Τουρκικές παραβιάσεις μετά την παρουσία Καμμένου στα Ίμια

Ο υπουργός συνοδευόμενος από τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας αντιπτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου πέταξε με ελικόπτερο πάνω από τις βραχονησίδες.

me-elikoptero-sta-imia-o-kammenos-erikse-stefani-gia-tous-treis-pesontes
SHARE THIS
0
SHARES

Τουρκικών προκλήσεων συνέχεια μετά τη ρίψη στεφάνου στη σημείο όπου την 31η Ιανουαρίου του 1996 έχασαν τη ζωή του οι έλληνες αξιωματικοί Χριστόδουλος Καραθανάσης, Έκτορας Γιαλοψός και Παναγιώτης Βλαχάκος, από τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο.

Ο υπουργός συνοδευόμενος από τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας αντιπτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου πέταξε με ελικόπτερο πάνω από τις βραχονησίδες νωρίς το πρωί και προχώρησαν σε ρίψη στεφάνου προκειμένου να τιμήσουν τη μνήμη των τριών αξιωματικών.

 

Πρόκειται για κίνηση στην οποία προχωρεί ο Έλληνας υπουργός κάθε χρόνο από τότε που έχει αναλάβει το υπουργείο Άμυνας.

Μισή ώρα αργότερα τουρκικά μαχητικά προχώρησαν σε πολλαπλές παραβιάσεις του ελληνικού εναερίου χώρου και υπερπτήσεις πάνω από το σημείο. Σημειώθηκαν 8 υπερπτήσεις από τουρκικά μαχητικά, οι 6 πάνω από τα Ιμια και οι 2 πάνω από την Καλόλιμνο.

Λίγη ώρα μετά ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Βεϊσί Καϊνάκ δήλωσε: «Δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα να ανοίξει νέους χώρους στο Αιγαίο» και πρόσθεσε πως «δυστυχώς η Ελλάδα προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τις βραχονησίδες»  αλλά οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας «δεν θα το επιτρέψουν».  «Οι βραχονησίδες "Καρντάκ"  και παρόμοιες βραχονησίδες, επιχειρείται να γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης από την Ελλάδα, αλλά η κυβέρνηση της Τουρκίας δεν θα επιτρέψει ποτέ στην Ελλάδα να δημιουργήσει νέους χώρους γύρω τους», δήλωσε ο Καϊνάκ σε ημερίδα του πρακτορείου Αnadolu.

Βίντεο από την επίσκεψη Καμμένου στα Ίμια:
 

 

 

Σύμφωνα με την καταγραφή του ΓΕΕΘΑ δύο τουρκικά F-16 έκαναν τις υπερπτήσεις:

TO ENA A/Φ F-16:

THN 07:43 ANΩΘEN N. IMIA ΣTA 25.000 FT,

THN 07:57 ANΩΘEN N. IMIA ΣTA 24.000 FT,

THN 08:25 ANΩΘEN N. IMIA ΣTA 17.000 FT,

THN 08:41 ANΩΘEN N. KAΛOΛIMNO ΣTA 24.000 FT.

TO ETEPO A/Φ F-16:

THN 07:59 ANΩΘEN N. IMIA ΣTA 25.000 FT,

THN 08:24 ANΩΘEN N. IMIA ΣTA 17.500 FT,

THN 08:27 ANΩΘEN N. KAΛOΛIMNO ΣTA 16.500 FT,

THN 08:28 ANΩΘEN N. IMIA ΣTA 18.000 FT.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook