Με ένα βιβλίο εμφανίστηκε στην Ώρα του Πρωθυπουργού σήμερα στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας.το βιβλίο με τίτλο «Θρησκευτικός Λόγος – Το χαλινάρι της ελευθεροφροσύνης» από τις εκδόσεις Δίον.
Ωστόσο η ειδηση μάλλον βγαίνει από τα χαρτιά που κρατάει μαζί με το βιβλίο ο πρωθυπουργός. Αν κοιτάξετε προσεκτικά θα παρατηρήσετε ότι στο σήμα της Ελληνικης Δημοκρατίας έχει ζωγραφίσει ένα σχήμα, το οποίο παραπέμπει σε κάλπη. Σημειωτέον ότι στην ομιλία του ο πρωθυπουργός είπε μεταξύ αλλων ότι η Δημοκρατία δίνει διεξόδους σε κυβερνήσεις και λαούς.
Τι πραγματεύεται το βιβλίο
Το βιβλίο πραγματεύεται ερωτήματα όπως αν «Υπάρχει στον άνθρωπο έμφυτο θρησκευτικό συναίσθημα ή όχι;», «Πότε και με βάση ποια στοιχεία δημιουργήθηκε η θρησκεία;», «Ποιοι ήταν οι πρώτοι θεοί;», «Ποια είναι η σχέση μεταξύ πιστών και θρησκείας;», «Γιατί η θρησκεία στηρίζεται στο συναίσθημα και όχι στη λογική;», «Γιατί το ιερατείο εξαπατά τους πιστούς;», «Ποιους εξυπηρετεί η άμορφη μάζα του άβουλου ποιμνίου;», «Τι σχέση έχει η πολιτική εξουσία με τη θρησκεία;» και «Ποια είναι η διαφορά μεταξύ πολιτικού και θρησκευτικού λόγου;».
Στον πρόλογο του βιβλίου θα διαβάσει κανείς ότι «Η θρησκευτική με την πολιτική εξουσία αποτελούν έννοιες αλληλένδετες, όπου η μία βοηθά την άλλη, ώστε να ελέγχει πιο αποτελεσματικά τα μέλη της κοινωνίας που εξουσιάζει. Ακόμα κι αν η πολιτική εξουσία είναι τυραννική, η θρησκευτική έδειξε ότι δεν έχει πρόβλημα να τη θεωρεί απ το θεό ευλογημένη. Αρκεί μόνο να μη θίγονται τα συμφέροντά της».
Φωτογραφίες Eurokinissi