Μάθε που ψηφίζεις στις ευρωεκλογές με ένα κλικ

Άνοιξε η πλατφόρμα του υπουργείου Εσωτερικών, "Μάθε που ψηφίζεις". Οι πολίτες μπορούν να δουν σε ποια περιοχή και σε ποιο κέντρο θα ψηφίσουν στις Ευρωεκλογές.

mathe-pou-psifizeis-stis-eurwekloges-me-ena-klik
SHARE THIS
0
SHARES

Άνοιξε η πλατφόρμα του υπουργείου Εσωτερικών, "Μάθε που ψηφίζεις". Οι πολίτες μπορούν να δουν σε ποια περιοχή και σε ποιο κέντρο θα ψηφίσουν στις Ευρωεκλογές στις 26 Μαΐου.

Όσοι μπουν στην πλατφόρμα, το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να εισάγουν τα στοιχεία τους, δηλαδή τον Ειδικό Εκλογικό Αριθμό, επώνυμο, όνομα, όνομα πατέρα, όνομα μητέρας και ημερομηνία γέννησης. 

 Έπειτα, η εφαρμογή εμφανίζει σε ποιο εκλογικό διαμέρισμα ψηφίζουν στις επερχόμενες εκλογές.

Τα στοιχεία εμφανίζονται πάντως και χωρίς τη συμπλήρωση του Ειδικού Εκλογικού Αριθμού. 

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα είναι διαθέσιμη εδώ.

Στην ίδια πλατφόρμα μπορούν να πληροφορηθούν που ψηφίζουν και οι Ευρωπαίοι πολίτες με τον ίδιο τρόπο, συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τους Ευρωπαίους πολίτες είναι διαθέσιμη εδώ.

Στην Ελλάδα, δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι όσοι συμπληρώνουν το 17ο έτος της ηλικίας τους κατά το έτος των εκλογών. Άρα για τις Ευρωπαϊκές Εκλογές του 2019, μπορούν να ψηφίσουν όσοι έχουν γεννηθεί μέχρι τις 31/12/2002.

Είναι απαραίτητο για τον ψηφοφόρο να έχει μαζί του την αστυνομική του ταυτότητα ή διαβατήριο. Άλλα δημόσια έγγραφα μπορούν να γίνουν δεκτά υπό προϋποθέσεις.

φωτό αρχείου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook