Απάντηση στην κριτική που δέχτηκε ο πρωθυπουργός μετά τη δήλωσή του περί δύο φύλων, υιοθετώντας την τοποθέτηση του Ντόναλντ Τραμπ, έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά τη διάρκεια του σημερινού μπρίφινγκ.
Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Μαρινάκης κλήθηκε να πει ποια είναι τελικά η άποψη της κυβέρνησης για τέτοια θέματα.
"Όσοι μιλούν για κωλοτούμπες, γιατί δυστυχώς η χώρα μας με την προηγούμενη κυβέρνηση δίδαξε την έννοια αυτή παγκοσμίως, δεν έχουν δει ποια είναι πραγματικά η woke ατζέντα. Αυτοί, και κυρίως τα κόμματα της άκρας δεξιάς, δεν έχουν κάτσει να διαβάσουν ποια είναι η περιβόητη woke ατζέντα που φτάνοντας σε ακραίες διατυπώσεις δικαίως θύμωσε πολύ μεγάλο μέρος των πολιτών σε όλον τον κόσμο. Αυτό το οποίο ακολουθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει καμία σχέση με τη woke ατζέντα. Δεν μιλάμε, λοιπόν, για καμία κυβίστηση. Απλά μπλέκουν κάποιοι σκοπίμως δύο άσχετα μεταξύ τους πράγματα, το ένα ο σεβασμός των δικαιωμάτων όλων των πολιτών και το άλλο είναι η ακραία ρητορική και ακραία αιτήματα μόνο και μόνο για να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να θυμώσουν την κοινωνία" δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
"Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ουδέποτε υιοθέτησε τις ακρότητες της woke ατζέντας. Είναι ξεκάθαρο, λοιπόν, ότι τα φύλα είναι δύο και ο πρωθυπουργός είχε δώσει την ίδια απάντηση και πριν από κάποιους μήνες" πρόσθεσε.
Ο Παύλος Μαρινάκης υπογράμμισε επίσης ότι επειδή κάποιοι δεν θέλουν η πολιτική αντιπαράθεση να γίνεται επί αυτών που προχωράει η κυβέρνηση αναπαράγουν μία ρητορική περί δήθεν αλλαγής στάσης για να στήσουν ένα ακροδεξιό αφήγημα. Στην Ελλάδα "όμως, θεωρώ ότι δεν θα γίνει ό,τι γίνεται σε άλλες χώρες γιατί έχουμε μία κυβέρνηση, η οποία δεν νομοθετεί ούτε πολιτεύεται με στεγανά ούτε έχει εμμονή με κάποια συγκεκριμένη πολιτική", είπε.
"Ο Ανδρουλάκης προσπαθεί να κάνει το μαύρο άσπρο"
Στο πλαίσιο των ερωτήσεων που δέχθηκε, ο Παύλος Μαρινάκης άφησε επίσης αιχμές κατά του Νίκου Ανδρουλάκη, σημειώνοντας ότι είναι επιλογή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ να ακολουθεί μία συγκεκριμένη τακτική αλλά "προσπαθεί να μας πείσει ότι το μαύρο είναι άσπρο ή το ανάποδο και κάθε φορά το κάνει και χειρότερο".
Κληθείς να σχολιάσει αναφορά του κ. Ανδρουλάκη ότι παραποιήθηκε η δήλωσή του περί συνεργασιών με κόμματα της κεντροαριστεράς, παρέπεμψε σε προηγούμενη δήλωση που είχε κάνει ο ίδιος μετά από συνέντευξη του κ. Ανδρουλάκη στον ΣΚΑΪ: "Ψηφίζοντας ΠΑΣΟΚ παίρνεις ΣΥΡΙΖΑ ή και Νέα Αριστερά". Όπως τόνισε, "προσπαθώντας χθες να δικαιολογήσει τα λεγόμενά του (ο κ. Ανδρουλάκης) είπε ότι δεν αναφερόταν απαραίτητα σε μικρότερα κόμματα της κεντροαριστεράς αλλά μπορεί και να αναφερόταν και στα υπόλοιπα κόμματα. Θέλω να πιστεύω ότι αυτό το οποίο είχα πει δεν μετατρέπεται σε "ψηφίζοντας ΠΑΣΟΚ παίρνεις ενδεχομένως ΣΥΡΙΖΑ ή Νέα Αριστερά ή και Βελόπουλο και ή και Λατινοπούλου", οπότε θα έλεγα καλύτερα αυτές οι νέες διατυπώσεις του κ. Ανδρουλάκη να περιοριστούν γιατί έτσι όπως το πάμε θα γίνεται όλο και χειρότερο. Εμείς επιμένω ότι σχολιάζουμε αυτά που ακούμε με τα αυτιά μας καθώς και ότι αυτή η συζήτηση άνοιξε πολύ πρόωρα από τον ίδιο τον κ. Ανδρουλάκη με τις απαντήσεις του. Δεν του φταίει η κυβέρνηση σε αυτό".

Ερωτηθείς για όσα ανέφερε το ΠΑΣΟΚ για τον κ. Τασούλα και τις κατηγορίες από την αντιπολίτευση ότι η κυβέρνηση δεν έχει απαντήσει επίσημα, ο κ. Μαρινάκης απάντησε: "Γιατί απάντησε ο κ. Τασούλας. Όταν απαντά ο ίδιος ο θιγόμενος, στον οποίο γίνεται μία πολιτική επίθεση, αρκεί νομίζω η απάντησή του. Εγώ εκπροσωπώ την κυβέρνηση". Απέδωσε, δε, αυτήν την επίθεση στο γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ "δεν βρήκε μισό επιχείρημα κατά της υποψηφιότητας Τασούλα, ξεκίνησε το αφήγημα της άκρας δεξιάς, προσπάθησε να χρεώσει τον κ. Τασούλα στην άκρα δεξιά, κάτι το οποίο πέραν από επιχείρημα αντίθετο στην οποιαδήποτε λογική ήταν και μια μικρόψυχη τακτική. Απαντήσαμε άμεσα στις ψήφους των "Σπαρτιατών" σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε στο παρελθόν από άλλα κόμματα, η χθεσινή εξέλιξη -η ανακοίνωση των "Σπαρτιατών"- διέλυσε και τις τελευταίες αμφιβολίες περί υποτιθέμενης συμπαιγνίας με τους "Σπαρτιάτες". Κανείς δεν τους πιστεύει σε αυτά τα οποία λένε και αφού πήγε περίπατο το ένα αφήγημα αποφάσισαν να ρίξουν λάσπη στον κ. Τασούλα λίγες μέρες πριν την πρώτη εκλογή. Απάντησε ο ίδιος, αναφέρθηκε σε ξεκάθαρη απόφαση από τη Διάσκεψη των Προέδρων και δεν έχει κανένα θέμα ως προς τη νομιμότητα των συγκεκριμένων αποφάσεων". Πρόσθεσε ότι ο κ. Τασούλας δεν πρόκειται να πολιτευθεί ξανά στον νομό Ιωαννίνων και δεν έχει κάποιο κίνητρο να κάνει κάτι για να κερδίσει τη συμπάθεια του κόσμου, λειτουργώντας -όπως τον κατηγορούν- με μικροκομματική λογική. "Αντιθέτως παλαιοκομματική λογική είναι να επιτίθεσαι στον υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον οποίο έχεις ψηφίσει τρεις φορές για να είναι πρόεδρος της Βουλής, επειδή δεν ανήκει στο κόμμα σου", επεσήμανε.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr