Μετωπική επίθεση Σαμαρά στο ΣΥΡΙΖΑ

Επαναφέρει εμμέσως την θεωρία των δύο άκρων ο πρωθυπουργός. Επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ που επιχείρησε να τον ταυτίσει με τους κουκουλοφόρους και τους «λαθρομετανάστες».

metwpiki-epithesi-samara-ston-suriza
|
SHARE THIS
0
SHARES

Σκληρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Σαμαράς εγκαταλείποντας την τακτική των προηγούμενων ημερών αναφέρθηκε ονομαστικά στον ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι «τρέφεται από την κρίση» και πως όταν αυτή περάσει «θα εξαφανιστεί».

Ανεβάζει τους τόνους κατά του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός, επιχειρώντας να τον ταυτίσει με τους «κουκουλοφόρους που καίνε» και τους «λαθρομετανάστες που έρχονται και καλούν κι άλλους»

Παράλληλα κατηγόρησε την Αξιωματική Αντιπολίτευση ότι «εκπροσωπεί το χθες... τους κουκουλοφόρους που καίνε, τα οργανωμένα συμφέροντα, τους λαθρομετανάστες που έρχονται ελεύθερα στη χώρα και καλούν κι άλλους, τις ορδές που καίνε τα πανεπιστήμια...».

Για τη ΝΔ είπε ότι παραμένει η πιο συμπαγής ομάδα στο ελληνικό κοινοβούλιο και ευχαρίστησε τους βουλευτές που τα δύο τελευταία χρόνια παρά το δύσκολο έργο τους παρέμειναν όρθιοι. Επίσης τους προέτρεψε να βγουν στους δρόμους ενόψει των εκλογών και να ζητήσουν από τους Έλληνες να στηρίξουν την προσπάθεια της Κυβέρνησης. «Η χαλαρότητα και η αποχή από τις κάλπες είναι ο μεγαλύτερος εχθρός», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά η χώρα βρίσκεται σε ένα μεταίχμιο, πέρασε πολλά «αλλά τα δύσκολα πέρασαν» και τώρα «έχει μόνο παραπάνω». Δεν έγινε Αργεντινή «όπως ήθελαν κάποιοι».

Για την Κυβέρνησή του είπε ότι ποτέ κάποια άλλη κυβέρνηση «δεν έκανε τόσα πολλά σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα» και εμφανίστηκε σίγουρος ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα λιτότητας.

Επίσης αναφέρθηκε στον ιδρυτή της ΝΔ Κωνσταντίνο Καραμανλή, στο ετήσιο μνημόσυνο του οποίου θα παραστεί αύριο, λέγοντας ότι το '74 αποκατέστησε τη Δημοκρατία, το '81 έβαλε τη χώρα στην Ε.Ε. και όπως είπε χαρακτηριστικά πάλι η ΝΔ σήμερα «ξαναφέρνει την ανάπτυξη στην Ελλάδα».

 

Τέλος αναφέρθηκε στις προτάσεις της ΝΔ για τη Συνταγματική αναθεώρηση και στο αναπτυξιακό σχέδιο της χώρας το οποίο όπως είπε θα παρουσιάσει την ερχόμενη εβδομάδα.

Φωτογραφία: Μενέλαος Μυρίλλας / SOOC

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook