Follow us

Μαργαρίτα Παπανδρέου: Χάρηκα όταν έμαθα πως ονόμασαν "Μιμή" ένα γαϊδούρι

Με ομιλητές τον Νίκο Παπανδρέου και το Θεόδωρο Πάγκαλο παρουσιάζεται σήμερα το βράδυ το αποκαλυπτικό βιβλίο της Μαργαρίτας Παπανδρέου "'Ερωτας και εξουσία".

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Μαργαρίτα Παπανδρέου: Χάρηκα όταν έμαθα πως ονόμασαν 'Μιμή' ένα γαϊδούρι

To βιβλίο της 92χρονης Μαργαρίτας Παπανδρέου «Έρωτας και εξουσία», που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Πατάκη παρουσιάζεται απόψε στο βιβλιοπωλείο Ιανός, στην Αθήνα (Σταδίου 24), στις 8 το βράδυ, με ομιλητές τον τέως αναπληρωτή γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Σωτήρη Μουσούρη, τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρο Πάγκαλο, τον γιό της συγγραφέως Νίκο Παπανδρέου, τη συντονίστρια του Κέντρου Έρευνας και Δράσης για την Ειρήνη Φωτεινή Σιάνου και τη δημοσιογράφο Αμαλία Σκέπερς.

Όπως γράφει ο Νίκος Παπανδρέου στον πρόλογο, πρόκειται για μια αφήγηση ενός μεγάλου έρωτα μιας Αμερικανίδας από το Σικάγο για τον άντρα που γνώρισε πριν από πολλά χρόνια σε μια αίθουσα αναμονής ενός οδοντιάτρου στη Μιννεσότα το 1948. Αφηγείται επίσης τον βίο και το έργο της ίδιας, τις πλούσιες πολιτικές της δραστηριότητες αλλά και τις περίπλοκες καταστάσεις -τόσο σε προσωπικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο- που πυροδότησε το πολύκροτο διαζύγιο από τον άνθρωπο στον οποίο είχε αφιερωθεί εξ' ολοκλήρου επί τέσσερις δεκαετίες.

Μαργαρίτα Παπανδρέου: Χάρηκα όταν έμαθα πως ονόμασαν "Μιμή" ένα γαϊδούρι

Αποφεύγοντας να αναφέρει -όπως και η μητέρα του- το όνομα της Δήμητρας Λιάνη-Παπανδρέου, συνεχίζει: «Το διαζύγιο Μαργαρίτας-Ανδρέα (και στη συνέχεια ο γάμος του Ανδρέα με νεότερή του γυναίκα) όχι μόνο κυριάρχησε στα πρωτοσέλιδα στην Ελλάδα, αλλά έκανε και τον γύρο του κόσμου. Ήταν ένα διαζύγιο στο οποίο έπρεπε να πάρουν θέση όχι μόνο φίλοι και συγγενείς, αλλά και όλη η χώρα».

Και ο Νίκος Παπανδρέου καταλήγει με ένα εκπληκτικό στιγμιότυπο: «Λίγο μετά τον θάνατο του πατέρα μου το 1996, είχαμε φάει μαζί στο Καστρί, και έπειτα από μια μακρά συζήτηση σηκώθηκα και έφυγα. Στην αυλή στάθηκα στο παράθυρο και κοίταξα μέσα. Περίμενα να τη δω σκυμμένη στο τραπέζι, να την έχει καταπλακώσει η στενοχώρια επειδή είχε μόλις φύγει ο άντρας της ζωής της. Είδα κάτι άλλο. Είχε σηκωθεί και χόρευε ‒ ολομόναχη. Όχι έξαλλα, αλλά με αργές, συρτές κινήσεις. Ίσως σκεφτόταν τον άντρα της. Μπορεί και να χόρευε μαζί του. Τούτο το βιβλίο μιλάει γι' αυτόν ακριβώς τον χορό».

Το βιβλίο των 536 σελίδων μεταφράστηκε στα ελληνικά από την Μαριάνθη Αλεξίου και αποτελεί μια ερωτική εξομολόγηση προς έναν ηγέτη που ήταν ερωτευμένος με την εξουσία...

Ακολουθούν αποσπάσματα από χαρακτηριστικά κεφάλαια:

«Όταν ήμουν μικρό κορίτσι, μεγαλώνοντας σ' ένα προάστιο του Σικάγου, δε γνώριζα τίποτα για την Ελλάδα. Σχεδόν αγνοούσα την ύπαρξη άλλων χωρών πέρα από την Αμερική. Η δασκάλα μου της τρίτης δημοτικού στο δημόσιο σχολείο Ουάσινγκτον -η δεσποινίς Κοέν- ήταν εκείνη που γνώρισε σε μένα και στην υπόλοιπη τάξη την Ακρόπολη και τη χώρα που ονομαζόταν «λίκνο της δημοκρατίας». Θυμάμαι την έκπληξή μου, επειδή έως τότε νόμιζα πως η δική μου Αμερική είχε εφεύρει τη δημοκρατία. Όταν τελειώσαμε την ενότητα για την Ελλάδα, μας ανακοίνωσε πως θα διεξαχθεί ένας διαγωνισμός για την καλύτερη ζωγραφιά της Ακρόπολης. Με δεδομένο κάτι που εμφανιζόταν ήδη ως χαρακτηριστικό μου -το να είμαι κάπως αντισυμβατική- τη ζωγράφισα σε όλη της τη δόξα να απλώνεται πάνω στα γαλανά νερά του Αιγαίου. Κέρδισα τον διαγωνισμό».

Μαργαρίτα Παπανδρέου: Χάρηκα όταν έμαθα πως ονόμασαν "Μιμή" ένα γαϊδούρι - εικόνα 2

ΟΧΙ ΠΙΑ Η ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑ

- Απόσπασμα ημερολογίου 26 Μαΐου 1987

«Καθ' όλη τη διάρκεια του Μαΐου είχα μια μόνιμη αίσθηση μη πραγματικότητας. Η εικόνα ήταν οι δύο σύζυγοι να κάθονται και να συζητούν μεταξύ τους, ενώ ο άντρας στην ουσία ζούσε με μια άλλη γυναίκα κάπου αλλού. Θα συζητούσαμε για την πολιτική, τα παιδιά μας και κάποιες φορές για την αεροσυνοδό. Ήταν τρελό, εντελώς αλλόκοτο. Σκέψου ο Ρόναλντ Ρέιγκαν να ζει στον Λευκό Οίκο, ας πούμε με τη γραμματέα του, και να επισκέπτεται από καιρού εις καιρόν τη Νάνσυ στο Μπλερ Χάουζ. Ψάχνω βαθιά στην ψυχή μου όχι για να καταλάβω τον Ανδρέα, αλλά τον εαυτό μου. Ο Κώστας δεν μπορούσε να βοηθήσει. Μου είπε: «Είναι απλό, τον αγαπάς και δε θέλεις να πληγωθεί». Αυτό ήταν αλήθεια. Αλλά ήταν κάτι παραπάνω. Πηγαίνει πίσω στην πατριαρχική νοοτροπία, σε συμπεριφορές που έχουν εντυπωθεί μέσα μου όταν ήμουν παιδί και που δεν μπορώ να αλλάξω. Πρέπει να έχεις άντρα. Μην τον χάσεις. Είσαι η κόλλα που κρατάει ενωμένη την οικογένεια. Είναι δική σου ευθύνη.

Ή μήπως έχει να κάνει με την κτητικότητα, με τον έλεγχο; Ξέρω πως είμαι πολύ προστατευτική απέναντι στον Ανδρέα, σαν να ήταν ένα από τα παιδιά μου. Κάνουμε τους άντρες να εξαρτώνται από μας, κάτι που μας κάνει να αισθανόμαστε σημαντικές, δυνατές. Αναρωτιέμαι αν αυτό είναι που φοβάμαι να χάσω. Κάποιοι πιστεύουν ότι δε θέλω να χάσω την κοινωνική μου θέση, πως μένω λόγω της φιλοδοξίας μου. Έχω φιλοδοξία - να κάνω θετικά πράγματα για τη χώρα, για τον κόσμο. Το ότι είμαι Πρώτη Κυρία βοήθησε, αλλά έχω χτίσει το δικό μου όνομα και δε χρειάζομαι πλέον τον τίτλο. Ποτέ δε νοιάστηκα για τον τίτλο ή το στάτους μου, επειδή ποτέ δεν προσδιόριζα με αυτούς τους όρους τον εαυτό μου. Απ' όσο ξέρω, είμαι ακόμα η Μάγκι, η σερβιτόρα που βρέθηκε στην κορυφή της σκάλας, αλλά που θα ήταν ευχαριστημένη αν εγκατέλειπε τον τίτλο εφόσον μπορούσε να συνεισφέρει σε σημαντικά θέματα.

Ανακαλύπτω πως είμαι σχετικά μόνη, μιας και ελάχιστοι έχουν αυτό τον τρόπο σκέψης. Οι περισσότεροι απ' όσους είναι στο κόμμα προσπαθούν να παραμείνουν στη θέση τους. Δε θέλουν να τα βάλουν με το αφεντικό. Δε θέλουν να επωμιστούν το κόστος. Έχουν μια κοντόφθαλμη άποψη - είναι πιο εύκολο, πιο βολικό. Οι αληθινοί φίλοι, αυτοί με τους οποίους μπορώ να μιλήσω ανοιχτά για τα συναισθήματα και τις σκέψεις μου, με συμβούλεψαν: «Μην το φτάσεις στα άκρα. Ξέροντας τη συμπεριφορά του Ανδρέα απ' το παρελθόν, γιατί να το σπρώξεις; 'Ασε αυτόν να κάνει το βήμα, να πάρει την πρωτοβουλία. Συνέχισε να ασχολείσαι με τις τόσο σημαντικές δραστηριότητές σου. Αδιαφόρησε, μη δίνεις σημασία».

Εύκολο στα λόγια. Αλλά πώς θα το αντέξει το στομάχι μου;».

Μαργαρίτα Παπανδρέου: Χάρηκα όταν έμαθα πως ονόμασαν "Μιμή" ένα γαϊδούρι - εικόνα 3

ΤΕΤ Α ΤΕΤ ΓΙΑ ΕΡΩΤΑ ΚΑΙ ΑΡΡΩΣΤΙΑ

«Είχα μια εβδομάδα να σκεφτώ την επόμενη συνάντησή μας. Το μόνο πράγμα που μου έφτιαξε τη διάθεση εκείνο το διάστημα ήταν όταν έμαθα πως κάποιος στην Ελλάδα είχε δώσει σ' ένα άλογο -ή μήπως ήταν γαϊδούρι;- το όνομα της αεροσυνοδού, χρησιμοποιώντας το παρατσούκλι της, «Μιμή».

Στις 10 Αυγούστου πήγα στο σπίτι/γραφείο του γύρω στις 7 το απόγευμα με ταραχή και με ένα αίσθημα λύπης. Αυτή επρόκειτο να είναι η τελευταία συνάντηση για την αποσαφήνιση της σχέσης μας από δω και στο εξής. Μόλις μπήκα στο δωμάτιο, ο Ανδρέας είπε: «Διακρίνω μια νευρικότητα». Αναρωτήθηκα τι στο καλό περίμενε να δει. Μια γυναίκα να πετάει στα σύννεφα από ευτυχία; Αγνόησα την παρατήρηση.

«Πώς είναι η υγεία σου;» Αυτό ήταν το θέμα που δημιουργούσε τα λιγότερα προβλήματα μεταξύ μας, αλλά στην πραγματικότητα ανησυχούσα σοβαρά για την υγεία του. Γνωρίζω πως κάποιες γυναίκες, όταν βρίσκονται σε περίοδο διαμάχης πριν από το διαζύγιό τους, επιθυμούν να δουν τους συζύγους τους στη φυλακή ή να πάθουν ένα σοβαρό ατύχημα ή να αρρωστήσουν. Τέτοιο μίσος δεν έχω νιώσει ποτέ - για κανέναν.

«Η υγεία μου, σε γενικές γραμμές, είναι καλή, αλλά αυτά τα φάρμακα που μου έδωσε ο Κώστας, που φυσικά αρνείται την πιθανότητα, φαίνεται πως είχαν τοξική επίδραση στον μυ της καρδιάς μου».

«Ω Θεέ μου!»

«Και από κει απορρέουν κι όλα τα άλλα θέματα».

«Αλήθεια; Ανδρέα, δεν μπορώ να το πιστέψω... Μίλησα με τον Κώστα και μου είπε πως δεν υπάρχει περίπτωση η αγωγή να σου προκάλεσε καρδιολογικά προβλήματα... Έψαξε και μέσω ίντερνετ για το θέμα. Κανένας δεν είχε ποτέ παρενέργειες απ' τα χάπια που σου έδωσε. Τέλος πάντων… Έχει περάσει τώρα;»

«Έκανα τσεκάπ, και η κατάσταση είναι καλύτερη. Έχω, όμως, αυτό το πρήξιμο και μου δίνουν ισχυρότερα φάρμακα για να ξεπεράσω την αφυδάτωση. Υπάρχει, νομίζω, μια βελτίωση όσον αφορά την κινητικότητά μου και κατά τα άλλα μια δυσκολία…»

«Έκανες λεπτομερή εξέταση; Καρδιά, κυκλοφορία αίματος, αρτηρίες;»

«Δε χρειάζεται. Όλο αυτό, όπως σου είπα, προέκυψε απ' τα χάπια που πήρα».

Ήταν φανερό πως αρνιόταν να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα, και αποφάσισα να αλλάξω θέμα και να μπω στην καρδιά του ονομαζόμενου χωρισμού μας. Ακολούθησε μια σοβαρή συζήτηση για το μέλλον μου. Κάποια στιγμή επανήλθα σε μια δήλωση που είχα κάνει σε προηγούμενη αντιπαράθεσή μας: «Καταλαβαίνω πως αυτή η κουβέντα που κάνουμε γίνεται επειδή έχεις ερωτευτεί».

«Όχι, δεν έχω ερωτευτεί. Εδώ κάνεις λάθος».

«Μπορώ να το καταλάβω επειδή κι εμείς ερωτευτήκαμε και ξέρω πώς είναι να σε ερωτεύεται κάποια και πώς αντιδράς εσύ κάτω από τέτοιες συνθήκες». Αυτό το τελευταίο ήταν ένα συναισθηματικό παιχνίδι με ένα είδος γυναικείας πονηριάς - κάτι που δε με χαρακτηρίζει. Μάλλον θα υπάρχει στο βάθος της προσωπικότητάς μου και το είχα αφήσει να ξεγλιστρήσει ανοίγοντάς του την πόρτα. «Σε κάθε περίπτωση, χαίρομαι που ακούω ότι δεν είναι κάτι σοβαρό, καθώς το να συνδέσεις τον εαυτό σου μαζί της θα ήταν καταστροφικό για σένα, για τη χώρα. Και το λέω όχι επειδή τη βλέπω σαν αντίζηλο, αλλά επειδή είναι η αντικειμενική αλήθεια».

Τον είδα σκεφτικό.

«Ας πάμε στο κυρίως θέμα. Δεν είμαι μια "ανεξάρτητη" γυναίκα, όπως με περιέγραψες. Η ανεξαρτησία απαιτεί χρήματα. Θα χρειαστώ τη βοήθειά σου και μια δέσμευση πως θα στηρίξεις τα παιδιά που δεν έχουν ακόμα δικό τους εισόδημα».

«Πιστεύεις ότι δε θα το έκανα;»

«Όχι. Απλώς προσπαθώ να είμαι ξεκάθαρη με τους όρους. Μιλάω ως γυναίκα που πρέπει να εξασφαλίσει το μέλλον της… Έκανα τη χαζομάρα που λέω σε όλες τις γυναίκες να μην κάνουν. Δεν προσπάθησα ποτέ να είμαι οικονομικά ανεξάρτητη. Δεν έχω ασφάλεια υγείας. Δεν έχω δουλειά. Δεν έχω σύνταξη. Αν σου συμβεί κάτι, αυτή θα πάρει τη σύνταξή σου».

«Αφού δε θα την παντρευτώ».

Ήταν η δεύτερη φορά που αρνιόταν ότι θα την παντρευτεί. 'Αρχισα να καταλαβαίνω πως ήθελε μια συμφωνία για να μοιραζόμαστε το σπίτι στο Καστρί, πως θα ήμαστε επίσημα χωρισμένοι, αλλά όχι διαζευγμένοι.

Μαργαρίτα Παπανδρέου: Χάρηκα όταν έμαθα πως ονόμασαν "Μιμή" ένα γαϊδούρι - εικόνα 4

ΑΓΩΝΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΓΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ

«Ημερολόγιο Καστρί 30 Σεπτεμβρίου 1988. Μια πολύ δύσκολη μέρα. Ο Ανδρέας υποβλήθηκε σε μπαϊπάς και αντικατάσταση βαλβίδας και τώρα βρίσκεται εκτός χειρουργείου, στη μονάδα εντατικής θεραπείας. Δεν αμφέβαλλα πως θα κατάφερνε να επιζήσει. Αν και δεν κάνω αστρολογικές προβλέψεις, όταν άκουσα πως η εγχείρησή του είχε προγραμματιστεί για τη μέρα των γενεθλίων μου, χαλάρωσα, και η μουσική στα αυτιά μου έλεγε «Θα τα καταφέρει!». Η μεγαλύτερη αγωνία μου ήταν ότι δεν ήμουν εκεί. Φαινόταν τόσο αφύσικο να μην είμαι στο πλευρό του σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή. Τα παιδιά μού τηλεφωνούσαν συχνά, ενημερώνοντάς με για όσα συνέβαιναν, ξέροντας πόσο πολύ ήθελα να είμαι μαζί του και μαζί τους. Πολλοί από τους φίλους και συνεργάτες του πέρασαν από το σπίτι, με έκδηλη την ανησυχία τους στο πρόσωπο και στη στάση του σώματός τους. Οι περισσότεροι Έλληνες εκδηλώνουν ανοιχτά τα συναισθήματά τους και αυθόρμητα - ένα χαρακτηριστικό της κουλτούρας τους το οποίο θαυμάζω, με δεδομένο το δικό μου αγγλοσαξονικό ταμπεραμέντο. Αν κι έχουν ανακύψει αμφιβολίες για την προσωπικότητα και για τη συναισθηματική του ισορροπία, παραμένει πολύ αγαπητός.

Γύρω στις 12.30 μ.μ. έγινε η πρώτη ανακοίνωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο: «Ο πρωθυπουργός μπήκε στο χειρουργείο για προετοιμασία της εγχείρησης. Αυτό περιλάμβανε την αναισθησία. Λίγο πριν μπει στην αίθουσα, έδειχνε αισιόδοξος, θαρραλέος και ήρεμος. Με εντολή των βρετανικών Αρχών η περιοχή γύρω από τον χώρο του χειρουργείου τέθηκε υπό ισχυρά μέτρα ασφάλειας. Πέντε Έλληνες φρουροί ήταν οι μόνοι στους οποίους επιτράπηκε η παραμονή και μόνο στον διάδρομο».

Νωρίς το βράδυ η Σοφία μού διάβασε την ανακοίνωση: «Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας υπεβλήθη σήμερα σε εγχείρηση για την αντικατάσταση της αρτηρίας αορτής, προκειμένου να βελτιωθεί η καρδιακή του λειτουργία. Η εγχείρηση, η οποία ξεκίνησε σήμερα στις δώδεκα, διήρκεσε εφτά ώρες. Οι γιατροί που συμμετείχαν στην εγχείρηση είναι ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα και την κατάσταση της υγείας του ασθενούς».

Θα προσπαθήσω να κοιμηθώ τώρα. Όνειρα γλυκά, Ανδρέα».

Μαργαρίτα Παπανδρέου: Χάρηκα όταν έμαθα πως ονόμασαν "Μιμή" ένα γαϊδούρι - εικόνα 5

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΑΓΑΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ:

«Στις 23 Απριλίου 1991 ήταν η βάφτιση της εγγονής μου, της κόρης του Γιώργου, και θα ονομάζονταν Μαργαρίτα. Όλη η οικογένεια ήταν καλεσμένη, συμπεριλαμβανομένου του Ανδρέα και της νέας του συζύγου. Δεν τον είχα δει επί δύο περίπου χρόνια, εκτός από την τηλεόραση και μία φορά εξ αποστάσεως σε μια κηδεία. Η οικογένεια κάθισε στην πρώτη σειρά, χωρίζοντάς με από το «ζεύγος» στην άλλη πλευρά. Καθώς περίμενα να ξεκινήσει η λειτουργία, ένιωθα την παρουσία του Ανδρέα κοντά μου. Δεν είχα καθόλου αισθήματα αγανάκτησης ή εχθρότητας. Εξακολουθούσα να νιώθω ένα ισχυρό δέσιμο με κείνον και πιστεύω πως το ίδιο αισθανόταν κι αυτός.

Κυρίως ήθελα να κάνω ένα πράγμα - να σταθώ μπροστά του με τα χέρια μου στους ώμους του, να τον κοιτάξω στα μάτια και να τον ευχαριστήσω για το ταξίδι που κάναμε μαζί. Ήταν πλούσιο, προσφέροντάς μου μια σημαντική σχέση που δε θα μπορούσε ποτέ να διαρραγεί πραγματικά, γεμάτη ρομαντισμό, περιπέτεια, πάθος και ενθουσιασμό. Μου έδωσε επίσης τη δυνατότητα να διερευνήσω τη σημασία του καθήκοντος, του δικαίου, της έλλειψης βίας και τις πνευματικές αξίες που εμπεριέχει το να εργάζεσαι για έναν καλύτερο, υγιέστερο κόσμο. Θα μείνει στην ιστορία ως ένας από τους σπουδαιότερους ηγέτες της σύγχρονης Ελλάδας. Και τέλος μού έδωσε τέσσερα υπέροχα παιδιά.

Το μυστήριο ξεκίνησε και σύντομα είχε τελειώσει. Συνήθως, όταν τελειώνει η λειτουργία, τα μέλη της οικογένειας πηγαίνουν στο ιερό για να συγχαρούν τους γονείς, να φιλήσουν το μωρό και να ευχαριστήσουν τον παπά. Όλοι περιμέναμε να πάνε πρώτοι ο Ανδρέας με την αεροσυνοδό. Θυμήθηκα πως ήταν παράδοση, καθώς έφευγε ο Ανδρέας, να κάνει χειραψία με τον κόσμο στην μπροστινή σειρά. Πήγε πρώτα στη Σοφία, ενώ εγώ προσπάθησα να φαίνομαι βυθισμένη στις σκέψεις μου για να με αγνοήσει - κάτι αντίστοιχο με αυτό που είχα κάνει περπατώντας στο πανεπιστήμιο τη μέρα που ανανεώσαμε τον χαμένο μας έρωτα.

Τον άκουσα να λέει «Μαργαρίτα» και είδα ένα προτεταμένο χέρι. Του έδωσα το δικό μου. Το πήρε και το έσφιξε τρεις φορές. Δεν υπήρξε ανανέωση της σχέσης μας, αν κι έμαθα πως ο Ανδρέας είχε μετανιώσει για τον χωρισμό μας, αλλά αυτή η παλιά χειραψία αγάπης έσβησε επιτέλους τον επίμονο πόνο της καρδιάς μου».

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Όλοι πάνε Ρέντη: Μουσική, φαγητό, ποτό και τέχνη, στο νέο, απροσδόκητο σημείο της Στέγης

Εικαστικές περιηγήσεις, μουσική, φαγητό και ποτό σε ένα νεοσύστατο χώρο από το Ίδρυμα Ωνάση στην καρδιά του Ρέντη.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ 08 Οκτ 2025 | 20:59

"Καρφί" Μητσοτάκη για την απουσία Σαμαρά: "Η ΝΔ είναι στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης εν συνόλω"

Δεν άφησε ασχολίαστη ο Κυριάκος Μητσοτάκης την απουσία του Αντώνη Σαμαρά από την εκδήλωση στο Ωδείο Αθηνών

ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ 08 Οκτ 2025 | 18:55

Ο Αντώνης Σαμαράς δεν παρέστη τελικά μαζί με Μητσοτάκη - Καραμανλή στην παρουσίαση του βιβλίου του Στυλιανίδη

Ο Αντώνης Σαμαράς "εύχεται κάθε επιτυχία στο βιβλίο του Ευριπίδη Στυλιανίδη", αναφέρουν πηγές από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού

ΤΙ ΕΥΧΗΘΗΚΕ 30 Σεπ 2025 | 17:18

Έκλεισε τα 102 η Μαργαρίτα Παπανδρέου - Οι ευχές του Γιώργου Παπανδρέου

Συγκεκριμένα, συνόδευσε τη φωτογραφία με την εξής λεζάντα: "Σε αγαπάμε πολύ. Ευτυχισμένα γενέθλια μητέρα. 102".

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ 27 Οκτ 2025 | 21:07

Το πρώτο crash test για τον Άγνωστο Στρατιώτη - Τι θα γίνει με την παρέλαση και την "αγρυπνία" των συγγενών των θυμάτων στα Τέμπη

Πότε θα εφαρμοστεί στην πράξη ο νέος νόμος για το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη - Όλα έτοιμα για τη μαθητική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου - Αποφασισμένοι οι συγγενείς των θυμάτων για αγώνα "μέχρι τέλους"

ΤΙ ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΟΥΝ 27 Οκτ 2025 | 20:16

ΟΠΕΚΕΠΕ: "Ομοβροντία" της αντιπολίτευσης για την παραίτηση Καϊμακάμη - "Παραδοχή ενοχής της κυβέρνησης"

Ο κ. Καϊμακάμης επικαλείται προσωπικούς λόγους, ωστόσο η απόφασή του έρχεται λίγες ημέρες μετά την κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή, όπου προκάλεσε πολλές αντιδράσεις

"ΤΑ ΣΤΕΡΝΑ ΤΙΜΟΥΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ" 27 Οκτ 2025 | 20:15

Ο Πολάκης απαντά για την κηδεία Σαββόπουλου: "Καλά κάναμε και δεν πήγαμε - Ούτε εκείνος θα ήθελε να πάμε"

Παράλληλα ο Παύλος Πολάκης δημοσίευσε μια φωτογραφία με "την τελευταία φορά που ασχολήθηκα -μετά από αισχρή πρόκληση- με τον εκλιπόντα!"

ΤΙ ΕΙΠΕ 27 Οκτ 2025 | 19:25

28η Οκτωβρίου: Η ανάρτηση της Αφροδίτης Λατινοπούλου με εγκώμια για τον Μεταξά - "Αυτός είπε το ΟΧΙ και όχι ο ελληνικός λαός"

Με αφορμή την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, η πρόεδρος της Φωνής Λογικής, Αφροδίτη Λατινοπούλου, επέλεξε να πλέξει το εγκώμιο του δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά

ΕΧΟΥΝ ΕΡΘΕΙ ΚΟΝΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 27 Οκτ 2025 | 18:40

Ανάρτηση υπέρ Βορίδη από Καρανίκα - Τον αποθεώνει ξανά ο Γεωργιάδης: "Ο μόνος αριστερός που κάνει rebranding"

Ο Άδωνις Γεωργιάδης κάλεσε τους διαδικτυακούς του φίλους να διαβάσουν την ανάρτηση του Νίκου Καρανίκα για τον Μάκη Βορίδη

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ 27 Οκτ 2025 | 13:51

Νάντια Γιαννακοπούλου για παραίτηση Παπαβασιλείου: Καλό είναι να μην βάζουμε τέτοιου είδους αυτογκόλ

"Καλό είναι να μην γίνονται τέτοιου είδους λάθη. Καλό είναι να είμαστε πολύ προσεκτικοί", τόνισε η Νάντια Γιαννακοπούλου.

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ 27 Οκτ 2025 | 13:28

ΟΠΕΚΕΠΕ: Παραιτήθηκε ο Ιωάννης Καϊμακάμης από τη θέση του αντιπροέδρου - Επαιρνε επιδοτήσεις η οικογένειά του

Η παραίτησή του έγινε δεκτή από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Τσιάρα.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 27 Οκτ 2025 | 12:59

Τσουκαλάς για απουσία Ανδρουλάκη από την κηδεία Σαββόπουλου: "Eίχε ανειλημμένη υποχρέωση στο εξωτερικό"

Ο Κώστας Τσουκαλάς έκανε λόγο για μία "εικόνα σκηνοθετημένη ώστε να εγείρει συζητήσεις".

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ 27 Οκτ 2025 | 12:38

Χάρης Δούκας: "Υπάρχουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ που σφιχταγκαλιάζονται με τη ΝΔ - Να μιλήσουμε ακόμα και με τον Τσίπρα"

"Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ενώσει δυνάμεις στην κοινωνία και αφού το ίδιο έχει καθαρή θέση, δεν βρίσκω τον λόγο να μην είναι ανοικτό στον διάλογο" είπε ο κ. Δούκας.

ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 27 Οκτ 2025 | 12:20

Στη Βόρεια Ήπειρο ο Καραμανλής: Επισκέφθηκε τα μνημεία των πεσόντων του '40 [εικόνες]

Ο κ. Καραμανλής βρέθηκε στις Βουλιαράτες και στην Κλεισούρα, όπου διεξήχθη μια από τις πιο κρίσιμες μάχες του ελληνοϊταλικού πολέμου, στο ύψωμα της Τρεμπεσίνας.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ 27 Οκτ 2025 | 11:45

Δρυμιώτης: "Το να είσαι Αριστερός έχει καταλήξει να μην είσαι Έλληνας - Ντροπή που δεν πήγαν στην κηδεία του Σαββόπουλου"

Ο Ανδρέας Δρυμιώτης σχολίασε με αιχμηρό τρόπο την απουσία εκπροσώπων της Αριστεράς από την κηδεία του Διονύση Σαββόπουλου.

ΒΟΥΛΗ 27 Οκτ 2025 | 11:30

Επανακατέθεσε ο Ανδρουλάκης την επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό για την ακρίβεια

Η επίκαιρη ερώτηση είχε κατατεθεί και στις 6 Οκτωβρίου, αλλά δεν είχε οριστεί προς συζήτηση εκείνη την εβδομάδα στην Ώρα του Πρωθυπουργού.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ 27 Οκτ 2025 | 10:55

Δένδιας: "Ερχονται αδυσώπητοι καιροί, πρέπει να έχουμε εθνική δύναμη αποτροπής, αλλιώς μας περιμένει φινλανδοποίηση"

Ο κ. Δένδιας αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι "η 28η Οκτωβρίου αποτελεί ορόσημο της εθνικής μας συνέχειας".

ΦΟΥΡΤΟΥΝΕΣ 27 Οκτ 2025 | 10:10

Γκρίνιες στο ΠΑΣΟΚ: Η απουσία Ανδρουλάκη από την κηδεία Σαββόπουλου και το αυτογκόλ με τον "φιλομητσοτακικό" διευθυντή

Η μουρμούρα πάντως στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ από τα αυτογκόλ είναι και εύλογη και αναμενόμενη.

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 27 Οκτ 2025 | 07:33

Συναγερμός στην κυβέρνηση ενόψει παρελάσεων μετά την επίθεση στον Βορίδη - Στο κόκκινο η πόλωση

Η επίθεση στον πρώην υπουργό Μάκη Βορίδη, "τέντωσε" τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 26 Οκτ 2025 | 22:02

Ζωή Κωνσταντοπούλου στο Σύνταγμα: Μην αγγίζετε τα ονόματα – Λέμε "ναι" στην αξιοπρέπεια, στη ζωή, στη μνήμη, στη δικαιοσύνη

"Τα παιδιά της πρωτοβουλίας "Μέχρι τέλους" πήραν τα πράγματα στα χέρια τους, τα παιδιά που τιμούν τον τόπο του μνημείου, απόψε καθαρίζουν τον χώρο" ανέφερε

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ 26 Οκτ 2025 | 14:48

Ντ. Μπέργκαμ: "Η Ελλάδα αποτελεί έναν εξαιρετικό εταίρο των ΗΠΑ" - Τι είπε για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο κ. Μπέργκαμ αναφέρθηκε εκτενώς στην Ελλάδα, εξάροντας τον ρόλο της χώρας μας στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης.

ΠΑΣΟΚ 26 Οκτ 2025 | 13:57

Τσουκαλάς για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο πρωθυπουργός λειτουργεί ως επισπεύδων της συγκάλυψης

Ο κ. Τσουκαλάς σε δήλωση του ανέφερε ότι "ο συντάκτης της κυριακάτικης ανάρτησης του πρωθυπουργού έχει εν τέλει πολύ χιούμορ".

ΠΤΔ 26 Οκτ 2025 | 13:26

Τασούλας: Η μέρα της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης είναι μέρα δικαίωσης της ενότητας και της ομοφροσύνης του ελληνικού λαού

Δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας μετά το τέλος της επίσημης δοξολογίας στον ναό του Αγίου Δημητρίου.

ΔΙΑΨΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ 26 Οκτ 2025 | 12:24

Οι λεπτές ισορροπίες στη σχέση Μαξίμου - Δένδια

Οι αναγνώσεις περί ρωγμών στις σχέσεις ανάμεσα στο Μέγαρο Μαξίμου και τον κ. Δένδια κυριαρχούν στις συζητήσεις των τελευταίων εικοσιτετραώρων.

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 26 Οκτ 2025 | 10:39

Μητσοτάκης για σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω, όποιο κι αν είναι το πολιτικό κόστος

"Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω, μέχρι να αποκαλυφθούν και να τιμωρηθούν όλοι όσοι έλαβαν παράνομες ενισχύσεις" τόνισε ο πρωθυπουργός.

ΗΧΗΡΕΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ 26 Οκτ 2025 | 09:19

Διονύσης Σαββόπουλος: "Πού ήσουνα χθες Αριστερά μου;" - Η φωτογραφία με τα άδεια καθίσματα στην Μητρόπολη

Κανένας από τους αρχηγούς των αριστερών και κεντροαριστερών κομμάτων δεν βρέθηκε χθες στην Μητρόπολη Αθηνών για την κηδεία του Διονύση Σαββόπουλου.

ΝΕΟΣ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ ΣΤΗ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ 25 Οκτ 2025 | 19:45

Παραιτήθηκε ο Γιώργος Παπαβασιλείου από διευθυντής του γραφείου του Νίκου Ανδρουλάκη μετά τα σχόλια θαυμασμού στην κυβέρνηση

Ο Γιώργος Παπαβασιλείου ανέλαβε τα καθήκοντά του ως διευθυντής του γραφείου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ μόλις χθες.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 25 Οκτ 2025 | 18:15

Aνδρέας Τσούνης για τα τέσσερα χρόνια από τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά: Λείπεις...

Για "μία απώλεια δυσαναπλήρωτη, αναντικατάστατη" κάνει λόγο ο Ανδρέας Τσούνης, σύζυγος της Φώφης Γεννηματά

25 Οκτ 2025 | 16:36

Κυρανάκης: Για το SMS του υπ. Μεταφορών δεν έγινε καμία ανάθεση και δεν δαπανήθηκε από το κράτος ούτε ένα ευρώ

Ο αναπληρωτής υπουργός δηλώνει πως "δεν έγινε καμία ανάθεση και δεν δαπανήθηκε από το κράτος ούτε ένα ευρώ για το SMS

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 25 Οκτ 2025 | 13:49

Μητσοτάκης για την ημέρα πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού: Δεν είναι ιατρική πράξη αλλά πράξη ευθύνης

Όπως επισημαίνει ο πρωθυπουργός, "σχεδόν 900.000 γυναίκες μεταξύ 45 και 74 ετών έλαβαν το σχετικό sms και έκαναν δωρεάν ψηφιακή μαστογραφία"

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 24 Οκτ 2025 | 19:46

Άδωνις Γεωργιάδης: Η απάντησή του για την προσωπική του ζωή - "Παιδιά ψυχραιμία, όλα καλά" [βίντεο]

"Η Ευγενία είναι καταπληκτική μάνα, είμαστε αγαπημένοι. Διαβάζω διάφορα σχόλια στο "X" για την προσωπική μου ζωή" ανέφερε ο υπουργός Υγείας

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ 24 Οκτ 2025 | 19:03

Σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας στην Αττική

Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, συζητήθηκε η λήψη άμεσων πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση των επικείμενων κινδύνων

ΞΑΝΑ ΣΤΑ... ΧΑΡΑΚΩΜΑΤΑ 24 Οκτ 2025 | 18:33

Νέα κόντρα Μπέου - Μακρή : "Κάνει την... Κινέζα για τις επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ" - "Γιωτάς ο πατριώτης, δεν πήγε στρατό"

Ο Αχιλλέας Μπέος ζητά από την Ζέττα Μακρή να απαντήσει για το εάν πήρε επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και εάν ήταν στους δέκα πρώτους που έλαβαν αρωγή για τον Daniel

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ 24 Οκτ 2025 | 17:09

Σκέρτσος για ΟΠΕΚΕΠΕ: Διαχρονικό το πρόβλημα - Κυνική ομολογία ότι γνώριζαν το σκάνδαλο από το 2019, λέει η αντιπολίτευση

"Αυτό που κατάλαβε ο κ. Γερουλάνος[...]χωρίς να εγείρει κανένα ζήτημα για όσα είπα ως προς τα θέματα του ΟΠΕΚΕΠΕ, δεν το κατάλαβε το ΠΑΣΟΚ" λέει ο Άκης Σκέρτσος

ΧΑΡΗΣ ΔΟΥΚΑΣ-ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ 24 Οκτ 2025 | 16:04

Φουντώνει η κόντρα για τον Άγνωστο Στρατιώτη: O Δούκας αναίρεσε τον εαυτό του, λέει η κυβέρνηση- Εξι ανακοινώσεις σε έξι ώρες

Χωρίς τέλος η κόντρα για το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη ανάμεσα σε δήμαρχο Αθηναίων και Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 24 Οκτ 2025 | 15:13

Ανδρουλάκης για ακρίβεια: Από το σούπερ μάρκετ μέχρι το ρεύμα… η αλήθεια είναι μία - Όλα αυτά τα πληρώνεις εσύ

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης επανέλαβε τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 24 Οκτ 2025 | 13:36

Αρπάχτηκαν Γεωργιάδης - Πολάκης: "Ο Φραπές είναι Κρητικός" - "Κολλητός του Αυγενάκη είναι"

Νέο επεισόδιο στην κόντρα του Άδωνι Γεωργιάδη με τον Παύλο Πολάκη, σημειώθηκε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

ΤΟ 2024 24 Οκτ 2025 | 13:31

Η -ιστορική πλέον- συνομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Διονύση Σαββόπουλο: "Η Ελλάδα δεν πεθαίνει και ας έχει πυρετό"

Με ένα βίντεο στο οποίο ο Διονύσης Σαββόπουλος συζητά με τον Βαγγέλη Βενιζέλο για τα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης, ξεκίνησε η χθεσινή εκδήλωση του Κύκλου Ιδεών.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 24 Οκτ 2025 | 13:04
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΚΟΝΤΡΑ 24 Οκτ 2025 | 12:51

Αλαλούμ με τον καθαρισμό του Αγνωστου Στρατιώτη - Στη δικαιοσύνη προσφεύγει ο Δούκας - "Θα κάνουμε ό,τι απαιτείται", λέει το ΥΕΘΑ

Προσφυγή στα αρμόδια δικαστήρια για τον Αγνωστο Στρατιώτη προανήγγειλε ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας.

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 24 Οκτ 2025 | 11:43

Γιαννούλης υπέρ της συμπόρευσης: Να μην υπάρχει στις εκλογές και ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ και κόμμα Τσίπρα

Θέση για τις χθεσινές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, πήρε ο Χρήστος Γιαννούλης.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 24 Οκτ 2025 | 09:55

Μαρινάκης: "Δεν υπάρχει θέμα Δένδια - Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να διακινδυνεύσει τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου"

Κατηγορηματικός ότι "δεν υπάρχει θέμα με τον Νίκο Δένδια" ήταν σε συνέντευξή του σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

ΚΥΚΛΟΣ ΙΔΕΩΝ 24 Οκτ 2025 | 09:40

Ο Βενιζέλος επιμένει για τη "μη διακυβερνήσιμη χώρα" και απαντάει στις αιχμές της κυβέρνησης: "Όντως, θα λέω ό,τι θέλω"

"Ζούμε σε μια περίοδο δημοκρατικής κόπωσης", τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Η απάντησή του στον Παύλο Μαρινάκη.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ 24 Οκτ 2025 | 07:50

Δύσκολη η εφαρμογή του νόμου για τον Αγνωστο Στρατιώτη - Σε ιδιώτες η καθαριότητα μετά τη διαφωνία Δένδια - Δούκα

Τα ΜΑΤ πάντως έκαναν χθες την εμφάνισή τους στο Σύνταγμα, με αφορμή φοιτητική πορεία, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποια παρέμβαση στον χώρο όπου έχουν γραφτεί τα 57 ονόματα των θυμάτων.

ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ 24 Οκτ 2025 | 07:00

Μητσοτάκης: "Οσο η Τουρκία έχει εκκρεμές casus belli απέναντι στην Ελλάδα δεν μπορεί να συμμετάσχει στο SAFE"

Από τις Βρυξέλλες ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε συγκεκριμένα για τη θεσμοθέτηση της ρήτρας διαφυγής και το πρόγραμμα SAFE.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ 23 Οκτ 2025 | 23:10

Δούκας: Ακόμη αναζητείται ο απαιτούμενος σεβασμός στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη

Απάντηση του δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα, στην ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την καθαριότητα στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη

ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ 23 Οκτ 2025 | 22:59

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Σε Ντουμπάι και Gucci πήγαιναν οι επιδοτήσεις - Ο "Φραπές" πήρε 600.000 ευρώ από συνεταιρισμό [βίντεο]

Αγροτικός συνεταιρισμός, του οποίου πρόεδρος ήταν ο Ξυλούρης, του ζητά τώρα τα χρήματα που φέρεται να έχει δανειστεί - 19,6 εκατ. ευρώ πήρε η "παρέα των Γιαννιτσών" μέσα σε λιγότερο από 5 χρόνια

ΠΕΔΙΟ ΜΑΧΗΣ 23 Οκτ 2025 | 22:14

Αγνωστος Στρατιώτης: Πόλεμος ανακοινώσεων Δένδια με Δούκα για το ποιος έχει την ευθύνη της καθαριότητας του Μνημείου

"Αναθέτουμε σε τρίτο την καθαριότητα του Άγνωστου Στρατιώτη", ανακοίνωσε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας - "Ακόμη αναζητείται ο απαιτούμενος σεβασμός στο Μνημείο", η απάντηση του δημάρχου Αθηναίων

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ALPHA 23 Οκτ 2025 | 21:37

Πυρά Ανδρουλάκη σε Μητσοτάκη: "Εκείνος έγινε ουρά των άκρων, της τοξικότητας και του διχασμού"

"Μου προκαλεί αλγεινή εντύπωση ότι ο Πρωθυπουργός χρησιμοποιεί αυτό το σύμβολο για να διχάσει τον ελληνικό λαό", είπε ο Ν. Ανδρουλάκης

ΗΜΕΡΑ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ 23 Οκτ 2025 | 21:18

Στην αγκαλιά του Τσίπρα ο ΣΥΡΙΖΑ: Μόνο τρεις διαφώνησαν με την πρόταση Φάμελλου για συμπόρευση - "Απασφάλισε" ο Πολάκης

Η συντριπτική πλειοψηφία της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος που έκανε ο Σωκράτης Φάμελλος στον Αλέξη Τσίπρα - Ποιοι συμφώνησαν με τον Παύλο Πολάκη που καταγγέλλει διάσπαση

ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 23 Οκτ 2025 | 21:14

Δημοσκόπηση Pulse: Διχασμένοι οι πολίτες για τον Άγνωστο Στρατιώτη - Ποιοι θα ψηφίσουν Τσίπρα και Σαμαρά

Στο 29% η ΝΔ, 15,5 μονάδες διαφορά από το ΠΑΣΟΚ - Στην 6η θέση κατρακύλησε ο ΣΥΡΙΖΑ - Νούμερο 1 πρόβλημα η ακρίβεια - Η δημοσκόπηση της Pulse

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΝΩΣΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ 23 Οκτ 2025 | 21:05

Υπουργείο Άμυνας: Για τον "καλύτερο συντονισμό των αρμοδιοτήτων" οι συναντήσεις Δένδια με Δούκα και Χρυσοχοΐδη

Ένα 24ωρο μετά την ψήφιση της τροπολογίας για τον Άγνωστο Στρατιώτη, ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας, κάλεσε τον δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να συζητήσουν για τον καθαρισμό του μνημείου

ΣΤΟ FACEBOOK 23 Οκτ 2025 | 19:59

Πολάκης εναντίον Φάμελλου: "Εγώ ήμουν και θα είμαι ΣΥΡΙΖΑ - Αυτά που ακούω από τον Τσίπρα δεν με εμπνέουν"

"Εγώ ήμουν και θα είμαι ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και καλώ όλους να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους", έγραψε ο Παύλος Πολάκης μετά την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 23 Οκτ 2025 | 19:06

Δούκας μετά τη συνάντηση με Δένδια για τον Άγνωστο Στρατιώτη: "Ευθύνη της κυβέρνησης πλέον - Καλή τύχη"

Ένα 24ωρο μετά την ψήφιση της τροπολογίας για τον Άγνωστο Στρατιώτη, ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας κάλεσε τον δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ 23 Οκτ 2025 | 19:01

Ροντέο η Βουλή για τον "χρονοκόφτη": Εξαλλη η Κωνσταντοπούλου με... όλους - Μπακογιάννη, Γεροβασίλη, ΚΚΕ, Νέα Αριστερά

"Ο τρόπος σας πολλές φορές δεν μας αφήνει να σας στηρίξουμε", η απάντηση από την Πέτη Πέρκα στην Ζωή Κωνσταντοπούλου

ΤΙ ΕΙΠΕ 23 Οκτ 2025 | 18:49

ΟΠΕΚΕΠΕ: "Βόμβες" από Τυχεροπούλου - Φοβόμουν τον "Φραπέ", πήρε στο σπίτι μου και μίλησε με τα παιδιά μου

"Έχω στείλει μέιλ με τις δεσμεύσεις για τα κτηνοτροφικά και μέσα σε αυτές είναι το ΑΦΜ του κ. Ξυλούρη. Τώρα, πώς από τις δεσμεύσεις βρέθηκε να πληρώνεται..."

ΤΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΟΥΝ 23 Οκτ 2025 | 18:43

Πηγές ΝΔ για την κατάθεση Τυχεροπούλου: "Χωρίς στοιχεία, ονόματα και διευθύνσεις"

"Είναι χαρακτηριστικό ότι η κατάθεσή της προκάλεσε περισσότερα ερωτήματα από όσα έλυσε", αναφέρουν πηγές

ΣΗΜΑ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗΣ 23 Οκτ 2025 | 17:57

"Ανοιγμα" Φάμελλου στον Τσίπρα: Η σχέση του με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να είναι αντιπαραθετική - Στα κάγκελα ο Πολάκης

"Αυτό που θεωρούμε ότι είναι σημαντικό είναι η ενωτική και συνθετική προοδευτική διέξοδος", είπε ο Σωκράτης Φάμελλος για τον Αλέξη Τσίπρα

ΣΦΟΔΡΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ 23 Οκτ 2025 | 17:10

Σφοδρή επίθεση της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση για την κατάθεση Τυχεροπούλου στην εξεταστική επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

"Διαχρονικά "γαλάζιο" το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, σημειώνουν πηγές ΣΥΡΙΖΑ, για σύστημα φόβου, συγκάλυψης και διαφθοράς κάνουν λόγω πηγές ΠΑΣΟΚ

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ 23 Οκτ 2025 | 17:09

Μπαίνει "κόφτης" στο χρόνο ομιλιών στη Βουλή - Αυτές είναι οι αλλαγές στον Κανονισμό

Μεταξύ άλλων, ορίζεται ότι οι υπουργοί και οι πρόεδροι των Κοινοβουλευτικών Ομάδων, πέρα από τον χρόνο που προβλέπεται, θα μπορούν να λαμβάνουν τον λόγο μέχρι τρεις φορές

ΞΑΦΝΙΚΑ 23 Οκτ 2025 | 16:29

Ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με Δούκα και Χρυσοχοΐδη - Πώς θα καθαρίσουν το Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη

Μετά την ψήφιση της τροπολογίας, οι υπουργοί και ο δήμαρχος Αθηναίων αναζητούν τρόπο να καθαρίσουν το μνημείο

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ 23 Οκτ 2025 | 15:32

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Κόλαφος για Αυγενάκη οι καταγγελίες Τυχεροπούλου - Την πίεζαν να πληρώσει παρανόμως τον "Φραπέ"

Η κατάθεση της Παρασκευής Τυχεροπούλου στην εξεταστική επιτροπή του ΟΠΕΚΕΠΕ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ 23 Οκτ 2025 | 14:49

Μητσοτάκης στο Politico: "Υπάρχει ένας ελέφαντας στο δωμάτιο" - Xρειαζόμαστε ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για την άμυνα

"Το επιχείρημά μου είναι πολύ απλό - αν η άμυνα είναι το απόλυτο ευρωπαϊκό δημόσιο αγαθό, χρειαζόμαστε ευρωπαϊκές δομές και ευρωπαϊκή χρηματοδότηση" είπε στο Politico ο Μητσοτάκης

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 23 Οκτ 2025 | 13:51

Μαρινάκης: Δεν υπάρχει θέμα ανασχηματισμού - Εκτός πραγματικότητας οι κατηγορίες περί μη διακυβερνησιμότητας

Ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας είναι η πιο αρραγής, σημειώνοντας ότι είναι μια κυβέρνηση δεύτερης τετραετίας.

ΑΚΤΕΝΕΣ ΑΦΙΕΡΩΜΑ 23 Οκτ 2025 | 12:24

Handelsblatt: Το πολιτικό rebranding του Αλέξη Τσίπρα - "Από τις πιο αμφιλεγόμενες μορφές της ιστορίας"

"Ο Τσίπρας συγκαταλέγεται στις πιο αμφιλεγόμενες μορφές της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας", αναφέρεται στο εκτενές αφιέρωμα του γερμανικού μέσου.

ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 23 Οκτ 2025 | 11:59

Κοντονής κατά Τσίπρα: Έρχεται ο "Μεσσίας" να συστήσει κόμμα μέσω βιβλίου - Αποκλειστική του ευθύνη η κρίση στην Αριστερά

Ο Σταύρος Κοντονής χαρακτήρισε την κρίση που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην αριστερά ως "προϊόν αποκλειστικά του πρώην πρωθυπουργού".

ΑΠΟ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ 23 Οκτ 2025 | 11:32

Μητσοτάκης: Η αμυντική θεώρηση της Ευρώπης εκτείνεται σε 360 μοίρες, κάτι που αποτελούσε πάντα πάγια ελληνική θέση

Ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι οι ευρωπαϊκές κυρώσεις μπορούν να λειτουργήσουν ως πίεση στη Ρωσία για να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 23 Οκτ 2025 | 11:15

Η Κωνσταντοπούλου προαναγγέλλει... ανυπακοή στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου: "Δεν ξέρω εάν θα μας συλλάβει ο Μητσοτάκης..."

Η κ. Κωνσταντοπούλου, στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, θα βρίσκεται στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη μαζί με τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών.

ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 23 Οκτ 2025 | 10:16

Τσακαλώτος για Τσίπρα: "Σε ένα σχήμα Σοσιαλδημοκρατίας, Αριστεράς που συμφωνεί σε 4-5 πράγματα, έχει ρόλο"

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τόνισε πως αν ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να συμβάλλει και να είναι μέρος μίας συμφωνίας ευρύτερης στην κεντροαριστερά, τότε είναι καλοδεχούμενος.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ 23 Οκτ 2025 | 09:32

Μπακογιάννη για ΟΠΕΚΕΠΕ: "Θα τραβήξουμε ζόρι, άντε να πείσεις όσους έπαιρναν τα διπλάσια ότι το πάρτι τελείωσε"

Η κυρία Μπακογιάννη τόνισε ότι περίπου το 50% των επιδοτήσεων εμπεριέχει διαστρεβλωμένα στοιχεία.

ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ 23 Οκτ 2025 | 08:40

Δένδιας: Η παραγωγή drones καίριο βήμα στη μετάβαση των Ενόπλων Δυνάμεων στη νέα εποχή

Όπως τόνισε ο Νίκος Δένδιας, στο 306 Εργοστάσιο Βάσης Τηλεπικοινωνιών θα παράγονται άνω των 1.000 drones τον χρόνο.

ΦΩΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΟΞΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ 23 Οκτ 2025 | 08:32

Γεωργιάδης για θάνατο 16χρονης στο Γκάζι: "Το νοσοκομείο ενημέρωσε την αστυνομία, όχι ο πατέρας"

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν οτι η ενημέρωση για το συμβάν έγινε με καθυστέρηση με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος.

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ 23 Οκτ 2025 | 07:42

Αγνωστος Στρατιώτης: Αγκάθι η εφαρμογή του νέου νόμου - Αιχμές Γεωργιάδη κατά Δένδια και προειδοποίηση Καρυστιανού

Η εφαρμογή της επίμαχης τροπολογίας για το Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη θα φανεί στο …πεδίο, με όλα τα σημάδια να δείχνουν ότι θα είναι ένα δύσκολο πρότζεκτ.

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ 23 Οκτ 2025 | 07:17

Στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ο Μητσοτάκης – Στην ατζέντα Ουκρανία, άμυνα και ασφάλεια και πράσινη μετάβαση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να εστιάσει στην παρέμβασή του, στη δημιουργία μίας νέας ευρωπαϊκής αγοράς ενέργειας.

ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 22 Οκτ 2025 | 21:55

Στις Βρυξέλλες ο Μητσοτάκης για τη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Με γεμάτη ατζέντα στην πρωτεύουσα του Βελγίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ 22 Οκτ 2025 | 21:10

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Κερδίζει Σαμαρά ο Τσίπρας - Μικρή άνοδος για ΝΔ, απώλειες για ΠΑΣΟΚ και Πλεύση Ελευθερίας

Πολιτική αλλαγή ζητούν έξι στους δέκα συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση της Metron Analysis - Κατακερματισμός στην αντιπολίτευση

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 22 Οκτ 2025 | 20:12

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Έδιναν επιδοτήσεις σε σερβιτόρους και DJ - Είχαν δηλώσει χωράφι στη... Λίμνη Κάρλα - Ο ρόλος των δύο αρχηγών

Ένας 36χρονος στο Ηράκλειο Κρήτης κι ένας 38χρονος στα Γιαννιτσά, ο οποίος μάλιστα δήλωνε αγρότης, φέρονται να ήταν οι αρχηγοί του κυκλώματος στον ΟΠΕΚΕΠΕ - Πάνω από 19,6 εκατ. ευρώ ζημία στον προϋπολογισμό της ΕΕ

ΠΟΙΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ 22 Οκτ 2025 | 19:46

Ελληνοτουρκική συνάντηση στη Σμύρνη την Πέμπη για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης

Στις εκατέρωθεν αντιπροσωπείες μετέχουν επίσης ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 22 Οκτ 2025 | 18:09

Βουλή: Αργησε αλλά πήγε ο Δένδιας - "Καρφιά" από Γεωργιάδη: Μόνο αν ήμουν σε κώμα δεν θα ερχόμουν για δική μου τροπολογία

Η παρουσία του Νίκου Δένδια στα "ορεινά" της Βουλής έβαλε τέλος στις φήμες που κυκλοφόρησαν ότι θα ψήφιζε με επιστολική ψήφο την τροπολογία για Άγνωστο Στρατιώτη

ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΥΡΥΜΑΤΑ 22 Οκτ 2025 | 18:06

Πιτσιλής για ΟΠΕΚΕΠΕ: Μέχρι τέλος 2025 θα ολοκληρωθούν οι έλεγχοι στα Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων - Πρόστιμα 1,1 δισ. ευρώ

Οι έλεγχοι στη Κρήτη για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ έχουν ολοκληρωθεί, τόνισε στην Εξεταστική Επιτροπή ο Γιώργος Πιτσιλής

159 ΥΠΕΡ 22 Οκτ 2025 | 17:57
Η ΙΣΤΟΡΙΑ 22 Οκτ 2025 | 17:45

Συγκινητική ανάρτηση Γεωργιάδη: Πώς μια 12χρονη με σπάνια ασθένεια βγήκε νικήτρια χάρη σε μεταμόσχευση μυελού των οστών

Με την άδεια της οικογένειας, ο υπουργός δημοσιοποίησε την πορεία της μικρής ασθενούς, στέλνοντας παράλληλα ένα ισχυρό μήνυμα για την ανάγκη ενίσχυσης των μεταμοσχεύσεων μυελού των οστών

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 22 Οκτ 2025 | 16:36

Κωνσταντόπουλου: Η αστυνομία εμπόδισε συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών να εισέλθουν στη Βουλή παρά την πρόσκλησή τους

Η κ. Κωνσταντοπούλου υποστήριξε ότι αυτό "είναι ένα ακόμα δείγμα αυταρχικοποίησης ακόμα και μέσα στην Βουλή

Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ 22 Οκτ 2025 | 16:25

Δίκη για υποκλοπές: "Υπήρχε σύνδεση ανάμεσα στους χρήστες του παράνομου λογισμικού και στην ΕΥΠ" κατέθεσε η Γεροβασίλη

Η Όλγα Γεροβασίλη, το όνομα της οποίας είχε δημοσιοποιηθεί ότι παρακολουθούνταν, υπογράμμισε με βεβαιότητα πως οι παρακολουθήσεις μέσω ΕΥΠ και Predator δεν ήταν ανεξάρτητες μεταξύ τους

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΔΙΚΗ 22 Οκτ 2025 | 16:20

Κατάθεση Ανδρουλάκη για Predator: "Θα πάμε την υπόθεση μέχρι τέλους - Να πληρώσουν όσοι έπαιξαν βρώμικο παιχνίδι"

Ξεκίνησε σήμερα, Τετάρτη 22 Οκτωβρίου, η δίκη για την υπόθεση των παράνομων παρακολουθήσεων με κατηγορουμένους γνωστούς επιχειρηματίες

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ 22 Οκτ 2025 | 15:31

Σαμαράς για Σαββόπουλο: Άφησε μια παρακαταθήκη ρυθμού, στίχου, μελωδίας και διαρκούς συνειδησιακής αναζήτησης

"Τολμηρός στη δημιουργία και εκφραστικά ασυμβίβαστος, αποτύπωσε για δεκαετίες τις αγωνίες και τα όνειρα ιδίως των νέων ανθρώπων" αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Σαμαράς.

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ 22 Οκτ 2025 | 15:22

ΣΥΡΙΖΑ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Επιβεβαιώθηκε από την κατάθεση Σατολιά ότι υπουργοί της ΝΔ γνώριζαν για παράνομες επιδοτήσεις

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά "πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση ευθυνών στους πραγματικούς ενόχους για τη λεηλασία στον ΟΠΕΚΕΠΕ".

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ 22 Οκτ 2025 | 14:33

ΠΑΣΟΚ για Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Πρωτοφανές το αίτημα της ΝΔ ο ελεγχόμενος να γίνει ελεγκτής

"Δεν είναι δυνατόν η ίδια υπηρεσία που έχει αναλάβει την εκτέλεση των διαδικασιών να κληθεί να ελέγξει τον εαυτό της" σχολιάζουν πηγές του ΠΑΣΟΚ.

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗ ΔΙΚΗ 22 Οκτ 2025 | 14:23

Νίκος Ανδρουλάκης στη δίκη για τις υποκλοπές: "Οι κατηγορούμενοι πουλούσαν υπηρεσίες σε συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα"

Ξεκίνησε σήμερα, Τετάρτη 22 Οκτωβρίου, η δίκη για την υπόθεση των παράνομων παρακολουθήσεων με κατηγορουμένους γνωστούς επιχειρηματίες.

ΒΟΥΛΗ 22 Οκτ 2025 | 13:48

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: "Σκάνδαλο με συμμετοχή αξιωματούχων, στελεχών του Οργανισμού, ψευτοαγρότες και απατεώνες"

Τι κατέθεσε ο πρόεδρος της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘΕΑΣ), Παύλος Σατολιάς.

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΝΩΣΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ 22 Οκτ 2025 | 13:06

Ένταση στην Ολομέλεια της Βουλής για τον Άγνωστο Στρατιώτη: Να προσέλθει ο Νίκος Δένδιας ζητάει η αντιπολίτευση

Όσον αφορά την τροπολογία για τον Αγνωστο Στρατιώτη, ο κ. Μηταράκης σημείωσε ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός την παρουσίασε ξεκάθαρα στη Βουλή.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 22 Οκτ 2025 | 13:05

Μαρινάκης: "Κανένα πολιτικό ζήτημα μεταξύ Μητσοτάκη και Δένδια - Αρέσει σε κύκλους αυτή η παραφιλολογία"

"Θα μετρηθούν όλα τα κόμματα αν θα πάνε με το υγιές κομμάτι της κοινωνίας ή με αυτούς που δεν σέβονται", είπε ο κ. Μαρινάκης σχετικά με την τροπολογία για τον Άγνωστο Στρατιώτη.

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ 22 Οκτ 2025 | 12:45

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: "Οχι" της αντιπολίτευσης στο αίτημα της ΝΔ για τεχνικούς ελέγχους από την ΑΑΔΕ στον οργανισμό

"Δεν μπορεί ελεγκτής και ελεγχόμενος να είναι το ίδιο πρόσωπο", υποστηρίζει η αντιπολίτευση

ΑΡΘΡΟ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 22 Οκτ 2025 | 12:26

Παρέμβαση Τσίπρα για την εξωτερική πολιτική: 6+1 προϋποθέσεις εθνικής στρατηγικής

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρεται στις ευκαιρίες και τους κινδύνους από την πρόταση του πρωθυπουργού για μια διάσκεψη των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου.

ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ 22 Οκτ 2025 | 12:07

Ανδρέας Λοβέρδος για ΠΑΣΟΚ: Αυτό με τον Άγνωστο Στρατιώτη δεν καταπίνεται με τίποτα

"Εγώ δεν έχω αλλάξει. Ό, τι πίστευα πιστεύω και ό,τι έλεγα λέω. Εκείνοι από τους οποίους έφυγα, άλλαξαν", ανέφερε για το ΠΑΣΟΚ ο Ανδρέας Λοβέρδος.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 22 Οκτ 2025 | 10:55

Ανδρουλάκης για Άγνωστο Στρατιώτη: Επίδειξη εσωκομματικής πυγμής από έναν πολιτικά αδίστακτο πρωθυπουργό

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι "εργαλειοποίησε ένα σύμβολο εθνικής ενότητας για να διχάσει την κοινωνία με μόνο στόχο να λύσει τα εσωκομματικά του θέματα".

ΤΕΜΠΗ 22 Οκτ 2025 | 10:43

Καρυστιανού για νέο κόμμα: "Θέλω μία αλλαγή ώστε να αναγεννηθεί η χώρα - Περίμενα πιο έντονη παρέμβαση Δένδια"

"Οραματίζομαι μια πολιτική με άλλης ποιότητας πολιτικούς. Ονειρεύομαι πολιτικούς που θα ανακατεύεται κάπου το όνομά τους και θα παραιτούνται αμέσως", είπε η Μαρία Καρυστιανού.

ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ 22 Οκτ 2025 | 10:21

Ο στιχουργός Νίκος Μωραΐτης "διορθώνει" την ανάρτηση Μητσοτάκη για τον Σαββόπουλο: "Τα ‘χεις κάνει θάλασσα"

Το... λάθος του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ανάρτησή του για τον Διονύση Σαββόπουλο.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 22 Οκτ 2025 | 09:26

Τουρκικά ΜΜΕ: "Η Ελλάδα επιμένει στο βέτο για το πρόγραμμα SAFE" - Στο Κατάρ ο Ερντογάν για μεταχειρισμένα Eurofighter

Η Άγκυρα σκοπεύει να επιδιώξει την αγορά 24 μεταχειρισμένων Eurofighter από την αεροπορία του Κατάρ.