Μαξίμου: Ευσεβείς πόθοι ο σεισμός & τα εκατομμύρια διαδηλωτών

Το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού αποτιμά σε ανακοίνωσή του το συλλαλητήριο με βολές σε Σαμαρά και Μητσοτάκη.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Το σχόλιο του πρωθυπουργού για το συλλαλητήριο επικεντρώθηκε στην υποδεέστερη από το αναμενόμενο παρουσία του κόσμου με  τη φράση «Ο «σεισμός» και τα εκατομμύρια διαδηλωτών που φαντάστηκαν οι διοργανωτές και ο κ. Σαμαράς με τον κ. Μητσοτάκη, που ήθελαν να καπηλευθούν το συλλαλητήριο, παρέμειναν ευσεβείς πόθοι».

Κατά τα άλλα ο κ. Τσίπρας δηλώνει πως η κυβέρνηση του θα τηρήσει αταλάντευτα την μέχρι τώρα στάση της « με πατριωτική ευθύνη γιατί κάθε άλλη μόνο σε εθνικές ήττες μπορεί να καταλήξει»

Ολόκληρη η δήλωση του πρωθυπουργού   

   « Το συλλαλητήριο για το ονοματολογικό συγκέντρωσε, όπως αναμενόταν, αρκετές χιλιάδες πολιτών στο Σύνταγμα.

Ο «σεισμός» και τα εκατομμύρια διαδηλωτών που φαντάστηκαν οι διοργανωτές και ο κ. Σαμαράς με τον κ. Μητσοτάκη, που ήθελαν να καπηλευθούν το συλλαλητήριο, παρέμειναν ευσεβείς πόθοι. Ας λύσουν μεταξύ τους τα εσωκομματικά τους.

Η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, που το παρακολούθησε από τους τηλεοπτικούς του δέκτες, ανεξαρτήτως απόψεων συγκλίνει στην εκτίμηση ότι τα μείζονα θέματα της εξωτερικής πολιτικής δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με οδηγό το φανατισμό και τη μισαλλοδοξία.

Γνώμονας της κυβέρνησης είναι το πατριωτικό συμφέρον, η μετριοπάθεια, η σύνεση και η επιμονή σε καθαρές θέσεις με στόχο τη συνεργασία, τη συνεννόηση και την συνανάπτυξη.

Αυτή την στάση θα τηρήσει αταλάντευτα η ελληνική κυβέρνηση με πατριωτική ευθύνη γιατί κάθε άλλη μόνο σε εθνικές ήττες μπορεί να καταλήξει.

Κοτζιάς: Συνεχίζω με ήσυχη τη συνείδηση

Την διάψευση των δημοσκοπήσεων και την «γύμνια της ΝΔ»  εισέπραξε ως βασικά μηνύματα του συλλαλητηρίου ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς όπως τα καταγράφει σε tweet του.

Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας αλλά και του ΠΡΑΤΤΩ μιλάει για την επιλογή εκατομμυρίων ελλήνων πατριωτών (προφανώς όσων δεν πήγαν στο συλλαλητήριο) και διαβεβαιώνει πως με ήσυχη τη συνείδηση θα συνεχίσει τη διαπραγμάτευση για το καλό της πατρίδας.         

  

 

 

ΣΥΡΙΖΑ: Εθνικιστικό και μισαλλόδοξο το μήνυμα του συλλαλητηρίου  

Εξάλλου σε ανακοίνωσή του το κυβερνών κόμμα αναφέρει πως το συλλαλητήριο διέψευσε τις προσδοκίες των διοργανωτών του και επισημαίνει πως «Το εθνικιστικό και μισαλλόδοξο μήνυμα που εξέπεμψαν οι ομιλίες, η παρουσία σύσσωμης της Χρυσής Αυγής καθόρισαν το μήνυμά του». 

 Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ 

Το σημερινό συλλαλητήριο διέψευσε πλήρως τις προσδοκίες των διοργανωτών του, οι οποίοι όλες τις προηγούμενες μέρες ανέβασαν πολύ ψηλά τον πήχη της μαζικότητας, συνεπικουρούμενοι από μια μεγάλη μερίδα των ΜΜΕ, που λειτούργησαν ως χορηγός επικοινωνίας του.

Το εθνικιστικό και μισαλλόδοξο μήνυμα που εξέπεμψαν οι ομιλίες, η παρουσία σύσσωμης της Χρυσής Αυγής καθόρισαν το μήνυμά του. Επιπλέον, η παρουσία του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, ανέδειξε την τυχοδιωκτική στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο δεν διστάζει να τζογάρει σε πλήρη ευθυγράμμιση με την ακροδεξιά για να διχάσει τον ελληνικό λαό και να εκμεταλλευτεί τις πατριωτικές ανησυχίες του. Η στάση του Κ. Μητσοτάκη στο ζήτημα αυτό αποτελεί μνημείο υποκρισίας και ανευθυνότητας, καθώς δεν τολμά να καταθέσει στον δημόσιο διάλογο ξεκάθαρη θέση για το θέμα της ονομασίας, παρόλο που κατά το πρόσφατο παρελθόν το διαχειρίστηκε η ΝΔ ως κυβέρνηση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τις προσπάθειες της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας της γείτονος χώρας. Η ειρηνική συνύπαρξη των λαών, η ασφάλεια και η σταθερότητα στα Βαλκάνια αποτελεί το ισχυρότερο εχέγγυο για την εξασφάλιση των εθνικών συμφερόντων και εκφράζει το αίτημα της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού για ένα μέλλον πέρα από αδιέξοδους και ανώφελους απομονωτισμούς.