Follow us

Μαρινάκης: Είμαστε σταθερά απέναντι σε θρασύδειλους τρομοκράτες

Είμαστε σταθερά απέναντι σε θρασύδειλους τρομοκράτες είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Παύλος Μαρινάκης

Την απερίφραστη καταδίκη της κυβέρνησης για την επίθεση με βόμβα μολότοφ που άγνωστοι πέταξαν έξω από το σπίτι της Προέδρου του Αρείου Πάγου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας αστυνομικός, εξέφρασε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών σήμερα Πέμπτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

"Είμαστε σταθερά απέναντι σε θρασύδειλους τρομοκράτες. Οι θεσμοί της Δημοκρατίας μας δεν τρομοκρατούνται. Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτή την επίθεση και ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση στον αστυνομικό. Η άμεση σύλληψη των δραστών είναι απόλυτη προτεραιότητα των αρχών" είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια και αφού σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός είναι ήδη στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, αναφέρθηκε στο φοιτητικό στεγαστικό επίδομα, λέγοντας πως από τις 25/6 ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων (η προθεσμία λήγει 31/7).

"Το ποσό ανέρχεται πλέον σε 1.500 ευρώ για φοιτητές που ζουν μόνοι τους και σε 2.000 ευρώ για όσους έχουν συγκάτοικο. Για σπουδαστές σε πόλεις της Περιφέρειας, το επίδομα προσαυξάνεται κατά 500 ευρώ" σημείωσε

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο ποσοστό απορρόφησης των αποφοίτων των Επαγγελματικών Σχολών Μαθητείας ΔΥΠΑ στην αγορά εργασίας. "Τα τελευταία 2 χρόνια "άγγιξε" το 77%. Επιπλέον, 45% των αποφοίτων βρήκε δουλειά σε 2-6 μήνες μετά τη φοίτηση και την πρακτική του", είπε.

Διαβάστε Επίσης

Η εισαγωγική τοποθέτηση του Παύλου Μαρινάκη στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών

"Σήμερα τα ξημερώματα άγνωστοι πέταξαν βόμβα μολότοφ έξω από το σπίτι της Προέδρου του Αρείου Πάγου, μια επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του αστυνομικού που φρουρούσε την οικία. Είμαστε σταθερά απέναντι σε θρασύδειλους τρομοκράτες. Οι θεσμοί της Δημοκρατίας μας δεν τρομοκρατούνται. Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτή την επίθεση και ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση στον αστυνομικό.

Η άμεση σύλληψη των δραστών είναι απόλυτη προτεραιότητα των αρχών.

Ο πρωθυπουργός βρίσκεται στις Βρυξέλλες όπου θα μετάσχει στις εργασίες της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Σε λίγη ώρα ξεκινά η Σύνοδος ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Στην ατζέντα των συζητήσεων του Συμβουλίου θα βρεθούν η ενίσχυση της ευρωπαϊκής άμυνας, μια συνολική προσέγγιση του μεταναστευτικού ζητήματος, οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, καθώς και στην Ουκρανία, οι ενταξιακές συνομιλίες της οποίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση μόλις έλαβαν επισήμως "πράσινο φως" στη Διακυβερνητική Διάσκεψη που έγινε στο Λουξεμβούργο.

Ξεκίνησε την Τρίτη 25 Ιουνίου η υποβολή αιτήσεων για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα. Η προθεσμία λήγει στις 31 Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι το στεγαστικό φοιτητικό επίδομα ανέρχεται πλέον σε 1.500 ευρώ για φοιτητές που ζουν μόνοι τους και σε 2.000 ευρώ για όσους έχουν συγκάτοικο, ενώ μέχρι το 2022 ήταν 1.000 ευρώ.

Από αυτό το ακαδημαϊκό έτος για τους φοιτητές που σπουδάζουν σε πόλεις της Περιφέρειας το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα είναι προσαυξημένο κατά 500 ευρώ, δηλαδή 2.000 ευρώ για όσους μένουν μόνοι και 2.500 για όσους έχουν συγκάτοικο.

Συνεχίζουμε να στηρίζουμε τους φοιτητές και τους σπουδαστές της χώρας με ένα σημαντικό βοήθημα απέναντι στις υψηλές τιμές των ενοικίων προκειμένου να επιβαρύνονται κατά το δυνατόν λιγότερο.

Στο 90% βρίσκεται η ολοκλήρωση των ηλεκτρονικών δημοπρασιών για την παραχώρηση των παραλιών, ένα σύστημα που αντικατέστησε το προηγούμενο καθεστώς των επιμέρους παραχωρήσεων ανά Δήμο.

Tο ενδιαφέρον των επιχειρήσεων είναι ιδιαίτερα μεγάλο και λόγω του υψηλού ενδιαφέροντος έχουν ενταχθεί στη διαδικασία των ηλεκτρονικών δημοπρασιών και επιπλέον τμήματα παραλιών και αιγιαλού που δεν είχαν ενταχθεί στο παρελθόν.

Μέχρι σήμερα έχουν διενεργηθεί 1.700 ηλεκτρονικές δημοπρασίες, ενώ η αρχική πρόβλεψη για φέτος ήταν να ολοκληρωθούν περίπου 1.200 και απομένουν να ολοκληρωθούν επιπλέον 225 μέσα στις επόμενες ημέρες. Η συντριπτική πλειονότητα των νέων παραχωρησιούχων έχει υπογράψει τις μισθώσεις και έχει εγκατασταθεί στους χώρους. Επιπλέον, μεγάλο ενδιαφέρον δείχνουν οι πολίτες για την απρόσκοπτη πρόσβαση και χρήση των παραλιών με την χρήση της εφαρμογής ΜyCoast. 52.000 πολίτες έχουν "κατεβάσει" την εφαρμογή στα κινητά τους, ενώ οι καταγγελίες έχουν φθάσει στις 8.911.

Παράλληλα εντείνονται οι έλεγχοι από τις επόμενες ημέρες, με τη χρήση drones, τη λήψη δορυφορικών εικόνων και τα μικτά κλιμάκια ελεγκτών.

Στόχος της πρακτικής αυτής είναι να διασφαλιστεί τόσο η τουριστική ανάπτυξη και η επισκεψιμότητα στις παραλίες αλλά και η προσβασιμότητά τους με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον.

Ιδιαίτερα ικανοποιητικά είναι τα ποσοστά απορρόφησης των αποφοίτων των Επαγγελματικών Σχολών Μαθητείας ΔΥΠΑ στην αγορά εργασίας.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, η απορρόφηση των αποφοίτων στην αγορά εργασίας, τα τελευταία δύο χρόνια, άγγιξε το 77%, ενώ, από αυτούς, ένα ποσοστό της τάξης του 45% βρήκε δουλειά σε διάστημα δύο έως έξι μηνών, μετά το τέλος της φοίτησης και της πρακτικής άσκησης.

Επίσης, από τα στοιχεία προκύπτει ότι οι σπουδαστές των ΕΠΑ.Σ. σε πολλές περιπτώσεις διατηρούνται ως εργατικό δυναμικό στις επιχειρήσεις, στις οποίες ολοκλήρωσαν την πρακτική τους άσκηση, ενώ, όσοι βρίσκουν εργασία, συνεχίζουν να απασχολούνται στο ίδιο αντικείμενο και δεν αλλάζουν επαγγελματική πορεία τα επόμενα χρόνια σε ποσοστό που κυμαίνεται από 65% έως 70%.

Σημειώνεται ότι, φέτος, ο αριθμός των ειδικοτήτων, που προσφέρονται από τις Σχολές, ανέβηκε στις 37, καθώς, στο πλαίσιο της προτεραιότητας της ΔΥΠΑ να εστιάσει σε επαγγέλματα με υψηλή ζήτηση στη σύγχρονη αγορά εργασίας, εντάχθηκαν και οκτώ νέες ειδικότητες, με ιδιαίτερη δυναμική, όπως είναι οι "πράσινες" και ψηφιακές.

Στόχος είναι η επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση να αναδειχθούν στην κοινωνία και να γίνουν συνειδητή επιλογή για τους νέους προκειμένου να υπάρχουν περισσότεροι απόφοιτοι σε ειδικότητες υψηλής ζήτησης. Αυτή η πρακτική θα μας βοηθήσει να καταπολεμήσουμε την ανεργία, να καλύψουμε το κενό των θέσεων εργασίας σε συγκεκριμένους τομείς και να διευρύνουμε τις επαγγελματικές προοπτικές των νέων ανθρώπων".

Διαβάστε Επίσης

Για τη συνεδρίαση της ΚΟ: Ιστορική κατάκτηση της ΝΔ που τη διαφοροποιεί από τα υπόλοιπα κόμματα

Σε ερώτηση για ζητήματα που τέθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, απάντησε ότι τέτοιες διαδικασίες που λαμβάνουν χώρα σε τα τακτά χρονικά διαστήματα καθ’ όλη τη διάρκεια της ιστορίας της είναι μία ιστορική κατάκτηση της ΝΔ. Η εικόνα αυτή διαφοροποιεί τη ΝΔ από τα υπόλοιπα κόμματα. Πρόσθεσε ότι παρά το θετικό εκλογικό αποτέλεσμα των πρόσφατων ευρωεκλογών η ΝΔ μέσα σε ένα διάστημα, ούτε τριών εβδομάδων, προσπάθησε και η κυβέρνηση και το κόμμα, να αποκρυπτογραφήσει τα μηνύματα των πολιτών, έγιναν αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, έγινε η συνεδρίαση της ΚΟ, όπου πήραν το λόγο όσοι και όσες το ζήτησαν, έγινε η τοποθέτηση και από τον πρωθυπουργό κι έγινε ουσιαστικά ένας γόνιμος διάλογος. "Αυτό για μας είναι κάτι αυτονόητο αλλά δυστυχώς φαίνεται ότι δεν είναι αυτονόητο σε όλα τα κόμματα. Μακάρι να γίνει", τόνισε.

"Έχουν ξεχωριστή σημασία οι επισημάνσεις που έγιναν χθες ειδικά επειδή έγιναν από τους εκπροσώπους των πολιτών στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, που όλοι και όλες μαζί απαρτίζουν την ΚΟ της ΝΔ, που είναι μία δύναμη που καθημερινά στηρίζει και το κυβερνητικό έργο. Αυτό δεν πρέπει να το παραβλέπουμε και πρώτος ο πρωθυπουργός αποκρυπτογραφεί τα μηνύματα, τις εισηγήσεις, τις επισημάνσεις που στη συντριπτική τους πλειοψηφία έγιναν κάτω από ένα ενωτικό κλίμα και σε μία εσωτερική διαδικασία", είπε.

Για τα περί "ιδεολογικής ταυτότητας" τόνισε ότι "είναι ένα κόμμα που είναι παρόν σε όλα τα μεγάλα γεγονότα για τη χώρα, βάζει πάντοτε την πατρίδα πάνω από το κομματικό συμφέρον, πιστεύει στην κατεύθυνσή μας προς τη Δύση, ισχυροποιεί τη χώρα και παίρνει αποφάσεις οι οποίες στο τέλος της μέρας έχουν θετικό αντίκτυπο για τους πολίτες".

Υπογράμμισε ότι "είμαστε κάτι παραπάνω από προσηλωμένοι στις αρχές της ΝΔ αλλά ταυτόχρονα το βλέμμα μας είναι στραμμένο στα προβλήματα των πολιτών και στο μέλλον".

Για τη διεύρυνση, ο κ. Μαρινάκης είπε ότι θα την αποκαλέσει μία "συνειδητή επιλογή που φαίνεται ότι επικροτείται από τους πολίτες. Μια συνειδητή επιλογή συνύπαρξης στελεχών που μπορεί όπως κι εγώ να ήταν από την αρχή και να μην έφυγαν στιγμή από τη ΝΔ, βρισκόμαστε μαζί με ανθρώπους που έρχονται να μας βρουν. Κοινή συνισταμένη όλων αυτών των ανθρώπων είναι η ευημερία της ελληνικής κοινωνίας, η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, η ισχυροποίηση της χώρας".

Πρόσθεσε ότι η παράταξη της ΝΔ έχει μία παράδοση στις κυβερνήσεις που καταρτίζονται να υπερισχύουν τα κοινοβουλευτικά στελέχη, αυτή την παράδοση τη συνεχίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όμως την ίδια αξία έχουν όλα τα μέλη της κυβέρνησης τα οποία κρίνονται το ίδιο αυστηρά όπως πρέπει να συμβαίνει, από τους πολίτες. Είπε ακόμη ότι η αξιολόγηση δεν γίνεται με δύο μέτρα και δύο σταθμά από τον πρωθυπουργό.

Ανέφερε επίσης ότι "ο ρόλος του βουλευτή είναι εξαιρετικά σημαντικός, είναι αναγκαίο συστατικό της λειτουργίας της Δημοκρατίας μας, οι βουλευτές αποτελούν μαζί τη νομοθετική εξουσία έναν ισχυρό πυλώνα της Δημοκρατίας και οι βουλευτές δεν είναι εν αναμονή υπουργοί".

Σε ερώτημα που ετέθη για "τις καταγγελίες Σαλμά ότι η κυβέρνηση εξυπηρετεί τους λίγους και όχι τους πολλούς", ο κ. Μαρινάκης επεσήμανε: "Δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες μιας εσωτερικής διαδικασίας. Μπορώ να κάνω ένα γενικό σχόλιο για τη φράση περί λίγων και πολλών με συγκεκριμένα παραδείγματα. Η ΝΔ, η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός, με την πολιτική μας εξυπηρετούμε όλους τους Έλληνες. Γιατί οι 400.000 θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν και συνεχίζουν να δημιουργούνται αυτά τα χρόνια δεν αφορούν λίγους. Γιατί πάνω από 50 φόροι που μειώθηκαν και συνεχίζουν να μειώνονται ή κάποιοι να καταργούνται, δεν αφορούν λίγους, αφορούν πολλούς ή και όλους τους πολίτες. Γιατί η ενδυνάμωση της χώρας, η οχύρωση των συνόρων, το ψηφιακό κράτος, η νέα διαδικασία έκδοσης των συντάξεων, η περαιτέρω χρηματοδότηση των νοσοκομείων και των σχολείων είναι πολιτικές που αφορούν όλους τους πολίτες. Όπως και η επιστολική ψήφος, τα μη κρατικά πανεπιστήμια και η ενδυνάμωση των δημόσιων πανεπιστημίων.

Η πολιτική της κυβέρνησης αυτής είναι μία πολιτική που δεν έχει ούτε κομματική απόχρωση και ούτε απευθύνεται σε λίγους. Είναι μία πολιτική που απευθύνεται στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας και είναι καλύτερα να μιλάς με στοιχεία και παραδείγματα παρά με ταμπέλες οι οποίες δεν αποδεικνύονται από κανένα συγκεκριμένο γεγονός", υπογράμμισε.

Για το αν "είναι ανοιχτή η πόρτα του Μαξίμου και για τον κ. Σαλμά", ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: "Επειδή τυχαίνει το γραφείο μου να είναι στο Μέγαρο Μαξίμου, η πόρτα του Μαξίμου ήταν, είναι και παραμένει ανοιχτή για το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας. Μάλιστα πριν τις ευρωεκλογές πέραν των κατά μόνα συναντήσεων, είχαμε συναντήσεις ανά διοικητική περιφέρεια παρουσία και υπουργών με το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας για την καταγραφή των προβλημάτων κάθε περιφερειακής ενότητας. Από κει και πέρα δεν μπορώ ούτε να επιβεβαιώσω ούτε να διαψεύσω κάτι το οποίο ειπώθηκε σε μία εσωτερική διαδικασία".

Για τη συζήτηση που έχει ανοίξει για τον/την επόμενο/η πρόεδρο της ΝΔ, τόνισε ότι είναι "μια εξαιρετικά πρόωρη συζήτηση. Δεν είναι ωφέλιμο έξι μήνες ίσως και περισσότερο, να συζητάμε για το θεσμό του ΠτΔ. Όταν έρθει εκείνη η στιγμή προφανώς θα γίνει αυτή η συζήτηση που είναι μια πολύ σοβαρή συζήτηση. Πέραν του πρόωρου θεωρώ ότι είναι και εξαιρετικά προσβλητικό να συμβαίνει όλο αυτό τόσο νωρίς όταν αφορά έναν από τους σημαντικότερους θεσμούς. Είναι μία συζήτηση η οποία δεν οδηγεί κάπου, δεν είναι η ώρα της".

Αναγνώρισε επίσης ως λάθος για το θέμα της ισότητας στο γάμο ότι για ένα ζήτημα το οποίο είχε πολύ λιγότερη σημασία, συζητήσαμε πολύ περισσότερο χρονικό διάστημα. "Δεν πρέπει να κάνουμε το ίδιο λάθος, να κάνουμε μονοθεματικές συζητήσεις όταν υπάρχουν πολύ σοβαρότερα ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών".

Για το αν ενόχλησαν ή όχι "τα επινίκια" για το θέμα της ισότητας στο γάμο, είπε πως δεν χρειάζεται να μιλάμε για το ένα ή το άλλο ν/σ με όρους πανηγυρισμών. Καταλάβαμε τη δυσαρέσκεια μιας μερίδας των πολιτών, έχουν ληφθεί τα μηνύματα και πρέπει να πάμε παρακάτω.

Δεχόμενος και νέα ερώτηση για την εκλογή ΠτΔ, τόνισε ότι "Δεν βοηθάει ούτε τη Δημοκρατία μας, ούτε το δημόσιο διάλογο ούτε το στόχο να βελτιωθεί η καθημερινότητα των πολιτών να μιλάμε για ένα εξάμηνο για την εκλογή ΠτΔ, όταν αυτό το σημαντικό θέμα είναι στην ατζέντα αλλά για τις αρχές του 2025. Υπάρχουν πολύ πιο σοβαρά θέματα που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών τα οποία πρέπει να συζητήσουμε", είπε.

Σχετικά με την εκδήλωση για την παρουσίαση βιβλίου τη Δευτέρα, στην οποία θα παραστούν και θα μιλήσουν οι κ.κ. Καραμανλής και Σαμαράς ο κ. Μαρινάκης είπε πως θεωρεί ότι έχει λάβει πρόσκληση και ο πρωθυπουργός. Ωστόσο για όλα όσα γράφονται και λέγονται "περί απομόνωσης" είναι "αποκυήματα επιστημονικής φαντασίας". "Ας κοιτάξουν σε άλλα κόμματα για τέτοια προβλήματα. Αυτά δεν υπάρχουν στη ΝΔ".

Όσον αφορά το τι ζητούσαν οι βουλευτές στο πλαίσιο της συνεδρίασης της ΚΟ, ο κ. Μαρινάκης είπε ότι μίλησαν για ζητήματα της εκλογικής τους περιφέρειας, εξέφρασαν προβληματισμούς για κάποια νομοσχέδια, επεσήμαναν την πρόοδο που έχει σημειώσει η χώρα τα τελευταία χρόνια, ακούστηκαν πολύ σοβαρές στη συντριπτική τους πλειοψηφία αναλύσεις με κοινή συνισταμένη ότι έχουμε καταφέρει πολλά μπορούμε να καταφέρουμε περισσότερα με στόχευση τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Για "τη διαφυγή στο εξωτερικό των ολιγαρχών που ενέχονται στο περιστατικό της Ύδρας", τόνισε: "Δεν μπορώ να σχολιάσω μία υπό διερεύνηση υπόθεση. Αυτό που μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση ως προς την αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου, το έχει κάνει. Περιμένουμε τις αρμόδιες αρχές, τη Δικαιοσύνη να κάνουν τα δέοντα. Υπάρχει διάκριση των εξουσιών. Δεν μπορώ να ξέρω λεπτομέρειες της υπόθεσης, ούτε να παρέμβουμε, ούτε να σχολιάσουμε, ούτε να ασκήσουμε κριτική".

Για ενδεχόμενη διαγραφή Σαλμά ο κ. Μαρινάκης απάντησε: "Δεν έχω κάποια τέτοια ενημέρωση, ούτε έχει τεθεί τέτοιο θέμα".

Ερωτηθείς για πιθανές παρεμβάσεις όσον αφορά τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, είπε ότι έχουν ενταθεί οι έλεγχοι και πρακτικά πλέον υπάρχει ένας νέος μηχανισμός που αξιολογεί μεμονωμένες περιπτώσεις αδικαιολόγητων αυξήσεων και αν διαπιστωθεί κάποια παράβαση της νομοθεσίας, κάποια αδικαιολόγητη αύξηση, θα υπάρχουν και οι αντίστοιχες κυρώσεις.

Για το ρεύμα παρέπεμψε στην απάντηση της προηγούμενης ενημέρωσης.

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι σήμερα συμπληρώνονται εννιά χρόνια από την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με αναφορά στη φράση του κ. Παππά "Σήμερα ξημερώνει μια όμορφη μέρα", ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι τελικά ξημέρωσαν μαύρες μέρες για την Ελλάδα. Αυτά ανήκουν στην ιστορία. Η Ελλάδα τα έχει αφήσει πίσω της γιατί έχει πλέον μία κυβέρνηση που παρά τα πολλά προβλήματα που ακόμα καλείται να αντιμετωπίσει, έχει καταφέρει κι έχει ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα, είναι πρώτη σε ρυθμούς μείωσης του χρέους της προς το ΑΕΠ, αυξάνει τις θέσεις εργασίας, η Ελλάδα δεν απασχολεί πλέον τη διεθνή κοινότητα αποκλειστικά για αρνητικούς λόγους αλλά προσπαθεί να πρωταγωνιστήσει στην παραγωγή θετικών ειδήσεων. Αλλά αυτή η "επέτειος" έχει αξία "να μας θυμίζει ότι κάθε μαθητευόμενος μάγος κάθε λαϊκιστής ο οποίος τάζει στους πάντες τα πάντα μπορεί στην αρχή να είναι ευχάριστος για κάποιους αλλά στο τέλος μπορεί να αποδειχθεί μοιραίος για έναν ολόκληρο λαό".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Η μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου στην Αθήνα και όλα όσα θα ζήσουμε σε αυτήν

Το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου, για ένα ολόκληρο βράδυ, οι δρόμοι και οι πλατείες της πόλης γεμίζουν μουσική, χαμόγελα και κίνηση.

ΒΟΥΛΗ 19 Δεκ 2025 | 13:43

Στέφανος Παραστατίδης: "Αν ομολογείτε ότι αδυνατείτε να αντισταθείτε στη διαφθορά, παραιτηθείτε"

"Νομοθετείτε την αβεβαιότητα" τόνισε προς τα κυβερνητικά έδρανα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Στ. Παραστατίδης εξαπολύοντας βολές για τη μεταφορά ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΔΙΑΛΟΓΟ 19 Δεκ 2025 | 07:36

Επιμένουν οι αγρότες στα μπλόκα, αλλά θα ανοίξουν οι δρόμοι για τις γιορτές - Ανακούφιση στην κυβέρνηση

Ανοιχτοί δρόμοι από τους αγρότες, αναδίπλωση στο σχέδιο για τα ΕΛΤΑ. Οι κινήσεις της κυβέρνησης.

ΑΙΧΜΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 18 Δεκ 2025 | 23:09

ΠΑΣΟΚ: Η σιωπή της κυβέρνησης στις αποκαλύψεις στη δίκη του Predator είναι αποκαλυπτική της ενοχής της

Για το Predator "αποδεικνύεται κόλαφος για τη συγκάλυψη του σκανδάλου εκ μέρους της κυβέρνησης", σημειώνει το ΠΑΣΟΚ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 18 Δεκ 2025 | 15:26

Μαρινάκης: Η Κωνσταντοπούλου είναι η προσωποποίηση του φασισμού και του μισογυνισμού

Ντροπή η παρουσία της κ.Κωνσταντοπούλου στη Βουλή κατά τον κ.Μαρινάκη

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ 18 Δεκ 2025 | 11:47

Μιλένα Αποστολάκη για δάνεια σε ελβετικό φράγκο: Τροπολογία χωρίς διάλογο - Εγκλωβίζει τους δανειολήπτες

"Ανέγγιχτες οι απαιτήσεις των funds" σχολιάζει η Μιλένα Αποστολάκη προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση καλεί τους καταναλωτές να σηκώσουν τα βάρη

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 18 Δεκ 2025 | 06:45

Αμετακίνητοι στα μπλόκα οι αγρότες: Η λάθος πληρωμή τορπίλισε τον διάλογο - Σήμερα οι αποφάσεις

Σήμερα το μεσημέρι συνεδριάζει το Πανελλαδικό όργανο στις Σέρρες για να ληφθούν οι αποφάσεις για την επόμενη ημέρα.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 17 Δεκ 2025 | 18:41

Π. Μαρινάκης για το περιστατικό βίας του Ν. Παππά και τη διαγραφή του από ΣΥΡΙΖΑ: "Είναι αργά για… δάκρυα"

"Έπρεπε να χειροδικήσει για να αναγκαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ να τον διαγράψει", σημειώνει ακόμη ο κ. Μαρινάκης και προσθέτει: "Τώρα, όμως, είναι αργά για… δάκρυα"

ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΠΑΠΑΧΕΛΑ 17 Δεκ 2025 | 17:29

ΣΥΡΙΖΑ: Ανιστόρητη, αμετροεπής, προσβλητική και συκοφαντική η τοποθέτηση του Μαρινάκη για το κόμμα μας

"Η χώρα δεν ξεκίνησε το 2015. Η κυβέρνηση Σαμαρά παρέδωσε μια χώρα με άδεια ταμεία", αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του για τις δηλώσεις Παύλου Μαρινάκη

ΑΥΡΙΟ Η ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 17 Δεκ 2025 | 06:36

Παραχωρήσεις για να σπάσει το μέτωπο των αγροτικών μπλόκων - Τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση

Το κυβερνητικό στρατόπεδο προχωρά σε περαιτέρω εξειδίκευση των μέτρων που βάζει στο τραπέζι για την ικανοποίηση των αιτημάτων των αγροτών.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 16 Δεκ 2025 | 18:53

Π. Μαρινάκης: Η γενιά μας οφείλει να ανοίξει με ειλικρίνεια για πρώτη φορά τη συζήτηση για το δημογραφικό

Ο Παύλος Μαρινάκης επισήμανε ότι θεωρεί το δημογραφικό την κορυφαία συζήτηση

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 16 Δεκ 2025 | 09:23

Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες: Κλειστή η εθνική οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης, κλείνουν και τελωνεία

Οι αγρότες στο μπλόκο του Μπράλου, αποφάσισαν να προχωρήσουν σήμερα 15:00 - 17:00 σε ολικό αποκλεισμό και των παραδρόμων

16 Δεκ 2025 | 06:30

Να σπάσει το μέτωπο των "σκληρών" θέλει η κυβέρνηση - Μικρές υποχωρήσεις για να προσέλθουν σε διάλογο οι αγρότες

Μετά τα συνεχή καλέσματα σε διάλογο από την πλευρά του Μαξίμου, και το "όχι" στο προσκλητήριο Μητσοτάκη για ραντεβού χθες, έγινε ένα ακόμη βήμα από την κυβέρνηση.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 15 Δεκ 2025 | 17:57

Παύλος Μαρινάκης: Αμετανόητοι οι σύμβουλοι του Τσίπρα και το Ινστιτούτο του

"Ευτυχώς που υπάρχουν κι αυτά για να ελαφρύνει και λίγο το κλίμα και να γελάμε και λίγο", είπε ο Παύλος Μαρινάκης

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 15 Δεκ 2025 | 13:21

Π. Μαρινάκης: Διάλογος δεν γίνεται με ταχυδρομικά περιστέρια- Ορισμένα αιτήματα των αγροτών είναι λογικά, άλλα όχι

"Υπάρχουν όρια που δεν πρέπει να ξεπεραστούν. Να κλείνεις λιμάνια και αεροδρόμια δεν είναι αποδεκτό, να μπλοκάρεις θεραπείες καρκινοπαθών". είπε ο Παύλος Μαρινάκης

"ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ Η ΧΩΡΑ" 15 Δεκ 2025 | 11:51

Δημοσκόπηση GPO: Πρώτη η ΝΔ αλλά με πτώση 1,5% σε έναν μήνα - Πρόσωπα της χρονιάς Μητσοτάκης, Πιερρακάκης, Τσίπρας

Η ΝΔ λαμβάνει το 23,7% στην πρόθεση ψήφου - Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ το σημαντικότερο πολιτικό γεγονός του 2025 λέει το 40,6%.

ΣΗΜΕΡΑ 15 Δεκ 2025 | 06:40

Αγροτικά μπλόκα: Διάλογο χωρίς τελεσίγραφα θέλει η κυβέρνηση - "Κοστολογούμε τα αιτήματα"

Λίγες ώρες έμειναν για τις αποφάσεις που θα κρίνουν το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων αλλά και των μετακινήσεων των εκδρομέων για τις γιορτές.

ΑΓΡΟΤΕΣ 13 Δεκ 2025 | 18:42

Κινητοποιήσεις αγροτών: Αυτά είναι τα αιτήματά τους - Γιατί είπαν "όχι" στη συνάντηση της Δευτέρας στο Μαξίμου [βίντεο]

Οι αγρότες έκαναν γνωστά τα αιτήματά τους προς τον πρωθυπουργό, στα οποία θα περιμένουν σαφείς απαντήσεις πριν προχωρήσουν σε ραντεβού μαζί του.

13 Δεκ 2025 | 17:37

Μαρινάκης σε αγρότες: Επαναλαμβάνω την έκκληση για διάλογο, όχι σε κλειστούς δρόμους

Στην Πανελλαδική Σύσκεψη στη Νίκαια της Λάρισας οι αγρότες αποφάσισαν ότι δεν θα προσέλθουν σε διάλογο με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

ΟΠΕΚΕΠΕ 13 Δεκ 2025 | 07:53

Φωτιές από τις κουμπαριές της Κρήτης: Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους αγρότες και το ραντεβού

Η κυβέρνηση δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για….πουγκιά με δώρα.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 11 Δεκ 2025 | 19:17

Τσίπρας: "Εγκληματίες είναι όσοι ενορχήστρωσαν το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ όχι οι αγρότες"

Ο πρώην πρωθυπουργός επεσήμανε ότι εγκληματίες δεν είναι όσοι έχουν υποστεί αδικίες, αλλά εκείνοι που ενορχήστρωσαν το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 11 Δεκ 2025 | 07:21

Ανδρουλάκης για αγρότες: Η κυβέρνηση υποτιμά τη νοημοσύνη μας - Δεν πήγα στα μπλόκα για να χαϊδέψω αυτιά

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών, σχολιάζοντας ότι "έχει ανέβει το κόστος για φυτοφάρμακα, ζωοτροφές και ιατρικές υπηρεσίες".

ΕΝΤΟΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 11 Δεκ 2025 | 06:35

Το αγροτικό μέτωπο ταράζει τη ΝΔ: "Μας κοροϊδεύετε;" - Ηλεκτρισμένο το κλίμα στους βουλευτές

Η ασφυκτική πίεση που νιώθουν οι βουλευτές της περιφέρειας από αγρότες και κτηνοτρόφους, εκτονώθηκε χθες στην "γαλάζια" σύσκεψη στην οδό Πειραιώς.

ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 10 Δεκ 2025 | 12:56

Τι συζητήθηκε στη σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη για τους αγρότες και τις πληρωμές τους

Στην έκτακτη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κ. Χατζηδάκης, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Τσιάρας, και η προσωρινή ηγεσία του ΟΠΕΚΕΠΕ.

ΒΟΛΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 10 Δεκ 2025 | 12:49

ΠΑΣΟΚ: Το Ταμείο Ανάκαμψης και η "λίστα της χαμένης ευκαιρίας"

"Η κυβέρνηση κρύβεται και οφείλει να εξηγήσει" τονίζει το ΠΑΣΟΚ αναφορικά με τη λίστα 135 μέτρων που αφορούν στο Ταμείο Ανάκαμψη

ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ 10 Δεκ 2025 | 11:57

Έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για τις πληρωμές των αγροτών - Αναμένονται ανακοινώσεις

Η σύσκεψη για τα ζητήματα του αγροτικού τομέα γίνεται υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" 10 Δεκ 2025 | 11:32

Γιατί ειδικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος ενόχλησε το Μέγαρο Μαξίμου - Περισσότερο από την παρέμβαση Καραμανλή

Η παρέμβαση του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην εκδήλωση της εφημερίδας "Δημοκρατία" που ενόχλησε την κυβέρνηση, περισσότερο από την ομιλία Καραμανλή.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 10 Δεκ 2025 | 10:05

Μαρινάκης για αγρότες: Τραμπούκοι και εγκληματίες όσοι έκαναν επεισόδια στην Κρήτη

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, καταδίκασε τις παραβατικές συμπεριφορές από πλευράς αγροτών.

"ΜΠΑΡΟΥΤΙ" Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 10 Δεκ 2025 | 06:40

"Μύλος" με το αγροτικό: Η παρέμβαση της δικαιοσύνης, η κόντρα κυβέρνησης-ΠΑΣΟΚ και τα "γαλάζια" καρφιά εκ των έσω

Το "μπαρούτι" που μυρίζει εδώ και μέρες μπορεί να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ 09 Δεκ 2025 | 19:36

Μαρινάκης για Ανδρουλάκη: Για ακόμα μία φορά σύρθηκε στον δρόμο του λαϊκισμού, κατέφυγε σε 3 ψέματα και ανακρίβειες

"Εκτός από τα ψέματα και τις ανακρίβειες που είπε ο κ. Ανδρουλάκης, ξέχασε να απαντήσει αν συμφωνεί με το κλείσιμο των δρόμων."

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ 09 Δεκ 2025 | 15:21

Ολοκληρώθηκε το ΚΥΣΕΑ: Εγκρίθηκαν εξοπλιστικά προγράμματα των Ενόπλων Δυνάμεων

"Εγκρίθηκαν εξοπλιστικά προγράμματα των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ έγινε ενημέρωση για το σχέδιο αξιοποίησης του προγράμματος SAFE", επισημαίνεται σε ανακοίνωση του κ. Μαρινάκη

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ 09 Δεκ 2025 | 13:06

Θ. Κοντογεώργης για αγρότες: Η κυβέρνηση είναι έτοιμη για διάλογο, αρκεί να υπάρχει πανελλαδική εκπροσώπηση

Για το αγροτικό ο Θ. Κοντογιώργης ξεκαθάρισε ότι "το κράτος θα κάνει τη δουλειά του, η αστυνομία θα κάνει τη δουλειά της με την ευαισθησία και τη νηφαλιότητα που χρειάζεται".

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΒΑΛΒΙΔΕΣ ΕΚΤΟΝΩΣΗΣ 09 Δεκ 2025 | 06:46

Πέρασαν την "κόκκινη γραμμή" οι αγρότες στην Κρήτη - Σε τροχιά σύγκρουσης με την κυβέρνηση

Σε τεντωμένο σκοινί που είναι έτοιμο να σπάσει βρίσκονται κυβέρνηση και αγρότες μετά τα επεισόδια στην Κρήτη, που άνοιξαν τον χορό του σχηματισμού δικογραφιών.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 08 Δεκ 2025 | 14:13

Π. Μαρινάκης: Εχουμε ρυθμό ανάπτυξης υψηλότερο από τον μέσο όρο της ευρωζώνης

"Το ΑΕΠ το τρίτο τρίμηνο του 2025 παρουσίασε αύξηση 2% σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο του 2024, τόνισε ο κυβερνητικός Παύλος Μαρινάκης.

08 Δεκ 2025 | 06:45

Στην κόψη του ξυραφιού η σύγκρουση των αγροτών με την κυβέρνηση - Πυρά και από Σαμαρά-Καραμανλή

Με κλείσιμο και των παρακαμπτήριων οδών αλλά και λιμανιών κλιμακώνουν σήμερα τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες, δηλώνοντας ότι δεν κάνουν βήμα πίσω.

ΣΤΟ ΤΙΚ ΤΟΚ 06 Δεκ 2025 | 19:47

Το 2025 του Κυριάκου Μητσοτάκη σε στιλ... wrapped video - Η ανάρτησή του

Η ανασκόπηση του πρωθυπουργού είναι στο στιλ του Spotify Wrapped , της ανασκόπησης της χρονιάς που είναι viral τις τελευταίες ημέρες

ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 06 Δεκ 2025 | 08:19

Μήνυμα Μητσοτάκη για το 2026: Αλλάζει ύφος και πρόσωπα η ΝΔ - Συνάντηση με Ερντογάν και... εκλογές

Για πρώτη φορά ο πρωθυπουργός άνοιξε τα χαρτιά του για το πώς σκέφτεται να κινηθεί με αφορμή το προεκλογικό έτος 2026

ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ 05 Δεκ 2025 | 09:18

Αγροτικά μπλόκα: Μάχη με τον χρόνο δίνει η κυβέρνηση - Τέλος Δεκεμβρίου οι πληρωμές

Όσο καθυστερεί η καταβολή των επιδοτήσεων, τόσο χειρότερη γίνεται η κατάσταση καθώς τα οικονομικά προβλήματα των έντιμων αγροτών είναι υπαρκτά.

05 Δεκ 2025 | 06:26

Ανασύνταξη στο Μαξίμου ενόψει του νέου κόμματος Τσίπρα - Δεν είναι όλα "μαύρα", μίζερη η αντιπολίτευση

Ο Κ. Μητσοτάκης έδωσε το σύνθημα στα στελέχη της ΝΔ για την υπεράσπιση των πεπραγμένων της κυβέρνησης

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 04 Δεκ 2025 | 20:58

Μητσοτάκης για Δικαιοσύνη: "Κάποιοι έλεγαν ότι αυτά δεν γίνονται στην Ελλάδα - Τελικά οι αλλαγές αγκαλιάστηκαν"

"Όταν παρουσιάσαμε τον νέο δικαστικό χάρτη κάποιοι έλεγαν ότι αυτά στην Ελλάδα δεν γίνονται", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

04 Δεκ 2025 | 18:17
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ 04 Δεκ 2025 | 16:51

Τσουκαλάς για Τσίπρα: Αντί να πει ότι το πρόβλημα είναι η κυβέρνηση, κατηγόρησε την αντιπολίτευση

Ο κ. Τσουκαλάς είπε ότι του έκανε αρνητική εντύπωση "το ότι ο πρώην πρωθυπουργός αγκάλιασε και ταυτίστηκε με τη γραμμή της ΝΔ

ΚΑΥΣΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ 03 Δεκ 2025 | 21:43

Μαρινάκης για Τσίπρα: "Σαν να μην πέρασε μια μέρα - Αμετροεπής, αμετανόητος, αλαζόνας"

Ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ότι ο πρώην πρωθυπουργός, "αντί να μπει σε όλο αυτόν τον κόπο, θα μπορούσε κάλλιστα να συγκαλέσει κοινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και των διασπάσεών του"

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 03 Δεκ 2025 | 15:53

Παύλος Μαρινάκης: O διάλογος με τους αγρότες που κάνει η κυβέρνηση δεν σταμάτησε ποτέ και έχει αποτέλεσμα

"Ένα σοβαρό κράτος δεν μπορεί να επιτρέπει η όποια διεκδίκηση να έρχεται σε αντίθεση με την ελευθερία των υπόλοιπων πολιτών", λέει ο Παύλος Μαρινάκης

ΗΠΙΟΙ ΤΟΝΟΙ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ 03 Δεκ 2025 | 06:58

Η κυβέρνηση "θυσιάζει" Χασάπη και Σεμερτζίδου για να εξευμενίσει τους αγρότες - Σήμα για να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι

Βαθαίνει το χάσμα κυβέρνησης-αγροτών με τους δεύτερους να αποφασίζουν ενίσχυση των μπλόκων αλλά και την δημιουργία νέων - Η κυβέρνηση προειδοποιεί.

ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΣΩ 02 Δεκ 2025 | 06:34

Κλιμακώνεται η κόντρα κυβέρνησης-αγροτών - "Δεν θα επιτρέψουμε το κλείσιμο των δρόμων"

Bήμα πίσω δεν κάνουν οι αγρότες, οι οποίοι αποφάσισαν να ενισχύσουν περαιτέρω τα μπλόκα τους.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 01 Δεκ 2025 | 17:06

Τσουκαλάς: Στηρίζουμε τα αιτήματα των αγροτών - Aντιμετωπίζονται από την κυβέρνηση με εμπαιγμό

"Τα αιτήματα του αγροτικού κινήματος που είναι εύλογα και δίκαια, αντιμετωπίζονται από την κυβέρνηση με εμπαιγμό", είπε ο Κώστας Τσουκαλάς

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 01 Δεκ 2025 | 13:34

Μαρινάκης για μπλόκα αγροτών: Δεν θα επιτρέψουμε να κλείσουν οι δρόμοι και να ταλαιπωρηθούν οι πολλοί

"Δεν είναι δυνατόν να ταλαιπωρείται ο κόσμος", σημειώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΤΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ 29 Νοε 2025 | 08:29

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Φραπές και η "κουμπαριά" με τον Μητσοτάκη άναψαν φωτιές - Απειλητική ανάρτηση κατά Ανδρουλάκη

Το Μέγαρο Μαξίμου αποκαλεί τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ "τρολ" του διαδικτύου και η αξιωματική αντιπολίτευση ζητεί απαντήσεις για όσα ακούγονται να λέει ο Γιώργος Ξυλούρης στις επισυνδέσεις.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ 28 Νοε 2025 | 10:54

Τι ισχύει τελικά με την κουμπαριά των οικογενειών Μητσοτάκη και Ξυλούρη: Το δημοσίευμα, η κόντρα και η αλήθεια

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατήγγειλε κουμπαριά Ξυλούρη – Μητσοτάκη, με την κυβέρνηση να κάνει λόγο για ψέματα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ 28 Νοε 2025 | 06:51

Παράθυρο Μητσοτάκη για νέες παροχές μέχρι τις κάλπες - Καυγάς με Ανδρουλάκη για "Φραπέ" και ΟΠΕΚΕΠΕ

Απάντηση σε όσους υποστηρίζουν ότι το μεταρρυθμιστικό τέμπο της κυβέρνησης έχει "κάτσει" έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΟΙ ΤΟΝΟΙ 27 Νοε 2025 | 18:12

Σκληρή κόντρα στη Βουλή Ανδρουλάκη - Θεοδωρικάκου για το αν υπάρχει κουμπαριά του Μητσοτάκη με τον "Φραπέ"

Ο Ανδρουλάκης προσκόμισε δημοσίευμα εφημερίδας στην Ολομέλεια που αναφέρεται σε κουμπαριά Μητσοτάκη με Ξυλούρη - Απάντηση από τον Θεοδωρικάκο

"ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΜΕΤΑΔΟΣΗ" 27 Νοε 2025 | 16:22

Μαρινάκης: Ο Ανδρουλάκης είπε ψέματα ότι ο "Φραπές" είναι κουμπάρος του Μητσοτάκη - Να ανακαλέσει

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έστρεψε τα πυρά του κατά του Νίκου Ανδρουλάκη.

"ΙΘΑΚΗ" 25 Νοε 2025 | 10:26

Η γκάφα στο βιβλίο Τσίπρα με τη Ρίγα της... Εσθονίας - Μαρινάκης: "Είναι η Λέσβος και η Μυτιλήνη του εξωτερικού"

Ένα λάθος στο βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα "Ιθάκη" εντόπισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ 25 Νοε 2025 | 06:30

Πώς διάβασε το Μαξίμου το βιβλίο Τσίπρα: "Για όλα τα λάθη έφταιγαν οι άλλοι και ποτέ ο ίδιος"

Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα βγήκε στην κυκλοφορία χθες και οι προπαραγγελίες ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ 24 Νοε 2025 | 07:35

Το "τέρας" της ακρίβειας κυνηγάει την κυβέρνηση - Συναγερμός και για τις κινητοποιήσεις των αγροτών

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις ανέδειξαν την ακρίβεια ως πρώτο πρόβλημα των νοικοκυριών - Κυβερνητικά στελέχη "προμοτάρουν" συνεχώς τα μέτρα της ΔΕΘ.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 23 Νοε 2025 | 11:40

Μαρινάκης για "μισθούς Βουλγαρίας": Ο Μητσοτάκης εξελέγη πρωθυπουργός ενός "Λουξεμβούργου" το 2019;

"Mέσα σε 6,5 χρόνια έχει καταντήσει τη χώρα αυτή, "που ήταν Ελβετία ή Λουξεμβούργο", μια χώρα με μισθούς Βουλγαρίας", είπε ο Παύλος Μαρινάκης

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 22 Νοε 2025 | 12:01

Π.Μαρινάκης για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Βορίδης, ναι το λέω, δικαιώθηκε σε όλα τα επίπεδα, και πολιτικά και ποινικά

"Εμείς, πριν την ευρωπαϊκή εισαγγελία, στείλαμε 5.200 ΑΦΜ στη δικαιοσύνη. Κάναμε δεκάδες χιλιάδες διασταυρωτικούς ελέγχους και μπλοκαρίσματα ΑΦΜ"

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 21 Νοε 2025 | 23:47

Έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για την υπόθεση των υποκλοπών

Συγκεκριμένα, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά εξαπέλυσαν ευθεία επίθεση στη Νέα Δημοκρατία, κατηγορώντας την κυβέρνηση Μητσοτάκη για συγκάλυψη.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 21 Νοε 2025 | 13:36

Ο Μαρινάκης απαντά στη Ζαχάροβα: Είμαστε κυρίαρχο κράτος – Δεν ζητάμε την άδεια κανενός

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε η Ελλάδα γίνεται σημείο εισόδου για την αμερικανική ενέργεια με ό,τι συνεπάγεται γεωπολιτικά

ΑΛΛΑΓΗ Η ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ 21 Νοε 2025 | 06:08

"Μίλησαν" τρεις νέες δημοσκοπήσεις: Τα ευρήματα, τα καμπανάκια και τα νέα κόμματα

Οι διαπιστώσεις των πολιτών χτυπούν τις καμπάνες τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην αντιπολίτευση.

ΤΙ ΕΙΠΑΝ 20 Νοε 2025 | 17:27

Αρπάχτηκαν Μαρινάκης - Τζανακόπουλος στη Βουλή: "Μιλάτε για χρεοκοπία δέκα χρόνια;" - "Αδιανόητη αλαζονεία"

"Να έχετε λίγο σεβασμό στους πολίτες όταν μιλάτε για τη χρεοκοπία" απάντησε ο Παύλος Μαρινάκης στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Αριστεράς Δημήτρη Τζανακόπουλο

ΟΠΕΚΕΠΕ 20 Νοε 2025 | 14:19

Τσουκαλάς: Αδιανόητο αυτογκόλ του κυβερνητικού εκπροσώπου και ομολογία της συγκάλυψης από το Μέγαρο Μαξίμου

Ο κ. Τσουκαλάς χαρακτηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως ενορχηστρωτή της προσπάθειας συγκάλυψης της βίαιης προσαγωγής του Ξυλούρη στην Εξεταστική Επιτροπή

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 20 Νοε 2025 | 10:12

Χατζηδάκης: Πράσινο φως από την Κομισιόν για τις πληρωμές από τον ΟΠΕΚΕΠΕ- Σε 10 ημέρες οι καταβολές

Ο κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε, ότι "επειδή εφαρμόζουμε το νέο σύστημα, θα περισσέψουν χρήματα και αυτά δεν θα γυρίσουν στις Βρυξέλλες".

Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ 20 Νοε 2025 | 07:36

Με σκιάχτρο τον Τσίπρα η επίθεση της κυβέρνησης στο ΠΑΣΟΚ: "Οταν πατάς σε δύο βάρκες, πέφτεις στη μέση"

Κυβερνητικά στελέχη υποστηρίζουν πως το σύνθημα "το είπαμε το κάναμε" θα είναι πιο επίκαιρο παρά ποτέ.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 19 Νοε 2025 | 15:33

Παύλος Μαρινάκης: Η αύξηση της προμήθειας των παρόχων ενέργειας για την είσπραξη του τέλους υπέρ της ΕΡΤ δεν είναι δώρο

"Έχουν την υποχρέωση κάθε ευρώ που δεν εισπράττουν να αποδεικνύουν γιατί δεν το εισπράττουν" ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΑ 19 Νοε 2025 | 07:21

Γιατί ο Μητσοτάκης είπε "όχι" σε διπλές και τριπλές εκλογές - Κλείσιμο των μετώπων και ρελάνς με τα μέτρα της ΔΕΘ

Τα μέτωπα που προκαλούν δυσαρέσκεια και εκλογική "αιμορραγία" επιχειρεί να κλείσει το Μέγαρο Μαξίμου

ΠΤΔ 18 Νοε 2025 | 06:40

Η προειδοποίηση Τασούλα για ακυβερνησία και οι αντιδράσεις - "Προβληματικό ο ΠτΔ να εμφανίζεται ως σχολιαστής δημοσκοπήσεων"

Ο ΠτΔ εκμυστηρεύθηκε στους συνομιλητές του αυτό που συζητείται έντονα μετά τις ευρωεκλογές του Μαΐου του 2024, αλλά θα βρει απάντηση μετά τις εκλογές την άνοιξη του 2027.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 17 Νοε 2025 | 16:10

Κόντρα ΠΑΣΟΚ με Μαρινάκη για τη Θρασκιά: "Τσιπρολογία και άγιος ο Θεός" - "Συμφωνούν με τις δηλώσεις της;"

Το ΠΑΣΟΚ απαντά σχετικά με τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου για όσα είπε η βουλευτής Ράνια Θρασκιά για πιθανή συνεργασία με τον Αλέξη Τσίπρα

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 17 Νοε 2025 | 14:31

Μαρινάκης: Συμφωνούν στο ΠΑΣΟΚ με τις δηλώσεις Θρασκιά για τον Τσίπρα; Είναι πιθανή η συνεργασία τους;

"Είναι όλοι στο ΠΑΣΟΚ σύμφωνοι με αυτές τις δηλώσεις, τη στιγμή που στελέχη του στοχοποιήθηκαν από τα "παραϋπουργεία δικαιοσύνης" του Τσίπρα";

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 16 Νοε 2025 | 11:21

Μαρινάκης: H κυβέρνηση "μεγαλώνει την πίτα" και ενισχύει τα εισοδήματα

Ο κ. Μαρινάκης επικαλείται επίσημα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα έχει τον χαμηλότερο πληθωρισμό στα τρόφιμα στην ΕΕ και τον τρίτο χαμηλότερο στον ΟΟΣΑ.

ΕΚΛΟΓΕΣ... ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ 15 Νοε 2025 | 08:03

Μητσοτάκης: "Θα εξαντλήσω την 4ετία" -  Η... λάθος βελόνα του ΠΑΣΟΚ, ο Χάρι Πότερ και ο χαρταετός

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπεραμύνθηκε των μέτρων της ΔΕΘ, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση μοίρασε 1,7 δισ. ευρώ με το βλέμμα στραμμένο στην δημοσιονομική πειθαρχία

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 14 Νοε 2025 | 06:40

Στα μέτρα της ΔΕΘ ποντάρει η κυβέρνηση - Σύγκρουση Μητσοτάκη-Ανδρουλάκη στη Βουλή για την ακρίβεια

Τις τελευταίες ημέρες ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει αναλάβει να επανα-λανσάρει τα μέτρα της ΔΕΘ, που θα αρχίσουν να αποδίδουν από τον Ιανουάριο του '26 στην τσέπη όλων των μισθωτών.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 13 Νοε 2025 | 13:06

Τσουκαλάς για δηλώσεις Φλωρίδη: "Υπάρχουν "εθιμικές" ανθρωποκτονίες;"

Ο κ. Τσουκαλάς ρωτά αν "μπορεί να μας εξηγήσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τι εννοεί ο υπουργός όταν κάνει λόγο για "έθιμο που κρατά αιώνες"".

ΚΟΝΤΡΑ ΜΑΡΙΝΑΚΗ-ΠΑΣΟΚ 13 Νοε 2025 | 09:02

Η φράση Ανδρουλάκη για τα "εγκλήματα τιμής" που άναψε φωτιές: Τα καρφιά Μαρινάκη και η απάντηση του ΠΑΣΟΚ

Μία φράση του Νίκου Ανδρουλάκη σχετικά με την αιματηρή συμπλοκή στα Βορίζια έφερε νέα κόντρα ανάμεσα σε κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 12 Νοε 2025 | 11:52

Μαρινάκης: "Καμία φυγάδευση Μητσοτάκη στην Αλεξανδρούπολη - Τρέλες και αδιανόητα πράγματα"

Ο Παύλος Μαρινάκης χαρακτήρισε ως την "πιο άδικη" την κατηγορία του Αντώνη Σαμαρά ότι η ΝΔ έχει πλέον πασοκοποιηθεί αντί να κάνει κεντροδεξιά πολιτική.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ 12 Νοε 2025 | 10:58

Μπουκώρος: Η επιστροφή του Γρηγόρη Δημητριάδη θα βοηθήσει στον συντονισμό της κυβέρνησης

"Ο Δημητριάδης είχε δείξει μια πολύ μεγάλη ικανότητα στο να περνάει τις κυβερνητικές γραμμές στους βουλευτές και την κοινωνία" είπε ο Χρήστος Μπουκώρος.

12 Νοε 2025 | 06:27

Οργή των αγροτών για τις καθυστερήσεις στις πληρωμές - Επιχείρηση "κατευνασμού" από το Μέγαρο Μαξίμου

Οι αγρότες είναι στα "κάγκελα" εδώ και αρκετές εβδομάδες, καθώς δεν αρκούνται στις διαβεβαιώσεις, γιατί δεν τις πιστεύουν, εκτιμώντας ότι θα υπάρξουν και άλλες καθυστερήσεις.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 10 Νοε 2025 | 16:56

Παύλος Μαρινάκης για τη συνέντευξη Σαμαρά: Η πολιτική είναι έργο και αποτέλεσμα, δεν είναι ταμπέλες

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης απέφυγε να σχολιάσει τη συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 10 Νοε 2025 | 15:20

Επίδομα θέρμανσης: Άνοιξε η πλατφόρμα myΘέρμανση για τις αιτήσεις - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ 10 Νοε 2025 | 11:09

Επιχείρηση "ζεστό χρήμα": Επίδομα 250€ και αυξήσεις στους συνταξιούχους, επίδομα θέρμανσης, επιστροφή ενοικίου

Οι ημερομηνίες για τις πληρωμές στους χαμηλοσυνταξιούχους, την επιστροφή ενοικίου, το επίδομα θέρμανσης και τις συντάξεις του Ιανουαρίου.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ 10 Νοε 2025 | 07:21

Πόσο πιο κοντά στην ίδρυση του κόμματος είναι ο Αντώνης Σαμαράς, μετά τη συνέντευξη- διάγγελμα στον Αντέννα

Ο Αντώνης Σαμαράς παρουσίασε την δική του πολιτική πλατφόρμα, με πατριωτικό πρόσημο και φιλελεύθερα χαρακτηριστικά στην οικονομία, με παρέμβαση του κράτους, η οποία όπως είπε, είναι αναγκαία.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ 09 Νοε 2025 | 12:50

Κόντρα ΠΑΣΟΚ - ΝΔ για Μητσοτάκη:: "Είναι πρωθυπουργός υπό αποχώρηση" - "Κόλλησε η βελόνα..."

Το ΠΑΣΟΚ εγκαλεί τον πρωθυπουργό γιατί δεν πήγε στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης των φορολογικών μέτρων που εξήγγειλε στη ΔΕΘ - Η απάντηση Μαρινάκη

ΑΛΛΑΓΗ ΑΤΖΕΝΤΑΣ 08 Νοε 2025 | 08:11

"Ρεβάνς" Μητσοτάκη το... αμερικανικό διήμερο στο Ζάππειο - Οι σημαντικές συμφωνίες και η απάντηση στους "ψευτοπατριώτες"

Οι συμφωνίες που υπογράφηκαν για τη μεταφορά αμερικανικού LNG πιστοποιούν τον κρίσιμο γεωπολιτικό ρόλο της χώρας μας, σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 06 Νοε 2025 | 20:25

Μαρινάκης για Πελετίδη: "Ρε παιδιά, είμαστε με τα καλά μας;" - "Εμείς δεν θέλουμε καμία χορηγία" απαντά ο δήμαρχος Πάτρας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στην κίνηση του δημάρχου της Πάτρας να ξηλώσει τις πινακίδες των τραπεζών-χορηγών από σχολεία που ανακαινίστηκαν

ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΟΙ ΤΟΝΟΙ 06 Νοε 2025 | 19:02

Κόντρα Πιερρακάκη - Φάμελλου για το πώς φορολόγησαν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ - "Η υποκρισία και ο... Μίκι Μάους"

"Ο ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε 77 καταστήματα ΕΛΤΑ", τόνισε ο Κυριάκος Πιερρακάκης - "Το Μαξίμου γνώριζε από τον Οκτώβριο", απάντησε ο Σωκράτης Φάμελλος

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΤΑ 06 Νοε 2025 | 15:52

Μαρινάκης: Ο Νοέμβριος, μήνας πληρωμών για τους αγρότες – Μειώσεις φόρων για όλους - Ανακοινώσεις για την οπλοκατοχή

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για μειώσεις φόρων για οικογένειες, νέους συντελεστές για νέους, στήριξη αγροτών και ενεργοποίηση ελέγχων για τις επιδοτήσεις

ΕΣΤΙΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 05 Νοε 2025 | 20:03

Χατζηδάκης: Οι επτά προτεραιότητες της κυβέρνησης για το 2026 - Παράδειγμα επιτυχίας η Ελλάδα

Ο Κωστής Χατζηδάκης έστειλε το μήνυμα για μεγαλύτερη σοβαρότητα στο πολιτικό σκηνικό, "διότι ό,τι χτίζεται με κόπο, μπορεί να γκρεμιστεί αρκετά εύκολα"

ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΑ ΒΟΡΙΖΙΑ 05 Νοε 2025 | 19:33

Μέτρα για την οπλοκατοχή θα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Τι προανήγγειλε ο Παύλος Μαρινάκης

Σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις από το πρωθυπουργό για την οπλοκατοχή, για τον τρόπο που δίνονται οι άδειες αλλά και για τους ελέγχους

"ΜΥΛΟΣ" ΣΤΗ ΝΔ 05 Νοε 2025 | 07:55

ΕΛΤΑ: Ο CEO "ξηλώθηκε", αλλά τα ταχυδρομεία θα κλείσουν - "Βράζει" η ΚΟ της ΝΔ

Η παραίτηση Σκλήκα ήταν μονόδρομος, καθώς και ο ίδιος γνώριζε ότι μετά την θυελλώδη συνεδρίαση στην οποία παρέστη μέσω διαδικτύου, δεν θα μπορούσε να "σταθεί" στη θέση του.

ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ 04 Νοε 2025 | 20:14

Δημοσκόπηση Alco: Το 62% δεν εμπιστεύεται καθόλου τον Τσίπρα - Από ποια κόμματα αντλεί ψηφοφόρους

Οι πολίτες ρωτήθηκαν συγκεκριμένα "πόσο εμπιστεύονται" τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 04 Νοε 2025 | 14:41

Μαρινάκης για παραίτηση Σκλήκα απο ΕΛΤΑ: Δεν κλείνεις 204 καταστήματα χωρίς διάλογο- Η μεταρρύθμιση θα ολοκληρωθεί

"Η κυβέρνηση δεσμεύεται ότι κανείς πολίτης δεν θα μείνει χωρίς εξυπηρέτηση και ότι δεν θα χαθεί καμία θέση εργασίας", είπε ο Παύλος Μαρινάκης

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 04 Νοε 2025 | 12:33

Τσουκαλάς: Οι δηλώσεις Σαλάτα καταδεικνύουν τον κεντρικό ρόλο Μυλωνάκη στη διαχείριση του ΟΠΕΚΕΠΕ

"Πλέον η κυβέρνηση δεν μπορεί να παίζει καθυστερήσεις" ανέφερε ο Κώστας Τσουκαλάς

ΕΛΤΑ 04 Νοε 2025 | 12:25

Τέλος από CEO των ΕΛΤΑ ο Γρηγόρης Σκλήκας - Η επιστολή παραίτησης με αιχμές για τους βουλευτές

Η απόφαση να μπει λουκέτο σε 204 καταστήματα των ΕΛΤΑ έφερε αναταράξεις στο εσωτερικό της γαλάζιας Κ.Ο.

ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΙΣ 04 Νοε 2025 | 07:24

Οργισμένο ξέσπασμα των "γαλάζιων" βουλευτών για τα ξαφνικά λουκέτα στα ΕΛΤΑ - Σε δύσκολη θέση η κυβέρνηση και ο CEO

Μετά τον ΟΠΕΚΕΠΕ, όπου οι βουλευτές τα…ακούνε από τους αγρότες, σειρά έχουν τα ΕΛΤΑ που συσσωρεύουν την αντίδραση των τοπικών κοινωνιών της περιφέρειας.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 03 Νοε 2025 | 15:17

Π. Μαρινάκης: Επικοινωνιακά ήταν άστοχος ο τρόπος που η διοίκηση των ΕΛΤΑ χειρίστηκε το θέμα

"Δημιουργήθηκε μια ανησυχία σε τοπικές κοινωνίες και σε κάποιους βουλευτές", σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΠΙΕΣΗ 03 Νοε 2025 | 06:30

Στην πρέσα μεταξύ ΕΛΤΑ & ΟΠΕΚΕΠΕ η κυβέρνηση - Ξεσηκώθηκαν και βουλευτές της ΝΔ για το κλείσιμο των ταχυδρομείων

Μεταξύ σφύρας και άκμονος βρίσκεται η κυβέρνηση, με τις υποθέσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ και των ΕΛΤΑ.

ΥΠΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ 01 Νοε 2025 | 16:45

Ανατροπή για τα ΕΛΤΑ: Αναστολή λειτουργίας μόνο σε καταστήματα στα αστικά κέντρα - Τρίμηνη παράταση για επαρχία

Σύμφωνα με τις κυβερνητικές πηγές, η εξυγίανση των ΕΛΤΑ είναι αναγκαία για την επιβίωσή τους και η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται το οξύ οικονομικό πρόβλημα της εταιρίας

ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ 01 Νοε 2025 | 08:08

Γαλάζια… σύννεφα πάνω από τα ΕΛΤΑ - Το λουκέτο σε 200 καταστήματα φέρνει γκρίνια στη ΝΔ

Η αιφνιδιαστική απόφαση Υπερταμείου και διοίκησης των ΕΛΤΑ να βάλουν λουκέτο σε 204 φυσικά καταστήματα, προκάλεσε αντιδράσεις.