Μαξίμου: Damage control για την υπόθεση Διαματάρη

Το ζήτημα της παραίτησης Διαματάρη αποτέλεσε ένα πρώτο «Crash test» τόσο για το επικοινωνιακό επιτελείο όσο και για τα κυβερνητικά στελέχη.

maksimou-damage-control-gia-tin-upothesi-diamatari
SHARE THIS
0
SHARES

Το ζήτημα της παραίτησης Διαματάρη αποτέλεσε ένα πρώτο «Crash test» τόσο για το επικοινωνιακό επιτελείο όσο και για τα κυβερνητικά στελέχη. Η έστω και καθυστερημένη απόφαση για την απομάκρυνση του υφυπουργού Εξωτερικών έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αποφασισμένος να μην κάνει πίσω σε κρούσματα που βλάπτουν την εικόνα της κυβέρνησης. «Ο πρωθυπουργός πάνω από όλα βάζει το σωστό» τόνιζαν κυβερνητικές πηγές. 

Ο Αντώνης Διαματάρης δεν ήταν ένα τυχαίο πρόσωπο αλλά προσωπικός φίλος της οικογένειας Μητσοτάκη και η επιλογή του πρωθυπουργού να του αναθέσει τον κρίσιμο χαρτοφυλάκιο της ομογένειας δεν ήταν τυχαία καθώς ως εκδότης τους «Εθνικού Κήρυκα» γνωρίζει τον συγκεκριμένο χώρο καλύτερα από τον καθένα. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν περίμενε αυτή την εξέλιξη και η δυσφορία ήταν έντονη από την στιγμή που η κυβέρνηση εκτέθηκε από ένα πρόσωπο εμπιστοσύνης με το οποίο υπήρχαν φιλικοί δεσμοί. Σύμφωνα με πληροφορίες το γραφείο του πρωθυπουργού ζήτησε διευκρινήσεις δύο φορές από τον μέχρι πρότινος υφυπουργό Εξωτερικών με τον Αντώνη Διαματάρη να είναι καθησυχαστικός για τους τίτλους σπουδών του. 

Στο Μαξίμου ανέμεναν πως από την πρώτη στιγμή που πήρε δημοσιότητα το ζήτημα ο ίδιος θα έβγαινε μπροστά και δεν θα έφερνε σε δύσκολη θέση τον πρωθυπουργό τον οποίο όφειλε να τον είχε ενημερώσει πριν καθίσει στην υπουργική καρέκλα. Παράλληλα εκτός από το θέμα με τους τίτλους σπουδών  εμφανίζεται ως CEO σε δύο εταιρείες στις ΗΠΑ κάτι που είναι ασυμβίβαστο. Σύμφωνα με το άρθρο 81 του Συντάγματος αναφέρεται χαρακτηριστικά «Οποιαδήποτε  επαγγελματική δραστηριότητα των μελών της Κυβέρνησης, των Υφυπουργών και του Προέδρου της βουλής αναστέλλεται κατά τη διάρκεια της άσκησης των καθηκόντων τους». 

Μάλιστα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τον στήριξε απόλυτα, ωστόσο οι αποκαλύψεις συνεχίστηκαν, όπως και οι πιέσεις από τα κόμματα τις αντιπολίτευσης και τα social media έγιναν εντονότερες. Το γεγονός ότι επιχειρήθηκε να αμφισβητηθεί η ξεκάθαρη θέση του πρωθυπουργού περί αριστείων, ήταν εκείνο που ενόχλησε ιδιαίτερα το Μαξίμου που έλαβε την δύσκολη απόφαση να παραιτήσει τον Αντώνη Διαματάρη που είχε ένα κομβικό ρόλο.  

«Ξεσκονίζουν» τα βιογραφικά 

Το ζήτημα με την υπόθεση Διαματάρη θορύβησε το Μαξίμου που άρχισε να «ξεσκονίζει» εκ νέου τα βιογραφικά προκειμένου να μην δοθούν άλλες λαβές στην αντιπολίτευση για να ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση για μικροπολιτική εκμετάλλευση. Ανάλογη περίπτωση, σε πιο χαμηλή βέβαια κλίμακα, ήταν το θέμα που προέκυψε με τον 80χρόνο Κώστα Πατέρας που αναγκάστηκε και αυτός σε παραίτηση πριν αναλάβει διοικητής στο νοσοκομείο Καρδίτσας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ξεκαθαρίσει προς κάθε κατεύθυνση πως δεν πρόκειται ανεχτεί παρόμοια κρούσματα και έχει δώσει εντολή στους συνεργάτες του να είναι ιδιαιτέρως προσεχτικοί.    

 

Φωτό: Ευρωκίνηση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook