Με Αυγή του 1992 & Λ.Κύρκο η ΝΔ απαντά για το συλλαλητήριο

Η Αυγή το 1992 είχε κυκλοφορήσει με πρωτοσέλιδο τίτλο « “ΠΑΛΜΟΣ ΜΕ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ - ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ »

me-augi-tou-1992--lkurko-i-nd-apanta-gia-to-sullalitirio
SHARE THIS
0
SHARES

Με ένα πρωτοσέλιδο της Αυγής το έτος 1992 μετά το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης για το Σκοπιανό η ΝΔ «φρεσκάρει τη μνήμη όσων στο ΣΥΡΙΖΑ πιθανώς δεν το θυμούνται» και σχολιάζει και το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας.

Αυγή 1992:  “ΠΑΛΜΟΣ ΜΕ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ - ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ   

Καθώς η Κυβέρνηση αρέσκεται τον τελευταίο καιρό σε ιστορικές αναδρομές, θα έχει ενδιαφέρον να σχολιάσει και το εξής κείμενο:

«Με ωριμότητα που έπεισε και τους πλέον δύσπιστους, αλλά και πατριωτικό παλμό, εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες απ’ όλη τη Μακεδονία, εξέφρασαν χθες -σε μια συγκέντρωση με ιδιαίτερη μαζικότητα και ενωτικό χαρακτήρα στη Θεσσαλονίκη- την εθνική ευαισθησία τους και την αποφασιστικότητά τους να προασπίσουν την ακεραιότητα, την ιστορία και την πολιτιστική κληρονομία του Ελληνισμού». 

Για να φρεσκάρουμε τη μνήμη όσων στο ΣΥΡΙΖΑ πιθανώς δεν το θυμούνται, πρόκειται για το πρωτοσέλιδο σχόλιο της “Αυγής” την επομένη του συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης το 1992. Η επίσημη εφημερίδα της Αριστεράς κυκλοφόρησε τότε με τίτλο “ΠΑΛΜΟΣ ΜΕ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ - ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ” και θα είχε ενδιαφέρον η Κυβέρνηση να σχολιάσει και την εξής δήλωση που προέταξε η Αυγή:

«Επρόκειτο για μια τεράστια λαϊκή εκδήλωση που τη χαρακτήριζε η έντονη ευαισθησία απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια αμφισβήτησης των συνόρων της ελληνικής Μακεδονίας, πλαστογράφησης της ιστορίας και υφαρπαγής της ιστορικής κληρονομίας». 

Είναι η δήλωση του αείμνηστου Λεωνίδα Κύρκου που ήταν παρών στο συλλαλητήριο.

Το σημερινό πρωτοσέλιδο της Αυγής 

Η κομματική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ έχει πρωτοσέλιδο σήμερα με μεγάλα κόκκινα γράμματα τις λέξεις "ΝΑΙ" και "ΟΧΙ". Και καπέλο τη ρήση του ...Διονυσίου Σολωμού ότι «το έθνος πρέπει να μάθει να θεωρεί εθνικόν ό,τι είναι αληθές».

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook