Λυκούδης για Παπαντωνίου και την κόντρα Κοτζιά-Καμμένου

Για την προσωρινή κράτηση του ζεύγους Παπαντωνίου, αλλά και τις διαρροές από το πρόσφατο υπουργικό συμβούλιο μίλησε στην ΕΡΤ ο Σπύρος Λυκούδης.

lukoudis-gia-papantwniou-kai-tin-kontra-kotzia-kammenou
SHARE THIS
0
SHARES

Για την προσωρινή κράτηση του ζεύγους Παπαντωνίου, αλλά και τις διαρροές από το πρόσφατο υπουργικό συμβούλιο μίλησε στην ΕΡΤ ο Σπύρος Λυκούδης.

Συνέστησε προσοχή και αυτοσυγκράτηση υπό την έννοια ότι δεν υπάρχει ακόμα καταδίκη για τον πρώην υπουργό τονίζοντας πάντως ότι υπήρξαν στοιχεία βάσει των οποίων οι εισαγγελείς πήραν την απόφαση για την προσωρινή κράτηση του. Στο σημείο αυτό ζήτησε από το σύνολο των έντιμων πολιτικών να αντισταθούν και να αντιδράσουν απέναντι στα φαινόμενα διαφθοράς υπογραμμίζοντας με νόημα ότι «δεν θα ήθελα καθόλου την υπόνοια για χρηματισμό του κ. Παπαντωνίου να την ξεπεράσουν οι παλιοί του σύντροφοι, για να υπερασπιστούν το κόμμα στο οποίο ανήκε. Δεν θα το ήθελα καθόλου και φοβάμαι ότι μπορεί να γίνει».

Συνοψίζοντας ανέφερε ότι δεν είναι δυνατόν δυο κορυφαίοι υπουργοί άμυνας των προηγούμενων κυβερνήσεων να βρίσκονται ο ένας έξω από την φυλακή αφού έχει προηγηθεί μια φυλάκισή του και ο άλλος μέσα στις φυλακές στα πρόθυρα της καταδίκης του με την ίδια αιτία. «Μίζες σε τομείς πάρα πολύ κρίσιμους σε σχέση με το εθνικό μας στάτους, την άμυνα».

Σε ότι αφορά τις δηλώσεις Κοτζιά –Καμμένου ζήτησε άμεσα εξηγήσεις από την κυβερνητική πλευρά διότι πρόκειται για σοβαρότατες καταγγελίες.

Και κατέληξε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του Ποταμιού «Όταν δυο κορυφαίοι υπουργοί αναφέρονται σε φοβερές καταγγελίες χρηματισμού του συνόλου της κυβέρνησης, δεν μπορεί να μην υπάρχει απάντηση, αλλά να ακούω «άμα θέλει ο Καμμένος ή ο Κοτζιάς, ας πει τι εννοεί». Εγώ δεν θέλω να βγει ο πρωθυπουργός και να μπει σε αυτή τη διαμάχη για να πει ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι και είναι αλλιώς. Θέλω όμως να βγει μια επίσημη ανακοίνωση από το Μαξίμου που να λέει ότι ή ο ένας λέει ψέματα ή ο άλλος. Για να καταλάβω και εγώ και ο καθένας τι έχει συμβεί» καταλήγει ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του Ποταμιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook