Follow us

Μερόπη Τζούφη: Η μετάλλαξη Κασσελάκη είναι μακριά από την Αριστερά – Τι αποκάλυψε για το νέο όνομα

Η ανεξάρτητη βουλευτής Μερόπη Τζούφη μίλησε για τη συγκρότηση της ΚΟ του νέου κόμματος των αποχωρησάντων από τον ΣΥΡΙΖΑ και τις θέσεις και τους στόχους του.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Τζουφη

Η ανεξάρτητη βουλευτής, Μερόπη Τζούφη μίλησε για τη συγκρότηση της νέας ΚΟ του νέου κόμματος των αποχωρησάντων από τον ΣΥΡΙΖΑ και τις θέσεις και τους στόχους του.

"Το προηγούμενο διάστημα υπήρχαν πράγματα υπό εξέλιξη και προτιμήσαμε να μην βγαίνουμε δημόσια και να λέμε πράγματα και να δημιουργούμε προβλήματα σε έναν χώρο που προσωπικά έχω υπηρετήσει πολλά χρόνια, από την ίδρυσή του. Ο κ. Χαρίτσης θα είναι ο πρόεδρος της ΚΟ, αυτό είναι οριστικό, και έγινε σύγκληση της ενιαίας ΚΟ. Την Δευτέρα θα κάνουμε μια ανοιχτή εκδήλωση στην οποία θα παρουσιάσουμε την διακήρυξη, τους στόχους αυτής της ομάδας και θα ανακοινώσουμε και το όνομα. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε γραφεία, είναι όλα υπό εξέλιξη. Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι θα είναι οι κ.κ. Ηλιόπουλος και Τσακαλώτος, και Γραμματέας η κ. Πέτη Πέρκα. Αυτές οι αποφάσεις ήταν απολύτως ομόφωνες. Θα καλύψουμε όποιον τομέα χρειαστεί", είπε αρχικά στην "Κοινωνία Ώρα MEGA".

Για το πρώτο "στοίχημα" της νέας ΚΟ, η κ. Τζούφη υπογράμμισε πως, "Το στοίχημα είναι πάρα πολύ σημαντικό και πρέπει να εκφράσουμε την πληθυντική Αριστερά, οικολογική, φεμινιστική, εναλλακτική Αριστερά. Πράγματι υπάρχει ένα μαζικό κύμα αποχωρήσεων από τον ΣΥΡΙΖΑ, στελεχών της νεολαίας, ανθρώπων με εμπειρία και διανοούμενων, έχουμε μεγάλες αποχωρήσεις από τους πανεπιστημιακούς. Πρέπει να δώσουμε δείγματα γραφής. Το πρώτο στοίχημα που έχουμε είναι το φορολογικό νομοσχέδιο, εκεί θα πρέπει να εμφανιστούμε ως μία συγκροτημένη ΚΟ. Το φορολογικό νομοσχέδιο είναι κάτι πολύ σημαντικό γιατί αυτά που προτείνει πρέπει να είναι σε συνάρτηση με το κοινωνικό κράτος".

Και προσέθεσε: "Η κ. Αχτσιόγλου θα καλύψει τον τομέα των Εργασιακών, αλλά και άλλους, γιατί έχουμε όλοι υπηρετήσει διάφορους ρόλους. Θα λειτουργούμε συλλογικά. Δεν θέλουμε άλλους τίτλους, δεν είναι αυτός ο στόχος. Κατά πάσα πιθανότητας θα είναι δύο λέξεις – η μία μάλλον η Αριστερά – την Δευτέρα θα ανακοινωθούν όλα".

Διαβάστε Επίσης

Για τα λεγόμενα του Στέφανου Κασσελάκη ότι η νέα ΚΟ αποτελεί "μόρφωμα":

"Η διαδικασία της αποχώρησής μας ήταν μία δύσκολη αλλά επίπονη απόφαση. Ο λόγος που έγινε ήταν ότι ακριβώς απ΄ την άλλη μεριά, η συγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ που υπηρετήσαμε τόσα χρόνια, και το πολιτικό του σχέδιο αυτή την στιγμή δεν υπηρετείται. Υπάρχει μία μετάλλαξη στον ΣΥΡΙΖΑ από τον κ. Κασσελάκη και την ηγετική ομάδα του που είναι πολύ μακριά από τις θέσεις της όποιας Αριστεράς", σημείωσε η κ. Τζούφη.

"Ζητήματα σαν αυτά που τοποθετήθηκε στο ΣΕΒ, τα περί παλιάς νοικοκυροσύνης, τα ζητήματα ανώτατης παιδείας και των ιδιωτικών πανεπιστημίων, αλλά κυρίως τα ζητήματα της εσωτερικής δημοκρατίας, ότι ο ηγέτης πρέπει να έχει αδιαμεσολάβητη σχέση με τον λαό και δεν χρειαζόμαστε τα ενδιάμεσα όργανα και διαδικασίες, αντί να συζητήσουμε με οργανωμένο τρόπο τα αίτια της ήττας ουσιαστικά κάθε ένας που είχε διαφορετική άποψη, ονομάστηκε υπονομευτής και εσωτερικός εχθρός. Προσπαθήσαμε να ασκήσουμε μία λογική κριτική. Συμμετείχαμε σε όλη την κοινοβουλευτική διαδικασία. Ο λόγος που δεν ανέλαβα τον τομέα της Παιδείας ήταν η σοβαρή διαφωνία με τον τρόπου εκφράζεται ένα κομμάτι της ηγετικής ομάδας, ενώ οι προγραμματικές θέσεις μας ήταν για την ανώτατη δημόσια παιδεία, και ο νέος πρόεδρος απέφυγε να τοποθετηθεί περί αυτού. Δεν μπορούσαμε να υπηρετήσουμε σε αυτό το επίπεδο ωστόσο παραμείναμε μέσα και συμμετείχαμε στις διαδικασίες", τόνισε χαρακτηριστικά η ανεξάρτητη βουλευτής.

"Υπάρχουν σοβαρές πολιτικές διαφωνίες και πρόβλημα της λειτουργίας της εσωτερικής δημοκρατίας. Οι λεκτικές επιθέσεις είχαν στόχο την προσωπική απαξίωση του καθένα μας. Δεν μπορείς να μιλήσεις σε αυτές τις συνθήκες. Ο κ. Τεμπονέρας και άλλοι που έχουν παραμείνει με στόχευση το συνέδριο. Συνομιλούμε με αυτά τα στελέχη ωστόσο εκτιμούμε ότι αυτό το πράγμα δεν μπορεί να λειτουργήσει", συμπλήρωσε η κ. Τζούφη.

Αναφορικά με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και αν θα παραμείνουν στο νέο κόμμα, η κ. Τζούφη δήλωσε κλείνοντας: "Το θέμα του εκσυγχρονισμού χωρά πολλά ερωτήματα. Αυτή τη στιγμή σε συνθήκες δεινής κρίσης χρειαζόμαστε κοινωνικό κράτος. Αυτό περιλαμβάνει μία αξιόπιστη δημόσια ανώτατη παιδεία και υγεία. Τα πανεπιστήμια στερούνται πόρους και προσωπικό, κλείνουν τμήματα, άρα καταστρέφουμε μία προσπάθεια και επένδυση της ελληνικής οικογένειας".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΔΙΕΘΥΝΤΗΣ MRB 26 Φεβ 2024 | 18:11

Δημήτρης Μαύρος: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι με πήλινα πόδια και χωρίς βιωσιμότητα

Μοιάζει με πίνακα του Νταλί ο ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της MRB, Δημήτρης Μαύρος

ΠΑΜΕ ΔΥΝΑΤΑ 26 Φεβ 2024 | 16:53

Η απίθανη ατάκα στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ: "Πάμε Στέφανε να τελειώνουμε με τους συριζαίους"

Το περιστατικό διηγήθηκε στον Σκάι ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Παπαδημητρίου που ήταν παρών στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 26 Φεβ 2024 | 14:58

Το "κήρυγμα" Κασσελάκη σε νεαρή ρεπόρτερ έξω από το μπαρ στο Μοναστηράκι και η απάντηση του Λιάγκα [βίντεο]

Η έξοδος Κασσελάκη με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μετά το συνέδριο, η "συμβουλή" στους δημοσιογράφους και το φαρμακερό σχόλιο Λιάγκα.

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΥΡΙΖΑ 26 Φεβ 2024 | 13:12

Εμφύλιος και στα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ μετά το συνέδριο: Ποιοι στηρίζουν Κασσελάκη και ποιοι τον ξέγραψαν

Διχασμένοι είναι οι τρολ λογαριασμοί του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις εξελίξεις στο κόμμα της Κουμουνδούρου και την απόφαση του συνεδρίου να μην πραγματοποιηθούν εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ 26 Φεβ 2024 | 13:06

ΣΥΡΙΖΑ: Διαιωνίζονται τα αδιέξοδα, επιτροπεία και προθεσμία 100 ημερών για Κασσελάκη

Στο επιτελείο Κασσελάκη επιδόθηκαν σε αγώνα δρόμου για να "ξαναγράψουν" την πραγματικότητα: Δεν έκανε πίσω εκείνος, η Γεροβασίλη απέσυρε την υποψηφιότητά της.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 26 Φεβ 2024 | 12:01

Κασσελάκης: "Έλενα Κουντουρά για Ευρωβουλή" - Η "σφήνα" του προέδρου μπροστά στις κάμερες [βίντεο]

Ο Στέφανος Κασσελάκης στηρίζει την Έλενα Κουντουρά για μια νέα θητεία στην Ευρωβουλή.

"ΠΑΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΛΛΑΓΗ ΑΤΖΕΝΤΑΣ" 26 Φεβ 2024 | 11:23

Βορίδης: Το ΠΑΣΟΚ βλέπει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε κρίση και υιοθετεί τη ρητορική του για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

"Το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε κρίση και υιοθετεί τη ρητορική του για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια", υποστήριξε σε συνέντευξή του ο Μάκης Βορίδης.

ΣΥΡΙΖΑ 26 Φεβ 2024 | 11:15

Πέτρος Παππάς: Ο Κασσελάκης είναι ροκ σταρ και πρέπει να τον αξιοποιήσουμε - Δεν βοήθησε η παρέμβαση Τσίπρα

Ως ηγέτη με χαρακτηριστικά "ροκ σταρ" χαρακτήρισε τον Στέφανο Κασσελάκη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Παππάς.

ΣΤΗΝ ΕΦΣΥΝ 26 Φεβ 2024 | 10:50

Κασσελάκης: "Το συνέδριο έδωσε μια σαφή εντολή μετασχηματισμού - "Είμαστε αισιόδοξοι, αριστεροί και αληθινοί"

"Ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε καθαρά - Χρειαζόμαστε ένα κόμμα μελών, με νέες διαδικασίες, με νέους τρόπους οργάνωσης", σημειώνει ο Στέφανος Κασσελάκης.

ΣΥΡΙΖΑ 26 Φεβ 2024 | 10:44

Ραγκούσης για συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι - Ανέκδοτο τα περί υπονομευτών

Ο κ. Ραγκούσης δήλωσε πως στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ "υπήρξαν στιγμές που δεν μας έκαναν υπερήφανους και δεν θα θέλαμε να κρατήσουμε στην μνήμη μας".

ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 26 Φεβ 2024 | 10:09

Ο Τσακαλώτος καταγγέλλει την Αναστασοπούλου: "Ομολογώ ότι εκνευρίστηκα" - Τον ακύρωσε για να μιλήσει ο Κασσελάκης

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εκνευρίστηκε γιατί μισή ώρα πριν την εκπομπή στον ΑΝΤ1, ενημερώθηκε ότι ακυρώνεται η παρουσία του επειδή θα έδινε συνέντευξη ο Κασσελάκης.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 26 Φεβ 2024 | 09:57

Γεωργιάδης για ΣΥΡΙΖΑ: Ο Νίκος Παππάς καθάρισε σαν αβγό τον Αλέξη Τσίπρα - Τελειωμένος πολιτικά ο Κασσελάκης

Όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, ο "Αλέξης Τσίπρας τελείωσε τον πολιτικό του βίο. Ηττήθηκε από τον Νίκο Παππά, όχι από τον Κασσελάκη".

ΣΥΡΙΖΑ 26 Φεβ 2024 | 09:19

Γιαννούλης: Ο Κασσελάκης θα κριθεί στις ευρωεκλογές - Ορίζοντας τετραετίας δεν υπάρχει ούτε στη ζωή

"Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν μπορεί να είναι πρόεδρος σε ομηρία, θα κριθεί στις ευρωεκλογές, όπως όλοι μας", δήλωσε ο Χρήστος Γιαννούλης.