Μεϊμαράκης:Η Τρόικα δεν αντιπροσωπεύει την Ευρώπη που παλέψαμε να μπούμε

Να συμφωνήσουμε σε πρόεδρο και εκλογές βλέπουμε επέμεινε ο Ευ. Μεϊμαράκης μετά το τετ α τετ με τον Κάρολο Παπούλια. Σφοδρή επίθεση στην Τρόικα.

meimarakisi-troika-den-antiproswpeuei-tin-eurwpi-pou-palepsame-na-mpoume
SHARE THIS
0
SHARES

 Βολές κατά της Τρόικας,των εκτιμήσεων και των απαιτήσεων που προβάλει στη διαπραγμάτευση εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης στη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Καρολο Παπούλια.

Ο κ. Μεϊμαράκης ζήτησε συμφωνία στο πρόσωπο και την εκλογή προέδρου Δημοκρατίας ενω δεν φάνηκε απορριπτικός στο να υπάρξουν αμέσως μετά εκλογές.

Κατά τη  διάρκεια της συνάντησης και απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια ο πρόεδρος της Βουλής είπε ότι «είμαστε σε μια περίοδο με αρκετή ομίχλη», υπογραμμίζοντας ότι πρώτη φορά είναι όλα τα ζητήματα ανοιχτά και απαιτούν ταυτόχρονα λύση.

Κατά τον κ. Μεϊμαράκη: «Ο πρωθυπουργός διαπραγματεύεται σκληρά με μια Τρόικα που δεν εκφράζει την Ευρώπη που θέλουμε και αγωνιστήκαμε για να μπούμε».   

Αναφερόμενος στις συνομιλίες με τους δανειστές σημείωσε πως« η Τρόικα έπεσε έξω στις εκτιμήσεις της τα προηγούμενα δύο χρόνια. Με σθένος αποκρούουμε τις εκτιμήσεις τους γιατί δεν θα μας βοηθήσουν να βγούμε από την κρίση. Το Μνημόνιο τελειώνει 31 Δεκεμβρίου, μας ενδιαφέρει η επόμενη μέρα, όχι ποιος θα τη διαχειριστεί». 

Ο κ.Μεϊμαράκης διασύνδεσε το θέμα της εκλογής του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας με τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την Τρόικα τονίζοντας: «Πιστεύω να συμφωνήσουμε ώστε ομαλά να προχωρήσουμε συναινετικά στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας για να έχουμε το νέο παράγοντα που θα είναι καλός συνομιλητής και με τους έξω και μέσα»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας που άκουγε με προσοχή τον κ. Μεϊμαράκη αρκέστηκε να παρατηρήσει: «Θα είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα ενημέρωση σε μια περίοδο με πολύ ομίχλη, όπως είπατε. Ελπίζω και εύχομαι να ξεδιαλύνει και να έχουμε αίθριο καιρό στην πορεία». 

Στις δηλώσεις του κατά την έξοδό του απο το Προεδρικό Μεγάρο ο Ευ. Μεϊμαράκης ζήτησε να εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή» και όσον αφορά το θέμα των εκλογών «αμέσως μετά» όπως είπε «το συζητάμε».

Σημείωσε επίσης ότι «έχει σημασία να εκλεγεί τώρα Πρόεδρος που είναι πολλά θέματα ανοιχτά έτσι ώστε να υπάρξει ένας συνομιλητής και για τους έξω και για τους μέσα».

Σημείωσε επίσης ότι «η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι η ώρα των βουλευτών και όχι των κομμάτων», ενώ ζητησε να γίνει το πρώτο βήμα, το οποίο είναι το όνομα. «Πρέπει να γίνει ένα short list» όπως είπε, «να δοθεί αυτό το όνομα και εν συνεχεία να αποφασίσουν οι βουλευτές νηφάλια».

Προέχει να συμφωνήσουν όλα τα κόμματα στο όνομα του προέδρου της Δημοκρατίας, τόνισε.

Σε ερώτηση εάν θα επισπευθεί η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ο κ. Μεϊμαράκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο λέγοντας «θα δούμε». «Προέχει είπε να ανακοινωθεί το όνομα του Προέδρου της Δημοκρατίας και να υπάρξει μία συναίνεση σε αυτό».

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook