Λυμπέρης: Για «ιδρώτα & αίμα» μίλησε ο νέος Αρχηγός Στόλου - Ποιος είναι

«Ο Στόλος υπάρχει, στελεχώνεται, συντηρείται & εξοπλίζεται, εκπαιδεύεται & επιχειρεί ώστε να προβάλει & επιβάλει την βούληση του έθνους»

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Ο Αντιναύαρχος Παναγιώτης Λυμπέρης, υιός του Ναυάρχου Χρήστου Λυμπέρη, ανέλαβε επισήμως τα καθήκοντα του σήμερα και στην πρώτη του ημερήσια διαταγή ήταν σαφής!

«Ο Στόλος υπάρχει, στελεχώνεται, συντηρείται και εξοπλίζεται, εκπαιδεύεται και επιχειρεί ώστε να προβάλει και επιβάλει την βούληση του έθνους. Με αφετηρία την ικανότητα ανάπτυξης και εφαρμογής αποτελεσματικής ναυτικής ισχύος, παρέχει επιλογές δράσης προς επίτευξη πολιτικών στόχων μέσω της ανατεθείσας αποστολής. Οι όποιες αδυναμίες περιορίζουν το εύρος των επιλογών και αυξάνουν τον βαθμό επικινδυνότητας. Στην θάλασσα αυτό μεταφράζεται σε ιδρώτα και αίμα. Όμως όλοι –
φίλοι και αντίπαλοι – πρέπει να γνωρίζουν ότι για εμάς, η αξιοπρέπεια του έθνους, το δίκαιο των θέσεων μας και η ηθική μας υπεροχή, η πίστη και η θέλησή μας, η μακρά παράσταση και παράδοση νίκης του Πολεμικού Ναυτικού, η εμπιστοσύνη στην ναυτική μας αντίληψη και ικανότητα, αυτές κυρίως προσδιορίζουν το τι μπορούμε να κάνουμε και όχι οι αριθμοί».

Λυμπέρης: Για «ιδρώτα & αίμα» μίλησε ο νέος Αρχηγός Στόλου - Ποιος είναι
 

Ο νέος Αρχηγός Στόλου απευθυνόμενος στα πληρώματα του Στόλου είπε:

“Οι προσδοκίες που αυτονόητα έχουν οι Έλληνες από τον Στόλο τους,
επιβάλλουν στον Αρχηγό την έκφραση αλήθειας προς όλους, την διατύπωση και
απαρέγκλιτη εφαρμογή θεωρίας νίκης, την ουσιαστική μέριμνα για τα πληρώματα και
την ενεργοποίηση κάθε διαθέσιμου πόρου προς εκπλήρωση της αποστολής.

 Αισθάνομαι υπερήφανος που στέκομαι μπροστά σε τέτοια πληρώματα. Έχουμε συμπλεύσει, συνασκηθεί και συνεπιχειρήσει στο Αιγαίο και αλλού. Μαζί λοιπόν, εκμεταλλευόμενοι το ήδη συντελεσμένο έργο, θα εστιάσουμε:
α. Στην ενίσχυση της επιχειρησιακής μας αποτελεσματικότητας με τα δεδομένα που σήμερα έχουμε. Σε αυτόν τον στόχο αναγνωρίζω την βούληση των λοιπών Μεγάλων Διοικήσεων του ΠΝ να στηρίξουν το έργο μας και τιμώ τις προσπάθειες τους.
β. Στην ενίσχυση του μαχητικού πνεύματος, με οδηγό το σημαίνον, εδραιώνοντας αντίληψη δικαιοσύνης και διασφαλίζοντας προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη για τα πληρώματά μας.
γ. Στην προδιαγραφή και συν-διαμόρφωση ευνοϊκών όρων επιχειρήσεων του αύριο. Ο Στόλος δεν προκύπτει εξ αίφνης. Απαιτείται λοιπόν να έχουμε στραμμένο το βλέμμα στον ορίζοντα. Αναμένω από όλους να εκφράζονται ελεύθερα, χωρίς δισταγμό, αφού η νίκη αποτελεί κότινο της προσπάθειας όλων μας.

Κύριοι Διοικητές, Κυβερνήτες και πληρώματα. Όταν δώσαμε τον όρκο μας βαπτιστήκαμε στην αντίληψη προσφοράς στο έθνος. Η πραγματικότητα πολλές φορές μας εκτρέπει από το ιδανικό και μας βαραίνει με αμαρτίες. Σας καλώ να αγωνιστούμε μαζί, να ενισχύσουμε τις αρετές μας, να υπερβούμε τις αδυναμίες μας για να επιβάλλουμε με την φήμη μας και όποτε χρειαστεί με τα όπλα μας την θέληση του έθνους στις θάλασσες που η ελληνική ψυχή γεννήθηκε και γέννησε.

Καλό μας ταξίδι και ο Άγιος Νικόλαος στην πλώρη μας.

Αντιναύαρχος Παναγιώτης Λυμπέρης ΠΝ

 

 

 

Ποιος είναι ο νέος Αρχηγός Στόλου

Ο νέος αρχηγός Στόλου έχει γεννηθεί το 1965 και είναι γιος του Ναυάρχου, Χρήστου Λυμπέρη, ο οποίος το 1993 ανέλαβε αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι και το 1996.

Κατετάγη το 1982 στο Πολεμικό Ναυτικό και λεχει υπηρετήσει σε μονάδες κρούσης του ΠΝ ως Αξιωματικός Σν, Αξιωματικός ΑΑ, Διευθυντής Επιχειρήσεων.

Εχει ασκήσει τα καθήκοντα Υπάρχου στις ΤΑ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ και ΦΓ ΛΗΜΝΟΣ και τα καθήκοντα Κυβερνήτου στις ΤΠΚ ΣΤΑΡΑΚΗΣ και ΦΓ ΨΑΡΑ με την οποία επιχείρησε στην Επιχείρηση ΕΕ/ ATALANTA ως πλοίο έδρας του Έλληνα Διοικητή.

Επίσης, έχει διατελέσει:

α. NATO HQ ως Αναπληρωτής ΣΑ/ΣΕΒΑΣ (2010-2012).

β. Διοικητής Μοίρας Φρεγατών ΙΙ (2012-2014)

γ. Διευθυντής Διευθύνσεως Επιχειρησιακής Αξιολόγησης ΑΣ (2014-2015)

δ.   Διοικητής Διοικήσεως Φρεγατών (2015-2017)

ε.   Διοικητής Δ.Ν.Ε (2017 - 2018)

Είναι παντρεμένος με ένα παιδί, θεωρείται μάχιμος και τυγχαίνει της αποδοχής του συνόλου του πολεμικού ναυτικού. 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: EUROKINISSI