Follow us

Μαρινάκης για ομόφυλα ζευγάρια: Η αποχή είναι προτιμότερη από την καταψήφιση του νομοσχεδίου

"Ο πρωθυπουργός πρωτίστως ζητάει την υπερψήφιση αλλά από την καταψήφιση είναι προτιμότερη η αποχή", δήλωσε ο κ. Μαρινάκης.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Μήνυμα υπέρ της αποχής στους διαφωνούντες, σχετικά με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, έστειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

"Ο πρωθυπουργός πρωτίστως ζητάει την υπερψήφιση αλλά από την καταψήφιση είναι προτιμότερη η αποχή", ανέφερε ο χαρακτηριστικά ο κ. Μαρινάκης.

"Ο πρωθυπουργός είπε για την αποχή, κάνοντας σαφές αρχικά στους βουλευτές την επιθυμία του να ψηφίσουν το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Απευθυνόμενος σε εκείνους που επιθυμούν να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο, είπε ότι είναι καλύτερα να απέχουν", είπε ο κ. Μαρινάκης και τόνισε ότι η αποχή είναι κοινοβουλευτική στάση και ο κ. Σαμαράς είχε επιλέξει την αποχή στην ψήφιση του σύμφωνου συμβίωσης το 2015.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Μάκη Βορίδη, ο κ. Μαρινάκης είπε ότι "ο κ. Βορίδης έχει εκφράσει κάποιες απόψεις. Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε στη συνέντευξη και απάντησε ως προς τις συλλογικές αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου. Ισχύουν όσα έχει πει ο πρωθυπουργός".

Αναφερθείς στην υπερψήφιση του συμφώνου συμβίωσης το 2015 από τον κ. Μητσοτάκη, ο κ. Μαρινάκης είπε ότι "συνεπής ο κ. Μητσοτάκης με αυτό που ψήφισε το 2015, εφάρμοσε μία πολιτική υπέρ των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ και όπως είχε υποσχεθεί στο πρόγραμμά μας, εισηγήθηκε το νομοσχέδιο".

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στις δηλώσεις του Νικήτα Κακλαμάνη σχετικά με το "φροντιστήριο" του Άκη Σκέρτσου στους βουλευτές της ΝΔ.

"Ο κ. Κακλαμάνης έχει πει ότι θα υπερψηφίσει. Αλλά πρέπει να πω οτι αυτήν την διαδικασία την ακολουθούμε πάντα. Οι βουλετές ενημερώνονται από τον εισηγητή. Το κάναμε πάντα δύο φορές την εβδομάδα. Μάλιστα τώρα η ενημέρωση των βουλευτών γίνεται πριν από το υπουργικό συμβούλιο. Προφανώς ο υπουργός που θα ενημερώσει θα ανταλλάξει απόψεις με τους βουλευτές. Δεν κάνουμε τώρα κάτι διαφορετικό" είπε ο κ. Μαρινάκης.

Διαβάστε Επίσης

Αναλυτικά κατά την εισαγωγική τοποθέτησή του στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε:

"Ψηφίζεται την Πέμπτη το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού με το οποίο ολοκληρώνεται η μεταρρύθμιση της επαγγελματικής κατάρτισης στη χώρα μας.

Με το νομοσχέδιο, τα ΙΕΚ αναβαθμίζονται και μετονομάζονται σε Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης. Επιδιώκεται οι ΣΑΕΚ, πλέον, να αποκτήσουν έναν εξαιρετικά διευρυμένο ρόλο σε ό,τι αφορά στην διασύνδεση των καταρτιζόμενων και των αποφοίτων τους με την αγορά εργασίας σε τοπικό, περιφερειακό και κλαδικό επίπεδο.

Στις σχολές ενσωματώνονται 130 νέοι Οδηγοί Κατάρτισης, δηλαδή, νέα προγράμματα σπουδών. Το νομοσχέδιο προβλέπει την ίδρυση 60 Κ.Ε.Ε.Κ.- campuses θεματικά στοχευμένων, όπως είναι στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος το οποίο επισκέφτηκε πριν λίγο καιρό ο Πρωθυπουργός μαζί με τον Υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη.

Τα ΚΕΕΚ θα συμβάλουν στην ανάπτυξη συνεργειών μεταξύ όλων των δομών της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και τη σύνδεσή τους με την αγορά εργασίας και την τοπική οικονομία. Σε κάθε Κ.Ε.Ε.Κ. θα συνυπάρχουν και θα αλληλεπιδρούν, Επαγγελματικές Σχολές Κατάρτισης, Επαγγελματικά Λύκεια και ΣΑΕΚ.

Προχωράει η εφαρμογή του νέου νόμου επιλογής διοικήσεων με την δημοσίευση της προκήρυξης για τους διοικητές των Νοσοκομείων, μετά την δημοσίευση της προκήρυξης για τους Διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών. Η προκήρυξη αφορά συνολικά στην κάλυψη 152 θέσεων Διοικητών και αναπληρωτών Διοικητών σε 95 νοσοκομεία, στο σύνολο των επτά υγειονομικών περιφερειών της χώρας.

Με την δημοσίευση των δύο προκηρύξεων τίθενται οι βάσεις για να πραγματοποιηθούν οι αναγκαίες παρεμβάσεις πνοής στον χώρο της υγείας, οι οποίες αποτέλεσαν βασική προεκλογική δέσμευση της Κυβέρνησης και προσωπική επιδίωξη του Πρωθυπουργού.

Πιστοί στις δεσμεύσεις μας, ξεκινάμε από τον ευαίσθητο χώρο της υγείας μια εμβληματική μεταρρύθμιση, η οποία θα επεκταθεί σταδιακά σε όλους τους φορείς του Δημοσίου, εφαρμόζοντας οριζοντίως τα αξιοκρατικά κριτήρια που θεσπίσαμε.

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών με το οποίο καθιερώνεται για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας μας η επιστολική ψήφος ως μέσο διευκόλυνσης της άσκησης του εκλογικού δικαιώματος για τις Ευρωεκλογές και τα δημοψηφίσματα.

Με το νομοσχέδιο, μεταξύ άλλων, λαμβάνονται μέτρα για τη διευκόλυνση άσκησης του εκλογικού δικαιώματος των ατόμων με αναπηρία και τη διευκόλυνση πρόσβασής τους στον προεκλογικό διάλογο.

Κυρίως, καθιερώνεται για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας η δυνατότητα επιστολικής ψήφου για όλους τους Έλληνες πολίτες που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους.

Υπενθυμίζεται ότι οι εκλογείς που βρίσκονται εκτός επικρατείας θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα αποκλειστικά με επιστολική ψήφο στις προσεχείς Ευρωεκλογές.

Οι προωθούμενες διατάξεις παρέμειναν στη διαβούλευση για δύο εβδομάδες και τα σχόλια που διατυπώθηκαν ελήφθησαν υπόψη για την τελική διαμόρφωση του νομοσχεδίου. Ενδεικτικά, ενσωματώθηκε πρόβλεψη για τη μετάδοση των προεκλογικών μηνυμάτων και με υπότιτλους, κατόπιν πρότασης της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία.

Η καθιέρωση της επιστολικής ψήφου αποτελεί μία ιστορική τομή, μία ουσιαστικά προοδευτική μεταρρύθμιση, με στόχο την ενδυνάμωση της Δημοκρατίας και της συμμετοχής των πολιτών στις εκλογές.

Από σήμερα έως τις 19 Ιανουαρίου, θα καταβληθούν περίπου 79,5 εκατομμύρια ευρώ σε 91.159 δικαιούχους, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e- ΕΦΚΑ και της ΔΥΠΑ.

1. Από τον e-ΕΦΚΑ θα καταβληθούν, στο πλαίσιο των τακτικών πληρωμών του Φορέα:

- 15.600.000 ευρώ σε 730 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ.

- Σήμερα καταβάλλονται 133.130 ευρώ σε 120 δικαιούχους για παροχές του τέως ΟΑΕΕ.

- Στις 19 Ιανουαρίου θα καταβληθούν 14.263.475 ευρώ σε 33.109 δικαιούχους επιδομάτων.

2. Από τη ΔΥΠΑ θα γίνουν οι εξής καταβολές:

- 25 εκατ. ευρώ σε 42.000 δικαιούχους για καταβολή επιδομάτων ανεργίας και λοιπών επιδομάτων.

- 9 εκατ. ευρώ σε 10.000 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης.

- 2 εκατ. ευρώ σε 3.000 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα.

- 12 εκατ. ευρώ σε 200 δικαιούχους του προγράμματος "Σπίτι μου".

- 1,5 εκατ. ευρώ σε 2.000 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας.

Εντάσσονται στο πρόγραμμα "Εξοικονομώ 2023", ως καταρχήν επιλέξιμες, όλες οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν.

Πρόκειται για 31.549 αιτήσεις. Λόγω αυτού του υψηλού ενδιαφέροντος από πλευράς νοικοκυριών, αυξάνεται ο αρχικός προϋπολογισμός του προγράμματος σε σχεδόν 422,2 εκατομμύρια ευρώ (από 300 εκατομμύρια ευρώ που ήταν αρχικά). Ποσό, που καλύπτει το σύνολο των αιτήσεων που υποβλήθηκαν και εντάσσονται, αρχικά, σ' αυτό.

Αξίζει να επισημανθεί πως στο πλαίσιο του "Εξοικονομώ 2023" λαμβάνεται ιδιαίτερη μέριμνα για τη στήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών, τόσο με τη μορφή αυξημένου ποσοστού επιχορηγήσεων, όσο και με την πρόβλεψη προϋπολογισμού αποκλειστικά γι' αυτά.

Την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Νταβός της Ελβετίας για να συμμετάσχει στις εργασίες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή ο Πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις με κορυφαίους επιχειρηματικούς παράγοντες, όπου θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας μετά και την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει ακόμα σε δημόσιες συζητήσεις για την θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη και στον κόσμο και τον ρόλο της ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας σε μια συγκυρία αβεβαιότητας και ανακατατάξεων στην ευρύτερη περιοχή".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Όλοι (θα) πάνε Πανόρμου: Το νέο χοτ μπαρ της Αθήνας μόλις άνοιξε στους Αμπελόκηπους

Οι Αρμελίνα Αντωναροπούλου, Μικαέλα Τσικουδάκη και Σπύρος Αναγνώστου παρουσιάζουν ένα ολόφρεσκο μπαρ γειτονιάς στους Αμπελόκηπους.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 21 Οκτ 2025 | 13:18

Μαρινάκης για Αγνωστο Στρατιώτη: Επειδή κάποιοι δεν σέβονται το μνημείο, η κυβέρνηση οφείλει να το προστατεύσει θεσμικά

Ο κ. Μαρινάκης απέρριψε τις κατηγορίες ότι η κυβέρνηση "άνοιξε αχρείαστο μέτωπο" εν μέσω της κοινωνικής έντασης για τα Τέμπη.

ΤΕΜΠΗ 21 Οκτ 2025 | 11:53

Κόντρα Μαρινάκη - Δούκα για τον Άγνωστο Στρατιώτη: "Δεν συμπεριφέρεται σαν δήμαρχος" - "Ο αγώνας συνεχίζεται"

Ο Χάρης Δούκας απάντησε με μία φωτογραφία του δίπλα σε συγγενείς θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, τονίζοντας πως θα είναι στο πλευρό τους "μέχρι τέλους".

ΚΟΝΤΡΑ 21 Οκτ 2025 | 11:41

Ο αιχμηρός διάλογος της Βούλγαρη με τον Μαρινάκη: "Τα παιδιά στα Τέμπη δολοφονήθηκαν" - "Αρα και στο Μάτι δολοφονήθηκαν"

Η Ανθή Βούλγαρη είπε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο πως "τα παιδιά αυτά δολοφονήθηκαν από την κρατική αναλγησεία", με τον κ. Μαρινάκη να αντιδρά.

ΝΕΟ ΓΚΑΛΟΠ 20 Οκτ 2025 | 20:25

Δημοσκόπηση Marc: Δεύτερος καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Τσίπρας, πίσω από Μητσοτάκη - Κάτω από 10 μονάδες η διαφορά τους

Ακρίβεια, Τέμπη και ΟΠΕΚΕΠΕ τα τρία βασικά προβλήματα για την κυβέρνηση στη δημοσκόπηση της MARC για λογαριασμό του ANT1

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΣΙΠΡΑ 20 Οκτ 2025 | 18:01

Λοβέρδος: "Στη ΝΔ με εκτιμούν, στο ΠΑΣΟΚ δεν με ήθελαν - Αυτονόητος ο σεβασμός στον Άγνωστο Στρατιώτη"

Ο κ. Λοβέρδος επανέλαβε ότι η δική του προσχώρηση "δεν έγινε στη Νέα Δημοκρατία του 42%, αλλά στη Νέα Δημοκρατία που η πρόθεση ψήφου είναι στο 24 με 25 και κατ’ εκτίμηση 28 με 30"

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 20 Οκτ 2025 | 16:28

Μαρινάκης για Άγνωστο Στρατιώτη: Δεν θα σβηστούν τα ονόματα των νεκρών στα Τέμπη - Εντός της ημέρας στη Βουλή η τροπολογία

"Από τη στιγμή που θα ψηφιστεί, το κράτος οφείλει να τηρήσει τους νόμους. Αλίμονο εάν ψηφίζαμε κάτι που δεν θα το εφαρμόσουμε" είπε ο Παύλος Μαρινάκης για την τροπολογία για το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 20 Οκτ 2025 | 13:31

Μαρινάκης για διάσκεψη κρατών Ανατολικής Μεσογείου: Δεν τίθεται κανένα θέμα οποιασδήποτε συνεκμετάλλευσης

O Παύλος Μαρινάκης τόνισε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα διερευνηθεί η δυνατότητα πραγματοποίησης ενός τέτοιου εγχειρήματος.

ΣΤΟ ONE CHANNEL 19 Οκτ 2025 | 12:49

"Δεν είστε μέλος της παρατάξεως;": H έκπληξη Βορίδη όταν ο δημοσιογράφος Ζαχαρός λέει ότι δεν είναι εγγεγραμμένος στη ΝΔ

Η αμήχανη στιγμή μεταξύ του Μάκη Βορίδη και του δημοσιογράφου Σταμάτη Ζαχαρού

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 18 Οκτ 2025 | 15:09

Μαρινάκης για αποχώρηση Κωνσταντοπούλου από ΣΚΑΪ: Αντιδημοκρατικό σόου σε ζωντανή μετάδοση - Προσβολή στη δημοσιογράφο

" Η κα Κωνσταντοπούλου αρχικά επιτίθεται στους δικαστές, προσπαθώντας να τους υποκαταστήσει. Στη συνέχεια, όταν δεν της αρέσουν οι ερωτήσεις που δέχεται, αποχωρεί από μια συνέντευξη"

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ 18 Οκτ 2025 | 12:30

Παύλος Μαρινάκης: Η τροπολογία για τον Άγνωστο Στρατιώτη δεν έχει σχέση με τον αγώνα του Πάνου Ρούτσι

Ο Παύλος Μαρινάκης κατηγόρησε τα κόμματα της αντιπολίτευσης πως θέλησαν να καθυστερήσουν τη δίκη για τα Τέμπη.

ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 18 Οκτ 2025 | 08:37

Εκνευρισμός στο Μαξίμου για τις δηλώσεις Βενιζέλου - Γιατί λέει ότι η χώρα είναι "μη διακυβερνήσιμη"

Κυβερνητικά στελέχη έλεγαν πάντως πως είναι "απορίας άξιον να τίθεται ζήτημα κυβερνησιμότητας σε μια περίοδο που η Ελλάδα έχει ισχυροποιηθεί σε όλα τα επίπεδα, εθνικά, και οικονομικά"

ΕΠΙΘΕΣΗ 17 Οκτ 2025 | 20:44

Μαρινάκης: "Κροκοδείλια τα δάκρυα του ΠΑΣΟΚ για τη Δικαιοσύνη και το Κράτος Δικαίου"

Τα "δάκρυα" του ΠΑΣΟΚ για τη Δικαιοσύνη και το Κράτος Δικαίου μόνο ως "κροκοδείλια" μπορούν να αντιμετωπιστούν, τονίζει ο Π. Μαρινάκης

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 17 Οκτ 2025 | 18:29

Στην Πεντέλη και τα Μελίσσια το Σάββατο ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να συνομιλήσει με κατοίκους και επαγγελματίες των δύο περιοχών των Βορείων Προαστίων

ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ "ΙΘΑΚΗ" 17 Οκτ 2025 | 09:55

Μαρινάκης για βιβλίο Τσίπρα: Μόνο κοινό της πραγματικής Ιθάκης με τη δική του είναι η Πηνελόπη, δηλαδή η εξουσία

Ο κ. Μαρινάκης σχολίασε το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, που όπως ανακοινώθηκε θα φέρει τον τίτλο "Ιθάκη".

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ 16 Οκτ 2025 | 18:17

Μαρινάκης για Άγνωστο Στρατιώτη: Καμία νέα αναγραφή ονομάτων, κανένα σπρέι, κανένα πανό μετά την ψήφιση της τροπολογίας

Δεν θα επιτρέπεται κανείς να αλλοιώνει αυτό το ιερό σημείο, σημείωσε ο Παύλος Μαρινάκης για το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη

ΠΑΛΙΑ ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 07:12

H κοινή εμφάνιση Καραμανλή - Σαμαρά και τα πυρά με αποδέκτη τον Μητσοτάκη: Κίνδυνος "θεσμικής κρίσης"

Ο Κώστας Καραμανλής είχε μία θερμή χειραψία με τον Αντώνη Σαμαρά, στα αυτιά του οποίου όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός στην ομιλία του ήχησαν ως απολύτως ορθά.

ΤΙ ΕΙΠΕ 15 Οκτ 2025 | 23:09

Καυστικό σχόλιο της Τζίμα για την κυβερνητική ερμηνεία στην ομιλία Καραμανλή: "Δύσκολο να ακολουθήσω τον συλλογισμό" [βίντεο]

"Ο καθένας μπορεί να κάνει τις δικές του αναλύσεις, αλλά ειλικρινά δεν μπορώ να τον κατανοήσω", ανέφερε η Ράνια Τζίμα

ΤΙ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ 15 Οκτ 2025 | 20:18

Κυβερνητικά στελέχη: "Δηλώσεις της αντιπολίτευσης περί μη εμπιστοσύνης στη δικαιοσύνη καθιστούν επίκαιρες τις επισημάνσεις Καραμανλή"

Ο πρώην πρωθυπουργός προειδοποίησε για τον κίνδυνο θεσμικής και πολιτικής κρίσης, λέγοντας ότι η Ιστορία διδάσκει πως στην Ελλάδα τέτοιου είδους κρίσεις συμπίπτουν με εθνικές κρίσεις

ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΒΟΥΛΗ 15 Οκτ 2025 | 19:39

Θερμή χειραψία Καραμανλή - Σαμαρά στην εκδήλωση για την Ψαρούδα-Μπενάκη [εικόνες - βίντεο]

Το "παρών" έδωσε και ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς ο οποίος προσήλθε στην Παλιά Βουλή συνοδευόμενος από τον βουλευτή Μεσσηνίας της ΝΔ Μίλτο Χρυσομάλλη και είχε ιδιαίτερα εγκάρδια χειραψία με τον Κώστα Καραμανλή

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ 15 Οκτ 2025 | 18:03

Σκληρή κόντρα Μαρινάκη - Τσουκαλά για το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη: "Eυτελή παιχνίδια" - "Eπαιξαν τα ρέστα τους"

Έντονη αντιπαράθεση για το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, μεταξύ Μαρινάκη και Τσουκαλά οι οποίοι αντήλλαξαν κατηγορίες

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 15 Οκτ 2025 | 12:48

Π. Μαρινάκης: Καμιά εκδήλωση διαμαρτυρίας πλέον στον Άγνωστο Στρατιώτη - Δεν θα σβήσουμε τα ονόματα

Ο Παύλος Μαρινάκης κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι "δημιουργεί πόλωση και οξύνει τα πνεύματα με το θέμα του Αγνώστου Στρατιώτη".

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 14 Οκτ 2025 | 07:20

Γιατί ο Μητσοτάκης θέλει να "καθαρίσει" το Σύνταγμα - Η στόχευση στους "νοικοκυραίους"

Το Μέγαρο Μαξίμου είχε γίνει αποδέκτης διαμαρτυριών για την κατάσταση που επικρατούσε στον χώρο εδώ και πολλές ημέρες., όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 13 Οκτ 2025 | 17:21

Κοινή δήλωση των ευρωβουλευτών της ΝΔ: "Αποσύρθηκε απαράδεκτη αναφορά στα κατεχόμενα της Κύπρου"

"Η διαγραφή ήταν μια επιβεβλημένη κίνηση, αλλά πρέπει να ληφθεί κάθε μέτρο, ώστε να μην υπάρξουν τέτοιου είδους αναφορές στο μέλλον", αναφέρουν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 13 Οκτ 2025 | 16:44

Μαρινάκης για μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη: Η επιβολή της τάξης είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

"Το νόημα του μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη δεν ανήκει σε κανέναν μεμονωμένα, δεν πρέπει να υπάρχει εκεί για καμία διαδήλωση", είπε ο Π. Μαρινάκης.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 11 Οκτ 2025 | 09:35

Μαρινάκης για συνέντευξη Τσίπρα: Ο δημιουργός της πολιτικής τερατογένεσης έρχεται να σώσει την Ελλάδα

"Ο κόσμος δεν έχει ανάγκη από συζητήσεις με όρους προσωπολατρίας με επίκεντρο τον πρώην πρωθυπουργό, κ. Τσίπρα", τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ 11 Οκτ 2025 | 08:32

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Η μάχη της κυβέρνησης για να ξανακερδίσει τους αγρότες - Έρχονται πληρωμές και αποζημιώσεις

Βουλευτές της περιφέρειας μεταφέρουν την δυσαρέσκεια του αγροτικού κόσμου, με κυβερνητικά στελέχη να διαβεβαιώνουν ότι γρήγορα θα αρχίσουν να καταβάλλονται και οι βασικές επιδοτήσεις.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ 10 Οκτ 2025 | 16:16

Η ΝΔ καταγγέλλει "διαστρέβλωση δηλώσεων" του Π Μαρινάκη -"Καλά ξεμπερδέματα" απαντά το ΠΑΣΟΚ

Κυβερνητικές πηγές σημειώνουν πως ο κ. Τσουκαλάς εν γνώσει του διαστρέβλωσε τη δήλωση του κ. Μαρινάκη.

ΕΦΟΣΟΝ ΒΡΕΘΕΙ Η ΦΟΡΜΟΥΛΑ 09 Οκτ 2025 | 19:58

Μαρινάκης: Γιατί να πληρώσουν οι Έλληνες φορολογούμενοι τον ακτιβισμό κάποιων; Δεν αποκλείονται χρεώσεις στο μέλλον

Στον θόρυβο που προκάλεσε το γεγονός ότι το Κράτος ανέλαβε το κόστος της επιστροφής των επιβαινόντων στο Global Sumud Flotilla αναφέρθηκε ο Παύλος Μαρινάκης

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ 09 Οκτ 2025 | 19:27

Προκαλεί ξανά ο Κυριαζίδης για το "κάνε κάνα παιδί" στην Κωνσταντοπούλου: "Θα μπορούσε να ήταν ευχή - Πιστεύω ότι η ίδια θα ζητήσει συγγνώμη"

"Έγινε παραποίηση, είπα 11 λέξεις, αφαιρέθηκαν τρεις. Οι 11 λέξεις θα μπορούσαν να αποτελέσουν μία ευχή αλλά εκλήφθησαν από τον πλευρά της Ζωής Κωνσταντοπούλου ως ύβρη" είπε ο βουλευτής της ΝΔ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 09 Οκτ 2025 | 16:06

Μαρινάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η κατάθεση Βάρρα δεν περιγράφει καμία ποινική ευθύνη του πρώην υπουργού Μάκη Βορίδη

Καμία ποινική ευθύνη του Μάκη Βορίδη δεν περιγράφεται στην κατάθεση του Βάρρα, σημειώνει ο Παύλος Μαρινάκης.

"ΓΑΛΑΖΙΟ" ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 09 Οκτ 2025 | 07:42

Ο Σαμαράς κόβει τις γέφυρες με τη ΝΔ: Δεν πήγε στο βιβλίο Στυλιανίδη επειδή θα μιλούσε ο Μητσοτάκης

"Προσωπική επιλογή. Εύχομαι καλή επιτυχία στο βιβλίο του Ε. Στυλιανίδη", είπε μέσω συνεργατών του ο Αντώνης Σαμαράς.

9 ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 08 Οκτ 2025 | 22:55

Δημοσκόπηση Interview: Προβάδισμα 16,2% για τη ΝΔ - Το 16% λέει "ναι" στο κόμμα Τσίπρα

Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται με ποσοστό 31,5%. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 15,3%

ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 08 Οκτ 2025 | 14:58

ΣΥΡΙΖΑ: Υποκριτής ο Μητσοτάκης, επανέφερε τον Κυριαζίδη στην ΚΟ της ΝΔ μετά τους σεξιστικούς χαρακτηρισμούς του

"Εμείς υπενθυμίζουμε απλώς τις φλογερές διατυπώσεις του κ. Μητσοτάκη τότε, που μιλούσε για "απρεπέστατη αναφορά" και "ευπρέπεια της παράταξης"" σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΜΕ 156 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Η ΝΔ 08 Οκτ 2025 | 10:53

Επιστρέφει στη ΝΔ ο βουλευτής Δράμας Δημήτρης Κυριαζίδης - Είχε πει "κάνε κανένα παιδί" στην Κωνσταντοπούλου

Ο κ. Κυριαζίδης είχε τεθεί εκτός γαλάζιας ΚΟ μετά το σχόλιο "άντε κάνε κανένα παιδί ή να υιοθετήσεις" κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 08 Οκτ 2025 | 08:47

Εξεταστική ΟΠΕΠΕΚΕ: Σάλος μετά την κατάθεση Βάρρα - Τι απαντούν Βορίδης και Neuropublic

Η επιλογή του Γρηγόρη Βάρρα, να μην απαντήσει αρχικά προφορικά στις ερωτήσεις, προκάλεσε αντιδράσεις.

ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ 08 Οκτ 2025 | 07:43

Συνάντηση Μητσοτάκη - Σαμαρά - Καραμανλή σήμερα σε... "πολικές θερμοκρασίες"

Σχεδόν ένα χρόνο από την τελευταία συνάντηση του νυν και των πρώην πρωθυπουργών, οι σχέσεις των τριών παραμένουν σε... βαθιά κατάψυξη.

ΣΤΟ ΣΕΒ 08 Οκτ 2025 | 06:18

Το πρώτο μήνυμα Μητσοτάκη για το κόμμα Τσίπρα και η διάψευση των σεναρίων για πρόωρες εκλογές

Χωρίς να αναφέρει το όνομα του κ. Τσίπρα, ο κ. Μητσοτάκης έθεσε το διακύβευμα της πολιτικής σταθερότητας ως αναγκαίου ζητούμενου για την κοινωνική συνοχή και την ανάπτυξη.

ΟΠΕΚΕΠΕ 07 Οκτ 2025 | 16:21

ΝΔ: Απαραίτητη η κατάθεση στην Εξεταστική του στενού συνεργάτη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Μπουνάκη

Η Νέα Δημοκρατία προτείνει να κληθούν να καταθέσουν ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής πέντε στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

ΠΩΣ ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ 07 Οκτ 2025 | 10:17

Μπακογιάννη: Ο Τσίπρας θα κάνει ζημιά στο ΠΑΣΟΚ- Τεράστια συμφέροντα πιέζουν τον Χριστοδουλίδη για το καλώδιο

"Ο κ. Τσίπρας αναμφισβήτητα έχει δυνατότητες στον χώρο της κεντροαριστεράς", δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΣ 07 Οκτ 2025 | 10:10

Μαρινάκης για παραίτηση Τσίπρα: Δε θα κριθεί η κυβέρνηση από τη σύγκριση μαζί του, δεν βαζουμε τόσο χαμηλά τον πήχη

"Με ένα "σκιάχτρο" δεν μπορεί να αλλάξει η βούληση των πολιτών" είπε ο Παύλος Μαρινάκης.

ΠΑΙΓΝΙΟ 07 Οκτ 2025 | 07:55

Ο Τσίπρας ανακατεύει την πολιτική τράπουλα - Οι αντιδράσεις εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ από τον αιφνιδιασμό

Η κίνηση του Αλέξη Τσίπρα προκαλεί έντονο προβληματισμό και ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΡΤ 06 Οκτ 2025 | 22:40

Ανδρουλάκης: Αποτέλεσμα της αντιπολίτευσης Τσίπρα το 41% της ΝΔ - Μη αναστρέψιμη η φθορά της κυβέρνησης"

Ο κ. Ανδρουλάκης άσκησε δριμεία κριτική απέναντι στον πρώην πρωθυπουργό, λέγοντας ότι "το 41% που πήρε Νέα Δημοκρατία οφείλεται στον τρόπο που έκανε αντιπολίτευση ο Αλέξης Τσίπρας"

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 06 Οκτ 2025 | 13:32

Μαρινάκης για παραίτηση Τσίπρα: Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε όλοι σωσίβιο

"Ακολούθησαν τα capital controls, οι κλειστές τράπεζες, το διχαστικό δημοψήφισμα και χρεώθηκε η χώρα μας πάνω από 100 αχρείαστα δισ.", είπε ο Παύλος Μαρινάκης.

ΝΔ 04 Οκτ 2025 | 08:05

Ανησυχία στην κυβέρνηση για την εξέλιξη της απεργίας πείνας του Ρούτσι - Φουντώνει το κίνημα των Τεμπών

Αναβρασμός στις τάξεις της ΝΔ μετά τη δήλωση Δένδια για τον Πάνο Ρούτσι - Πυροσβεστικό ρόλο έπαιξε η επικοινωνία του υπουργού Άμυνας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

"Η ΕΥΡΩΠΑΙΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΛΕΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ" 03 Οκτ 2025 | 15:09

Μαρινάκης: Τα δύο βασικά "όπλα" της αντιπολίτευσης γκρεμίστηκαν από την κ. Κοβέσι

Ο κ. Μαρινάκης επεσήμανε ότι στο θέμα του ΟΠΕΚΕΠΕ η κυβέρνηση, πρώτη απ' όλους, έκανε παραδοχές.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 03 Οκτ 2025 | 12:10

Μαρινάκης: "Ό,τι είπε ο Δένδιας για τον Ρούτσι, το έχουμε πει και άλλοι - Αρέσει πολύ ο τίτλος περί διαφοροποίησης"

"Όσο και αν ο Νίκος Δένδιας είπε ότι ανθρώπινα στεκόμαστε δίπλα, [...] δεν πρόκειται ποτέ η ΝΔ να παρέμβει στη δικαιοσύνη", είπε ο κ. Μαρινάκης.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 02 Οκτ 2025 | 15:29

Μαρινάκης για Κοβέσι: Όποιος την άκουσε καταλαβαίνει ότι τα περί συγκάλυψης είναι παραμύθια της Χαλιμάς

Ο Παύλος Μαρινάκης αναφέρθηκε στην πρόθεση της κυβέρνησης να αλλάξει το άρθρο περί ευθύνης υπουργών, κάτι που χαιρέτησε και η Ευρωπαία Εισαγγελέας.

ΝΔ 02 Οκτ 2025 | 09:54

Μ. Λαζαρίδης: "Αν ήμουν ο Αντώνης Σαμαράς, θα καθόμουν σπίτι μου - Δεν υπάρχει λόγος να κάνει κόμμα"

"Αν ήμουν ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος το 1993 είχε ρίξει μια κυβέρνηση της ΝΔ, θα καθόμουν στο σπίτι μου", δήλωσε ο Μακάριος Λαζαρίδης.

ΝΕΑ ΡΩΓΜΗ 02 Οκτ 2025 | 09:46

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Κατσανιώτης της ΝΔ υπέρ της κλήσης του "Φραπέ" και του "Χασάπη" στην Εξεταστική

Ερωτώμενος για το εάν θα πρέπει να εξεταστούν και ο "Φραπές" και ο "Χασάπης", ο γαλάζιος βουλευτής είπε "και ο μπακάλης εάν χρειάζεται".

ΜΠΑΡΑΖ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ 01 Οκτ 2025 | 19:03

Συνεχίζεται η κόντρα Αυγενάκη - Κασσελάκη: Ανάρτησε τα έγγραφα μεταβίβασης ακινήτου - "Η συνέχεια στα δικαστήρια"

Με την ανάρτηση του, ο πρώην υπουργός καταγγέλλει τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος χρησιμοποίησε την δήλωση Πόθεν Έσχες του κ. Αυγενάκη για να ισχυριστεί ότι η αγοραπωλησία δεν έγινε

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡ. 30 Σεπ 2025 | 11:50

Μαρινάκης για Τέμπη: Σηκώνουν το θέμα κάθε φορά που πέφτουν στις δημοσκοπήσεις - Αποκρουστική εργαλειοποίηση

Ο κ. Μαρινάκης κατηγόρησε πολιτικούς αρχηγούς ότι "κάνουν τα πάντα για να καθυστερήσει η δίκη" και "σηκώνουν το θέμα κάθε φορά που πέφτουν δημοσκοπικά".

ΣΤΟΝ ALPHA 29 Σεπ 2025 | 20:28

Δημοσκόπηση Alco: Στο 24% η ΝΔ, στο 19% οι αναποφάσιστοι - Συγκάλυψη και διαφθορά στην κυβέρνηση βλέπουν 7 στους 10

Η ΝΔ διατηρεί μεγάλη διαφορά από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ, η οποία διαμορφώνεται στις 12,5 μονάδες, ενώ την ίδια ώρα η Πλεύση Ελευθερίας δείχνει να "ξεφούσκωσε" δημοσκοπικά - Πώς αυτοπροσδιορίζονται οι αναποφάσιστοι

ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ 29 Σεπ 2025 | 18:31

Συνεδριάζει την Τρίτη το Υπουργικό Συμβούλιο - Ποια θέματα θα συζητηθούν

Ποια είναι τα θέματα που θα συζητηθούν στην συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 29 Σεπ 2025 | 15:39

Παύλος Μαρινάκης: Αν παραγγέλλουμε αποφάσεις στη δικαιοσύνη όπως συνέβαινε επί Τσίπρα, τότε για ποια δημοκρατία μιλάμε;

"Για κάθε αίτημα μόνη αρμόδια να απαντήσει είναι η δικαιοσύνη" είπε ο Παύλος Μαρινάκης για τα όσα ζητά ο απεργός πείνας Πάνος Ρούτσι

"ΑΒΑΣΙΜΟΙ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ" 26 Σεπ 2025 | 22:26

Η ΝΔ στηρίζει τον Γ. Σταμάτη: Συνέβαλε στη στήριξη των συγγενών των νεκρών στα Τέμπη

Η ΝΔ αναφέρεται στα όσα καταλογίζουν στον βουλευτή Γιώργο Σταμάτη, και σημείωσε ότι "ο κ. Σταμάτης, τότε ως Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, συνέβαλε καίρια, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, στην παροχή κάθε στήριξης στις οικογένειες των πληγέντων"

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ 26 Σεπ 2025 | 22:18

Νέες καταγγελίες Ασλανίδη: "Ο Σταμάτης της ΝΔ έπαιρνε συγγενείς θυμάτων και έταζε ρουσφέτια και διαγραφές δανείων"

Ο Παύλος Ασλανίδης μίλησε στο ραδιόφωνο του Focus FM, σχετικά με το περιστατικό που ανέφερε ο Πάνος Ρούτσι μεταξύ του ίδιου και του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Σταμάτη έξω από την Βουλή.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 26 Σεπ 2025 | 12:48

Μαρινάκης: Κάποιους τους νοιάζει μόνο να κάνουν αντιπολίτευση στον Μητσοτάκη, αλλά στην πραγματικότητα κάνουν στην Ελλάδα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σημείωσε πως πρέπει να σταματήσει αυτό που γίνεται στη Γάζα, αλλά συγχρόνως είπε ότι είμαστε σύμμαχοι του Ισραήλ.

ΣΤΟ STAR 25 Σεπ 2025 | 21:03

Δημοσκόπηση GPO: Αγγίζει το 20% το "κόμμα Τσίπρα" - 1 στους 2 θέλει προσφυγή στις κάλπες και κυβέρνηση συνεργασίας

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 24,7% με πτώση μιας μονάδας σε σύγκριση με την προηγούμενη έρευνα που έγινε τον Ιούνιο - Τι λένε οι πολίτες για ακρίβεια, φορολογικές ρυθμίσεις και χαμολά εισοδήματα

25 Σεπ 2025 | 11:45

Ταυτοποιήθηκε 28χρονος που απειλούσε τον Παύλο Μαρινάκη μέσω social media - Σχηματίσθηκε δικογραφία

Κατηγορείται για απειλή και εξύβριση δημόσια κατ’ εξακολούθηση, μέσω διαδικτύου, σε βάρος του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη.

ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ 24 Σεπ 2025 | 14:19

Επίθεση Κωνσταντοπούλου σε γαλάζιο βουλευτή: Επισκέφθηκε τον Ρούτσι ως εντεταλμένος του Μητσοτάκη σε βρόμικη αποστολή

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου επιτέθηκε στον βουλευτή της ΝΔ Γιώργο Σταμάτη, κατηγορώντας τον για τους σκοπούς της διπλής επίσκεψής του στον Πάνο Ρούτσι.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 24 Σεπ 2025 | 12:47

Μαρινάκης σε Ανδρουλάκη για συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν: Να φύγουμε από το αμφιθέατρο, δεν είναι όλα άσπρο - μαύρο

Ο Παύλος Μαρινάκης απάντησε και στις δηλώσεις του κ. Ανδρουλάκη για την αναβολή της συνάντησης Μητσοτάκη - Ερντογάν.

ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ 23 Σεπ 2025 | 20:46

Μαρινάκης: Επίκειται οριστικοποίηση νέας συνάντησης Μητσοτάκη με Ερντογάν

Ο Π. Μαρινάκης τόνισε: "Έστω, υποθετικά, ότι η Τουρκία αποφάσισε να ακυρώσει αυτή τη συνάντηση. Αυτό τι σημαίνει; Ότι πρέπει να απολογηθεί η κυβέρνηση; ότι είναι μια διπλωματική ήττα της κυβέρνησης;"

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 23 Σεπ 2025 | 17:27

Παύλος Μαρινάκης: Αν είσαι μέχρι 30 ετών, το βίντεο αυτό σε ενδιαφέρει – Πώς επωφελούνται νέοι αυτοαπασχολούμενοι και ένστολοι

Ο Παύλος Μαρινάκης εξηγεί πώς επωφελούνται οι νέοι αυτοαπασχολούμενοι και οι ένστολοι από τη φορολογική μεταρρύθμιση

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 23 Σεπ 2025 | 12:24

"Η παράταξη δεν αντέχει άλλους πασόκους": Η ατάκα Θεοδωρικάκου για την προσχώρηση Λοβέρδου στη ΝΔ

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος δεν διευκρίνισε εάν η ΝΔ δεν αντέχει και τη μεταγραφή του Λοβέρδου ή εάν εννοούσε ότι από εδώ και πέρα δεν αντέχει.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 23 Σεπ 2025 | 10:37

Δημοσκόπηση Interview: 4 στους 10 θα ψηφίσουν για την ανατροπή της κυβέρνησης - Διχασμός στη ΝΔ για Λοβέρδο

Σημάδια ανάκαμψης για τη ΝΔ και οριακή ενίσχυση για το ΠΑΣΟΚ δείχνει η δημοσκόπηση της Interview. Πώς κρίνουν οι ψηφοφόροι την προσχώρηση Λοβέρδου στο κυβερνών κόμμα.

23 Σεπ 2025 | 07:55

Η (μη) αυτοδυναμία της ΝΔ, τα νέα κόμματα Σαμαρά και Τσίπρα και ο γρίφος Καρυστιανού

Αν και οι κάλπες- εκτός απροόπτου- θα στηθούν σε 18 μήνες από τώρα, όλοι οι "παίκτες" παίρνουν θέση στην σειρά εκκίνησης, "μετρώντας" ο καθένας το μπόι του.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 22 Σεπ 2025 | 14:09

Μαρινάκης για απεργία πείνας Π. Ρούτσι: Έχει κάθε δικαίωμα να ζητήσει την εκταφή, δεν μπορούμε να παρέμβουμε στη Δικαιοσύνη

Ο Παύλος Μαρινάκης τόνισε ότι το αίτημα του Πάνου Ρούτσι για εκταφή της σορού του γιου αφορά αποκλειστικά τη Δικαιοσύνη.

ΠΩΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΣΙΠΡΑ 22 Σεπ 2025 | 09:25

Δημοσκόπηση Palmos Analysis: Μόνο το 17% λέει ότι θα βοηθήσουν τα μέτρα της ΔΕΘ - Το 35% λέει ναι σε τρίτη θητεία Μητσοτάκη

Μόλις το 17% των πολιτών δηλώνουν ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ θα βοηθήσουν τα οικονομικά του νοικοκυριού τους.

"RIP ΝΙΟΝΙΟ» 21 Οκτ 2025 | 23:36

Μητσοτάκης για Σαββόπουλο: Απέδειξε πως ήταν ένας υπέροχος τραγουδοποιός, ένας ευαίσθητος Έλληνας και ένας υπεύθυνος πολίτης

"Η βραχνή φωνή του Διονύση Σαββόπουλου θα μας συνοδεύει για πάντα", σημειώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε δήλωσή του

ΤΟΝ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΕ 21 Οκτ 2025 | 22:31

Ανδρουλάκης για Σαββόπουλο: "Μέσα από τα τραγούδια του σκιαγραφούσε το βίωμα, τις ελπίδες και τις αγωνίες του λαού μας"

Ο "Νιόνιος" δεν είναι πια κοντά μας, αλλά θα είναι πάντα στις καρδιές μας σε μια θέση στο πάνθεον των κορυφαίων δημιουργών της ελληνικής μουσικής, των μεγάλων Ελλήνων"

ΤΙ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ 21 Οκτ 2025 | 21:19

Η δήλωση Δένδια για τον Άγνωστο Στρατιώτη, η απουσία του από τη Βουλή, οι μπηχτές ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ και η απάντηση της ΝΔ

Ο υπουργός Άμυνας παραβρέθηκε σε εκδήλωση των Ενόπλων Δυνάμεων για το στρατιωτικό ημερολόγιο της περιόδου 1940-41, σε πολύ κοντινή απόσταση από το Κοινοβούλιο, στο ξενοδοχείο "Μεγάλη Βρεταννία"

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ 21 Οκτ 2025 | 20:00

MRB: Η δυναμική πιθανών κομμάτων από τους Αλέξη Τσίπρα, Αντώνη Σαμαρά και Μαρίας Καρυστιανού

Τα ευρήματα για πιθανή δημιουργία κομμάτων από τους Αλέξη Τσίπρα, Αντώνη Σαμαρά και Μαρίας Καρυστιανού

ΒΟΥΛΗ 21 Οκτ 2025 | 19:50

Φάμελλος για Άγνωστο Στρατιώτη: "Αντισυνταγματική και ντροπιαστική η τροπολογία - Ρεντίκολο η κυβέρνηση"

Ο Σωκράτης Φάμελλος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση φοβάται τις λαϊκές διαμαρτυρίες

ΠΗΓΕ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ "ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΝΙΑ" 21 Οκτ 2025 | 19:02

Δένδιας: Δεν θα αντιμετωπίσουμε τον Άγνωστο Στρατιώτη σαν αντικείμενο άσκησης πολιτικής και διχασμού

Ο χώρος μπροστά από το Μνημείο συνδέθηκε με το καθολικό αίτημα της κοινωνίας για απόδοση δικαιοσύνης, σημείωσε ο Νίκος Δένδιας

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 21 Οκτ 2025 | 18:58

Κακλαμάνης σε Κωνσταντοπούλου: Δίνετε ασίστ στον πρωθυπουργό και βάζει τρίποντα [βίντεο]

Το σχόλιο του προέδρου της Βουλής στις συνεχείς παρεμβάσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου κατά την διάρκεια της ομιλίας του πρωθυπουργού

ΒΟΥΛΗ 21 Οκτ 2025 | 18:52

Ανδρουλάκης για Άγνωστο Στρατιώτη: "Α λα καρτ ευαισθησία όταν έβγαζαν σέλφι οι υπουργοί της ΝΔ στο μνημείο"

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε ειδική αναφορά και στη πρόσφατη ρύθμιση για το 13ωρο στην εργασία όπου επισήμανε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει τη συνειδητή διασπορά fake news

ΕΝΤΟΝΑ ΤΑ "ΠΥΡΑ" ΠΟΥ ΔΕΧΘΗΚΕ 21 Οκτ 2025 | 18:34

Γεωργιάδης: Φέρνουμε αυτονόητες ρυθμίσεις, λύνουμε προβλήματα στο ΕΣΥ - Συστηματική απαξίωση καταγγέλλει η αντιπολίτευση

Το νομοσχέδιο ρυθμίζει μια σειρά ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία και στελέχωση του ΕΣΥ, τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης

ΕΝΤΟΝΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 21 Οκτ 2025 | 18:12

Κωνσταντοπούλου: Ποινικοποίηση της παρουσίας μπροστά από τη Βουλή η τροπολογία για τον Άγνωστο Στρατιώτη

Κάποιοι εντός της κυβέρνησης έχουν την επιθυμία να επιβάλλουν "στρατιωτικό νόμο", τόνισε στην ομιλία της η Ζωή Κωνσταντοπούλου

ΥΨΗΛΟΙ ΤΟΝΟΙ 21 Οκτ 2025 | 17:38

"Τρικυμία εν κρανίω - Δεν σας έχω δει πιο αμήχανο": Καρφιά Μητσοτάκη σε Ανδρουλάκη για τον Άγνωστο Στρατιώτη

Σύμφωνα με το κείμενο της τροπολογίας, η ρύθμιση αφορά τα 4.600 τ.μ., μπροστά από τη Βουλή και το μνημείο, μέχρι την αρχή του πεζοδρομίου της πλατείας Συντάγματος

ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ ΒΑΣΙΛΟΥΛΗ 21 Οκτ 2025 | 17:29

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: "Υποστελέχωση" του Οργανισμού κατήγγειλε η πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων

Στην Ελλάδα έχουμε έναν ελεγκτή για 1.268 αγροτικές εκμεταλλεύσεις και στη Γαλλία έναν προς 141 εκμεταλλεύσεις

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 21 Οκτ 2025 | 16:43

Κεραμέως: Αν είχε ψηφιστεί πράγματι 13ωρο από σήμερα όλες οι συμβάσεις εργασίας θα έπρεπε να είχαν μετατραπεί σε 13ωρες

Η υπουργός Εργασίας Νίκη Κεραμέως αναφέρθηκε σε ευεργετικές για τους εργαζόμενους διατάξεις

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ 21 Οκτ 2025 | 16:29

Εξεταστική επιτροπή ΟΠΕΚΕΠΕ: Κόντρα ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για τον Μόσχο Κορασίδη με αλληλοκατηγορίες

"Πυρά" από πηγές ΝΔ και πηγές ΠΑΣΟΚ για τον εκπρόσωπο της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘΕΑΣ) Μόσχο Κορασίδη

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 21 Οκτ 2025 | 15:18

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Απορρίφθηκε το αίτημα για άρση ασυλίας της για συμμετοχή της σε αγροτικά μπλόκα

"Ζητάω την άρση ασυλίας μου, γιατί δεν καταδέχομαι να κάνω χρήση της για μια πολιτική δίωξη", ανέφερε η Ζωή Κωνσταντοπούλου

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 21 Οκτ 2025 | 14:34

Γιατί η Ακρίτα επιτέθηκε σε Μαρέβα και Λίνα Μενδώνη για το δείπνο στο Βρετανικό Μουσεία - "Δεν ντράπηκε καμία..."

Κριτική προς τη σύζυγο του πρωθυπουργού, Μαρέβα Γκραμπόφσκι αλλά και την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ασκεί η Ελενα Ακρίτα, με αφορμή, το δείπνο στο Βρετανικό Μουσείο.

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 21 Οκτ 2025 | 14:28

Μητσοτάκης στα εγκαίνια του νέου Ωνάσειου: Η καμπάνια για τις μεταμοσχεύσεις ανέβασε κατά 50 χιλ. τους δωρητές σε 20 ημέρες

"Κάνουμε μια τεράστια μεταρρύθμιση που απαιτεί χρόνο και υπομονή" είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση για την παράδοση της δωρεάς του Ιδρύματος Ωνάση

ΑΙΧΜΗΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 21 Οκτ 2025 | 14:26

Τσίπρας για Μητσοτάκη και Αγνωστο Στρατιώτη: Παίζει τα γνωστά παιγνίδια με την άκρα Δεξιά και την πατριδοκαπηλία

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον Μητσοτάκη ότι δεν διστάζει να συμπεριφέρεται "ως ιδιοκτήτης του Άγνωστου Στρατιώτη και της Ιστορίας".

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 21 Οκτ 2025 | 13:18

Μαρινάκης για Αγνωστο Στρατιώτη: Επειδή κάποιοι δεν σέβονται το μνημείο, η κυβέρνηση οφείλει να το προστατεύσει θεσμικά

Ο κ. Μαρινάκης απέρριψε τις κατηγορίες ότι η κυβέρνηση "άνοιξε αχρείαστο μέτωπο" εν μέσω της κοινωνικής έντασης για τα Τέμπη.

ΜΠΑΡΑΖ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ 21 Οκτ 2025 | 13:02

Ο Καρανίκας αποθεώνει το 1566, ο Άδωνις τον επαινεί και ο Πολάκης καρφώνει και τους δύο: "Η μαριονέτα και ο κλόουν..."

Με ανάρτησή του, ο Παύλος Πολάκης επιτέθηκε σε Καρανίκα και Γεωργιάδη για τα όσα έγραψαν σχετικά με το 1566.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 21 Οκτ 2025 | 13:02

Πιερρακάκης για Άγνωστο Στρατιώτη: Αστειότητες να χρησιμοποιούμε όρους όπως "χούντα"

Ο υπουργός επιτέθηκε στην Αντιπολίτευση, κάνοντας λόγο για "αστειότητες" και "υπερβολές".

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 21 Οκτ 2025 | 12:33

Το "καρφί" Χατζηδάκη για Κωνσταντοπούλου: "Μην με ρωτάτε για Τσίπρα, θα φύγω"

Ο Κ. Χατζηδάκης είπε χαριτολογώντας "μην με ρωτάτε για τον Αλέξη Τσίπρα, γιατί θα φύγω!"

ΤΕΜΠΗ 21 Οκτ 2025 | 11:53

Κόντρα Μαρινάκη - Δούκα για τον Άγνωστο Στρατιώτη: "Δεν συμπεριφέρεται σαν δήμαρχος" - "Ο αγώνας συνεχίζεται"

Ο Χάρης Δούκας απάντησε με μία φωτογραφία του δίπλα σε συγγενείς θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, τονίζοντας πως θα είναι στο πλευρό τους "μέχρι τέλους".

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ 21 Οκτ 2025 | 11:51

Ντόρα Μπακογιάννη: Ο χώρος του Αγνώστου Στρατιώτη "δεν είναι για καντηλάκια του ΙΚΕΑ"

Σύμφωνα με την ίδια, "αυτή η ιστορία εργαλειοποιήθηκε κομματικά. Εργαλειοποήθηκε ο πόνος τους".

ΚΟΝΤΡΑ 21 Οκτ 2025 | 11:41

Ο αιχμηρός διάλογος της Βούλγαρη με τον Μαρινάκη: "Τα παιδιά στα Τέμπη δολοφονήθηκαν" - "Αρα και στο Μάτι δολοφονήθηκαν"

Η Ανθή Βούλγαρη είπε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο πως "τα παιδιά αυτά δολοφονήθηκαν από την κρατική αναλγησεία", με τον κ. Μαρινάκη να αντιδρά.

ΕΝΤΟΝΗ ΚΟΝΤΡΑ 21 Οκτ 2025 | 11:10

H συζήτηση στη Βουλή για την τροπολογία του Αγνωστου Στρατιώτη - Αίτημα ονομαστικής ψηφορορίας από το ΚΚΕ

'Εντονη η αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης για την τροπολογία που αφορά το μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 21 Οκτ 2025 | 10:30

Καρυστιανού στο Politicο: Δεν μπορώ να φανταστώ πώς θα συνεχίσουμε να ζούμε με ένα τόσο διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα

Η Μαρία Καρυστιανού τόνισε πως "δεν αντέχει" να ζει σε μία τέτοια κοινωνία.

ΗΛΙΑΣ ΠΑΠΑΓΓΕΛΗΣ 21 Οκτ 2025 | 10:16

Πατέρας θύματος των Τεμπών: "Η κυβέρνηση θέλει να ξεχάσει ο κόσμος αυτό που συνέβη με τα Τέμπη"

"Δεν υπάρχει ελληνική οικογένεια που να μην έχει χάσει ένα δικό της άνθρωπο στους πολέμους που έκανε η χώρα μας" τόνισε ο Ηλίας Παπαγγελής.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ 21 Οκτ 2025 | 08:57

Φλωρίδης: Ο Ρούτσι άρχισε απεργία πείνας χωρίς καν να υποβληθεί αίτημα - Η Δικαιοσύνη βρέθηκε αντιμέτωπη με εκβιασμό

"Η Δικαιοσύνη βρέθηκε αντιμέτωπη με έναν εκβιασμό, καθώς ξεκίνησε μια ακραία διαμαρτυρία χωρίς να έχει προηγηθεί αίτημα", είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Φλωρίδης.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ 21 Οκτ 2025 | 07:00

Με ομιλία Μητσοτάκη ψηφίζεται σήμερα η τροπολογία για τον Αγνωστο Στρατιώτη - Τι απαγορεύεται, οι ποινές και τα πρόστιμα

Την αρμοδιότητα λήψης των αναγκαίων μέτρων για τη συντήρηση, φροντίδα και ανάδειξη του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη και του έμπροσθεν χώρου, αναλαμβάνει το Υπ. Εθνικής Άμυνας.