Follow us

Μαρινάκης κατά ΣΥΡΙΖΑ: Τυμβωρυχία το πανό για τα Τέμπη στα γραφεία της Κουμουνδούρου- "Ντράπηκα, είναι προσβολή"

Ο κ. Μαρινάκης δήλωσε πως πρόκειται για προσβολή και πως "δεν μπορεί να κάνουμε πολιτική και καμπάνιες πάνω σε ένα τραγικό δυστύχημα".

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

"Δεν υπάρχει άνθρωπος, που να μη λυγίζει μπροστά σε αυτό το οποίο συνέβη, μπροστά σε αυτές τις εικόνες, μπροστά στον πόνο των ανθρώπων αυτών, που κανείς μας δεν μπορεί να καταλάβει το μέγεθός του αν δεν έχει βιώσει κάτι αντίστοιχο. Είναι συγκλονιστικό", δήλωσε ο Παύλος Μαρινάκης σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 για την τραγωδία στα Τέμπη.

"Θεωρώ ότι αυτό που οφείλουμε να κάνουμε όποιοι έχουμε το οποιοδήποτε αξίωμα είναι να σκύβουμε το κεφάλι μπροστά σε αυτές τις εικόνες και αυτό το "ποτέ ξανά" κάποια στιγμή να μπορέσει να γίνει πραγματικότητα. Να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για αυτό. Σίγουρα το σημαντικότερο όλων είναι η απόδοση δικαιοσύνης, η απόδοση ευθυνών με ψύχραιμο, δίκαιο αλλά και τον ταχύτερο δυνατό τρόπο από τη Δικαιοσύνη. Σε αυτό προσδοκούμε, αυτό πιστεύουμε ότι θα γίνει γιατί πραγματικά δεν μπορεί να μη γίνει ειδικά σε μια τέτοια περίπτωση, ένα τέτοιο τραγικό δυστύχημα", τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Μαρινάκης σημείωσε πως η υπόθεση είναι υπό διερεύνηση και εξέφρασε τη βεβαιότητα του ότι η Δικαιοσύνη κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί έτσι ώστε με τον ταχύτερο δυνατό τρόπο να χυθεί φως και να αποδοθούν ευθύνες.

"Θεωρώ ότι κάθε εξέλιξη, περαιτέρω πραγματογνωμοσύνες εφόσον το κρίνουν οι αρμόδιες αρχές, περαιτέρω ερευνών, αρκεί να μη "ξεχειλώσει" χρονικά η διαδικασία, είναι μια σωστή, μια καλή εξέλιξη. Δεν πρέπει να μένουν αναπάντητα ερωτήματα και αν υπάρχουν καταγγελίες των συγγενών, των συνηγόρων τους, των πολιτικώς εναγόντων, οφείλει η Δικαιοσύνη να τις εξετάζει, να τις αξιολογεί και με περαιτέρω πραγματογνωμοσύνη. Πιστεύω- και το λέω αυτό συγκριτικά με άλλες υποθέσεις, τόσο σοβαρές - ότι οι χρόνοι που έχουν ακολουθηθεί μέχρι τώρα, χωρίς να μπορώ να γνωρίζω το περιεχόμενο της δικογραφίας, είναι ακόμη σε φάση προδικασίας, είναι χρόνοι οι οποίοι μας δείχνουν ότι το ταχύτερο δυνατό θα έχουμε σε πρώτο βαθμό μια δίκη. Το κράτος τι πρέπει να κάνει σε αυτήν την περίπτωση; Πρέπει να θωρακίζει το θεσμικό πλαίσιο. Οι αλλαγές για παράδειγμα στον Ποινικό Κώδικα και στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας όπου δίνουν μια μεγαλύτερη ταχύτητα μετά το τέλος της προδικασίας, ώστε να πάει η διαδικασία γρηγορότερα στο ακροατήριο, να διευκολύνουν με λίγα λόγια τη Δικαιοσύνη με τον ανεξάρτητο ρόλο της να κάνει αυτό που πρέπει", πρόσθεσε.

Διαβάστε Επίσης

Απαντώντας στην αντιπολίτευση που κατηγορεί την κυβέρνηση για συγκάλυψη ο κ. Μαρινάκης επανέλαβε ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση συγκάλυψης. "Είμαστε αυτοί οι οποίοι ζητάμε από την πρώτη στιγμή να αποδοθούν ευθύνες, όπου κι αν αυτές πρέπει να αποδοθούν, χωρίς, βέβαια -αυτό που λέμε- να "δικάζει" οποιοσδήποτε άλλος πέραν της Δικαιοσύνης", υπογράμμισε.

Και πρόσθεσε: "Με απόλυτο σεβασμό ακούμε όλα όσα λένε οι συγγενείς, όλα όσα λένε οι φίλοι των παιδιών αυτών, όσα λένε οι απλοί πολίτες, όλα όσα λένε αυτοί που θέλουν Δικαιοσύνη και το εκφράζουν με τον όποιον τρόπο πιστεύουν ότι θέλουν να το εκφράσουν. Αλλά, δεν μπορώ να μην σταθώ σε μία πρωτοφανή τυμβωρυχία, η οποία υπάρχει από μέρους της Αντιπολίτευσης, και ειδικά από την Αξιωματική Αντιπολίτευση. Πραγματικά, ντράπηκα όταν είδα μία τέτοια δουλειά, ένα πανό, λες και κάνουν καμπάνια πάνω στις πλάτες πονεμένων ανθρώπων, αυτό το οποίο είδαμε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, αυτά τα πράγματα είναι χυδαία. Και ειδικά αν τα δει κανείς σε αντιπαράθεση με τις χαρούμενες σέλφι του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος πήγε, δήθεν, τεθλιμμένος για μια τέτοια πρωτοφανή τραγωδία και πήγε και έβγαζε χαρούμενος σέλφι, αυτά τα πράγματα είναι απαράδεκτα να συμβαίνουν. Σκεφτείτε, δικαίως, τι θα μας είχατε πει αν έναν χρόνο μετά το Μάτι, είχαμε βάλει την Πειραιώς με μαύρα πανό και είχαμε προσπαθήσει να κάνουμε μία καμπάνια πάνω σε μία τραγωδία, πάνω σε ένα δυστύχημα".

Ο κ. Μαρινάκης δήλωσε πως πρόκειται για προσβολή και πως "δεν μπορεί να κάνουμε πολιτική και καμπάνιες πάνω σε ένα τραγικό δυστύχημα".

"Χρειάζεται Δικαιοσύνη, άμεσα, χωρίς, προφανώς, καμία πρόθεση συγκάλυψης", συνέχισε ενώ είπε ότι η Δικαιοσύνη κάνει εξονυχιστική έρευνα σ' όλα τα επίπεδα.

Διαβάστε Επίσης

"Αντιλαμβάνομαι τον θυμό των ανθρώπων αυτών, την οργή τους, την ανάγκη τους να έχουν γρήγορες απαντήσεις, αλλά πρέπει η κάθε εξουσία σ' αυτή τη χώρα να κάνει απρόσκοπτα τη δουλειά της. Να είστε σίγουροι ότι ό,τι αποτέλεσμα, ό, τι συμπέρασμα, ό,τι πόρισμα βγάλει η Δικαιοσύνη θα είμαστε οι πρώτοι - δεν έχουμε κρυφτεί ποτέ, ο Πρωθυπουργός δεν κρύφτηκε ποτέ από καμία δύσκολη στιγμή- θα είμαστε οι πρώτοι που θα το σχολιάσουμε", πρόσθεσε μεταξύ άλλων.

Ανέφερε επίσης ότι η εξεταστική επιτροπή εξέτασε τους περισσότερους μάρτυρες από οποιαδήποτε άλλη εξεταστική επιτροπή και εξέφρασε την αμφιβολία του αν τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα έχουν κοινό συμπέρασμα.

"Θα το δούμε αυτό, θα το αξιολογήσουμε, αλλά για μένα η κορυφαία διαδικασία που θα οδηγήσει σε αποφάσεις, ποινές, ενδεχομένως και φυλακίσεις, αναλόγως τι θα κρίνει -είναι μια υπόθεση που έχει ήδη προφυλακίσεις, είναι μια πολύ σκληρή υπόθεση, πολύ τραγική υπόθεση, που έχουμε πολύ σοβαρά αδικήματα- είναι η Δικαιοσύνη. Και για μένα η εξέλιξη, ακόμα κι ενός ακόμα πραγματογνώμονα και ό,τι εν πάση περιπτώσει χρειάζεται και κρίνει η Δικαιοσύνη, για να μην μείνουν αναπάντητα τα ερωτήματα, είναι μια θετική εξέλιξη", πρόσθεσε.

Σχετικά με τις κοινωνικές αντιδράσεις και τις κινητοποιήσεις ο κ. Μαρινάκης δήλωσε πως κάθε κοινωνικό αίτημα προβληματίζει την κυβέρνηση η οποία έχει την υποχρέωση να το ακούσει.

"Αλλά δύο επισημάνσεις. Πρώτον, ας μην βάζουμε στο ίδιο τσουβάλι ανθρώπους οι οποίοι θέλουν να εκφράσουν την οργή τους, τον πόνο τους, την αγανάκτησή τους για ένα τόσο τραγικό δυστύχημα με αυτούς οι οποίοι κάθε φορά που πάει η οποιαδήποτε Κυβέρνηση να κάνει μια μεταρρύθμιση βγαίνουν στους δρόμους -και δεν τσουβαλιάζω όλους όσους κάνουν πορείες- και ειδικά αυτούς οι οποίοι "εμφανίζονται" ως φοιτητές και μπορεί να έχουν πάρει πτυχίο ή να μην έχουν πάρει και ποτέ πτυχίο 10 και 20 και 30 χρόνια. Αυτό πρέπει να το δούμε ως επισήμανση. Δεύτερη επισήμανση είναι ότι το ποιος είναι κατάλληλος να κυβερνήσει τον τόπο αποφασίζεται από τους πολίτες που συμμετέχουν στις εκλογές. Εκεί αποτυπώνονται οι ισορροπίες, εκεί αποτυπώνεται η εμπιστοσύνη. Έχει δικαίωμα ο όποιος συμπολίτης μας να διαμαρτυρηθεί με βάση τα όσα προβλέπει ο νόμος, αλλά στο τέλος της ημέρας αυτοί οι οποίοι αποφασίζουν είναι και αυτοί που διαμαρτύρονται και αυτοί που δεν διαμαρτύρονται ή αυτοί οι οποίοι μπορεί να διαμαρτύρονται σιωπηρά. Εμείς έχουμε χρέος να τους ακούσουμε όλους", τόνισε.

Δήλωσε επίσης πως όλες οι κινητοποιήσεις όταν γίνονται όπως προβλέπει ο νόμος, είναι καλοδεχούμενες. "Όμως, δεν σημαίνει ότι εμείς δεν αξιολογούμε τα αιτήματα. Οι αγρότες υπέβαλαν μια σειρά από δίκαια αιτήματα, αναγνώρισαν μια σειρά από κινήσεις και πήραν και συγκεκριμένες απαντήσεις, όπως για το ρεύμα, όπως για το πετρέλαιο. Παίρνουν απαντήσεις στα προβλήματά τους με μόνιμο τρόπο. Αλλά, μισό λεπτό. Όταν ερχόμαστε εν έτει 2024 και λέμε ότι δεν θέλουμε ένας συμπολίτης, εφόσον το επιθυμεί και όπως συμβαίνει σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, να σπουδάσει σε ένα μη κρατικό πανεπιστήμιο επειδή "εμείς έτσι θέλουμε", που μπορεί "εμείς" οι ίδιοι να έχουμε ή τον εαυτό μας ή κάποιον συγγενή μας στο εξωτερικό ή να λέμε δεν πειράζει πήγαινε στη Σορβόννη, δώσε παραπάνω λεφτά και πήγαινε στο εξωτερικό, αυτό είναι υποκρισία. Δεν σημαίνει ότι κάθε αίτημα από μόνο του είναι δίκαιο επειδή υποβάλλεται σε μία πορεία. Και κάτι ακόμα. Όλοι αυτοί που βγαίνουν και διαμαρτύρονται για τα πανεπιστήμια να μας πούνε -και αναφέρομαι, προφανώς, στις κομματικές οργανώσεις οι οποίες κάνουν αντίδραση για την αντίδραση- αν διαφωνούν με το να έχουμε πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ για τα δημόσια πανεπιστήμια, να στηρίξουμε το εθνικής σημασίας Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, να έχουμε αγγλόφωνα προγράμματα να μπορούν να έρχονται ξένοι φοιτητές, αν δεν θέλουν η χώρα μας να χάσει κι άλλα χρόνια. Χάσαμε τόσα χρόνια με το να συζητάμε. Χάσαμε τόσα χρόνια με το να ασχολούμαστε μόνο να κάνουμε "επαναστατική γυμναστική". Δεν μπορεί η χώρα μας να είναι η εξαίρεση της Ευρώπης σε κάποια τόσο σοβαρά θέματα", πρόσθεσε.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ 22 Απρ 2024 | 13:29

Κατηγορηματικό "όχι" της κυβέρνησης στις πιέσεις για αποστολή S-300 στην Ουκρανία - Απάντηση στο δημοσίευμα των FT

Ο Παύλος Μαρινάκης τόνισε πως η Ελλάδα δεν σκοπεύει να προβεί σε οποιαδήποτε κίνηση που θα διακινδυνεύσει την αποτρεπτική ικανότητα ή την αεράμυνα της χώρας.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ HUFFPOST GREECE 22 Απρ 2024 | 11:13

Κασσελάκης: Πιστεύω βαθιά στον Θεό - Για τον Παπανώτα αποφάσισα από την πρώτη στιγμή όταν ήμουν στις ΗΠΑ [βίντεο]

Όσον αφορά την απομάκρυνση Παπανώτα, ο κ. Κασσελάκης τόνισε πως είχε πάρει την απόφαση όταν βρισκόταν ακόμα στις ΗΠΑ, αλλά περίμενε να γυρίσει πρώτα στην Ελλάδα.

