Λοβέρδος: Ο Παπανδρέου με κατέστρεψε - Υπήρχε "γραμμή" από τον ΣΥΡΙΖΑ...

Σοκ χαρακτήρισε ο Ανδρέας Λοβέρδος τον αποκλεισμό του από τον δεύτερο γύρο - Γιατί στηρίζει Ανδρουλάκη - Γιατί είχε ζητήσει από τον Παπανδρέου να αποσυρθεί.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

"Υπήρχε γραμμή από τον ΣΥΡΙΖΑ υπέρ συγκεκριμένου υποψηφίου", στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών, και από τον ΣΥΡΙΖΑ ήρθαν οργανωμένα και ψήφισαν, υποστήριξε σε συνέντευξή του στ ραδιόφωνο ο Ανδρέας Λοβέρδος, φωτογραφίζοντας χωρίς να τον κατονομάσει τον υποψήφιο Γιώργο Παπανδρέου.

Ο κόσμος της ΝΔ δεν ψήφισε πέρα από σποραδικές εμφανίσεις κάποιων, πρόσθεσε.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην εκπομπή "Το GPS της επικαιρότητας", ο βουλευτής δήλωσε: "Από ό,τι μου λένε, γιατί εγώ δεν το έζησα αφού δεν ήμουν όλη ημέρα στα εκλογικά τμήματα, από τον ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε "γραμμή” για συγκεκριμένο υποψήφιο. Έχω εκτίμηση για ποιον, αλλά δεν μπορώ να πω το όνομα. Δεν με ενόχλησε αυτό, δεν το καταγγέλλω. Αυτό ανέβασε και τη συμμετοχή. Μια χαρά. Το στοίχημα για τη νέα ηγεσία θα είναι να κρατήσει αυτό τον κόσμο", δήλωσε, ενώ εξαπέλυσε βολές κατά του Γιώργου Παπανδρέου.

Με την απόφασή του να θέσει υποψηφιότητα ο κ. Παπανδρέου "κατέστρεψε εμένα καταρχάς", είπε χαρακτηριστικά, εξηγώντας πως "εάν δείτε τα αποτελέσματα στη δυτική Ελλάδα και στην Αττική όπου ήμουν πρώτος αλλά η διαφορά μου δεν ήταν η αναμενόμενη, ο κ. Παπανδρέου έκανε μια κίνηση η οποία είχε συνέπειες σε εμένα".

"Η δεύτερη συνέπεια είναι "επάνω” του. Του είχα πει ότι ως πρώην πρωθυπουργός, ο ρόλος του ήταν να στηρίξει την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά που ήταν τότε εν ζωή, για να εγγυηθεί την ομαλή πορεία προς τις εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου. Έκανε αυτό που ήθελε να κάνει, δικαίωμά του. Τις συνέπειες τις υφίσταται ο ίδιος πρώτα από όλα. Του ζήτησα να κάνει πίσω, στην αρχή της εβδομάδας", πρόσθεσε.

Ο κ. Λοβέρδος υπογράμμισε ότι στο δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών θα ψηφίσει Νίκο Ανδρουλάκη χωρίς την "παραμικρή συναλλαγή". "Μου είχε τηλεφωνήσει ο κ. Ανδρουλάκης, δεν σήκωσα το τηλέφωνο. Έβγαλα την ανακοίνωσή μου και μετά του τηλεφώνησα. Δεν υπήρξε η παραμικρή συναλλαγή δούναι και λαβείν. Το έκανα γιατί αυτό πιστεύω ότι πρέπει να γίνει. Και αυτή την εβδομάδα είμαι το ίδιο ευπρεπής, λέω τι θα κάνω εγώ, και προχωράμε για τον δεύτερο γύρο. Ελπίζω την Δευτέρα να είμαστε όλοι ενωμένοι. Θεωρώ ότι όσοι διάλεξαν το δρόμο της οξύτητας αυτή την εβδομάδα, πρέπει να τον εγκαταλείψουν", διεμήνυσε.

Διαβάστε Επίσης


"Σοκ ο αποκλεισμός μου- Γιατί στηρίζω Ανδρουλάκη"

Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ και πρώην υπουργός, παραδέχθηκε ότι ήταν "σοκ" ο αποκλεισμός του από την δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών.

"Η δήλωση για τη στήριξη του Νίκου Ανδρουλάκη, ήταν ένα "μικρό μανιφέστο Λοβέρδου” μετά την προσωπική μου ήττα και εξηγώ τους λόγους. Αναφέρω ότι κάθε πολιτικός έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα όπως όλοι μας, και οι δυο αυτοί οι συνυποψήφιοί μου πριν από λίγες ημέρες. Τα πλεονεκτήματα τα βλέπει το εκλογικό σώμα και με βάση αυτά ψήφισε. Σε ό,τι αφορά τα μειονεκτήματα, ανέφερα ότι ο ένας δεν είναι φέρελπις, γιατί έχει υπάρξει ξανά αρχηγός αυτής της παράταξης και η εκλογή ηγεσίας χωρίς ελπίδα δεν είναι σωστή. Ο άλλος παράλληλα δεν είναι βουλευτής, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Σταθμίζοντας λοιπόν αυτά, και βλέποντας την πλειοψηφία της 5ης Δεκεμβρίου, είναι για μένα αυτονόητο, να ψηφίσω τον Νίκο Ανδρουλάκη χωρίς να κάνω τον καθοδηγητή των ανθρώπων", επεσήμανε.

Ο ίδιος εξήγησε ότι δεν θεωρεί "πρόβατα" τους 70.000 ανθρώπους που τον ψήφισαν, ώστε να χρειάζονται παραγγέλματα για το τι θα κάνουν. "Αλλά εγώ, ως μέλος της παράταξης, θα ψηφίσω αυτό, είπε, εξηγώντας ότι την απόφαση δεν την πήρε μόνος του, αλλά μετά από συζήτηση με τους στενούς του συνεργάτες, όπως ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, η Νάντια Γιαννακοπούλου, η Χαρά Κεφαλίδου και ο Σπύρος Καρανικόλας, οι οποίοι έκαναν και δημόσιες δηλώσεις. Πρόσθεσε, δε, ότι έγιναν συζητήσεις και με άλλα στελέχη, όπως η Εύα Καϊλή και ο Λεωνίδας Γρηγοράκος.

"Μόλις κλείσουμε το τηλέφωνο ξεκινώ για τη Θεσσαλονίκη, όπου θα γίνει συγκέντρωση με τους ανθρώπους μου, να τους ευχαριστήσω για τον αγώνα που έδωσαν. Θα κάνω το ίδιο και στην Αθήνα την άλλη εβδομάδα. Είμαι υποχρεωμένος τους 70.000 ανθρώπους που με στήριξαν να τους τιμώ. Αν ήμουν πρόεδρος θα τους τιμούσα με τις πολιτικές μου, τώρα που δεν είμαι πρόεδρος θα τους τιμήσω με τη συμπεριφορά και τη στάση μου. Δεν θα εξαφανιστώ, δεν θα τους ξεχάσω, θα είμαι εδώ. Είμαι παρών, είμαι δυναμικός, αλλά πέραν της δυναμικότητας του αγώνα μου, θα παλέψω με σεμνότητα και με ενότητα. Ό,τι έχω πει προεκλογικά, θα το τηρήσω", ανέφερε.

Παπανδρέου Λοβέρδος

Τα στοιχήματα και ο πήχης

Σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο, παραμένουν ως "στοιχήματα" τα θέματα που είχε θέσει ο ίδιος για την επαναφορά του ΠΑΣΟΚ και των συμβόλων του, ο υπερδιπλασιασμός των ποσοστών του κόμματος, το κοινωνικό κράτος και η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας.

"Αυτά θα είναι οι άξονες πολιτικής, οι θέσεις αρχής και οι αξίες, βάσει των οποίων θα υπάρχω μέσα στην παράταξη. Ένας πολιτικό χωρίς καθαρές απόψεις, τι είναι", διερωτήθηκε, λέγοντας πως θα θεωρήσει πολύ μεγάλη επιτυχία εάν προσέλθουν στο δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών 200.000 άνθρωποι. "Το 2017 είχαν ψηφίσει 212.000 την πρώτη Κυριακή και τη δεύτερη 155.000. Άρα υπάρχει πάντα μια μείωση της συμμετοχής στον δεύτεροι γύρο. Λογικό είναι να επαναληφθεί, αλλά δεν το ξέρω", σημείωσε, καλώντας τους πολίτες να προσέλθουν στην κάλπη.

Διαβάστε Επίσης

"Ευπρέπεια και πολιτισμός"

"Ο πιο σαφής στις πολιτικές απόψεις, ήμουν εγώ που δεν κέρδισα", υποστήριξε ο κ. Λοβέρδος, υπογραμμίζοντας ότι κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα για τον πρώτο γύρο, υπήρξε "ευπρέπεια και πολιτισμός" των 5 από τους υποψήφιους. "Γιατί δεν ήμασταν όλοι στο debate. Εγώ ήμουν και ο πιο αιχμηρός στο debate. Έπαιρνα δεν έπαιρνα απαντήσεις, τα έθετα ευπρεπώς και τα σχολίαζα ευπρεπώς. Οι άλλοι 4 συνυποψήφιοι, από την πλευρά τους, τήρησαν την ίδια λογική της αξιοπρέπειας και της ευπρέπειας. Μας έλεγε "μπράβο” την άλλη μέρα ο κόσμος. Αποδείξαμε ότι αυτό το κόμμα, αν και έχει λεηλατηθεί από στελέχη, παραμένει με πάρα πολλά σημαντικά πρόσωπα. Είναι προς τιμήν της παράταξης και είμαι πολύ χαρούμενος που ανήκω σε αυτήν. Οι 70.000 που με ψήφισαν είναι μεγάλη τιμή, ψήφισαν εμένα και τις απόψεις μου, δεν ψήφισαν εμένα σε μια πασαρέλα καλλιστείων. Ήμουν πολύ συγκεκριμένος στον προεκλογικό μου ρόλο. Άρα θα συνεχίσω με βάση αυτές τις απόψεις μου", δήλωσε.

Ο ίδιος αρνήθηκε ότι λειτουργεί ως "αντι-ΣΥΡΙΖΑ", λέγοντας πως στην πολιτική πρέπει να είμαστε όλοι στα "συν" και όχι στα "πλην". "Τα "αντί”, "αντικομμουνιστής”, "αντί- έτσι”, αντιδεξιός, "αντι – ΝΔ”, "αντί ΣΥΡΙΖΑ”, δεν υπάρχουν. Δεν με εξέφραζαν ποτέ αυτοί οι όροι. Πρέπει να προβάλλεις τι είσαι, όχι τι δεν είσαι. Να μην ετεροκαθορίζεσαι", υπογράμμισε ο κ. Λοβέρδος.

Πηγή: ΕΡΤ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΓΙΑ «ΓΚΕΜΠΕΛΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ» 14 Ιαν 2022 | 20:28

ΝΔ: Τα 7 ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού

H Νέα Δημοκρατία κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για "γκεμπελική τακτική" και σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για "τα 7 ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού".

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 13 Ιαν 2022 | 17:49

Ανατροπή με την "Αυγή": Δεν κλείνει το καθημερινό φύλλο - Μαραθώνια συνεδρίαση 7 ωρών στον ΣΥΡΙΖΑ

Όπως φαίνεται συνεχίζει κανονικά την έκδοση του καθημερινού της φύλλου η εφημερίδα "Αυγή" μετά από τις αποφάσεις που έλαβε το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ NOVARTIS 13 Ιαν 2022 | 16:11

Υπόθεση Βαξεβάνη: Τα πρωτοσέλιδα του Documento που ερευνά η Δικαιοσύνη- Οι "βαλίτσες με τα χρήματα" και το υπόμνημα Σαμαρά

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατέθεσε υπόμνημα με ειδική αναφορά στα ρεπορτάζ και τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας Documento του Κώστα Βαξεβάνη

ΑΙΧΜΗΡΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 13 Ιαν 2022 | 14:01

Ο Άδωνις απαντάει στον Τσίπρα για το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ: Άμα έχεις λεφτά για Mercedes, ας πληρώσεις και 1,70€ τη βενζίνη

"Συμβουλή στον καλό του φίλο Αλέξη Τσίπρα" 'έδωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια με τη Μερσεντές στο βενζινάδικο.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ 13 Ιαν 2022 | 13:03

Βερναρδάκης: Ούτε τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ δεν αγοράζουν την Αυγή - Εντυπα του ίδιου χώρου η ΕφΣυν και το Documento

Την ελπίδα να μην είναι οριστική η απόφαση για κλείσιμο του καθημερινού φύλλου της Αυγής εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός, Χριστόφορος Βερναρδάκης.

ΣΤΟ 12,3% ΤΟ ΚΙΝΑΛ 13 Ιαν 2022 | 10:49

Δημοσκόπηση Interview: 10,9 μονάδες η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ - Το 57,4% διαφωνεί με το αίτημα Τσίπρα για πρόωρες εκλογές

Σταθερό προβάδισμα Ν.Δ έναντι ΣΥΡΙΖΑ, διαφωνία με Τσίπρα στο αίτημα για πρόωρες εκλογές, σταθερή δυναμική του ΚΙΝΑΛ. Τι δείχνει η δημοσκόπηση της Interview.

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΠΡΟΕΔΡΙΚΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ 53+ 13 Ιαν 2022 | 10:30

Νέα σφαγή στον ΣΥΡΙΖΑ με Αυγέρη και Παπαδόπουλο - Βαριές κουβέντες για "κομματικούς μπράβους" - "Λέει ό,τι της κατέβει"

Εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ μετά το άρθρο της Δώρας Αυγέρη που αφήνει αιχμές κατά της αριστερής πτέρυγας και μιλά για "κομματικούς μπράβους" και "ιδεολογικό face control".

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 13 Ιαν 2022 | 10:01

Καταγγελίες Σπίρτζη: Διορισμένος σε κρατικές θέσεις από την κυβέρνηση ο υπόδικος καθηγητής της ΑΣΟΕΕ [βίντεο]

Σε σοβαρές καταγγελίες για τον καθηγητή της ΑΣΟΕΕ που ξυλοκοπήθηκε, προχώρησε ο Χρήστος Σπίρτζης.

ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ 13 Ιαν 2022 | 07:39

Το δράμα της "Αυγής" και η αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ στα ΜΜΕ: Κλείνει το καθημερινό φύλλο - Αγωνία για τους εργαζόμενους

Η εφημερίδα "Αυγή" κλείνει φέτος τα 70 χρόνια λειτουργίας της - Εθελούσια ή "λουκέτο" διαμηνύει ο ΣΥΡΙΖΑ - Κινητοποιήσεις προαναγγέλλουν οι εργαζόμενοι.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ 12 Ιαν 2022 | 23:31

Απάντηση ΝΔ σε ΣΥΡΙΖΑ για τον Βαξεβάνη: "Απίστευτο να αμφισβητείται η ανεξαρτησία του Αρείου Πάγου"

"Ο κ. Βαξεβάνης θα πρέπει να είναι υπεράνω του νόμου παρά τα όσα έχουν καταγγελθεί εις βάρος του;" αναρωτιέται η Νέα Δημοκρατία - Για "εκδικητικότητα Μητσοτάκη" κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ 12 Ιαν 2022 | 22:18

ΣΥΡΙΖΑ: Εκδικητικότητα Μητσοτάκη η κλήση δημοσιογράφων σε απολογία για τη Novartis

Για τη μετατροπή ενός τεράστιου σκανδάλου σε μια χωρίς προηγούμενο μείζονα θεσμική κρίση της ελευθερίας του λόγου και της δημοσιογραφίας κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΠΗΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 12 Ιαν 2022 | 20:23

Εφημερίδα Αυγή: "Ή γενναιόδωρη εθελούσια ή ολικό "λουκέτο" ξεκαθαρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ - Επίθεση σε κυβέρνηση και ΜΜΕ

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και το ΔΣ της Αυγής θα κληθούν να πάρουν δύσκολες αποφάσεις, όπως το ενδεχόμενο προσωρινής αναστολής του καθημερινού φύλλου.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΗ ΓΣ 12 Ιαν 2022 | 15:43

Αντιδρούν οι εργαζόμενοι στην "Αυγή": Ραντεβού με τον Αλέξη Τσίπρα για καθαρές απαντήσεις

Οι εργαζόμενοι της εφημερίδας στην Αυγή ζητούν συνάντηση με τον Αλ. Τσίπρα, μετά την αναστολή έκδοσης του καθημερινού φύλλου