Μετωπική: Tα καυτά σημεία της σύγκρουσης Τσίπρα- Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός εγκάλεσε τον Κ. Μητσοτάκη για λαϊκιστικη αντιπολίτευση. Σας έχει διαφθείρει η εξουσία απάντησε ο πρόεδρος της ΝΔ

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Μετωπική: Tα καυτά σημεία της σύγκρουσης Τσίπρα- Μητσοτάκη

Μάχη για όλα έδωσαν στην Βουλή Τσίπρας και Μητσοτάκης στο πλαίσιο της προ ημερησίας συζήτησης : διαπραγμάτευση και μέτρα, Καμμένος και συνομιλίες με ισοβίτη, Πολλάκης και δικαιοσύνη, επαγγελματική διαδρομή και ένσημα, βία ,τρομοκρατία και ιδεολογία!

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έριξε το γάντι στον παριστάμενο πρωθυπουργό για την υπόθεση των εξωθεσμικών παρεμβάσεων του Π. Καμμένου στην υπόθεση του Noor1 και ζήτησε να συμφωνήσουν από κοινού σε εξεταστική επιτροπή.

Είναι άστοχο όσο η υπόθεση είναι στην δικαιοσύνη του απάντησε ο κ. Τσίπρας.

Κυριάκος: Πάμε σε εξεταστική - Τσίπρας: Να πάτε στη δικαιοσύνη

«Αν αισθάνεστε τόσο ασφαλής κ.Τσίπρα να πάμε σε εξεταστική επιτροπή δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ρώτησε « είναι γνωστή η υπόθεση από το 2014, δεν σας προβλημάτισε όταν ο κ. Μαρινάκης έγινε υπερθεματιστής;».

Αφού είστε τόσο πρόθυμοι να συμφωνήσουμε σε εξεταστική να ανοίξουν οι τηλεφωνικές συνομιλίες πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης και κατέληξε: « Ελάτε κ. Τσίπρα αποδεχθείτε την πρότασή μου».

Ο κ. Τσίπρας απαντώντας στον κ. Μητσοτάκη του είπε ότι είναι άστοχο να συζητείται αυτή την ώρα εξεταστική ενώ η δικαιοσύνη ερευνά το θέμα του Noor1.

Ο κ. Τσίπρας υιοθέτησε την εκδοχή του κ. Καμμένου και παρέπεμψε την αξιωματική αντιπολίτευση στη δικαιοσύνη.

«Η υπόθεση αυτή κ. Μητσοτάκη διερευνάται από τη Δικαιοσύνη και είναι το λιγότερο άσκοπο να προτείνετε εδώ στη Βουλή να συστήσουμε εξεταστική επιτροπή», τόνισε. Είπε ότι ο υπουργός συνομίλησε όταν αυτός που είναι μέσα του ζήτησε βοήθεια προκειμένου να δώσει φως σε μια σκοτεινή υπόθεση και τον παρέπεμψε στη δικαιοσύνη να πει αυτό που γνωρίζει. Οποιαδήποτε ένδειξη παραπάνω από αυτό έχετε, δεν χρειάζεται να ζητάτε εξεταστική. Πηγαίνετε στη Δικαιοσύνη, είναι σε εξέλιξη η διαδικασία της Δικαιοσύνης, να πάτε να καταθέσετε ό,τι έχετε, προκειμένου να διερευνηθεί με όλα τα στοιχεία αυτής της υπόθεσης».

Ο πρωθυπουργός σχολίασε απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη ότι «τα συμπεράσματα όλων μας σε σχέση με το κατά πόσον σας έπιασε τώρα ο πόνος γι' αυτή την υπόθεση, ας το βγάλει ο καθένας μόνος του».

Κυριάκος: οι βουλευτές σας θα ψήφιζαν τα πάντα για την καρέκλα - Τσίπρας: αν χρειαστεί θα γυρίσουν στη βιοπάλη

Ο κ. Τσίπρας δεν κάλυψε μόνο τον κ. Καμμένο αλλά και τον κ. Πολλάκη και το σύνολο των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τους οποίος ο κ. Μητσοτάκης παρατήρησε « «Στην πραγματικότητα το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να παραμείνουν και άλλο στα κοινοβουλευτικά έδρανα. Θα ψηφίσουν και ότι άλλο έρθει για να καθίσουν λίγο παραπάνω».

Η αποστροφή αυτή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην πρωτολογία του προκάλεσε τις περισσότερες αντιδράσεις στα έδρανα των κυβερνητικών βουλευτών.

Μετωπική: Tα καυτά σημεία της σύγκρουσης Τσίπρα- Μητσοτάκη

Ετσι στην δευτερολογία του ο Αλέξης Τσίπρας έκανε μια υπόμνηση που θα μπορούσε να έχει περισσότερους αποδέκτες από τον αρχηγό της ΝΔ. «Κατηγορήσατε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι τα κάνανε όλα για την καρέκλα...Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν γεννήθηκαν προορισμένοι για να καθίσουν στην καρέκλα. Αν χρειαστεί θα γυρίσουν στην βιοπάλη. Αλίμονο σε κάποιους άλλους» ανέφερε υπαινικτικά ο κ. Τσίπρας.

«Το τέταρτο μνημόνιο το ψηφίσατε όλοι εσείς και δεν βρέθηκε ούτε ένας από εσάς να πει " δεν μπορώ να πάρω πίσω όλα όσα έλεγα'» επανήλθε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ παρατηρώντας « θιχθήκατε που σας είπα για την καρέκλα;».

Μετωπική: Tα καυτά σημεία της σύγκρουσης Τσίπρα- Μητσοτάκη - εικόνα 2

Τσίπρας: Η ιστορία θα μας δικαιώσει - Κυριάκος: Δεν σας εμπιστεύονται οι επενδυτές

Για «συμφωνία ορόσημο» με ρύθμιση για το χρέος που πείθει τις αγορές έκανε λόγο ο πρωθυπουργός στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία και τα αποτελέσματα του Eurogroup και κατάληξε «Όσο και αν δεν σας αρέσει, η Ιστορία θα μας δικαιώσει» είπε ο Αλέξης Τσίπρας. Εγκάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση για «ψευδοπροφήτες της καταστροφής φάμπρικα καταστροφολογίας, διαστρέβλωσης, παραποίησης και κινδυνολογίας με ψευδοπροφητείες περί συντέλειας» και επέμεινε πως η κυβέρνηση πέτυχε συμφωνία με συγκεκριμένα μέτρα για το χρέος. Επικαλέστηκε δε την ραγδαία αποκλιμάκωση των ελληνικών ομολόγων

«Δεν εμπιστεύονται οι ξένοι επενδυτές εσάς και την κυβέρνηση σας επειδή έχετε ένα βεβαρυμένο παρελθόν» του ανταπάντησε ο κ. Μητσοτάκης τονίζοντας σκωπτικά «η εμπιστοσύνη δεν χτίζετε με υπουργούς που μιλούν με έγκλειστους στις φυλακές».

«Θα μείνετε και θα μείνουμε ως χώρα με το ενδιαφέρον ρηχών και κερδοσκοπικών κεφαλαίων. Γιατί σε αντίθεση με όσα εσείς λέτε οι επενδυτές δεν ξεχνούν την συμπεριφορά σας το 1ο εξάμηνο του 2015» είπε.

Η σκληρή κόντρα ολοκληρώθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα να εγκαλεί τον Μητσοτάκη ότι ξεπλένει την Χρυσή Αυγή και ψαρεύει στα θολά νερά των ακροδεξιών ψήφων και τον Μητσοτάκη να καλεί τον Τσίπρα να αναγνωρίσει ότι στην Ελλάδα η μήτρα της τρομοκρατίας ήταν η ακροαριστερά.

Η ενδιαφέρουσα αντιπαράθεση για το θέμα αυτό ολοκληρώθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα να δηλώνει « . Δεν θα αναγνωρίσω ως αριστερή ιδεολογία την δολοφονία αθώων ανθρώπων. Δεν θα δεχθώ όμως εγών ότι η βια και τρομοκρατία έχουν μήτρα την αριστερά».

Και τον Μητσοτάκη να λέει« Η Χρυσή Αυγή είναι μια αποκρουστική ναζιστική οργάνωση η οποία έχει στοιχεία εγκληματικής οργάνωσης...σας καλύπτει;»

Τι ειπώθηκε στις δευτερολογίες

Ο πρωθυπουργός στην δευτερολογία του καταλόγισε στον κ. Μητσοτάκη ότι δεν ήταν η «έγνοια» του να συζητήσει για την οικονομία αλλά να μιλήσει για τις αναρτήσεις των κ. Καμμένου και Πολλάκη.

« Η ένδειά σας για την οικονομία,σας οδήγησε στο να αναφερθείτε σε αυτά για 15 ολόκληρα λεπτά» είπε ο πρωθυπουργός υποσχόμενος να επανέλθει στη συνέχεια.

Ο κ. Τσίπρας υπερασπίστηκε με θέρμη και πάλι τη συμφωνία με τους δανειστές στο Eurogroup και υποστήριξε πως όποιοι διαβάζουν σωστά την απόφαση μπορούν να καταλάβουν ότι η κυβέρνηση πήρε συγκεκριμένα μέτρα για το χρέος.

Κάνουμε τους εταίρους συνεταίρους στην προοπτική της ανάπτυξης είπε ο κ. Τσίπρας μιλώντας ξανά για την Ευρωπαϊκή Τράπεζα επενδύσεων.

« Αν δεν είναι αρκετό για σας εμάς μας αρκεί που το αναγνωρίζουν οι αγορές» είπε και πρόσθεσε « αφού δεν πήραμε τίποτα γιατί καταγράφουν ιστορικό χαμηλό οι αποδόσεις των ομολόγων, γιατί μας αναβαθμίζουν οι οίκοι αξιολόγησης αφού "φάγαμε πέντε γκολ";»

Ειρωνεύτηκε το επιχείρημα του κ. Μητσοτάκη πως οι αγορές αναγνωρίζουν ότι υπάρχει προοπτική σταθερότητας και χαιρέτισε εξίσου σε δηκτικό τόνο το προσκλητήριο του αρχηγού της ΝΔ προς τους ξένους επενδυτές.

Τσίπρας: Η αριθμητική Μητσοτάκη θυμίζει την ταινία Μπακαλόγατος

Ο πρωθυπουργός παραλλήλισε την αριθμητική Μητσοτάκη με την γνωστή ελληνική ταινία ο «μπακαλόγατος» με αφορμή την αποτίμηση- σύγκριση που έκανε ο αρχηγός της ΝΔ για τις επιδόσεις της οικονομίας επί Σαμαρά και επί Τσίπρα.

«Το πως θα κριθεί η περίοδος που εσείς κυβερνήσατε και εμείς κυβερνάμε θα κριθεί από το κοινωνικό πεδίο από πόση ανεργία αφήσατε και πόσες θέσεις εργασίας εμείς θα αφήσουμε πόσες πληγές ανοίξατε και πόσες πληγές εμείς κλείσαμε» επανέλαβε ο κ. Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στις αιτιάσεις της ΝΔ για αποτυχία στη μάχη για το λαθρεμπόριο καυσίμων και τσιγάρων και τις λίστες - που είχαν γίνει σημαία από την εποχή που βρισκόταν στην αντιπολίτευση - υποστήριξε πως οδηγήθηκαν πολλοί φοροφυγάδες σε εθελοντική αποκάλυψη 3,6 δισ. αποκρυμμένων εισοδημάτων.

Ο κ. Τσίπρας άφησε πάλι αιχμές για την απόφαση του ΣτΕ που ορίζει πως ο αναδρομικός έλεγχος των φορολογικών αρχών παύει στην πενταετία.

Ο πρωθυπουργός κάλυψε πλήρως των Πολλάκη και τις αναρτήσεις του και είπε ότι θεσμική χυδαιότητα ήταν η προστασία στις λίστες, στα δάνεια των κομμάτων, η Siemens, το χάρισμα του Ερρίκος Ντυνάν και η νοσηλεία και αργομισθίες συγγενών, η μετατροπή του κόμματος σε βραχίονα επιχειρηματικών συμφερόντων και το ξέπλυμα της Χρυσής Αυγής.

«Κατηγορήσατε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι τα κάνατε όλα για την καρέκλα...Οι βουλευτές δεν γεννήθηκαν για να καθίσουν στην καρέκλα. Αν χρειαστεί θα γυρίσουν στην βιοπάλη. Αλίμονο σε κάποιους άλλους» ανέφερε προκαλώντας το θερμό χειροκρότημα των βουλευτών.

«Εσείς θα καταλάβετε πως δεν ψηφίζουν οι δημοσκόποι αλλά ο ελληνικός λαός...και θα μας δώσει την ευκαιρία να αποδώσουν οι καρποί και την επόμενη διετία και την τετραετία.»

Κυριάκος: Ακραία θεσμική χυδαιότητα το γεγονός ότι ακόμη και σήμερα λέτε ασύστολα ψέμματα

«Είναι ακραία έκφραση θεσμικής χυδαιότητας το γεγονός ότι ακόμη και σήμερα λέτε ασύστολα ψέμματα» του ανταπάντησε ο κ. Μητσοτάκης.

«Το τέταρτο μνημόνιο το ψηφίσατε όλοι εσείς και δεν βρέθηκε ούτε ένας από εσάς να πει " δεν μπορώ να πάρω πίσω όλα όσα έλεγα'» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ παρατηρώντας « θιχθήκατε που σας είπα για την καρέκλα;».

«Εσείς ψηφίσατε την μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου» είπε με τους κυβερνητικούς βουλευτές να λένε « πάλι τα ίδια».

« Δεν είναι πάλι τα ίδια γιατί κάποιοι φτωχοί άνθρωποι καλούνται να πληρώσουν. Για αυτούς δεν είναι πάλι τα ίδια» σημείωσε.

Κάλεσε τον κ. Τσίπρα να πει αν εξακολουθεί να υπερασπίζεται το πρώτο εξάμηνο του 2015 και τον προκάλεσε να αποδεχθεί την εξεταστική για να δοθούν οι απαντήσεις αν υπήρχε κι άλλο σχέδιο κι αν ήταν μόνο του Βαρουφάκη.

« Δεν ζητήσατε ποτέ συγνώμη για τα απίστευτα ψέμματα. Και μην μου κουνάτε το δάχτυλο εμένα για την Χρυσή Αυγή γιατί μαζί με την Χρυσή Αυγή ρίξατε τότε την κυβέρνηση» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ.

Για να μην θυμηθώ ποιοι χαρακτήριζαν τις ψήφους της Χρυσής Αυγής στην αλλαγή του εκλογικού νόμου ως ευπρόσδεκτες είπε καρφώνοντας ακόμη και τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.

Επέμεινε στην άποψή που είχε διατυπώσει και στην συνέντευξη του στο Politico ότι η τρομοκρατία στην Ελλάδα «με μια εξαίρεση την τραγική δολοφονία του Παύλου Φύσα είχε μήτρα την αριστερά».

Οι συνεχείς διαμαρτυρίες από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και οι διακοπές οδήγησαν τον αρχηγό της ΝΔ να επιτιμήσει τον κ. Βούτση να είναι πιο αντικειμενικός στα καθήκοντά του.

Δεν εμπιστεύονται οι ξένοι επενδυτές εσάς και την κυβέρνηση σας επειδή έχετε ένα βεβαρυμένο παρελθόν είπε απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα επισημαίνοντας πως η εμπιστοσύνη δεν χτίζετε με υπουργούς που μιλούν με έγκλειστους στις φυλακές.

«Θα μείνετε και θα μείνουμε ως χώρα με το ενδιαφέρον ρηχών και κερδοσκοπικών κεφαλαίων. Γιατί σε αντίθεση με όσα εσείς λέτε οι επενδυτές δεν ξεχνούν την συμπεριφορά σας το 1ο εξάμηνο του 2015» είπε.

Καταθέτοντας την υπουργική απόφαση της ΝΔ με την οποία δινόταν πρόσβαση στους ανασφάλιστους στα νοσοκομεία τόνισε « σταματήστε να λέτε ψέμματα».

Δεν φταίτε σε τίποτα: για την αποτυχία στη διαπραγμάτευση φταίει η αντιπολίτευση

Για τα capital controls: Ο Βαρουφάκης

Για τα πανεπιστήμια: το μη ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα

Αναλάβετε τις ευθύνες σας, είστε πρωθυπουργός κατώτερος των περιστάσεων.

Η αντιπαράθεση για Καμμένο και εξεταστική

«Γνωρίζατε ότι ο Καμμένος συνομιλούσε με ισοβίτη;» Γιατί δυο τινά συμβαίνουν , αν το γνωρίζατε υπάρχει ανάμιξη σε επίπεδο πρωθυπουργού ή δεν το γνωρίζατε και ο κ. Καμμένος έχει αυτονομηθεί και δεν μπορεί να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη σας;»

Απευθυνόμενος στους βουλευτές είπε « σας φαίνεται φυσιολογικό και κανονικό ένας υπουργός να μιλάει με έναν ισοβίτη;Γιατί θα μας τρελάνετε».

Και πέταξε ΄τη βόμβα «συμφωνείτε να πάμε σε εξεταστική επιτροπή;»

Αν αισθάνεστε τόσο ασφαλής κ.Τσίπρα να πάμε σε εξεταστική επιτροπή δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ρώτησε « είναι γνωστή η υπόθεση από το 2014 δεν σας προβλημάτισε όταν ο κ. Μαρινάκης έγινε υπερθεματιστής».

Αφού είστε τόσο πρόθυμοι να συμφωνήσουμε σε εξεταστική να ανοίξουν οι τηλεφωνικές συνομιλίες .

Ελάτε κ. Τσίπρα αποδεχθείτε την πρότασή μου.

«Δεν γεννήθηκα ανεπάγγελτος κ. Τσίπρα. εσείς πόσα ένσημα έχετε κολλήσει, να δούμε ποιος είναι παιδί του κομματικού σωλήνα.Αν θέλετε να μπούμε σε αυτή τη συζήτηση θα βγείτε ζημιωμένος.

Η χωρίς τέλος αθλιότητα που χαρακτηρίζει το δημόσιο λόγο των στελεχών σας αφορά το παρόν και το μέλλον της χώρας. Δώστε το λόγο στο λαό όσο νωρίτερα τόσο καλύτερα.

Ο κ. Τσίπρας απαντώντας στον κ. Μητσοτάκη είπε ότι είναι άστοχο να ζητήσουμε εξεταστική ενώ η δικαιοσύνη ερευνά το θέμα του Noor1. Ο κ. Τσίπρας υιοθέτησε την εκδοχή του κ. Καμμένου και παρέπεμψε την αξιωματική αντιπολίτευση στη δικαιοσύνη.

«Γιατί σας έπιασε ο πόνος για αυτή την υπόθεση τώρα ο καθένας βγάζει τα συμπερασμάτά του» είπε ο πρωθυπουργός.

Βία - τρομοκρατία, Χρυσή Αυγή και ιδεολογική αντιπαράθεση

Ο πρωθυπουργός εγκάλεσε τον κ. Μητσοτάκη για τη θέση του ότι η τρομοκρατία προήλθε από την άκρα αριστερά και σημείωσε « λυπάμαι ότι επιχειρείτε να ψαρέψετε στα θολά νερά της ακροδεξιάς»

Και του ζήτησε να ανακαλέσει τη φράση αυτή.

Είναι ανισοβαρής άδικη και ανιστόρητη η τοποθέτηση που κάνατε πριν από λίγο.

" Διαστρευλώσατε τα λεγόμενα μου. Μίλησα για την τρομοκρατία μετά την μεταπολίτευση όχι γιατί συνέβη πριν τη χούντα» διευκρίνισε και κάλεσε με την σειρά του τον κ. Τσίπρα να αναγνωρίσει την ιστορική πραγματικότητα ότι η τρομοκρατία στην Ελλάδα έχει ακροαριστερό πρόσημο.

«Γιατί αναφέρετε την υπόθεση Τεμπονέρα; Εγώ μιλάω για οργανωμένες τρομοκρατικές ομάδες που συστηματικά δολοφονούσαν» είπε και επανέλαβε πως η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που επέτρεψε σε αυτή την τρομοκρατία να υπάρχει και να δολοφονεί αθώους ανθρώπους.

Θα ήταν ένδειξη μεγάλη πολιτικής γενναιότητας ΄και προσφοράς στην δικαιοσύνη αν αναγνωρίζατε αυτή την ιστορική αλήθεια.

Τσίπρας: επιμένετε σε κάτι που είναι ιστορικά ανιστόρητο. Δεν θα αναγνωρίσω ως αριστερή ιδεολογία την δολοφονία αθώων ανθρώπων. Δεν θα δεχθώ εγώ ότι η βια και τρομοκρατία έχουν μήτρα την αριστερά.

«Εμείς εδώ μέσα λέμε ανοικτά και καθαρά ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση» σημείωσε ο κ. Τσίπρας και κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να πει καθαρά αν υιοθετεί

«Είναι μια αποκρουστική ναζιστική οργάνωση η οποία έχει στοιχεία εγκληματικής οργάνωσης...σας καλύπτει;» πήρε το λόγο ο κ. Μητσοτάκης.

Παρεμβαίνοντας και η κ. Γεννηματά είπε ότι όντως η βία και η τρομοκρατία δεν είναι υπόθεση της ακροαριστεράς αλλά υπάρχει και ο φασισμός και η Χρυσή Αυγή.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΚΑΝΔΑΛΟ NOVARTIS 24 Ιαν 2022 | 07:46

Μια απάντηση στον εκλεκτό συνάδελφο Κώστα Βαξεβάνη - Για τη δίωξή του και το παραδικαστικό κύκλωμα Παπαγγελόπουλου

Η απάντηση στον Κώστα Βαξεβάνη για τη δίωξή του και τα όσα γράφει στο editorial του Documento.

ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ 23 Ιαν 2022 | 20:54

ΣΥΡΙΖΑ: Μπίστης, Λιάκος, Δανέλλης, Παναγιώτου στηρίζουν την πρόταση Τσίπρα για εκλογή προέδρου από τη βάση

Τι αναφέρουν σε κοινή τους δήλωση οι Σπύρος Δανέλλης, Αντώνης Λιάκος, Νίκος Μπίστης , Παναγιώτης Παναγιώτου.

ΑΝΑΒΡΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ 23 Ιαν 2022 | 09:11

Ο Τσίπρας επιστρατεύει Πολάκη - Καρτερό για να σωπάσουν όσοι αντιδρούν στην εκλογή του από τη βάση

Ηρθαν στην επιφάνεια οι φόβοι των στελεχών της λεγόμενης αριστερής πτέρυγας, που υποψιάζονται ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν θέλει μόνο να είναι κυρίαρχος του εσωκομματικού παιχνιδιού.

"ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ" 22 Ιαν 2022 | 21:54

H απρόσμενη επίσκεψη Μητσοτάκη σε αστέγους στο λιμάνι του Πειραιά [εικόνες]

Eπίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στους αστέγους, στο λιμάνι του Πειραιά.

ΕΝΤΟΝΗ ΔΙΑΦΩΝΙΑ 21 Ιαν 2022 | 19:39

"Αντάρτικο" Φίλη στην πρόταση Τσίπρα: Θα οδηγήσει σε αρχηγικό κόμμα και παράταξη "star- system"

Ο Νίκος Φίλης εξηγεί τους λόγους για τους οποίους διαφωνεί πλήρως με την πρόταση Τσίπρα για εκλογή από τη βάση.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ 21 Ιαν 2022 | 18:54

Σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη για τα "απάτητα βουνά": Σε καθεστώς αυξημένης περιβαλλοντικής θωράκισης έξι παρθένα βουνά

Υπουργική απόφαση απαγορεύει ουσιαστικά κάθε παρέμβαση η οποία θα αλλοιώνει τον χαρακτήρα 6 παρθένων βουνών στη χώρα - Η τοποθέτηση Μητσοτάκη.

"ΒΡΑΖΕΙ" ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 21 Ιαν 2022 | 11:48

Τσίπρας στηρίζει Πολάκη: "Δεν κάνει ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ" - Καταψηφίζει και την αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ

"Γιατί επιμένετε; Όχι, δεν θεωρώ ότι ο κ. Πολάκης κάνει ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ", ήταν η φανερά ενοχλημένη απάντηση που έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

ΜΕΣΩ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ 20 Ιαν 2022 | 20:17

Μήνυμα Μητσοτάκη στους Έλληνες πρέσβεις του εξωτερικού: "Η εποχή της μιζέριας έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί"

Πρόθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η επικοινωνία σε ανώτατο επίπεδο με τους πρέσβεις να καθιερωθεί σε ετήσια βάση.

«ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ» 20 Ιαν 2022 | 20:17

Επίθεση Τσίπρα σε Μητσοτάκη: Δεν έχει πια σημασία τι λέει διότι είναι αναξιόπιστος

Το να φύγει αυτή η κυβέρνηση είναι ζήτημα ζωής, είναι ζήτημα επιβίωσης, είναι ζήτημα δημοκρατίας", ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη στο Kontra Channel

ΟΤΑΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ ΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ 20 Ιαν 2022 | 18:48

Κυριάκος Μητσοτάκης: Από το cockpit F-16 το 1991, στο Rafale 30 χρόνια μετά [Εικόνες]

Μια φωτογραφία του Κυριάκου Μητσοτάκη από τη χθεσινή τελετή υποδοχής των Rafale στην Τανάγρα γυρνά το ρολόι 30 χρόνια πίσω για τον πρωθυπουργό

ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟ ΤΗΣ ΝΔ 20 Ιαν 2022 | 13:19

Με πρωτοβουλία Μητσοτάκη στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του πορίσματος της Εξεταστικής για τις "λίστες Πέτσα"

Η πρόταση του Κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ κατατέθηκε στα Πρακτικά της συνεδρίασης της Ολομέλειας και η συζήτηση θα προσδιοριστεί από τη Διάσκεψη των Προέδρων.

ΑΓΡΙΑ ΚΟΝΤΡΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ 20 Ιαν 2022 | 10:27

Σφαγή στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την πρόταση Τσίπρα για εκλογή από τη βάση: "Ζηλέψαμε Παπανδρέου και Μητσοτάκη;", του είπε ο Τσακαλώτος

Ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε εκλογή προέδρου από τη βάση και έφερε τα πάνω κάτω στον ΣΥΡΙΖΑ.

ΕΦΤΑΣΑΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ 6 ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ 20 Ιαν 2022 | 07:29

Η Ελλάδα με Rafale- Έξαλλος ο Ερντογάν: "Εμείς φτιάχνουμε δικά μας αεροσκάφη" - Στήριξη από Μακρόν και Βερολίνο

Για κοινή Ευρωπαϊκή άμυνα έκαναν λόγω ο πρωθυπουργός και ο Γάλλος πρόεδρος με αφορμή την ιστορική άφιξη των 6 πρώτων Rafale στην Τανάγρα.