Μέρκελ: Ικανοποιημένη που αποφασίσαμε να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ

Την ικανοποίηση της για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εξέφρασε η Ανγκέλα Μέρκελ στο συνέδριο του CDU- «Χαίρομαι που δεν σκέφτομαι κάθε μέρα ότι η Ελλάδα θα βγει από το ευρώ», είπε

merkel-i-ellada-dianuei-enan-duskolo-dromo-alla-eimaste-plai-tis
SHARE THIS
0
SHARES

Λίγες ημέρες πριν την επίσκεψη της στην Ελλάδα, η Ανγκέλα Μέρκελ εξέφρασε Την ικανοποίηση της για το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι αποφάσισαν την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, υπογραμμίζοντας πως «η Ελλάδα διανύει έναν δύσκολο δρόμο, αλλά είμαστε στο πλάι της».

 Η καγκελάριος υπογράμμισε ότι χαίρεται για το γεγονός ότι δεν πρέπει να σκέπτεται καθημερινά τι θα γινόταν εάν η Ελλάδα δεν είναι πια στο ευρώ

Μιλώντας στο συνέδριο του CDU στο Βερολίνο, η καγκελάριος υπογράμμισε ότι χαίρεται για το γεγονός ότι δεν πρέπει να σκέπτεται καθημερινά τι θα γινόταν εάν η Ελλάδα δεν είναι πια στο ευρώ. «Είμαι ευχαριστημένη για το γεγονός ότι αποφασίσαμε η Ελλάδα να μείνει στο ευρώ. H Ελλάδα διανύει έναν δύσκολο δρόμο, αλλά είμαστε στο πλάι της και το ευρώ είναι και θα παραμένει ένα πολιτικό και οικονομικό πρότζεκτ, ένα επιτυχημένο πρότζεκτ», τόνισε η Ανγκελα Μέρκελ.

«Δεν είναι αδιάφορο το ποιος θα λύσει τα προβλήματα στην Ευρώπη τα επόμενα χρόνια», τόνισε η καγκελάριος η οποία επανέλαβε ότι το κόμμα της λέει απερίφραστα όχι στην «κοινοτικοποίηση» των χρεών των χωρών της ευρωζώνης και τάσσεται υπέρ της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας. «Θα πρέπει να συντονίσουμε περισσότερο την οικονομική μας πολιτική», είπε χαρακτηριστικά η Μέρκελ, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη να επενδύσει η Ευρώπη στην καινοτομία. «Η Ευρώπη είναι υπερήφανη για τις αξίες της, αλλά θέλουμε να παραμείνουμε μια ενδιαφέρουσα και σύγχρονη ήπειρος», επισήμανε η καγκελάριος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook