Follow us

Μετωπική: Tα καυτά σημεία της σύγκρουσης Τσίπρα- Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός εγκάλεσε τον Κ. Μητσοτάκη για λαϊκιστικη αντιπολίτευση. Σας έχει διαφθείρει η εξουσία απάντησε ο πρόεδρος της ΝΔ

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Μετωπική: Tα καυτά σημεία της σύγκρουσης Τσίπρα- Μητσοτάκη

Μάχη για όλα έδωσαν στην Βουλή Τσίπρας και Μητσοτάκης στο πλαίσιο της προ ημερησίας συζήτησης : διαπραγμάτευση και μέτρα, Καμμένος και συνομιλίες με ισοβίτη, Πολλάκης και δικαιοσύνη, επαγγελματική διαδρομή και ένσημα, βία ,τρομοκρατία και ιδεολογία!

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έριξε το γάντι στον παριστάμενο πρωθυπουργό για την υπόθεση των εξωθεσμικών παρεμβάσεων του Π. Καμμένου στην υπόθεση του Noor1 και ζήτησε να συμφωνήσουν από κοινού σε εξεταστική επιτροπή.

Είναι άστοχο όσο η υπόθεση είναι στην δικαιοσύνη του απάντησε ο κ. Τσίπρας.

Κυριάκος: Πάμε σε εξεταστική - Τσίπρας: Να πάτε στη δικαιοσύνη

«Αν αισθάνεστε τόσο ασφαλής κ.Τσίπρα να πάμε σε εξεταστική επιτροπή δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ρώτησε « είναι γνωστή η υπόθεση από το 2014, δεν σας προβλημάτισε όταν ο κ. Μαρινάκης έγινε υπερθεματιστής;».

Αφού είστε τόσο πρόθυμοι να συμφωνήσουμε σε εξεταστική να ανοίξουν οι τηλεφωνικές συνομιλίες πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης και κατέληξε: « Ελάτε κ. Τσίπρα αποδεχθείτε την πρότασή μου».

Ο κ. Τσίπρας απαντώντας στον κ. Μητσοτάκη του είπε ότι είναι άστοχο να συζητείται αυτή την ώρα εξεταστική ενώ η δικαιοσύνη ερευνά το θέμα του Noor1.

Ο κ. Τσίπρας υιοθέτησε την εκδοχή του κ. Καμμένου και παρέπεμψε την αξιωματική αντιπολίτευση στη δικαιοσύνη.

«Η υπόθεση αυτή κ. Μητσοτάκη διερευνάται από τη Δικαιοσύνη και είναι το λιγότερο άσκοπο να προτείνετε εδώ στη Βουλή να συστήσουμε εξεταστική επιτροπή», τόνισε. Είπε ότι ο υπουργός συνομίλησε όταν αυτός που είναι μέσα του ζήτησε βοήθεια προκειμένου να δώσει φως σε μια σκοτεινή υπόθεση και τον παρέπεμψε στη δικαιοσύνη να πει αυτό που γνωρίζει. Οποιαδήποτε ένδειξη παραπάνω από αυτό έχετε, δεν χρειάζεται να ζητάτε εξεταστική. Πηγαίνετε στη Δικαιοσύνη, είναι σε εξέλιξη η διαδικασία της Δικαιοσύνης, να πάτε να καταθέσετε ό,τι έχετε, προκειμένου να διερευνηθεί με όλα τα στοιχεία αυτής της υπόθεσης».

Ο πρωθυπουργός σχολίασε απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη ότι «τα συμπεράσματα όλων μας σε σχέση με το κατά πόσον σας έπιασε τώρα ο πόνος γι' αυτή την υπόθεση, ας το βγάλει ο καθένας μόνος του».

Κυριάκος: οι βουλευτές σας θα ψήφιζαν τα πάντα για την καρέκλα - Τσίπρας: αν χρειαστεί θα γυρίσουν στη βιοπάλη

Ο κ. Τσίπρας δεν κάλυψε μόνο τον κ. Καμμένο αλλά και τον κ. Πολλάκη και το σύνολο των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τους οποίος ο κ. Μητσοτάκης παρατήρησε « «Στην πραγματικότητα το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να παραμείνουν και άλλο στα κοινοβουλευτικά έδρανα. Θα ψηφίσουν και ότι άλλο έρθει για να καθίσουν λίγο παραπάνω».

Η αποστροφή αυτή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην πρωτολογία του προκάλεσε τις περισσότερες αντιδράσεις στα έδρανα των κυβερνητικών βουλευτών.

Μετωπική: Tα καυτά σημεία της σύγκρουσης Τσίπρα- Μητσοτάκη

Ετσι στην δευτερολογία του ο Αλέξης Τσίπρας έκανε μια υπόμνηση που θα μπορούσε να έχει περισσότερους αποδέκτες από τον αρχηγό της ΝΔ. «Κατηγορήσατε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι τα κάνανε όλα για την καρέκλα...Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν γεννήθηκαν προορισμένοι για να καθίσουν στην καρέκλα. Αν χρειαστεί θα γυρίσουν στην βιοπάλη. Αλίμονο σε κάποιους άλλους» ανέφερε υπαινικτικά ο κ. Τσίπρας.

«Το τέταρτο μνημόνιο το ψηφίσατε όλοι εσείς και δεν βρέθηκε ούτε ένας από εσάς να πει " δεν μπορώ να πάρω πίσω όλα όσα έλεγα'» επανήλθε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ παρατηρώντας « θιχθήκατε που σας είπα για την καρέκλα;».

Μετωπική: Tα καυτά σημεία της σύγκρουσης Τσίπρα- Μητσοτάκη - εικόνα 2

Τσίπρας: Η ιστορία θα μας δικαιώσει - Κυριάκος: Δεν σας εμπιστεύονται οι επενδυτές

Για «συμφωνία ορόσημο» με ρύθμιση για το χρέος που πείθει τις αγορές έκανε λόγο ο πρωθυπουργός στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία και τα αποτελέσματα του Eurogroup και κατάληξε «Όσο και αν δεν σας αρέσει, η Ιστορία θα μας δικαιώσει» είπε ο Αλέξης Τσίπρας. Εγκάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση για «ψευδοπροφήτες της καταστροφής φάμπρικα καταστροφολογίας, διαστρέβλωσης, παραποίησης και κινδυνολογίας με ψευδοπροφητείες περί συντέλειας» και επέμεινε πως η κυβέρνηση πέτυχε συμφωνία με συγκεκριμένα μέτρα για το χρέος. Επικαλέστηκε δε την ραγδαία αποκλιμάκωση των ελληνικών ομολόγων

«Δεν εμπιστεύονται οι ξένοι επενδυτές εσάς και την κυβέρνηση σας επειδή έχετε ένα βεβαρυμένο παρελθόν» του ανταπάντησε ο κ. Μητσοτάκης τονίζοντας σκωπτικά «η εμπιστοσύνη δεν χτίζετε με υπουργούς που μιλούν με έγκλειστους στις φυλακές».

«Θα μείνετε και θα μείνουμε ως χώρα με το ενδιαφέρον ρηχών και κερδοσκοπικών κεφαλαίων. Γιατί σε αντίθεση με όσα εσείς λέτε οι επενδυτές δεν ξεχνούν την συμπεριφορά σας το 1ο εξάμηνο του 2015» είπε.

Η σκληρή κόντρα ολοκληρώθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα να εγκαλεί τον Μητσοτάκη ότι ξεπλένει την Χρυσή Αυγή και ψαρεύει στα θολά νερά των ακροδεξιών ψήφων και τον Μητσοτάκη να καλεί τον Τσίπρα να αναγνωρίσει ότι στην Ελλάδα η μήτρα της τρομοκρατίας ήταν η ακροαριστερά.

Η ενδιαφέρουσα αντιπαράθεση για το θέμα αυτό ολοκληρώθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα να δηλώνει « . Δεν θα αναγνωρίσω ως αριστερή ιδεολογία την δολοφονία αθώων ανθρώπων. Δεν θα δεχθώ όμως εγών ότι η βια και τρομοκρατία έχουν μήτρα την αριστερά».

Και τον Μητσοτάκη να λέει« Η Χρυσή Αυγή είναι μια αποκρουστική ναζιστική οργάνωση η οποία έχει στοιχεία εγκληματικής οργάνωσης...σας καλύπτει;»

Τι ειπώθηκε στις δευτερολογίες

Ο πρωθυπουργός στην δευτερολογία του καταλόγισε στον κ. Μητσοτάκη ότι δεν ήταν η «έγνοια» του να συζητήσει για την οικονομία αλλά να μιλήσει για τις αναρτήσεις των κ. Καμμένου και Πολλάκη.

« Η ένδειά σας για την οικονομία,σας οδήγησε στο να αναφερθείτε σε αυτά για 15 ολόκληρα λεπτά» είπε ο πρωθυπουργός υποσχόμενος να επανέλθει στη συνέχεια.

Ο κ. Τσίπρας υπερασπίστηκε με θέρμη και πάλι τη συμφωνία με τους δανειστές στο Eurogroup και υποστήριξε πως όποιοι διαβάζουν σωστά την απόφαση μπορούν να καταλάβουν ότι η κυβέρνηση πήρε συγκεκριμένα μέτρα για το χρέος.

Κάνουμε τους εταίρους συνεταίρους στην προοπτική της ανάπτυξης είπε ο κ. Τσίπρας μιλώντας ξανά για την Ευρωπαϊκή Τράπεζα επενδύσεων.

« Αν δεν είναι αρκετό για σας εμάς μας αρκεί που το αναγνωρίζουν οι αγορές» είπε και πρόσθεσε « αφού δεν πήραμε τίποτα γιατί καταγράφουν ιστορικό χαμηλό οι αποδόσεις των ομολόγων, γιατί μας αναβαθμίζουν οι οίκοι αξιολόγησης αφού "φάγαμε πέντε γκολ";»

Ειρωνεύτηκε το επιχείρημα του κ. Μητσοτάκη πως οι αγορές αναγνωρίζουν ότι υπάρχει προοπτική σταθερότητας και χαιρέτισε εξίσου σε δηκτικό τόνο το προσκλητήριο του αρχηγού της ΝΔ προς τους ξένους επενδυτές.

Τσίπρας: Η αριθμητική Μητσοτάκη θυμίζει την ταινία Μπακαλόγατος

Ο πρωθυπουργός παραλλήλισε την αριθμητική Μητσοτάκη με την γνωστή ελληνική ταινία ο «μπακαλόγατος» με αφορμή την αποτίμηση- σύγκριση που έκανε ο αρχηγός της ΝΔ για τις επιδόσεις της οικονομίας επί Σαμαρά και επί Τσίπρα.

«Το πως θα κριθεί η περίοδος που εσείς κυβερνήσατε και εμείς κυβερνάμε θα κριθεί από το κοινωνικό πεδίο από πόση ανεργία αφήσατε και πόσες θέσεις εργασίας εμείς θα αφήσουμε πόσες πληγές ανοίξατε και πόσες πληγές εμείς κλείσαμε» επανέλαβε ο κ. Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στις αιτιάσεις της ΝΔ για αποτυχία στη μάχη για το λαθρεμπόριο καυσίμων και τσιγάρων και τις λίστες - που είχαν γίνει σημαία από την εποχή που βρισκόταν στην αντιπολίτευση - υποστήριξε πως οδηγήθηκαν πολλοί φοροφυγάδες σε εθελοντική αποκάλυψη 3,6 δισ. αποκρυμμένων εισοδημάτων.

Ο κ. Τσίπρας άφησε πάλι αιχμές για την απόφαση του ΣτΕ που ορίζει πως ο αναδρομικός έλεγχος των φορολογικών αρχών παύει στην πενταετία.

Ο πρωθυπουργός κάλυψε πλήρως των Πολλάκη και τις αναρτήσεις του και είπε ότι θεσμική χυδαιότητα ήταν η προστασία στις λίστες, στα δάνεια των κομμάτων, η Siemens, το χάρισμα του Ερρίκος Ντυνάν και η νοσηλεία και αργομισθίες συγγενών, η μετατροπή του κόμματος σε βραχίονα επιχειρηματικών συμφερόντων και το ξέπλυμα της Χρυσής Αυγής.

«Κατηγορήσατε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι τα κάνατε όλα για την καρέκλα...Οι βουλευτές δεν γεννήθηκαν για να καθίσουν στην καρέκλα. Αν χρειαστεί θα γυρίσουν στην βιοπάλη. Αλίμονο σε κάποιους άλλους» ανέφερε προκαλώντας το θερμό χειροκρότημα των βουλευτών.

«Εσείς θα καταλάβετε πως δεν ψηφίζουν οι δημοσκόποι αλλά ο ελληνικός λαός...και θα μας δώσει την ευκαιρία να αποδώσουν οι καρποί και την επόμενη διετία και την τετραετία.»

Κυριάκος: Ακραία θεσμική χυδαιότητα το γεγονός ότι ακόμη και σήμερα λέτε ασύστολα ψέμματα

«Είναι ακραία έκφραση θεσμικής χυδαιότητας το γεγονός ότι ακόμη και σήμερα λέτε ασύστολα ψέμματα» του ανταπάντησε ο κ. Μητσοτάκης.

«Το τέταρτο μνημόνιο το ψηφίσατε όλοι εσείς και δεν βρέθηκε ούτε ένας από εσάς να πει " δεν μπορώ να πάρω πίσω όλα όσα έλεγα'» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ παρατηρώντας « θιχθήκατε που σας είπα για την καρέκλα;».

«Εσείς ψηφίσατε την μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου» είπε με τους κυβερνητικούς βουλευτές να λένε « πάλι τα ίδια».

« Δεν είναι πάλι τα ίδια γιατί κάποιοι φτωχοί άνθρωποι καλούνται να πληρώσουν. Για αυτούς δεν είναι πάλι τα ίδια» σημείωσε.

Κάλεσε τον κ. Τσίπρα να πει αν εξακολουθεί να υπερασπίζεται το πρώτο εξάμηνο του 2015 και τον προκάλεσε να αποδεχθεί την εξεταστική για να δοθούν οι απαντήσεις αν υπήρχε κι άλλο σχέδιο κι αν ήταν μόνο του Βαρουφάκη.

« Δεν ζητήσατε ποτέ συγνώμη για τα απίστευτα ψέμματα. Και μην μου κουνάτε το δάχτυλο εμένα για την Χρυσή Αυγή γιατί μαζί με την Χρυσή Αυγή ρίξατε τότε την κυβέρνηση» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ.

Για να μην θυμηθώ ποιοι χαρακτήριζαν τις ψήφους της Χρυσής Αυγής στην αλλαγή του εκλογικού νόμου ως ευπρόσδεκτες είπε καρφώνοντας ακόμη και τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.

Επέμεινε στην άποψή που είχε διατυπώσει και στην συνέντευξη του στο Politico ότι η τρομοκρατία στην Ελλάδα «με μια εξαίρεση την τραγική δολοφονία του Παύλου Φύσα είχε μήτρα την αριστερά».

Οι συνεχείς διαμαρτυρίες από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και οι διακοπές οδήγησαν τον αρχηγό της ΝΔ να επιτιμήσει τον κ. Βούτση να είναι πιο αντικειμενικός στα καθήκοντά του.

Δεν εμπιστεύονται οι ξένοι επενδυτές εσάς και την κυβέρνηση σας επειδή έχετε ένα βεβαρυμένο παρελθόν είπε απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα επισημαίνοντας πως η εμπιστοσύνη δεν χτίζετε με υπουργούς που μιλούν με έγκλειστους στις φυλακές.

«Θα μείνετε και θα μείνουμε ως χώρα με το ενδιαφέρον ρηχών και κερδοσκοπικών κεφαλαίων. Γιατί σε αντίθεση με όσα εσείς λέτε οι επενδυτές δεν ξεχνούν την συμπεριφορά σας το 1ο εξάμηνο του 2015» είπε.

Καταθέτοντας την υπουργική απόφαση της ΝΔ με την οποία δινόταν πρόσβαση στους ανασφάλιστους στα νοσοκομεία τόνισε « σταματήστε να λέτε ψέμματα».

Δεν φταίτε σε τίποτα: για την αποτυχία στη διαπραγμάτευση φταίει η αντιπολίτευση

Για τα capital controls: Ο Βαρουφάκης

Για τα πανεπιστήμια: το μη ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα

Αναλάβετε τις ευθύνες σας, είστε πρωθυπουργός κατώτερος των περιστάσεων.

Η αντιπαράθεση για Καμμένο και εξεταστική

«Γνωρίζατε ότι ο Καμμένος συνομιλούσε με ισοβίτη;» Γιατί δυο τινά συμβαίνουν , αν το γνωρίζατε υπάρχει ανάμιξη σε επίπεδο πρωθυπουργού ή δεν το γνωρίζατε και ο κ. Καμμένος έχει αυτονομηθεί και δεν μπορεί να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη σας;»

Απευθυνόμενος στους βουλευτές είπε « σας φαίνεται φυσιολογικό και κανονικό ένας υπουργός να μιλάει με έναν ισοβίτη;Γιατί θα μας τρελάνετε».

Και πέταξε ΄τη βόμβα «συμφωνείτε να πάμε σε εξεταστική επιτροπή;»

Αν αισθάνεστε τόσο ασφαλής κ.Τσίπρα να πάμε σε εξεταστική επιτροπή δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ρώτησε « είναι γνωστή η υπόθεση από το 2014 δεν σας προβλημάτισε όταν ο κ. Μαρινάκης έγινε υπερθεματιστής».

Αφού είστε τόσο πρόθυμοι να συμφωνήσουμε σε εξεταστική να ανοίξουν οι τηλεφωνικές συνομιλίες .

Ελάτε κ. Τσίπρα αποδεχθείτε την πρότασή μου.

«Δεν γεννήθηκα ανεπάγγελτος κ. Τσίπρα. εσείς πόσα ένσημα έχετε κολλήσει, να δούμε ποιος είναι παιδί του κομματικού σωλήνα.Αν θέλετε να μπούμε σε αυτή τη συζήτηση θα βγείτε ζημιωμένος.

Η χωρίς τέλος αθλιότητα που χαρακτηρίζει το δημόσιο λόγο των στελεχών σας αφορά το παρόν και το μέλλον της χώρας. Δώστε το λόγο στο λαό όσο νωρίτερα τόσο καλύτερα.

Ο κ. Τσίπρας απαντώντας στον κ. Μητσοτάκη είπε ότι είναι άστοχο να ζητήσουμε εξεταστική ενώ η δικαιοσύνη ερευνά το θέμα του Noor1. Ο κ. Τσίπρας υιοθέτησε την εκδοχή του κ. Καμμένου και παρέπεμψε την αξιωματική αντιπολίτευση στη δικαιοσύνη.

«Γιατί σας έπιασε ο πόνος για αυτή την υπόθεση τώρα ο καθένας βγάζει τα συμπερασμάτά του» είπε ο πρωθυπουργός.

Βία - τρομοκρατία, Χρυσή Αυγή και ιδεολογική αντιπαράθεση

Ο πρωθυπουργός εγκάλεσε τον κ. Μητσοτάκη για τη θέση του ότι η τρομοκρατία προήλθε από την άκρα αριστερά και σημείωσε « λυπάμαι ότι επιχειρείτε να ψαρέψετε στα θολά νερά της ακροδεξιάς»

Και του ζήτησε να ανακαλέσει τη φράση αυτή.

Είναι ανισοβαρής άδικη και ανιστόρητη η τοποθέτηση που κάνατε πριν από λίγο.

" Διαστρευλώσατε τα λεγόμενα μου. Μίλησα για την τρομοκρατία μετά την μεταπολίτευση όχι γιατί συνέβη πριν τη χούντα» διευκρίνισε και κάλεσε με την σειρά του τον κ. Τσίπρα να αναγνωρίσει την ιστορική πραγματικότητα ότι η τρομοκρατία στην Ελλάδα έχει ακροαριστερό πρόσημο.

«Γιατί αναφέρετε την υπόθεση Τεμπονέρα; Εγώ μιλάω για οργανωμένες τρομοκρατικές ομάδες που συστηματικά δολοφονούσαν» είπε και επανέλαβε πως η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που επέτρεψε σε αυτή την τρομοκρατία να υπάρχει και να δολοφονεί αθώους ανθρώπους.

Θα ήταν ένδειξη μεγάλη πολιτικής γενναιότητας ΄και προσφοράς στην δικαιοσύνη αν αναγνωρίζατε αυτή την ιστορική αλήθεια.

Τσίπρας: επιμένετε σε κάτι που είναι ιστορικά ανιστόρητο. Δεν θα αναγνωρίσω ως αριστερή ιδεολογία την δολοφονία αθώων ανθρώπων. Δεν θα δεχθώ εγώ ότι η βια και τρομοκρατία έχουν μήτρα την αριστερά.

«Εμείς εδώ μέσα λέμε ανοικτά και καθαρά ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση» σημείωσε ο κ. Τσίπρας και κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να πει καθαρά αν υιοθετεί

«Είναι μια αποκρουστική ναζιστική οργάνωση η οποία έχει στοιχεία εγκληματικής οργάνωσης...σας καλύπτει;» πήρε το λόγο ο κ. Μητσοτάκης.

Παρεμβαίνοντας και η κ. Γεννηματά είπε ότι όντως η βία και η τρομοκρατία δεν είναι υπόθεση της ακροαριστεράς αλλά υπάρχει και ο φασισμός και η Χρυσή Αυγή.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Όλοι πάνε για ποτό στο πλάι της Μιχαλακοπούλου: Γιατί το Quinn's έχει τέτοιο σουξέ

Υπάρχουν κάποιοι πολύ συγκεκριμένοι λόγοι που το μαγαζί του Ηλία Μαρινάκη ξεχωρίζει και έχει χτίσει πιστό κοινό.

ΠΟΙΟΙ ΠΗΓΑΝ 20 Δεκ 2025 | 11:42

Γιορτή της ΕφΣυν στο Ζάππειο για την εποχή Μελισσανίδη: Παρόντες Τσίπρας, Δένδιας, Δούκας [εικόνες - βίντεο]

Με πλήθος κόσμου από τον πολιτικό και δημοσιογραφικό χώρο η εκδήλωση της ΕφΣυν στο Ζάππειο για τα 13 χρόνια της εφημερίδας.

ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΕΕ 19 Δεκ 2025 | 08:30

Μητσοτάκης για αγρότες: Ναι στον διάλογο, όχι στην αχρείαστη ταλαιπωρία της κοινωνίας - Δεν θα ενδώσουμε σε μαξιμαλισμό

"Η κυβέρνηση έχει σκύψει με προσοχή πάνω στα προβλήματα των αγροτών. Θεωρεί ότι έχει αντιμετωπίσει πολλά από τα δικαιολογημένα αιτήματα" δήλωσε ο πρωθυπουργός

ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ 19 Δεκ 2025 | 07:14

Μητσοτάκης για Ουκρανία: Η ενδεδειγμένη λύση το δάνειο από το περιθώριο του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού

"Θεωρώ ότι η λύση η οποία προκρίθηκε, ένα δάνειο δηλαδή από το περιθώριο του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού, ήταν η ενδεδειγμένη λύση", δήλωσε ο Πρωθυπουργός.

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΛΑΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ 18 Δεκ 2025 | 17:29

Βέμπερ: Σπουδαίο επίτευγμα η εκλογή Πιερρακάκη στην προεδρία του Eurogroup - O Μητσοτάκης το πρόσωπο αυτής της επιτυχίας

"Συγχαρητήρια σε όλους σας και στον Κυριάκο (σ.σ Πιερρακάκη) εύχομαι καλή τύχη στη διαχείριση του Eurogroup", ανέφερε ο Μάνφρεντ Βέμπερ

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 18 Δεκ 2025 | 12:57

Σε ποιο βουνό θα κάνει Χριστούγενα ο Μητσοτάκης - Το σενάριο να μείνει στην Αθήνα

"Ως γνωστόν, ο πρωθυπουργός αρέσκεται να παίρνει αποφάσεις στα βουνά και ειδικά όταν είναι τόσο όμορφα όσο της Ηπείρου".

ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 18 Δεκ 2025 | 12:26

Καρφιά Σακελλαρίδη σε Τσίπρα για τον "νταή" Νίκο Παππά: Τον ήθελε και υποψήφιο για Δήμαρχο της Αθήνας...

"Αυτή η "μεμονωμένη" ψηφίδα αποτελεί ένα κομμάτι της συνολικότερης εικόνας του προβλήματος της απαξίωσης της Αριστεράς, που σήμερα δεν πείθει και δεν εμπνέει, παρά τα φτιασιδώματα και τις επιστροφές".

ΠΡΩΤΗ ΑΠΟ ΤΙΣ 4 ΦΡΕΓΑΤΕΣ BELHARRA 18 Δεκ 2025 | 11:51

Μητσοτάκης: "H καρδιά της Ελλάδας χτυπάει στο ναυπηγείο του Λοριάν" - Έτοιμη η Belharra Κίμων

"Η φρεγάτα Κίμων είναι η καλύτερη απόδειξη ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις, με ανθρωπιά, περνάνε σε μια νέα εποχή", δήλωσε ο πρωθυπουργός.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 18 Δεκ 2025 | 09:17

Ο Μητσοτάκης στις Βρυξέλλες, με το μυαλό στα αγροτικά μέτωπα - Στην ατζέντα Ουκρανία και δημοσιονομικό πλαίσιο

Οι τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία και οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας για την περίοδο 2026-2027 αναμένεται να αποτελέσουν βασικό θέμα συζήτησης στη σημερινή Σύνοδο των "27".

ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΣΚΑΙ 17 Δεκ 2025 | 22:42

Δημοσκόπηση Pulse: Μικρές απώλειες για ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και... κόμμα Τσίπρα - Στον ΟΠΕΚΕΠΕ όλα τα βλέμματα

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση συμφωνεί με τα αιτήματα των αγροτών, αλλά και με τα μπλόκα

ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΔΩΡΟ 17 Δεκ 2025 | 17:53

Κυριάκος Μητσοτάκης: Έδωσε ασημένιο γούρι με τα αρχικά του στους βουλευτές της ΝΔ [εικόνες]

Το ασημένιο γούρι που προσέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους βουλευτές της ΝΔ έμοιαζε με μεγάλο νόμισμα

ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΤΖΕΝΤΑ 17 Δεκ 2025 | 14:25

Στο Μαξίμου οι βουλευτές της ΝΔ - Το εορταστικό κάλεσμα Μητσοτάκη για... χαλαρή κουβέντα [εικόνες]

Χαλαρή συζήτηση των βουλευτών της ΝΔ, με φόντο τις αντιδράσεις για των αγροτών στο Μαξίμου.

ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ 17 Δεκ 2025 | 12:03

Αισιόδοξος ο Μητσοτάκης στον Τασούλα: Σύντομα οι αγρότες θα απομακρυνθούν από τα μπλόκα

"Τα μέτρα στήριξης που θα υλοποιήσει η κυβέρνηση κινούνται στη σωστή κατεύθυνση", σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Κωνσταντίνο Τασούλα.

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ 17 Δεκ 2025 | 10:14
ΑΚΙΝΗΤΑ 17 Δεκ 2025 | 09:12

Επιδότηση έως 36.000 ευρώ για ανακαίνιση των σπιτιών: Οι προϋποθέσεις και τα "μυστικά" των 6 νέων μέτρων

Τα ισχυρά κίνητρα, οι περιορισμοί και το μεγάλο στοίχημα: αν ιδιοκτήτες και κατασκευαστές θα "ανοίξουν" ακίνητα για μακροχρόνια ενοικίαση.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 17 Δεκ 2025 | 07:37

Τι σημαίνουν τα 6 νέα μέτρα για το στεγαστικό - Παρεμβάσεις με επίκεντρο ενοίκια, AirBnb, ανακαινίσεις

Τι αλλάζει στην πράξη για τους πολίτες με τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κ. Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής.

ΑΥΡΙΟ Η ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 17 Δεκ 2025 | 06:36

Παραχωρήσεις για να σπάσει το μέτωπο των αγροτικών μπλόκων - Τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση

Το κυβερνητικό στρατόπεδο προχωρά σε περαιτέρω εξειδίκευση των μέτρων που βάζει στο τραπέζι για την ικανοποίηση των αιτημάτων των αγροτών.

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΗΣ "ΙΘΑΚΗΣ" 16 Δεκ 2025 | 23:14

Τσίπρας: Κοινωνική και εθνική ανάγκη η πολιτική αλλαγή - Απαιτείται πειστική εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης

"Σήμερα υπάρχει επείγουσα ανάγκη επανίδρυσης της δημοκρατικής - προοδευτικής παράταξης", τόνισε από την Πάτρα ο Αλέξης Τσίπρας

ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 16 Δεκ 2025 | 19:23

Βιβλίο του... Ολυμπιακού στα χέρια του "πράσινου" Τσίπρα πριν από την παρουσίαση της "Ιθάκης" στην Πάτρα

Ο πρώην πρωθυπουργός περπάτησε στην Πάτρα συνομίλησε με κόσμο σε χαλαρό κλίμα και αντάλλαξε απόψεις

ΒΟΥΛΗ 16 Δεκ 2025 | 18:17

Προϋπολογισμός 2026 - Μητσοτάκης: Τα 6 μέτρα για το Στεγαστικό - Ποιοι θα πάρουν επιστροφή δύο ενοικίων το χρόνο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι "το "Μένουμε Ευρώπη" έχει αντιστραφεί, με την Ευρώπη να λέει πλέον, "Γινόμαστε Ελλάδα"

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 16 Δεκ 2025 | 15:37

Επίθεση Κωνσταντοπούλου σε Μητσοτάκη για ΟΠΕΚΕΠΕ: Είναι γκαντέμης αλλά διαχέει την τύχη στους υπόλοιπους

"Ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να κρατηθεί με νύχια και με δόντια στην εξουσία" ανέφερε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου

ΠΕΜΠΤΗ ΜΕΡΑ 16 Δεκ 2025 | 14:03

Βουλή: Δείτε live τη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό - Το βράδυ η ψηφοφορία [βίντεο]

Η συζήτηση του Προϋπολογισμού, ολοκληρώνεται σήμερα με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 16 Δεκ 2025 | 14:00

Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Δίνουμε τη μάχη με την παλιά Ελλάδα που μας πλήγωσε και μας χρεοκόπησε

"Ας δημιουργήσουμε άμεσα μια επιτροπή στη Βουλή[...]και να καταλήξουμε σε ένα σχέδιο με ευρύτερη συναίνεση", ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

ΤΟ Β' ΜΕΡΟΣ 16 Δεκ 2025 | 12:03

Δημοσκόπηση GPO: Πρόωρες εκλογές ζητά το 52,2% - Στο 26% οι θετικές γνώμες για τον Τσίπρα

Στο β' μέρος της έρευνας της GPO, καταγράφεται η θετική απάντηση για πρόωρες κάλπες και από ψηφοφόρους της ΝΔ.

ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ 16 Δεκ 2025 | 11:00

Πρόγραμμα μαμούθ για το στεγαστικό ανακοινώνει ο Μητσοτάκης απόψε στη Βουλή - Πληροφορίες για μέτρο "έκπληξη"

Με επιδότηση ανακαινίσεων η κυβέρνηση επιχειρεί να "ξεκλειδώσει" χιλιάδες κλειστά ακίνητα.

ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΑ 16 Δεκ 2025 | 10:43

"Το φάντασμα της Ιθάκης πάνω από το καθεστώς τους": Νέο μανιφέστο Τσίπρα από την Πάτρα, πριν την ομιλία Μητσοτάκη

Ανεβάζει τα αντικυβερνητικά ντεσιμπέλ από την Πάτρα ο Αλ. Τσίπρας την ώρα που ψηφίζεται ο προϋπολογισμός.

ΠΕΝΤΑΗΜΕΡΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ 16 Δεκ 2025 | 08:13

Βουλή: Ολοκληρώνεται σήμερα η συζήτηση για τον Προϋπολογισμό - Το βράδυ η ψηφοφορία και η ομιλία Μητσοτάκη

Η φετινή είναι και η πρώτη συζήτηση Κρατικού Προϋπολογισμού που διεξήχθη με την εφαρμογή του αυτόματου ηλεκτρονικού κόφτη των μικροφώνων.

16 Δεκ 2025 | 06:30

Να σπάσει το μέτωπο των "σκληρών" θέλει η κυβέρνηση - Μικρές υποχωρήσεις για να προσέλθουν σε διάλογο οι αγρότες

Μετά τα συνεχή καλέσματα σε διάλογο από την πλευρά του Μαξίμου, και το "όχι" στο προσκλητήριο Μητσοτάκη για ραντεβού χθες, έγινε ένα ακόμη βήμα από την κυβέρνηση.

ΓΙΑ ΤΟΝ ALPHA 15 Δεκ 2025 | 21:01

Δημοσκόπηση Alco: Στο πλευρό των αγροτών το 78% των πολιτών - Στο 20,9% εκτοξεύτηκαν οι αναποφάσιστοι

Το 61% δηλώνει ότι δεν έχει βοηθηθεί καθόλου από τις παροχές της κυβέρνησης - Τα ίδια επαναλαμβάνει ο Τσίπρας, σύμφωνα με το 68%

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 15 Δεκ 2025 | 17:57

Παύλος Μαρινάκης: Αμετανόητοι οι σύμβουλοι του Τσίπρα και το Ινστιτούτο του

"Ευτυχώς που υπάρχουν κι αυτά για να ελαφρύνει και λίγο το κλίμα και να γελάμε και λίγο", είπε ο Παύλος Μαρινάκης

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 15 Δεκ 2025 | 13:52

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στρατηγική προτεραιότητα για την Ελλάδα η ένταξη της Μολδαβίας στην ΕΕ

"Η Ελλάδα βλέπει τη χώρα σας ως πραγματικό φίλο", είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρόεδρο της Μολδαβίας Μάγια Σάντου

ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 15 Δεκ 2025 | 12:36

Βενιζέλος: Η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να είναι συνεργασίας - Το ΠΑΣΟΚ να είναι πρώτη δύναμη στην κεντροαριστερά

Η χώρα είναι μη διακυβερνήσιμη γιατί δεν υπάρχει το κοινωνικό συμβόλαιο, δεν υπάρχουν συναινέσεις,

ΑΝΑΛΥΣΗ 15 Δεκ 2025 | 11:15

Έρευνα Ινστιτούτου Αλέξη Τσίπρα: "Καταρρίπτεται το κυβερνητικό success story για την ελληνική οικονομία"

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας, οι επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας δεν επιβεβαιώνουν το αφήγημα ενός κυβερνητικού success story κατά την τελευταία πενταετία.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΓΡΟΤΩΝ 14 Δεκ 2025 | 17:40

Αγρότες: Η επίσημη λίστα των αιτημάτων – Το κείμενο που εστάλη στον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά το "όχι" στη συνάντηση

Η επίσημη λίστα και το κείμενο που κοινοποιείται από τους αγρότες στο Μέγαρο Μαξίμου - Τι σημειώνουν για ευλογιά και σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 14 Δεκ 2025 | 14:33

Μητσοτάκης για την επίθεση στο Σίδνεϊ: "Ο αντισημιτισμός και το μίσος δεν έχουν θέση στις κοινωνίες μας"

"Καταδικάζω με τον πιο έντονο τρόπο αυτή τη βία", δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης,

ΣΦΟΔΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ 14 Δεκ 2025 | 10:50

Γ. Βαρουφάκης: Το μεγαλύτερο ατού του Μητσοτάκη είναι ο Τσίπρας - Δειλός, καθαρά εκμεταλλευτικός ο προϋπολογισμός

Εξαπέλυσε αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα σημειώνοντας ότι είναι "το μεγαλύτερο ατού του Μητσοτάκη"

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ 14 Δεκ 2025 | 10:30

Εκπληκτος με την άρνηση των αγροτών ο Κυρ. Μητσοτάκης: Τα μπλόκα υπονομεύουν τον αγώνα σας, μελετάμε μέτρα ενίσχυσης

Διάλογος δεν γίνεται με τελεσίγραφα, οι λύσεις προκύπτουν από συζήτηση διαμηνύει ο Κυρ. Μητσοτάκης στους αγρότες

ΤΙ ΖΗΤΟΥΝ 14 Δεκ 2025 | 09:20

Ανυποχώρητοι στα μπλόκα οι αγρότες: Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις, στέλνουν λίστα με αιτήματα στον Μητσοτάκη

Οι αγρότες θεωρούν ότι χωρίς συγκεκριμένες λύσεις και απτές απαντήσεις στα αιτήματά τους ο διάλογος δεν μπορεί να έχει ουσιαστικό περιεχόμενο.

ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 14 Δεκ 2025 | 08:34

Επίσκεψη Μητσοτάκη σε μπλόκο της Τροχαίας στη Σταδίου: Έκανε αλκοτέστ για να δει πως γίνεται

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε με τις γυναίκες και τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 13 Δεκ 2025 | 19:30

Κινητοποιήσεις αγροτών: "Προσχηματικό" χαρακτηρίζει η αντιπολίτευση τον διάλογο που πρότεινε η κυβέρνηση

Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στην πρόσκληση για διάλογο του πρωθυπουργού στους αγρότες.

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 13 Δεκ 2025 | 16:03

Δεν πάνε στη συνάντηση της Δευτέρας στο Μαξίμου οι αγρότες: Θα στείλουν λίστα με τα αιτήματά τους

Σε περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους προχωρούν οι αγρότες, οι οποίοι παραμένουν στα μπλόκα και εντείνουν την πίεση στην κυβέρνηση.

ΣΕ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΔΕΕΠ ΚΑΙ ΔΗΜΤΟ 13 Δεκ 2025 | 13:33

Μητσοτάκης: Να αλλάξουμε την Ελλάδα να την κάνουμε πραγματική ευρωπαϊκή χώρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε στους προέδρους ΔΕΕΠ και ΔΗΜΤΟ ότι η κυβερνητική προσπάθεια δεν έχει ολοκληρωθεί.

13 Δεκ 2025 | 10:40

Karma is a beach που λέει και η Τζάκρη

Αλλά φυσικά ο Νίκος Ανδρουλάκης- ως γνήσιος δημοσιογράφος- δεν θα άφηνε ποτέ την αλήθεια να χαλάσει μια ωραία ιστορία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έπρεπε να απολογηθεί για την κουμπαριά του με τον Φραπέ. Σωστά. Και μετά του ήρθε κατακέφαλα ο Λαμπράκης

ΟΠΕΚΕΠΕ 13 Δεκ 2025 | 07:53

Φωτιές από τις κουμπαριές της Κρήτης: Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους αγρότες και το ραντεβού

Η κυβέρνηση δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για….πουγκιά με δώρα.

ΚΥΠΡΙΑΚΟ 12 Δεκ 2025 | 21:28

Συνάντηση Μητσοτάκη με την Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών για την Κύπρο

Συζητήθηκε το θέμα της σύγκλησης της επόμενης Άτυπης Διευρυμένης συνάντησης για το Κυπριακό

ΟΠΕΚΕΠΕ 12 Δεκ 2025 | 16:09

ΣΥΡΙΖΑ: Ο πανικός του κ. Μητσοτάκη αποκαλύφθηκε πλήρως στην ΚΟ της ΝΔ

Για τακτικισμούς και ψέματα κατηγορεί τον Κ.Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 12 Δεκ 2025 | 15:06

Θεσσαλονίκη: Εφυγαν από το λιμάνι και επέστρεψαν στα μπλόκα οι αγρότες - Η αντίδραση στην πρόσκληση Μητσοτάκη

Οι αγρότες πήγαν με τα τρακτέρ στα μπλόκα τους όπου θα αξιολογήσουν τα δεδομένα και θα λάβουν αποφάσεις για τις περαιτέρω κινητοποιήσεις τους

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 12 Δεκ 2025 | 12:31

Μητσοτάκης στην ΚΟ της ΝΔ: Τη Δευτέρα στις 17:00 περιμένω αντιπροσωπεία αγροτών στο γραφείο μου

"Οι βουλευτές δεν είναι απλοί ιμάντες μεταφοράς του κλίματος των πολιτών, αλλά πολιτικοί διαμορφωτές της κοινής γνώμης", είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ΚΟ της ΝΔ.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 12 Δεκ 2025 | 10:09

Τι θα πει ο Μητσοτάκης στους βουλευτές της ΝΔ: Ευφορία για Πιερρακάκη, βαρύ κλίμα για το αγροτικό

Η παρέμβαση του πρωθυπουργού στη συνεδρίαση της "γαλάζιας" Κοινοβουλευτικής Ομάδας αναμένεται να κινηθεί σε ολόκληρο το φάσμα της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής ατζέντας

ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ ΤΟΥ GREXIT 11 Δεκ 2025 | 22:45

Τι σηματοδοτεί η εκλογή Πιερρακάκη στην προεδρία του Eurogroup - Τα οφέλη για την Ελλάδα και η πολιτική συγκυρία

Η αλλαγή ηγεσίας στο Eurogroup, με τον Κυριάκο Πιερρακάκη επικεφαλής, έρχεται σε μια περίοδο που φέρνει νέες προκλήσεις

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 11 Δεκ 2025 | 19:17

Τσίπρας: "Εγκληματίες είναι όσοι ενορχήστρωσαν το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ όχι οι αγρότες"

Ο πρώην πρωθυπουργός επεσήμανε ότι εγκληματίες δεν είναι όσοι έχουν υποστεί αδικίες, αλλά εκείνοι που ενορχήστρωσαν το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ.

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ 11 Δεκ 2025 | 17:11

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Χριστοδουλίδη: Στο επίκεντρο το Κυπριακό

Ο κ. Χριστοδουλίδης ενημέρωσε τον κ. Μητσοτάκη ενόψει της συνάντησης που θα έχει σήμερα με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη

EMILY IN PARIS 11 Δεκ 2025 | 14:24

Γιατί η Λίλι Κόλινς αναφέρθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στη Μαρέβα: "Παρακολουθούν το ''Emily in Paris''"

"Όταν το άκουσα σκέφτηκα: ''τι; κυβερνάς την Ελλάδα; Και μετά πας σπίτι και βλέπεις Emily in Paris;", σχολίασε η Λίλυ Κόλινς.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΤΟΧΕΙΑ 11 Δεκ 2025 | 11:19

Δημοσκόπηση RealPolls: Μικρή πτώση για την (πρώτη) ΝΔ, ανεβαίνει το ΠΑΣΟΚ στο 17% με άλλο πρόεδρο εκτός Ανδρουλάκη

Τι απαντούν οι ερωτηθέντες για ενδεχόμενη συνεργασία του ΠΑΣΟΚ είτε με τη ΝΔ είτε με το ενδεχόμενο κόμμα Τσίπρα.

ΣΤΟ ΤΙΚ ΤΟΚ 10 Δεκ 2025 | 18:02

Μητσοτάκης για συνταξιούχους: Μείωση κατά 50% της προσωπικής διαφοράς το 2026, πλήρης κατάργηση το 2027

Από 1η Ιανουαρίου του επόμενου έτους όλοι οι συνταξιούχοι, και αυτοί οι οποίοι είχαν προσωπική διαφορά θα αρχίσουν από να βλέπουν αυξήσεις

ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡAΣ 10 Δεκ 2025 | 16:05

Μητσοτάκης: Η ευρωπαϊκή κάρτα αναπηρίας για το Μετρό είναι στοιχειώδης κίνηση αξιοπρέπειας

Η πλαστική κάρτα διευκολύνει περαιτέρω την καθημερινότητα των ΑμεΑ και ειδικά το κατοχυρωμένο δικαίωμά τους στην δωρεάν μετακίνηση με τις δημόσιες συγκοινωνίες

ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 10 Δεκ 2025 | 12:56

Τι συζητήθηκε στη σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη για τους αγρότες και τις πληρωμές τους

Στην έκτακτη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κ. Χατζηδάκης, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Τσιάρας, και η προσωρινή ηγεσία του ΟΠΕΚΕΠΕ.

ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ 10 Δεκ 2025 | 11:57

Έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για τις πληρωμές των αγροτών - Αναμένονται ανακοινώσεις

Η σύσκεψη για τα ζητήματα του αγροτικού τομέα γίνεται υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ 10 Δεκ 2025 | 10:49

"Ιθάκη": Στην Πάτρα η επόμενη παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα - Οι λόγοι που επέλεξε την πόλη

Ο πρώην πρωθυπουργός θα παρουσιάσει το βιβλίο του στην Πάτρα την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου - Πού θα πραγματοποιηθεί η πρώτη παρουσίαση της "Ιθάκης" το 2026.

ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 09 Δεκ 2025 | 17:11

Μητσοτάκης για τα μέτρα για τους πληγέντες σε Μάνδρα και Μάτι: Απαντάμε στην άδικη και πολυετή εκκρεμότητα με πράξεις

"Ελάχιστο χρέος μας είναι διαρκώς να βοηθούμε και ποτέ να μην λησμονούμε" τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ 09 Δεκ 2025 | 15:21

Ολοκληρώθηκε το ΚΥΣΕΑ: Εγκρίθηκαν εξοπλιστικά προγράμματα των Ενόπλων Δυνάμεων

"Εγκρίθηκαν εξοπλιστικά προγράμματα των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ έγινε ενημέρωση για το σχέδιο αξιοποίησης του προγράμματος SAFE", επισημαίνεται σε ανακοίνωση του κ. Μαρινάκη

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ INTERVIEW 09 Δεκ 2025 | 10:42

Δημοσκόπηση Interview: Στο 30,8% η ΝΔ, ο διχασμός για τα αγροτικά μπλόκα και η απάντηση στο "Τσίπρας ή Καρυστιανού"

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Interview, στο ερώτημα ποιον "εμπιστεύεστε περισσότερο για τη διακυβέρνηση της χώρας", προηγείται ο κανένας με 33,4%.

ΤΟ ΠΡΩΙ 09 Δεκ 2025 | 07:46

Συνεδριάζει σήμερα το ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό

Συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ σήμερα υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΣΤΟ CAPITAL LINK INVEST IN GREECE FORUM 08 Δεκ 2025 | 19:17

Μητσοτάκης: "Η χώρα μας προσφέρει ευκαιρίες υψηλής ανάπτυξης - Συνεχίζει την πρόοδό της"

Ο Κυρ. Μητσοτάκης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΦΑΜΕΛΛΟΣ 08 Δεκ 2025 | 18:07

Φάμελλος: Το μείζον είναι η ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου και η ενότητα

"Ο κ. Μητσοτάκης εξαπατά τους αγρότες", τόνισε μεταξύ άλλων ο Σωκράτης Φάμελλος

ΧΑΤΖΗΓΑΚΗ 08 Δεκ 2025 | 13:07

Αιχμές Μητσοτάκη κατά Καραμανλή: Δεν θα δώσουμε στους αγρότες χρήματα, που θα μας ζητά η ΕΕ να τα επιστρέψουμε

Θυμήθηκε το φιάσκο με τα χρήματα που έδωσε ο Σωτήρης Χατζηγάκης, και τα οποία τα πλήρωσαν μετά και με τόκο, όλοι οι Ελληνες φορολογούμενοι.

«ΥΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ» 08 Δεκ 2025 | 11:28

Νέο προσκλητήριο Μητσοτάκη στους αγρότες για διάλογο: "Καλό είναι να γίνει με τους δρόμους ανοιχτούς"

"Οι πιο ακραίες κινητοποιήσεις μπορούν να στρέψουν την κοινωνία απέναντι στους αγρότες που έχουν δικαιολογημένα αιτήματα", δήλωσε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο του συνεδρίου "Υγεία πάνω απ' όλα".

ΕΣΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ 08 Δεκ 2025 | 09:45

Νέος εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ λόγω Τσίπρα: Το παρασκήνιο της παραίτησης του διευθυντή της "Αυγής"

Η ηγεσία της Κουμουνδούρου αναζήτησε εκτόνωση στην απομάκρυνση του Σπ. Σουρμελίδη και τη διαρροή πως δεν απηχεί το πρωτοσέλιδο τη γραμμή του κόμματος.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΕ ΠΑΣΟΚ 08 Δεκ 2025 | 09:23

Ανδρέας Σπυρόπουλος: Δεν καλούμε κανέναν Τσίπρα - Η στρατηγική του απέτυχε παταγωδώς

Όπως υπογράμμισε ο κ. Σπυρόπουλος "δεν καλούμε κανέναν Αλέξη Τσίπρα. Δεν αφορά τη συζήτηση του ΠΑΣΟΚ τι θα κάνει ο πρώην πρωθυπουργός".

ΣΦΟΔΡΑ ΠΥΡΑ 08 Δεκ 2025 | 08:32

Λαφαζάνης: Ο Τσίπρας δεν έχει καμία αξιοπιστία - Στο Παλλάς έκανε τον επικήδειο του ΣΥΡΙΖΑ

"Μόνο που θα σταθώ δίπλα στον Τσίπρα, θα πάθει συγκοπή. Γιατί ξέρει ότι είναι ένοχος", είπε ο Παναγιωτης Λαφαζάνης.

08 Δεκ 2025 | 07:47

Μήπως αδικούμε τον Αλέξη Τσίπρα;

Από όλες τις κριτικές που διάβασα για το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, δυο βρήκα τις πιο ενδιαφέρουσες και πρωτότυπες.

08 Δεκ 2025 | 06:45

Στην κόψη του ξυραφιού η σύγκρουση των αγροτών με την κυβέρνηση - Πυρά και από Σαμαρά-Καραμανλή

Με κλείσιμο και των παρακαμπτήριων οδών αλλά και λιμανιών κλιμακώνουν σήμερα τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες, δηλώνοντας ότι δεν κάνουν βήμα πίσω.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 07 Δεκ 2025 | 16:51

Πηγές Τσίπρα: Η "Ιθάκη" έβαλε τέλος στη στασιμότητα - Ανοίγει η συζήτηση για μια νέα μεταπολίτευση

Όπως λένε, η "πέτρα" που έριξε ο Τσίπρας έβαλε τέλος στη στασιμότητα του πολιτικού βάλτου

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ 07 Δεκ 2025 | 16:33

Π. Καμμένος: Δεν μετάνιωσα από τη συγκυβέρνηση με Τσίπρα - Αν ο χώρος δεν καλύπτεται, θα επιστρέψω στην πολιτική

"Η Ελλάδα μετατρέπεται σε Κατάρ - Τύχη για την Ελλάδα η άφιξη της Γκίλφοϊλ"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ 07 Δεκ 2025 | 12:26

Νίκος Μουρατίδης: "Η Ζωή συμπεριφέρεται κυκλοθυμικά και παλαβά, έχει εμμονές"

"Θα μπορούσε να είναι χρήσιμη η Κωνσταντοπούλου αλλά συμπεριφέρεται τόσο κυκλοθυμικά και παλαβά. Έχει εμμονές""

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 07 Δεκ 2025 | 10:28
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 07 Δεκ 2025 | 08:32

Αιμίλιος Χειλάκης στο TheTOC: "Στην Ιθάκη ο Τσίπρας αναλαμβάνει την ευθύνη και ζητά συγγνώμη πεντακάθαρα"

Ο Αιμίλιος Χειλάκης μιλά για το βιβλίο του Τσίπρα, τη φιλία τους και την αφήγηση - "Θα ήθελα πάρα πολύ να δω κάποια στιγμή ένα βιβλίο του κ. Μητσοτάκη για τις υποκλοπές, τον ΟΠΕΚΕΠΕ, τα Τέμπη"

ΣΤΟ ΤΙΚ ΤΟΚ 06 Δεκ 2025 | 19:47

Το 2025 του Κυριάκου Μητσοτάκη σε στιλ... wrapped video - Η ανάρτησή του

Η ανασκόπηση του πρωθυπουργού είναι στο στιλ του Spotify Wrapped , της ανασκόπησης της χρονιάς που είναι viral τις τελευταίες ημέρες

06 Δεκ 2025 | 15:26

Μητσοτάκης από Κέντρο Υγείας Μαρκοπούλου: "Υλοποιείται η μεγαλύτερη αναβάθμιση του κτιριολογικού εξοπλισμού του ΕΣΥ"

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας στο Μαρκόπουλο

ΣΤΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ 06 Δεκ 2025 | 13:36

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση είναι ανοιχτή για διάλογο με τους αγρότες - Η προσωπική διαφορά τελειώνει

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις αγροτικές κινητοποιήσεις δηλώνοντας "ανοιχτός σε διάλογο", αρκεί οι αγρότες να προσέλθουν με συγκεκριμένα αιτήματα

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ 06 Δεκ 2025 | 13:04

Κωνσταντοπούλου για Τσίπρα: "Θα έπρεπε να είναι στη φυλακή για το Μάτι, τον κάλυψε ο Μητσοτάκης"

"Όσο περνά από το χέρι μου, δεν θα μείνει κανένας υπεύθυνος ατιμώρητος" σχολίασε για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ - Τι είπε για Καραναστάση

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ ΤΙΚΤΟΚ 06 Δεκ 2025 | 12:09

Ο Κοντογιαννίδης τα χώνει στον Τσίπρα: "Η ντροπή ντροπή δεν έχει - Η "λαϊκίστικη παπ...ά" που είπε στην παρουσίαση

"Δεν έχεις το δικαίωμα στην παρουσίαση να παρουσιάζεις μόνο εσύ" λέει για τον Αλέξη Τσίπρα ο Παύλος Κοντογιαννίδης

ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 06 Δεκ 2025 | 08:19

Μήνυμα Μητσοτάκη για το 2026: Αλλάζει ύφος και πρόσωπα η ΝΔ - Συνάντηση με Ερντογάν και... εκλογές

Για πρώτη φορά ο πρωθυπουργός άνοιξε τα χαρτιά του για το πώς σκέφτεται να κινηθεί με αφορμή το προεκλογικό έτος 2026

ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ 05 Δεκ 2025 | 18:23

Μητσοτάκης: Αν βρει κάποιος φυσικό αέριο, αυτό αλλάζει τα πάντα - Ωριμο το έδαφος για διάλογο με την Τουρκία

"Από εκεί που ήμασταν στο περιθώριο του ενεργειακού χάρτη, σήμερα είμαστε στο επίκεντρο", σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΜΙΛΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ 05 Δεκ 2025 | 16:47

Συνάντηση Μητσοτάκη με εθελοντές στο Μαξίμου: "Οι ιστορίες προσφοράς μας δίνουν μεγάλη δύναμη"

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άκουσε τις προσωπικές ιστορίες τους και ποιο ήταν το έναυσμα για να ασχοληθούν με τον εθελοντισμό

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 05 Δεκ 2025 | 16:03

"Καρφιά" Χαρίτση για Τσίπρα: Στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, στη μεταπολίτευση, στον εξώστη ήταν όσοι ασκούσαν αυστηρή κριτική

Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης ασκεί σαφή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ 05 Δεκ 2025 | 13:13

Το ειρωνικό σχόλιο Πολάκη για την παρουσίαση του Τσίπρα: Δεν πήγα λόγω υψοφοβίας σε εξέδρες και θεωρεία

"Εγώ θα μείνω ΣΥΡΙΖΑ", απάντησε σε ενδεχόμενο συμπόρευσης με τον Αλέξη Τσίπρα - Τι είπε για Μητσοτάκη

ΑΙΧΜΗΡΟΣ 05 Δεκ 2025 | 09:57

Νέες βολές Αλαβάνου κατά Τσίπρα: "Να γονατίσει και να πει συγγνώμη, είναι ντροπή για την Αριστερά"

Νέες βολές κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέκος Αλαβάνος.

05 Δεκ 2025 | 06:26

Ανασύνταξη στο Μαξίμου ενόψει του νέου κόμματος Τσίπρα - Δεν είναι όλα "μαύρα", μίζερη η αντιπολίτευση

Ο Κ. Μητσοτάκης έδωσε το σύνθημα στα στελέχη της ΝΔ για την υπεράσπιση των πεπραγμένων της κυβέρνησης

Η ΑΙΧΜΗΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 04 Δεκ 2025 | 21:00

Πυρά Βαξεβάνη για τη "χωροταξική απομόνωση" των πρώην συντρόφων του Τσίπρα στο Παλλάς: Η "κυβέρνηση του θεωρείου"

Αιχμηρός ο Κώστας Βαξεβάνης για τους πρώην συντρόφους του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του βιβλίου του

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 04 Δεκ 2025 | 20:58

Μητσοτάκης για Δικαιοσύνη: "Κάποιοι έλεγαν ότι αυτά δεν γίνονται στην Ελλάδα - Τελικά οι αλλαγές αγκαλιάστηκαν"

"Όταν παρουσιάσαμε τον νέο δικαστικό χάρτη κάποιοι έλεγαν ότι αυτά στην Ελλάδα δεν γίνονται", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

04 Δεκ 2025 | 18:17
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ 04 Δεκ 2025 | 16:51

Τσουκαλάς για Τσίπρα: Αντί να πει ότι το πρόβλημα είναι η κυβέρνηση, κατηγόρησε την αντιπολίτευση

Ο κ. Τσουκαλάς είπε ότι του έκανε αρνητική εντύπωση "το ότι ο πρώην πρωθυπουργός αγκάλιασε και ταυτίστηκε με τη γραμμή της ΝΔ

ΔΙΠΛΑΝΑ ΤΡΑΠΕΖΙΑ 04 Δεκ 2025 | 14:08

Τσίπρας και Κωνσταντοπούλου πήγαν στο ίδιο wine bar μετά την παρουσίαση, δεν αντάλλαξαν ούτε λέξη

Η αποκάλυψη για την τυχαία συνάντηση Αλέξη Τσίπρα - Ζωής Κωνσταντοπούλου σε wine bar

ΙΘΑΚΗ 04 Δεκ 2025 | 12:50

Μαραντζίδης για Τσίπρα: "Θα ηττηθεί όσες φορές χρειάζεται, μέχρι να κερδίσει, γιατί είναι η προοπτική και η ελπίδα"

Όπως ανέφερε, σε μια περίοδο πολιτικής "ξηρασίας" ιδεών και εναλλακτικών προτάσεων στην κεντροαριστερά, ο Τσίπρας εμφανίζεται για ένα μέρος της κοινωνίας ως "βροχή".

ΙΘΑΚΗ 04 Δεκ 2025 | 11:36

Σκέρτσος για Τσίπρα: "Μας είπε ότι είναι περήφανος για όσα έκανε - Θα ήταν λάθος να μην τον πιστέψουμε"

Το σχόλιο του Σκέρτσου καταλήγει με μια ρητορική ερώτηση: "Πόσες ευκαιρίες ακριβώς χρειάζεται ο Αλέξης Τσίπρας για να μας αποδείξει ότι δεν μπορεί να αλλάξει;",

Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΛΛΑΣ 04 Δεκ 2025 | 11:36

Πόπη Τσαπανίδου: Με ανδρόγυνο look στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα

Η Πόπη Τσαπανίδου κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πόζαρε χαμογελαστή στον φωτογραφικό φακό.

"ΙΘΑΚΗ" 04 Δεκ 2025 | 11:18

Γεωργιάδης: Πήγε ο μέγας ηγέτης Σαντάμ Τσίπρας, τους είπε "είστε μηδέν" και αυτοί χαμογελούσαν από τον εξώστη

Ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης προχώρησε ακόμη περισσότερο, εκτιμώντας ότι στις επόμενες εκλογές "ο μόνος που θα κατέβει με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Πολάκης.

ΣΥΝΟΔΕΥΣΕ ΤΟΝ ΣΥΖΥΓΟ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ «ΙΘΑΚΗΣ» 04 Δεκ 2025 | 11:17

Μπέττυ Μπαζιάνα: Με one shoulder βελούδινη δημιουργία στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα

Η κομψή εμφάνιση της Μπέττυς Μπαζιάνα στην παρουσίαση του βιβλίου του συζύγου της, Αλέξη Τσίπρα, το απόγευμα της Τετάρτης στο θέατρο Παλλάς.