότες στο Μαξίμου – Στο τραπέζι Mercosur, ρεύμα και πετρέλαιο

Μετά τη συνάντηση, οι αγρότες αναμένεται να επιστρέψουν στα μπλόκα για να επανεκτιμήσουν τη στάση τους.

ΙΣΠΑΝΙΑ 12 Ιαν 2026 | 08:18

Επίσκεψη Μητσοτάκη σήμερα στη Μαδρίτη - Συναντήσεις με Σάντσεθ και Βασιλιά Φελίπε

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Έλληνα Πρωθυπουργού στην Ισπανία εδώ και 13 χρόνια.

ΔΙΠΛΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ 11 Ιαν 2026 | 20:32

"Ναι" από την κυβέρνηση στο αίτημα των αγροτών για δύο συναντήσεις με τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου

Αρχική πρόθεση της κυβέρνηση ήταν να γίνει μία συνάντηση αγροτών με τον πρωθυπουργό - Καθώς δεν υπήρχε συμφωνία των μπλόκων, το Μαξίμου δέχεται δύο συναντήσεις