Μέτρα για τη στήριξη των Ελληνίδων προανήγγειλε ο Μητσοτάκης (vid)

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προαναγγέλλει σειρά μέτρων

metra-gia-ti-stiriksi-twn-ellinidwn-gunaikwn-proaniggeile-o-mitsotakis-vid
SHARE THIS
0
SHARES

Βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμό ανήρτησε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω του οποίου ζητά από τον επικεφαλής του ΕΛΚ και υποψήφιο για την προεδρία της Κομισιόν Μάνφρεντ Βέμπερ στήριξη στην προσπάθεια της ΝΔ για τις Ελληνίδες

Συγκεκριμένα ζητά από τον Μ. Βέμπερ να συνδράμει στην προσπάθεια της ΝΔ να μειώσει τη μισθολογική ψαλίδα μεταξύ γυναικών και ανδρών

Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης προαναγγέλλει σειρά μέτρων σε αυτή την κατεύθυνση, μεριμώντας επίσης για τις μονογονεϊκές οικογένειες και την ενδοοικογενειακή βία.

«Αγαπητέ Μάνφρεντ, Όσο κι αν σου φαίνεται αστείο, οι γραβάτες στην Ελλάδα έχουν πλέον πολιτικό συμβολισμό και έτσι θα μου επιτρέψεις να μην την κόψω. Θα τις χρειαστούμε όλες για την επόμενη μέρα. Στηρίζω, όμως, την πρωτοβουλία σου και ζητώ κι εγώ την υποστήριξή σου στους δικούς μας εθνικούς στόχους», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας στην πρόσκληση-πρόκληση του υποψήφιου προέδρου για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με το ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ για τις διακρίσεις που συνεχίζουν να υφίστανται εις βάρος των γυναικών.

«Η μισθολογική διαφορά των δύο φύλων στην Ελλάδα είναι στο 12,5%, δηλαδή 4 μονάδες μικρότερη από τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο. Όμως 7 στις 10 Ελληνίδες ζητούν στήριξη για να ανταποκριθούν ταυτοχρόνως στις επαγγελματικές και οικογενειακές τους υποχρεώσεις. Με άλλα λόγια, θέλουμε περισσότερες γυναίκες να συμμετέχουν στην αγορά εργασίας. Το ξέρω ότι δεν είναι εύκολο, γι' αυτό όμως θα στηρίξουμε με συγκεκριμένα μέτρα τις Ελληνίδες», συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ και ανέφερε τα εξής μέτρα:

« - Κανένα παιδί δεν θα μένει εκτός βρεφονηπιακού σταθμού.

- Διευρύνουμε τον θεσμό των ολοήμερων σχολείων.

- Καθιερώνουμε τη βοήθεια στις εργαζόμενες μητέρες σε κάθε γειτονιά από πιστοποιημένους βρεφονηπιοκόμους.

- Θεσμοθετούμε ειδικά μέτρα για τις μονογονεϊκές οικογένειες και την ενδοοικογενειακή βία.

- Και τέλος, αυξάνουμε δραστικά τον αριθμό των γυναικών στα ψηφοδέλτιά μας, καθώς η Ελλάδα έχει το θλιβερό προνόμιο να έχει το χαμηλότερο ποσοστό συμμετοχής γυναικών στην πολιτική».

Καταλήγοντας ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε: «Με τις δράσεις αυτές στηρίζουμε ουσιαστικά τις Ελληνίδες και κάνουμε ένα σημαντικό βήμα για μια κοινωνία πραγματικής ισότητας και πραγματικής αλληλεγγύης».

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook