Follow us

Μαρινάκης κατά ΣΥΡΙΖΑ: Τυμβωρυχία το πανό για τα Τέμπη στα γραφεία της Κουμουνδούρου- "Ντράπηκα, είναι προσβολή"

Ο κ. Μαρινάκης δήλωσε πως πρόκειται για προσβολή και πως "δεν μπορεί να κάνουμε πολιτική και καμπάνιες πάνω σε ένα τραγικό δυστύχημα".

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

"Δεν υπάρχει άνθρωπος, που να μη λυγίζει μπροστά σε αυτό το οποίο συνέβη, μπροστά σε αυτές τις εικόνες, μπροστά στον πόνο των ανθρώπων αυτών, που κανείς μας δεν μπορεί να καταλάβει το μέγεθός του αν δεν έχει βιώσει κάτι αντίστοιχο. Είναι συγκλονιστικό", δήλωσε ο Παύλος Μαρινάκης σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 για την τραγωδία στα Τέμπη.

"Θεωρώ ότι αυτό που οφείλουμε να κάνουμε όποιοι έχουμε το οποιοδήποτε αξίωμα είναι να σκύβουμε το κεφάλι μπροστά σε αυτές τις εικόνες και αυτό το "ποτέ ξανά" κάποια στιγμή να μπορέσει να γίνει πραγματικότητα. Να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για αυτό. Σίγουρα το σημαντικότερο όλων είναι η απόδοση δικαιοσύνης, η απόδοση ευθυνών με ψύχραιμο, δίκαιο αλλά και τον ταχύτερο δυνατό τρόπο από τη Δικαιοσύνη. Σε αυτό προσδοκούμε, αυτό πιστεύουμε ότι θα γίνει γιατί πραγματικά δεν μπορεί να μη γίνει ειδικά σε μια τέτοια περίπτωση, ένα τέτοιο τραγικό δυστύχημα", τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Μαρινάκης σημείωσε πως η υπόθεση είναι υπό διερεύνηση και εξέφρασε τη βεβαιότητα του ότι η Δικαιοσύνη κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί έτσι ώστε με τον ταχύτερο δυνατό τρόπο να χυθεί φως και να αποδοθούν ευθύνες.

"Θεωρώ ότι κάθε εξέλιξη, περαιτέρω πραγματογνωμοσύνες εφόσον το κρίνουν οι αρμόδιες αρχές, περαιτέρω ερευνών, αρκεί να μη "ξεχειλώσει" χρονικά η διαδικασία, είναι μια σωστή, μια καλή εξέλιξη. Δεν πρέπει να μένουν αναπάντητα ερωτήματα και αν υπάρχουν καταγγελίες των συγγενών, των συνηγόρων τους, των πολιτικώς εναγόντων, οφείλει η Δικαιοσύνη να τις εξετάζει, να τις αξιολογεί και με περαιτέρω πραγματογνωμοσύνη. Πιστεύω- και το λέω αυτό συγκριτικά με άλλες υποθέσεις, τόσο σοβαρές - ότι οι χρόνοι που έχουν ακολουθηθεί μέχρι τώρα, χωρίς να μπορώ να γνωρίζω το περιεχόμενο της δικογραφίας, είναι ακόμη σε φάση προδικασίας, είναι χρόνοι οι οποίοι μας δείχνουν ότι το ταχύτερο δυνατό θα έχουμε σε πρώτο βαθμό μια δίκη. Το κράτος τι πρέπει να κάνει σε αυτήν την περίπτωση; Πρέπει να θωρακίζει το θεσμικό πλαίσιο. Οι αλλαγές για παράδειγμα στον Ποινικό Κώδικα και στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας όπου δίνουν μια μεγαλύτερη ταχύτητα μετά το τέλος της προδικασίας, ώστε να πάει η διαδικασία γρηγορότερα στο ακροατήριο, να διευκολύνουν με λίγα λόγια τη Δικαιοσύνη με τον ανεξάρτητο ρόλο της να κάνει αυτό που πρέπει", πρόσθεσε.

Διαβάστε Επίσης

Απαντώντας στην αντιπολίτευση που κατηγορεί την κυβέρνηση για συγκάλυψη ο κ. Μαρινάκης επανέλαβε ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση συγκάλυψης. "Είμαστε αυτοί οι οποίοι ζητάμε από την πρώτη στιγμή να αποδοθούν ευθύνες, όπου κι αν αυτές πρέπει να αποδοθούν, χωρίς, βέβαια -αυτό που λέμε- να "δικάζει" οποιοσδήποτε άλλος πέραν της Δικαιοσύνης", υπογράμμισε.

Και πρόσθεσε: "Με απόλυτο σεβασμό ακούμε όλα όσα λένε οι συγγενείς, όλα όσα λένε οι φίλοι των παιδιών αυτών, όσα λένε οι απλοί πολίτες, όλα όσα λένε αυτοί που θέλουν Δικαιοσύνη και το εκφράζουν με τον όποιον τρόπο πιστεύουν ότι θέλουν να το εκφράσουν. Αλλά, δεν μπορώ να μην σταθώ σε μία πρωτοφανή τυμβωρυχία, η οποία υπάρχει από μέρους της Αντιπολίτευσης, και ειδικά από την Αξιωματική Αντιπολίτευση. Πραγματικά, ντράπηκα όταν είδα μία τέτοια δουλειά, ένα πανό, λες και κάνουν καμπάνια πάνω στις πλάτες πονεμένων ανθρώπων, αυτό το οποίο είδαμε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, αυτά τα πράγματα είναι χυδαία. Και ειδικά αν τα δει κανείς σε αντιπαράθεση με τις χαρούμενες σέλφι του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος πήγε, δήθεν, τεθλιμμένος για μια τέτοια πρωτοφανή τραγωδία και πήγε και έβγαζε χαρούμενος σέλφι, αυτά τα πράγματα είναι απαράδεκτα να συμβαίνουν. Σκεφτείτε, δικαίως, τι θα μας είχατε πει αν έναν χρόνο μετά το Μάτι, είχαμε βάλει την Πειραιώς με μαύρα πανό και είχαμε προσπαθήσει να κάνουμε μία καμπάνια πάνω σε μία τραγωδία, πάνω σε ένα δυστύχημα".

Ο κ. Μαρινάκης δήλωσε πως πρόκειται για προσβολή και πως "δεν μπορεί να κάνουμε πολιτική και καμπάνιες πάνω σε ένα τραγικό δυστύχημα".

"Χρειάζεται Δικαιοσύνη, άμεσα, χωρίς, προφανώς, καμία πρόθεση συγκάλυψης", συνέχισε ενώ είπε ότι η Δικαιοσύνη κάνει εξονυχιστική έρευνα σ' όλα τα επίπεδα.

Διαβάστε Επίσης

"Αντιλαμβάνομαι τον θυμό των ανθρώπων αυτών, την οργή τους, την ανάγκη τους να έχουν γρήγορες απαντήσεις, αλλά πρέπει η κάθε εξουσία σ' αυτή τη χώρα να κάνει απρόσκοπτα τη δουλειά της. Να είστε σίγουροι ότι ό,τι αποτέλεσμα, ό, τι συμπέρασμα, ό,τι πόρισμα βγάλει η Δικαιοσύνη θα είμαστε οι πρώτοι - δεν έχουμε κρυφτεί ποτέ, ο Πρωθυπουργός δεν κρύφτηκε ποτέ από καμία δύσκολη στιγμή- θα είμαστε οι πρώτοι που θα το σχολιάσουμε", πρόσθεσε μεταξύ άλλων.

Ανέφερε επίσης ότι η εξεταστική επιτροπή εξέτασε τους περισσότερους μάρτυρες από οποιαδήποτε άλλη εξεταστική επιτροπή και εξέφρασε την αμφιβολία του αν τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα έχουν κοινό συμπέρασμα.

"Θα το δούμε αυτό, θα το αξιολογήσουμε, αλλά για μένα η κορυφαία διαδικασία που θα οδηγήσει σε αποφάσεις, ποινές, ενδεχομένως και φυλακίσεις, αναλόγως τι θα κρίνει -είναι μια υπόθεση που έχει ήδη προφυλακίσεις, είναι μια πολύ σκληρή υπόθεση, πολύ τραγική υπόθεση, που έχουμε πολύ σοβαρά αδικήματα- είναι η Δικαιοσύνη. Και για μένα η εξέλιξη, ακόμα κι ενός ακόμα πραγματογνώμονα και ό,τι εν πάση περιπτώσει χρειάζεται και κρίνει η Δικαιοσύνη, για να μην μείνουν αναπάντητα τα ερωτήματα, είναι μια θετική εξέλιξη", πρόσθεσε.

Σχετικά με τις κοινωνικές αντιδράσεις και τις κινητοποιήσεις ο κ. Μαρινάκης δήλωσε πως κάθε κοινωνικό αίτημα προβληματίζει την κυβέρνηση η οποία έχει την υποχρέωση να το ακούσει.

"Αλλά δύο επισημάνσεις. Πρώτον, ας μην βάζουμε στο ίδιο τσουβάλι ανθρώπους οι οποίοι θέλουν να εκφράσουν την οργή τους, τον πόνο τους, την αγανάκτησή τους για ένα τόσο τραγικό δυστύχημα με αυτούς οι οποίοι κάθε φορά που πάει η οποιαδήποτε Κυβέρνηση να κάνει μια μεταρρύθμιση βγαίνουν στους δρόμους -και δεν τσουβαλιάζω όλους όσους κάνουν πορείες- και ειδικά αυτούς οι οποίοι "εμφανίζονται" ως φοιτητές και μπορεί να έχουν πάρει πτυχίο ή να μην έχουν πάρει και ποτέ πτυχίο 10 και 20 και 30 χρόνια. Αυτό πρέπει να το δούμε ως επισήμανση. Δεύτερη επισήμανση είναι ότι το ποιος είναι κατάλληλος να κυβερνήσει τον τόπο αποφασίζεται από τους πολίτες που συμμετέχουν στις εκλογές. Εκεί αποτυπώνονται οι ισορροπίες, εκεί αποτυπώνεται η εμπιστοσύνη. Έχει δικαίωμα ο όποιος συμπολίτης μας να διαμαρτυρηθεί με βάση τα όσα προβλέπει ο νόμος, αλλά στο τέλος της ημέρας αυτοί οι οποίοι αποφασίζουν είναι και αυτοί που διαμαρτύρονται και αυτοί που δεν διαμαρτύρονται ή αυτοί οι οποίοι μπορεί να διαμαρτύρονται σιωπηρά. Εμείς έχουμε χρέος να τους ακούσουμε όλους", τόνισε.

Δήλωσε επίσης πως όλες οι κινητοποιήσεις όταν γίνονται όπως προβλέπει ο νόμος, είναι καλοδεχούμενες. "Όμως, δεν σημαίνει ότι εμείς δεν αξιολογούμε τα αιτήματα. Οι αγρότες υπέβαλαν μια σειρά από δίκαια αιτήματα, αναγνώρισαν μια σειρά από κινήσεις και πήραν και συγκεκριμένες απαντήσεις, όπως για το ρεύμα, όπως για το πετρέλαιο. Παίρνουν απαντήσεις στα προβλήματά τους με μόνιμο τρόπο. Αλλά, μισό λεπτό. Όταν ερχόμαστε εν έτει 2024 και λέμε ότι δεν θέλουμε ένας συμπολίτης, εφόσον το επιθυμεί και όπως συμβαίνει σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, να σπουδάσει σε ένα μη κρατικό πανεπιστήμιο επειδή "εμείς έτσι θέλουμε", που μπορεί "εμείς" οι ίδιοι να έχουμε ή τον εαυτό μας ή κάποιον συγγενή μας στο εξωτερικό ή να λέμε δεν πειράζει πήγαινε στη Σορβόννη, δώσε παραπάνω λεφτά και πήγαινε στο εξωτερικό, αυτό είναι υποκρισία. Δεν σημαίνει ότι κάθε αίτημα από μόνο του είναι δίκαιο επειδή υποβάλλεται σε μία πορεία. Και κάτι ακόμα. Όλοι αυτοί που βγαίνουν και διαμαρτύρονται για τα πανεπιστήμια να μας πούνε -και αναφέρομαι, προφανώς, στις κομματικές οργανώσεις οι οποίες κάνουν αντίδραση για την αντίδραση- αν διαφωνούν με το να έχουμε πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ για τα δημόσια πανεπιστήμια, να στηρίξουμε το εθνικής σημασίας Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, να έχουμε αγγλόφωνα προγράμματα να μπορούν να έρχονται ξένοι φοιτητές, αν δεν θέλουν η χώρα μας να χάσει κι άλλα χρόνια. Χάσαμε τόσα χρόνια με το να συζητάμε. Χάσαμε τόσα χρόνια με το να ασχολούμαστε μόνο να κάνουμε "επαναστατική γυμναστική". Δεν μπορεί η χώρα μας να είναι η εξαίρεση της Ευρώπης σε κάποια τόσο σοβαρά θέματα", πρόσθεσε.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Ό,τι πιο κοντινό σε Τόκιο παίζει στην Αθήνα: Σε αυτό το "εστιατόριο τσέπης" τρως το σούσι όπως πουθενά αλλού

Στο sui generis εστιατόριο του Αντώνη Δρακουλαράκου, τα ψάρια εξακολουθούν να τραγουδούν, σε δείπνα ευστρόφως λιτά, οριακά τελετουργικά και βαθιά συγκινητικά.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 21 Νοε 2025 | 23:47

Έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για την υπόθεση των υποκλοπών

Συγκεκριμένα, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά εξαπέλυσαν ευθεία επίθεση στη Νέα Δημοκρατία, κατηγορώντας την κυβέρνηση Μητσοτάκη για συγκάλυψη.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 21 Νοε 2025 | 13:36

Ο Μαρινάκης απαντά στη Ζαχάροβα: Είμαστε κυρίαρχο κράτος – Δεν ζητάμε την άδεια κανενός

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε η Ελλάδα γίνεται σημείο εισόδου για την αμερικανική ενέργεια με ό,τι συνεπάγεται γεωπολιτικά

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ 20 Νοε 2025 | 21:50

Δημοσκόπηση Pulse: Στο 30% η ΝΔ - Μπαίνουν Βουλή ΜέΡΑ25 και Φωνή Λογικής

Τόσο το "κόμμα" του Αλέξη Τσίπρα όσο και το "κόμμα" του Αντώνη Σαμαρά, δείχνουν να ανεβάζουν τα ποσοστά τους σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της Pulse

ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ 20 Νοε 2025 | 20:16

Δημοσκόπηση MRB: Πάνω από 15 μονάδες το προβάδισμα ΝΔ - Οι πολίτες θέλουν νέα κόμματα

Στο 29,1% το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας, στο 13,5% του ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB - Δυσαρέσκεια στους πολίτες για ΕΛΤΑ και ΟΠΕΚΕΠΕ

ΤΙ ΕΙΠΑΝ 20 Νοε 2025 | 17:27

Αρπάχτηκαν Μαρινάκης - Τζανακόπουλος στη Βουλή: "Μιλάτε για χρεοκοπία δέκα χρόνια;" - "Αδιανόητη αλαζονεία"

"Να έχετε λίγο σεβασμό στους πολίτες όταν μιλάτε για τη χρεοκοπία" απάντησε ο Παύλος Μαρινάκης στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Αριστεράς Δημήτρη Τζανακόπουλο

ΟΠΕΚΕΠΕ 20 Νοε 2025 | 17:03

Σφοδρή επίθεση της αντιπολίτευσης για την κατάθεση Χασάπη: "Δεν είδε, δεν άκουσε - Παρίστανε και το θύμα"

"Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν οι απαντήσεις του για τη σχέση του με τον πρώην υπουργό κ. Βορίδη", σημειώνουν οι πηγές του ΠΑΣΟΚ

ΟΠΕΚΕΠΕ 20 Νοε 2025 | 14:19

Τσουκαλάς: Αδιανόητο αυτογκόλ του κυβερνητικού εκπροσώπου και ομολογία της συγκάλυψης από το Μέγαρο Μαξίμου

Ο κ. Τσουκαλάς χαρακτηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως ενορχηστρωτή της προσπάθειας συγκάλυψης της βίαιης προσαγωγής του Ξυλούρη στην Εξεταστική Επιτροπή

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 19 Νοε 2025 | 15:33

Παύλος Μαρινάκης: Η αύξηση της προμήθειας των παρόχων ενέργειας για την είσπραξη του τέλους υπέρ της ΕΡΤ δεν είναι δώρο

"Έχουν την υποχρέωση κάθε ευρώ που δεν εισπράττουν να αποδεικνύουν γιατί δεν το εισπράττουν" ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΕ ΑΕΚ 18 Νοε 2025 | 18:01

Οι αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου για την απώλεια του Αλέκου Φλαμπουράρη

Θλίψη προκάλεσε στον πολιτικό κόσμο η είδηση θανάτου του Αλέκου Φλαμπουράρη σε ηλικία 87 ετών

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 18 Νοε 2025 | 15:13

ΠΑΣΟK και ΣΥΡΙΖΑ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Κυβερνητική απόφαση είναι το "gov.gr" - 100% σκάνδαλο της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης μετά την κατάθεση του Διευθυντή Πληρωμών του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Εξεταστική Επιτροπή

ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 18 Νοε 2025 | 15:04

Πέθανε ο Αλέκος Φλαμπουράρης σε ηλικία 87 ετών

Στα 87 του χρόνια έφυγε από τη ζωή ο Αλέκος Φλαμπουράρης.

ΟΣΑ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ 17 Νοε 2025 | 20:54

Πολυτεχνείο: Με μεγαλειώδη πορεία τιμήθηκε η επέτειος - Για 23.000 κόσμο κάνει λόγο η ΕΛΑΣ - 13 συλλήψεις [εικόνες - βίντεο]

Με μια μεγάλη πορεία, φοιτητές, εκπαιδευτικοί, συλλογικότητες και απλοί πολίτες τίμησαν την 52η επέτειο από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου - Χωρίς επεισόδια

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 17 Νοε 2025 | 16:10

Κόντρα ΠΑΣΟΚ με Μαρινάκη για τη Θρασκιά: "Τσιπρολογία και άγιος ο Θεός" - "Συμφωνούν με τις δηλώσεις της;"

Το ΠΑΣΟΚ απαντά σχετικά με τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου για όσα είπε η βουλευτής Ράνια Θρασκιά για πιθανή συνεργασία με τον Αλέξη Τσίπρα

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ 17 Νοε 2025 | 15:12

Μαρία Καρυστιανού: "Ο αγώνας μου είναι πολιτικός - Η δίκη για τα Τέμπη θα είναι σικέ"

Η Μαρία Καρυστιανού δήλωσε απαισιόδοξη όσον αφορά στην έκβαση της δίκης για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 17 Νοε 2025 | 14:31

Μαρινάκης: Συμφωνούν στο ΠΑΣΟΚ με τις δηλώσεις Θρασκιά για τον Τσίπρα; Είναι πιθανή η συνεργασία τους;

"Είναι όλοι στο ΠΑΣΟΚ σύμφωνοι με αυτές τις δηλώσεις, τη στιγμή που στελέχη του στοχοποιήθηκαν από τα "παραϋπουργεία δικαιοσύνης" του Τσίπρα";

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 16 Νοε 2025 | 11:21

Μαρινάκης: H κυβέρνηση "μεγαλώνει την πίτα" και ενισχύει τα εισοδήματα

Ο κ. Μαρινάκης επικαλείται επίσημα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα έχει τον χαμηλότερο πληθωρισμό στα τρόφιμα στην ΕΕ και τον τρίτο χαμηλότερο στον ΟΟΣΑ.

16 Νοε 2025 | 08:33

Καραχάλιος στο TheTOC: Ο Καμμένος μου είπε να πάει την Καρυστιανού στην Κίμπερλι - Ηθελε τη σύζυγό του αντιπρόεδρο

Ο Νίκος Καραχάλιος περιγράφει στο TheTOC το χρονικό της γνωριμίας του με την Μαρία Καρυστιανού και τη βοήθεια που προσέφερε, προκειμένου να προχωρήσει οργανωτικά και πολιτικά η ανακοίνωση του κινήματος.

ΓΙΑ ΤΗΝ 52Η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ 15 Νοε 2025 | 19:11

Στο Πολυτεχνείο Πάνος Ρούτσι και Ηλίας Παπαγγελής - "Να μην υπάρξει ποτέ ξανά άλλος σταθμός που θα γίνει τάφος" [βίντεο]

Οι συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών έδωσαν το "παρών" στην εκδήλωση των φοιτητικών συλλόγων στο κτίριο Αβέρωφ του Πολυτεχνείου

ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ 14 Νοε 2025 | 17:38

Τέμπη: 10 οικογένειες έχουν αιτηθεί για εκταφή θυμάτων - 33 δεν το επιθυμούν, εννέα δεν έχουν απαντήσει

Η διαδικασία των εκταφών αφορά άλλη, διαφορετική δικογραφία, η οποία δεν θα έχει επίπτωση στην πρόοδο της κύριας δίκης των Τεμπών

ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ 14 Νοε 2025 | 11:19

Τέμπη: Ο σταθμάρχης ο πρώτος που έλαβε το κλητήριο θέσπισμα για τη δίκη της 23ης Μαρτίου

Το κλητήριο θέσπισμα για τη δίκη της 23ης Μαρτίου 2026, για το δυστύχημα των Τεμπών, επιδόθηκε χθες, με παραλήπτη τον 60χρονο σταθμάρχη που είχε βάρδια εκείνη τη νύχτα

ΓΙΑ ΤΟ ACTION 24 13 Νοε 2025 | 19:51

Δημοσκόπηση Opinion Pοll: Μεγάλη η διαφορά της ΝΔ από τα υπόλοιπα κόμματα - Δεν κάνουν "γκελ" Τσίπρας και Σαμαράς

Αξιοσημείωτη είναι η πολυκομματική μάχη για τις θέσεις πίσω από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, όπως καταγράφει η δημοσκόπηση της Opinion Pοll

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 13 Νοε 2025 | 13:06

Τσουκαλάς για δηλώσεις Φλωρίδη: "Υπάρχουν "εθιμικές" ανθρωποκτονίες;"

Ο κ. Τσουκαλάς ρωτά αν "μπορεί να μας εξηγήσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τι εννοεί ο υπουργός όταν κάνει λόγο για "έθιμο που κρατά αιώνες"".

ΚΟΝΤΡΑ ΜΑΡΙΝΑΚΗ-ΠΑΣΟΚ 13 Νοε 2025 | 09:02

Η φράση Ανδρουλάκη για τα "εγκλήματα τιμής" που άναψε φωτιές: Τα καρφιά Μαρινάκη και η απάντηση του ΠΑΣΟΚ

Μία φράση του Νίκου Ανδρουλάκη σχετικά με την αιματηρή συμπλοκή στα Βορίζια έφερε νέα κόντρα ανάμεσα σε κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ.

ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑ 12 Νοε 2025 | 22:44

Τέμπη: Σε απολογία Τριαντόπουλος και Αγοραστός για αλλοίωση στον χώρο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος

Οι απολογίες των συνολικά οκτώ κατηγορουμένων για την τραγωδία στα Τέμπη, θα ληφθούν πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων

ΔΗΛΩΣΕΙΣ 12 Νοε 2025 | 15:05

Κούβελας για Καρυστιανού: Της είπα ότι, αν κάνει κίνηση, είμαστε μαζί της - Δεν θέλει να έχει σχέση με Κωνσταντοπούλου

Ο πρόεδρος της Πνοής Δημοκρατίας, Δημήτρης Κούβελας, τόνισε πως έχει καλή σχέση με την κ. Καρυστιανού και συναντήθηκε δύο φορές μαζί της, ενώ του είχε μεταφέρει πως σκεφτόταν να κινηθεί πολιτικά

ΒΟΥΛΗ 12 Νοε 2025 | 14:42

"Μάχη" ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ στην εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ μετά την κατάθεση του αντιπροέδρου της Cognitera

Διασταύρωσαν τα ξίφη τους ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για την κατάθεση του Ιωάννη Κάτρη για τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 12 Νοε 2025 | 11:52

Μαρινάκης: "Καμία φυγάδευση Μητσοτάκη στην Αλεξανδρούπολη - Τρέλες και αδιανόητα πράγματα"

Ο Παύλος Μαρινάκης χαρακτήρισε ως την "πιο άδικη" την κατηγορία του Αντώνη Σαμαρά ότι η ΝΔ έχει πλέον πασοκοποιηθεί αντί να κάνει κεντροδεξιά πολιτική.

ΣΤΟΝ ALPHA 11 Νοε 2025 | 17:42

Κρίστιαν Ρούτσι: "Άκουγα τη μητέρα μου να κλαίει με λυγμούς" - Πώς έμαθε για τον θάνατο του αδερφού του

Ο δεύτερος γιος του Πάνου Ρούτσι αναφέρθηκε στη ζωή του μετά τον θάνατο του αδελφού του, Ντένις, και περιέγραψε πώς πληροφορήθηκε για το δυστύχημα στα Τέμπη

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ 11 Νοε 2025 | 11:18

Στον Άρειο Πάγο ο Νίκος Πλακιάς: Ζητάμε αναβάθμιση κατηγορίας για Καραμανλή - Υπαίτιος για τη δολοφονία 57 ψυχών

"Ο κύριος Καραμανλής είναι ο υπαίτιος για το θάνατο 57 ψυχών, μάλλον για τη δολοφονία τους", είπε ο πατέρας θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη, Νίκος Πλακιάς

ΠΑΣΟΚ 11 Νοε 2025 | 09:15

Ο Τσίπρας διχάζει και τη Νέα Αριστερά - Την Παρασκευή η μονομαχία Μητσοτάκη με Ανδρουλάκη στη Βουλή

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να αξιοποιήσει το εναπομείναν ατού του, το μόνο που διαθέτει σε επίπεδο επικοινωνίας: Τα τετ α τετ στη Βουλή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 10 Νοε 2025 | 16:56

Παύλος Μαρινάκης για τη συνέντευξη Σαμαρά: Η πολιτική είναι έργο και αποτέλεσμα, δεν είναι ταμπέλες

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης απέφυγε να σχολιάσει τη συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

ΣΤΑ ΔΥΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ 10 Νοε 2025 | 09:09

Προς διάσπαση η Νέα Αριστερά: Χαρίτσης - Αχτσιόγλου θέλουν Τσίπρα, οι άλλοι θέλουν Βαρουφάκη

Στο δίλημμα " με τον Τσίπρα" ή "με τον Βαρουφάκη", Χαρίτσης και Αχτσιόγλου επιλέγουν τον Τσίπρα. Αντιδρά η ομάδα Σακελλαρίδη, Τσακαλώτου και πρώην "Ομπρέλα".

ΤΙ ΕΓΙΝΕ 09 Νοε 2025 | 12:50

Κόντρα ΠΑΣΟΚ - ΝΔ για Μητσοτάκη:: "Είναι πρωθυπουργός υπό αποχώρηση" - "Κόλλησε η βελόνα..."

Το ΠΑΣΟΚ εγκαλεί τον πρωθυπουργό γιατί δεν πήγε στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης των φορολογικών μέτρων που εξήγγειλε στη ΔΕΘ - Η απάντηση Μαρινάκη

ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ 07 Νοε 2025 | 16:38

Επίθεση της αντιπολίτευσης στον Χρυσοχοΐδη για τις "μπαλωθιές": Τώρα έμαθε το υπουργείο ότι υπάρχουν νταήδες;

"Τώρα έμαθε το υπουργείο ότι υπάρχουν νταήδες; Έπρεπε να συμβεί το μακελειό στα Βορίζια για να αντιληφθεί την ανάγκη παρουσίας ισχυρής αστυνομικής δύναμης;", αναφέρει το ΠΑΣΟΚ

"ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ" 07 Νοε 2025 | 16:17

Τέμπη: "Πήρα τη μάνα μου διαμελισμένη" - Ένταση στη δίκη των ελεγκτών της Αρχής Διαφάνειας για τη σύμβαση 717

Νωρίτερα η εισαγγελέας ζήτησε να μην γίνει δεκτή η παράσταση προς Υποστήριξη της Κατηγορίας των συγγενών θυμάτων των Τεμπών.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 07 Νοε 2025 | 12:22

Φάμελλος για ενεργειακά: Τυφλή στήριξη των συμφερόντων Τραμπ - Κυβέρνηση του καρτέλ των ορυκτών καυσίμων

"Χωρίς στρατηγική ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής και με λάθος ενεργειακή στρατηγική, τα συμφέροντα της χώρας δεν εξυπηρετούνται", λέει ο κ. Φάμελλος.

ΓΙΑ "ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ" 07 Νοε 2025 | 12:06

Καραχάλιος: Ο Νίκος Νικολόπουλος με έφερε σε επαφή με την Καρυστιανού - Της είπα πως θα βοηθήσω χωρίς αμοιβή

Για τις δηλώσεις που έκανε χθες η Μαρία Καρυστιανού, η οποία ανέφερε πως δεν τον γνώριζε όταν ξεκίνησε να έχει επαφές μαζί του, τοποθετήθηκε ο Νίκος Καραχάλιος.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 06 Νοε 2025 | 20:25

Μαρινάκης για Πελετίδη: "Ρε παιδιά, είμαστε με τα καλά μας;" - "Εμείς δεν θέλουμε καμία χορηγία" απαντά ο δήμαρχος Πάτρας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στην κίνηση του δημάρχου της Πάτρας να ξηλώσει τις πινακίδες των τραπεζών-χορηγών από σχολεία που ανακαινίστηκαν

ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΟΙ ΤΟΝΟΙ 06 Νοε 2025 | 19:02

Κόντρα Πιερρακάκη - Φάμελλου για το πώς φορολόγησαν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ - "Η υποκρισία και ο... Μίκι Μάους"

"Ο ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε 77 καταστήματα ΕΛΤΑ", τόνισε ο Κυριάκος Πιερρακάκης - "Το Μαξίμου γνώριζε από τον Οκτώβριο", απάντησε ο Σωκράτης Φάμελλος

ΤΙ ΕΓΙΝΕ 06 Νοε 2025 | 17:17

"Σφάχτηκαν" Γιαννούλης και Παππάς: "Σαλτιμπάγκος και ορτινάντσα του Κασσελάκη" - "Παρακαλάς στα 4 τον Τσίπρα"

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης, και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Πέτρος Παππάς, ξέφυγαν στον αέρα του Mega News, όταν ο δεύτερος έκανε κριτική στο Ινστιτούτο Τσίπρα

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ 06 Νοε 2025 | 17:02

Επιμένει ο Καραχάλιος για την Καρυστιανού: Δύο φορές έκανε πίσω για τη δημιουργία κόμματος

"Δεν είναι και κακό" είπε για το ενδεχόμενο δημιουργίας κόμματος Καρυστιανού ο επικοινωνιολόγος Νίκος Καραχάλιος

ΓΚΑΛΟΠ 06 Νοε 2025 | 16:25

Σε μόνιμη "νευρική κρίση" η ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας- Το ξέσπασμα Χατζηδάκη και οι 11 αντάρτες

Το φιάσκο με τα ΕΛΤΑ προκάλεσε την εξέγερση των βουλευτών της επαρχίας

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΤΑ 06 Νοε 2025 | 15:52

Μαρινάκης: Ο Νοέμβριος, μήνας πληρωμών για τους αγρότες – Μειώσεις φόρων για όλους - Ανακοινώσεις για την οπλοκατοχή

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για μειώσεις φόρων για οικογένειες, νέους συντελεστές για νέους, στήριξη αγροτών και ενεργοποίηση ελέγχων για τις επιδοτήσεις

ΑΡΝΗΤΙΚΟΣ 06 Νοε 2025 | 11:06

Πάνος Ρούτσι: Δεν θα υποστήριζα ένα κίνημα της Καρυστιανού - Θα ήταν καταστροφικό για εμάς

Ο Πάνος Ρούτσι εμφανίστηκε αρνητικός στο ενδεχόμενο δημιουργίας κινήματος από την κυρία Καρυστιανού το επόμενο διάστημα.

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ 06 Νοε 2025 | 10:57

Γεωργιάδης κατά Καρυστιανού: "Δεν μου αρέσει η υποκρισία - Αν θέλει να πολιτευτεί, ας το κάνει"

Επίθεση κατά της Μαρίας Καρυστιανού εξαπέλυσε ο κ. Γεωργιάδης, σχολιάζοντας όσα είπε ο Νίκος Καραχάλιος για τις συναντήσεις τους με σκοπό τη δημιουργία κόμματος

ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΑ ΒΟΡΙΖΙΑ 05 Νοε 2025 | 19:33

Μέτρα για την οπλοκατοχή θα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Τι προανήγγειλε ο Παύλος Μαρινάκης

Σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις από το πρωθυπουργό για την οπλοκατοχή, για τον τρόπο που δίνονται οι άδειες αλλά και για τους ελέγχους

ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ 05 Νοε 2025 | 15:10
ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ 05 Νοε 2025 | 13:38

Νίκος Πλακιάς για "ΚΥΜΑ", Καρυστιανού και Καραχάλιο: Συνεχίζει να ανακατεύεται το στομάχι μου- Περιμένω διάψευση

Νέα αντίδραση Νίκου Πλακιά για τη φημολογία για κόμμα Καρυστιανού και Νίκο Καραχάλιο

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 05 Νοε 2025 | 11:14

Μεϊκόπουλος: Συνδικαλιστής της ΝΔ στον ΟΣΕ που συνέταξε το πόρισμα για τα Τέμπη, έχει καταδικαστεί για απάτη

Η καταγγελία - ερώτηση στη Βουλή του Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου για τον συνδικαλιστή της ΝΔ στον ΟΣΕ.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 04 Νοε 2025 | 14:41

Μαρινάκης για παραίτηση Σκλήκα απο ΕΛΤΑ: Δεν κλείνεις 204 καταστήματα χωρίς διάλογο- Η μεταρρύθμιση θα ολοκληρωθεί

"Η κυβέρνηση δεσμεύεται ότι κανείς πολίτης δεν θα μείνει χωρίς εξυπηρέτηση και ότι δεν θα χαθεί καμία θέση εργασίας", είπε ο Παύλος Μαρινάκης

ΠΥΡΑ ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ 04 Νοε 2025 | 13:31

Εντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για την αναβολή της συνεδρίασης στη Βουλή για τα ΕΛΤΑ

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για την αναβολή της συνεδρίασης για τα ΕΛΤΑ στη Βουλή.

Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ 03 Νοε 2025 | 18:47

Στρατάκος για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο "Φραπές" δεν εννοούσε τα περί δολοφονίας της Τυχεροπούλου - Δεν τα έπαιρνα στα σοβαρά

"Ο διάλογος είναι καθ’ υπερβολήν - Συνεχώς έλεγε διάφορα. Τα περισσότερα δεν τα εκλάμβανα ως σοβαρά", τόνισε ο Γιώργος Στρατάκος στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 03 Νοε 2025 | 15:17

Π. Μαρινάκης: Επικοινωνιακά ήταν άστοχος ο τρόπος που η διοίκηση των ΕΛΤΑ χειρίστηκε το θέμα

"Δημιουργήθηκε μια ανησυχία σε τοπικές κοινωνίες και σε κάποιους βουλευτές", σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΕΙΡΩΝΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ 03 Νοε 2025 | 12:02

Ο Νίκος Πλακιάς για το υποτιθέμενο κόμμα Καρυστιανού με την ονομασία "Κύμα": "Η θάλασσα με ανακατεύει"

Αρκετά ειρωνική ήταν η αντίδραση του Νίκου Πλακιά, αναφορικά με το υποτιθέμενο κόμμα της Μαρίας Καρυστιανού, με την ονομασία "Το Κύμα".

ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 03 Νοε 2025 | 07:10

Η Μαρία Καρυστιανού διαψεύδει ότι ίδρυσε το κόμμα "Κύμα": Δόλια προσπάθεια διασποράς ψευδών ειδήσεων

Τη δημιουργία κόμματος με το όνομα "Το κύμα" διαψεύδει η Μαρία Καρυστιανού, με ανακοίνωσή της.

"ΛΑΘΟΣ ΤΟ ΟΤΙ ΥΠΗΡΞΕ ΠΡΟΒΕΒΛΗΜΕΝΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ" 31 Οκτ 2025 | 16:01
ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 31 Οκτ 2025 | 15:07

ΕΛΤΑ: Αυτά είναι τα 204 υποκαταστήματα που κλείνουν - Στη Βουλή το θέμα, αντιδράσεις και από βουλευτές ΝΔ

Συγκαλούνται οι αρμόδιες επιτροπές της Βουλής για το ζήτημα των ΕΛΤΑ, μετά το αίτημα του Νίκου Παππά.

ΟΡΙΣΤΙΚΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ 31 Οκτ 2025 | 12:04

Εντονες αντιδράσεις για το λουκέτο 204 καταστημάτων των ΕΛΤΑ - Τι θα γίνει με τις συντάξεις στην επαρχία

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο των ΕΛΤΑ, το επιστολικό έργο έχει μειωθεί κατά 90% την τελευταία δεκαετία, γεγονός που καθιστά μη βιώσιμη τη διατήρηση τόσων φυσικών καταστημάτων.

ΟΠΕΚΕΠΕ 31 Οκτ 2025 | 10:16

Ο Φεύγας της ΝΔ για τους αγρότες της Κρήτης: "Γιατί ξεσηκώνονται μόνο αυτοί;" - Οργή από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

"Ποιος μας το λέει ότι είναι πραγματικοί οι αγρότες που βγήκαν στα μπλόκα στην Κρήτη;" σχολίασε ο Βασίλης Φεύγας της ΝΔ σχετικά με τις αγροτικές κινητοποιήσεις.

ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ 31 Οκτ 2025 | 09:24

Πώς ο Τσίπρας "χτίζει" κόμμα με τους 41 τεχνοκράτες - Επανέρχεται η εσωστρέφεια στο ΠΑΣΟΚ με γκρίνιες και αιχμές

Το ΠΑΣΟΚ ανησυχεί για την επαναδραστηριοποίηση του πρώην πρωθυπουργού, από την εποχή ήδη που το "κόμμα Τσίπρα" δεν ήταν παρά ένα σενάριο.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 30 Οκτ 2025 | 20:11

Πυρά Μωραΐτη κατά Τσίπρα για το επιστημονικό συμβούλιο: "Δεν ακούει τον κόσμο που λέει μη φέρεις τους ίδιους, τους σιχαινόμαστε"

Στο πλαίσιο της κριτικής του επισημαίνει πως η κοινωνία έχει στείλει πολλάκις μήνυμα ανανέωσης, το οποίο, κατά την άποψή του, ο Αλέξης Τσίπρας "δεν ακούει"

ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ 30 Οκτ 2025 | 16:26

Τέμπη: Νέο αίτημα για αναβολή της δίκης με τα βίντεο, από τους κατηγορούμενους - "Ντροπή" φώναξαν συγγενείς των θυμάτων

Αίτημα αναβολής κατέθεσαν οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων στην δίκη για την διαχείριση του βιντεοληπτικου υλικού στην υπόθεση των Τεμπών.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 30 Οκτ 2025 | 15:13

Μαρινάκης για επεισόδιο με Κωνσταντοπούλου στη Βουλή: Είναι ντροπή για τη λειτουργία του κοινοβουλευτισμού

Ο Παύλος Μαρινάκης τόνισε πως η όλη στάσης της Ζωής Κωνσταντοπούλου είναι η επιτομή της υποκρισίας.

ΣΥΡΙΖΑ 30 Οκτ 2025 | 14:20

Νέο άνοιγμα Φάμελλου σε Τσίπρα: Οι δρόμοι μας μπορούν και οφείλουν να συγκλίνουν

Ο Σωκράτης Φάμελλος ξεκαθάρισε ότι διαφωνεί κάθετα με την εκτίμηση ότι "η κίνηση του Αλέξη Τσίπρα ήταν διασπαστική".

ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ 30 Οκτ 2025 | 11:03

Βουλή: Ψηφίστηκε ο "χρονοκόφτης" - Πώς τοποθετήθηκαν τα κόμματα

Εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία οι προτάσεις του προέδρου της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη για την τροποποίηση διατάξεων του Κανονισμού της Βουλής.

ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 30 Οκτ 2025 | 09:16

Τέμπη: Οργή στην Κουμουνδούρου μετά τη δήλωση Βούλτεψη: "Από τον ΣΥΡΙΖΑ πέθαναν τα παιδιά, που πουλήσατε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ"

"Μνημείο αθλιότητας αλλά και τοξικότητας" χαρακτήρισε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τις δηλώσεις της βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Σοφίας Βούλτεψη.

ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΙΑ Η ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ 30 Οκτ 2025 | 08:59

Αποκαλυπτήρια της "Επιτροπής Τσίπρα" - Σε vertigo ο ΣΥΡΙΖΑ

Ακαδημαϊκοί, τεχνοκράτες, πρόσωπα από την Κοινωνία των Πολιτών, δημοσιογράφοι και πρώην συνεργάτες αναμένεται να συγκροτήσουν την "επιστημονική επιτροπή" του Ινστιτούτου Τσίπρα.

ΒΟΥΛΗ 29 Οκτ 2025 | 16:25

Γεωργιάδης: Δεν εκφράζει τη Νέα Δημοκρατία η άποψη που εξέφρασε ο Δρυμιώτης για τους Αριστερούς

"Ο κ. Δρυμιώτης δεν είναι κομματικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας. Είναι ένας Έλληνας πολίτης, έχει όποια άποψη θέλει. Έτσι δουλεύει η Δημοκρατία", σχολίασε ο Άδωνις Γεωργιάδης

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ 29 Οκτ 2025 | 12:55

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Η ΝΔ είπε όχι στην άμεση κλήση "Φραπέ" και Σεμερτζίδου - Συγκάλυψη καταγγέλλουν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

Τα δύο κόμματα έκαναν λόγο για "συνειδητή επιλογή συγκάλυψης" με αφορμή τη μη κλήτευση του Γιώργου Ξυλούρη ("Φραπές") και της Πόπης Σεμερτζίδου.

ΠΑΣΟΚ 29 Οκτ 2025 | 10:46

Τσουκαλάς για Μαρινάκη: Υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών και ψεύδεται ανερυθρίαστα σε απευθείας μετάδοση

"Ως δικηγόρος αγνοεί ότι ο Ποινικός Κώδικας στο άρθρο 191Α προβλέπει ποινές φυλάκισης για όποιον ρυπαίνει, φθείρει ή προσβάλλει τόπους ιδιαίτερης εθνικής σημασίας", αναφέρει ο κ. Τσουκαλάς.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 29 Οκτ 2025 | 10:39

Μαρινάκης: Παραμύθια της Χαλιμάς ότι φεύγει ο Μητσοτάκης και έρχεται ο Δένδιας - Όχι τσιγαράκι και κιθάρα στον Άγνωστο Στρατιώτη

"Ο κ. Δένδιας είναι στην πρώτη γραμμή πολύ σημαντικών επιτυχιών", σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΝΕΝΑΣ 29 Οκτ 2025 | 10:34

Δημοσκόπηση Interview: Στο δίλημμα "Μητσοτάκης ή χάος" το 42% επιλέγει "χάος" και το 30% Μητσοτάκη - Στο 2,6% ο ΣΥΡΙΖΑ

Παρά την πολιτική κόπωση, η πλειονότητα των πολιτών φαίνεται να προτιμά την επανάληψη της κάλπης από μια συνεργασία κομμάτων.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 28 Οκτ 2025 | 18:17
ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ 28 Οκτ 2025 | 13:33

Σύνταγμα: Άφησαν λουλούδια στο μνημείο των θυμάτων των Τεμπών [εικόνες - βίντεο]

Εκεί όπου έχουν γραφτεί τα ονόματα των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, συγγενείς και πολίτες πλησίασαν το σημείο για να αφήσουν ένα λουλούδι.

ΤΟ ΒΡΑΔΥ 28 Οκτ 2025 | 08:38

Σύνταγμα: "Ίσως είναι η τελευταία φορά που είμαστε εδώ" - Προσκλητήριο νεκρών στα Τέμπη μπροστά στη Βουλή

Με το προσκλητήριο νεκρών της τραγωδίας των Τεμπών και μια σιγή 57 δευτερολέπτων εις μνήμην των θυμάτων κορυφώθηκε μια ακόμη συνάθροιση πολιτών μπροστά στο μνημείο με τα ονόματα που έχει στηθεί στη Βουλή.

28 Οκτ 2025 | 08:22

Επιχείρηση "διχασμού" βλέπει η κυβέρνηση - Γιατί μιλάει για μέρες του 2012 και πώς θα τις αποτρέψει

Πίσω από την τραγωδία των Τεμπών και αμέσως μετά το συλλαλητήριο που "γέμισε" όλη την Αθήνα, η κυβέρνηση δεν είδε μόνο μία διαμαρτυρία.

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ 27 Οκτ 2025 | 21:07

Το πρώτο crash test για τον Άγνωστο Στρατιώτη - Τι θα γίνει με την παρέλαση και την "αγρυπνία" των συγγενών των θυμάτων στα Τέμπη

Πότε θα εφαρμοστεί στην πράξη ο νέος νόμος για το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη - Όλα έτοιμα για τη μαθητική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου - Αποφασισμένοι οι συγγενείς των θυμάτων για αγώνα "μέχρι τέλους"

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 27 Οκτ 2025 | 20:14

Μαρία Καρυστιανού για μαθητική παρέλαση: "Παιδιά μου, να θυμάστε ότι μπροστά στον ένδοξο πολεμιστή, είναι γραμμένα και 57 ονόματα"

"Στην παρέλασή σας, θα σας συνοδεύουν και οι 57 ψυχές που καθοδηγούν το ΟΧΙ του αγώνα όλων μας ενάντια στους σημερινούς εχθρούς της χώρας μας, που την έχουν βουλιάξει στον βούρκο, στη σήψη και τη διαφθορά"

ΣΥΝΤΑΓΜΑ 27 Οκτ 2025 | 09:03

Ο Πάνος Ρούτσι με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου καθάρισαν το αυτοσχέδιο μνημείο στον Άγνωστο Στρατιώτη [εικόνες]

Επέστρεψε στο Σύνταγμα το βράδυ της Κυριακής, ο Πάνος Ρούτσι, μετά τις παρεμβάσεις για το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 26 Οκτ 2025 | 22:02

Ζωή Κωνσταντοπούλου στο Σύνταγμα: Μην αγγίζετε τα ονόματα – Λέμε "ναι" στην αξιοπρέπεια, στη ζωή, στη μνήμη, στη δικαιοσύνη

"Τα παιδιά της πρωτοβουλίας "Μέχρι τέλους" πήραν τα πράγματα στα χέρια τους, τα παιδιά που τιμούν τον τόπο του μνημείου, απόψε καθαρίζουν τον χώρο" ανέφερε

ΝΕΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ 26 Οκτ 2025 | 15:13

"Δεν έχουμε χρήματα για να ζήσουμε": Τέσσερις μήνες απλήρωτοι οι εργαζόμενοι σε "Αυγή" και "Κόκκινο"

Οι εργαζόμενοι, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι για τέσσερις μήνες, πραγματοποίησαν την κινητοποίηση την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

ΨΗΦΙΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ 26 Οκτ 2025 | 11:13

Τέμπη: "Δεν θα αφήσουμε τα ονόματα να σβηστούν" - Τι λένε οι συγγενείς των θυμάτων για τον Άγνωστο Στρατιώτη

Οι συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών μίλησαν στον απόηχο της συζήτησης για τον Άγνωστο Στρατιώτη και της ψήφισης της τροπολογίας.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ 24 Οκτ 2025 | 17:09

Σκέρτσος για ΟΠΕΚΕΠΕ: Διαχρονικό το πρόβλημα - Κυνική ομολογία ότι γνώριζαν το σκάνδαλο από το 2019, λέει η αντιπολίτευση

"Αυτό που κατάλαβε ο κ. Γερουλάνος[...]χωρίς να εγείρει κανένα ζήτημα για όσα είπα ως προς τα θέματα του ΟΠΕΚΕΠΕ, δεν το κατάλαβε το ΠΑΣΟΚ" λέει ο Άκης Σκέρτσος

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΚΟΝΤΡΑ 24 Οκτ 2025 | 12:51

Αλαλούμ με τον καθαρισμό του Αγνωστου Στρατιώτη - Στη δικαιοσύνη προσφεύγει ο Δούκας - "Θα κάνουμε ό,τι απαιτείται", λέει το ΥΕΘΑ

Προσφυγή στα αρμόδια δικαστήρια για τον Αγνωστο Στρατιώτη προανήγγειλε ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας.

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 24 Οκτ 2025 | 11:43

Γιαννούλης υπέρ της συμπόρευσης: Να μην υπάρχει στις εκλογές και ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ και κόμμα Τσίπρα

Θέση για τις χθεσινές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, πήρε ο Χρήστος Γιαννούλης.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 24 Οκτ 2025 | 09:55

Μαρινάκης: "Δεν υπάρχει θέμα Δένδια - Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να διακινδυνεύσει τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου"

Κατηγορηματικός ότι "δεν υπάρχει θέμα με τον Νίκο Δένδια" ήταν σε συνέντευξή του σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

ΚΥΚΛΟΣ ΙΔΕΩΝ 24 Οκτ 2025 | 09:40

Ο Βενιζέλος επιμένει για τη "μη διακυβερνήσιμη χώρα" και απαντάει στις αιχμές της κυβέρνησης: "Όντως, θα λέω ό,τι θέλω"

"Ζούμε σε μια περίοδο δημοκρατικής κόπωσης", τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Η απάντησή του στον Παύλο Μαρινάκη.

ΗΜΕΡΑ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ 23 Οκτ 2025 | 21:18

Στην αγκαλιά του Τσίπρα ο ΣΥΡΙΖΑ: Μόνο τρεις διαφώνησαν με την πρόταση Φάμελλου για συμπόρευση - "Απασφάλισε" ο Πολάκης

Η συντριπτική πλειοψηφία της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος που έκανε ο Σωκράτης Φάμελλος στον Αλέξη Τσίπρα - Ποιοι συμφώνησαν με τον Παύλο Πολάκη που καταγγέλλει διάσπαση

ΣΤΟ FACEBOOK 23 Οκτ 2025 | 19:59

Πολάκης εναντίον Φάμελλου: "Εγώ ήμουν και θα είμαι ΣΥΡΙΖΑ - Αυτά που ακούω από τον Τσίπρα δεν με εμπνέουν"

"Εγώ ήμουν και θα είμαι ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και καλώ όλους να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους", έγραψε ο Παύλος Πολάκης μετά την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος

ΣΗΜΑ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗΣ 23 Οκτ 2025 | 17:57

"Ανοιγμα" Φάμελλου στον Τσίπρα: Η σχέση του με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να είναι αντιπαραθετική - Στα κάγκελα ο Πολάκης

"Αυτό που θεωρούμε ότι είναι σημαντικό είναι η ενωτική και συνθετική προοδευτική διέξοδος", είπε ο Σωκράτης Φάμελλος για τον Αλέξη Τσίπρα

ΣΦΟΔΡΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ 23 Οκτ 2025 | 17:10

Σφοδρή επίθεση της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση για την κατάθεση Τυχεροπούλου στην εξεταστική επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

"Διαχρονικά "γαλάζιο" το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, σημειώνουν πηγές ΣΥΡΙΖΑ, για σύστημα φόβου, συγκάλυψης και διαφθοράς κάνουν λόγω πηγές ΠΑΣΟΚ

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 23 Οκτ 2025 | 13:51

Μαρινάκης: Δεν υπάρχει θέμα ανασχηματισμού - Εκτός πραγματικότητας οι κατηγορίες περί μη διακυβερνησιμότητας

Ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας είναι η πιο αρραγής, σημειώνοντας ότι είναι μια κυβέρνηση δεύτερης τετραετίας.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 22 Οκτ 2025 | 16:36

Κωνσταντόπουλου: Η αστυνομία εμπόδισε συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών να εισέλθουν στη Βουλή παρά την πρόσκλησή τους

Η κ. Κωνσταντοπούλου υποστήριξε ότι αυτό "είναι ένα ακόμα δείγμα αυταρχικοποίησης ακόμα και μέσα στην Βουλή

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ 22 Οκτ 2025 | 15:22

ΣΥΡΙΖΑ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Επιβεβαιώθηκε από την κατάθεση Σατολιά ότι υπουργοί της ΝΔ γνώριζαν για παράνομες επιδοτήσεις

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά "πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση ευθυνών στους πραγματικούς ενόχους για τη λεηλασία στον ΟΠΕΚΕΠΕ".

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ 22 Οκτ 2025 | 14:33

Άγνωστος Στρατιώτης: Νέα συγκέντρωση απόψε κατά της τροπολογίας - Όλοι οι συγγενείς θα είμαστε εδώ, λέει συγγενής θύματος

"Όλη αυτή η προσπάθεια γίνεται καθαρά και μόνο για να αποπροσανατολίσει την κουβέντα από τα σημαντικά ζητήματα[...]για τα Τέμπη", λέει γιος θύματος

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 22 Οκτ 2025 | 13:05

Μαρινάκης: "Κανένα πολιτικό ζήτημα μεταξύ Μητσοτάκη και Δένδια - Αρέσει σε κύκλους αυτή η παραφιλολογία"

"Θα μετρηθούν όλα τα κόμματα αν θα πάνε με το υγιές κομμάτι της κοινωνίας ή με αυτούς που δεν σέβονται", είπε ο κ. Μαρινάκης σχετικά με την τροπολογία για τον Άγνωστο Στρατιώτη.

ΤΕΜΠΗ 22 Οκτ 2025 | 10:43

Καρυστιανού για νέο κόμμα: "Θέλω μία αλλαγή ώστε να αναγεννηθεί η χώρα - Περίμενα πιο έντονη παρέμβαση Δένδια"

"Οραματίζομαι μια πολιτική με άλλης ποιότητας πολιτικούς. Ονειρεύομαι πολιτικούς που θα ανακατεύεται κάπου το όνομά τους και θα παραιτούνται αμέσως", είπε η Μαρία Καρυστιανού.

ΝΕΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 22 Οκτ 2025 | 10:19

Καταγγελία από τον Πάνο Ρούτσι: "Όχημα χωρίς πινακίδες πήγε να με πατήσει"

Σε μια ακόμα σοβαρή καταγγελία προχώρησε ο Πάνος Ρούτσι, υποστηρίζοντας ότι πριν από πέντε ημέρες, όχημα χωρίς πινακίδες και με φιμέ τζάμια προσπάθησε να τον χτυπήσει.