ΑΡΘΡΟ 22 Απρ 2024 | 10:24

Κασσελάκης στα ΝΕΑ: Η 9η Ιουνίου θα σημάνει το τέλος της αποσταθεροποίησης και την αρχή της μεγάλης ανατροπής

"Οι ευρωεκλογές είναι η μεγάλη ευκαιρία να βάλουν οι πολίτες φρένο στον κατήφορο που μας οδηγεί η κυβέρνηση", λέει σε άρθρο του στα ΝΕΑ ο Στ. Κασσελάκης.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 22 Απρ 2024 | 08:30

Η συγκινητική αγκαλιά του Στέφανου Κασσελάκη με ηλικιωμένο που έκλαιγε έξω από το νοσοκομείο της Σύρου [βίντεο]

Μία πολύ συγκινητική συνάντηση είχε ο Στέφανος Κασσελάκης με έναν ηλικιωμένο έξω από το νοσοκομείο του ΣΥΡΙΖΑ.

57 ΧΡΟΝΙΑ 21 Απρ 2024 | 19:40

Κασσελάκης από την Νάξο για την 21η Απρίλη: Βαθιά υπόκλιση στους αγώνες της Αριστεράς

"Τιμούμε τους αγώνες του Μανώλη Γλέζου", ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ 21 Απρ 2024 | 15:42

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την ΕΡΤ ότι "έκοψε" τον Αντώναρο από πάνελ υποψήφιων ευρωβουλευτών

Να εξηγήσει η ΕΡΤ γιατί αρνήθηκε τη συμμετοχή υποψηφίου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε σημερινό πάνελ της, ζητά η Κουμουνδούρου.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 21 Απρ 2024 | 15:38

Κασσελάκης από Νοσοκομείο Σύρου: Δεν νοείται κοινωνικό κράτος με μόνο κίνητρο το φιλότιμο

Ο Στέφανος Κασσελάκης ο οποίος συνοδευόταν από τον Ευάγγελο Αποστολάκη άκουσε τα προβλήματα που του εξέθεσε το ιατρικό προσωπικό.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ 21 Απρ 2024 | 12:31

Καρυστιανού: Ντροπή της Δικαιοσύνης η αρχειοθέτηση της μήνυσής μας - Θα βρούμε όσα πέταξαν

Χιλιάδες πολίτες θέλησαν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση για την τραγωδία των Τεμπών, με κεντρική ομιλήτρια την Μαρία Καρυστιανού.

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ 21 Απρ 2024 | 12:15

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ στον Ανδρουλάκη: Ψάχνει σωσίβιο για την αποτυχία του στις ευρωεκλογές με τις προσβολές στον Κασσελάκη

Ο κ. Ανδρουλάκης μιλά μονότονα και βαρετά με τους ίδιους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΠΗΓΕΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ 21 Απρ 2024 | 11:10

ΣΥΡΙΖΑ για Αχτσιόγλου - Χαρίτση: Έχουν εμμονή με τον Κασσελάκη, στηρίζουν την παραπαίουσα κυβέρνηση Μητσοτάκη

"Ευελπιστούμε να τους καλωσόρισαν στο άρμα Μητσοτάκη με …τιμές. Μην πάει χαμένος τόσος κόπος", τονίζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ 20 Απρ 2024 | 13:27

Αχτσιόγλου για Παπανώτα: Δεν δέχομαι τα περί κοπτοραπτικής - Ο Κασσελάκης αντέδρασε μετά την κατακραυγή

"Όταν βάζεις κάποιον στο ψηφοδέλτιο σου, τον βάζεις γιατί έχει κάποια χαρακτηριστικά", σημειώνει η Έφη Αχτσιόγλου.

ΤΟΝ ΕΔΙΩΞΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ 20 Απρ 2024 | 13:26

Ο Παπανώτας τα βάζει τώρα με τον Κασσελάκη: "Καλό παιδί για καμιά μπύρα, όχι για ηγέτης - Είμαι αδέσποτος της Αριστεράς"

"Καλό παιδί αλλά για καμιά μπύρα σε κάνα μπαράκι. Όχι για ηγέτης", είπε ο Δ. Παπανώτας για τον Στέφανο Κασσελάκη.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 20 Απρ 2024 | 12:56

Μαρινάκης: Κοινά χαρακτηριστικά Κασσελάκη με Βελόπουλο - "Μιλούν και οι δύο για λεφτόδεντρα"

"Εμείς δεν υποσχόμαστε θαύματα αλλά εφαρμόζουμε ένα πρόγραμμα με σκληρή δουλειά που έχει αποτέλεσμα", σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.