Λοβέρδος: Ο Τσίπρας δεν είναι αριστερός και θέλει να μας καταπιεί - Όχι στην "προοδευτική διακυβέρνηση"

Ο κ. Τσίπρας θέλει να μας καταπιεί αλλά είναι πολύ "μικρός" για να θέτει το δίλημμα "εγώ ή το χός", τονίζει ο Ανδρέας Λοβέρδος.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

"Ο κ. Τσίπρας επιχείρησε με ανοίκειο τρόπο να οικειοποιηθεί το Σάββατο το πράσινο χρώμα στη ΔΕΘ. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα που δεν έχει χρώμα, αλλάζει τα σύμβολά του κάθε τόσο, δεν έχει ήχο, δεν έχει συνδεθεί με κάτι". Αυτό τόνισε ο βουλευτής και υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

"Όταν αλιεύεις σε "θολά νερά”, πρέπει κάποιοι να σου δίνουν απαντήσεις. Αυτές τις απαντήσεις δίνω εγώ για μια επόμενη ημέρα που θα αφορά έναν προοδευτικό πρωταγωνιστή το ΠΑΣΟΚ. Ζούμε για πρώτο φορά στο μεταπολίτευση την "Δημοκρατία του ενός κόμματος", της ΝΔ, η οποία κυριαρχεί και έχει τα πάντα. Η χώρα χρειάζεται έναν προοδευτικό πρωταγωνιστή για να αντιπολιτευτεί τη "Δημοκρατία του ενός κόμματος” και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να παίξει αυτό το ρόλο", υπογράμμισε.

"Ο κ. Τσίπρας μας έκλεψε το χρώμα, γιατί δεν έχει δικό του- "κάτι ροζ έχει εκεί” – πήγε να κλέψει τη φωνή του ιδρυτή μας αλλά δεν τα καταφέρνει ("πάρτε το και σαν υπερβολή”). Είναι δυνατόν να βγαίνεις με καταπράσινο χρώμα και να λες ότι θα ξαναφέρεις τον ήλιο πάνω από την Ελλάδα; Είναι δυνατόν να κάνεις τέτοια κραυγαλέα προσπάθεια εισπήδησης σε έναν άλλο χώρο που τον θες για την προοδευτική διακυβέρνηση; Θέλει να μας "καταπιεί”, να μας αφομοιώσει. Να γιατί δεν είναι προοδευτικός. Γιατί δεν σέβεται. Δεν σέβεται την ιστορία, γιατί δεν έχει. Δεν είναι αριστερός", ανέφερε.

Ο ίδιος υποσχέθηκε να βάλει "φρένο" στην διείσδυση του κ. Μητσοτάκη και του κ. Τσίπρα στο Κέντρο, λέγοντας πως "δεν θα είναι εύκολα τα πράγματα και για τους δυο, εάν εμείς αλλάξουμε".

Όπως είπε, η υποψηφιότητά του σηματοδοτεί το τέλος του ΚΙΝΑΛ και στην επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ, με το όνομα, τα χρώματα και τα σύμβολά του.

Διαβάστε Επίσης

"Όχι" στην πρόταση Τσίπρα για προοδευτική διακυβέρνηση

Ο κ. Λοβέρδος απέρριψε την πρόταση Τσίπρα για προοδευτική διακυβέρνηση, αντιτάσσοντας ότι "ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι προοδευτικό κόμμα". Όπως εξήγησε, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλει να ελέγξει με τη "Δεύτερη Φορά Αριστερά", "κάθε εγγύηση λειτουργίας της Δημοκρατίας, όπως οι ανεξάρτητες αρχές, η Δικαιοσύνη, η ανεξαρτησία της ΤτΕ. Τις θεωρεί "αρμούς της εξουσίας”. Αυτό δεν είναι προοδευτικό. Για εμάς τους σοσιαλδημοκράτες, από της εποχή της Βαϊμάρης, πρωτεύον στοιχείο είναι η Δημοκρατία".

"Εγώ θα του πω, ότι πριν έρθει σε εμένα, να απευθυνθεί δίπλα του στον κ. Βαρουφάκη και στον κ. Κουτσούμπα και να τους ρωτήσει εάν αυτοί τον θεωρούν προοδευτικό εταίρο", είπε χαρακτηριστικά.

"Η φράση του κ. Τσίπρα "ή εγώ ή το χάος” είναι τελειωμένη από το 1977, όταν την είχε χρησιμοποιήσει ο αείμνηστος Μίκης Θεοδωράκης με το γνωστό "Καραμανλής ή τάνκς”, ή όπως έλεγαν οι οπαδοί του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή, "Καραμανλής ή χάος”. Είναι πολύ μικρός, ως ηγέτης πολιτικής εμβέλειας, ο κ. Τσίπρας για να πει "εγώ ή χάος”. Μας έχει συνηθίσει βέβαια σε θράσος και υπερβολές. Είναι δικό του θέμα", υπογράμμισε.

Ο κ. Λοβέρδος μίλησε για επιστροφή "με το ΠΑΣΟΚ του 21ου αιώνα, ενώ ο κ. Τσίπρας έχει μείνει στον 20ο αιώνα". "Λένε κάποιοι από εμάς- όχι εγώ- για προοδευτική διακυβέρνηση. Να μας πουν με ποιόν; Με το ΚΚΕ; Με τον κ. Βαρουφάκη; Με τον κ. Τσίπρα; Δεν υπάρχει κάτι άλλο", ανέφερε.

Αναφορικά με την επόμενη ημέρα στην παράταξή του, διευκρίνισε πως όταν λέει για ΠΑΣΟΚ ως δύναμη εξουσίας, "εννοώ ότι εμείς –αν οι πολίτες με επιλέξουν- θα γίνουμε πάλι, γρήγορα, μεγάλο κόμμα. Στις επόμενες εκλογές που θα είναι διπλές θα είμαστε πρωτεύουσα πολιτική δύναμη και το ερώτημα θα τίθεται σε άλλους και όχι σε εμάς. Αυτή είναι η υπόσχεση μου και δεν μπορεί να υλοποιηθεί με το ΚΙΝΑΛ, δηλαδή με ένα κόμμα που αρκείται στο 5%, στο 6% και στο 7%".

"Όταν ένα κόμμα δεν μπορεί να μεγαλώσει και δεν θέλει να συγκυβερνήσει, τότε πρέπει να γίνουν αλλαγές. Η αλλαγή ηγεσίας είναι μια από τις απαραίτητες αλλαγές, για να επιδιώξουμε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό", δήλωσε, προσθέτοντας πως εάν εκλεγεί, θα χρειαστεί κάποιους μήνες, "ώστε με μια συλλογική προσπάθεια να πάμε για ένα ποσοστό, υπερδιπλάσιο από εκείνο του 2019".

Διαβάστε Επίσης

"Διπλές οι επόμενες εκλογές- Δεν είμαστε "δεκανίκι” κανενός"

Ο κ. Λοβέρδος εκτίμησε ότι ο πρωθυπουργός θα κάνει διπλές εκλογές, λέγοντας πως "το "παιχνίδι” της ενδεχόμενης συγκυβέρνησης τελείωσε προ των εκλογών του 2019, όταν ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε αυτοδυναμία, βλέποντας απροθυμία από παντού, και την πήρε". "Δεν θα συγκροτηθεί η Βουλή της απλής αναλογικής, θα γίνουν διερευνητικές και θα πάμε αμέσως σε νέες εκλογές", δήλωσε.

Ερωτηθείς εάν θα συνεργαστεί με τη ΝΔ στη δεύτερη εκλογική μάχη, σε περίπτωση που εκλεγεί στην ηγεσία, ο βουλευτής και πρώην υπουργός έκανε λόγο για "αναξιοπρεπή ερωτήματα", τα οποία "σου ζητούν να επιλέξεις ποιου θα είσαι "δεκανίκι”. Η παράταξη αυτή ήρθε για να κυβερνήσει". Επικαλέστηκε μια ομιλία του Ανδρέα Παπανδρέου στο τρίτο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, όπου έλεγε ότι "είμαστε κίνημα εξουσίας”. Δεν είμαστε "δεκανίκι” κανενός. Η παράταξη, όπως έλεγε ο ιδρυτής της ανήκει στον ελληνικό λαό, δεν θα την μετατρέψει κανένας σε "δεκανίκι”. Αν μένεις στο 5% και στο 6%, φυσικά οι άλλοι θα σε βλέπουν σαν "δεκανίκι” και θα σε ρωτούν με ποιον θα πας, και αν θα συγκυβερνήσεις ή αν θα είσαι ένα κόμμα διαμαρτυρίας. Είμαστε κίνημα εξουσίας, είμαστε δύναμη εξουσίας, και δεν μας αρμόζουν αυτά τα ερωτήματα, αισθανόμαστε ντροπή και αναξιοπρέπεια".

"Ανοιχτή για όλους η διαδικασία εκλογής"

Ο κ. Λοβέρδος διαβεβαίωσε ότι οι διαδικασίες για την εκλογή νέας ηγεσίας θα είναι 100% ανοιχτές, όπως τις ξεκίνησε ο Γιώργος Παπανδρέου το 2004 και εφαρμόστηκαν σε όλες τις επόμενες εσωκομματικές εκλογές. "Μπορούν να ψηφίσουν όσοι θέλουν ως φίλοι του κόμματος, κανένας δεν θα τολμήσει να την κλείσει, κανένας δεν έχει προτείνει να κλείσει η διαδικασία", ανέφερε.

"Από το ενδιαφέρον που υπάρχει τεκμαίρεται ότι οι ανοιχτές μας διαδικασίες θα προσελκύσουν πάνω από 180.000 πολίτες", πρόσθεσε, θέτοντας ως στόχο να προσέλθουν 200.000 ψηφοφόροι στις εσωκομματικές κάλπες.

Διαβάστε Επίσης

Πηγή: ertnews.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ 23 Οκτ 2021 | 17:21

Αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα: Εξηγήσεις για τη στάση της Αστυνομίας ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

"Τα όσα συνέβησαν χθες στο Πέραμα, υπογραμμίζουν την ανασφάλεια που σκιάζει την ελληνική κοινωνία", σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 23 Οκτ 2021 | 13:50

Τσίπρας: Στόχος καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές - Να νικηθεί το παρακράτος της διαπλοκής

Σκληρή κριτική Τσίπρα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη - Ζήτησε καθαρή νίκη για προοδευτική κυβέρνηση.

ΟΡΙΣΤΙΚΟ 22 Οκτ 2021 | 21:36

ΚΙΝΑΛ: Επίσημα υποψήφιοι και οι έξι - Η ανακήρυξη από την ΕΔΕΚΑΠ

Η ΕΔΕΚΑΠ ανακηρύσσει ως υποψήφιους για το αξίωμα του Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής τους, Νίκο Ανδρουλάκη, Παύλο Γερουλάνο, Χάρη Καστανίδη, Ανδρέα Λοβέρδο, Γιώργο Παπανδρέου και Παύλο Χρηστίδη.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 22 Οκτ 2021 | 19:07

ΝΔ για ΣΥΡΙΖΑ: Επιστρέφει με φόρα στην άθλια, διχαστική και μισαλλόδοξη ρητορική του 2011

Στο στόχαστρο της ΝΔ όσα είπε ο γραμματέας της ΚΣ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, Σωτήρης Αλεξίου, στην έναρξη του 2ου συνεδρίου - "Με τον κ. Τσίπρα στην πρώτη σειρά να τον χειροκροτάει..."

«NΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΕΙ ΣΤΟΝ ΘΕΣΜΙΚΟ ΤΟΥ ΡΟΛΟ» 22 Οκτ 2021 | 16:56

Πηγές ΝΔ για Εξεταστική Επιτροπή για τις δημοσκοπήσεις:"Τι φοβάται ο κ. Τσίπρας;"

Στις 3 Νοεμβρίου η συζήτησης της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τις "λίστες Πέτσα" και την Opinion Poll

"ΤΟ ΚΑΡΦΙ" ΓΙΑ ΤΗ ΝΔ 22 Οκτ 2021 | 15:27

"Στάζει μέλι" η Ελενα Ακρίτα για τον Ανδρέα Λοβέρδο: Αν χάσει υπάρχει πάντα το ψηφοδέλτιο Επικράτειας της ΝΔ

Ο Α. Λοβέρδος σε ανάρτηση του αρνείται τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ και η Έλενα ΑΚρίτα δεν την άφησε ασχολίαστη

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΣΥΡΙΖΑ 22 Οκτ 2021 | 11:53

Εκλογές στο ΚΙΝΑΛ - Κεγκέρογλου: Δεν αποκλείονται και άλλες αποχωρήσεις υποψηφίων για την προεδρία

Ο Β. Κεγκέρογλου δεν απέκλεισε την απόσυρση και άλλων διεκδικητών της προεδρίας, από την κούρσα διαδοχής στο ΚΙΝΑΛ.

ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Η ΔΙΕΥΡΥΝΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ 22 Οκτ 2021 | 10:33

Εκλογές στο ΚΙΝΑΛ - Γερουλάνος: Θα διεκδικήσω μέχρι τέλους την προεδρία - Τι είπε για τις συνεργασίες

Για υποψηφιότητά του στο ΚΙΝΑΛ ο κ. Γερουλάνος απάντησε ότι είναι αυτονόητο πως θα διεκδικήσει μέχρι τέλους της διαδικασίας, την προεδρία.

22 Οκτ 2021 | 07:55

Εκλογές στο ΚΙΝΑΛ: Μάχη εντυπώσεων και επίδειξη δύναμης από Παπανδρέου - Ανδρουλάκη με τις υπογραφές

Η κατάθεση των υπογραφών από τους υποψήφιους μνηστήρες του προεδρικού θώκου του ΚΙΝΑΛ σηματοδότησε και την έναρξη της προεκλογικής περιόδου για τις εσωκομματικές εκλογές.

ΣΤΟ ΩΔΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ 21 Οκτ 2021 | 20:30

Οι προτάσεις Τσίπρα στη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Επιδοτήσεις και μειώσεις ενοικίων για τους νέους

Σκληρή κριτική Τσίπρα στην κυβέρνηση - Πρόταση για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ.

ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ 21 Οκτ 2021 | 20:00

ΚΙΝΑΛ: Εξι υποψήφιοι στην κούρσα της διαδοχής - Παπανδρέου και Ανδρουλάκης κέρδισαν στη μάχη των χιλιάδων υπογραφών

Έληξε η προθεσμία για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων για τη διεκδίκηση της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ - Η "δύναμη" της υπογραφής

ΣΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 21 Οκτ 2021 | 18:35

Στη Χαριλάου Τρικούπη ο Γιώργος Παπανδρέου: Κατέθεσε τις υπογραφές για την υποψηφιότητά του

Ο Γιώργος Παπανδρέου κατέθεσε τις υπογραφές στα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη - Απεσύρθη ο Κεγκέρογλου - Στο φουλ οι μηχανές των επιτελείων.

ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο ΠΑΙΑΤ 21 Οκτ 2021 | 18:02

Απάντηση ΝΔ σε ΣΥΡΙΖΑ: Ας αφήσει τα κλισέ κι ας απαντήσει στον πρέσβη των ΗΠΑ που δηλώνει "έκπληκτος"

"Είναι όπως τα μνημόνια. Πρώτα θα τα έσκιζαν και στη συνέχεια έγιναν οι καλύτεροι μαθητές" τονίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της ΝΔ, απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