Μεϊμαράκης: Δεν θα ψηφίσουμε φόρους και περικοπές

«Είμαστε αντίθετοι σε νέους φόρους και περικοπές σας λέμε ξεκάθαρα δεν θα ψηφίσουμε νέα μέτρα και νέους φόρους» σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Β. Μεϊμαράκης.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Μεϊμαράκης: Δεν θα ψηφίσουμε φόρους και περικοπές

Οξεία κριτική κατά του Αλέξη Τσίπρα άσκησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

«Προχωρήστε και ψηφίστε μόνοι σας ό,τι υπογράψατε, εμείς λέμε όχι στον κρατισμό και στις πολιτικές που προσβάλουν την ιδιωτική πρωτοβουλία. Είμαστε αντίθετοι σε νέους φόρους και περικοπές σας λέμε ξεκάθαρα δεν θα ψηφίσουμε νέα μέτρα και νέους φόρους» σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε: «Δεν θα περάσουν αυτά με την ψήφο της ΝΔ, μόνο με την ψήφο ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ».

Αναφερόμενος στο ζήτημα της διαφθοράς, ο Β. Μεϊμαράκης σημείωσε:

«Σας άκουσα να μιλάτε για τους κακούς ολιγάρχες. Έχετε καμιά μυγίτιδα και σας κυνηγούν; Σας καλώ: πείτε ονόματα και διευθύνσεις. Και επειδή όλοι γνωριζόμαστε, ονόματα. Δεν είναι και πολλά», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ. Απευθυνόμενος μάλιστα στον υπουργό Επικρατείας κ. Παππά πρόσθεσε: «Κι εσείς κύριε Παππά, που με κοιτάτε, τι κρατάτε και δεν φέρνετε τον νόμο (για την αδειοδότηση των ΜΜΕ); Η Ελλαδίτσα μας είναι μικρή χώρα και όλοι ξέρουμε τις παρέες μας και τις συναναστροφές μας και ποιος στηρίζει ποιον». «Ο βρώμικος προεκλογικός πόλεμος θα απαντηθεί. Εμείς με τις 50 υπογραφές που διαθέτουμε θα φέρουμε όλες τις υποθέσεις που εκκρεμούν. Θα έρθετε εσείς με την υπογραφή σας και θα πείτε ότι η ΝΔ δεν εμπλέκεται», τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης.

«Η πολιτική απάτη που στήσατε έχει αποκαλυφθεί σε όλη της την έκταση. Δεν ανταποκρίνεται σε τίποτα απ’ όσα λέγατε προεκλογικά. Την ίδια ώρα, ατυχώς για σας, κατατέθηκε το προσχέδιο του προϋπολογισμού που αναφέρει ότι η χώρα επιστρέφει στην ύφεση, η ανεργία διογκώνεται, η χώρα επιστρέφει στα ελλείμματα, ότι έχουμε 62% πρόσθετους φόρους και 38% περικοπές δαπανών, κυρίως από τις συντάξεις», είπε ο κ. Μεϊμαράκης και τόνισε: «Επενδύετε στον πολιτικό καιροσκοπισμό και τώρα που τελείωσαν οι αντιμνημονιακές κορώνες. Πάνε οι βάρβαροι».

«Άλλος ο ΣΥΡΙΖΑ πριν τις εκλογές, άλλος ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές. Γι’ αυτό σας είπα ότι πάθατε μετάλλαξη όταν ψηφίσατε το μνημόνιο. Εγώ προσωπικά δεν σας αναγνωρίζω», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό. «Η αλήθεια είναι ότι έρχεται πολύ βαρύς χειμώνας. Αποδεικνύεται πως ότι λέγαμε προεκλογικά ισχύουν στο ακέραιο», σημείωσε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε από τον Α. Τσίπρα να δεσμευτεί ότι δεν θα επιβάλει τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση, ενώ ξεκαθάρισε ότι «η φορολόγηση των αγροτών από εμάς δεν γίνεται δεκτή, να το ξέρετε». «Στηρίζουμε τις διαρθρωτικές αλλαγές που χρειάζονται, λέμε όμως ότι μας βρίσκετε κάθετα απέναντί σας σε νέα μέτρα, σε νέες περικοπές», είπε χαρακτηριστικά.

«Εμείς το καλοκαίρι σας δώσαμε ψήφο εμπιστοσύνης, τέτοια που ποτέ δεν έχει δοθεί στη χώρα. Και αντί να γίνατε εθνικός ηγέτης ξαναγίνατε κομματάρχης και μας πήγατε στις εκλογές», τονισε.

Αναφορικά με το θέμα των τραπεζών ο κ. Μεϊμαράκης είπε πως ο πρωθυπουργός γνωρίζει ότι δεν μπορεί να αλλάξει τις διοικήσεις, παρά τα όσα είπε στις προγραμματικές του δηλώσεις.


Η κόντρα με τον πρωθυπουργό

Στην σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε ο Βαγγέλης Μεϊμαρακης απάντησε αμέσως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας που χαρακτήρισε την ομιλία « προεκλογική» και αφού εννόησε πως η σκληρή ρητορική Μεϊμαράκη σχετίζεται με την κούρσα διαδοχής του υπέδειξε αιχμηρά πως έχασε τς εκλογές με 7,5 μονάδες.

Ο Μεϊμαράκης ξαναπήρε το λόγο και ενοχλημένος είπε: «Δεν καταλαβαίνω το άγχος και τον εκνευρισμό σας για το ποιος θα είναι πρόεδρος της ΝΔ. Δεν είναι σωστό να παρεμβαίνετε τόσο σε αυτά. Μην έχετε τόση αγωνία, όποιος κι αν είναι πρόεδρος, η ΝΔ θα είναι συγκροτημένη και με την ίδια άποψη σε αυτά τα θέματα».

Κάρφωσε δε τον κ. Τσίπρα λέγοντας: «Εγώ δεν έκανα εκλογές για να λύσω το πρόβλημα με τον Λαφαζάνη, εσείς το κάνατε. Εμείς φιλικά θα το λύσουμε, μια παρέα είμαστε». Απευθυνόμενος σε απολύτως προσωπικό τόνο στον κ. Τσίπρα είπε: «Καταλαβαίνω γιατί το κάνατε, αλλά δεν περίμενα να πέσετε σε τόσο χαμηλό επίπεδο. Λυπάμαι πραγματικά, άλλον Τσίπρα ήξερα».

Ο πρωθυπουργός όταν πήρε ξανά το λόγο εμφανίστηκε ελαφρά απολογητικός εξηγώντας ότι δεν είχε διάθεση ανάμειξης στα εσωκομματικά της ΝΔ και πρόσθεσε ότι η παρέμβασή του ήταν πολιτική. «Κακώς το εκλάβατε ως ανάμειξη» είπε.

Καυγάς όμως υπήρξε και για το θέμα του χρέους με τον κ. Μεϊμαράκη να λέει στον κ.Τσίπρα πως είναι η συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση που αναιρεί τη δυνατότητα για αναδιάρθρωσή του, αντίθετα με όσα δημοσίως διακηρύσσει. Και παρατήρησε πως δεν είναι αποδεκτό στην Ε.Ε η συζήτηση για το χρέος να γίνεται στον ΟΗΕ. Ο κ.Τσίπρας - επικαλούμενος τις αναφορές του Φρ. Ολάντ στο ευρωκοινοβούλιο- εγκάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ για μείζον ατόπημα.

Να μην ανακατεύεται με τα εσωκομματικά άλλων κομμάτων

«Ο Πρωθυπουργός άλλα μας είπε και άλλα θα γίνουν», επεσήμανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης εξερχόμενος της Βουλής μετά τη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. «Σήμερα περίμενα ότι θα απαντούσε», ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης και ανέφερε ότι «άλλα λέει το προσχέδιο του Προϋπολογισμού».

Συνεχίζοντας, ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι το μόνο που έκαναν στον ΣΥΡΙΖΑ, ήταν να ασχοληθούν με τη Νέα Δημοκρατία. «Καλά θα κάνει να μην ανακατεύεται ο Πρωθυπουργός με τα εσωκομματικά των άλλων κομμάτων», σημείωσε ο κ. Μεϊμαράκης και επανέλαβε ότι ο κ. Τσίπρας «έχει αλλάξει». «Πρέπει να μας σέβεται», πρόσθεσε.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

`
ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ 03 Δεκ 2020 | 13:07

Επίσκεψη Αλέξη Τσίπρα στο πρώην ΠΙΚΠΑ Βούλας: "Να φύγει ο κορονοϊός", του ζήτησαν τα παιδιά

Το Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών Με Αναπηρία στη Βούλα επισκέφτηκε ο Αλέξης Τσίπρας. Παρούσα και η υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου.

ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΔΥ 02 Δεκ 2020 | 16:43

Σκληρή απάντηση Πέτσα σε Τσίπρα: Κάθε μέρα και μια ακόμη αυτογελοιοποίηση

Άμεση αντίδραση Πέτσα στην ανάρτηση Τσίπρα που κατηγορεί εκ νέου την κυβέρνηση για παράλληλο σύστημα καταγραφής των κρουσμάτων.

"ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΗΡΘΑΝ ΣΤΟ ΦΩΣ" 02 Δεκ 2020 | 14:36

Επίθεση Τσίπρα σε Μητσοτάκη: Θα λογοδοτήσει για το παράλληλο σύστημα καταγραφής των κρουσμάτων

Ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνει πως ο πρωθυπουργός δεν θα αποφύγει να λογοδοτήσει για το παράλληλο σύστημα καταγραφής κρουσμάτων.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 30 Νοε 2020 | 15:41

Κορονοϊός-Ασθενής καθηγητής Καρδιολογίας στο Ιπποκράτειο με 250 νοσηλευόμενους: Δεν τους νοιάζει αν φταίει ο Μητσοτάκης ή ο Τσίπρας

Τι αναφέρει ο καθηγητής Καρδιολογίας που νοσηλεύεται με κορονοϊό στο Ιπποκράτειο μέσα από την κλινική Covid του νοσοκομείου

ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ 27 Νοε 2020 | 15:23

Τσίπρας: Η κατάσταση στο νοσοκομείο της Δράμας είναι εκτός ελέγχου

Ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την επίσκεψη του στο νοσοκομείο της Δράμας, είπε ότι η κατάσταση βρίσκεται "εκτός ελέγχου".

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Η ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ 26 Νοε 2020 | 09:55

Τσακώθηκαν και για το... ρούτερ του Μαξίμου - Μητσοτάκης: Δεν το βρήκα - ΣΥΡΙΖΑ: Εμείς το αφήσαμε

Καυγάς Μητσοτάκη - Τσίπρα στη Βουλή για το... ρούτερ του Μαξίμου. Τι απάντησε ο πρωθυπουργός στο ανέκδοτο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

«TO 58% ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΧΕΙ ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ» 25 Νοε 2020 | 21:10

Δημοσκόπηση MRB: Στις 15,9 μονάδες η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - Μόλις το 52% θα έκανε το εμβόλιο

Στις 15,9 μονάδες η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της MRB

"ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ" 25 Νοε 2020 | 20:57

Το μήνυμα Τσίπρα για τον θάνατο του Μαραντόνα - "Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ"

Ο Αλέξης Τσίπρας αποχαιρέτησε τον "Ντιέγκο των παιδικών μας αναμνήσεων".

«ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΘΗΚΑΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΤΟΥ» 25 Νοε 2020 | 19:00

"Καρφιά" ΝΔ: Ανεπαρκής η εμφάνιση Τσίπρα, απογοητεύθηκαν ακόμη και οι σύντροφοί του

Το σχόλιο ΣΥΡΙΖΑ για την ομιλία Μητσοτάκη στη Βουλή δείχνει ανεπάρκεια και απογοήτευση από την εμφάνιση Τσίπρα, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 25 Νοε 2020 | 15:53

Βουλή: Το ανέκδοτο Τσίπρα με τις 3 επιστολές "ρίξε τα όλα στους προηγούμενους"- Η πληρωμένη απάντηση Μητσοτάκη

Ποιο ήταν το ανέκδοτο που είπε ο Αλέξης Τσίπρας στον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή και ποια ήταν η απάντηση του πρωθυπουργού

ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΣΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ 25 Νοε 2020 | 15:47

Οι εξηγήσεις Μητσοτάκη για τη δήλωση Γεραπετρίτη για τις κλίνες ΜΕΘ και τους "περισσότερους νεκρούς"

Κάλυψη στον Γιώργο Γεραπετρίτη για τη δήλωσή του για τις κλίνες ΜΕΘ έδωσε ο πρωθυπουργός

25 Νοε 2020 | 14:19

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: "Δεν σας ζητάμε να γίνετε Μεσσίας ούτε Μωυσής- Μην σκοτώνετε την λογική"

Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στη Βουλή

ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 25 Νοε 2020 | 08:01

Πορείες Πολυτεχνείου: Η Κρατική Ασφάλεια αρχίζει έρευνα για τους Τσίπρα, Κουτσούμπα, Βαρουφάκη - Ζητά ονόματα βουλευτών

Η παραγγελία για την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας έφθασε στα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.