Με αντιδεξιά ρητορική επίθεση σε Μεϊμαράκη - ΝΔ

Επίθεση στη ΝΔ και τον πρόεδρό της Ευάγγ. Μεϊμαράκη εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη δευτερολογία του στη συνεδρίαση της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης.

me-antideksia-ritoriki-epithesi-se-meimaraki---nd
SHARE THIS
0
SHARES

Επίθεση στη ΝΔ και τον πρόεδρό της Ευάγγελο Μεϊμαράκη εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη δευτερολογία του στη συνεδρίαση της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του κόμματός του. 

Δεν μπορεί να εκφράζει το καινούργιο ένας αρχηγός που στα νιάτα του ήταν αρχηγός των Κενταύρων.

Συγκεκριμένα ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στον κ. Μεϊμαράκη είπε ότι «δεν μπορεί να εκφράζει το καινούργιο ένας αρχηγός που στα νιάτα του ήταν αρχηγός των Κενταύρων».

Αναφερόμενος δε στο δημοψήφισμα δήλωσε περήφανος που έδωσε στον ελληνικό λαό τη δυνατότητα να εκφράσει το «γαμώτο» του για τα όσα συνέβησαν στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

Για την προεκλογική περίοδο είπε ότι «Είμαστε εδώ με αποφασιστικότητα να πάμε μπροστά και αυτές τις τρεις εβδομάδες να μην επιτρέψουμε το παρελθόν να επιστρέψει».

Αναφερόμενος στα ψηφοδέλτια είπε ότι «όποιος έρχεται και μου ζητάει να έχει εκλόγιμη θέση δεν θα είναι στα ψηφοδέλτια. Τέρμα τα σταριλίκια».

«Από εδώ και στο εξής θα μιλήσω με τη γλώσσα της μάχης. Η μάχη για τον κοινωνικό μετασχηματισμό δεν είναι μια μεγάλη στιγμή της εφόδου στα χειμερινά ανάκτορα. Είναι μια συνεχείς πάλη με καθημερινές μάχες.

Βαθιά επιθυμία του πολιτικού κατεστημένου είναι να κάνει πράξη την "Αριστερή Παρένθεση". Δεν θα τους αφήσουμε.

Ποιο είναι το βασικό στίγμα των αντιπάλων μας; Ότι όλοι το ίδιο είμαστε. Μας λένε ότι το ίδιο είναι όλα όσα έγιναν τα 40 χρόνια που δημιούργησαν το κράτος της διαφθοράς και της διαπλοκής με τους επτά μήνες με το πιστόλι στον κρόταφο.

Εμείς δώσαμε τον αγώνα για να αλλάξουμε τους συσχετισμούς. Αλλά δεν αρκεί μόνο να είσαι κυβέρνηση. Ένα μόνο μέρος της εξουσίας βρίσκεται μέσα στο Μαξίμου».

Η απάντηση της ΝΔ

«Ο κ. Τσίπρας παράγει περισσότερα ψέματα από όσα μπορούν να καταναλώσουν αυτοί που τον ακούνε» αναφέρει η ΝΔ σε ανακοίνωσή της, για τα όσα είπε ο Α. Τσιπρας στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ.

«Κάθε μέρα που περνά και κατρακυλούν τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας ολοένα και περισσότερο θα διχάζει, θα βρίζει, θα ρίχνει λάσπη, στη Νέα Δημοκρατία και στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Δεν τον ακολουθούμε.

Εμείς μένουμε σταθεροί στην ανάγκη για σταθερότητα, εθνική συνεννόηση και εφαρμογή ενός ξεκάθαρου σχεδίου αλλαγών για το μέλλον.

Και κάτι ακόμα. Πριν ένα μήνα, όταν οι πρώην σύντροφοι του κ. Τσίπρα έσπρωχναν την Ελλάδα στα βράχια, η Νέα Δημοκρατία με την ψήφο της, χωρίς κανένα αντάλλαγμα, κράτησε την Ελλάδα στο ευρώ και την Ευρώπη. Τότε ήμασταν καλοί…

Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στο ντιμπέιτ».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook