Follow us

Μαρινάκης για Τέμπη: Το πόρισμα του ΕΜΠ θα δώσει απάντηση για την έκρηξη και για όλα τα υπόλοιπα

"Ο πρωθυπουργός θα απαντήσει στη Βουλή" για τα Τέμπη είπε ο Παύλος Μαρινάκης.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Παύλος Μαρινάκης

"Η κοινωνία νιώθει μια συσσωρευμένη αγανάκτηση, οργή για μια σειρά από εικόνες που έδειξε το ελληνικό κράτος και ενώθηκαν στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. Χάθηκαν νέα παιδιά. Όλοι μας, έχουμε παιδιά, έχουμε αδέλφια, έχουμε ταξιδέψει - εγώ προσωπικά ως φοιτητής για να πάω Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια με το λεωφορείο στην Κομοτηνή - θα μπορούσαμε να είμαστε σε αυτό το τρένο", ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Κληθείς να σχολιάσει τα περί συγκάλυψης που καταλογίζει στην κυβέρνηση η αντιπολίτευση, επεσήμανε:

"Να πούμε ότι είναι απολύτως λογικά όλα αυτά. Και οι συγκεντρώσεις, η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου που πηγαίνει να διαμαρτυρηθεί για δικαιοσύνη. Δεν είναι περίεργο πράγμα να θέλει ο κόσμος δικαιοσύνη. Είναι λογικό και επιβεβλημένο. Αυτό είναι το ένα που θέλω να πω. Το δεύτερο είναι αυτό που με ρωτάτε. Ποια είναι η βασική κατηγορία της αντιπολίτευσης και των Μέσων που θέλουν να κάνουν αντιπολίτευση; Ότι ο Μητσοτάκης ενορχηστρώνει συγκάλυψη. Πάμε να πούμε τρία πράγματα για να καταλάβει ο κόσμος τι γίνεται σε ένα πολύ δύσκολο θέμα, που το ξαναλέω, δεν τα λέω για να πω ότι ήταν κάτι που δικαιολογείται, δεν δικαιολογείται αυτό που συνέβη εκείνη την ημέρα, χάθηκαν 57 άνθρωποι τόσο άδικα. Και πρέπει να επιβληθούν οι ποινές που προβλέπει ο νόμος από τη δικαιοσύνη, όπως τις κρίνει η δικαιοσύνη και μόνο η δικαιοσύνη. Πάμε όμως στα περί της υποτιθέμενης συγκάλυψης. Τι ζητάνε επιτακτικά με τον έναν ή τον άλλο τρόπο από την Αντιπολίτευση;.. Να τρέξουμε πιο γρήγορα. Τι δηλαδή; Να πάμε γρήγορα σε δίκη".

Υπογραμμίζοντας πως αργεί η ανάκριση πρόσθεσε ότι: "ένας που θέλει να συγκαλύψει, όπως κατηγορούν τον πρωθυπουργό, τι θα έκανε; Θα πίεζε τη Δικαιοσύνη, όπως έκανε η προηγούμενη από εμάς κυβέρνηση, που είχε και παραϋπουργείο Δικαιοσύνης και παρέμβαινε στην Δικαιοσύνη, και θα έλεγε: "Έλα, κλείσε την ανάκριση γρήγορα να πάμε σε δίκη, να πανηγυρίσουμε κιόλας ότι σε έναν χρόνο τελείωσε η ανάκριση, να τρέξουμε, να πάμε στο δικαστήριο" και πάει λέγοντας. Αν είχε γίνει αυτό, το παράνομο, αντιθεσμικό και υποτίθεται υπέρ μας, γιατί θα κλείναμε γρήγορα την ανάκριση, που είναι αδιανόητο, τι δεν θα είχαμε; Δεν θα είχαμε δύο πολύ σημαντικά, από ό,τι φαίνεται δεδομένα, που είναι και τα τελευταία, το ένα στην δικογραφία και ένα δεύτερο, του ΕΟΔΑΣΑΜ. Το ένα είναι το πόρισμα του ΕΜΠ, που θα δοθεί η απάντηση για την έκρηξη και για όλα τα υπόλοιπα. Περιμένουμε".

Εξήγησε δε ότι επειδή υπήρξε "ένα πόρισμα Α και ένα πόρισμα Β των τεχνικών συμβούλων των οικογενειών" ο ανακριτής έχει παραγγείλει και τρίτο πόρισμα. "Ένας που θέλει να συγκαλύψει και τώρα πάω στην κυβέρνηση, θα στελέχωνε τον ΕΟΔΑΣΑΜ, τον οργανισμό διερεύνησης σιδηροδρομικών και αεροπορικών δυστυχημάτων, με ανεξάρτητους πραγματογνώμονες και από το εξωτερικό και περιμένουμε ανεξάρτητο πόρισμα και από αυτούς, οσονούπω, μέχρι τέλος του μήνα. Δηλαδή, ο "ενορχηστρωτής της συγκάλυψης" άφησε, ως όφειλε θα πω εγώ, δεν θα έπρεπε να το συζητάμε καν αυτό, τη Δικαιοσύνη να κάνει την δουλειά της, εξέτασε από τα 300 αιτήματα των συγγενών και των συνηγόρων τα 250 και τα υπόλοιπα αιτιολόγησε τι και πώς;".

"Αυτό που συνέβη εκείνο το βράδυ δεν δικαιολογείται"

Ο κ. Μαρινάκης τόνισε ακόμα ότι "εμείς έχουμε τη δική μας ευθύνη και αναλάβαμε και μεγαλύτερη ευθύνη. Και το ξαναλέω. Αυτό που συνέβη εκείνο το βράδυ, εκείνη τη νύχτα δεν δικαιολογείται. Πάω στο δεύτερο. Δεύτερη υποκατηγορία συγκάλυψης. Συγκαλύπτουμε πολιτικά πρόσωπα. Σας ρωτώ. Δύο χρόνια τώρα - και ρωτώ και εσάς και τους δικαστικούς ρεπόρτερ και όποιον θέλει να απαντήσει το αντίθετο - έχει πέσει η Δικαιοσύνη -η Δικαιοσύνη, όχι ο Α, Β, Γ, Δ - σε κάποιο όνομα πολιτικού, το έχει στείλει στη Βουλή… για ποινικές ευθύνες - γιατί έτσι λέει ο νόμος - και έχει συγκαλύψει η Βουλή, η Νέα Δημοκρατία ή η κυβέρνηση κάτι; Όχι, είναι η απάντηση. Όχι, είναι η απάντηση. Αν γίνει αυτό θα συγκαλύψουμε; Θα πούμε όχι; Προφανώς και όχι. Θα πούμε στη Δικαιοσύνη: Ό, τι προβλέπεται. Δηλαδή, αν έρθει και πει ο Α ή ο Β έχει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες ή βρεθεί το όνομα του στη δικογραφία, γιατί εκεί δεν μπορεί να προχωρήσει η Δικαιοσύνη, λόγω του Νόμου περί ευθύνης Υπουργών, τότε εμείς κατευθείαν θα διευκολύνουμε τη Δικαιοσύνη. Και τρίτον. Ποιος ψήφισε διατάξεις, πρώτον, να παραπεμφθεί μέσω εισαγγελέα όποιος κρίνει τέλος πάντων ο εισαγγελέας ότι πρέπει να πάει σε δίκη και όχι να καθυστερήσουμε 5, 6, 7 μήνες στη διαδικασία του Δικαστικού Συμβουλίου. Ποιος ψήφισε, χωρίς την ψήφο του ΣΥΡΙΖΑ, να μπορούν όλες αυτές οι τηλεφωνικές συνομιλίες, να ακουστούν και να μπουν στη δικογραφία;".

Επισημαίνοντας ότι "τις απαντήσεις σ' ένα τέτοιο συμβάν που έχει ποινικές διαστάσεις τις δίνει η Δικαιοσύνη", υπογράμμισε παράλληλα ότι "στον κόσμο, στους πολίτες, πριν και πάνω απ' όλα στους συγγενείς των θυμάτων, - γιατί οι άνθρωποι αυτοί έχασαν παιδιά, εάν δεν το έχεις ζήσει, δεν μπορείς να το καταλάβεις - πρέπει να σκύβουμε το κεφάλι σε αυτούς τους ανθρώπους με σεβασμό, εγώ θα πω και ντροπή, για όλες τις διαχρονικές παθογένειες συνολικά και όχι με αλαζονεία και να θέλουμε ν' αποκομίσουμε πολιτικά οφέλη". Πρόσθεσε ότι από την πλευρά της η Πολιτεία "το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να διευκολύνει τη Δικαιοσύνη, είτε με διατάξεις, είτε με αιτήματα τα οποία υποβάλλει η Δικαιοσύνη, να κάνει σωστά και το γρηγορότερο δυνατό, γιατί δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν θέλει να τελειώσει γρήγορα η ανάκριση, αλλά σωστά και γρήγορα με όλα τα στοιχεία. Το κάναμε; Το κάναμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε… Δεύτερον, από τη στιγμή που συνέβη αυτό το οποίο συνέβη, το τραγικό αυτό δυστύχημα με τις τεράστιες προεκτάσεις, να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της ν' αποκατασταθούν όλα, έπρεπε να αποκατασταθούν στον σιδηρόδρομο και τις μεταφορές".

"Η Δικαιοσύνη αυτή την στιγμή έχει έναν φάκελο, δεν ξέρω και εγώ πόσες σελίδες είναι"

Μετά από ερώτηση για τον σκληρό δίσκο του οποίου η αξιοπιστία ελέγχεται και άλλες παρατηρήσεις ο κ. Μαρινάκης τόνισε:

"Η Δικαιοσύνη αυτή την στιγμή έχει έναν φάκελο, δεν ξέρω και εγώ πόσες σελίδες είναι, ντάνες, για να καταλάβουμε τι σημαίνει δικογραφία για τα Τέμπη. Μια δικογραφία που δημιουργείται περίπου δύο χρόνια. Είναι μια δικογραφία που έχει απίστευτα στοιχεία, προφανώς πολύ συγκλονιστικά στοιχεία, ηχητικά ντοκουμέντα, μαρτυρίες, πραγματογνωμοσύνες των τεχνικών Συμβούλων των οικογενειών, καταθέσεις, ενστάσεις, αιτήματα. Είναι ένα τεράστιου όγκου σύνολο στοιχείων, τα οποία συλλέχτηκαν το ένα μετά το άλλο με μια συγκεκριμένη αλληλουχία. Η προδικασία διέπεται από μυστικότητα είναι ιερή η μυστικότητα της προδικασίας, πολλώ δε μάλλον από έναν κυβερνητικό παράγοντα, τον όποιον κυβερνητικό παράγοντα, τον υπουργό Δικαιοσύνης, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, τον πρωθυπουργό, δεν μπορεί να βγαίνει και να λέει το "α" και το "β" στοιχείο".

Διαβάστε Επίσης

Διαβεβαίωσε στη συνέχεια ότι ο πρωθυπουργός θα απαντήσει στη Βουλή και κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι "ελλείψει πολιτικού αφηγήματος, προσπαθεί να βρει σωσίβιο πάνω σε ένα τραγικό δυστύχημα, μία από τις πιο μαύρες ημέρες της χώρας. Και πάνε να χτίσουν πολιτικές καριέρες στις πλάτες πονεμένων ανθρώπων και το κάνουν με έναν τρόπο που προκαλεί".

Υπογράμμισε ακόμη πως "απέναντι σε αυτό το οποίο συνέβη, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να σκύψουμε το κεφάλι. Κι όσες φορές και να πεις συγγνώμη, ασχέτως αν κυβερνούσες ή όχι όλα τα χρόνια, τα προηγούμενα, τα επόμενα, έχεις μια συνολική ευθύνη. Όταν αυτή τη στιγμή εκπροσωπείς μία κυβέρνηση, έχεις μία συνολική ευθύνη πολιτικά και να πεις σε αυτούς τους ανθρώπους ότι ήταν ντροπή αυτό που συνέβη. Αλλά ποτέ δεν πρόκειται - και γι' αυτό τουλάχιστον εγώ είμαι περήφανος που είμαι σε έναν πολιτικό χώρο συγκεκριμένο, με τα πολλά λάθη που έχει κάνει - ποτέ δεν πρόκειται εμείς να κάνουμε αυτό που κάνουν εκείνοι".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Στα νέα κοσμικά εστιατόρια της πόλης: Πώς, πού και γιατί συχνάζουν πλέον οι Αθηναίοι ώστε "δουν και να τους δουν"

Τι έχει αλλάξει στα νέα κοσμικά εστιατόρια της πόλης; Καταρχάς, όντως, λέγονται ακόμα "κοσμικά";

ΒΟΥΛΗ 31 Οκτ 2025 | 13:42

"Απαιτούνται δύσκολες αποφάσεις για την αναδιάρθρωση": Πιερρακάκης για ΕΛΤΑ μετά τις αντιδράσεις για το μαζικό λουκέο

Το κλείσιμο καταστημάτων των ΕΛΤΑ, σημείωσε ο υπουργός, "δεν είναι ένα καινούριο θέμα, είναι μια συζήτηση που έχει ξεκινήσει επί προηγούμενων κυβερνήσεων".

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΕΛΤΑ 31 Οκτ 2025 | 12:51

ΕΛΤΑ: "Ναι" και από τη ΝΔ στην άμεση σύγκληση των αρμόδιων επιτροπών της Βουλής που ζήτησε η αντιπολίτευση

Προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της απόφασης να κλείσουν τα καταστήματα των ΕΛΤΑ

ΟΣΑ ΕΙΠΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 31 Οκτ 2025 | 12:23

Ο Γεωργιάδης είπε ότι η Μπακογιάννη ήταν στο πίσω κάθισμα στο τροχαίο έξω από τη Βουλή- Μετά το διόρθωσε

Δύο διαφορετικές εκδοχές έδωσε μέσα σε λίγη ώρα, ο Άδωνις Γεωργιάδης, για το τροχαίο έξω από τη Βουλή που στοίχισε τη ζωή στον 23χρονο φοιτητή Ιάσονα Λαλαούνη.

ΜΕΤΑ ΤΟ «ΑΛ ΤΣΑΝΤΙΡΙ ΝΙΟΥΖ» 30 Οκτ 2025 | 19:10

Λάκης Λαζόπουλος: "Ο Μητσοτάκης φαίνεται πως δεν συμπαθεί τους ανθρώπους των Τεμπών"

Ποτέ δεν ξεπερνιέται το άγχος της πρεμιέρας και νομίζω ότι "χειροτερεύω"

ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ 30 Οκτ 2025 | 16:26

Τέμπη: Νέο αίτημα για αναβολή της δίκης με τα βίντεο, από τους κατηγορούμενους - "Ντροπή" φώναξαν συγγενείς των θυμάτων

Αίτημα αναβολής κατέθεσαν οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων στην δίκη για την διαχείριση του βιντεοληπτικου υλικού στην υπόθεση των Τεμπών.

ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ ΕΥΡΕΙΑ ΑΛΛΑΓΗ 30 Οκτ 2025 | 15:25

Ν. Κακλαμάνης: Μέχρι τον Μάρτιο η εισαγωγή της συνολικής αναθεώρησης του Κανονισμού της Βουλής

Oι τρεις τροποποιήσεις που ψηφίστηκαν σήμερα, αφορούν στην κοινοβουλευτική διαδικασία και όχι στη θεσμική λειτουργία της Βουλής

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 30 Οκτ 2025 | 15:13

Μαρινάκης για επεισόδιο με Κωνσταντοπούλου στη Βουλή: Είναι ντροπή για τη λειτουργία του κοινοβουλευτισμού

Ο Παύλος Μαρινάκης τόνισε πως η όλη στάσης της Ζωής Κωνσταντοπούλου είναι η επιτομή της υποκρισίας.

ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ 30 Οκτ 2025 | 11:03

Βουλή: Ψηφίστηκε ο "χρονοκόφτης" - Πώς τοποθετήθηκαν τα κόμματα

Εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία οι προτάσεις του προέδρου της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη για την τροποποίηση διατάξεων του Κανονισμού της Βουλής.

ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 30 Οκτ 2025 | 09:16

Τέμπη: Οργή στην Κουμουνδούρου μετά τη δήλωση Βούλτεψη: "Από τον ΣΥΡΙΖΑ πέθαναν τα παιδιά, που πουλήσατε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ"

"Μνημείο αθλιότητας αλλά και τοξικότητας" χαρακτήρισε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τις δηλώσεις της βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Σοφίας Βούλτεψη.

ΑΡΘΗΚΕ Η ΑΣΥΛΙΑ ΤΗΣ 29 Οκτ 2025 | 17:14

Εξαλλη για... άλλη μια φορά η Κωνσταντοπούλου: "Δεκανίκι της ΝΔ η Γεροβασίλη - Θαυμαστής του Γκέμπελς ο Γεωργιάδης"

Απαντώντας ο Άδωνις Γεωργιάδης αποκάλεσε την Ζωή Κωνσταντοπούλου "το πιο απαίσιο πλάσμα" και "υστερική"

ΠΑΣΟΚ 29 Οκτ 2025 | 10:46

Τσουκαλάς για Μαρινάκη: Υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών και ψεύδεται ανερυθρίαστα σε απευθείας μετάδοση

"Ως δικηγόρος αγνοεί ότι ο Ποινικός Κώδικας στο άρθρο 191Α προβλέπει ποινές φυλάκισης για όποιον ρυπαίνει, φθείρει ή προσβάλλει τόπους ιδιαίτερης εθνικής σημασίας", αναφέρει ο κ. Τσουκαλάς.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 29 Οκτ 2025 | 10:39

Μαρινάκης: Παραμύθια της Χαλιμάς ότι φεύγει ο Μητσοτάκης και έρχεται ο Δένδιας - Όχι τσιγαράκι και κιθάρα στον Άγνωστο Στρατιώτη

"Ο κ. Δένδιας είναι στην πρώτη γραμμή πολύ σημαντικών επιτυχιών", σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ 28 Οκτ 2025 | 13:33

Σύνταγμα: Άφησαν λουλούδια στο μνημείο των θυμάτων των Τεμπών [εικόνες - βίντεο]

Εκεί όπου έχουν γραφτεί τα ονόματα των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, συγγενείς και πολίτες πλησίασαν το σημείο για να αφήσουν ένα λουλούδι.

ΤΟ ΒΡΑΔΥ 28 Οκτ 2025 | 08:38

Σύνταγμα: "Ίσως είναι η τελευταία φορά που είμαστε εδώ" - Προσκλητήριο νεκρών στα Τέμπη μπροστά στη Βουλή

Με το προσκλητήριο νεκρών της τραγωδίας των Τεμπών και μια σιγή 57 δευτερολέπτων εις μνήμην των θυμάτων κορυφώθηκε μια ακόμη συνάθροιση πολιτών μπροστά στο μνημείο με τα ονόματα που έχει στηθεί στη Βουλή.

28 Οκτ 2025 | 08:22

Επιχείρηση "διχασμού" βλέπει η κυβέρνηση - Γιατί μιλάει για μέρες του 2012 και πώς θα τις αποτρέψει

Πίσω από την τραγωδία των Τεμπών και αμέσως μετά το συλλαλητήριο που "γέμισε" όλη την Αθήνα, η κυβέρνηση δεν είδε μόνο μία διαμαρτυρία.

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ 27 Οκτ 2025 | 21:07

Το πρώτο crash test για τον Άγνωστο Στρατιώτη - Τι θα γίνει με την παρέλαση και την "αγρυπνία" των συγγενών των θυμάτων στα Τέμπη

Πότε θα εφαρμοστεί στην πράξη ο νέος νόμος για το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη - Όλα έτοιμα για τη μαθητική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου - Αποφασισμένοι οι συγγενείς των θυμάτων για αγώνα "μέχρι τέλους"

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 27 Οκτ 2025 | 20:14

Μαρία Καρυστιανού για μαθητική παρέλαση: "Παιδιά μου, να θυμάστε ότι μπροστά στον ένδοξο πολεμιστή, είναι γραμμένα και 57 ονόματα"

"Στην παρέλασή σας, θα σας συνοδεύουν και οι 57 ψυχές που καθοδηγούν το ΟΧΙ του αγώνα όλων μας ενάντια στους σημερινούς εχθρούς της χώρας μας, που την έχουν βουλιάξει στον βούρκο, στη σήψη και τη διαφθορά"

ΒΟΥΛΗ 27 Οκτ 2025 | 11:30

Επανακατέθεσε ο Ανδρουλάκης την επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό για την ακρίβεια

Η επίκαιρη ερώτηση είχε κατατεθεί και στις 6 Οκτωβρίου, αλλά δεν είχε οριστεί προς συζήτηση εκείνη την εβδομάδα στην Ώρα του Πρωθυπουργού.

ΣΥΝΤΑΓΜΑ 27 Οκτ 2025 | 09:03

Ο Πάνος Ρούτσι με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου καθάρισαν το αυτοσχέδιο μνημείο στον Άγνωστο Στρατιώτη [εικόνες]

Επέστρεψε στο Σύνταγμα το βράδυ της Κυριακής, ο Πάνος Ρούτσι, μετά τις παρεμβάσεις για το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 26 Οκτ 2025 | 22:02

Ζωή Κωνσταντοπούλου στο Σύνταγμα: Μην αγγίζετε τα ονόματα – Λέμε "ναι" στην αξιοπρέπεια, στη ζωή, στη μνήμη, στη δικαιοσύνη

"Τα παιδιά της πρωτοβουλίας "Μέχρι τέλους" πήραν τα πράγματα στα χέρια τους, τα παιδιά που τιμούν τον τόπο του μνημείου, απόψε καθαρίζουν τον χώρο" ανέφερε

ΨΗΦΙΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ 26 Οκτ 2025 | 11:13

Τέμπη: "Δεν θα αφήσουμε τα ονόματα να σβηστούν" - Τι λένε οι συγγενείς των θυμάτων για τον Άγνωστο Στρατιώτη

Οι συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών μίλησαν στον απόηχο της συζήτησης για τον Άγνωστο Στρατιώτη και της ψήφισης της τροπολογίας.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 24 Οκτ 2025 | 13:36

Αρπάχτηκαν Γεωργιάδης - Πολάκης: "Ο Φραπές είναι Κρητικός" - "Κολλητός του Αυγενάκη είναι"

Νέο επεισόδιο στην κόντρα του Άδωνι Γεωργιάδη με τον Παύλο Πολάκη, σημειώθηκε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΚΟΝΤΡΑ 24 Οκτ 2025 | 12:51

Αλαλούμ με τον καθαρισμό του Αγνωστου Στρατιώτη - Στη δικαιοσύνη προσφεύγει ο Δούκας - "Θα κάνουμε ό,τι απαιτείται", λέει το ΥΕΘΑ

Προσφυγή στα αρμόδια δικαστήρια για τον Αγνωστο Στρατιώτη προανήγγειλε ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 24 Οκτ 2025 | 09:55

Μαρινάκης: "Δεν υπάρχει θέμα Δένδια - Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να διακινδυνεύσει τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου"

Κατηγορηματικός ότι "δεν υπάρχει θέμα με τον Νίκο Δένδια" ήταν σε συνέντευξή του σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

ΚΥΚΛΟΣ ΙΔΕΩΝ 24 Οκτ 2025 | 09:40

Ο Βενιζέλος επιμένει για τη "μη διακυβερνήσιμη χώρα" και απαντάει στις αιχμές της κυβέρνησης: "Όντως, θα λέω ό,τι θέλω"

"Ζούμε σε μια περίοδο δημοκρατικής κόπωσης", τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Η απάντησή του στον Παύλο Μαρινάκη.

Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ 23 Οκτ 2025 | 19:01

Ροντέο η Βουλή για τον "χρονοκόφτη": Εξαλλη η Κωνσταντοπούλου με... όλους - Μπακογιάννη, Γεροβασίλη, ΚΚΕ, Νέα Αριστερά

"Ο τρόπος σας πολλές φορές δεν μας αφήνει να σας στηρίξουμε", η απάντηση από την Πέτη Πέρκα στην Ζωή Κωνσταντοπούλου

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ 23 Οκτ 2025 | 17:09

Μπαίνει "κόφτης" στο χρόνο ομιλιών στη Βουλή - Αυτές είναι οι αλλαγές στον Κανονισμό

Μεταξύ άλλων, ορίζεται ότι οι υπουργοί και οι πρόεδροι των Κοινοβουλευτικών Ομάδων, πέρα από τον χρόνο που προβλέπεται, θα μπορούν να λαμβάνουν τον λόγο μέχρι τρεις φορές

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 23 Οκτ 2025 | 13:51

Μαρινάκης: Δεν υπάρχει θέμα ανασχηματισμού - Εκτός πραγματικότητας οι κατηγορίες περί μη διακυβερνησιμότητας

Ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας είναι η πιο αρραγής, σημειώνοντας ότι είναι μια κυβέρνηση δεύτερης τετραετίας.

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 22 Οκτ 2025 | 18:09

Βουλή: Αργησε αλλά πήγε ο Δένδιας - "Καρφιά" από Γεωργιάδη: Μόνο αν ήμουν σε κώμα δεν θα ερχόμουν για δική μου τροπολογία

Η παρουσία του Νίκου Δένδια στα "ορεινά" της Βουλής έβαλε τέλος στις φήμες που κυκλοφόρησαν ότι θα ψήφιζε με επιστολική ψήφο την τροπολογία για Άγνωστο Στρατιώτη

159 ΥΠΕΡ 22 Οκτ 2025 | 17:57
ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 22 Οκτ 2025 | 16:36

Κωνσταντόπουλου: Η αστυνομία εμπόδισε συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών να εισέλθουν στη Βουλή παρά την πρόσκλησή τους

Η κ. Κωνσταντοπούλου υποστήριξε ότι αυτό "είναι ένα ακόμα δείγμα αυταρχικοποίησης ακόμα και μέσα στην Βουλή

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ 22 Οκτ 2025 | 14:33

Άγνωστος Στρατιώτης: Νέα συγκέντρωση απόψε κατά της τροπολογίας - Όλοι οι συγγενείς θα είμαστε εδώ, λέει συγγενής θύματος

"Όλη αυτή η προσπάθεια γίνεται καθαρά και μόνο για να αποπροσανατολίσει την κουβέντα από τα σημαντικά ζητήματα[...]για τα Τέμπη", λέει γιος θύματος

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΝΩΣΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ 22 Οκτ 2025 | 13:06

Ένταση στην Ολομέλεια της Βουλής για τον Άγνωστο Στρατιώτη: Να προσέλθει ο Νίκος Δένδιας ζητάει η αντιπολίτευση

Όσον αφορά την τροπολογία για τον Αγνωστο Στρατιώτη, ο κ. Μηταράκης σημείωσε ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός την παρουσίασε ξεκάθαρα στη Βουλή.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 22 Οκτ 2025 | 13:05

Μαρινάκης: "Κανένα πολιτικό ζήτημα μεταξύ Μητσοτάκη και Δένδια - Αρέσει σε κύκλους αυτή η παραφιλολογία"

"Θα μετρηθούν όλα τα κόμματα αν θα πάνε με το υγιές κομμάτι της κοινωνίας ή με αυτούς που δεν σέβονται", είπε ο κ. Μαρινάκης σχετικά με την τροπολογία για τον Άγνωστο Στρατιώτη.

ΤΕΜΠΗ 22 Οκτ 2025 | 10:43

Καρυστιανού για νέο κόμμα: "Θέλω μία αλλαγή ώστε να αναγεννηθεί η χώρα - Περίμενα πιο έντονη παρέμβαση Δένδια"

"Οραματίζομαι μια πολιτική με άλλης ποιότητας πολιτικούς. Ονειρεύομαι πολιτικούς που θα ανακατεύεται κάπου το όνομά τους και θα παραιτούνται αμέσως", είπε η Μαρία Καρυστιανού.

ΝΕΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 22 Οκτ 2025 | 10:19

Καταγγελία από τον Πάνο Ρούτσι: "Όχημα χωρίς πινακίδες πήγε να με πατήσει"

Σε μια ακόμα σοβαρή καταγγελία προχώρησε ο Πάνος Ρούτσι, υποστηρίζοντας ότι πριν από πέντε ημέρες, όχημα χωρίς πινακίδες και με φιμέ τζάμια προσπάθησε να τον χτυπήσει.

ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 22 Οκτ 2025 | 08:40

Μητσοτάκης για Άγνωστο Στρατιώτη: Επικοινώνησα με τον Δένδια, δεν διαφώνησε πουθενά - Συνυπέγραψε και θα ψηφίσει

"Υπήρξε ανάγκη συλλογικής προστασίας ενός χώρου μνήμης", είπε ο πρωθυπουργός σχετικά με την τροπολογία για τον Άγνωστο Στρατιώτη.

ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 22 Οκτ 2025 | 07:40

Αναταράξεις από την απουσία Δένδια και τη δήλωση για τον Αγνωστο Στρατιώτη - Το μήνυμα Μητσοτάκη στους "νοικοκυραίους"

Ο Πρωθυπουργός υπερασπίστηκε τη νομοθετική ρύθμιση που έφερε στη Βουλή η κυβέρνηση, μέσα σε κλίμα ακραίας πόλωσης, υπό την επιρροή και του ρευστού πολιτικού σκηνικού.

ΤΙ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ 21 Οκτ 2025 | 21:19

Η δήλωση Δένδια για τον Άγνωστο Στρατιώτη, η απουσία του από τη Βουλή, οι μπηχτές ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ και η απάντηση της ΝΔ

Ο υπουργός Άμυνας παραβρέθηκε σε εκδήλωση των Ενόπλων Δυνάμεων για το στρατιωτικό ημερολόγιο της περιόδου 1940-41, σε πολύ κοντινή απόσταση από το Κοινοβούλιο, στο ξενοδοχείο "Μεγάλη Βρεταννία"

ΠΗΓΕ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ "ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΝΙΑ" 21 Οκτ 2025 | 19:02

Δένδιας: Δεν θα αντιμετωπίσουμε τον Άγνωστο Στρατιώτη σαν αντικείμενο άσκησης πολιτικής και διχασμού

Ο χώρος μπροστά από το Μνημείο συνδέθηκε με το καθολικό αίτημα της κοινωνίας για απόδοση δικαιοσύνης, σημείωσε ο Νίκος Δένδιας

ΒΟΥΛΗ 21 Οκτ 2025 | 18:52

Ανδρουλάκης για Άγνωστο Στρατιώτη: "Α λα καρτ ευαισθησία όταν έβγαζαν σέλφι οι υπουργοί της ΝΔ στο μνημείο"

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε ειδική αναφορά και στη πρόσφατη ρύθμιση για το 13ωρο στην εργασία όπου επισήμανε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει τη συνειδητή διασπορά fake news

ΕΝΤΟΝΑ ΤΑ "ΠΥΡΑ" ΠΟΥ ΔΕΧΘΗΚΕ 21 Οκτ 2025 | 18:34

Γεωργιάδης: Φέρνουμε αυτονόητες ρυθμίσεις, λύνουμε προβλήματα στο ΕΣΥ - Συστηματική απαξίωση καταγγέλλει η αντιπολίτευση

Το νομοσχέδιο ρυθμίζει μια σειρά ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία και στελέχωση του ΕΣΥ, τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης

ΥΨΗΛΟΙ ΤΟΝΟΙ 21 Οκτ 2025 | 17:38

"Τρικυμία εν κρανίω - Δεν σας έχω δει πιο αμήχανο": Καρφιά Μητσοτάκη σε Ανδρουλάκη για τον Άγνωστο Στρατιώτη

Σύμφωνα με το κείμενο της τροπολογίας, η ρύθμιση αφορά τα 4.600 τ.μ., μπροστά από τη Βουλή και το μνημείο, μέχρι την αρχή του πεζοδρομίου της πλατείας Συντάγματος

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 21 Οκτ 2025 | 13:18

Μαρινάκης για Αγνωστο Στρατιώτη: Επειδή κάποιοι δεν σέβονται το μνημείο, η κυβέρνηση οφείλει να το προστατεύσει θεσμικά

Ο κ. Μαρινάκης απέρριψε τις κατηγορίες ότι η κυβέρνηση "άνοιξε αχρείαστο μέτωπο" εν μέσω της κοινωνικής έντασης για τα Τέμπη.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ 21 Οκτ 2025 | 13:10

Απίστευτη καταγγελία Ασλανίδη: Μας απειλούν με προσαγωγές, αν δεν αιτιολογήσουμε την εκταφή των παιδιών μας

Η δικαστική εξουσία απαιτεί από τους συγγενείς των θυμάτων του δυστυχήματος στα Τέμπη να αιτιολογήσουν το αίτημά τους για εκταφή, σύμφωνα με τον Ασλανίδη.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 21 Οκτ 2025 | 13:02

Πιερρακάκης για Άγνωστο Στρατιώτη: Αστειότητες να χρησιμοποιούμε όρους όπως "χούντα"

Ο υπουργός επιτέθηκε στην Αντιπολίτευση, κάνοντας λόγο για "αστειότητες" και "υπερβολές".

ΤΕΜΠΗ 21 Οκτ 2025 | 11:53

Κόντρα Μαρινάκη - Δούκα για τον Άγνωστο Στρατιώτη: "Δεν συμπεριφέρεται σαν δήμαρχος" - "Ο αγώνας συνεχίζεται"

Ο Χάρης Δούκας απάντησε με μία φωτογραφία του δίπλα σε συγγενείς θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, τονίζοντας πως θα είναι στο πλευρό τους "μέχρι τέλους".

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ 21 Οκτ 2025 | 11:51

Ντόρα Μπακογιάννη: Ο χώρος του Αγνώστου Στρατιώτη "δεν είναι για καντηλάκια του ΙΚΕΑ"

Σύμφωνα με την ίδια, "αυτή η ιστορία εργαλειοποιήθηκε κομματικά. Εργαλειοποήθηκε ο πόνος τους".

ΚΟΝΤΡΑ 21 Οκτ 2025 | 11:41

Ο αιχμηρός διάλογος της Βούλγαρη με τον Μαρινάκη: "Τα παιδιά στα Τέμπη δολοφονήθηκαν" - "Αρα και στο Μάτι δολοφονήθηκαν"

Η Ανθή Βούλγαρη είπε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο πως "τα παιδιά αυτά δολοφονήθηκαν από την κρατική αναλγησεία", με τον κ. Μαρινάκη να αντιδρά.

ΕΝΤΟΝΗ ΚΟΝΤΡΑ 21 Οκτ 2025 | 11:10

H συζήτηση στη Βουλή για την τροπολογία του Αγνωστου Στρατιώτη - Αίτημα ονομαστικής ψηφορορίας από το ΚΚΕ

'Εντονη η αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης για την τροπολογία που αφορά το μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 21 Οκτ 2025 | 10:30

Καρυστιανού στο Politicο: Δεν μπορώ να φανταστώ πώς θα συνεχίσουμε να ζούμε με ένα τόσο διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα

Η Μαρία Καρυστιανού τόνισε πως "δεν αντέχει" να ζει σε μία τέτοια κοινωνία.

ΗΛΙΑΣ ΠΑΠΑΓΓΕΛΗΣ 21 Οκτ 2025 | 10:16

Πατέρας θύματος των Τεμπών: "Η κυβέρνηση θέλει να ξεχάσει ο κόσμος αυτό που συνέβη με τα Τέμπη"

"Δεν υπάρχει ελληνική οικογένεια που να μην έχει χάσει ένα δικό της άνθρωπο στους πολέμους που έκανε η χώρα μας" τόνισε ο Ηλίας Παπαγγελής.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΦΛΩΡΙΔΗΣ 21 Οκτ 2025 | 09:53

Τέμπη: Το σχεδιάγραμμα της αίθουσας των 283 τ.μ. που θα γίνει η δίκη - Θα παρίστανται 250 δικηγόροι [εικόνα]

Η δίκη για την τραγωδία με τους 57 νεκρούς στα Τέμπη, ξεκινά στις 23 Μαρτίου στο Συνεδριακό Κέντρο του Campus Γαιόπολις του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ 21 Οκτ 2025 | 08:57

Φλωρίδης: Ο Ρούτσι άρχισε απεργία πείνας χωρίς καν να υποβληθεί αίτημα - Η Δικαιοσύνη βρέθηκε αντιμέτωπη με εκβιασμό

"Η Δικαιοσύνη βρέθηκε αντιμέτωπη με έναν εκβιασμό, καθώς ξεκίνησε μια ακραία διαμαρτυρία χωρίς να έχει προηγηθεί αίτημα", είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Φλωρίδης.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ 21 Οκτ 2025 | 07:00

Με ομιλία Μητσοτάκη ψηφίζεται σήμερα η τροπολογία για τον Αγνωστο Στρατιώτη - Τι απαγορεύεται, οι ποινές και τα πρόστιμα

Την αρμοδιότητα λήψης των αναγκαίων μέτρων για τη συντήρηση, φροντίδα και ανάδειξη του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη και του έμπροσθεν χώρου, αναλαμβάνει το Υπ. Εθνικής Άμυνας.

20 Οκτ 2025 | 20:58
ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΕΠΑΖ 20 Οκτ 2025 | 17:30
ΣΤΟ OPEN 20 Οκτ 2025 | 17:29

Πάνος Ρούτσι για Άγνωστο Στρατιώτη: "Αν σβήσουν τα ονόματα των θυμάτων στα Τέμπη, θα έχουμε θύματα" [βίντεο]

"Τα Τέμπη δεν θα ξεχαστούν, θα παραμείνουν εκεί μέχρι να έρθει η Δικαιοσύνη" είπε ο Πάνος Ρούτσι

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 20 Οκτ 2025 | 16:28

Μαρινάκης για Άγνωστο Στρατιώτη: Δεν θα σβηστούν τα ονόματα των νεκρών στα Τέμπη - Εντός της ημέρας στη Βουλή η τροπολογία

"Από τη στιγμή που θα ψηφιστεί, το κράτος οφείλει να τηρήσει τους νόμους. Αλίμονο εάν ψηφίζαμε κάτι που δεν θα το εφαρμόσουμε" είπε ο Παύλος Μαρινάκης για την τροπολογία για το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 20 Οκτ 2025 | 13:31

Μαρινάκης για διάσκεψη κρατών Ανατολικής Μεσογείου: Δεν τίθεται κανένα θέμα οποιασδήποτε συνεκμετάλλευσης

O Παύλος Μαρινάκης τόνισε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα διερευνηθεί η δυνατότητα πραγματοποίησης ενός τέτοιου εγχειρήματος.

ΤΕΜΠΗ 20 Οκτ 2025 | 10:30

Γεωργιάδης: Ρωτήστε τον Δένδια αν θα σβήσει τα ονόματα από τον Αγνωστο Στρατιώτη, αυτός θα είναι αρμόδιος από την Τρίτη

Ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν απάντησε για το αν συμφωνεί να σβήσουν τα ονόματα των 57 θυμάτων των Τεμπών.

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 20 Οκτ 2025 | 07:20

Η κυβέρνηση "αποστειρώνει" τον Άγνωστο Στρατιώτη από διαδηλώσεις - "Γαλάζιες" ενστάσεις για το timing της τροπολογίας

Τα ονόματα των 57 νεκρών δεν θα σβηστούν από συνεργεία καθαριότητας, αλλά είναι πολύ πιθανό, ότι όσοι επιχειρήσουν να τα ξαναγράψουν μπορεί να συλληφθούν από τους άνδρες της ΕΛΑΣ.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 19 Οκτ 2025 | 23:14

Τέμπη: Συγγενείς των νεκρών έγραψαν ξανά τα ονόματα μπροστά από τη Βουλή [βίντεο]

Έγραψαν ξανά έξω από τη Βουλή τα ονόματα των νεκρών στα Τέμπη

ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 19 Οκτ 2025 | 10:39

Καρυστιανού - Ρούτσι κατά της κυβέρνησης για Άγνωστο Στρατιώτη: Aπαράδεκτο και αντισυνταγματικό - Θα μας βρουν απέναντι

Η Μαρία Καρυστιανού και ο Πάνος Ρούτσι κάλεσαν την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην τροπολογία.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 18 Οκτ 2025 | 15:09

Μαρινάκης για αποχώρηση Κωνσταντοπούλου από ΣΚΑΪ: Αντιδημοκρατικό σόου σε ζωντανή μετάδοση - Προσβολή στη δημοσιογράφο

" Η κα Κωνσταντοπούλου αρχικά επιτίθεται στους δικαστές, προσπαθώντας να τους υποκαταστήσει. Στη συνέχεια, όταν δεν της αρέσουν οι ερωτήσεις που δέχεται, αποχωρεί από μια συνέντευξη"

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ 18 Οκτ 2025 | 12:30

Παύλος Μαρινάκης: Η τροπολογία για τον Άγνωστο Στρατιώτη δεν έχει σχέση με τον αγώνα του Πάνου Ρούτσι

Ο Παύλος Μαρινάκης κατηγόρησε τα κόμματα της αντιπολίτευσης πως θέλησαν να καθυστερήσουν τη δίκη για τα Τέμπη.

ΜΕ ΒΟΥΡΚΩΜΕΝΑ ΜΑΤΙΑ 18 Οκτ 2025 | 11:00

Νίκος Πλακιάς: Τα ονόματα των παιδιών μου θα σβηστούν όταν αποδοθεί δικαιοσύνη στους εμπλεκόμενους πολιτικούς

"Αν σβηστούν τα ονόματα των παιδιών μας από τον Άγνωστο Στρατιώτη, θα πάω να τα ξαναγράψω", σχολίασε

ΕΠΙΘΕΣΗ 17 Οκτ 2025 | 20:44

Μαρινάκης: "Κροκοδείλια τα δάκρυα του ΠΑΣΟΚ για τη Δικαιοσύνη και το Κράτος Δικαίου"

Τα "δάκρυα" του ΠΑΣΟΚ για τη Δικαιοσύνη και το Κράτος Δικαίου μόνο ως "κροκοδείλια" μπορούν να αντιμετωπιστούν, τονίζει ο Π. Μαρινάκης

ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ 17 Οκτ 2025 | 17:27

Νίκος Πλακιάς: "Θα πάω να τα γράψω κι ας έρθουν να με σταματήσουν" - Η απάντησή του στην κυβέρνηση για τα ονόματα των 57 νεκρών

Ο Νίκος Πλακιάς,μίλησε για την πρόθεση της κυβέρνησης να σβήσει τα ονόματα των θυμάτων που έχουν γραφτεί μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 17 Οκτ 2025 | 14:15

"Ξεφυγε" ο Βασίλης Φεύγας της ΝΔ: Τα παιδιά των Τεμπών δεν έπεσαν για την πατρίδα

"Τα παιδιά των Τεμπών δεν έπεσαν για την πατρίδα". Έχασε το μέτρο ο Βασίλης Φεύγας της ΝΔ.

ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ "ΙΘΑΚΗ" 17 Οκτ 2025 | 09:55

Μαρινάκης για βιβλίο Τσίπρα: Μόνο κοινό της πραγματικής Ιθάκης με τη δική του είναι η Πηνελόπη, δηλαδή η εξουσία

Ο κ. Μαρινάκης σχολίασε το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, που όπως ανακοινώθηκε θα φέρει τον τίτλο "Ιθάκη".

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ 17 Οκτ 2025 | 07:23

Κεντρικό πρόσωπο στις δημοσκοπήσεις η Καρυστιανού - Το 32,2% των πολιτών λέει ότι "σίγουρα ή μάλλον" θα την ψήφιζε

Το ερώτημα "πόσο πιθανό είναι να ψηφίζατε ένα κόμμα Καρυστιανού", απαντάται με διαρκώς αυξανόμενα ποσοστά.

ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 19:31

Δευτερολογία Κουτσούμπα: Τα 5 ερωτήματα του ΚΚΕ στην κυβέρνηση για Παλαιστινιακό, Ουκρανία και εξοπλιστικά

Είπε ότι "οι σύμμαχοί σας στην ΕΕ ήξεραν καλά για την απειλή πολέμου και για την κατοχή στην Κύπρο, αλλά σας αγνόησαν για χάρη των στρατηγικών τους επιδιώξεων"

ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 18:49

Μητσοτάκης προς ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί ως κυβέρνηση δεν αναγνωρίσατε το κράτος Παλαιστίνης; Σας άφησε στα κρύα του λουτρού ο Τσίπρας

"Αφού ήσασταν φιλοπαλαιστίνιοι γιατί επί τέσσερα χρόνια δεν το αναγνωρίσατε;", είπε για την Παλαιστίνη ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Σωκράτη Φάμελλο

Η ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 16 Οκτ 2025 | 18:37

Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης χρησιμοποιεί κάθε τρεις και λίγο το manual του διχασμού και της τοξικότητας [βίντεο]

"Όταν άλλα λέει το ΥΠΕΞ, άλλα το υπουργείο Άμυνας και άλλα κάνει το Μαξίμου, τότε κάνεις ανασχηματισμό", τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 18:29

Φάμελλος κατά τη δευτερολογία του: Κυβερνητικά ψέματα και παραπλάνηση στην εξωτερική πολιτική

Ο Σωκράτης Φάμελλος αμφισβήτησε ότι η μείωση των παραβιάσεων του εναέριου χώρου ήταν αποτέλεσμα της Διακήρυξης των Αθηνών και παρέθεσε στοιχεία που δείχνουν ότι αυτό έγινε νωρίτερα

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ 16 Οκτ 2025 | 18:17

Μαρινάκης για Άγνωστο Στρατιώτη: Καμία νέα αναγραφή ονομάτων, κανένα σπρέι, κανένα πανό μετά την ψήφιση της τροπολογίας

Δεν θα επιτρέπεται κανείς να αλλοιώνει αυτό το ιερό σημείο, σημείωσε ο Παύλος Μαρινάκης για το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη

ΟΜΙΛΙΑ 16 Οκτ 2025 | 18:16

Κωνσταντοπούλου σε Μητσοτάκη: "Έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης κατά του Νετανιάχου και εσείς τον αγκαλιάζετε"

"Ηττήθηκε ο κ. Μητσοτάκης - Δεν είπε τίποτε για τη νίκη του Πάνου Ρούτσι απέναντι σε ένα σύστημα αδικίας, ατιμωρησίας, συγκάλυψης" είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στη Βουλή

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 16 Οκτ 2025 | 16:50

Φάμελλος: Δεν σας κατηγορούμε για μιλιταρισμό, σας κατηγορούμε για ανεπάρκεια και ανικανότητα

"Η παρακαταθήκη σας στην εξωτερική πολιτική της χώρας είναι μία παρακαταθήκη ηττών, υποχωρήσεων, λανθασμένων και πρόχειρων επιλογών" είπε ο Σωκράτης Φάμελλος

Γ.Γ. ΤΟΥ ΚΚΕ 16 Οκτ 2025 | 16:46

Δημήτρης Κουτσούμπας: Τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας αμφισβητούνται και ο λαός μπαίνει σε μεγάλους κινδύνους

"Η κυβέρνηση βρίσκει τα "λεφτόδεντρα" μόνο για τους ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς", ανέφερε ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ 16 Οκτ 2025 | 16:46

Χαρίτσης: Η χώρα έχει οδηγηθεί σε διεθνή υποχώρηση μετά από έξι χρόνια διακυβέρνησης ΝΔ

"Η πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη που είχε στόχο την απομόνωση της Τουρκίας, ηττήθηκε", ανέφερε ο Αλέξης Χαρίτσης

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ 16 Οκτ 2025 | 16:30

Μητσοτάκης σε Ανδρουλάκη: "Θα πιάνατε τον Τραμπ από το πέτο και θα του λέγατε go back;" [βίντεο]

"Μπορεί το στυλ του προέδρου Τραμπ να ξενίζει, αλλά να είστε προσεκτικός, κύριε Ανδρουλάκη, είναι εκλεγμένος πρόεδρος και οι ΗΠΑ είναι στρατηγικός εταίρος της Ελλάδας", ανέφερε ο πρωθυπουργός στη δευτερολογία του

ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ 16 Οκτ 2025 | 14:34

Βουλή: Υπερψηφίστηκε με 158 "υπέρ" το εργασιακό νομοσχέδιο

Το νομοσχέδιο υπερψήφισαν οι 156 βουλευτές της ΝΔ και οι δύο ανεξάρτητοι, Κωνσταντίνος Φλώρος και Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς.

ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 12:25

Ανδρουλάκης σε Μητσοτάκη: "Δεν λειτουργεί το ΥΠΕΞ - Με μπερδέψατε με τον Δένδια"

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επεσήμανε ότι το υπουργείο Εξωτερικών "είναι στη χειρότερη κατάσταση έπειτα από πολλά χρόνια".

«ΤΟΥΣ ΕΧΩ ΣΙΧΑΘΕΙ» 16 Οκτ 2025 | 11:24

Αδωνις Γεωργιάδης: "Η μιζέρια της Αριστεράς βλάπτει την Ελλάδα - Εχω σιχαθεί τους αχαΐρευτους κομμουνιστές"

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στις αντιδράσεις που υπήρξαν στο Αττικόν, λέγοντας πως "διαμαρτύρονται γιατί είναι μίζεροι".

ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 11:20

Μητσοτάκης στη Βουλή: "Τα ήρεμα νερά αποδίδουν, συνιστώ μεγαλύτερη ψυχραιμία στους ψευδοπατριώτες"

Ο πρωθυπουργός είπε ότι η ενεργή διπλωματία δεν μπορεί να συγχέεται με την επαναστατική γυμναστική.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ 16 Οκτ 2025 | 10:42

Πλεύρης: Δεν πρέπει να υπάρχουν στον Αγνωστο Στρατιώτη τα ονόματα των νεκρών στα Τέμπη [βίντεο]

Ο κ. Πλεύρης είπε πως το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη "είναι ιερός χώρος" και δεν αποτελεί σημείο διαμαρτυρίας,

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ 16 Οκτ 2025 | 09:45

Νίκος Πλακιάς για Τέμπη: "Όσο οι κατηγορίες του Καραμανλή θα είναι πλημμελήματα, εγώ θα είμαι στο Σύνταγμα"

Όσο δεν αποδίδεται δικαιοσύνη, τα ονόματα των 57 νεκρών των Τεμπών πρέπει να παραμείνουν στο Σύνταγμα είπε ο Νίκος Πλακιάς, σε τηλεοπτική συνέντευξη, προσθέτοντας, ότι τα παιδιά χάθηκαν "από ένα κράτος που τα δολοφόνησε".

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ 16 Οκτ 2025 | 08:56

Βενιζέλος: Η χώρα είναι μη διακυβερνήσιμη - Το θεσμικό κύρος της Δικαιοσύνης απομειώθηκε και φταίει πρωτίστως η κυβέρνηση

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι "παίρνει ενεργό μέρος στη δημόσια συζήτηση σαν να είναι αντίδικο μέρος ή σαν να είναι εκπρόσωπος της Δικαιοσύνης".

ΣΤΙΣ 11 16 Οκτ 2025 | 08:15

Συζήτηση αρχηγών στη Βουλή για την εξωτερική πολιτική - Τι θα πει ο Μητσοτάκης για Τουρκία και Μεσανατολικό

Στη Βουλή θα μιλήσει σήμερα το πρωί ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συζήτηση με αντικείμενο την ενημέρωση του Σώματος για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 15 Οκτ 2025 | 23:25

Βουλή: Λιποθύμησε η εισηγήτρια της Ελληνικής Λύσης - Διεκόπη προσωρινά η συνεδρίαση για το εργασιακό νομοσχέδιο

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισηγήτρια της Ελληνικής Λύσης, Μαρία Αθανασίου υπέστη λιποθυμικό επεισόδιο - Στο σημείο κλήθηκε γιατρός.

ΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ 15 Οκτ 2025 | 22:32

Βουλή: Ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε από την ψηφοφορία για το εργασιακό νομοσχέδιο

Τι ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης για να αιτιολογήσει την απόφαση αυτή

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ 15 Οκτ 2025 | 18:03

Σκληρή κόντρα Μαρινάκη - Τσουκαλά για το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη: "Eυτελή παιχνίδια" - "Eπαιξαν τα ρέστα τους"

Έντονη αντιπαράθεση για το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, μεταξύ Μαρινάκη και Τσουκαλά οι οποίοι αντήλλαξαν κατηγορίες

ΛΟΓΩ ΠΑΡΕΛΕΥΣΗΣ ΩΡΑΡΙΟΥ 15 Οκτ 2025 | 18:03

Τέμπη: Γιατί αναβλήθηκε η δίκη για τα βίντεο φόρτωσης της εμπορικής αμαξοστοιχίας για τις 30 Οκτωβρίου

Κατηγορούμενοι στη δίκη είναι τρία άτομα για την υπεξαγωγή και εξαφάνιση του βιντεοληπτικού υλικού

ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΜΕ 183 ΥΠΕΡ 15 Οκτ 2025 | 17:38

Αντιπαράθεση για την άρση ασυλίας του βουλευτή του ΚΚΕ Β. Μεταξά: Κατηγορείται για κλοπή ασπίδας αστυνομικού

Αντιπαράθεση για την άρση ασυλίας του βουλευτή του ΚΚΕ Β. Μεταξά, που υπερψηφίστηκε με 183 υπέρ - Κατηγορείται για κλοπή ασπίδας αστυνομικού σε αγροτική κινητοποίηση

ΝΕΑ ΚΟΛΠΑ 15 Οκτ 2025 | 15:42

Τέρμα οι διαδηλώσεις μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη - Τι θα γίνει με τα ονόματα των νεκρών στα Τέμπη

Τέρμα οι διαδηλώσεις μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη- Τι θα γίνει με τα ονόματα των νεκρών στα Τέμπη

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ 15 Οκτ 2025 | 13:19

Δημοσκόπηση GPO: Η κυβέρνηση συγκαλύπτει τη διαφθορά, λέει το 74% - Δεν εμπιστεύονται τη Δικαιοσύνη λόγω Τεμπών και ΟΠΕΚΕΠΕ

Η τραγωδία των Τεμπών και το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ έχει εμπεδώσει στην κοινωνία ένα αίσθημα ατιμωρησίας και ασυδοσίας.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 15 Οκτ 2025 | 12:48

Π. Μαρινάκης: Καμιά εκδήλωση διαμαρτυρίας πλέον στον Άγνωστο Στρατιώτη - Δεν θα σβήσουμε τα ονόματα

Ο Παύλος Μαρινάκης κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι "δημιουργεί πόλωση και οξύνει τα πνεύματα με το θέμα του Αγνώστου Στρατιώτη".