Μέρκελ: Αντιστέκομαι στην δυσαρέσκεια των Γερμανών για την Ελλάδα

«Ο,τι πράττω για την Ελλάδα δεν στηρίζεται στις δημοσκοπήσεις» δηλώνει η γερμανιδα καγκελάριος τονίζοντας ότι αυτό θα ισχύει όσο η χωρα τηρεί τις υποχρεώσεις της.

merkel-antistekomai-stin-dusareskeia-twn-germanwn-gia-tin-ellada
SHARE THIS
0
SHARES

«Η Ελλάδα θέλει και μπορεί να εκπληρώσει τις προσδοκίες που όλοι έχουμε γι' αυτήν» δηλώνει η Αγκελα Μέρκελ από τη Φινλανδία. 

Σύμφωνα με το πρακτορείο Βloomberg η Αγκελα Μέρκελ είναι προετοιμασμένη «να εξαντλήσει τα όρια της δυσαρέσκειας των Γερμανών ψηφοφόρων, στην προσπάθειά της να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ, εφόσον ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κάνει αυτό που πρέπει και παρουσιάσει ένα βιώσιμο οικονομικό σχέδιο».

«Η πολιτική μου δεν στηρίζεται στις δημοσκοπήσεις, οι οποίες διαφέρουν αρκετά στα ευρήματά τους, αλλά από το αν η Ελλάδα θα καταφέρει να εκπληρώσει τις προσδοκίες που έχουμε όλοι γι΄αυτήν» δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος. Αναφερόμενη στην διαπραγμάτευση έκανε λόγο για «μακρά διαδικασία» και τόνισε: «Εργαζόμαστε για να διατηρήσουμε την Ελλάδα στην ευρωζώνη». 

Ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας είπε ότι η Ελλάδα πρέπει να συμμορφωθεί με τους όρους του προγράμματος βοήθειας που καθορίζονται στη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου. «Κάποιος πρέπει να είναι αρκετά ειλικρινής λέγοντας ότι ο χρόνος εξαντλείται, αλλά οι όροι δεν αλλάζουν», είπε ο Αλεξάντερ Στούμπ.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook