Follow us

"Μετωπική" σύγκρουση Βορίδη-Ανδρουλάκη: "Οι υπουργοί σας έπιναν ποτό την Κυριακή με επιχειρηματία" - "Αθώος" φώναζε η Κωνσταντοπούλου

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κάλεσε την κυβέρνηση να επιβεβαιώσει αν δύο υπουργοί της, τους οποίους κατονόμασε, συναντήθηκαν το βράδυ της Κυριακής με συγκεκριμένο επιχειρηματία

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΒΟΡΙΔΗΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

"Ο κ. Ανδρουλάκης επέλεξε συμμάχους εκδοτικούς και οικονομικούς", ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, στη Βουλή.

Εξίσου σφοδρή ήταν η απάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Ο Νίκος Ανδρουλάκης κάλεσε την κυβέρνηση να επιβεβαιώσει αν δύο υπουργοί της, τους οποίους κατονόμασε, συναντήθηκαν το βράδυ της Κυριακής με συγκεκριμένο επιχειρηματία, για τον οποίο η κυβέρνηση δηλώνει ότι είναι ο σημερινός σύμμαχος του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

"Ο κ. Καραμανλής είπε αυτά που είχε να πει με σαφήνεια, με πληρότητα, με καθαρότητα. Εξήγησε απολύτως τα ζητήματα που του έχετε προσάψει, απάντησε σε όλα", δήλωσε ο Μάκης Βορίδης, σε παρέμβαση του αμέσως μετά την ομιλία του κ. Καραμανλή στην ολομέλεια, επί της προτάσεως δυσπιστίας.

"Μετωπική" σύγκρουση Βορίδη-Ανδρουλάκη: "Οι υπουργοί σας έπιναν ποτό την Κυριακή με επιχειρηματία" - "Αθώος" φώναζε η Κωνσταντοπούλου

Ο κ. Βορίδης απευθύνθηκε στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη. "Αν επιμένετε ότι υπάρχουν ευθύνες άλλες, εκτός από αυτές που κρίθηκαν ήδη από το κοινοβούλιο, για τον κ. Καραμανλή, έχετε μια απλή δυνατότητα. Να καταθέσετε πρόταση για σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής. Καταθέστε τη να δούμε τα αδικήματα, να δούμε τα νεότερα στοιχεία, να δούμε τι είναι αυτό που λέτε να τοποθετηθούμε. Προσέξτε όμως, επειδή λέτε ότι σας αποδώσαμε μομφή, δημιουργεί μια απορία γιατί ενώ δεν έχετε καταθέσει πρόταση δυσπιστίας για τις υποκλοπές, ενώ δεν έχετε καταθέσει πρόταση δυσπιστίας, για τα θέματα της εξεταστικής επιτροπής, ενώ δεν έχετε καταθέσει πρόταση δυσπιστίας για άλλα ζητήματα της πολιτικής, ενώ δεν έχετε θέσει πρόταση δυσπιστίας για τα προσωπικά δεδομένα του υπουργείου Εσωτερικών, που μας μέμφεστε, ξυπνήσατε Κυριακή μεσημέρι και αποφασίσατε να καταθέσετε πρόταση δυσπιστίας για το δημοσίευμα μιας εφημερίδας. Ναι, η σχέση δημιουργεί συνειρμούς της πράξεως σας με ό,τι εκπροσωπεί και είναι το συγκεκριμένο εκδοτικό συγκρότημα", είπε ο υπουργός Επικρατείας και πρόσθεσε:

Διαβάστε Επίσης

"Μας συγχωρείτε δεν μπορώ να πιστέψω κύριε Ανδρουλάκη ότι σας κινητοποίησε τόσο πολύ ένα ήδη απαντηθέν δημοσίευμα. Επιλέξατε συμμάχους εκδοτικούς και οικονομικούς! Αυτό είναι σήμερα η πρόταση δυσπιστίας και γίνεται γιατί η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ισχυρή ενοχλεί. Και πρέπει να αποδυναμωθεί. Την απάντηση θα την πάρετε αύριο από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας".

Όλα αυτά για τα οποία μίλησε ο κ. Βορίδης, για τις υποκλοπές, για το έγκλημα των Τεμπών, για τα ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, για το κράτος δικαίου, για όλα αυτά έγινε η πρόταση δυσπιστίας απέναντι στην κυβέρνηση, είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης και τόνισε ότι η πρόταση δυσπιστίας κατατέθηκε "γιατί όλα έχουν ένα όριο στη χυδαιότητα".

ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ

"Αν νομίζετε ότι θα περάσει έτσι ότι το βράδυ που θρηνούσε η Ελλάδα 57 ανθρώπους που είχαν εξαϋλωθεί, το μακρύ χέρι του Μαξίμου, πήρε τα ηχητικά, τα διάβρωσε, τα χάλκευσε και τα διοχέτευσε στο Πρώτο Θέμα, δεν θα περάσει έτσι", είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης και κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει γιατί δεν κινήθηκε νομικά, απέναντι στο πρόσωπο που χάλκευσε και διοχέτευσε στο συγκεκριμένο μέσο, κάτι που δεν είχε στα χέρια της ούτε η Αστυνομία ούτε η Δικαιοσύνη ακόμη.

"Ή το ξέρατε και έχετε παίξει παιχνίδια ή το δώσατε εσείς και πολύ απλά κάνατε για άλλη μια φορά συγκάλυψη, όπως κάνατε στις υποκλοπές", είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ξαναρώτησε τον υπουργό Επικρατείας: "Συνεχίζετε τα δηλητηριώδη υπονοούμενα. Εσείς σε εμένα! Η προέκταση της εγχώριας ολιγαρχίας σε εμένα! Σας ξαναρωτώ, το βράδυ της Κυριακής, οι δύο υπουργοί σας, ο κ. Παπασταύρου και ο κ. Μπρατάκος, έπιναν ποτά την Κυριακή το βράδυ μαζί με τον συγκεκριμένο επιχειρηματία;".

Διαβάστε Επίσης

Ένταση με Κωνσταντοπούλου: Φώναζε "αθώος" και "άξιος" όσο μίλαγε ο Βορίδης

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Καθώς την ώρα της παρέμβασης του υπουργού Επικρατείας παρενέβη η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, φωνάζοντας άλλοτε "αθώος" και άλλοτε "άξιος" για τον κ. Καραμανλή, ο Μάκης Βορίδης της απάντησε λέγοντας: "σας έχω εξηγήσει κυρία Κωνσταντοπούλου είναι ζήτημα ονειρώξεως η θέση του λαϊκού κατηγόρου. Μάλιστα με εσάς οι δίκες θα ήταν και σύντομες. Θα τον συναντούσατε, θα τον βλέπατε, ‘ένοχος'! Κρίμα που δεν υπάρχει και η θανατική ποινή, άντε ισόβια επιεικώς. Όχι για τον Καραμανλή αλλά για όλους. Τι να κάνουμε; Έχουμε άλλους δικαιϊκούς θεσμούς, δόξα τω Θεώ". Η κ. Κωνσταντοπούλου επέμεινε να φωνάζει "άξιος" για τον κ. Καραμανλή.

"Κυρία Κωνσταντοπούλου είστε η εκπροσώπηση και η επιτομή της απόλυτης χυδαιότητας. Δεν έχει υπάρξει άνθρωπος που να έχω γνωρίσει, που να έχω ακούσει, που να έχω μιλήσει, στο κοινοβούλιο ή αλλού, σε κοινοβούλια όλου του κόσμου, που να μετέρχεται τέτοιου είδους φρασεολογίας, να μας λέει για τους νεκρούς, για τα υπολείμματα τους, μόνο και μόνο για να εκμεταλλευτείτε το συναίσθημα της στιγμής. Είστε η επιτομή της χυδαιότητας! 'Ανευ προηγουμένου! Και οι συνάδελφοί μου κάνουν ασκήσεις αντοχής για να αντέξουν τέτοιο βάθος χυδαιότητας!", είπε ο υπουργός Επικρατείας.

Τη στιγμή που ο κ. Βορίδης αναφέρθηκε στο πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής σύμφωνα με το οποίο δεν υπάρχουν ποινικά αδικήματα που να αποδίδονται στον κ. Καραμανλή, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου επισήμανε ότι τέτοια απόφαση είναι απόφαση της συμπολίτευσης. "Ξέρετε κυρία Κωνσταντοπούλου, συμβαίνει και ένα ακόμα στις χώρες που δεν έχουν λαϊκά δικαστήρια. Ισχύει η αρχή της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Έτσι αποφασίζει το Σώμα με την αρχή της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Αντιλαμβάνομαι ότι σας αρέσουν άλλα καθεστώτα. Τι να κάνουμε; Μέχρι τότε θα ζήσετε σε αυτό και με αυτό", σχολίασε ο κ. Βορίδης.

"Κύριε Βορίδη, όταν με ρωτάνε οι δικοί μου άνθρωποι αλλά και οι συγγενείς των θυμάτων ‘πώς αντέχεις να σε βρίζουν, να σου επιτίθενται με αυτόν τον χυδαίο τρόπο, να ωρύονται για να μην μιλήσεις και να κάνουν όλη αυτή την εκστρατεία συγκάλυψης;', τους απαντώ ότι είναι το ελάχιστο το να σας αντέξω και να αντέξω αυτά που κάνετε, για να αποκαλυφθεί η αλήθεια, σε πείσμα των κανιβαλικών συμπεριφορών σας και αυτής της ακραίας απάνθρωπης στάσης σας απέναντι στα θύματα", ανέφερε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου και πρόσθεσε ότι τελικά αυτό που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι μόνο η πολιτική της επιβίωση.

"Κύριε Βορίδη, εγώ ήμουν πάντα στο φως. Ούτε τσεκούρια κουβαλούσα ούτε φλέρταρα με αντιδημοκρατικά καθεστώτα, όπως εσείς. Η διαδρομή είναι άσπιλη και είναι διαδρομή υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ανθρωπίνων υπάρξεων και είμαι πάρα πολύ υπερήφανη. Και όταν το κόμμα στο οποίο βρισκόμουν, συγκρούστηκε με τις αξίες του, εγώ άφησα την Τρίτη τη τάξει πολιτειακή θέση. Άρα λάθος άνθρωπο επιλέξατε για να πείτε αυτά που είπατε", είπε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας και πρόσθεσε ότι ο Μάκης Βορίδης, που "απέτυχε ως υπερασπιστής και του κ. Μητσοτάκη και του κ. Καραμανλή", σήμερα έκανε "την πιο κυνική ομολογία", γιατί είπε ότι έχουν κριθεί οι ευθύνες, σε σχέση με το κατηγορητήριο της Ευρωπαίας Εισαγγελέως, με τις 158 ψήφους της Νέας Δημοκρατίας. "Αυτήν την δικαιοσύνη της Νέας Δημοκρατίας θέλετε να αφήσουμε να κάνει τη δουλειά της;", σχολίασε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ 12 Ιουν 2024 | 12:27

Πρόστιμο 500 ευρώ για ανασφάλιστα ΙΧ μετά από ηλεκτρονικές διασταυρώσεις - 8 αλλαγές με το νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ στη Βουλή

Οκτώ αλλαγές στο νέο νομοσχέδιο για τα ανασφάλιστα οχήματα που ήρθε στη Βουλή.

ΑΝΟΙΞΕ ΘΕΜΑ ΗΓΕΣΙΑΣ 12 Ιουν 2024 | 12:06

Ο Ανδρουλάκης απορρίπτει την πρόταση Κωνσταντινόπουλου για εκλογή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ εντός του 2024: "Οχι εσωστρέφεια"

"Δεν θα επιτρέψουμε να βυθιστεί η παράταξη στην εσωστρέφεια", απαντούν κύκλοι του ΠΑΣΟΚ στην επιστολή του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ 12 Ιουν 2024 | 11:44

Ο Μαύρος (MRB) δεν αποκλείει εκλογές και πριν το τέλος της τετραετίας: "Ο Κασσελάκης μπορεί να χαίρεται με το 15%"

Ο Δημήτρης Μαύρος χαρακτήρισε ως υπαρκτό το σενάριο πρόωρων εκλογών, ώστε "η κυβέρνηση να μην αφήσει την αντιπολίτευση να οργανωθεί".

ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ 12 Ιουν 2024 | 10:42

Θέμα ηγεσίας βάζει στο ΠΑΣΟΚ ο Κωνσταντινόπουλος: Ζητά να γίνει εντός του 2024 η εκλογή προέδρου

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος ζητά να επισπευτούν οι εκλογικές διαδικασίες για την ηγεσία της παράταξης εντός του 2024 και κάνει λόγο για ένα "restart ηγετικό, πολιτικό, οργανωτικό".

ΠΑΣΟΚ 12 Ιουν 2024 | 09:38

Ενόχληση Γερουλάνου για τις εσωκομματικές αιχμές κατά των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στην Αττική: "Εμείς λιώσαμε παπούτσια..."

Ο κ. Γερουλάνος αντιδρά και αναφέρεται με αριθμούς στις επιδόσεις του ΠΑΣΟΚ στο Λεκανοπέδιο, λέγοντας πως οι βουλευτές της Αθήνας "λιώσαμε παπούτσια στις ευρωεκλογές".

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ 10 Ιουν 2024 | 12:59

Βορίδης για ευρωεκλογές: Φορολογία ελεύθερων επαγγελμάτων, γάμος ομοφύλων και ακρίβεια έπαιξαν ρόλο

"Το μεγάλο ποσοστό αποχής προήλθε λόγω της χαλαρότητας που υπήρχε ότι δεν διαλέγουν κυβέρνηση", είπε ο Μάκης Βορίδης για τις ευρωεκλογές.

ΘΕΜΑ ΗΓΕΣΙΑΣ; 10 Ιουν 2024 | 12:03

Άρχισαν τα όργανα στο ΠΑΣΟΚ: Επίθεση Δουδωνή σε Γιαννακοπούλου - "Είχε έτοιμη δήλωση αμφισβήτησης του Ανδρουλάκη"

Ο Παναγιώτης Δουδωνής άφησε ευθείες αιχμές κατά της Νάντιας Γιαννακοπούλου, αποδίδοντάς της μερίδιο της ευθύνης για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών για το ΠΑΣΟΚ.

ΠΑΣΟΚ 10 Ιουν 2024 | 00:52

Ανδρουλάκης: Βαριά ήττα για τη ΝΔ, έχασε 14 μονάδες- Το ΠΑΣΟΚ έχει ασυμμετρία μεταξύ περιφέρειας και Αττικής

"Προτεραιότητά μας είναι πριν τις επόμενες εθνικές εκλογές να έχουμε διαμορφώσει την εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης της χώρας", επεσήμανε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ 09 Ιουν 2024 | 21:43

Ευρωεκλογές 2024: Ισχυρό μήνυμα δυσφορίας σε Μητσοτάκη, απογοήτευση για Κασσελάκη, μεγάλος νικητής ο Βελόπουλος

Οι ευρωεκλογές συνιστούν ένα ισχυρό μήνυμα αποδοκιμασίας για την κυβέρνηση, που πιθανώς να ερμηνεύει ως ένα σημείο και το τεράστιο ποσοστό της αποχής

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΣΤΟΥΝΤΙΟ 09 Ιουν 2024 | 20:04

Mega: Το... χαμόγελο του Μάκη Βορίδη στις ερωτήσεις της Ράνιας Τζίμα - "Δεν θα τα πάμε καλά σήμερα" [βίντεο]

Ερωτώμενος από την παρουσιάστρια Ράνια Τζίμα για το γεγονός ότι δεν επετεύχθη ο στόχος του 33% για τη ΝΔ, που είχε θέσει ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Επικρατείας χαμογέλασε...

ΠΡΩΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ 09 Ιουν 2024 | 19:43

Αμεση ανάλυση: Τα αποτελέσματα του exit poll: Ηχηρό (δεξιό) μήνυμα σε Μητσοτάκη, σταθερός ο Κασσελάκης, "ήττα" για ΠΑΣΟΚ

Για τη Νέα Δημοκρατία, ακόμα και αν καταφέρει το ποσοστό της να έχει το 3 μπροστά, γεγονός δύσκολο, το μήνυμα είναι σε κάθε περίπτωση μήνυμα δυσφορίας.

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024 09 Ιουν 2024 | 11:27

Ψήφισε στο Ηράκλειο ο Νίκος Ανδρουλάκης: Σήμερα έχετε πολλούς λόγους να στηρίξετε ΠΑΣΟΚ [βίντεο]

Στο Ηράκλειο Κρήτης και συγκεκριμένα στο 13ο Δημοτικό Σχολείο ψήφισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 09 Ιουν 2024 | 10:15

Ευρωεκλογές 2024: Ψήφισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου - "Πάμε να κάνουμε την αγάπη δύναμη"

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα στο 1ο Λύκειο Αγίας Παρασκευής.