Ο Μανιαδάκης κατονόμασε τους μάρτυρες με την «κουκούλα»

Ο μάρτυρας ο οποίος βρίσκεται για τρίτη συνεχή ημέρα ενώπιον των μελών της επιτροπής φέρεται να δήλωσε ότι δεν έχει καμία αμφιβολία για τον ισχυρισμό του αυτό.

maniadakis-destempasidis-kai-maraggeli-oi-duo-prostateuomenoi-martures
|
SHARE THIS
0
SHARES

Τα πρώην στελέχη της Novartis Μαρία Μαραγγέλη και Φιλίστωρ Δεστεμπασίδη που έχουν καταθέσει στην προανακριτική επιτροπή ταύτισε με τους δύο προστατευόμενους μάρτυρες, Κελέση και Σαράφη,  ο Νίκος Μανιαδάκης.

Ο μάρτυρας ο οποίος βρίσκεται για τρίτη συνεχή ημέρα ενώπιον των μελών της επιτροπής φέρεται να δήλωσε ότι δεν έχει καμία αμφιβολία για τον ισχυρισμό του αυτό, καθώς επανέλαβε ότι τους έχει δει και τους δύο, εξέφρασε την άποψη ότι και οι δύο δεν πληρούν τις προυποθέσεις.

Ο Νίκος Μανιαδάκης φέρεται να αναφέρθηκε εκ νέου στους χειρισμούς της Ελένης Τουλουπάκη λέγοντας ότι έψαχνε συγκεκριμένα πρόσωπα για συγκεκριμένη περίοδο. Σε ότι αφορά τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων φέρεται να είπε ότι γίνονταν εκτός από το διαμέρισμα κοντά στην Μιχαλοκοπούλου ακόμα και σε αυτοκίνητα.

Ο μάρτυρας φέρεται να παραλλήλισε την εμπλοκή του στην υπόθεση με κινηματογραφική ταινία.  Σύμφωνα με πληροφορίες έδωσε «πάσα» στην Ευαγγελία Λιακούλη (ΚΙΝΑΛ) να τον ρωτήσει αν υπήρχε σκηνοθέτης; Εκείνος φέρεται να απάντησε ότι υπήρχε συντονιστής. Φέρεται να δικαιολόγησε την θέση του αυτή προτάσσοντας το σκεπτικό ότι αυτοί που έκαναν αυτά που έκαναν θα είχαν κάποιο λόγο.

O Nίκος Μανιαδάκης φέρεται να έδωσε λεπτομέρειες για τις καταθέσεις του στις αμερικανικές αρχές.  Σύμφωνα με πληροφορίες υποστήριξε ότι ήταν οι Έλληνες εισαγγελείς που τον προέτρεψαν να συνεργαστεί με τους Αμερικανούς.

Του είπαν ότι και οι άλλοι δύο μάρτυρες συνεργάζονται με τους Αμερικανούς. Η πρώτη συνάντηση έγινε μόνο με έναν σε ένα γραφείο. Μετά οργανώθηκε το ταξίδι του στη Βιέννη. Πήγε μόνος νου. Τα εισιτήρια του τα έστειλαν από Αμερική και το ξενοδοχείο το έκλεισα μόνος του. Το ξενοδοχείο συνδεόταν με την αμερικανική πρεσβεία με μια πόρτα εσωτερική και εκεί κατέθετα, στην Πρεσβεία, για δυόμιση μέρες. Είχε ενημερώσει τους Έλληνες εισαγγελείς και γνώριζαν τι κατέθετε. Το ίδιο έγινε και με την κατάθεση του στο Νιού Τζέρσει.

Λίγο μετά τις τέσσερις το απόγευμα ολοκληρώθηκε η τριήμερη κατάθεση του Νίκου Μανιαδάκη στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής. Ο μάρτυρας φέρεται να επέμεινε στο ρόλο της Ελένης Τουλουπάκη και της ομάδας του εισαγγελέων σε ότι αφορά τη προσπάθεια ενοχοποίησης πολιτικών προσώπων. Φέρεται να επανέλαβε ότι είχε υποστεί πιέσεις για να τους βάλει στο κάδρο, αλλά και ότι οι εισαγγελείς στην προσπάθεια τους να αποσπάσουν τις πληροφορίες που επιδίωκαν του έλεγαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επανεκλεγεί κυβέρνηση και ότι ορισμένοι εκ των πολιτικών δε θα επανεκλεγούν ή ότι θα πάνε φυλακή.

Ο καθηγητής Δημόσιας Υγείας ο οποίος για ένα διάστημα είχε την ιδιότητα του προστατευόμενου μάρτυρα μίλησε επί μακρόν και για τις καταθέσεις που έδωσε σε Ελλάδα και Αμερική.

Σε ότι αφορά την Ελλάδα είπε ότι γίνονταν σε διαμέρισμα κοντά στην Μιχαλακοπούλου, αλλά ακόμα και σε αυτοκίνητο. Σε ότι αφορά την Αμερική άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι οι δύο πλευρές είχαν συνεργασία. Μάλιστα φέρεται να είπε ότι ήταν οι Έλληνες εισαγγελείς που τον προέτρεψαν να συνεργαστεί με τους Αμερικανούς.

Ο μάρτυρας φέρεται να παραλλήλισε την εμπλοκή του στην υπόθεση με κινηματογραφική ταινία.  Σύμφωνα με πληροφορίες έδωσε «πάσα» στην Ευαγγελία Λιακούλη (ΚΙΝΑΛ) να τον ρωτήσει αν υπήρχε σκηνοθέτης; Εκείνος φέρεται να απάντησε ότι υπήρχε συντονιστής. Φέρεται να δικαιολόγησε την θέση του αυτή προτάσσοντας το σκεπτικό ότι αυτοί που έκαναν αυτά που έκαναν θα είχαν κάποιο λόγο.

Μετά τον Νίκο Μανιαδάκη σειρά έχει ένας από τους βασικούς κρίκους της υπόθεσης ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιάννης Αγγέλης.

Ο κ. Αγγελής είχε καταγγείλει σωρεία παραβάσεων στις έρευνες για την εμπλοκή πολιτικών προσώπων στη υπόθεση της Novartis, καθώς και για την ενοχοποίηση πολιτικών αντίπαλων της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ από το σύστημα Ρασπούτιν.

Η κατάθεση του στην προανακριτική επιτροπή έχει προσδιοριστεί για την ερχόμενη Τρίτη.

 

Φωτό: Ευρωκίνηση 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook