opap
Advertisement

Follow us

Μαρινάκης: Οι πολίτες δεν "αγοράζουν" τη μηδενιστική λογική - Καμία αύξηση φορολογικού συντελεστή

"Δεδομένες οι διαφορές μας με την Τουρκία", σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εν' όψει της επίσκεψης Ερντογάν στην Αθήνα.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

"Πράγματι υπάρχει μια εισαγόμενη, επίμονη ακρίβεια. Αν δει κανείς τα στατιστικά μήνα - μήνα φαίνεται ότι έχουμε διακυμάνσεις, υπάρχουν αυξομειώσεις, πιο επίμονος είναι ο δείκτης πληθωρισμού των τροφίμων. Με βάση τα επίσημα στοιχεία, μέσα σε έναν χρόνο η Ελλάδα- και αυτή έχει έναν εισαγόμενο σημαντικό πληθωρισμό- είναι λίγο κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο σε επίπεδο ετών. Αυτό που έχει πολύ μεγάλη σημασία για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις τιμές είναι να πάμε στον πρώτο δείκτη να αυξήσουμε, καταρχάς, όσο γίνεται το διαθέσιμο εισόδημα", ανέφερε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Και πρόσθεσε: "Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για δεύτερο συνεχόμενο χρόνο το μέσο εισόδημα των νοικοκυριών, δηλαδή το καθαρό μετά τα έξοδα των πολιτών, έχει αυξηθεί κατά 7,5%. Αυτό γίνεται γιατί εφαρμόζουμε μια πολιτική κυρίως με μόνιμες αυξήσεις. Αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους, αυξήσεις στον κατώτατο μισθό- έρχεται μία ακόμη αύξηση, αύξηση του αφορολόγητου για οικογένειες με παιδιά έτσι ώστε να είναι μια έμμεση αύξηση του εισοδήματος, αυξήσεις στις συντάξεις. Αυτές είναι οι μόνιμες παρεμβάσεις".

Στοχευμένες παρεμβάσεις κατά της ακρίβειας

Στη συνέχεια, τόνισε: "Και το δεύτερο επίπεδο παρεμβάσεων έχει να κάνει με τις στοχευμένες. Θα δοθούν τον Δεκέμβριο, σε μια λογική κοινωνικής αλληλεγγύης, να στηρίξουμε ανθρώπους που έχουν περισσότερο ανάγκη, να έχουν όσο γίνεται λιγότερες επιπτώσεις από τις εισαγόμενες δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, σε περίπου 2,3 εκατ. πολίτες, 352 εκατ. ευρώ. Προσοχή, για να δώσω πλήρη την απάντηση, πολύ σημαντική είναι η λογική που ακολουθεί η κυβέρνηση- κάτι που δεν υπήρχε το 2019 που παραλάβαμε- του ελέγχου της αγοράς. Γιατί η αισχροκέρδεια δεν γεννήθηκε μαζί με την εισαγόμενη ακρίβεια, προϋπήρχε. Έχουμε κάνει πάνω από 20.000 ελέγχους, πάνω από 1500 πρόστιμα, που ξεπερνούν τα 8 εκατ. ευρώ, υπάρχουν συνεχείς έλεγχοι και για εικονικές εκπτώσεις και για φαινόμενα αδικαιολόγητων κερδών" πρόσθεσε.

Μιλώντας για τα πρόστιμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι είναι κάθε φορά μεγαλύτερα, μέχρι και υπερπολλαπλάσια των εσόδων από την εκάστοτε δραστηριότητα που χαρακτηρίζεται παράνομη. "Αν για παράδειγμα μια εταιρεία έβγαλε από μια εικονική έκπτωση Χ ευρώ ή από την παραβίαση του πλαφόν του μέγιστου περιθωρίου κέρδους, το πρόστιμο είναι πολλαπλάσιο" είπε.

"Δεύτερη παραδοχή είναι ότι στις περιπτώσεις που επιβλήθηκαν πρόστιμα, πέραν των εσόδων που έχει το κράτος από την είσπραξή τους, που είναι όλο και περισσότερα, εκτός από αυτά που έχουν γίνει κάποιες προσφυγές, έχουν βεβαιωθεί και εισπραχθεί τα περισσότερα, έχει παρατηρηθεί μείωση της τιμής των κωδικών αυτών από 5% μέχρι πολλές φορές και 25%. 'Αρα, ουσιαστικά υπάρχει και μια λογική συμμόρφωσης των εταιρειών. Μάλιστα, μία από τις δύο μεγάλες εταιρείες στις οποίες μπήκε το τελευταίο πρόστιμο αυτήν την εβδομάδα, παρατηρήθηκε ότι έβαλε 50 νέους κωδικούς στην τελευταία πρωτοβουλία του υπουργείου Ανάπτυξης, όπως την έχει ανακοινώσει ο υπουργός κ. Σκρέκας, για σταθερή μείωση τιμής 5% -και περισσότερο πολλές φορές ποσοστό- για ένα εξάμηνο. 'Αρα, τα πρόστιμα είναι από τους κορυφαίους πυλώνες στον πόλεμο κατά της ακρίβειας και θα συνεχιστούν οι έλεγχοι με ακόμη πιο εντατικούς ρυθμούς" συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Διαβάστε Επίσης

Προσφορές 1+1

Για τις προσφορές 1+1 υπογράμμισε ότι όχι μόνο δεν καταργούνται αλλά πρέπει να είναι πραγματικές προσφορές. "Για παράδειγμα, το είπα και χθες, ένα σαμπουάν έχει μια Χ τιμή και έρχεται σε προσφορά 1+1 δώρο δεν μπορεί αυτή η προσφορά να είναι για παράδειγμα, αν το ένα έχει 4,2 ευρώ το 1+1 να έχει 7 ευρώ. Τότε δεν είναι προσφορά, είναι εξαπάτηση των καταναλωτών" είπε.

Μιλώντας για τα επιδόματα τόνισε: "Δίνουμε στοχευμένα επιδόματα, ενώ πρώτα έχουμε νομοθετήσει, και το έχουμε κάνει και την προηγούμενη τετραετία αυτό, μόνιμες αυξήσεις εισοδήματος και είμαστε η χώρα -μια χώρα η οποία ταλαιπωρήθηκε πολύ, κυρίως οι πολίτες ταλαιπωρήθηκαν, από τα αυξημένα ελλείμματα και τα χρέη- πρωταθλητές στον κόσμο, ως χώρα στη μείωση χρέους ως προς το ΑΕΠ. Αυτό τι σημαίνει; Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση δεν υποθηκεύει τους νεότερους ημών, αλλά βέβαια και τους μεγαλύτερους πολλές φορές ―γιατί αυτήν την κρίση χρέους την πλήρωσαν και οι συνταξιούχοι και οι μισθωτοί και οι νεότεροι- και ειδικά η δικιά μας νεότερη γενιά υποθηκεύτηκε το μέλλον της―, μειώνει το χρέος της χώρας. Δηλαδή, ουσιαστικά ανοίγει δρόμους για ακόμα περισσότερες παρεμβάσεις τα επόμενα χρόνια".

Καμία αύξηση φορολογικού συντελεστή

Σε ερώτηση για το φορολογικό νομοσχέδιο υπογράμμισε ότι "δεν έχει καμία αύξηση φορολογικού συντελεστή, ούτε θ' ακούσετε ποτέ από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ν' αυξάνει φορολογικούς συντελεστές και να επιβάλλει φόρους". "Το φορολογικό νομοσχέδιο αυτό έχει μια σειρά από παρεμβάσεις, οι οποίες έχουν ένα στόχο φιλόδοξο, 3,2 δισ. στο πλαίσιο της πάταξης ή του περιορισμού της φοροδιαφυγής. Μία εκ των παρεμβάσεων αυτών, γιατί οι άλλες είναι το ηλεκτρονικό χρήμα, το υποχρεωτικό ηλεκτρονικό χρήμα στα ακίνητα, τα αυστηρότερα διπλάσια πρόστιμα απ' ό,τι το ποσό που χρησιμοποιείται με μετρητά, αντί για ηλεκτρονικό χρήμα, το οποίο πλέον επιβάλλεται εκ του νόμου με πολύ αυστηρότερα πρόστιμα, η νομοθεσία για τα Airbnb, μια σειρά από παρεμβάσεις.

Στο πλαίσιο της φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών, ξεκινάμε από μία παραδοχή: το 71% ―και είμαι κι εγώ ελεύθερος επαγγελματίας και δεν μπορώ ν' ακούω λογικές στοχοποίησης, όμως, πρέπει να είμαστε ειλικρινείς―, δεν μπορεί το 71% να δηλώνει κάτω από τον κατώτατο μισθό των μισθωτών. Σημαίνει ότι είναι όλοι φοροφυγάδες; Σε καμία περίπτωση! Εδώ, λοιπόν, τι γίνεται; Εδώ γίνεται ένα σύστημα δικαιότερης φορολόγησης, που προφανώς θα εξετάσουμε σημειακές παρεμβάσεις, αν κάποιος για παράδειγμα είναι κάτω από 10.920 ευρώ και αυτό είναι απολύτως λογικό για μια σειρά περιπτώσεις" ανέφερε.

Επίσης, επανέλαβε ότι θα εξεταστούν σημειακές παρεμβάσεις από το υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης. "Εμείς δεν νομοθετούμε fast track, όπως η προηγούμενη κυβέρνηση και αυτό προκύπτει από τα στατιστικά. 'Αμα δείτε τα στοιχεία, τα παρουσίασε ο υπουργός Επικρατείας, ο Σταύρος Παπασταύρου, αναλυτικά" είπε.
Επιπλέον, είπε ότι το τέλος επιτηδεύματος μειώνεται κατά 50% και 25% γι' αυτούς που είναι κάτω από το όριο των 10.000 ευρώ. "Είναι, ουσιαστικά, άλλη μια μείωση φόρου. Στόχος είναι να καταργηθεί σε βάθος χρόνου. Αυτή είναι η πρότασή μας η προεκλογική και είναι η τελευταία εκκρεμότητα"
ανέφερε.

Δημοσκοπήσεις

Για την δημοσκόπηση της GPO o κ. Μαρινάκης εκτίμησε ότι "οι πολίτες μιλάνε για μεγάλα προβλήματα εισαγόμενες κρίσεις, προβλήματα καθημερινότητας, αναγνωρίζουν κατά πολύ μεγάλη πλειοψηφία την προσπάθεια της κυβέρνησης και ζητούν προφανώς περισσότερα. Αλλά τι άλλο βλέπουν; Βλέπουν σε αυτό που με ρωτήσατε, ότι δεν υπάρχει εναλλακτική. Η αντιπολίτευση, λοιπόν, αν δει τις δημοσκοπήσεις, είτε είναι δεύτερο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, είτε είναι δεύτερο κόμμα το ΠΑΣΟΚ, ας κάνει αυτή την άσκηση που έκανα και να δει ότι με μηδενισμό και με κραυγές δεν έχει σημασία τόσο τελικά ποιος είναι δεύτερος και ποιος είναι τρίτος, αλλά το γεγονός ότι οι πολίτες δεν " αγοράζουν” αυτή τη μηδενιστική λογική".

Εξεταστική για τα Τέμπη

Για την εξεταστική για το δυστύχημα στα Τέμπη ανέφερε ότι "εφόσον η αντιπολίτευση είχε τόσο μεγάλη ζέση γι' αυτό το πόρισμα -εμείς δεν υποτιμούμε κανένα πόρισμα συνολικά- θα έφερνε νωρίτερα την όποια πρόταση έφερε. Την έφερε, αφού έφερε το Κ.Κ.Ε. τη δική του πρόταση και τοποθετηθήκαμε εμείς στην ενημέρωση πολιτικών συντακτών ότι θα υπερψηφίσουμε. 'Αρα, μάλλον, είναι παρελκυστική και ευκαιριακή όλη αυτή η αντιμετώπιση από την αντιπολίτευση. Δεύτερον: Γιατί στηρίζουμε την πρόταση αυτή και στηρίξαμε και ψηφίσαμε την πρόταση αυτή του Κ.Κ.Ε., ενώ δεν συμφωνούσαμε με το επιμέρους του κειμένου; Γιατί νομίζω ότι έχει ανάγκη ο ελληνικός λαός, η ελληνική κοινωνία, έχει ανάγκη συνολικά η χώρα μας για να γίνουν όλα όσα πρέπει να γίνουν, να γίνει μια συζήτηση συνολική, ουσιαστική για όλες τις παθογένειες που οδήγησαν πραγματικά σε αυτό το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. Και λέω κάτι. Υπάρχει και μια ποινική διερεύνηση η οποία τρέχει στην δικαιοσύνη, στην ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη. Ας αφήσουμε τη δικαιοσύνη συνολικά να κάνει τη δουλειά της. Και να πούμε και κάτι; Αν δει κανείς την πρόταση του ΠΑΣΟΚ, εν προκειμένω, στερείται της οποιασδήποτε τεκμηρίωσης. Σημασία, λοιπόν, έχει αντί να διατυπώνουμε πυροτεχνήματα να μιλάμε με επιχειρήματα και με συγκεκριμένη τεκμηρίωση".

Επίσκεψη Ερντογάν

Τέλος, για την επίσκεψη Ερντογάν και τον ελληνοτουρκικό διάλογο τόνισε: "Μας ενδιαφέρει πολύ να θωρακιστεί ο διάλογος. Οι θέσεις, όμως, είναι ξεκάθαρες και διατυπωμένες από τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Εξωτερικών, συνολικά τα μέλη της κυβέρνησης και είναι διαχρονικές ελληνικές θέσεις. Δεν υποχωρούμε στα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Όμως, πιστεύουμε πολύ ότι είναι προς το συμφέρον και των δύο χωρών να συνεχιστεί αυτός ο διάλογος. Είναι δεδομένες οι διαφορές μας και όχι μόνο οι μεταξύ μας διαφορές και η μόνη βασικά διαφορά την οποία θα συζητήσουμε, καθορισμό ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα, καμία άλλη διαφορά. Αλλά υπάρχουν και διαφωνίες ξεκάθαρα. Προφανώς αυτά τα οποία διατυπώνει η τουρκική πλευρά για το Μεσανατολικό μας βρίσκουν παντελώς αντίθετους. Όμως, ο διάλογος είναι σημαντικό να συνεχιστεί. Είναι μια διαδικασία με δύο πλευρές η οποία κρίνεται καθημερινά".

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Λένε πως σε αυτά τα μαγαζιά ψήνουν τα νοστιμότερα παϊδάκια της πόλης

Μία επίκαιρη λίστα που ανανεώνεται και ξεκοκαλίζεται κάθε φορά - ειδικά όταν πλησιάζει η Τσικνοπέμπτη.

ΟΠΟΥ ΦΥΣΑΕΙ 10 Φεβ 2026 | 13:09
ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ 10 Φεβ 2026 | 12:16

Δημοσκόπηση Interview: Μείωση για Καρυστιανού, στάσιμος ο Τσίπρας - "Όχι" σε εμπλοκή του Παύλου Ντε Γκρες

Πρώτη με 26,9% η ΝΔ, η οποία καταγράφει διαφορά 14,9% από το ΠΑΣΟΚ, το οποίο συγκεντρώνει 12% - Στάσιμα καταγράφονται τα ποσοστά για το εκκολαπτόμενο κόμμα Τσίπρα.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 10 Φεβ 2026 | 11:55

Άρση ασυλίας Πολάκη εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής - "Η πιο χυδαία που μου έχουν κάνει"

"Η πιο χυδαία άρση ασυλίας που μου έχουν κάνει" σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 10 Φεβ 2026 | 11:11

Επιμένει στην κόντρα με Βενιζέλο ο Μαρινάκης: Μας κατηγορεί αυτός που απαγόρευσε στη δικαιοσύνη να ερευνά υπουργούς

"Ο κ. Βενιζέλος τότε πρόσθεσε το "αμελητί", να σταματάει δηλαδή η δικαιοσύνη όταν συναντάει ένα όνομα πολιτικού", σημείωσε ο Π. Μαρινάκης αναφορικά με το αρ. 86 περί ευθύνης υπουργών.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ HURRIYET 10 Φεβ 2026 | 09:52

Βολές Φιντάν κατά Δένδια: Εμποδίζει την ανάπτυξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Γιώργος Γεραπετρίτης "διαθέτουν τόσο τη βούληση όσο και την ικανότητα" να επιλύσουν προβλήματα

10 Φεβ 2026 | 06:42

Στο... μάτι του Μαξίμου το ΠΑΣΟΚ - Νομικός "πόλεμος" με τον Ευάγγελο Βενιζέλο

Την τακτική "καρότο και μαστίγιο" εφαρμόζει το Μαξίμου απέναντι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, την ώρα που έχει βάλει στο "μάτι" μέρος των ψηφοφόρων του.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ 09 Φεβ 2026 | 20:44

Προκλητικές δηλώσεις από τον Τσελίκ: "Τα νησιά πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα"

Ο Ομέρ Τσελίκ, υπογράμμισε πως η τουρκική πλευρά, πάντα πρεσβεύει πως όλα τα προβλήματα μπορούν να λυθούν

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 09 Φεβ 2026 | 19:00

Κόντρα Λαζαρίδη - ΠΑΣΟΚ για τον "Φραπέ": "Προφυλακισμένος ο κουμπάρος του Ανδρουλάκη - Δυσωδία και διαφθορά"

Τώρα τι έχουν να πουν;" ρωτά ο κ. Λαζαρίδης με αφορμή την ποινική δίωξη στον Γιώργο Ξυλούρη - ΠΑΣΟΚ: "Σας ευχαριστούμε για το "ιδιοφυές" tweet

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 09 Φεβ 2026 | 18:56

ΠΑΣΟΚ για υπόθεση Παναγόπουλου: Τα "γαλάζια παπαγαλάκια" επιχειρούν να κρύψουν τα κυβερνητικά φαινόμενα διαφθοράς

Το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι "δεν ασκεί εξουσία, ούτε βάζει υπογραφές για τη διαχείριση κοινοτικών κονδυλίων και εθνικών πόρων"

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 09 Φεβ 2026 | 18:42

Επεισόδιο με Μαρινάκη και δημοσιογράφο: "Είστε θρασύδειλος - Μπορεί να υποστείτε τις συνέπειες του νόμου"

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε θρασύδειλο τον δημοσιογράφο Χρήστο Αβραμίδη στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 09 Φεβ 2026 | 16:25

Π. Μαρινάκης: Δεν θα χρεωθεί η κυβέρνηση και η ΝΔ και τον κ. Παναγόπουλο

Ο Π. Μαρινάκης αναφέρθηκε και στο ναυάγιο της Χίου, μεταξύ άλλων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 09 Φεβ 2026 | 15:55

Μαρινάκης κατά Βενιζέλου: Οξύμωρο ο εμπνευστής του "αμελητί" να μας κατηγορεί για συνταγματικό λαϊκισμό

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι για την κυβέρνηση το άρθρο 86 πρέπει πλέον να αλλάξει και σχολίασε την κριτική Βενιζέλου.

«ΠΑΓΙΔΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΛΑΙΚΙΣΜΟΥ» 09 Φεβ 2026 | 11:37

Γιατί ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατηγορεί την κυβέρνηση για "αναθεωρητικό λαϊκισμό"- Οι ειρωνείες για την πρόταση Μητσοτάκη

Ο Ευ. Βενιζέλος προχώρησε σε αιχμηρό σχόλιο σχετικά με την πρόθεση του πρωθυπουργού για κατάργηση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων.

«ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ» 08 Φεβ 2026 | 17:36

Τουρκικά ΜΜΕ: Το μήνυμα Μητσοτάκη στον Ερντογάν ενόψει της συνάντησης της Τετάρτης

Φιλοκυβερνητικά τουρκικά ΜΜΕ ερμηνεύουν την αναφορά του Κυρ. Μητσοτάκη ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο Ερντογάν είναι "έμπειροι ηγέτες" ως μήνυμα συνέχισης των "ήρεμων νερών"

ΥΠΕΣΤΗ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗ ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΑ 08 Φεβ 2026 | 16:58

Τουρκία: Νεκρός αστυνομικός μετά από άγριο ξυλοδαρμό σε συνεργείο – Του επιτέθηκαν 30 άτομα

Νεκρός αστυνομικός μετά από ξυλοδαρμό σε συνεργείο στην Άγκυρα, όπως κατέγραψαν οι κάμερες

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ 06 Φεβ 2026 | 11:47

Κικίλιας για Χίο: Να αποφεύγουμε ανοίκειους και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς - Δεν προδικάζω τις έρευνες

"Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα θαλάσσια σύνορά μας" ξεκαθάρισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βασίλης Κικίλιας

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΙΔΕΕΣ 06 Φεβ 2026 | 09:13

Ποιον γνωστό τηλεπαρουσιαστή... εξωτερικού θέλει η ΝΔ για τα ψηφοδέλτια των αποδήμων

Σύμφωνα με το θεωρείο της Καθημερινής, η κατάρτιση ψηφοδελτίων εξωτερικού θα γίνει και με κριτήριο ποιος μπορεί να φέρει περισσότερες ψήφους στο κόμμα.

ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ 06 Φεβ 2026 | 06:30

Αγκάθια και χαμηλές προσδοκίες πριν το ραντεβού Μητσοτάκη - Ερντογάν: Navtex διαρκείας, εξοπλιστικά, 12 μίλια

Κυριάκος Μητσοτάκης και Ταγίπ Ερντογάν θα συναντηθούν στις 11 Φεβρουαρίου στην Άγκυρα.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ 05 Φεβ 2026 | 18:34

Μητσοτάκης στο Foreign Policy: Mε την Τουρκία έχουμε μία και μόνο διαφορά, ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα

Αναφερόμενος στα ενεργειακά ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι "η Ελλάδα είναι μία χώρα που ηγείται στην προσπάθεια να μειώσουμε τις εκπομπές αερίων ρύπων"

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ 05 Φεβ 2026 | 16:56

Μαρινάκης σε Λαβρόφ: Η Ελλάδα συντάσσεται στη σωστή πλευρά της ιστορίας

Απαντά στη ρητορική Λαβρόφ περί πυρομαχικών στην Ουκρανία ο Π.Μαρινάκης

ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ 05 Φεβ 2026 | 16:47

Συμφωνία Τουρκίας - Chevron: Ξεκινούν έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο - Στόχος το ένα εκατ. βαρέλια

Η συμφωνία μεταξύ της τουρκικής πετρελαϊκής εταιρείας και της Chevron υπογράφηκε στην Κωνσταντινούπολη - Στόχος να γίνουμε εταιρεία με ημερήσια παραγωγή 1 εκατ. βαρελιών

ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 05 Φεβ 2026 | 16:35

Μαρινάκης κατά Τσίπρα: Υποκριτική και προβληματική η τοποθέτησή του για την τραγωδία στη Χίο

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Π.Μαρινάκης απάντησε στη χθεσινή ανάρτηση του Α.Τσίπρα, ενώ σχολίασε και τα λεγόμενα Σαμρά.

ΒΟΛΕΣ ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ 05 Φεβ 2026 | 12:00

Νέα κόντρα στη Βουλή για το ναυάγιο στη Χίο: "Είστε με τους διακινητές ή με το δίκαιο;" - "Δεύτερη φύση η συγκάλυψη"

Νέα αντιπαράθεση στη Βουλή με αφορμή το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Χίου, όπου 15 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 05 Φεβ 2026 | 11:30

Τουρκία: Το Υπουργείο Αμυνας απαντά στον Μητσοτάκη για τα 12 μίλια: Αντίθετες με το διεθνές δίκαιο οι δηλώσεις του

Προκλητική απάντηση του τουρκικού υπ. Άμυνας στις δηλώσεις του πρωθυπουργού σχετικά με το δικαίωμα της Ελλάδας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 05 Φεβ 2026 | 10:45

Πώς άλλαξαν οι μισθοί από το 2019 στη "ζώνη του χιλιάρικου" - Εξαφανίζονται οι αμοιβές των 800 ευρώ

Το διακύβευμα είναι ένα: πώς θα διασφαλιστεί -ειδικά για τα μεσαία κλιμάκια της μισθολογικής πυραμίδας- ότι το καθαρό εισόδημα θα αυξάνεται με μεγαλύτερη ταχύτητα από τον ρυθμό μεταβολής των τιμών.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ "ΚΥΝΗΓΙ" ΤΟΥ 04 Φεβ 2026 | 22:40

Εκρέμ Ιμάμογλου: Η Εισαγγελία ζητεί έως 20 έτη κάθειρξης για "πολιτική κατασκοπεία"

Η υπόθεση εντάσσεται στην ευρύτερη έρευνα εναντίον του Εκρέμ Ιμάμογλου για "σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό το κέρδος"

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ 04 Φεβ 2026 | 19:38

Δένδιας από τις ΗΠΑ: Η "Γαλάζια Πατρίδα" δεν βοηθά στον διάλογο με την Τουρκία

Ο κ. Δένδιας συμμετείχε σε φόρουμ χθες, Τρίτη 3 Φεβρουαρίου, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε στην Ουάσιγκτον

ΓΙΑΤΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΗΚΑΝ 04 Φεβ 2026 | 18:43

Κόντρα Καιρίδη - Κουτσούμπα στη Βουλή: "Ξεκαβαλικεύστε και δεχτείτε την κριτική" - "Κοίτα ποιος μιλάει"

"Θα μπορούσα μόνο να πω, ακούγοντας τον κ. Καιρίδη, κοίτα ποιος μιλάει και να τελειώνει εδώ", ανέφερε ο Δημήτρης Κουτσούμπας

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ 04 Φεβ 2026 | 16:42
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡ. 04 Φεβ 2026 | 12:38

"Επέλεξε τον δρόμο της παραπλάνησης - Ανευθυνότητα και υποκρισία": Βολές Μαρινάκη κατά Ανδρουλάκη

"Δεν είναι η πρώτη φορά που το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη επενδύει στη διαστρέβλωση της αλήθειας και την αλλοίωση της πραγματικότητας με χονδροειδή ψέματα" σημείωσε ο Π. Μαρινάκης

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ 04 Φεβ 2026 | 12:06

Ανδρουλάκης: Η Τουρκία δεν μπήκε στο SAFE χάρη στα ισχυρά ευρωπαϊκά κράτη - "Το ψέμα Μητσοτάκη"

"Ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι πρωθυπουργός μιας εβδομάδας - Υπονόμευσε τους θεσμούς - Επί ημερών του οι πολίτες είναι αντιμέτωποι με την ακρίβεια και μισθούς από τους μικρότερους στην Ευρώπη"

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ 04 Φεβ 2026 | 10:31

Χατζηδάκης: Εγγύηση για τις επόμενες γενιές η συνταγματική ρήτρα δημοσιονομικής σταθερότητας

Δημοσιονομική ισορροπία και μεταρρυθμίσεις αποτελούν τους πυλώνες της κυβερνητικής πολιτικής τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 04 Φεβ 2026 | 06:53

Στο ΠΑΣΟΚ πετάει το γάντι η κυβέρνηση για συναινέσεις - "Οχι" σε λευκή επιταγή, λέει η Χαριλάου Τρικούπη

Η κυβέρνηση έχει βάλει στόχο να δυσκολέψει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο βρίσκεται σε μία δημοσκοπική καμπή.

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ 03 Φεβ 2026 | 23:10

Δημοσκόπηση Alco: Η ακρίβεια το σοβαρότερο πρόβλημα για την ελληνική κοινωνία - Τι λένε για τα social media

Στην ερώτηση αν "Είστε ικανοποιημένοι από την απόδοση της κυβέρνησης", το Καθόλου είναι πολύ ψηλά με 57%

ΠΟΛΛΕΣ ΑΙΧΜΕΣ 03 Φεβ 2026 | 22:39

Απασφάλισε ο Σαμαράς: Δεν υπάρχει "Μητσοτάκης ή χάος", ο Μητσοτάκης είναι το χάος - Τι είπε για Καρυστιανού [βίντεο]

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει κακό στον τόπο με την επίσκεψή του στην Τουρκία υποστήριξε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Αντώνης Σαμαράς

ΣΤΟ OPEN 03 Φεβ 2026 | 17:18

Άγρια κόντρα Αλεξοπούλου - Στραβελάκη: "Πάρτε πίσω τα περί δολοφονίας χαρακτήρα, αλλιώς κλείνω τη γραμμή" [βίντεο]

H βουλευτής της ΝΔ Χριστίνας Αλεξοπούλου βρίσκεται ξανά στο προσκήνιο μετά την ατάκα της "το τζάμπα πέθανε", που προκάλεσε σάλο και εσωκομματικές αντιδράσεις

ΤΟΥΡΚΙΑ 03 Φεβ 2026 | 11:59

Τούρκος βουλευτής: "Εδώ έχουμε την ελληνική απειλή και ζητάτε αυξήσεις στις συντάξεις;" [βίντεο]

Ο Χασάν Ουφούκ Τσακίρ εξόργισε μέχρι και τον Ερντογάν - "Κάνουν παράπονα για την σύνταξη 20.000 λιρών… Από τη μία πλευρά υπάρχει η Ελλάδα, από την άλλη η Αρμενία...".

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΔ 03 Φεβ 2026 | 10:01

Ζήτησε συγγνώμη η Αλεξοπούλου μετά το άδειασμα Μητσοτάκη για "το τζάμπα πέθανε"

Συγγνώμη για τη φράση της "το τζάμπα πέθανε", που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις και πολιτικούς τριγμούς, ζήτησε η βουλευτής της ΝΔ, Χριστίνα Αλεξοπούλου.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 03 Φεβ 2026 | 09:14

Ηχηρό άδεισμα Μητσοτάκη σε Αλεξοπούλου για το "τζάμπα πέθανε": Να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί πώς μιλάμε

Ο πρωθυπουργός αναφορικά με τη φράση "το τσάμπα πέθανε" πήρε σαφείς αποστάσεις από την κ. Αλεξοπούλου λέγοντας ότι δεν βοηθάει "καθόλου, μα καθόλου" να λέει ένας βουλευτής κάτι τέτοιο.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 03 Φεβ 2026 | 06:32

Τα διλήμματα που έβαλε ο Μητσοτάκης: Το χαρτί της σταθερότητας, ο στόχος της αυτοδυναμίας και η πίεση στο ΠΑΣΟΚ

Με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν τη Νέα Δημοκρατία πρώτη αλλά μακριά από τον πήχη της αυτοδυναμίας, ο Πρωθυπουργός έβαλε στο τραπέζι το θέμα της πολιτικής σταθερότητας.

ΝΕΟ ΓΚΑΛΟΠ 02 Φεβ 2026 | 20:14

Δημοσκόπηση Alco: 6 στους 10 θα επιλέξουν ψήφο διαμαρτυρίας στις επόμενες εκλογές - Μεγάλη άνοδο στο "άλλο κόμμα"

Απώλειες για ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ που καταποντίζεται - Ανεβασμένη ξανά η Πλεύση Ελευθερίας - Πώς βλέπουν οι πολίτες τα κόμματα Τσίπρα και Καρυστιανού

ΣΤΗΝ ΕΡΤ 02 Φεβ 2026 | 18:15

Άγρια κόντρα Καιρίδη - Κατσώτη: "Θα μας στείλετε φυλακή; - Θα σας στείλουμε να δουλέψετε" [βίντεο]

Σκληρούς χαρακτηρισμούς χρησιμοποιούσαν ο ένας εναντίον του άλλου οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του Κομμουνιστικού Κόμματος

ΤΙ ΘΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ Η ΑΤΖΕΝΤΑ 02 Φεβ 2026 | 18:10

Την επόμενη εβδομάδα θα συναντηθούν Μητσοτάκης - Ερντογάν στην Αγκυρα, λέει το τουρκικό κανάλι A Haber

Ένα από τα βασικά θέματα της συνάντησεις θα είναι και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, αναφέρει το τουρκικό κανάλι A Haber

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΔΩΝΙ 02 Φεβ 2026 | 17:51

Λαβρόφ: "Στηρίξαμε την Τουρκία του Κεμάλ με όπλα και χρυσό" - "Δεν το ξεχνάμε", σχολιάζει ο Γεωργιάδης

Σε συνέντευξή του στο τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι TGRT Haber και στην εφημερίδα Türkiye, ο Σεργκέι Λαβρόφ αναφέρθηκε στους ιστορικούς δεσμούς Μόσχας - Άγκυρας.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ 02 Φεβ 2026 | 13:53

Καβγάς κυβέρνησης - ΠΑΣΟΚ για τις δηλώσεις Αλεξοπούλου: "Ρεσιτάλ λαθροχειρίας" - "Χάθηκε κάθε αίσθηση του μέτρου"

"Δεν θα μπορούσε ποτέ να θεωρήσει κανείς ότι κάτι τέτοιο μπορεί να απευθύνεται στους πολίτες", δήλωσε ο Π. Μαρινάκης - "Προσπάθησε να βγάλει τρελούς όσους είδαν το επίμαχο βίντεο", απαντά το ΠΑΣΟΚ.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ 02 Φεβ 2026 | 13:09

Ο Γ.Πρετεντέρης για τη μεταγραφή της Νίνας Κασιμάτη στο ΠΑΣΟΚ: "Αν μαζέψουν Νίνες, θα γίνουν πρώτο κόμμα;"

Σε περίπτωση που έχετε ξεχάσει ποια είναι η Νίνα Κασιμάτη, να θυμίσουμε ότι είναι μια πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ που έγινε ΣΥΡΙΖΑ όταν ο Τσίπρας είχε ρεύμα.

«ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ» 02 Φεβ 2026 | 13:02

Π. Μαρινάκης για συνταγματική αναθεώρηση: Τα κόμματα του Κέντρου να δείξουν ότι απέβαλαν το κακό τους παρελθόν

"Ο πρωθυπουργός ως πρόεδρος της ΝΔ και επικεφαλής της ΚΟ επιδιώκει μια αναθεώρηση με τη μέγιστη δυνατή συναίνεση" τόνισε ο Π. Μαρινάκης για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

ΑΚΡΙΒΕΙΑ 02 Φεβ 2026 | 11:55

Ξεκίνησαν ήδη οι αυξήσεις στα θαλασσινά ενόψει Καθαράς Δευτέρας - Ανατιμήσεις έως 15%

Σημαντικές αυξήσεις στις τιμές θαλασσινών καταγράφονται μέσα στον Ιανουάριο του 2026, με ορισμένα προϊόντα να παρουσιάζουν ανατιμήσεις που φτάνουν έως και το 15%.

«ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ" 02 Φεβ 2026 | 10:38

Νίκος Μπίστης: "Μνημείο ακροδεξιάς ασυναρτησίας" η δήλωση Καρυστιανού για την εξωτερική πολιτική

Η δήλωση της Μ. Καρυστιανού "αναπαράγει όλη την ρητορική των ηγεσιών της ΝΔ. Με τρόπο αγοραίο και χυδαίο", τονίζει ο Ν. Μπίστης.

01 Φεβ 2026 | 16:45

Διπλή τραγωδία στην Αττάλεια: Δύο πολύνεκρα τροχαία μέσα σε λίγη ώρα - 16 νεκροί και 30 τραυματίες

Δεκαέξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και 30 τραυματίστηκαν σε δύο τροχαία δυστυχήματα

ΠΑΣΟΚ 01 Φεβ 2026 | 14:59

Τσουκαλάς: Το ζήτημα της μη συνεργασίας μας με τη ΝΔ είναι ειλημμένη απόφαση

Σχολιάζοντας την πολιτική συγκυρία, ο Κώστας Τσουκαλάς επανέλαβε ότι κανένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ δεν διαφωνεί με την αυτόνομη εκλογική πορεία.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡ. 01 Φεβ 2026 | 13:16

Μαρινάκης: Αποκλείεται κάθε πιθανότητα σύμπλευσης με την Ελληνική Λύση - Προβληματική η στάση του ΠΑΣΟΚ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέκλεισε κάθε πιθανότητα συνεργασίας με την Ελληνική Λύση σε περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία δεν ξεπεράσει τον πήχη της αυτοδυναμίας.

ΑΝΑΤΡΑΠΗΚΕ 01 Φεβ 2026 | 12:34

Τουρκία: Εννέα νεκροί και 26 τραυματίες σε δυστύχημα με λεωφορείο στην Αττάλεια [εικόνες - βίντεο]

Το λεωφορείο ανατράπηκε σε αυτοκινητόδρομο που έγινε ολισθηρός λόγω της βροχής, διευκρίνισε ο κυβερνήτης.

ΓΝΩΣΤΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ 01 Φεβ 2026 | 09:02

Ο Σάκης Μουμτζής στο TheTOC για την ακύρωση της ομιλίας του, τον ΣΥΡΙΖΑ και τον "Αριστερόστροφο Φασισμό"

Ο γνωστός συγγραφέας ήταν προσκεκλημένος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου για να μιλήσει σε εκδήλωση μνήμης για το Ολοκαύτωμα

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ 31 Ιαν 2026 | 19:10

"Έχει κόκκινη σημαία και ανθρώπους σίγουρα": Η τελευταία συνομιλία του ελικοπτέρου με τη φρεγάτα πριν τη συντριβή στα Ίμια

Στο ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΪ για τα Ίμια ακούγεται η τελευταία επικοινωνία του μοιραίου ελικοπτέρου με τη φρεγάτα "Ναυαρίνον"

ΑΛΛΑΓΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ 31 Ιαν 2026 | 13:04

Οι Τούρκοι πηγαίνουν με λεωφορεία στην Ελλάδα για ψώνια σούπερ μάρκετ - Δρομολόγια δύο φορές την εβδομάδα

Οι Τούρκοι πολίτες προσπαθούν να ξεφύγουν από τον υψηλό πληθωρισμό και έρχονται στην Ελλάδα - Επιστρέφουν με γεμάτες βαλίτσες γεμάτες εμπορεύματα.

ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 31 Ιαν 2026 | 08:29

Οικονομία, σταθερότητα και "τρικυμία" στην Κεντροαριστερά- Τα "όπλα" Μητσοτάκη στην κούρσα για τις εκλογές

"Πρωταγωνιστής" στην διαφήμιση των φοροαπαλλαγών ήταν και πάλι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 30 Ιαν 2026 | 20:45

Η Τουρκία απαντά για τη Navtex αορίστου χρόνου: "Δεν θέλουμε ένταση στο Αιγαίο"

Τουρκικές διπλωματικές πηγές διαμηνύουν ότι δεν έχει αλλάξει η θέση της Άγκυρας για το Αιγαίο - Η επικρατέστερη ημερομηνία για τη συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 30 Ιαν 2026 | 14:57

Στο γήπεδο του ΠΑΟΚ ο Σωκράτης Φάμελλος: Aφησε ένα λευκό τριαντάφυλλο για τους νεκρούς οπαδούς του δικέφαλου

"Είμαστε συγκλονισμένοι από τον χαμό των φιλάθλων του ΠΑΟΚ", σημειώνει μεταξύ άλλων ο Σ.Φάμελλος

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ 30 Ιαν 2026 | 11:03

Δένδιας για τη "μόνιμη" τουρκική Navtex στο Αιγαίο: Δεν μπορούμε να την πάρουμε σοβαρά - Παντελώς εκτός πλαισίου

"Είναι προφανές ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να πάρει στα σοβαρά μία τέτοια προσέγγιση", δήλωσε ο Ν. Δένδιας για το ότι η Τουρκία μετέτρεψε τις Navtex στο Αιγαίο σε αόριστης διάρκειας.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ 30 Ιαν 2026 | 10:15

Πάνος Καμμένος για Καρυστιανού: "Θα της κάνω κακό αν έχω επαφή - Μπορεί να τη δούμε και πρώτο κόμμα"

Στο ενδεχόμενο να επιστρέψει στην πολιτική εάν κάνει κόμμα ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε ο Πάνος Καμμένος - "Δεν θα επιτρέψω να κοροϊδέψει ξανά τον κόσμο".

ΜΥΛΟΣ 29 Ιαν 2026 | 22:20

Νέο επεισόδιο Κωνσταντοπούλου - Συρεγγέλα στην Εξεταστική: "Δεν μπορείτε να προεδρεύετε"

Η φωτιά "άναψε", όταν η προεδρεύουσα Μαρία Συρεγγέλα, ζήτησε από την Ζωή Κωνσταντοπούλου να μην διακόπτει τον μάρτυρα Αλέξανδρο Κοντό

ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΤΙΑ 29 Ιαν 2026 | 21:13

Τουρκία: Εκρηξη σε διυλιστήριο στο Κοτσαέλι - Συναγερμός σήμανε στις Αρχές [βίντεο]

Πολυάριθμες ομάδες της Πυροσβεστικής κινητοποιήθηκαν μετά την έκρηξη στο διυλιστήριο Tüpraş της Τουρκίας

ΝΤΕΡΜΠΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ 29 Ιαν 2026 | 20:38

Δημοσκόπηση MRB: Δεύτερο κόμμα η Πλεύση Ελευθερίας - Μόνο η Καρυστιανού μπορεί να απειλήσει τη ΝΔ, λέει το 30%

Στη δεύτερη θέση, πίσω από τη ΝΔ, το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου - Έπεσε τρίτο το ΠΑΣΟΚ - Τα στοιχεία της δημοσκόπησης της MRB

ΦΟΝΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ 29 Ιαν 2026 | 16:46

Φάμελλος από τα Τρίκαλα: "Η κυβέρνηση θέλει να μπαζώσει την αλήθεια και να κρύψει τις ευθύνες της"

Ο Σωκράτης Φάμελλος προανήγγειλε πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα φέρει στη Βουλή τα ζητήματα της εργασίας με κοινοβουλευτικό έλεγχο

ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 29 Ιαν 2026 | 15:58

Μαρινάκης για το εργατικό δυστύχημα στη "Βιολάντα": "Το κίνημα των τυμβωρύχων παίζει τα ρέστα του"

"Σε ό,τι αφορά τις σωληνώσεις, από τις οποίες προέκυψε η διαρροή, αρμόδιος ελεγκτικός φορέας, είναι η διεύθυνση ανάπτυξης της περιφέρειας" είπε

29 Ιαν 2026 | 14:34

Από τα Ίμια του 1996 στη Γροιλανδία του 2026: όταν οι συμμαχίες δεν εγγυώνται πια

Οι κανόνες, το ΝΑΤΟ και το υπαρξιακό δίλημμα της Ελλάδας στον νέο πολυκεντρικό κόσμο ισχύος

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 29 Ιαν 2026 | 13:59

Τσουκαλάς: Βιάστηκε ο κ. Μαρινάκης να βγάλει αθωωτικό πόρισμα για τη "Βιολάντα"

Επίθεση ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση για τη δήλωση Μαρινάκη ότι δεν προκύπτει παραβίαση εργατικής νομοθεσίας - "Η υγιεινή και η ασφάλεια αποτελούν μέρος της εργατικής νομοθεσίας".

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 29 Ιαν 2026 | 13:36

Π. Μαρινάκης: Στο ΠΑΣΟΚ να δουν το ντοκιμαντέρ Παπαχελά για τα Ιμια και να μην κουνούν το δάχτυλο

"Είναι και λάθος - για να μην πω κάτι πιο χοντρό - ειδικά τέλος Ιανουαρίου να βγάζει ανακοινώσεις για τα Ίμια το ΠΑΣΟΚ" σημείωσε ο Παύλος Μαρινάκης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 29 Ιαν 2026 | 11:36

Η Τουρκία μετατρέπει τις Navtex στο Αιγαίο σε αόριστης διάρκειας- Κλιμάκωση λίγο πριν τη συνάντηση Μητσοτάκη- Ερντογάν

Σύμφωνα με ανακοίνωση των τουρκικών αρχών, οι σχετικές NAVTEX αποτελούν αντίδραση στις "παράνομες δραστηριότητες της Ελλάδας στο Αιγαίο".

ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 29 Ιαν 2026 | 11:18

Ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου της ΝΔ

Το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας αναμένεται να διεξαχθεί από τις 15 έως τις 17 του προσεχούς Μαΐου στην Αθήνα.

ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ 29 Ιαν 2026 | 06:20

Η κυβέρνηση βλέπει "τυμβωρυχία" για τα εργατικά δυστυχήματα και διαψεύδει τους 201 νεκρούς - Τι δείχνουν τα στοιχεία

Το Μέγαρο Μαξίμου, μετά την τραγωδία στα Τρίκαλα, επιχείρησε να "προλάβει" όσα ακούγονται, παραθέτοντας τα στοιχεία της Επιθεώρησης Εργασίας.

ΣΤΟ STAR 28 Ιαν 2026 | 22:20

Δημοσκόπηση GPO: Μεγάλο προβάδισμα για ΝΔ αφού πέφτει ξανά το ΠΑΣΟΚ- Το 68% διαφωνεί με την Καρυστιανού για τις αμβλώσεις

Μείωση στα ποσοστά όλων των κομμάτων - Ένας στους 4 εμφανίζεται ως δυνητικός ψηφοφόρος της Μαρίας Καρυστιανού

ΤΙ ΕΓΙΝΕ 28 Ιαν 2026 | 17:31

Σκληρή κόντρα Λαζαρίδη - Χρηστίδη στη Βουλή για τα Ιμια: "Οδηγήσατε σε θάνατο τρεις αξιωματικούς"

Η φράση Λαζαρίδη περί "γκριζαρίσματος" προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλου Χρηστίδη

ΠΑΛΙΕΣ ΦΙΛΙΕΣ 28 Ιαν 2026 | 16:04

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος "ούτε ν΄ακούσει" δεν θέλει για Τσίπρα- Τι έγραψε για το άρθρο Καρτερού στην ΕφΣυν

Ο Θανάσης Καρτερός διαμαρτυρήθηκε γιατί στο Συνέδριο της Νέας Αριστεράς, δεν πέρασε η ιδέα της συμπόρευσης με τον Αλέξη Τσίπρα

«Η ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΚΑΠΟΥ" 28 Ιαν 2026 | 14:33

Μπατζελή για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελαιόδενδρα από νησί έφτασαν στη Θεσσαλία - Το "μυστικό" είναι πότε "ανοίγεις" τις αιτήσεις

Η πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κατερίνα Μπατζελή, κατέθεσε στην εξεταστική επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ - "Τι κάνει ο τεχνικός σύμβουλος; Ροκανίζει χρόνο"

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 28 Ιαν 2026 | 13:11

Μαρινάκης για Τρίκαλα: "Δημιουργείται ένα κίνημα τυμβωρύχων ότι η Ελλάδα είναι η πρωταθλήτρια στα εργατικά ατυχήματα"

"Δημιουργείται από κόμματα και κάποια ΜΜΕ ένα κίνημα τυμβωρύχων. Εννοώ όσους διακινούν την πληροφορία ότι η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στα εργατικά δυστυχήματα", δήλωσε ο κ. Μαρινάκης.

ΑΛΛΗΛΟΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ 27 Ιαν 2026 | 17:15

Κόντρα κυβέρνησης - ΠΑΣΟΚ για την ευλογιά: "Ψεύδη για την διαχείριση - Ουρά του Βελόπουλου"

Για λαϊκισμό κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

ΜΕΣΩ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ 27 Ιαν 2026 | 16:19

Καρυστιανού για την τραγωδία στα Τρίκαλα: Όχι πάλι άδικοι, μαρτυρικοί θάνατοι - Τραγικές ευθύνες

Η ανάρτηση της Μ.Καρυστιανού για τις εργάτριες που σκοτώθηκαν στο εργοστάσιο Βιολάντα

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 27 Ιαν 2026 | 13:55

Π. Μαρινάκης για Καρυστιανού: Δεν είναι θεσμικός συνομιλητής για να της απαντάμε για τα ελληνοτουρκικά

"Σε κάποιες υποχρεούμαστε να απαντήσουμε όπως είναι αυτά τα οποία είπε για τις αμβλώσεις. Σε κάποιες άλλες, δεν είναι θεσμικός συνομιλητής, δεν απαντάμε"" τόνισε ο Π. Μαρινάκης

ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 27 Ιαν 2026 | 13:24

Σύσκεψη με Μητσοτάκη για ευλογιά των αιγοπροβάτων: Κρίσιμο το επόμενο τρίμηνο - Όχι σε μαζικό εμβολιασμό

Κεντρική προτεραιότητα η ύπαρξη περισσότερων κτηνιάτρων στο πεδίο και η αξιοποίηση και νέων εργαστηρίων - Η συζήτηση θα συνεχιστεί στο επόμενο διάστημα.

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΟΠΕΚΕΠΕ 26 Ιαν 2026 | 18:42

Πηγές ΝΔ: "Η κατάθεση της Δ. Χαλικιά άφησε το ΠΑΣΟΚ χωρίς άλλοθι"

Πηγές της ΝΔ κάνουν λόγο για "επίθεση" της Μιλένας Αποστολάκη προς την κ. Χαλικιά, και τονίζουν τη "νευρική αντίδραση" του ΠΑΣΟΚ

ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΟΣ 26 Ιαν 2026 | 15:28

Τραγωδία στα Τρίκαλα: Αναβάλλεται η εκδήλωση στο Ωδείο Αθηνών - Θα συμμετείχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Την αναβολή όλων των προγραμματισμένων εκδηλώσεων της Νέας Δημοκρατίας, μέχρι και την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου, αποφάσισε το κόμμα

ΒΟΥΛΗ 26 Ιαν 2026 | 12:46

Επίκαιρη ερώτηση Ανδρουλάκη σε Μητσοτάκη: Η ενεργειακή πολιτική της κυβέρνησης τροφοδοτεί την ακρίβεια

"Η ενεργειακή κρίση δεν είναι ούτε τυχαία ούτε αναπόφευκτη. Είναι το αποτέλεσμα συγκεκριμένων πολιτικών επιλογών της κυβέρνησής", τονίζει μεταξύ άλλων ο Ν. Ανδρουλάκης.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 26 Ιαν 2026 | 10:33

Μαρινάκης: "Λάθος δρόμος ο τζάμπα πατριωτισμός και να παριστάνουμε τους σύγχρονους Κολοκοτρώνηδες"

Ο Π. Μαρινάκης επανέλαβε ότι η μόνη διαφορά με την Τουρκία είναι η υφαλοκρηπίδα και ο καθορισμός της ΑΟΖ

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ 25 Ιαν 2026 | 21:03

Φρίκη στην Κωνσταντινούπολη: Εντοπίστηκε ακέφαλο πτώμα γυναίκας σε κάδο σκουπιδιών

Το θύμα ήταν τυλιγμένο με σεντόνι και το είχαν πετάξει μέσα σε κάδο σκουπιδιών στο δήμο του Σισλί

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η SOZCU 24 Ιαν 2026 | 22:34

Νεο προκλητικό δημοσίευμα: "Η κίνηση των Τούρκων που τρέλανε την Ελλάδα" - Αγοραπωλησίες ακινήτων στην παραμεθόριο

Σύμφωνα με την Sozcu, ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας, ανακοίνωσε ότι το νομικό πλαίσιο για την πώληση ακινήτων σε παραμεθόριες περιοχές θα αυστηροποιηθεί

ΤΟΥΡΚΟΣ ΥΠΕΞ 24 Ιαν 2026 | 20:45

Φιντάν: "Αν η Τουρκία ήταν στην ΕΕ δεν θα είχε γίνει to Brexit - Μόνο ο Τραμπ μπορεί να σταματήσει το Ισραήλ"

Ο Φιντάν δήλωσε ότι η Τουρκία πιστεύει ότι το μόνο άτομο που μπορεί "πραγματικά να ασκήσει πίεση στο Ισραήλ" είναι ο Πρόεδρος Τραμπ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 24 Ιαν 2026 | 18:12

Γεραπετρίτης: Ο διάλογος με την Τουρκία είναι δικλείδα ηρεμίας, σταθερότητας και καλής γειτονίας

Η Ελλάδα διατηρεί αναφαίρετο δικαίωμα επέκτασης των χωρικών υδάτων της στα 12 ναυτικά μίλια, διαμηνύει ο υπουργός Εξωτερικών

ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΝΥΧΤΑ 23 Ιαν 2026 | 23:55

Ισχυρός σεισμός Ρίχτερ ταρακούνησε την Τουρκία - Αισθητός και στη Μυτιλήνη

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στην περιοχή Ντεμιρτσί, στην επαρχία της Μανίσας της Τουρκίας

ΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ "ΕΝΟΧΛΗΣΗ" 23 Ιαν 2026 | 19:37

Τουρκικό δημοσίευμα για την Αθήνα: "Αφήνει στο περιθώριο την… οθωμανική πολιτιστική κληρονομιά"

Επικριτικό τουρκικό δημοσίευμα εστιάζει στην παραμέληση οθωμανικών μνημείων στην Αθήνα, στην αλλαγή χρήσης ή στο κλείσιμο τζαμιών

ΤΙ ΕΓΙΝΕ 23 Ιαν 2026 | 16:33

Κόντρα Κέλλα - Λιακούλη στη Βουλή για τα αιγοπρόβατα: "Αποτύχατε παταγωδώς" - "Οσα λέτε δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα"

"Κανένα κράτος της ΕΕ δεν έχει εμβολιάσει τα ζώα του με τα υπάρχοντα εμβόλια" απάντησε ο Χρήστος Κέλλας στη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 23 Ιαν 2026 | 09:57

Μαρινάκης για κακοκαιρία: Το κράτος έχει μια υποδειγματική αντίδραση σε πρωτοφανείς συνθήκες

"Πηγή των μεγαλύτερων προβλημάτων, είναι τα αυθαίρετα, πλέον ο κόσμος ειδοποιείται με το 112", δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μαρινάκης.

ΝΕΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ 23 Ιαν 2026 | 09:13

Διετής NAVTEX από την Τουρκία στο Αιγαίο

Στόχος της Άγκυρας σύμφωνα με ελληνικές πηγές, είναι να εδραιωθεί η αντίληψη ότι η περιοχή ανατολικά του 25ου μεσημβρινού υπάγεται σε τουρκική δικαιοδοσία

ΓΙΑ ΤΟ MEGA 22 Ιαν 2026 | 21:13

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στο 50% η δημοφιλία της Καρυστιανού - Σε ποιους ψηφοφόρους έχει πέραση

Παρά τη μικρή αύξηση των ποσοστών της ΝΔ, η αυτοδυναμία παραμένει άπιαστο όνειρο - Τι λένε οι πολίτες για την πορεία της χώρας

"ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ" 22 Ιαν 2026 | 17:00

Μαρινάκης: Αυτός είναι ο λόγος που δεν πήγε ο Μητσοτάκης στο Νταβός - Η επίσημη εξήγηση

Ο προγραμματισμός του πρωθυπουργού ήταν διήμερη παρουσία του στο Νταβός, τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ 22 Ιαν 2026 | 14:30

Ο Δένδιας απαντά στα "καρφιά" Γεωργιάδη και στα σενάρια διαδοχής Μητσοτάκη - Οι... γαλότσες όταν ήταν παιδί

Εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη του Ν.Δένδια σε σχέση με τα ναυτικά μίλια και την θέση της Ελλάδας στα ζητήματα με την Τουρκία.

ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΣΑΜΑΡΑΣ 21 Ιαν 2026 | 21:38

Δημοσκόπηση Pulse: Στο 31% η αποδοχή του κόμματος Καρυστιανού - Προβάδισμα 16,5 μονάδων για τη ΝΔ

Το υπό κατασκευή κόμμα που δείχνει να συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό αποδοχής, είναι η κίνηση της Μαρίας Καρυστιανού