Πόλεμος με παραιτήσεις Μεϊμαράκη - Τζιτζικώστα

Διατεθειμένος να παραιτηθεί από τη θέση του μεταβατικού προέδρου εμφανίστηκε ο Βαγγ. Μεϊμαράκης. Ποιόν όρο έβαλε. Η απάντηση Τζιτζικώστα

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Πόλεμος με παραιτήσεις Μεϊμαράκη - Τζιτζικώστα

"Μεϊμαράκης και γαντζωμένος στην καρέκλα δε γίνεται". Με τη φράση αυτή απαντησε ο Β. Μεϊμαράκης στους εσωκομματικούς επικριτές του που του ζητούν δημόσια να παραιτηθεί, ανακοινώνοντας πως παραχωρεί τη θέση του μεταβατικού προέδρου, καλώντας και τους συνυποψηφίους του να κάνουν το ίδιο.

Πόλεμος με παραιτήσεις Μεϊμαράκη - Τζιτζικώστα

Τόνισε πως ζήτησε από το γραμματέα της ΚΟ Γ. Πλακιωτάκη να αναλάβει πρωτοβουλίες, συγκαλώντας την κοινοβουλευτική ομάδα, ενώ για τα πρόσωπα του μεταβατικού προέδρου είπε πως θα μπορούσαν να είναι π.χ. η Μ. Γιαννάκου, ο Δ. Σιούφας, ο Γ. Βαρβιτσιώτης, η Α. Ψαρούδα Μπενάκη.

Παράλληλα εξαπέλυσε δριμεία επίθεση σε Αντ. Σαμαρα και Μ. Βορίδη για τις σχέσεις τους με την εταιρεία που είχε επιλεγεί για τις εσωκομματικές εκλογές. "Η καρέκλα του μεταβατικού δε με συγκίνησε ποτέ. Είπα να την παραδώσω μετά τις εκλογές και κανεις δεν ήθελε", τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε δηλώσεις του από τη Συγγρού τόνισε μεταξύ άλλων:

"Άκουσα χυδαίες προκλήσεις, τις προσπέρασα. Ανέλαβα πρόεδρος της ΝΔ σε μια δύσκολη περίοδο. Δε μίλησα καθόλου και κάποιοι δεν κατάλαβαν ότι η εκκωφωναντική σιωπή ήταν μήνυμα θλίψης και συγγνώμης προς τους νεοδημοκράτες που πληγώσαμε. Ενώ είμαστε όλοι στο ίδιο καράβι και πρέπει να βρούμε τον τρόπο που θα προχωρήσουμε μπροστά, οι συνάδελφοι, εφόσον δεν κατάλαβαν τη σιωπή μου, φοβάμαι ότι δε θα καταλάβουν αυτά που λέω τώρα. Οφείλω να εξηγήσω στους ΝΔ ορισμένα ζητήματα.

Το θέμα ήταν απολύτως τεχνικό, δεν έπρεπε να πολιτικοποιηθεί. Έπρεπε να ζητήσουμε συγγνώμη και να δούμε πως θα προχωρήσουμε στη διαδικασία που έχει ήδη ξεκινήσει. Όλοι γνώριζαν τη συγκεκριμένη εταιρεία, όλοι έχουν αντιπρόσωπο που μετέχει στην ΚΕΦΕ. Πολύ υποκριτικό να δείχνουν ότι δε γνώριζαν και να ζητούν την παράιτηση του προέδρου που δεν έχει ανάμειξη με το τεχνικό ζήτημα.

Όταν έγινε ο διαγωνισμός και επελέγη η εταιρεία και ρωτήσαμε ποια είναι, ελέγχθη ότι ήταν εταιρεία που είχε αναλάβει εργασίες όταν ήμαστε κυβέρνηση. Είναι υποκριτικό αυτό που λένε ορισμένοι που είχαν διατελέσει υπουργοί της κυβέρνησης και τη γνώριζαν. Άκουσα το Βορίδη να λέει να ζητήσω συγγνώμη, εκείνος όμως την ήξερε την εταιρεία και είχε δικηγορικές σχέσεις μαζί της. Οι άρτι αφιχθέντες να σέβονται λίγο αυτούς που έχουν δώσει τη ζωή τους για το κόμμα και να είναι πιο προσεκτικοί. Ο κ. Σαμαράς είχε εγγυηθεί σε συνεργάτη δικό μου για την εταιρεία. Γιατί εκπλήσσονται όλοι;"

"Αντί να δούμε πως θα σώσουμε το καράβι που πάει να βυθιστεί κάποιοι γίνονται μικροί και ζητούν την παραίτησή μου. Ευθύνες σαφώς υπάρχουν, ο γραμματέας γνώριζε την εταιρεία, ο γενικος διευθυντής τη γνώριζε, το Μαξίμου επί Σαμαρά είχε συνεργαστεί με την εταιρεία, όλοι την εγγυήθηκαν, τόσο θράσος να ζητουν την παραίτηση μου; Από την ημέρα των εκλογών εγώ δεν έχω εμπιστοσύνη στον κ. Παπαμιμίκο.

«Το κόμμα είναι εδώ, θα παραμείνει δυνατό, θα ξεπεράσει το δύσκολο διάστημα και σε σύντομο διάστημα θα πάμε σε εκλογές».

Τζιτζικώστας: Δεν παραιτούμαι

Αμεση ήταν η αντίδραση του Απόστολου Τζιτζικώστα στις δηλώσεις Μεϊμαράκη. Μέσω συνεργατών του διέρρευσε ότι ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας δεν πρόκειται να παραιτηθεί από τη θέση του. Παράλληλα σημείωναν πως ο κ.Τζιτζικώστας, χαρακτήρισε τα όσα είπε ο κ.Μεϊμαράκης ως «προσχηματικά». Είναι εντελώς προσχηματικό αυτό που ζητάει ο κ. Μεϊμαράκης. Η περιφέρεια δεν εχει καμια σχέση με τις εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ και το φιάσκο που έγινε, αναφέρουν συνεργάτες του Απόστολου Τζιτζικώστα. Ο κ. Μεϊμαράκης σύρθηκε στην παραίτηση μετά το φιάσκο και τις ευθύνες που του καταλογίζει και ο κόσμος της ΝΔ. - Ο Απόστολος Τζιτζικώστας δεν ζήτησε την παραίτησή του στην προεκλογική περίοδο. Τη ζητά όμως τώρα μετά το φιάσκο γιατί εχει πολιτικές ευθύνες, αναφέρουν και προσθέτουν: Οι θέσεις που κατέχουν και οι τρεις ειναι κομματικές και μάλιστα είναι διορισμένοι. Επομένως ορθώς παραιτούνται. Δεν τίθεται θέμα παραίτησης του Απόστολου Τζιτζικώστα. Η θέση του στην περιφέρεια δεν είναι κομματική και το κυριότερο είναι εκλεγμένος.

Τζιτζικώστας: Εκλογές την άλλη Κυριακή

Να γίνουν εκλογές αυτή την Κυριακή μετά το φιάσκο που προκάλεσε τον γαλάζιο εμφύλιο είχε ζητήσει νωρίτερα ο Απόστολος Τζιτζικώστας. «Δεν ξέρω τι θα κάνουν, ζητώ εκλογές αυτή την Κυριακή. Ο κόσμος ζητά και πρέπει να εκφραστεί» είπε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας στον Ant1.

Ο ίδιος είπε ότι πρέπει να ξεχάσουν τα περί ματαίωσης και δήλωσε οργισμένος με όσα συνέβησαν το προηγούμενο 24ωρο «γιατί απογοητεύσαμε τους Νεοδημοκράτες». «Που είναι ο κ. Μεϊμαράκης τις τελευταίες 24 ώρες; Τον έχετε δει πουθενά;» αναρωτήθηκε ο κ. Τζιτζικώστας επιμένοντας στην παραίτηση του μεταβατικού προέδρου της ΝΔ, του γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκου και όλων των μελών της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής. «Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, που ορίστηκε από τον Α. Σαμαρά για να οδηγήσει την παράταξη σε εκλογές, ήταν εκείνος που είχε πει από την πρώτη στιγμή πως δεν πιστεύει σε αυτή τη διαδικασία και τελικά η διαδικασία δεν έγινε».

«Αν το θέμα είναι οικονομικό για να μην γίνουν οι εκλογές, ας τις κάνουμε χειρόγραφα, πώς το έκανε το ΠΑΣΟΚ;» πρόσθεσε και επανέλαβε ότι πρέπει να υπάρξει συνάντηση των τεσσάρων συνυποψηφίων σήμερα.

Βορίδης: Δεν έχω σχέση με την εταιρεία

Ο Μάκης Βορίδης απάντησε μέσω twitter στην αιχμή Μεϊμαράκη ότι αυτός γνώριζε την εταιρεία που ανέλαβε την εκλογή Προέδρου, έχοντας μάλιστα «δικηγορικές σχέσεις» μαζί της.

Στη συνέχεια, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, επισημαίνει τα εξής:

«Ο κ. Μεϊμαράκης με κατηγόρησε για υποκρισία διότι όπως είπε γνώριζα την Εταιρία που ανέλαβε το έργο της υποστήριξης των εκλογών για τον Πρόεδρο της ΝΔ, της είχα δώσει δουλειές ως Υπουργός και είχα και δικηγορικές σχέσεις μαζί της.

Απαντώ:

1) Ουδέποτε είχα οποιαδήποτε επαγγελματική ή άλλη σχέση με την εταιρία.

2) Εξ όσων δύναμαι να γνωρίζω, ουδέποτε έχει ανατεθεί από εμένα στα πλαίσια της ασκήσεως των Υπουργικών μου καθηκόντων, έργο στην συγκεκριμένη εταιρία.

3) Σε κάθε περίπτωση η υπηρεσία που ανέθεσε το συγκεκριμένο έργο στην εν λόγω εταιρία αποτελεί υπηρεσία της Νέας Δημοκρατίας στην οποία εξ όσων γνωρίζω προΐσταται ο κ. Μεϊμαράκης. Τι εννοεί ακριβώς; Έχω παρέμβει στον ίδιο ή σε άλλον καθοιονδήποτε τρόπο προκειμένου να ανατεθεί το συγκεκριμένο έργο στην συγκεκριμένη εταιρία; Αν δεν γνωρίζει κάτι σχετικό, τι νόημα έχουν οι προηγούμενες αναληθείς αναφορές;

Είπαμε να κρατάμε την αντιπαράθεση σε ένα επίπεδο ειδικά οι «παλιοί» που ισχυρίζονται ότι είναι θεματοφύλακες του πολιτικού πολιτισμού».

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

19 Σεπ 2020 | 18:20

Δημοσκόπηση: Σαφές προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και κυριαρχία Μητσοτάκη - Ποιο κόμμα δεν μπαίνει στη Βουλή

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, οι πολίτες αξιολογούν θετικά τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό, τάσσονται υπέρ του διαλόγου με την Τουρκία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ 15 Σεπ 2020 | 16:02

ΝΔ: Η αντιπολίτευση της μάσκας και του παγουρίνου, δείχνει ότι μοναδικός μας αντίπαλος είναι η παγκόσμια κρίση

"Η αμηχανία της αντιπολίτευσης του παγουρίνου και της μάσκας, υπογραμμίζει ότι μοναδικός μας αντίπαλος είναι οι πρωτόγνωρες προκλήσεις της παγκόσμιας κρίσης".

ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΑΛΟ 07 Σεπ 2020 | 15:31

ΝΔ για Big Brother: Εγκληματικό και καταδικαστέο οτιδήποτε προωθεί την κουλτούρα του βιασμού

Ανακοίνωση της ΝΔ για το Big Brother στην οποία τονίζει ότι οτιδήποτε προωθεί την κουλτούρα του βιασμού είναι εγκληματικό

ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ Η YENI SAFAK 27 Σεπ 2020 | 14:24

Oruc Reis: Νέα έξοδος από το λιμάνι της Αττάλειας - Περιμένει εντολές, λέει η Yeni Safak [Χάρτης]

Όπως αναφέρει η Yeni Safak, το Oruç Reis περιμένει εντολή για νέα αποστολή στην Ανατολική Μεσόγειο.

ΕΞΑΠΕΛΥΣΕ ΠΥΡΑ 27 Σεπ 2020 | 13:14

Γεννηματά: "Η κυβέρνηση παίζει κορώνα - γράμματα την κρίση στην υγεία και την παιδεία"

Η κ. Γεννηματά τόνισε ότι η κυβέρνηση επιλέγει τη σύγκρουση με τους μαθητές για να καλύψει τα δικά της λάθη.

ΜΠΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ 27 Σεπ 2020 | 12:58

Οργή ΥΠΕΞ για Καστελόριζο: Περιμένουμε από την Τουρκία να οδηγήσει τους υπαίτιους στη Δικαιοσύνη

Καταδίκασε το ΥΠΕΞ την προκλητική ενέργεια στο Καστελόριζο. "Τέτοιες ενέργειες δυναμιτίζουν τις προοπτικές αποκλιμάκωσης της έντασης".

ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΛΕΥΚΩΣΙΑ 27 Σεπ 2020 | 09:55

Ερντογάν: Η επιστολή στους ηγέτες της ΕΕ με τα "θέλω" του - Αυτές είναι οι αξιώσεις του

Ο Ερντογάν απέστειλε προς τους ηγέτες των κρατών-μελών της Ε.Ε. -πλην Ελλάδας και Κύπρου- επιστολή θέτοντας εγγράφως τις θέσεις του.

27 Σεπ 2020 | 08:09

Τι φέρνει ο Πομπεο στην Αθήνα - Γιατί η επίσκεψή του εξοργίζει τους Τούρκους

Ο Μάικ Πομπέο επισκέπτεται την χώρα μας για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόο- Σαφές μήνυμα σε Άγκυρα.

ΣΚΛΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ 26 Σεπ 2020 | 19:13

ΣΥΡΙΖΑ: "Μια κυβέρνηση που επιλέγει να κατηγορεί τους πολίτες, έχει αρχίσει να μετράει αντίστροφα"

"Πολύ γρήγορα θα φανεί ότι η κοινωνία δεν έχει ανάγκη αυτή την κυβέρνηση", τονίζει ο κ. Ηλιόπουλος.

ΣΤΙΣ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 26 Σεπ 2020 | 17:17

Νέα NAVTEX από την Τουρκία: Δεσμεύει περιοχή μεταξύ Ρόδου-Καστελόριζου για άσκηση

Δέσμευσε περιοχή μεταξύ της Ρόδου και του Καστελόριζου στις 29 Σεπτεμβρίου από τις 8:00 έως τις 4:00.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ 26 Σεπ 2020 | 14:26

Σκυλακάκης: Δεν αποκλείω ένα lockdown στην Αττική -Αν συμβεί θα κρατήσει λιγότερο από το προηγούμενο

"Δεν θα κρατήσει τόσο πολύ, αλλά θα έχει μισή διάρκεια από το προηγούμενο", ανέφερε.

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 26 Σεπ 2020 | 13:21

Μπάχαλο με τις καταλήψεις: Επέμβαση της ΟΠΚΕ στη Χαλκίδα - Στην Καλαμάτα έκανε κατάληψη μόνο το...λουκέτο

Περίπου 200 σχολεία τελούν υπό κατάληψη σε όλη τη χώρα.Αποκλιμάκωση απο την επόμενη εβδομάδα "βλέπει" η κυβέρνησδη.

ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ 26 Σεπ 2020 | 12:44

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το μήνυμά του για την επέτειο της δολοφονίας Μπακογιάννη

"31 χρόνια μετά. Η ίδια αγάπη στη μνήμη μου", έγραψε στο μήνυμά του.