Follow us

Μαρινάκης για μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη: Η επιβολή της τάξης είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

"Το νόημα του μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη δεν ανήκει σε κανέναν μεμονωμένα, δεν πρέπει να υπάρχει εκεί για καμία διαδήλωση", είπε ο Π. Μαρινάκης.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

"Ήταν σε συνεννόηση με όλα τα συναρμόδια υπουργεία, γιατί εδώ στην πραγματικότητα έχουμε μια κίνηση η οποία, όπως θα έρθει η τροπολογία, οπότε καλό να περιμένουμε την τροπολογία να δείτε ακριβώς τη διατύπωση και ακριβώς τι θα συμβεί. Προφανώς λοιπόν τη στιγμή που θα κατατεθεί αυτή η τροπολογία θα είναι σε απόλυτη συνεννόηση και με όλα τα συναρμόδια υπουργεία.

Στην πραγματικότητα εδώ μιλάμε για καθαρισμό, συντήρηση και ανάδειξη αυτού του ιστορικού μνημείου. Είναι ένα μνημείο το οποίο μας υπενθυμίζει το πολύ σημαντικό, ίσως το πιο σημαντικό, το ότι για να είμαστε σήμερα εδώ, να μιλάμε, να εργαζόμαστε, να είμαστε ελεύθεροι, κάποιοι θυσίασαν τη ζωή τους για την πατρίδα.

Αυτό είναι το νόημα του μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη και δεν ανήκει σε κανέναν μεμονωμένα, δεν πρέπει να υπάρχει εκεί για καμία διαδήλωση, καμία διαμαρτυρία οποιασδήποτε αφορμής, οποιοδήποτε χώρου, χωρίς αυτό το πράγμα δηλαδή να το χρωματίζουμε. Από εκεί και πέρα η επιβολή της τάξης σε περίπτωση που κάποιοι παρεκτρέπονται είναι αποκλειστική αρμοδιότητα, όπως και σε κάθε τετραγωνικό χιλιοστό της ελληνικής επικράτειας, του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, δηλαδή της ελληνικής αστυνομίας" είπε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών απαντώντας σε ερώτηση σχετική με την πρόταση του πρωθυπουργού να αναλάβει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας τη φροντίδα του μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη.

"Θεωρώ ότι είναι μια ανακοίνωση που θα έπρεπε να βρίσκει όλο το πολιτικό σύστημα στην ίδια σελίδα και θα σας πω και κάτι. Είτε μιλάμε για την αυτονόητη προστασία του μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη, είτε μιλάμε για την εκκαθάριση των πανεπιστημίων από μπαχαλάκηδες, καταληψίες, παραβατικούς και όλους τέλος πάντων τους λοιπούς γνωστούς αγνώστους. Είτε μιλάμε για τα μη κρατικά πανεπιστήμια. Η κοινωνία τι λέει στο κράτος; συνολικά στην πολιτεία, και αργήσατε. Και η αντιπολίτευση τι λέει; γιατί το κάνετε. Δηλαδή η αντιπολίτευση είναι στο άλλο άκρο από εκεί που είναι η κοινωνία. Η σιωπηρή πλειοψηφία που λέμε. Έχουμε αποφασίσει και με αυτοκριτική του δικού μας πολιτικού χώρου και αργήσαμε να συμβαδίσουμε με τις υγιείς επιδιώξεις των νοικοκυραίων. Της συντριπτικής πλειονότητας των πολιτών. Η αντιπολίτευση φαίνεται ότι δεν έχει καταλάβει τι συμβαίνει στη χώρα. Δεν έχει καταλάβει τι ζητάει ο κόσμος. Και ο κόσμος αυτά τα ζητάει χωρίς να τα εκφράζει με κομματικούς όρους, χωρίς να τα εκφράζει επειδή ανήκει ο Α ή ο Β συμπολίτης μας στο ένα ή στο άλλο κόμμα" πρόσθεσε.

Επίσης απαντώντας σε ερώτηση για το εάν η απόφαση αυτή έρχεται ως απάντηση στην δήλωση του κ. Δένδια στη Βουλή για την υπόθεση Ρούτσι ο κ. Μαρινάκης είπε:

"Αυτή είναι μία άποψη των εκπροσώπων της πολιτικής κουζίνας, της λογικής της καμαρίλας, που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα και προσβάλλει την ίδια την απόφαση η οποία έχει ως βασικό κριτήριο αυτό το οποίο είπα πριν. Τι λέει η κοινωνία, η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών χωρίς αυτή η μεγάλη μερίδα των πολιτών να τα λέει όλα αυτά επειδή ανήκει σε κάποιο κόμμα. Δεν υπάρχει άνθρωπος ο οποίος να διαφωνεί και αυτοί που διαφωνούν είναι κάποιες ηχηρές μειοψηφίες, παρωχημένες θα τις πω, με το ότι το μνημείο του αγνώστου στρατιώτη είναι προορισμένο για να τιμούμε αυτούς που έπεσαν για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι. Το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη είναι εκεί για να μας θυμίζει ότι κάποιοι θυσίασαν τη ζωή τους για να μπορούμε σήμερα εμείς να είμαστε εδώ. Τελεία. Αυτό δεν θα έπρεπε να αποτελεί αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης ή να ερμηνεύεται αυτή η απόφαση ως κάτι το οποίο αποτελεί μια κίνηση συνέχεια μιας άλλης κίνησης. Είμαστε όλοι στην ίδια σελίδα. Δεν υπάρχει δράκος στο παραμύθι που θέλουν κάποιοι να χτίσουν. Το λέω ξανά και ξανά. Και δεν είναι και η πρώτη φορά που θα θέλουν να το κάνουν. Την προηγούμενη φορά με τον κύριο Δένδια απομόνωσαν ένα μέρος όσον είπε στη Βουλή. Δεν είπαν όσα είπε για τη δικαιοσύνη. Και έβγαλαν τους γνωστούς παραπλανητικούς τίτλους. Η κοινωνία είναι αλλού από εκεί που είναι οι εκπρόσωποι της πολιτικής κουζίνας. Η κοινωνία είναι στο σημείο που θέλει ακόμα περισσότερα για τη βελτίωση της ζωής της".

Επιπλέον απαντώντας σε ερώτηση για τις διαδηλώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στο σημείο κατά το παρελθόν ανέφερε:

"Αν το πρόβλημα στο συγκεκριμένο σημείο της χώρας ήταν η διαδήλωση για το "Ναι" ή η διαδήλωση κατά της συμφωνία στον Πρεσπών, από μένα δεν πρόκειται να ακούσετε συμψηφισμούς. Θα πω κακώς έγιναν και αυτά εκεί που έγιναν, σε εκείνο το σημείο. Δεν υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Ούτε η κίνηση αυτή γίνεται για να εκδικηθούμε έναν πολιτικό χώρο. Μπαίνει μια τελεία, δίπλα μια παύλα και αλλάζουμε, όχι παράγραφο, αλλάζουμε σελίδα. Είτε θέλουμε να διαδηλώσουμε για το "Ναι", είτε θέλουμε να διαδηλώσουμε για μια συμφωνία, είτε για οτιδήποτε άλλο, σε όποιον πολιτικό χώρο ανήκει, μπορεί να το κάνει λίγο πιο πέρα, απέναντι, παρακάτω, λίγο πιο δίπλα. Όπως προβλέπει ο νόμος. Δεν υπάρχουν εξαιρέσεις σε αυτό το οποίο λέμε. Είναι προφανές. Για μένα η μόνη φράση είναι "και αργήσαμε". Ως πολιτεία, ως πολιτικό σύστημα, ως πολιτικός χώρος. Και επί των ημερών του Κυριάκου Μητσοτάκη επιτέλους γίνονται πράξη τα αυτονόητα".

"Σημαντική η παρουσία της χώρας μας στη συνάντηση για τη Μέση Ανατολή"

Σε ερώτηση για τον ρόλο της Ελλάδας στη συνάντηση για τη Μέση Ανατολή ο κ. Μαρινάκης ανέφερε "είναι πολύ σημαντική η παρουσία της χώρας μας ως μία από τις λίγες ευρωπαϊκές χώρες, σε μια ιστορική ημέρα και σε μια ιστορική συνάντηση.

Όλο αυτό το οποίο συμβαίνει είναι η απόδειξη ότι οι σωστοί χειρισμοί, η διπλωματία μπορούν να οδηγήσουν σε μια λύση για να σταματήσει όλο αυτό το οποίο βίωναν οι άνθρωποι αυτοί. Παλεύαμε και εμείς χωρίς υπερβολές, λεκτικές και χωρίς να θέλουμε να διεκδικήσουμε αυτά τα πέντε λεπτά δημοσιότητας που θέλουν κάποιοι, δήθεν ευαίσθητοι, για κατάπαυση του πυρός και για μια ειρηνική λύση.

Διαβάστε Επίσης

Και από εκεί και πέρα περιμένουμε τα επόμενα βήματα. Η Ελλάδα θα είναι παρούσα στις εξελίξεις όπως ακριβώς τα έχει περιγράψει μέχρι τώρα ο πρωθυπουργός με τις θέσεις που διαχρονικά έχει και πάρα πολλές φορές έχουν αναλυθεί και από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και από το υπουργείο Εξωτερικών και τον κ. Γεραπετρίτη".

"Δεν θα μπορούσε να μην είναι εκεί η Ελλάδα εφόσον δέχθηκε αυτήν την τιμητική πρόσκληση. Και σκεφτείτε τι θα έλεγαν αυτοί οι οποίοι πάντα βρίσκουν ένα λόγο να γκρινιάξουν από τους δημοσιολογούντες, αν δεν ήταν εκεί η Ελλάδα. Οι επαγγελματίες γκρινιάριδες του δημοσίου λόγου του πολιτικού συστήματος βρίσκουν 100 αφορμές για να γκρινιάξουν και να προσπαθήσουν να κοντύνουν όχι την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, την ίδια τους στη χώρα. Δεν πρόκειται να βάλει ποτέ τα εθνικά συμφέροντα ούτε σε διαπραγμάτευση ούτε στο ζύγι η κυβέρνηση αυτή και αυτός ο πρωθυπουργός όπως έκαναν και οι προκάτοχοί του.

Ποτέ δεν έβαλαν τα συμφέροντα της χώρας μας σε διαπραγμάτευση, για να είμαι σαφής και να μην θεωρηθεί ότι εξαιρώ κάποιον εκ των προκατόχων μας σε αυτό.

Εμείς είμαστε εκεί ως χώρα για να βάλουμε και εμείς το λιθαράκι μας ούτως ώστε να υπάρξει επόμενη μέρα για τους ανθρώπους αυτούς οι οποίοι έζησαν την απόλυτη οδύνη" συμπλήρωσε.

"Άρα μην μπλέκουμε τα δικά μας συμφέροντα, μην μπλέκουμε τα εθνικά συμφέροντα με μια τόσο σημαντική συζήτηση ξέρετε κάποιες φορές οι συμβολισμοί έχουν τη μεγαλύτερη ουσία" υπογράμμισε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

"Το τρίτο στεφάνι": Νέα στέγη για τη συναρπαστική παράσταση του Στάθη Λιβαθινού

Στο Σύγχρονο Θέατρο θα μεταφερθεί η παράσταση του εμβληματικού μυθιστορήματος του Κώστα Ταχτσή, που ανεβαίνει σε συμπαραγωγή του πολιτιστικού οργανισμού "Λυκόφως" & του Θεάτρου Τέχνης "Κάρολος Κουν".

ΤΟ "ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΕΜΒΡΥΟΥ» 20 Ιαν 2026 | 09:24

Σάλος με τη δήλωση Καρυστιανού για τις αμβλώσεις - Τσουνάμι αντιδράσεων για "ακροδεξιά σκοταδιστική αντίληψη"

Έντονη ήταν η αντίδραση της κυβέρνησης, της αντιπολίτευσης και του καλλιτεχνικού κόσμου, με τα κόμματα να κάνουν λόγο για για αδιαπραγμάτευτο και θεμελιώδες δικαίωμα στην άμβλωση.

"ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ" 19 Ιαν 2026 | 14:18

Μαρινάκης για Καρυστιανού και αμβλώσεις: Δε θα γυρίσουμε πίσω σε συζητήσεις για θέματα που έχουν λυθεί

"Το πιο φοβερό είναι ότι αυτό ακούγεται και από έναν γιατρό" δήλωσε ο Παύλος Μαρινάκης αναφορικά με τις δηλώσεις της Μ. Καρυστιανού για τις αμβλώσεις και το αν είναι θέμα δημόσιας διαβούλευσης

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 19 Ιαν 2026 | 13:31

Μαρινάκης: Εγκρίθηκαν οι τέσσερις συμβάσεις για τους υδρογονάνθρακες - Στόχος οι έρευνες να ξεκινήσουν το 2026

Εγκρίθηκαν από το Ελεγκτικό Συνέδριο οι τέσσερις συμβάσεις που αφορούν στους διαγωνισμούς υδρογονανθράκων της κοινοπραξίας Chevron - Helleniq Energy, ανέφερε ο Παύλος Μαρινάκης.

ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ 16 Ιαν 2026 | 18:53

Ο Παύλος Μαρινάκης απάντησε σε ερωτήσεις πολιτών: "Γιατί είστε με την Ουκρανία, αλλά δεν είστε με την Παλαιστίνη;"

Στους αγρότες, τους αιώνιους φοιτητές, τη συνταγματική αναθεώρηση, τα αλκοτέστ και διεθνή ζητήματα αναφέρθηκε ο Παύλος Μαρινάκης

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 16 Ιαν 2026 | 13:17

Π. Μαρινάκης: Ο Ανεστίδης ήταν ενεργό μέλος της ΝΔ μέχρι το 2019 - Δεν τίθεται θέμα παρουσίας του στο Μαξίμου

"Η περίπτωση του Ανεστίδη ξεπερνά τα όρια της χυδαιότητας", επισήμανε ο κ. Μαρινάκης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 14 Ιαν 2026 | 12:22

Μαρινάκης: Ντροπή να τραμπουκίζονται αγρότες επειδή συνάντησαν τον πρωθυπουργό

Ως "ντροπή" χαρακτηρίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, όσα συνέβησαν στο μπλόκο της Νίκαιας με τα τρακτέρ αγροτών που συνάντησαν τον πρωθυπουργό.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 13 Ιαν 2026 | 10:05

"Να εφαρμοστεί ο νόμος", λέει η κυβέρνηση για τα αγροτικά μπλόκα - "Κομματικά εγκάθετοι πυρπολούν τη συνάντηση"

"Πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος, χωρίς την Αστυνομία δεν μπορεί να γίνει αυτό", τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τις αγροτικές κινητοποιήσεις.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 12 Ιαν 2026 | 13:02

Μαρινάκης για αγρότες: "Ο πρωθυπουργός δεν λειτουργεί με τελεσίγραφα - Περιμένουμε τα ονόματα των συμμετεχόντων"

"Αναμένουμε τα ονόματα ούτως ώστε αύριο πιθανότατα το μεσημέρι να δεχθεί ο πρωθυπουργός και το υπόλοιπο κυβερνητικό κλιμάκιο τους εκπροσώπους των αγροτών", δήλωσε ο Παύλος Μαρινάκης.

ΠΟΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΗΓΑΝ 08 Ιαν 2026 | 19:45

Σύνταγμα: Συγκέντρωση στρατιωτικών κατά της ψήφισης του νομοσχεδίου του ΥΠΕΘΑ [εικόνες - βίντεο]

Πλήθος στρατιωτικών κατέκλυσαν το κέντρο της Αθήνας, κλιμακώνοντας τον αγώνα τους ενάντια στις διατάξεις του νομοσχεδίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 08 Ιαν 2026 | 13:08

Π. Μαρινάκης για αγρότες: Προϋπόθεση για διάλογο είναι να μην υπάρχουν τα μπλόκα

"Δεν υπάρχουν περιθώρια για περισσότερα μέτρα από όσα ανακοινώσαμε", υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Μαρινάκης.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 07 Ιαν 2026 | 19:08

Μαρινάκης για Βαρουφάκη και τη χρήση ναρκωτικών: "Ντροπή και αηδία - Να στείλουμε στο περιθώριο τέτοιες φωνές"

"Ο διάλογος μπορεί να γίνει χωρίς τα τρακτέρ στον δρόμο - Δεν θα αφήσουμε να κοπεί η χώρα στα δύο", σχολίασε για τα μπλόκα ο Παύλος Μαρινάκης

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 05 Ιαν 2026 | 12:57

Τελεσίγραφο της κυβέρνησης στους αγρότες: Την Τετάρτη τα μέτρα με ή χωρίς την παρουσία τους - Τέρμα η υπομονή

"Όλοι θέλουν να πάρουν περισσότερα οι αγρότες, αλλά είμαστε κυβέρνηση όλων των Ελλήνων", τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 05 Ιαν 2026 | 07:16

Τραβούν το σχοινί οι αγρότες με μπλόκα τύπου "πολιορκίας" – Σήμερα η τελευταία κυβερνητική πρόσκληση σε διάλογο

Η απόφαση των αγροτών να παραμείνουν στα μπλόκα και να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, τεντώνει το σκοινί με το κυβερνητικό στρατόπεδο.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 04 Ιαν 2026 | 20:54

Μαρινάκης για Παπαδάκη: "Μια από τις επιδραστικότερες φωνές της ενημέρωσης και της ελληνικής τηλεόρασης"

"Αγαπήθηκε όσο λίγοι από τους τηλεθεατές και άντεξε όσο κανένας στον χρόνο", έγραψε ο Παύλος Μαρινάκης για τον Γιώργο Παπαδάκη

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 04 Ιαν 2026 | 14:31
ΔΙΑΓΡΑΦΗΚΑΝ 308.605 ΦΟΙΤΗΤΕΣ 02 Ιαν 2026 | 14:22

Μαρινάκης και Σκέρτσος για τη διαγραφή αιώνιων φοιτητών: Οριστικό τέλος στην ελληνική ιδιαιτερότητα του "αιώνιου φοιτητή"

Την 31η Δεκεμβρίου 2025 διαγράφηκαν 308.605 φοιτητές από τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 30 Δεκ 2025 | 19:10

Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Κλειστοί δρόμοι σε Σύνταγμα και Πεδίον του Αρεως στις 31/12

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Τετάρτης 31/12 στο κέντρο της Αθήνας

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 30 Δεκ 2025 | 14:20

Παύλος Μαρινάκης: Αυτό είναι το Plan B για τα μπλόκα - Πρόθεσή μας να αλλάξουμε τον Νόμο περί ευθύνης υπουργών [βίντεο]

"Δεν υπάρχει καμία εκδικητική διάθεση", στη Μαρία Καρυστιανού, τόνισε ο κ. Μαρινάκης για τον έλεγχο της ΑΑΔΕ στον Σύλλογο Συγγενών και Θυμάτων των Τεμπών

«ΕΝΘΑΡΡΥΝΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ» 28 Δεκ 2025 | 13:26

Μαρινάκης: "Όλο και περισσότεροι αγρότες θέλουν διάλογο - Να μπει τέλος στην παρωχημένη λογική της αντιπαράθεσης"

"Ικανοποιείται η συντριπτική πλειονότητα των αιτημάτων των αγροτών και κτηνοτρόφων" τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος - "Οι πληρωμές προχωράνε σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα"

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 22 Δεκ 2025 | 15:01

Μαρινάκης για μπλόκα αγροτών: Στις κινητοποιήσεις παρεισφρέουν και κάποιοι για τους οποίους το πάρτι τελείωσε

"Δεν υπάρχει τίποτα εκδικητικό" στην περίπτωση Ανεστίδη κατά τον Π.Μαρινάκη

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 20 Δεκ 2025 | 15:28

Μαρινάκης για αγρότες: Εμείς δίνουμε πραγματικά λεφτά που υπάρχουν, οι άλλοι τάζουν λεφτά που δεν υπάρχουν

"Τη συντριπτική πλειονότητα των αιτημάτων, στην πραγματικότητα, η κυβέρνηση, χωρίς να επιβαρύνει τον Έλληνα φορολογούμενο, τα ικανοποιεί", είπε ο Π. Μαρινάκης.

ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ 19 Δεκ 2025 | 17:41

Κριτική Μαρινάκη σε Ανδρουλάκη για ΟΠΕΚΕΠΕ: Εκτεθειμένο στους αγρότες το ΠΑΣΟΚ - Καταψήφισε τις πληρωμές

Ο κ. Μαρινάκης διερωτάται για ποιο λόγο το ΠΑΣΟΚ είπε όχι στη νομοθετική παρέμβαση που είχε ως αποτέλεσμα να πάρουν περισσότερα χρήματα οι νόμιμοι δικαιούχοι

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 18 Δεκ 2025 | 15:26

Μαρινάκης: Η Κωνσταντοπούλου είναι η προσωποποίηση του φασισμού και του μισογυνισμού

Ντροπή η παρουσία της κ.Κωνσταντοπούλου στη Βουλή κατά τον κ.Μαρινάκη

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 17 Δεκ 2025 | 18:41

Π. Μαρινάκης για το περιστατικό βίας του Ν. Παππά και τη διαγραφή του από ΣΥΡΙΖΑ: "Είναι αργά για… δάκρυα"

"Έπρεπε να χειροδικήσει για να αναγκαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ να τον διαγράψει", σημειώνει ακόμη ο κ. Μαρινάκης και προσθέτει: "Τώρα, όμως, είναι αργά για… δάκρυα"

ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΠΑΠΑΧΕΛΑ 17 Δεκ 2025 | 17:29

ΣΥΡΙΖΑ: Ανιστόρητη, αμετροεπής, προσβλητική και συκοφαντική η τοποθέτηση του Μαρινάκη για το κόμμα μας

"Η χώρα δεν ξεκίνησε το 2015. Η κυβέρνηση Σαμαρά παρέδωσε μια χώρα με άδεια ταμεία", αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του για τις δηλώσεις Παύλου Μαρινάκη

ΠΑΡΩΝ Ο ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ 16 Δεκ 2025 | 22:52

Συγκέντρωση στο Σύνταγμα από ΠΑΜΕ και σωματεία ενάντια στον προϋπολογισμό [εικόνες]

Στις συγκεντρώσεις συμμετείχε το ΠΑΜΕ, εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, Σωματεία Εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο Τομέα, μαζικοί φορείς

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 16 Δεκ 2025 | 18:53

Π. Μαρινάκης: Η γενιά μας οφείλει να ανοίξει με ειλικρίνεια για πρώτη φορά τη συζήτηση για το δημογραφικό

Ο Παύλος Μαρινάκης επισήμανε ότι θεωρεί το δημογραφικό την κορυφαία συζήτηση

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 15 Δεκ 2025 | 17:57

Παύλος Μαρινάκης: Αμετανόητοι οι σύμβουλοι του Τσίπρα και το Ινστιτούτο του

"Ευτυχώς που υπάρχουν κι αυτά για να ελαφρύνει και λίγο το κλίμα και να γελάμε και λίγο", είπε ο Παύλος Μαρινάκης

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 15 Δεκ 2025 | 13:21

Π. Μαρινάκης: Διάλογος δεν γίνεται με ταχυδρομικά περιστέρια- Ορισμένα αιτήματα των αγροτών είναι λογικά, άλλα όχι

"Υπάρχουν όρια που δεν πρέπει να ξεπεραστούν. Να κλείνεις λιμάνια και αεροδρόμια δεν είναι αποδεκτό, να μπλοκάρεις θεραπείες καρκινοπαθών". είπε ο Παύλος Μαρινάκης

ΑΓΡΟΤΕΣ 13 Δεκ 2025 | 18:42

Κινητοποιήσεις αγροτών: Αυτά είναι τα αιτήματά τους - Γιατί είπαν "όχι" στη συνάντηση της Δευτέρας στο Μαξίμου [βίντεο]

Οι αγρότες έκαναν γνωστά τα αιτήματά τους προς τον πρωθυπουργό, στα οποία θα περιμένουν σαφείς απαντήσεις πριν προχωρήσουν σε ραντεβού μαζί του.

13 Δεκ 2025 | 17:37

Μαρινάκης σε αγρότες: Επαναλαμβάνω την έκκληση για διάλογο, όχι σε κλειστούς δρόμους

Στην Πανελλαδική Σύσκεψη στη Νίκαια της Λάρισας οι αγρότες αποφάσισαν ότι δεν θα προσέλθουν σε διάλογο με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 10 Δεκ 2025 | 10:05

Μαρινάκης για αγρότες: Τραμπούκοι και εγκληματίες όσοι έκαναν επεισόδια στην Κρήτη

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, καταδίκασε τις παραβατικές συμπεριφορές από πλευράς αγροτών.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ 09 Δεκ 2025 | 19:36

Μαρινάκης για Ανδρουλάκη: Για ακόμα μία φορά σύρθηκε στον δρόμο του λαϊκισμού, κατέφυγε σε 3 ψέματα και ανακρίβειες

"Εκτός από τα ψέματα και τις ανακρίβειες που είπε ο κ. Ανδρουλάκης, ξέχασε να απαντήσει αν συμφωνεί με το κλείσιμο των δρόμων."

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ 09 Δεκ 2025 | 15:21

Ολοκληρώθηκε το ΚΥΣΕΑ: Εγκρίθηκαν εξοπλιστικά προγράμματα των Ενόπλων Δυνάμεων

"Εγκρίθηκαν εξοπλιστικά προγράμματα των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ έγινε ενημέρωση για το σχέδιο αξιοποίησης του προγράμματος SAFE", επισημαίνεται σε ανακοίνωση του κ. Μαρινάκη

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 08 Δεκ 2025 | 14:13

Π. Μαρινάκης: Εχουμε ρυθμό ανάπτυξης υψηλότερο από τον μέσο όρο της ευρωζώνης

"Το ΑΕΠ το τρίτο τρίμηνο του 2025 παρουσίασε αύξηση 2% σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο του 2024, τόνισε ο κυβερνητικός Παύλος Μαρινάκης.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ 04 Δεκ 2025 | 18:50

Κεραυνοί πάνω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα - Εικόνες από την κακοκαιρία στην Αθήνα

Έντονα προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία "BYRON", που πλήττει από τις απογευματινές ώρες και την Αττική.

ΚΑΥΣΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ 03 Δεκ 2025 | 21:43

Μαρινάκης για Τσίπρα: "Σαν να μην πέρασε μια μέρα - Αμετροεπής, αμετανόητος, αλαζόνας"

Ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ότι ο πρώην πρωθυπουργός, "αντί να μπει σε όλο αυτόν τον κόπο, θα μπορούσε κάλλιστα να συγκαλέσει κοινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και των διασπάσεών του"

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 03 Δεκ 2025 | 15:53

Παύλος Μαρινάκης: O διάλογος με τους αγρότες που κάνει η κυβέρνηση δεν σταμάτησε ποτέ και έχει αποτέλεσμα

"Ένα σοβαρό κράτος δεν μπορεί να επιτρέπει η όποια διεκδίκηση να έρχεται σε αντίθεση με την ελευθερία των υπόλοιπων πολιτών", λέει ο Παύλος Μαρινάκης

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 01 Δεκ 2025 | 13:34

Μαρινάκης για μπλόκα αγροτών: Δεν θα επιτρέψουμε να κλείσουν οι δρόμοι και να ταλαιπωρηθούν οι πολλοί

"Δεν είναι δυνατόν να ταλαιπωρείται ο κόσμος", σημειώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ 28 Νοε 2025 | 10:54

Τι ισχύει τελικά με την κουμπαριά των οικογενειών Μητσοτάκη και Ξυλούρη: Το δημοσίευμα, η κόντρα και η αλήθεια

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατήγγειλε κουμπαριά Ξυλούρη – Μητσοτάκη, με την κυβέρνηση να κάνει λόγο για ψέματα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΟΙ ΤΟΝΟΙ 27 Νοε 2025 | 18:12

Σκληρή κόντρα στη Βουλή Ανδρουλάκη - Θεοδωρικάκου για το αν υπάρχει κουμπαριά του Μητσοτάκη με τον "Φραπέ"

Ο Ανδρουλάκης προσκόμισε δημοσίευμα εφημερίδας στην Ολομέλεια που αναφέρεται σε κουμπαριά Μητσοτάκη με Ξυλούρη - Απάντηση από τον Θεοδωρικάκο

"ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΜΕΤΑΔΟΣΗ" 27 Νοε 2025 | 16:22

Μαρινάκης: Ο Ανδρουλάκης είπε ψέματα ότι ο "Φραπές" είναι κουμπάρος του Μητσοτάκη - Να ανακαλέσει

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έστρεψε τα πυρά του κατά του Νίκου Ανδρουλάκη.

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ 27 Νοε 2025 | 12:28

Η Αθήνα σε γιορτινό mood: Φωταγωγείται απόψε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα, εντυπωσιακός στολισμός σε όλη την πόλη

Το απόγευμα της Πέμπτης, στις 19.30, ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, θα ανάψει το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Συντάγματος.

"ΙΘΑΚΗ" 25 Νοε 2025 | 10:26

Η γκάφα στο βιβλίο Τσίπρα με τη Ρίγα της... Εσθονίας - Μαρινάκης: "Είναι η Λέσβος και η Μυτιλήνη του εξωτερικού"

Ένα λάθος στο βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα "Ιθάκη" εντόπισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

ΕΡΓΑΣΙΕΣ 24 Νοε 2025 | 10:59

Σύνταγμα: Έσπασε αγωγός της ΕΥΔΑΠ στην οδό Νίκης - Κλειστός ο δρόμος από Μητροπόλεως έως Ερμού [βίντεο]

Το τμήμα που είναι κλειστό ξεκινά από τη Μητροπόλεως και φτάνει στηn Ερμού.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 23 Νοε 2025 | 11:40

Μαρινάκης για "μισθούς Βουλγαρίας": Ο Μητσοτάκης εξελέγη πρωθυπουργός ενός "Λουξεμβούργου" το 2019;

"Mέσα σε 6,5 χρόνια έχει καταντήσει τη χώρα αυτή, "που ήταν Ελβετία ή Λουξεμβούργο", μια χώρα με μισθούς Βουλγαρίας", είπε ο Παύλος Μαρινάκης

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 22 Νοε 2025 | 12:01

Π.Μαρινάκης για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Βορίδης, ναι το λέω, δικαιώθηκε σε όλα τα επίπεδα, και πολιτικά και ποινικά

"Εμείς, πριν την ευρωπαϊκή εισαγγελία, στείλαμε 5.200 ΑΦΜ στη δικαιοσύνη. Κάναμε δεκάδες χιλιάδες διασταυρωτικούς ελέγχους και μπλοκαρίσματα ΑΦΜ"

ΔΕΝΤΡΟ ΑΠΟ ΒΙΤΥΝΑ 21 Νοε 2025 | 14:28

Σε χριστουγεννιάτικο ρυθμό η Αθήνα: Τοποθετήθηκε το τεράστιο δέντρο από τη Βυτίνα στην πλατεία Συντάγματος

Το δέντρο είναι 19 μέτρων και η φωταγώγηση του θα πραγματοποιηθεί στις 27 Νοεμβρίου

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 21 Νοε 2025 | 13:36

Ο Μαρινάκης απαντά στη Ζαχάροβα: Είμαστε κυρίαρχο κράτος – Δεν ζητάμε την άδεια κανενός

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε η Ελλάδα γίνεται σημείο εισόδου για την αμερικανική ενέργεια με ό,τι συνεπάγεται γεωπολιτικά

ΤΙ ΕΙΠΑΝ 20 Νοε 2025 | 17:27

Αρπάχτηκαν Μαρινάκης - Τζανακόπουλος στη Βουλή: "Μιλάτε για χρεοκοπία δέκα χρόνια;" - "Αδιανόητη αλαζονεία"

"Να έχετε λίγο σεβασμό στους πολίτες όταν μιλάτε για τη χρεοκοπία" απάντησε ο Παύλος Μαρινάκης στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Αριστεράς Δημήτρη Τζανακόπουλο

ΟΠΕΚΕΠΕ 20 Νοε 2025 | 14:19

Τσουκαλάς: Αδιανόητο αυτογκόλ του κυβερνητικού εκπροσώπου και ομολογία της συγκάλυψης από το Μέγαρο Μαξίμου

Ο κ. Τσουκαλάς χαρακτηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως ενορχηστρωτή της προσπάθειας συγκάλυψης της βίαιης προσαγωγής του Ξυλούρη στην Εξεταστική Επιτροπή

ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ 19 Νοε 2025 | 23:10

Συγκινητικό βίντεο: Σε δάκρυα ξέσπασαν Εύζωνες κατά την τελευταία υπηρεσία τους

Το υλικό δείχνει δύο Εύζωνες να εκτελούν με απόλυτη προσήλωση τα τελευταία τους παραγγέλματα, ενώ γύρω τους οι συνάδελφοί τους παρακολουθούν εμφανώς συγκινημένοι

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 19 Νοε 2025 | 15:33

Παύλος Μαρινάκης: Η αύξηση της προμήθειας των παρόχων ενέργειας για την είσπραξη του τέλους υπέρ της ΕΡΤ δεν είναι δώρο

"Έχουν την υποχρέωση κάθε ευρώ που δεν εισπράττουν να αποδεικνύουν γιατί δεν το εισπράττουν" ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΚΛΙΜΑ 19 Νοε 2025 | 10:56

"Μύρισαν" Χριστούγεννα στην Αθήνα: Τοποθετούνται λαμπάκια στο Σύνταγμα, πότε θα φωταγωγηθεί το δέντρο

Η Αθήνα μπαίνει ολοένα και πιο έντονα στο πνεύμα των Χριστουγέννων, καθώς ξεκίνησε πλέον η αντίστροφη μέτρηση για τη φωταγώγηση του δέντρου στην πλατεία Συντάγματος.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 17 Νοε 2025 | 16:10

Κόντρα ΠΑΣΟΚ με Μαρινάκη για τη Θρασκιά: "Τσιπρολογία και άγιος ο Θεός" - "Συμφωνούν με τις δηλώσεις της;"

Το ΠΑΣΟΚ απαντά σχετικά με τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου για όσα είπε η βουλευτής Ράνια Θρασκιά για πιθανή συνεργασία με τον Αλέξη Τσίπρα

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 17 Νοε 2025 | 14:31

Μαρινάκης: Συμφωνούν στο ΠΑΣΟΚ με τις δηλώσεις Θρασκιά για τον Τσίπρα; Είναι πιθανή η συνεργασία τους;

"Είναι όλοι στο ΠΑΣΟΚ σύμφωνοι με αυτές τις δηλώσεις, τη στιγμή που στελέχη του στοχοποιήθηκαν από τα "παραϋπουργεία δικαιοσύνης" του Τσίπρα";

ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ 16 Νοε 2025 | 17:26

Ισημερινός: Δημοψήφισμα με... σύνθημα "μέσα οι βάσεις και οι Αμερικανοί" - Στόχος και ένα νέο Σύνταγμα

Αφότου ο Ντόναλντ Τραμπ επέστρεψε στον Λευκό Οίκο, ο Ισημερινός έχει γίνει ένας από τους κυριότερους συμμάχους της Ουάσιγκτον των ΗΠΑ

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 16 Νοε 2025 | 11:21

Μαρινάκης: H κυβέρνηση "μεγαλώνει την πίτα" και ενισχύει τα εισοδήματα

Ο κ. Μαρινάκης επικαλείται επίσημα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα έχει τον χαμηλότερο πληθωρισμό στα τρόφιμα στην ΕΕ και τον τρίτο χαμηλότερο στον ΟΟΣΑ.

Η ΗΜΕΡΑ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ 16 Νοε 2025 | 00:16

Αθήνα: Πότε θα φωταγωγηθεί το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα - Από ποιο χωριό έρχεται

Η Αθήνα μπαίνει σταδιακά σε... ρυθμούς Χριστουγέννων - Από τη Βυτίνα Αρκαδίας θα είναι το δέντρο του 2025 για την πρωτεύουσα

ΕΚΑΝΑΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ 14 Νοε 2025 | 19:59

Ο "Ρουβίκωνας" στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη: Τα ΜΑΤ απώθησαν με χημικά τα μέλη του - 23 προσαγωγές

"Οι άγνωστοι στρατιώτες δεν φύλαγαν του λαού προδότες" το μήνυμα του πανό που κρατούσαν τα μέλη του "Ρουβίκωνα"

ΑΠΟ 28/11 14 Νοε 2025 | 12:25

Χριστούγεννα 2025: Από που θα έρθει το δέντρο που θα στολιστεί φέτος στο Σύνταγμα

Η "επίσημη σεζόν" για τα χριστουγεννιάτικα δέντρα ανοίγει στις 28 Νοεμβρίου.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 13 Νοε 2025 | 13:06

Τσουκαλάς για δηλώσεις Φλωρίδη: "Υπάρχουν "εθιμικές" ανθρωποκτονίες;"

Ο κ. Τσουκαλάς ρωτά αν "μπορεί να μας εξηγήσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τι εννοεί ο υπουργός όταν κάνει λόγο για "έθιμο που κρατά αιώνες"".

ΚΟΝΤΡΑ ΜΑΡΙΝΑΚΗ-ΠΑΣΟΚ 13 Νοε 2025 | 09:02

Η φράση Ανδρουλάκη για τα "εγκλήματα τιμής" που άναψε φωτιές: Τα καρφιά Μαρινάκη και η απάντηση του ΠΑΣΟΚ

Μία φράση του Νίκου Ανδρουλάκη σχετικά με την αιματηρή συμπλοκή στα Βορίζια έφερε νέα κόντρα ανάμεσα σε κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 12 Νοε 2025 | 11:52

Μαρινάκης: "Καμία φυγάδευση Μητσοτάκη στην Αλεξανδρούπολη - Τρέλες και αδιανόητα πράγματα"

Ο Παύλος Μαρινάκης χαρακτήρισε ως την "πιο άδικη" την κατηγορία του Αντώνη Σαμαρά ότι η ΝΔ έχει πλέον πασοκοποιηθεί αντί να κάνει κεντροδεξιά πολιτική.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 10 Νοε 2025 | 16:56

Παύλος Μαρινάκης για τη συνέντευξη Σαμαρά: Η πολιτική είναι έργο και αποτέλεσμα, δεν είναι ταμπέλες

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης απέφυγε να σχολιάσει τη συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ 09 Νοε 2025 | 12:50

Κόντρα ΠΑΣΟΚ - ΝΔ για Μητσοτάκη:: "Είναι πρωθυπουργός υπό αποχώρηση" - "Κόλλησε η βελόνα..."

Το ΠΑΣΟΚ εγκαλεί τον πρωθυπουργό γιατί δεν πήγε στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης των φορολογικών μέτρων που εξήγγειλε στη ΔΕΘ - Η απάντηση Μαρινάκη

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 06 Νοε 2025 | 20:25

Μαρινάκης για Πελετίδη: "Ρε παιδιά, είμαστε με τα καλά μας;" - "Εμείς δεν θέλουμε καμία χορηγία" απαντά ο δήμαρχος Πάτρας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στην κίνηση του δημάρχου της Πάτρας να ξηλώσει τις πινακίδες των τραπεζών-χορηγών από σχολεία που ανακαινίστηκαν

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΤΑ 06 Νοε 2025 | 15:52

Μαρινάκης: Ο Νοέμβριος, μήνας πληρωμών για τους αγρότες – Μειώσεις φόρων για όλους - Ανακοινώσεις για την οπλοκατοχή

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για μειώσεις φόρων για οικογένειες, νέους συντελεστές για νέους, στήριξη αγροτών και ενεργοποίηση ελέγχων για τις επιδοτήσεις

ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΑ ΒΟΡΙΖΙΑ 05 Νοε 2025 | 19:33

Μέτρα για την οπλοκατοχή θα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Τι προανήγγειλε ο Παύλος Μαρινάκης

Σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις από το πρωθυπουργό για την οπλοκατοχή, για τον τρόπο που δίνονται οι άδειες αλλά και για τους ελέγχους

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 04 Νοε 2025 | 14:41

Μαρινάκης για παραίτηση Σκλήκα απο ΕΛΤΑ: Δεν κλείνεις 204 καταστήματα χωρίς διάλογο- Η μεταρρύθμιση θα ολοκληρωθεί

"Η κυβέρνηση δεσμεύεται ότι κανείς πολίτης δεν θα μείνει χωρίς εξυπηρέτηση και ότι δεν θα χαθεί καμία θέση εργασίας", είπε ο Παύλος Μαρινάκης

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 03 Νοε 2025 | 15:17

Π. Μαρινάκης: Επικοινωνιακά ήταν άστοχος ο τρόπος που η διοίκηση των ΕΛΤΑ χειρίστηκε το θέμα

"Δημιουργήθηκε μια ανησυχία σε τοπικές κοινωνίες και σε κάποιους βουλευτές", σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 30 Οκτ 2025 | 15:13

Μαρινάκης για επεισόδιο με Κωνσταντοπούλου στη Βουλή: Είναι ντροπή για τη λειτουργία του κοινοβουλευτισμού

Ο Παύλος Μαρινάκης τόνισε πως η όλη στάσης της Ζωής Κωνσταντοπούλου είναι η επιτομή της υποκρισίας.

ΠΑΣΟΚ 29 Οκτ 2025 | 10:46

Τσουκαλάς για Μαρινάκη: Υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών και ψεύδεται ανερυθρίαστα σε απευθείας μετάδοση

"Ως δικηγόρος αγνοεί ότι ο Ποινικός Κώδικας στο άρθρο 191Α προβλέπει ποινές φυλάκισης για όποιον ρυπαίνει, φθείρει ή προσβάλλει τόπους ιδιαίτερης εθνικής σημασίας", αναφέρει ο κ. Τσουκαλάς.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 29 Οκτ 2025 | 10:39

Μαρινάκης: Παραμύθια της Χαλιμάς ότι φεύγει ο Μητσοτάκης και έρχεται ο Δένδιας - Όχι τσιγαράκι και κιθάρα στον Άγνωστο Στρατιώτη

"Ο κ. Δένδιας είναι στην πρώτη γραμμή πολύ σημαντικών επιτυχιών", σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ 28 Οκτ 2025 | 13:33

Σύνταγμα: Άφησαν λουλούδια στο μνημείο των θυμάτων των Τεμπών [εικόνες - βίντεο]

Εκεί όπου έχουν γραφτεί τα ονόματα των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, συγγενείς και πολίτες πλησίασαν το σημείο για να αφήσουν ένα λουλούδι.

28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 28 Οκτ 2025 | 10:35

Ισχυρή η παρουσία της αστυνομίας στο Σύνταγμα ενόψει της μαθητικής παρέλασης [εικόνες]

Ετοιμες για το crash test των παρελάσεων που θα πραγματοποιηθούν σήμερα, με την εφαρμογή των νέων μέτρων στον Άγνωστο Στρατιώτη, είναι οι Αρχές.

28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 28 Οκτ 2025 | 08:45

Στις 11:00 η μαθητική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας – Ποιοι δρόμοι κλείνουν

Με σύμμαχο τον καλό καιρό πλήθος κόσμου αναμένεται να βρεθεί σήμερα στο κέντρο της Αθήνας αλλά και τον Πειραιά, προκειμένου να παρακολουθήσει τις μαθητικές παρελάσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

ΤΟ ΒΡΑΔΥ 28 Οκτ 2025 | 08:38

Σύνταγμα: "Ίσως είναι η τελευταία φορά που είμαστε εδώ" - Προσκλητήριο νεκρών στα Τέμπη μπροστά στη Βουλή

Με το προσκλητήριο νεκρών της τραγωδίας των Τεμπών και μια σιγή 57 δευτερολέπτων εις μνήμην των θυμάτων κορυφώθηκε μια ακόμη συνάθροιση πολιτών μπροστά στο μνημείο με τα ονόματα που έχει στηθεί στη Βουλή.

ΣΥΝΤΑΓΜΑ 27 Οκτ 2025 | 09:03

Ο Πάνος Ρούτσι με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου καθάρισαν το αυτοσχέδιο μνημείο στον Άγνωστο Στρατιώτη [εικόνες]

Επέστρεψε στο Σύνταγμα το βράδυ της Κυριακής, ο Πάνος Ρούτσι, μετά τις παρεμβάσεις για το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ 26 Οκτ 2025 | 18:45

Πάνος Ρούτσι: "Φοβάμαι πως θα σβήσουν τα ονόματα των παιδιών - Από σήμερα θα είμαι στο Σύνταγμα"

"Εγώ από σήμερα θα είμαι στο Σύνταγμα και καλώ όλους όσους με στήριξαν να είμαστε όλοι μαζί γιατί το χρωστάμε στα παιδιά που χάσαμε"

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΚΟΝΤΡΑ 24 Οκτ 2025 | 12:51

Αλαλούμ με τον καθαρισμό του Αγνωστου Στρατιώτη - Στη δικαιοσύνη προσφεύγει ο Δούκας - "Θα κάνουμε ό,τι απαιτείται", λέει το ΥΕΘΑ

Προσφυγή στα αρμόδια δικαστήρια για τον Αγνωστο Στρατιώτη προανήγγειλε ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 24 Οκτ 2025 | 09:55

Μαρινάκης: "Δεν υπάρχει θέμα Δένδια - Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να διακινδυνεύσει τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου"

Κατηγορηματικός ότι "δεν υπάρχει θέμα με τον Νίκο Δένδια" ήταν σε συνέντευξή του σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

ΚΥΚΛΟΣ ΙΔΕΩΝ 24 Οκτ 2025 | 09:40

Ο Βενιζέλος επιμένει για τη "μη διακυβερνήσιμη χώρα" και απαντάει στις αιχμές της κυβέρνησης: "Όντως, θα λέω ό,τι θέλω"

"Ζούμε σε μια περίοδο δημοκρατικής κόπωσης", τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Η απάντησή του στον Παύλο Μαρινάκη.

ΣΥΝΤΑΓΜΑ 23 Οκτ 2025 | 20:20

Άγνωστος Στρατιώτης: Εφαρμόζεται στην πράξη η τροπολογία - ΜΑΤ μπροστά από το μνημείο [εικόνες - βίντεο]

Μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στάθηκαν διμοιρίες των ΜΑΤ, το απόγευμα της Πέμπτης 23/10, καθώς στο σημείο έφτασε φοιτητική πορεία

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 23 Οκτ 2025 | 13:51

Μαρινάκης: Δεν υπάρχει θέμα ανασχηματισμού - Εκτός πραγματικότητας οι κατηγορίες περί μη διακυβερνησιμότητας

Ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας είναι η πιο αρραγής, σημειώνοντας ότι είναι μια κυβέρνηση δεύτερης τετραετίας.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 22 Οκτ 2025 | 13:05

Μαρινάκης: "Κανένα πολιτικό ζήτημα μεταξύ Μητσοτάκη και Δένδια - Αρέσει σε κύκλους αυτή η παραφιλολογία"

"Θα μετρηθούν όλα τα κόμματα αν θα πάνε με το υγιές κομμάτι της κοινωνίας ή με αυτούς που δεν σέβονται", είπε ο κ. Μαρινάκης σχετικά με την τροπολογία για τον Άγνωστο Στρατιώτη.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 21 Οκτ 2025 | 13:18

Μαρινάκης για Αγνωστο Στρατιώτη: Επειδή κάποιοι δεν σέβονται το μνημείο, η κυβέρνηση οφείλει να το προστατεύσει θεσμικά

Ο κ. Μαρινάκης απέρριψε τις κατηγορίες ότι η κυβέρνηση "άνοιξε αχρείαστο μέτωπο" εν μέσω της κοινωνικής έντασης για τα Τέμπη.

ΤΕΜΠΗ 21 Οκτ 2025 | 11:53

Κόντρα Μαρινάκη - Δούκα για τον Άγνωστο Στρατιώτη: "Δεν συμπεριφέρεται σαν δήμαρχος" - "Ο αγώνας συνεχίζεται"

Ο Χάρης Δούκας απάντησε με μία φωτογραφία του δίπλα σε συγγενείς θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, τονίζοντας πως θα είναι στο πλευρό τους "μέχρι τέλους".

ΚΟΝΤΡΑ 21 Οκτ 2025 | 11:41

Ο αιχμηρός διάλογος της Βούλγαρη με τον Μαρινάκη: "Τα παιδιά στα Τέμπη δολοφονήθηκαν" - "Αρα και στο Μάτι δολοφονήθηκαν"

Η Ανθή Βούλγαρη είπε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο πως "τα παιδιά αυτά δολοφονήθηκαν από την κρατική αναλγησεία", με τον κ. Μαρινάκη να αντιδρά.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ 21 Οκτ 2025 | 07:00

Με ομιλία Μητσοτάκη ψηφίζεται σήμερα η τροπολογία για τον Αγνωστο Στρατιώτη - Τι απαγορεύεται, οι ποινές και τα πρόστιμα

Την αρμοδιότητα λήψης των αναγκαίων μέτρων για τη συντήρηση, φροντίδα και ανάδειξη του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη και του έμπροσθεν χώρου, αναλαμβάνει το Υπ. Εθνικής Άμυνας.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 20 Οκτ 2025 | 16:28

Μαρινάκης για Άγνωστο Στρατιώτη: Δεν θα σβηστούν τα ονόματα των νεκρών στα Τέμπη - Εντός της ημέρας στη Βουλή η τροπολογία

"Από τη στιγμή που θα ψηφιστεί, το κράτος οφείλει να τηρήσει τους νόμους. Αλίμονο εάν ψηφίζαμε κάτι που δεν θα το εφαρμόσουμε" είπε ο Παύλος Μαρινάκης για την τροπολογία για το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 20 Οκτ 2025 | 13:31

Μαρινάκης για διάσκεψη κρατών Ανατολικής Μεσογείου: Δεν τίθεται κανένα θέμα οποιασδήποτε συνεκμετάλλευσης

O Παύλος Μαρινάκης τόνισε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα διερευνηθεί η δυνατότητα πραγματοποίησης ενός τέτοιου εγχειρήματος.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 20 Οκτ 2025 | 12:51

Μετρό: "Ασφυξία" στο Σύνταγμα τις ώρες αιχμής - "Πηγαίνω στη δουλειά μου σαν σαρδέλα"

Ανεπαρκή κρίνονται τα δρομολόγια του Μετρό της Αθήνας ιδιαίτερα τις ώρες αιχμής, με τον σταθμό στο Σύνταγμα να γεμίζει ασφυκτικά.

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 20 Οκτ 2025 | 07:20

Η κυβέρνηση "αποστειρώνει" τον Άγνωστο Στρατιώτη από διαδηλώσεις - "Γαλάζιες" ενστάσεις για το timing της τροπολογίας

Τα ονόματα των 57 νεκρών δεν θα σβηστούν από συνεργεία καθαριότητας, αλλά είναι πολύ πιθανό, ότι όσοι επιχειρήσουν να τα ξαναγράψουν μπορεί να συλληφθούν από τους άνδρες της ΕΛΑΣ.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 19 Οκτ 2025 | 23:14

Τέμπη: Συγγενείς των νεκρών έγραψαν ξανά τα ονόματα μπροστά από τη Βουλή [βίντεο]

Έγραψαν ξανά έξω από τη Βουλή τα ονόματα των νεκρών στα Τέμπη

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 18 Οκτ 2025 | 15:09

Μαρινάκης για αποχώρηση Κωνσταντοπούλου από ΣΚΑΪ: Αντιδημοκρατικό σόου σε ζωντανή μετάδοση - Προσβολή στη δημοσιογράφο

" Η κα Κωνσταντοπούλου αρχικά επιτίθεται στους δικαστές, προσπαθώντας να τους υποκαταστήσει. Στη συνέχεια, όταν δεν της αρέσουν οι ερωτήσεις που δέχεται, αποχωρεί από μια συνέντευξη"

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ 18 Οκτ 2025 | 12:30

Παύλος Μαρινάκης: Η τροπολογία για τον Άγνωστο Στρατιώτη δεν έχει σχέση με τον αγώνα του Πάνου Ρούτσι

Ο Παύλος Μαρινάκης κατηγόρησε τα κόμματα της αντιπολίτευσης πως θέλησαν να καθυστερήσουν τη δίκη για τα Τέμπη.