Follow us

Μαρινάκης: Δεν έχουμε ενημέρωση για ενδεχόμενη επίσκεψη Ερντογάν στη Θράκη

Ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε στα 7 βασικά σημεία της πολιτικής που θα αναπτυχθεί τους προσεχείς μήνες.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Μαρινάκης

"Δεν έχουμε ενημέρωση για ενδεχόμενη επίσκεψη του προέδρου της Τουρκίας στη Θράκη. Σε ό,τι αφορά στην κρίσιμη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον κ. Ερντογάν, προσδοκούμε να γίνει ακόμη ένα σημαντικό βήμα για να εμπεδωθεί ένα κλίμα διαλόγου. Είναι δεδομένη η μόνη διαφορά μας, ήτοι η οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας. Εμείς προσερχόμαστε χωρίς καμία διάθεση υποχώρησης από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, είναι δεδομένες οι μεταξύ μας διαφωνίες αλλά αυτές δεν πρέπει να παράγουν κρίσεις. Είμαστε πιστοί στις διεκδικήσεις μας, χωρίς να υποχωρούμε από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα" τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ερωτηθείς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, για το επερχόμενο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδος - Τουρκίας την ερχόμενη Πέμπτη στην Αθήνα.

Αναφορικά με τα χθεσινά επεισόδια στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, ο κ. Μαρινάκης σημείωσε ότι "η κυβέρνηση εφαρμόζει το νόμο. Η ΕΛ.ΑΣ έκανε τις προβλεπόμενες συλλήψεις και προσαγωγές, αυτό είναι το καθήκον της κυβέρνησης, εάν διαπιστωθεί κάποια παράλειψη από την πλευρά οργάνου της Πολιτείας τότε αυτό σαφώς και πρέπει να διερευνηθεί. Κατά τα άλλα, η κυβέρνηση έχει αναλάβει σειρά πρωτοβουλιών για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας, θα συνεχίσουμε σε αυτήν την κατεύθυνση χωρίς εκπτώσεις. Ωστόσο αυτό δεν είναι ένα πρόβλημα που λύνεται από τη μία ημέρα στην άλλη".

Σε ερώτηση για τη νέα αναβολή της δίκης Μπελέρη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέμεινε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει με όλες τις δυνάμεις της να υπερασπίζεται τα δικαιώματα του νόμιμα εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας και δεν θα σταματήσει έως ότου γίνουν σεβαστά τα πολιτικά του δικαιώματα και του επιτραπεί να ορκιστεί Δήμαρχος.

Σε ερώτηση για τα νέα τιμολόγια ρεύματος, ο κ. Μαρινάκης απήντησε ότι στόχευση της κυβέρνησης είναι να μειωθεί η τιμή του ρεύματος μέσω του ανταγωνισμού.

Σε ερώτηση για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά στην καταπολέμηση του λαθρεμπόριου των καυσίμων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πρόστιμα συνολικού ύψους 15,4 εκατομμυρίων ευρώ και γνωστοποίησε πως στο πλαίσιο του φορολογικού νομοσχεδίου η κυβέρνηση θεσπίζει αυστηρότερες κυρώσεις για τη νοθεία των καυσίμων, όπως και για την παρεμπόδιση των ελέγχων. Συγκεκριμένα η νέα νομοθεσία προβλέψει σφράγισμα της εγκατάστασης και απαγόρευση δραστηριοποίησης του νομικού προσώπου σε άλλη εγκατάσταση, ενώ καθιστά υποχρεωτικό το σύστημα εισροών - εκροών.

Τέλος, ο Παύλος Μαρινάκης απήντησε σε ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη στα social media λέγοντας χαρακτηριστικά: "ο κ. Κασσελάκης, μου θυμίζει τον προπονητή της εξέδρας, που έχει να πάει πολλά χρόνια στο γήπεδο, κάνει κριτική για όλα και δεν ξέρει τι να προτείνει".

Μαρινάκης: Ο άνεμος και ο ήλιος παράγουν πλέον πάνω από το μισό της ηλεκτρικής μας ενέργειας

Με αναφορά στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στην κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση που έχει ιδρύσει στον 'Αγιο Δημήτριο το κέντρο ειδικής εκπαίδευσης παιδιών και ενηλίκων με αναπηρία "Ορίζοντες", όπου απασχολούνται άτομα με νοητική αναπηρία ή αυτισμό, ξεκίνησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

"Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με γονείς παιδιών για τις εμπειρίες τους, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν και τους τρόπους βελτίωσης των υπηρεσιών και της αρωγής που προσφέρει η Πολιτεία", ανέφερε χαρακτηριστικά.

"Όπως τόνισε στην ομιλία του, η κυβέρνηση εφαρμόζει μια πολιτική που βλέπει τη συλλογική ανάπτυξη σε διαρκή σχέση με την κοινωνική συνοχή", επεσήμανε.

"Με τους πολίτες που έχουν κάποια αναπηρία να μπορούν να είναι ενεργοί, να μπορούν να είναι αυτόνομοι, να συμβάλουν στην ευημερία του τόπου με βάση τις δυνατότητές τους και τα ξεχωριστά τους ταλέντα. Έχουμε πολλά βήματα να κάνουμε για να άρουμε κάθε περιορισμό και να φθάσουμε την πλήρη ισότητα και την ουσιαστική συμπερίληψη των συμπολιτών μας με αναπηρίες", πρόσθεσε και αναφέρθηκε ειδικότερα σε προβλέψεις της Εθνικής Στρατηγικής για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία, που όπως είπε θα περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα πολιτικών και στοχευμένων δράσεων που απλώνονται σε πολλά πεδία. Απ' τους θεσμούς για την εργασία μέχρι την οικονομία αλλά και τη ζωή στην πόλη.

"Ήδη, η κυβέρνηση και κατά την προηγούμενη τετραετία έχει λάβει μια σειρά από πρωτοβουλίες σε αυτή την κατεύθυνση, καθώς αυξήθηκαν κατά 8% δέκα αναπηρικά επιδόµατα του Οργανισµού Προνοιακών Επιδοµάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) και τρία επιδόµατα του e-ΕΦΚΑ.

Δημιουργήθηκε και εφαρμόστηκε η Ψηφιακή Κάρτα Αναπηρίας, ενώ τέθηκαν σε πλήρη λειτουργία τα Ψηφιακά ΚΕΠΑ- και η ψηφιακή πλατφόρµα "Εθνική Πύλη Αναπηρίας" προκειμένου οι συμπολίτες μας που έχουν κάποια αναπηρία να μην χρειάζεται να ταλαιπωρούνται σε ουρές.

Θεσμοθετήθηκε το πρόγραμμα του "Προσωπικού Βοηθού", με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, από το οποίο στην πρώτη του φάση ωφελήθηκαν 1.000 άτοµα και το οποίο επεκτείνεται σε ακόμα 1.250 άτομα. Παράλληλα, ξεκίνησε ένα νέο πρόγραµµα απασχόλησης 3.000 ΑµεΑ, µε επιδότηση του µισθού και των εισφορών τους", ανέλυσε ο κ. Μαρινάκης.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην παρέμβαση του πρωθυπουργού στην ολομέλεια της 28ης Διάσκεψης του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή "όπου τόνισε τις δράσεις της χώρας μας με στόχο μια ταχύτερη μετάβαση σε μια οικονομία με μηδενικό ισοζύγιο εκπομπών. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη μείωση της χρήσης άνθρακα κατά περισσότερο από 80% και τη μείωση των εκπομπών ρύπων, κατά 43% από το 2005. Παράλληλα, επεσήμανε την στροφή της χώρας προς τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Η Ελλάδα καταγράφει μια από τις καλύτερες επιδόσεις ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες".

Συμπλήρωσε με βάση τα όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός ότι "πέρσι, η διείσδυση της αιολικής και της ηλιακής ενέργειας ήταν η έβδομη υψηλότερη στον κόσμο και η εγκατεστημένη ισχύς μας ήταν η πέμπτη υψηλότερη σε κατά κεφαλήν. Ο άνεμος και ο ήλιος παράγουν πλέον πάνω από το μισό της ηλεκτρικής μας ενέργειας.

Ο κ. Μαρινάκης πέρασε ακολούθως στο πεδίο της οικονομίας και είπε πως το Σάββατο "ο οίκος αξιολόγησης Fitch, αναβάθμισε για μια ακόμα φορά την πιστολιπτική ικανότητα της χώρας μας. Η αναβάθμιση αυτή έρχεται ως μια ακόμα ψήφος εμπιστοσύνης στη οικονομία μας. Έρχεται ως αποτέλεσμα της συστηματικής δουλειάς της κυβέρνησης και ενισχύει περαιτέρω την πίστη στη μεταρρυθμιστική μας πολιτική. Παρά τις εισαγόμενες κρίσεις με τις οποίες είμαστε αντιμέτωποι, η χώρα μας έχει τον τρίτο υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ρεκόρ άμεσων επενδύσεων.

Στόχος της κυβέρνησης είναι οι θετικές εξελίξεις για την οικονομία να έχουν όλο και περισσότερο θετική επίδραση στην καθημερινότητα των πολιτών".

Επόμενο θέμα με το οποίο ασχολήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ήταν η "Ημερίδα Διαλόγου για τον Αθλητισμό" στο πλαίσιο της οποίας ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης εξήγγειλε δέσμη μεταρρυθμιστικών δράσεων για τη "Νέα Εποχή στον Αθλητισμό".

Ο κ. Μαρινάκης ανέφερε συγκεκριμένα τα 7 βασικά σημεία της πολιτικής που θα αναπτυχθεί τους προσεχείς μήνες.

1. Κωδικοποίηση και Απλοποίηση της αθλητικής νομοθεσίας

2. Ψηφιακός Μετασχηματισμός "e-Kouros" με την οποία όλος ο αθλητικός κόσμος θα βρίσκεται πλέον στο κινητό κάθε πολίτη.

3. Αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων προκειμένου να γίνουν ασφαλέστερες και φιλικότερες προς το περιβάλλον. Παράλληλα ενισχύεται η διαφάνεια και η λογοδοσία για την δημοσιονομική διαχείριση στις αθλητικές εγκαταστάσεις.

4. Περαιτέρω ανάπτυξη του προγράμματος "'Αθληση για Όλους". Μάλιστα ο αν. Υπουργός αναφέρθηκε στη δημιουργία sportspass και την συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση.

5. Ενίσχυση του Σχολικού και Πανεπιστημιακού Αθλητισμού

6. Συνέχιση του αγώνα για την καταπολέμηση φαινομένων βίας με συγκεκριμένες δράσεις και

7. Ανάπτυξη του Αθλητισμού με κριτήρια

Και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ολοκλήρωσε την εισαγωγική τοποθέτησή του στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών με αναφορά στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού που πρόκειται αύριο Τρίτη να επισκεφτεί το ΕΠΑΛ/ΙΕΚ στο Πέραμα, όπου θα παρουσιαστεί από το Υπουργείο Παιδείας η Στρατηγική για την Επαγγελματική Εκπαίδευση.

"Την Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στην Ολομέλεια της Βουλής για το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών "Μέτρα για τον περιορισμό της Φοροδιαφυγής".

Την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου, ο πρωθυπουργός θα υποδεχτεί στο Μέγαρο Μαξίμου τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Θα έχει προηγηθεί συνάντηση του Τούρκου Προέδρου με την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο, θα γίνουν δηλώσεις προς τον Τύπο.

Στη συνέχεια θα συνεδριάσει στο Μέγαρο Μαξίμου η Ολομέλεια του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας υπό τους κκ. Μητσοτάκη και Ερντογάν με τους συμμετέχοντες υπουργούς, υπό τη μορφή του γεύματος εργασίας. Θα έχουν προηγηθεί διμερείς συναντήσεις των συμμετεχόντων υπουργών.

Την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στη Χάγη".

Διαβάστε Επίσης

Αναλυτικά, στην εισαγωγική τοποθέτησή του κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε:

"Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία, ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε χθες μία Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση που έχει ιδρύσει στον 'Αγιο Δημήτριο το Κέντρο Ειδικής Εκπαίδευσης Παιδιών και Ενηλίκων με Αναπηρία "Ορίζοντες", όπου απασχολούνται άτομα με νοητική αναπηρία ή αυτισμό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με γονείς παιδιών για τις εμπειρίες τους, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν και τους τρόπους βελτίωσης των υπηρεσιών και της αρωγής που προσφέρει η πολιτεία.

Πριν λίγη ώρα ο Πρωθυπουργός παραβρέθηκε στην ημερίδα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με αναπηρία.

Όπως τόνισε στην ομιλία του: η κυβέρνηση εφαρμόζει μια πολιτική που "βλέπει τη συλλογική ανάπτυξη σε διαρκή σχέση με την κοινωνική συνοχή. Με τους πολίτες που έχουν κάποια αναπηρία, να μπορούν να είναι ενεργοί, να μπορούν να είναι αυτόνομοι, να συμβάλλουν στην ευημερία του τόπου με βάση τις δυνατότητές τους και τα ξεχωριστά τους ταλέντα".

Έχουμε πολλά βήματα να κάνουμε για να άρουμε κάθε περιορισμό και να φτάσουμε την πλήρη ισότητα και την ουσιαστική συμπερίληψη των συμπολιτών μας με αναπηρίες.

Η Εθνική Στρατηγική για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρίες θα περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα πολιτικών και στοχευμένων δράσεων "που απλώνονται σε πολλά πεδία: από τους θεσμούς για την εργασία, μέχρι την οικονομία αλλά και τη ζωή στην πόλη".

Ήδη, η Κυβέρνηση και κατά την προηγούμενη τετραετία έχει λάβει μια σειρά από πρωτοβουλίες σε αυτή την κατεύθυνση, καθώς αυξήθηκαν κατά 8% δέκα αναπηρικά επιδόµατα του Οργανισµού Προνοιακών Επιδοµάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) και τρία επιδόµατα του e-ΕΦΚΑ.

Δημιουργήθηκε και εφαρμόστηκε η Ψηφιακή Κάρτα Αναπηρίας, ενώ τέθηκαν σε πλήρη λειτουργία τα Ψηφιακά ΚΕΠΑ- και η ψηφιακή πλατφόρµα "Εθνική Πύλη Αναπηρίας" προκειμένου οι συμπολίτες μας που έχουν κάποια αναπηρία να μην χρειάζεται να ταλαιπωρούνται σε ουρές.

Θεσμοθετήθηκε το πρόγραμμα του "Προσωπικού Βοηθού", με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, από το οποίο στην πρώτη του φάση ωφελήθηκαν 1.000 άτοµα και το οποίο επεκτείνεται σε ακόμα 1.250 άτομα. Παράλληλα, ξεκίνησε ένα νέο πρόγραµµα απασχόλησης 3.000 ΑµεΑ, µε επιδότηση του µισθού και των εισφορών τους.-----

Παρέμβαση πραγματοποίησε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ολομέλεια της 28ης Διάσκεψης του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή όπου τόνισε τις δράσεις της χώρας μας με στόχο μια ταχύτερη μετάβαση σε μια οικονομία με μηδενικό ισοζύγιο εκπομπών. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη μείωση της χρήσης άνθρακα κατά περισσότερο από 80% και τη μείωση των εκπομπών ρύπων, κατά 43% από το 2005. Παράλληλα, επεσήμανε την στροφή της χώρας προς τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Η Ελλάδα καταγράφει μια από τις καλύτερες επιδόσεις ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες.

"Πέρσι, η διείσδυση της αιολικής και της ηλιακής ενέργειας ήταν η έβδομη υψηλότερη στον κόσμο και η εγκατεστημένη ισχύς μας ήταν η πέμπτη υψηλότερη σε κατά κεφαλήν. Ο άνεμος και ο ήλιος παράγουν πλέον πάνω από το μισό της ηλεκτρικής μας ενέργειας", ανέφερε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

Τέλος, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσίασε το τρίτο νησί (μετά την Αστυπάλαια και τη Χάλκη) που εντάσσεται στο πρόγραμμα GR-eco Islands, τον Πόρο, σε συνεργασία με την κρατική επιχείρηση πράσινων πηγών ενέργειας Masdar των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Το Σάββατο ο οίκος αξιολόγησης Fitch, αναβάθμισε για μια ακόμα φορά την πιστολιπτική ικανότητα της χώρας μας. Η αναβάθμιση αυτή έρχεται ως μια ακόμα ψήφος εμπιστοσύνης στη οικονομία μας. Έρχεται ως αποτέλεσμα της συστηματικής δουλειάς της Κυβέρνησης και ενισχύει περαιτέρω την πίστη στη μεταρρυθμιστική μας πολιτική.

Παρά τις εισαγόμενες κρίσεις με τις οποίες είμαστε αντιμέτωποι, η χώρα μας έχει τον τρίτο υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ρεκόρ άμεσων επενδύσεων.

Στόχος της κυβέρνησης είναι οι θετικές εξελίξεις για την οικονομία να έχουν όλο και περισσότερο θετική επίδραση στην καθημερινότητα των πολιτών.

Πραγματοποιήθηκε με συμμετοχή των αθλητικών φορέων της χώρας η "Ημερίδα Διαλόγου για τον Αθλητισμό" όπου ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης εξήγγειλε δέσμη μεταρρυθμιστικών δράσεων για τη "Νέα Εποχή στον Αθλητισμό".

Ο αν. Υπουργός αναφέρθηκε στα 7 βασικά σημεία της πολιτικής που θα αναπτυχθεί τους προσεχείς μήνες. Συγκεκριμένα:

1. Κωδικοποίηση και Απλοποίηση της αθλητικής νομοθεσίας

2. Ψηφιακός Μετασχηματισμός "e-Kouros" με την οποία όλος ο αθλητικός κόσμος θα βρίσκεται πλέον στο κινητό κάθε πολίτη.

3. Αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων προκειμένου να γίνουν ασφαλέστερες και φιλικότερες προς το περιβάλλον. Παράλληλα ενισχύεται η διαφάνεια και η λογοδοσία για την δημοσιονομική διαχείριση στις αθλητικές εγκαταστάσεις.

4. Περαιτέρω ανάπτυξη του προγράμματος "'Αθληση για Όλους". Μάλιστα ο αν. Υπουργός αναφέρθηκε στη δημιουργία sportspass και την συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση.

5. Ενίσχυση του Σχολικού και Πανεπιστημιακού Αθλητισμού

6. Συνέχιση του αγώνα για την καταπολέμηση φαινομένων βίας με:

- Την Ενδυνάμωση και αυστηροποίηση του υφιστάμενου νομικού πλαισίου

- Την Ενίσχυση και Εξειδίκευση του πλαισίου λειτουργίας της ΔΕΑΒ

- Την Εφαρμογή προβλέψεων της σύμβασης Saint Denis για την καταπολέμηση της βίας - Δημιουργία Εθνικής Επιτροπής Συντονισμού

- Την Ανάπτυξη Ψηφιακού Μητρώου Λεσχών Φιλάθλων και εξασφάλιση ελέγχου της νομιμότητας των εκλογικών διαδικασιών, της σύνθεσης του ΔΣ της Λέσχης και του Μητρώου των μελών της

- Σύσταση και Λειτουργία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λεσχών Φιλάθλων

- Εμπέδωση της αθλητικής ακεραιότητας μέσω της Πλατφόρμας "ΕΠΑΘΛΑ" σε εφαρμογή της συνθήκης Macolin.

7. Ανάπτυξη του Αθλητισμού με κριτήρια

- Πλήρης καταγραφή αθλητικών εγκαταστάσεων στο νέο σύστημα "e-kouros" με την συνεργασία των Δήμων

- Χωροταξικός σχεδιασμός στην ανάπτυξη των Αθλητικών Εγκαταστάσεων

- Ισχυρά αθλητικά σωματεία προκειμένου να μην υπάρχει ούτε ένα αθλητικό σωματείο χωρίς αθλητική αναγνώριση

Αύριο, Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου ο Πρωθυπουργός θα επισκεφτεί το ΕΠΑΛ/ΙΕΚ στο Πέραμα, όπου θα παρουσιαστεί από το Υπουργείο Παιδείας η Στρατηγική για την Επαγγελματική Εκπαίδευση.

Την Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, ο Πρωθυπουργός θα μιλήσει στην Ολομέλεια της Βουλής για το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών "Μέτρα για τον περιορισμό της Φοροδιαφυγής".

Την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου, ο Πρωθυπουργός θα υποδεχτεί στο Μέγαρο Μαξίμου τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Θα έχει προηγηθεί συνάντηση του Τούρκου Προέδρου με την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Μετά τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο, θα γίνουν δηλώσεις προς τον Τύπο.

Στη συνέχεια θα συνεδριάσει στο Μέγαρο Μαξίμου η Ολομέλεια του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας υπό τους κκ. Μητσοτάκη και Ερντογάν με τους συμμετέχοντες υπουργούς, υπό τη μορφή του γεύματος εργασίας.

Θα έχουν προηγηθεί διμερείς συναντήσεις των συμμετεχόντων υπουργών.

Την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στη Χάγη, όπου το απόγευμα της Παρασκευής θα έχει συνάντηση με τον Ολλανδό ομόλογό του Μαρκ Ρούτε. Θα ακολουθήσουν Δηλώσεις και δείπνο εργασίας των δύο ηγετών".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Η Κατερίνα Διδασκάλου και "Η πόρνη από πάνω": 14 χρόνια το ίδιο ρίγος

"Η πόρνη από πάνω" μετρά δεκατέσσερα χρόνια αλήθειας και συγκίνησης, μέσα στην άνθηση του ελληνικού θεάτρου. Ένα έργο-ορόσημο που εξακολουθεί να συγκλονίζει, με μια πρωταγωνίστρια που δίνει κάθε φορά την ψυχή της. Αν δεν έχετε δει ακόμη την Κατερίνα Διδασκάλου σε αυτόν τον ρόλο, μην τη χάσετε στον Νέο Ακάδημο.

ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΑ ΒΟΡΙΖΙΑ 05 Νοε 2025 | 19:33

Μέτρα για την οπλοκατοχή θα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Τι προανήγγειλε ο Παύλος Μαρινάκης

Σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις από το πρωθυπουργό για την οπλοκατοχή, για τον τρόπο που δίνονται οι άδειες αλλά και για τους ελέγχους

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 04 Νοε 2025 | 14:41

Μαρινάκης για παραίτηση Σκλήκα απο ΕΛΤΑ: Δεν κλείνεις 204 καταστήματα χωρίς διάλογο- Η μεταρρύθμιση θα ολοκληρωθεί

"Η κυβέρνηση δεσμεύεται ότι κανείς πολίτης δεν θα μείνει χωρίς εξυπηρέτηση και ότι δεν θα χαθεί καμία θέση εργασίας", είπε ο Παύλος Μαρινάκης

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 03 Νοε 2025 | 15:17

Π. Μαρινάκης: Επικοινωνιακά ήταν άστοχος ο τρόπος που η διοίκηση των ΕΛΤΑ χειρίστηκε το θέμα

"Δημιουργήθηκε μια ανησυχία σε τοπικές κοινωνίες και σε κάποιους βουλευτές", σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 30 Οκτ 2025 | 15:13

Μαρινάκης για επεισόδιο με Κωνσταντοπούλου στη Βουλή: Είναι ντροπή για τη λειτουργία του κοινοβουλευτισμού

Ο Παύλος Μαρινάκης τόνισε πως η όλη στάσης της Ζωής Κωνσταντοπούλου είναι η επιτομή της υποκρισίας.

ΠΑΣΟΚ 29 Οκτ 2025 | 10:46

Τσουκαλάς για Μαρινάκη: Υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών και ψεύδεται ανερυθρίαστα σε απευθείας μετάδοση

"Ως δικηγόρος αγνοεί ότι ο Ποινικός Κώδικας στο άρθρο 191Α προβλέπει ποινές φυλάκισης για όποιον ρυπαίνει, φθείρει ή προσβάλλει τόπους ιδιαίτερης εθνικής σημασίας", αναφέρει ο κ. Τσουκαλάς.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 29 Οκτ 2025 | 10:39

Μαρινάκης: Παραμύθια της Χαλιμάς ότι φεύγει ο Μητσοτάκης και έρχεται ο Δένδιας - Όχι τσιγαράκι και κιθάρα στον Άγνωστο Στρατιώτη

"Ο κ. Δένδιας είναι στην πρώτη γραμμή πολύ σημαντικών επιτυχιών", σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΚΟΝΤΡΑ 24 Οκτ 2025 | 12:51

Αλαλούμ με τον καθαρισμό του Αγνωστου Στρατιώτη - Στη δικαιοσύνη προσφεύγει ο Δούκας - "Θα κάνουμε ό,τι απαιτείται", λέει το ΥΕΘΑ

Προσφυγή στα αρμόδια δικαστήρια για τον Αγνωστο Στρατιώτη προανήγγειλε ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 24 Οκτ 2025 | 09:55

Μαρινάκης: "Δεν υπάρχει θέμα Δένδια - Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να διακινδυνεύσει τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου"

Κατηγορηματικός ότι "δεν υπάρχει θέμα με τον Νίκο Δένδια" ήταν σε συνέντευξή του σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

ΚΥΚΛΟΣ ΙΔΕΩΝ 24 Οκτ 2025 | 09:40

Ο Βενιζέλος επιμένει για τη "μη διακυβερνήσιμη χώρα" και απαντάει στις αιχμές της κυβέρνησης: "Όντως, θα λέω ό,τι θέλω"

"Ζούμε σε μια περίοδο δημοκρατικής κόπωσης", τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Η απάντησή του στον Παύλο Μαρινάκη.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 23 Οκτ 2025 | 13:51

Μαρινάκης: Δεν υπάρχει θέμα ανασχηματισμού - Εκτός πραγματικότητας οι κατηγορίες περί μη διακυβερνησιμότητας

Ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας είναι η πιο αρραγής, σημειώνοντας ότι είναι μια κυβέρνηση δεύτερης τετραετίας.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 22 Οκτ 2025 | 13:05

Μαρινάκης: "Κανένα πολιτικό ζήτημα μεταξύ Μητσοτάκη και Δένδια - Αρέσει σε κύκλους αυτή η παραφιλολογία"

"Θα μετρηθούν όλα τα κόμματα αν θα πάνε με το υγιές κομμάτι της κοινωνίας ή με αυτούς που δεν σέβονται", είπε ο κ. Μαρινάκης σχετικά με την τροπολογία για τον Άγνωστο Στρατιώτη.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 21 Οκτ 2025 | 13:18

Μαρινάκης για Αγνωστο Στρατιώτη: Επειδή κάποιοι δεν σέβονται το μνημείο, η κυβέρνηση οφείλει να το προστατεύσει θεσμικά

Ο κ. Μαρινάκης απέρριψε τις κατηγορίες ότι η κυβέρνηση "άνοιξε αχρείαστο μέτωπο" εν μέσω της κοινωνικής έντασης για τα Τέμπη.

ΤΕΜΠΗ 21 Οκτ 2025 | 11:53

Κόντρα Μαρινάκη - Δούκα για τον Άγνωστο Στρατιώτη: "Δεν συμπεριφέρεται σαν δήμαρχος" - "Ο αγώνας συνεχίζεται"

Ο Χάρης Δούκας απάντησε με μία φωτογραφία του δίπλα σε συγγενείς θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, τονίζοντας πως θα είναι στο πλευρό τους "μέχρι τέλους".

ΚΟΝΤΡΑ 21 Οκτ 2025 | 11:41

Ο αιχμηρός διάλογος της Βούλγαρη με τον Μαρινάκη: "Τα παιδιά στα Τέμπη δολοφονήθηκαν" - "Αρα και στο Μάτι δολοφονήθηκαν"

Η Ανθή Βούλγαρη είπε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο πως "τα παιδιά αυτά δολοφονήθηκαν από την κρατική αναλγησεία", με τον κ. Μαρινάκη να αντιδρά.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 20 Οκτ 2025 | 16:28

Μαρινάκης για Άγνωστο Στρατιώτη: Δεν θα σβηστούν τα ονόματα των νεκρών στα Τέμπη - Εντός της ημέρας στη Βουλή η τροπολογία

"Από τη στιγμή που θα ψηφιστεί, το κράτος οφείλει να τηρήσει τους νόμους. Αλίμονο εάν ψηφίζαμε κάτι που δεν θα το εφαρμόσουμε" είπε ο Παύλος Μαρινάκης για την τροπολογία για το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 20 Οκτ 2025 | 13:31

Μαρινάκης για διάσκεψη κρατών Ανατολικής Μεσογείου: Δεν τίθεται κανένα θέμα οποιασδήποτε συνεκμετάλλευσης

O Παύλος Μαρινάκης τόνισε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα διερευνηθεί η δυνατότητα πραγματοποίησης ενός τέτοιου εγχειρήματος.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 18 Οκτ 2025 | 15:09

Μαρινάκης για αποχώρηση Κωνσταντοπούλου από ΣΚΑΪ: Αντιδημοκρατικό σόου σε ζωντανή μετάδοση - Προσβολή στη δημοσιογράφο

" Η κα Κωνσταντοπούλου αρχικά επιτίθεται στους δικαστές, προσπαθώντας να τους υποκαταστήσει. Στη συνέχεια, όταν δεν της αρέσουν οι ερωτήσεις που δέχεται, αποχωρεί από μια συνέντευξη"

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ 18 Οκτ 2025 | 12:30

Παύλος Μαρινάκης: Η τροπολογία για τον Άγνωστο Στρατιώτη δεν έχει σχέση με τον αγώνα του Πάνου Ρούτσι

Ο Παύλος Μαρινάκης κατηγόρησε τα κόμματα της αντιπολίτευσης πως θέλησαν να καθυστερήσουν τη δίκη για τα Τέμπη.

ΕΠΙΘΕΣΗ 17 Οκτ 2025 | 20:44

Μαρινάκης: "Κροκοδείλια τα δάκρυα του ΠΑΣΟΚ για τη Δικαιοσύνη και το Κράτος Δικαίου"

Τα "δάκρυα" του ΠΑΣΟΚ για τη Δικαιοσύνη και το Κράτος Δικαίου μόνο ως "κροκοδείλια" μπορούν να αντιμετωπιστούν, τονίζει ο Π. Μαρινάκης

ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ "ΙΘΑΚΗ" 17 Οκτ 2025 | 09:55

Μαρινάκης για βιβλίο Τσίπρα: Μόνο κοινό της πραγματικής Ιθάκης με τη δική του είναι η Πηνελόπη, δηλαδή η εξουσία

Ο κ. Μαρινάκης σχολίασε το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, που όπως ανακοινώθηκε θα φέρει τον τίτλο "Ιθάκη".

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ 16 Οκτ 2025 | 18:17

Μαρινάκης για Άγνωστο Στρατιώτη: Καμία νέα αναγραφή ονομάτων, κανένα σπρέι, κανένα πανό μετά την ψήφιση της τροπολογίας

Δεν θα επιτρέπεται κανείς να αλλοιώνει αυτό το ιερό σημείο, σημείωσε ο Παύλος Μαρινάκης για το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ 15 Οκτ 2025 | 18:03

Σκληρή κόντρα Μαρινάκη - Τσουκαλά για το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη: "Eυτελή παιχνίδια" - "Eπαιξαν τα ρέστα τους"

Έντονη αντιπαράθεση για το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, μεταξύ Μαρινάκη και Τσουκαλά οι οποίοι αντήλλαξαν κατηγορίες

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 15 Οκτ 2025 | 12:48

Π. Μαρινάκης: Καμιά εκδήλωση διαμαρτυρίας πλέον στον Άγνωστο Στρατιώτη - Δεν θα σβήσουμε τα ονόματα

Ο Παύλος Μαρινάκης κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι "δημιουργεί πόλωση και οξύνει τα πνεύματα με το θέμα του Αγνώστου Στρατιώτη".

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 13 Οκτ 2025 | 16:44

Μαρινάκης για μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη: Η επιβολή της τάξης είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

"Το νόημα του μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη δεν ανήκει σε κανέναν μεμονωμένα, δεν πρέπει να υπάρχει εκεί για καμία διαδήλωση", είπε ο Π. Μαρινάκης.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 11 Οκτ 2025 | 09:35

Μαρινάκης για συνέντευξη Τσίπρα: Ο δημιουργός της πολιτικής τερατογένεσης έρχεται να σώσει την Ελλάδα

"Ο κόσμος δεν έχει ανάγκη από συζητήσεις με όρους προσωπολατρίας με επίκεντρο τον πρώην πρωθυπουργό, κ. Τσίπρα", τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ 10 Οκτ 2025 | 16:16

Η ΝΔ καταγγέλλει "διαστρέβλωση δηλώσεων" του Π Μαρινάκη -"Καλά ξεμπερδέματα" απαντά το ΠΑΣΟΚ

Κυβερνητικές πηγές σημειώνουν πως ο κ. Τσουκαλάς εν γνώσει του διαστρέβλωσε τη δήλωση του κ. Μαρινάκη.

ΕΦΟΣΟΝ ΒΡΕΘΕΙ Η ΦΟΡΜΟΥΛΑ 09 Οκτ 2025 | 19:58

Μαρινάκης: Γιατί να πληρώσουν οι Έλληνες φορολογούμενοι τον ακτιβισμό κάποιων; Δεν αποκλείονται χρεώσεις στο μέλλον

Στον θόρυβο που προκάλεσε το γεγονός ότι το Κράτος ανέλαβε το κόστος της επιστροφής των επιβαινόντων στο Global Sumud Flotilla αναφέρθηκε ο Παύλος Μαρινάκης

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 09 Οκτ 2025 | 16:06

Μαρινάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η κατάθεση Βάρρα δεν περιγράφει καμία ποινική ευθύνη του πρώην υπουργού Μάκη Βορίδη

Καμία ποινική ευθύνη του Μάκη Βορίδη δεν περιγράφεται στην κατάθεση του Βάρρα, σημειώνει ο Παύλος Μαρινάκης.

"ΔΕΝ ΧΩΝΕΥΕΙ ΤΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ" 08 Νοε 2025 | 21:01

Επίθεση Σαμαρά στον Μητσοτάκη: Με διέγραψε άρον άρον - Για τον "Φραπέ", τον "Χασάπη", πήρε εβδομάδες για να αποφασίσουν

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εξαπέλυσε ιδιαίτερα σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ 08 Νοε 2025 | 19:52

Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ στην Ύδρα με την πολυτελή θαλαμηγό "Περσεφόνη" [βίντεο]

Η πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, είχε εκφράσει εδώ και καιρό την επιθυμία να ανακαλύψει τα ελληνικά νησιά

ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ 08 Νοε 2025 | 18:24

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στον τελικό του Νόβακ Τζόκοβιτς στο Hellenic Championship ATP 250

Η Αθήνα φιλοξενεί στο Telecom Center το πρώτο τουρνουά της ATP στην Ελλάδα μετά από 30 χρόνια

"Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙΤΑΙ" 08 Νοε 2025 | 16:20

ΝΔ: Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στα γραφεία της ιστοσελίδας ellada24.gr που ανήκει στην "Ομάδα Αλήθειας"

"Αναμένουμε από όλα τα κόμματα την αυτονόητη και επιβεβλημένη καταδίκη της", σχολιάζει η ΝΔ.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ 08 Νοε 2025 | 14:35

Ράιτ: "Οι ΗΠΑ επικροτούν Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Μολδαβία και Ουκρανία για τον κάθετο διάδρομο φυσκού αερίου"

"Θα προμηθεύσουμε προσιτό, αξιόπιστο και ασφαλές αμερικανικό LNG στους συμμάχους μας" δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ, Κρις Ράιτ

42ΟΣ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ 08 Νοε 2025 | 14:08

Κ. Μητσοτάκης με μαραθωνοδρόμους:"Το βασικότερο μήνυμα είναι η διά βίου άθληση και η απόφαση να σηκωθείς από τον καναπέ"

"Κάθε φορά που σκέφτομαι πόσο δύσκολο είναι να τρέχεις σπρώχνοντας και ένα αμαξίδιο, πραγματικά υποκλίνομαι"

ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 08 Νοε 2025 | 11:24

Γεωργιάδης: "Η Κωνσταντοπούλου πίσω από την επίθεση στην Καρυστιανού - Ανησυχεί για πιθανό κόμμα" [βίντεο]

"Η κ. Κωνσταντοπούλου έβγαλε μπροστά τον κ. Ρούτσι γιατί ήθελε να θαμπώσει την κ. Καρυστιανού - Δεν έχω μεγάλη αγωνία να διαβάσω το προεκλογικό φυλλάδιο του κ. Τσίπρα" είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 08 Νοε 2025 | 10:46

Μητσοτάκης για γιορτή Πολεμικής Αεροπορίας: "Σήμερα τα ελληνικά φτερά είναι ισχυρότερα από ποτέ"

"Καθημερινή ασπίδα προστασίας της πατρίδας μας. Εγγύηση για την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή" αναφέρει ο πρωθυπουργός

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 08 Νοε 2025 | 10:13

"Ρωμαίος στρατηγός" ο Άδωνις Γεωργιάδης: Η τούρτα γενεθλίων από την Ευγενία Μανωλίδου - "Ήλθα, είδα, εμβολίασα"

"Την ωραιότερη τούρτα για τα γενέθλιά μου, μου την έφτιαξε το κοριτσάκι μου"", έγραψε στο facebook ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, στο Facebook

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 08 Νοε 2025 | 09:33

Πηγές ΝΔ για ΟΠΕΚΕΠΕ: "Κανένα γαλάζιο σκάνδαλο - Το ΠΑΣΟΚ συντήρησε τις συνθήκες αδιαφάνειας"

"Η συνεργασία της εταιρείας Neuropublic με τον ΟΠΕΚΕΠΕ δεν ξεκίνησε επί Νέας Δημοκρατίας, αλλά επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - και μάλιστα με πολιτική υπογραφή" αναφέρουν πηγές της ΝΔ

ΑΛΛΑΓΗ ΑΤΖΕΝΤΑΣ 08 Νοε 2025 | 08:11

"Ρεβάνς" Μητσοτάκη το... αμερικανικό διήμερο στο Ζάππειο - Οι σημαντικές συμφωνίες και η απάντηση στους "ψευτοπατριώτες"

Οι συμφωνίες που υπογράφηκαν για τη μεταφορά αμερικανικού LNG πιστοποιούν τον κρίσιμο γεωπολιτικό ρόλο της χώρας μας, σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου

ΤΙ ΑΦΟΡΑ 07 Νοε 2025 | 19:43

Κοινή διακήρυξη Οικονομικής Ασφάλειας υπέγραψαν Ελλάδα και ΗΠΑ υπό το βλέμμα της Γκίλφοϊλ

Η συμφωνία αποτυπώνει μια νέα γεωπολιτική πραγματικότητα, όπως τονίζει η αμερικανική πλευρά

ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ 07 Νοε 2025 | 18:57
ΠΟΙΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ 07 Νοε 2025 | 18:51

Βουλή: Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το φορολογικό νομοσχέδιο - Τι περιλαμβάνει

Επί της Αρχής το νομοσχέδιο ψηφίσθηκε από 160 βουλευτές, έναντι 84 που το καταψήφισαν, ενώ 49 τοποθετήθηκαν με το "Παρών"

ΕΙΧΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 07 Νοε 2025 | 18:47

Παραιτήθηκε ο Ευάγγελος Τουρνάς από υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας - Δεν θα υπάρξει αντικαταστάτης του

Με την ολοκλήρωση της αντιπυρικής περιόδου, ο Ευάγγελος Τουρνάς υπέβαλε την παραίτησή του η οποία έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό

ΜΕ ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗ 07 Νοε 2025 | 18:23

Ανάρτηση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ για τις ενεργειακές συμφωνίες Ελλάδας - ΗΠΑ: "Μόλις ξεκινάμε!"

Η Γκίλφοϊλ ανήρτησε και σχετική φωτογραφία, όπου παρίσταται μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας μας, Γιώργο Γεραπετρίτη

ΠΗΓΕ ΟΑΚΑ 07 Νοε 2025 | 18:23

Στο ATP 250 της Αθήνας ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Για τον αγώνα του Τζόκοβιτς [εικόνες]

Ο πρωθυπουργός είδε από κοντά τον ημιτελικό του Νόβακ Τζόκοβιτς με τον Γερμανό Γιάνικ Χάνφμαν, για το ATP 250 της Αθήνας

ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ 07 Νοε 2025 | 16:38

Επίθεση της αντιπολίτευσης στον Χρυσοχοΐδη για τις "μπαλωθιές": Τώρα έμαθε το υπουργείο ότι υπάρχουν νταήδες;

"Τώρα έμαθε το υπουργείο ότι υπάρχουν νταήδες; Έπρεπε να συμβεί το μακελειό στα Βορίζια για να αντιληφθεί την ανάγκη παρουσίας ισχυρής αστυνομικής δύναμης;", αναφέρει το ΠΑΣΟΚ

ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ 07 Νοε 2025 | 15:42

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ στο Μέγαρο Μαξίμου

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Μάικλ Ρήγας, έγινε επισκόπηση των εξαιρετικών ελληνοαμερικανικών σχέσεων

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ 07 Νοε 2025 | 15:03

ΟΠΕΚΕΠΕ: Η ΝΔ φέρνει "Χασάπη", "Φραπέ" και Σεμερτζίδου στην Εξεταστική - Ποιους καλεί το ΠΑΣΟΚ

Η λίστα της ΝΔ περιλαμβάνει επίσης τους Άκη Σκέρτσο, Σταύρο Παπασταύρου, Γιώργο Μυλωνάκη, Γιάννη Μπρατάκο και Χρήστο Μπουκώρο.

ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ 07 Νοε 2025 | 14:50

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Με τον γιο της για δείπνο στο Μουσείο της Ακρόπολης - "Υπέροχο το ελληνικό φαγητό"

Η νέα πρέσβειρα των ΗΠΑ Κίμπερλι Γκίλφοϊλ για δείπνο στο Μουσείο της Ακρόπολης

"ΠΟΙΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ"; 07 Νοε 2025 | 14:47

ΣΥΡΙΖΑ στην Εξεταστική: Ο γνωστός σε όλους "Μάκης" έκανε κουμάντο στον ΟΠΕΚΕΠΕ

Ο κ. Βορίδης παραδέχθηκε τις αποκλειστικές ευθύνες της ΝΔ για τη μη ολοκλήρωση των Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης, σημειώνουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 07 Νοε 2025 | 14:24

Πηγές ΝΔ: "Επί ημερών Μιλένας Αποστολάκη στο Υπουργείο μπήκε η Neuropublic στον ΟΠΕΚΕΠΕ"

Πηγές ΝΔ υποστηρίζουν ότι η εταιρεία Neuropublic συνεργάζεται με τον ΟΠΕΚΕΠΕ από το 2010 και μάλιστα η πρώτη σύμβαση υπεγράφη επί Μιλένας Αποστολάκη ως υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

ΣΤΟ ΣΟΥΦΛΙ 07 Νοε 2025 | 14:17
ΟΛΟΣ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ 07 Νοε 2025 | 13:47

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Γεωργίας στο Μαξίμου για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Στη συνάντηση συζητήθηκαν ζητήματα του χαρτοφυλακίου του κ. Hansen με έμφαση στην αναμόρφωση του συστήματος αγροτικών ενισχύσεων και τη μεταφορά του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ.

ΝΤΜΙΤΡΙ ΠΕΣΚΟΦ 07 Νοε 2025 | 13:35

Ρωσία: Το Κρεμλίνο διαψεύδει τις φήμες ότι υπάρχει ρήγμα μεταξύ Πούτιν και Λαβρόφ

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε ότι αυτοί οι υπαινιγμοί "δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα" και ότι ο Λαβρόφ συνεχίζει να ασκεί τα καθήκοντά του ως υπουργού Εξωτερικών.

ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ 07 Νοε 2025 | 13:09

Βελόπουλος και Νατσιός κατά του προσωπικού αριθμού: "Είμαστε αρνητές του παραλογισμού και του αυταρχισμού"

Από τις 5 Νοεμβρίου θα αποκτούμε αυτόματα – 5 εκατ. πολίτες τον έχουν ήδη εκδώσει προσωπικό αριθμό.

ΤΙ ΚΑΤΕΘΕΣΕ 07 Νοε 2025 | 12:46

Βορίδης στην Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αιχμές για Βάρρα - "Mε στοχοποιεί η αντιπολίτευση"

Ο Μάκης Βορίδης εξήγησε τους λόγους για τους οποίους ζήτησε την παραίτηση του τότε επικεφαλής του Οργανισμού, Γρηγόρη Βάρρα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 07 Νοε 2025 | 12:22

Φάμελλος για ενεργειακά: Τυφλή στήριξη των συμφερόντων Τραμπ - Κυβέρνηση του καρτέλ των ορυκτών καυσίμων

"Χωρίς στρατηγική ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής και με λάθος ενεργειακή στρατηγική, τα συμφέροντα της χώρας δεν εξυπηρετούνται", λέει ο κ. Φάμελλος.

ΓΙΑ "ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ" 07 Νοε 2025 | 12:06

Καραχάλιος: Ο Νίκος Νικολόπουλος με έφερε σε επαφή με την Καρυστιανού - Της είπα πως θα βοηθήσω χωρίς αμοιβή

Για τις δηλώσεις που έκανε χθες η Μαρία Καρυστιανού, η οποία ανέφερε πως δεν τον γνώριζε όταν ξεκίνησε να έχει επαφές μαζί του, τοποθετήθηκε ο Νίκος Καραχάλιος.

"ΙΘΑΚΗ" 07 Νοε 2025 | 11:34

Αλέξης Τσίπρας: Στις 3 Δεκεμβρίου στο Θέατρο Παλλάς η παρουσίαση του βιβλίου του

Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα θα βρίσκεται στις προθήκες των βιβλιοπωλείων τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου.

ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ 07 Νοε 2025 | 11:07

Χρυσοχοΐδης από Κρήτη: Κακούργημα η παράνομη οπλοκατοχή, τέλος οι μπαλωθιές - Τα νέα μέτρα για τα όπλα

Ο κ. Χρυσοχοΐδης παρουσίασε τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του φαινομένου της παράνομης οπλοκατοχής, μετά τα γεγονότα στην Κρήτη.

07 Νοε 2025 | 11:03

Το νέο τετ α τετ Μητσοτάκη - Γκίλφοϊλ στη διάσκεψη για την ενέργεια στο Ζάππειο [εικόνες - βίντεο]

Ο πρωθυπουργός, πριν ανέβει στο βήμα για την ομιλία του, είχε έναν σύντομο διάλογο με τη νέα πρέσβη των ΗΠΑ, Κίμπερλι Γκίλφοϊλ.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 07 Νοε 2025 | 09:48

Αιχμές ΠΑΣΟΚ για τα ΜΜΕ και το "θάψιμο" της πρωτοβουλία Ανδρουλάκη για τα Βορίζια - Βίντεο της Στεφανίας Μουρελάτου

Την πρωτοβουλία του Νίκου Ανδρουλάκη σχετικά με τη βεντέτα στα Βορίζια σχολίασε η διευθύντρια επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, Στεφανία Μουρελάτου.

ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ 07 Νοε 2025 | 09:16

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα πάροχος ενεργειακής ασφάλειας - Να μην εισάγουμε ρωσικό φυσικό αέριο στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα μετατρέπεται σε βασικό ενεργειακό κόμβο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑ 07 Νοε 2025 | 08:45

Ο Τσίπρας στην ηχογράφηση της "Ιθάκης" με τον Χειλάκη - "Δεν ακούγεται σαν να είμαι εγώ, εσύ;" [βίντεο]

Ο ηθοποιός Αιμίλιος Χειλάκης είναι ο αφηγητής της "Ιθάκης", του αυτοβιογραφικού βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα.

ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ 07 Νοε 2025 | 07:32

Η Exxon Mobil και στο Ιόνιο: Τι σημαίνει οικονομικά και γεωπολιτικά για την Ελλάδα

Κυβερνητικά στελέχη υποστηρίζουν ότι με αυτήν την κίνηση ενισχύεται ο γεωπολιτικός ρόλος της Ελλάδας στην Ευρώπη, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.

ΔΙΠΛΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 07 Νοε 2025 | 00:41

Τα "διαπιστευτήρια" της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ ως πρέσβης στην Ελλάδα - "Περιμένετε και θα δείτε τι ακολουθεί" [εικόνες]

"Να επιτύχουμε ιστορικές ενεργειακές νίκες που φέρνουν μεγαλύτερη ασφάλεια και ευημερία στις ΗΠΑ, την Ελλάδα και τους εταίρους μας σε όλη την Ευρώπη", το μήνυμα της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ

ΣΤΟ OPEN 06 Νοε 2025 | 20:56

Γιάνης Βαρουφάκης: Η χιουμοριστική απάντηση για το βιβλίο του Τσίπρα - "Στο δικό μου δεν κάνατε τέτοια διαφήμιση"

"Ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει. Και με γεια του, με χαρά του" σχολίασε ο Γιάνης Βαρουφάκης - Τι απάντησε όταν ο δημοσιογράφος τού είπε "Δεν είστε Τσίπρας"

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 06 Νοε 2025 | 20:25

Μαρινάκης για Πελετίδη: "Ρε παιδιά, είμαστε με τα καλά μας;" - "Εμείς δεν θέλουμε καμία χορηγία" απαντά ο δήμαρχος Πάτρας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στην κίνηση του δημάρχου της Πάτρας να ξηλώσει τις πινακίδες των τραπεζών-χορηγών από σχολεία που ανακαινίστηκαν

ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΟΙ ΤΟΝΟΙ 06 Νοε 2025 | 19:02

Κόντρα Πιερρακάκη - Φάμελλου για το πώς φορολόγησαν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ - "Η υποκρισία και ο... Μίκι Μάους"

"Ο ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε 77 καταστήματα ΕΛΤΑ", τόνισε ο Κυριάκος Πιερρακάκης - "Το Μαξίμου γνώριζε από τον Οκτώβριο", απάντησε ο Σωκράτης Φάμελλος

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 06 Νοε 2025 | 19:02

Ο Τσίπρας διαβάζει... Τσίπρα: "Ώρα να ακουστεί και η δική μου φωνή" - Ποιος γνωστός ηθοποιός δίνει τη φωνή του στο βιβλίο [βίντεο]

Ο πρώην πρωθυπουργός κάθεται μπροστά στο μικρόφωνο, διαβάζοντας την εισαγωγή του βιβλίου του, "Ιθάκη"

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 06 Νοε 2025 | 18:11
ΤΙ ΕΓΙΝΕ 06 Νοε 2025 | 17:17

"Σφάχτηκαν" Γιαννούλης και Παππάς: "Σαλτιμπάγκος και ορτινάντσα του Κασσελάκη" - "Παρακαλάς στα 4 τον Τσίπρα"

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης, και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Πέτρος Παππάς, ξέφυγαν στον αέρα του Mega News, όταν ο δεύτερος έκανε κριτική στο Ινστιτούτο Τσίπρα

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ 06 Νοε 2025 | 17:02

Επιμένει ο Καραχάλιος για την Καρυστιανού: Δύο φορές έκανε πίσω για τη δημιουργία κόμματος

"Δεν είναι και κακό" είπε για το ενδεχόμενο δημιουργίας κόμματος Καρυστιανού ο επικοινωνιολόγος Νίκος Καραχάλιος

ΓΚΑΛΟΠ 06 Νοε 2025 | 16:25

Σε μόνιμη "νευρική κρίση" η ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας- Το ξέσπασμα Χατζηδάκη και οι 11 αντάρτες

Το φιάσκο με τα ΕΛΤΑ προκάλεσε την εξέγερση των βουλευτών της επαρχίας

ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 06 Νοε 2025 | 16:22

Βάσια Αναστασίου για τη... μακάβρια δήλωση: Το χιούμορ μου είναι βρετανικό και πολλές φορές παρεξηγείται

Το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Βάσια Αναστασίου, απέδωσε τη δήλωση ότι απέχει έναν θάνατο από τη Βουλή στο... dark χιούμορ της, διότι έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στη Μεγάλη Βρετανία

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΤΑ 06 Νοε 2025 | 15:52

Μαρινάκης: Ο Νοέμβριος, μήνας πληρωμών για τους αγρότες – Μειώσεις φόρων για όλους - Ανακοινώσεις για την οπλοκατοχή

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για μειώσεις φόρων για οικογένειες, νέους συντελεστές για νέους, στήριξη αγροτών και ενεργοποίηση ελέγχων για τις επιδοτήσεις

ΤΙ ΚΑΤΕΘΕΣΕ 06 Νοε 2025 | 15:39

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: "Δεν προχώρησε ποτέ ο πειθαρχικός έλεγχος που ζήτησα" κατέθεσε ο Γεωργαντάς

Για τις λεγόμενες "κυκλικές μισθώσεις", εκτάσεων, που κάθε επόμενη χρονιά τις δήλωναν άλλοι, ο κ. Γεωργαντάς υπογράμμισε: "Πόσο τραγικό, απαράδεκτο και υποτιμητικό ήταν αυτό"

«ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ» 06 Νοε 2025 | 14:46

Μητσοτάκης για τη συμμετοχή της ExxonMobil στο Ιόνιο: Νέο κεφάλαιο στην ενεργειακή ιστορία της Ελλάδας

Αναφερόμενος στη συμμετοχή της ExxonMobil στην παραχώρηση του Block 2 στο Ιόνιο Πέλαγος, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για "ιστορική στιγμή".

ΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ 06 Νοε 2025 | 13:48

Κωμωδία και εξευτελισμός στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: "Ποιος είναι ο Μάκης κ. μάρτυρα; Ελα ντε, ποιος είναι;"

Οι διάλογοι των βουλευτών με τους μάρτυρες για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, πιστοποιούν ότι δεν θα βγει κανένα συμπέρασμα και η υπόθεση θα "κουκουλωθεί".

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 06 Νοε 2025 | 13:44

Γεωργιάδης υπέρ της οπλοκατοχής: "Μου αρέσει το αμερικανικό μοντέλο - Οι άνθρωποι να είναι αξιόμαχοι" [βίντεο]

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι αυτό αποτελεί προσωπική του γνώμη και όχι θέση της κυβέρνησης.

"ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ" 06 Νοε 2025 | 11:35

Βουλή: Ονομαστική ψηφοφορία ζητά η ΝΔ για το φορολογικό νομοσχέδιο

Ο κ. Κόνσολας είπε χαρακτηριστικά ότι "η ΝΔ θα καταθέσει αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας".

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ 06 Νοε 2025 | 10:57

Γεωργιάδης κατά Καρυστιανού: "Δεν μου αρέσει η υποκρισία - Αν θέλει να πολιτευτεί, ας το κάνει"

Επίθεση κατά της Μαρίας Καρυστιανού εξαπέλυσε ο κ. Γεωργιάδης, σχολιάζοντας όσα είπε ο Νίκος Καραχάλιος για τις συναντήσεις τους με σκοπό τη δημιουργία κόμματος

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 06 Νοε 2025 | 09:51

Συνέντευξη Σαμαρά εφ' όλης της ύλης στον ΑΝΤ1 - Μιλάει πρώτη φορά για την απώλεια της κόρης του

Την Κυριακή 9 Νοεμβρίου, στις 15:00, ο Αντώνης Σαμαράς καταθέτει την πολιτική του σκέψη επί όλων των θεμάτων της επικαιρότητας, σε μια συνέντευξη που θα συζητηθεί.

ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ 06 Νοε 2025 | 09:38

Γεώτρηση στο Ιόνιο από Exxon Mobil, Helleniq Energy και Εnergean - Η πρώτη στην Ελλάδα μετά από 40 χρόνια

Η Exxon Mobil συμμετέχει στην Κοινοπραξία Energean - Helleniq Energy στο οικόπεδο 2 στο Ιόνιο με μερίδιο 60%.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΝΔ 06 Νοε 2025 | 09:19

Σδούκου: Η αντιπολίτευση ζητά να αφήσουμε να χρεοκοπήσουν τα ΕΛΤΑ

Η κ. Σδούκου παραδέχθηκε ότι υπήρξαν λανθασμένοι χειρισμοί ως προς τη σειρά των ενεργειών.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 06 Νοε 2025 | 07:36

Γιατί η Ελλάδα είναι απαραίτητος "κρίκος" για το αμερικανικό φυσικό αέριο LNG - Σύνοδος 25 υπουργών στο Ζάππειο

Στόχος της Αθήνας αλλά και των ΗΠΑ είναι η ολοκλήρωση του κάθετου διαδρόμου, από την Ουκρανία μέχρι την Ελλάδα, από όπου θα περνάει το φυσικό αέριο.

ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ 06 Νοε 2025 | 07:18

Η Ελλάδα στο επίκεντρο της διεθνούς ενεργειακής σκακιέρας – Σύνοδος Διατλαντικής συνεργασίας για την ενέργεια στο Ζάππειο

Σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο, στόχος είναι η σταδιακή μετατροπή της Ελλάδας σε ενεργειακό κόμβο για τα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη.

"ΠΑΓΩΣΑΝ" ΣΤΟ ΣΤΟΥΝΤΙΟ 05 Νοε 2025 | 23:39

Το απρόοπτο με την Αφροδίτη Λατινοπούλου στην εκπομπή "Εδώ" - Η λέξη που ακούστηκε on air και προκάλεσε αμηχανία [βίντεο]

"Προφανώς κάποιος που διαφωνεί με αυτά που λέω; Ενδεχομένως...", σχολίασε με χιούμορ η Αφροδίτη Λατινοπούλου

ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ 05 Νοε 2025 | 23:22

Κασσελάκης εναντίον Μπέου: "Θα τον πάω στα δικαστήρια - Ο λόγος του υποκινεί μίσος και βία" [βίντεο]

"Αν εμείς που πολιτευόμαστε δεν πάρουμε σαφή θέση, δεν θα γίνουμε ποτέ μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα", υπογράμμισε ο κ. Κασσελάκης

ΤΙ ΕΙΠΑΝ 05 Νοε 2025 | 21:06

Συνάντηση Μητσοτάκη με Γκίλφοϊλ και υπουργούς των ΗΠΑ: Φυσική πύλη για το αμερικανικό LNG η Ελλάδα

"Η Ελλάδα αποτελεί τη φυσική πύλη εισόδου του αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Ευρώπη" ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

"AΠΑΝΤΗΣΕΙΣ" 05 Νοε 2025 | 20:24

ΝΔ για κατάθεση Αυγενάκη: Στο κενό η προσπάθεια στοχοποίησης από την αντιπολίτευση

"Δεν ήρθα να κρύψω τα προβλήματα του ΟΠΕΚΕΠΕ - ήρθα να τα λύσω. Και τα άγγιξα όλα" τόνισε ο κ. Αυγενάκης, όπως αναφέρουν οι πηγές της ΝΔ

ΕΣΤΙΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 05 Νοε 2025 | 20:03

Χατζηδάκης: Οι επτά προτεραιότητες της κυβέρνησης για το 2026 - Παράδειγμα επιτυχίας η Ελλάδα

Ο Κωστής Χατζηδάκης έστειλε το μήνυμα για μεγαλύτερη σοβαρότητα στο πολιτικό σκηνικό, "διότι ό,τι χτίζεται με κόπο, μπορεί να γκρεμιστεί αρκετά εύκολα"

ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΑ ΒΟΡΙΖΙΑ 05 Νοε 2025 | 19:33

Μέτρα για την οπλοκατοχή θα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Τι προανήγγειλε ο Παύλος Μαρινάκης

Σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις από το πρωθυπουργό για την οπλοκατοχή, για τον τρόπο που δίνονται οι άδειες αλλά και για τους ελέγχους

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 05 Νοε 2025 | 19:15

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Αυτός είναι ο εκκεντρικός στυλίστας της - Λατρεύει τα τακούνια και την πολυτελή ζωή [εικόνες - βίντεο]

Ο Fancy James που ντύνει την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, μίλησε για το στυλ της, την πρόκληση στην Ελλάδα και τη συνεργασία με τη Σήλια Κριθαριώτη

ΠΡΩΗΝ ΓΓ 05 Νοε 2025 | 18:49

Κεράκια στον Περισσό: Η έκπληξη των στελεχών του ΚΚΕ στην Αλέκα Παπαρήγα για τα 80α γενέθλιά της

Η Αλέκα Παπαρήγα έκλεισε τα 80 της χρόνια, με τους συντρόφους να της μεταφέρουν τις πιο ζεστές ευχές, να είναι γερή και δυνατή

ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 05 Νοε 2025 | 17:47

Αυγενάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ως μάρτυρας όχι ως κατηγορούμενος καταθέτω.- Καμία πίεση μου για αποδέσμευση ΑΦΜ

"Απολύτως κανένα ΑΦΜ δεν ζήτησα να πληρωθεί. Ποτέ δεν έστειλα καμία γραπτή πίεση ή έγγραφο για αποδέσμευση κανενός ΑΦΜ", είπε ο Λευτέρης Αυγενάκης

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 05 Νοε 2025 | 16:04

Κατατέθηκε το Σχέδιο Δράσης για τη λειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ

Τι δήλωσαν για το θέμα Χατζηδάκης, Τσιάρας και Πιτσιλός.

ΒΟΥΛΗ 05 Νοε 2025 | 15:39

Γεωργιάδης για ΕΛΤΑ: "Τα καταστήματα θα κλείσουν εφόσον είναι ζημιογόνα- Ο Σκλήκας φταίει και καλώς παραιτήθηκε"

"Τα ΕΛΤΑ δεν έχουν δικαίωμα να λαμβάνουν κρατικό χρήμα" τόνισε στη Βουλή ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης