Μέτωπο Ζωής - Λαφαζάνη εναντίον Τσίπρα και συμφωνίας

Με εμπρηστικές ομιλίες απάντησαν η Ζωή Κωνσταντοπούλου και Παναγιώτης Λαφαζάνης στον Αλέξη Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

metwpo-zwis---lafazani-enantion-tsipra-kai-sumfwnias
SHARE THIS
0
SHARES

Με εμπρηστικές ομιλίες απάντησαν η Ζωή Κωνσταντοπούλου και Παναγιώτης Λαφαζάνης στον Αλέξη Τσίπρα και την δήλωσή του στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ότι «η πρώτη αριστερή κυβέρνηση στην Ευρώπη είτε στηρίζεται από αριστερούς βουλευτές είτε πέφτει από αριστερούς βουλευτές επειδή πιστεύουν ότι έπαψε να είναι αριστερή».

«Κάποιοι δίνουμε τη μάχη για να μην πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ στον μνημονιακό βούρκο» ανέφερε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας ότι αυτό θα σημάνει τον εξευτελισμό, το διασυρμό και την διάλυση του.

Ο κ. Λαφαζάνης απέρριψε την πρόταση για έκτακτο συνέδριο λέγοντας ότι είναι κοροϊδία να γίνει αφού ψηφιστεί το μνημόνιο αλλά και την πρόταση για εσωτερικό δημοψήφισμα.

Επέμεινε επίσης ότι ακόμη και τώρα υπάρχει εναλλακτική αλλά η κυβέρνηση δεν την επιλέγει.

Υπάρχουν 35 δισ σε χαρτονομίσματα για να πάμε στην δραχμή  

Υπερασπιζόμενος το σχέδιο επιστροφής στην δραχμή επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι «υπάρχουν 35 δισ. Ευρώ σε χαρτονομίσματα και μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για τη μετάβαση από το ευρώ στο εθνικό νόμισμα».

 «Και ποιος ξέρει πόσα αλλά υπάρχουν σε στρώματα και θυρίδες» πρόσθεσε. 

Ζήτησε να αφαιρεθούν από τα πρακτικά όσα είπε ο Νίκος Φίλης ότι αν υπήρχε plan B Βαρουφάκη αυτό θα σήμαινε ειδικό δικαστήριο.

«Από τα πρακτικά να αφαιρεθούν κάποια πράγματα που ειπώθηκαν σήμερα, από ένα σύντροφο που σέβομαι: Ότι plan B σημαίνει πραξικόπημα και ότι η πρώτη δίκη θα έπρεπε να είναι η πρώτη δίκη σε ειδικό δικαστήριο» είπε ο Π. Λαφαζάνης.

Και εκείνος όπως και ο Αλέξης Τσίπρας αποκήρυξε τα «αριστερόμετρα».

«Το μόνο που έχω σιχαθεί στην αριστερά είναι αυτούς που κρατάνε μέτρα για τις συνειδήσεις των άλλων. Δε θέλουμε να κάνουμε επίδειξη αριστεροσύνης ούτε να βγάλουμε και κάποιους και καλά δεξιούς offside» είπε.

Εχω εργαστεί σκληρά για την ενότητα 

Τα θέματα της ενότητας του κόμματος. Αυτό το κόμμα όλοι το έχουμε πονέσει. Έχω εργαστεί σκληρότατα, παρά το γεγονός ότι στη μεγαλύτερη πορεία ΣΥΝ και ΣΥΡΙΖΑ ήμουν διαφωνών. Θα το υπερασπιστώ και τώρα με συνέπεια και σταθερότητα. Ο ΣΥΡΙΖΑ πράγματι χρειάζεται ενότητα. Για αυτό κάποιοι δίνουμε τη μάχη για να μην πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ στο μνημονιακό βούρκο. Γιατί τότε διακυβεύεται η αξιοπρέπεια του ΣΥΡΙΖΑ. Η διάλυσή του, η μνημονιακή μετάλλαξη, ο εξευτελισμός και ο διασυρμός του.


 

Ο ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπεται σε μνημονιακό κόμμα

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης είπε αιχμηρά πως «στη χώρα δεν υπάρχει Δημοκρατία. Έχει τελειώσει η Δημοκρατία. Έχουμε έναν ιδιόμορφο ολοκληρωτισμό. Αν θέλουμε να ορίσουμε το πολίτευμά μας, έχουμε "δικτατορία του Ευρώ”».

Και επιτέθηκε στο Μαξίμου λέγοντας «Ο αριστερός ΣΥΡΙΖΑ που έκανε σκληρούς αντιμνημονιακούς αγώνες, πάει να μετατραπεί σε μνημονιακό κόμμα. Δεν έχει σημασία τι ψηφίζει ο λαός, τα δημοψηφίσματα κτλ. Θα ανεχτούμε την ιδιόμορφη κατάργηση της Δημοκρατίας στη χώρα μας; Θα το ανεχτεί ο ΣΥΡΙΖΑ;» 

Ανοησία ότι δεν υπάρχει εναλλακτκή

Ο κ. Λαφαζάνης υποστήριξε ακόμη ότι είναι ανοησία ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση.

Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση λένε κάποιοι. Είναι η μεγαλύτερη ανοησία που έχω ακούσει, ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι υπάρχει εναλλακτική λύση τώρα και δεν την παίρνουμε. Και αυτό είναι πολιτική επιλογή.

Αναφορικά με την πρόταση να γίνει έκτακτο συνέδριο του κόμματος τον Σεπτέμβριο, ο κ. Λαφαζάνης σημείωσε πως είναι μια κοροϊδία να κάνουμε έκτακτο συνέδριο ενώ έχει υπογραφεί το μνημόνιο. 

Πόσα δημοψηφίσματα θα κάνουμε πια;  

Με δηκτικό τρόπο είχε αντιμετωπίσει ο κ. Λαφαζάνης και την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για εσωκομματικό δημοψήφισμα για την συμφωνία. «Πόσα δημοψηφίσματα θα κάνουμε πια, κάναμε και πήραμε 62%» είπε αιχμηρά.

Ζωή: Φέρνουμε το χειρότερο μνημόνιο στην ιστορία

Σήμερα είναι η μέρα της ευθύνης του ΣΥΡΙΖΑ για αυτά που πρόκειται να συμβούν, σημείωσε στην τοποθέτησή της στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Όπως είπε κ. Κωνσταντοπούλου, όχι απλώς δεν ήμασταν προετοιμασμένοι, αλλά δεν διαννοηθήκαμε ότι θα φέρναμε απανωτά κατεπείγοντα και το χειρότερο μνημόνιο στην ιστορία, ότι θα αναγκαζόμασταν να φέρουμε εκ νέου την τρόικα.

Είναι καλό να θυμόμαστε από που ερχόμαστε και που πηγαίνουμε, υπογράμμισε η Πρόεδρος της Βουλής και πρόσθεσε:

Ανοίγουμε δρόμους στην ελπίδα, είπαμε, για να πάρουν τα όνειρα εκδίκηση για να φτιάξουμε έναν άλλο κόσμο που είναι εφικτός και όχι σουρεαλισμός.

Είμαστε κάθε λέξη του Συντάγματος, είπαμε, και δεν μπορεί να εννοούσαμε ότι όποιος υπερασπίζεται το Σύνταγμα είναι γελοίος.

«Δεν μπορεί να εννοούσαμε πως όποιος υπερασπίζεται το Σύνταγμα είναι γελοίος, γραφικός ανεύθυνος και πολιτικά ανήλικος», είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου απαντώντας εμμέσως στα όσα είπε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στο Κόκκινο σχετικά με τις πρόσφατες ψηφοφορίες στη Βουλή.

Η Αριστερά είναι ικανή για πολλά, σημείωσε η κ. Κωνσταντοπούλου, λέγοντας πως η ιστορία δεν τελείωσε στις 13 Ιουλίου και οι απαντήσεις είναι αβίαστες.

Και πρόσθεσε:

Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει την ευθύνη να ψηφίσει τρίτο μνημόνιο; Όχι, γιατί ο λαός μας ψήφισε για να καταργήσουμε τα μνημόνια. Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να επιτρέψει να ψηφιστεί το μνημόνιο και μετά να αποφασίσει; Θα είναι εγκληματικό να κηλιδωθεί η Αριστερά, είπε μεταξύ άλλων η κ. Κωνσταντοπούλου, η οποία υποστήριξε ότι «δεν είναι αλήθεια ότι εξαντλήσαμε όλα μας τα όπλα».

 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook