Μαξίμου: Ας μην προσπαθεί η ΝΔ να μας εμπλέξει στο μνημονιακό παρελθόν

O κ. Σαμαράς κάνει αυτό που ξεκίνησαν τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών όταν έφτασαν στην Αθήνα. Υπερασπίζεται την «συνέχιση του προγράμματος», αναφέρει το Μαξίμου.

maksimou-as-min-prospathei-i-nd-na-mas-empleksei-sto-mnimoniako-parelthon
|
SHARE THIS
0
SHARES

Την διαχωριστική γραμμή μεταξύ του Μνημονίου και της παράτασης της δανειακής σύμβασης προσπαθεί να τραβήξει το Μέγαρο Μαξίμου μετά την έντονη αντιπαράθεση που υπήρξε με τη ΝΔ για το κείμενο της σύμβασης.

Κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου τονίζουν ότι το Μνημόνιο τελείωσε στις 25 Ιανουαρίου και η νέα ελληνική κυβέρνηση υπέγραψε παράταση της δανειακής σύμβασης με βάση την απόφαση του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου.

Οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν ότι σύμφωνα με την απόφαση αυτή η διαπραγμάτευση γίνεται στη βάση των μεταρρυθμίσεων που προτείνει η ελληνική πλευρά. «Η λίστα αυτή δεν περιλαμβάνει υφεσιακά μέτρα, πολύ περισσότερο δεν περιλαμβάνει μέτρα περικοπής συντάξεων και μισθών καθώς και μέτρα περαιτέρω απορρύθμισης της αγοράς εργασίας», αναφέρουν οι πηγές του Μαξίμου και ξεκαθαρίζουν ότι «η λίστα που θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες θα είναι το επεξεργασμένο μεταρρυθμιστικό εθνικό σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης».

«Θεωρούν ότι δεν άλλαξε τίποτα»

«Αν είχαμε υπογράψει συνέχιση του Μνημονίου, τότε ποιος ο λόγος των διαπραγματεύσεων; Η νέα ελληνική κυβέρνηση, απλά θα συνέχιζε να εφαρμόζει όσα της κληροδότησε η προηγούμενη κυβέρνηση», αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι και τονίζουν ότι «είναι φανερό σε όλους ότι κάτι τέτοιο δεν γίνεται –το αντίθετο. Θυμίζουμε τους νόμους που έχουν ψηφιστεί και αφορούν την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και τη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες όφειλες –κι αυτό σε αντιδιαστολή με το mail Χαρδούβελη».

Κυβερνητικοί κύκλοι επιτίθενται εκ νέου στον Αντώνη Σαμαρά και τον κατηγορούν ότι «στην ουσία κάνει αυτό που ξεκίνησαν να κάνουν τα τεχνικά κλιμάκια όταν έφτασαν στην Αθήνα. Παρά την απόφαση της 20ης Φεβρουαρίου –που δεν μιλάει για ολοκλήρωση του «τρέχοντος προγράμματος»- ο κ. Σαμαράς και τα τεχνικά κλιμάκια θεωρούσαν πως στις 25 Ιανουαρίου δεν άλλαξε απολύτως τίποτα στη χώρα. Γι’ αυτό ακριβώς ο Πρωθυπουργός απέστειλε την επιστολή στους Ευρωπαίους ηγέτες και συγκλήθηκε η «επταμερής συνάντηση» στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής, στις Βρυξέλλες. Για να αποσαφηνιστεί το περιεχόμενο της απόφασης 20ης Φεβρουαρίου. Και αυτό ακριβώς έγινε» σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Καλούν δε την αξιωματική αντιπολίτευση να συμβάλει στην προσπάθεια της κυβέρνησης προκειμένου να πάρει ανάσα η ελληνική κοινωνία, και «να μην προσπαθεί, έστω και μέσω ρητορικών σχημάτων, να εμπλέξει την χώρα στο μνημονιακό παρελθόν. Κατανοητή η δύναμη της συνήθειας, κατανοητή και η αδυναμία αντιπολίτευσης», σημειώνουν οι ίδιες πηγές.  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook