Ποιοί έδωσαν το παρών στην εκδήλωση του Σπύρου Λυκούδη

Πολιτικές παρουσίες με έντονο συμβολισμό στην εκδήλωση του Σπύρου Λυκούδη στο Γκάζι. Ζήτησε εθνική συνεννόηση για το χρέος.

|
SHARE THIS
0
SHARES

Εθνική συνεννόηση για χρέος, Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Συντ. Αναθεώρηση και εκλογικό νόμο ζήτησε ο Σπύρος Λυκούδης στην πανελλαδική διάσκεψη στελεχών των Μεταρρυθμιστών που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του 9.84 στο Γκάζι.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και χαιρέτισαν οι Αντώνης Μανιτάκης, καθηγητής και πρώην υπουργός, Νίκος Μουζέλης, καθηγητής, Βασίλης Οικονόμου, βουλευτής και εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Συνδέσμου, ο Γιάννης Ραγκούσης, πρώην υπουργός, ο Παντελής Καψής, πρώην υπουργός και υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Ελιά, ο πρώην υφυπουργός Θόδωρος Παπαθεοδώρου, η πρώην ευρωβουλευτής Αννυ Ποδηματά, ο πρώην υπουργός και μέλος της οργανωτικής επιτροπής Συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης Ν. Μπίστης, ο δημοτικός σύμβουλος Λευτέρης Παπαγιαννάκης και απέστειλε μαγνητοσκοπημένη ομιλία ο πρώην υπουργός Ηλίας Μόσιαλος.

Ο προοδευτικός χώρος δυστυχώς, εξακολουθεί να ταλανίζεται από εσωτερικές αμφισβητήσεις και αναταράξεις, παραγοντισμούς και αρχηγισμούς.

Ο Σπύρος Λυκούδης στην ομιλία του τόνισε την ανάγκη να ξανασυναντηθούν οι δυνάμεις του προοδευτικό χώρου και σημείωσε ότι ο προοδευτικός χώρος «δυστυχώς, εξακολουθεί να ταλανίζεται από εσωτερικές αμφισβητήσεις και αναταράξεις, παραγοντισμούς και αρχηγισμούς».

«Είναι αδήριτη ανάγκη για την πολιτική σταθερότητα και την προκοπή του τόπου, ο προοδευτικός χώρος να επιδιώξει στέρεα πολιτική αποτύπωση και εκπροσώπηση» είπε ο Σπύρος Λυκούδης και τόνισε ότι σε χώρες προηγμένου πολιτικού πολιτισμού, θεσμικά θέματα όπως η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας θα αποτελούσαν αυτονόητη συναινετική διαδικασία.

Χρειάζεται εθνική συνεννόηση

Ο κ. Λυκούδης επανέλαβε την πρόταση του για εθνική συνεννόηση σε τέσσερα μεγάλα θέματα όπως το χρέος,η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, η Συνταγματική αναθεώρηση και ο εκλογικός νόμος

Για την εκλογή του ΠτΔ ο κ. Λυκούδης σημείωσε ότι ενισχύεται η πολιτική σταθερότητα, απολύτως αναγκαία για τον οικονομικό σχεδιασμό, την ανάπτυξη. Για την Συνταγματική αναθεώρηση επισήμανε ότι θα επιφέρει τις απαραίτητες αλλαγές εκσυγχρονισμού σε ένα πολιτικό σύστημα που καταρρέει κ έχει καταστεί αναξιόπιστο στους πολίτες.

Οι πολίτες αναπνέουμε σήμερα σε μια δηλητηριασμένη ατμόσφαιρα πολιτικού παροξυσμού, αλόγιστων παθών, ψευδαισθήσεων και άθλιων κατηγοριών για χρηματισμούς.

Τέλος για την διαπραγμάτευση του χρέους έκανε λόγο για ενδυνάμωση της διαπραγματευτικής θέσης της χώρας και για τον εκλογικό νόμο ότι ένα αναλογικότερο εκλογικό σύστημα χωρίς bonus 50 εδρών αλλαγή που θα συντελέσει στο σχηματισμό κυβερνήσεων συνεργασίας

Επιτέθηκε στην ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι οι πολίτες «αναπνέουμε σήμερα σε μια δηλητηριασμένη ατμόσφαιρα πολιτικού παροξυσμού, αλόγιστων παθών, ψευδαισθήσεων και άθλιων κατηγοριών για χρηματισμούς. Ζούμε το σύγχρονο μύθο μας ότι το Μνημόνιο έφερε την κρίση ενώ συνέβη ακριβώς το αντίθετο. Την εθνική μας τύφλωση και ακρισία την πληρώσαμε, την πληρώνουμε και θα την πληρώσουμε πανάκριβα.», είπε χαρακτηριστικά.

Επέμεινε στην ανάγκη μεταρρυθμίσεων αναφέροντας ότι «το σύστημα της χώρας, όπως το γνωρίσαμε παραμένει στη θέση του, παρασιτικό, πελατειακό, αναξιόπιστο, κρατικιστικό, συντεχνιακό» και σημείωσε ότι «το βαθύ κράτος ανθίσταται με νύχια και με δόντια. Γι αυτό και οι θυσίες των πολιτών κινδυνεύουν να μην πιάσουν τόπο. Πρέπει να σκεφτούμε και να οργανώσουμε το ΑΥΡΙΟ, το ΜΕΤΑ, τις ΜΕΤΑρρυθμίσεις. Αυτές είναι το οξυγόνο της ελπίδας, η εγγύηση ότι η χώρα πάει μπροστά» και τόνισε την ανάγκη να γίνουν ριζικές Μεταρρυθμίσεις στο Πολιτικό Σύστημα,το Κράτος-Δημόσια Διοίκηση, την Οικονομία, την Παιδεία, την Υγεία-Κοινωνική Ασφάλιση».

Τέλος αναφέρθηκε στον στόχο των Μεταρρυθμιστών που είναι η ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς. «Έχουμε χρέος και ευθύνη απέναντι στους πολίτες να επιδιώξουμε την εκλογική ενότητα του προοδευτικού χώρου. Θα προχωρήσουμε έστω σ’ αυτήν την πολιτική συμμαχία που σήμερα θα φανεί ότι είναι ώριμη να υπάρξει» είπε ο Σπύρος Λυκούδης.


 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook