"Είναι λάθος η παραπομπή ή μη ενός υπουργού ως αποτέλεσμα κομματικών συσχετισμών", τόνισε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, αναφορικά με την υπόθεση Τριαντόπουλου, ενώ υπογράμμισε πως "οι πολιτικοί πρέπει να κρίνονται όπως οι πολίτες".
Επιπλέον, ο κ. Μαρινάκης μιλώντας στην ΕΡΤ και στην εκπομπή "Συνδέσεις" τόνισε πως πως την εβδομάδα που έρχεται θα κατατεθεί πρόταση και από τη Νέα Δημοκρατία.
Αναφερόμενος στη συζήτηση των ημερών, που δεν είναι άλλη από την αξιολόγηση αλλά και την άρση μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως "έχουμε βάλει ήδη κάποια άρθρα στη συζήτηση, γιατί δεν είναι κάτι που μπορεί μια κυβέρνηση να το κάνει μόνη της" και αναφερόμενος στη συνταγματική αναθεώρηση τόνισε πως "είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα μας" φέρνοντας ως παράδειγμα το 2006 και το άρθρο 16 όπου αφού τελικά δεν άλλαξε κάτι τότε, όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Μαρινάκης "καταφέραμε να μείνουμε εμείς και η Κούβα για μία 20ετία ακόμα οι μόνες εξαιρέσεις στον κόσμο".
Πιο αναλυτικά ο κ. Μαρινάκης υπογράμμισε πως "όταν μιλάμε για αξιολόγηση δημοσίων υπαλλήλων, δεν αναφερόμαστε απαραιτήτως σε απολύσεις" ή άρση μονιμότητας μόνο αλλά και σε επιβράβευση συνεπών, ενώ παράλληλα σημείωσε πως ένας μόνιμος υπάλληλος χάνει τη δουλειά του μόνο κάνοντας ένα βαρύ πειθαρχικό αδίκημα, το οποίο συνδέεται με μία ποινική πράξη σε αντίθεση με οποιονδήποτε εργαζόμενο του ιδιωτικού τομέα, προχωρώντας παράλληλα σε παραδείγματα ανθρώπων που λείπουν συνεχώς και αδικαιολογήτων από την εργασία τους ή ακόμη και αν είναι εκεί δεν εξυπηρετούν.
"Θα μπούμε σε μια εποχή που οι καλοί θα επιβραβεύονται και αυτοί που δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους, θα έχουν κυρώσεις".
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr