Μια Ζωή και μια...Ζωηρού δημιουργούν και πάλι θέμα στη Βουλή

«Ζωηρούς» πονοκεφάλους αναμένεται να προκαλέσει η απόφαση της Ζωής Κωνσταντοπούλου να προσλάβει στη Βουλή ως ειδική σύμβουλο της, την Άννα Ζωηρού.

Μια Ζωή και μια...Ζωηρού δημιουργούν και πάλι θέμα στη Βουλή

«Ζωηρούς» πονοκεφάλους αναμένεται να προκαλέσει στο Μαξίμου η απόφαση της Ζωής Κωνσταντοπούλου να προσλάβει στη Βουλή ως ειδική σύμβουλο της, την Άννα Ζωηρού.

Μια Ζωή και μια...Ζωηρού δημιουργούν και πάλι θέμα στη Βουλή

Η 'Αννα Ζωηρού, για όσους έχουν ασθενή μνήμη είχε υποδειχθεί και διοριστεί στο ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη την περίοδο που το ΛΑΟΣ μετείχε ως κυβερνητικός εταίρος στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

Και είχε προκαλέσει σάλο όταν αρνήθηκε επί μήνες να εγκαταλείψει τη θέση της στο ΔΣ του Ταμείου μετά τις εκλογές του 2012 όταν στο κυβερνητικό σχήμα μπήκε η ΔΗΜΑΡ και είχε αλλάξει η ...ποσόστωση.

Οταν τελικά η κ. Ζωηρού αποφάσισε να παραιτηθεί στις 26 Μαρτίου του 2013 κατήγγειλε σε επιστολή της προς τον κ. Σαμαρά - με κοινοποίηση και στον Αλέξη Τσίπρα και τους άλλους αρχηγούς- τον τότε πρόεδρο του Ταμείου Τ.Αθανασόπουλο και τον τότε υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα!

Γεγονός που ίσως εξηγεί και την επιλογή της από την κ. Κωνσταντοπούλου η οποία έχει κηρύξει ανένδοτο στον διοικητή της ΤτΕ .

Την είχαν καταγγείλει οι ΑΝ.ΕΛ !

Την κ. Ζωηρού πάντως είχε βάλει στο στόχαστρο το 2013 και η βουλευτής των ΑΝΕΛ και νυν εκπρόσωπος τύπου Μαρίνα Χρυσοβελώνη σε σχέση με την εγκυρότητα του βιογραφικού της.

Η κυρία Χρυσοβελώνη έθετε ερωτήματα για το διδακτορικό της κυρίας Ζωηρού στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών (VUB), τη θητεία της σε διευθυντικές θέσεις πχ του ΕΟΤ στο Λονδίνο τα οποία περιλαμβάνονταν στον φάκελο των προσόντων της για την θέση που κατέλαβε στο ΤΑΙΠΕΔ.

Πάντως στο σχετικό ΦΕΚ όπου και δημοσιεύεται η πρόσληψη της κατεβάστε από εδώ η κυρία Ζωηρού εμφανίζεται ως πτυχιούχος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Αθήνας και κάτοχος μεταπτυχιακού πτυχίου του Πανεπιστημίου VRIJE των Βρυξελλών.

Μια Ζωή και μια...Ζωηρού δημιουργούν και πάλι θέμα στη Βουλή - εικόνα 2

Η κ. Ζωηρού είχε προκαλέσει και με την επιλογή της όταν μετείχε σε αντιπροσωπεία του ΤΑΙΠΕΔ στις Κάννες να μείνει στο πολυτελές ξενοδοχείο «Ritz Carlton».

Η επιστολή παραίτησης σε Σαμαρά που πήγε σε Τσίπρα

ΠΡΟΣ:

Αξιότιμο Πρωθυπουργό της Ελλάδος, κ. Αντώνη Σαμαρά

26 Μαρτίου 2013

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Ενημερώθηκα το προηγούμενο Σάββατο ανεπισήμως και όχι απο τον κ. Στουρνάρα, όπως θα περίμενα, ότι υπήρξε απόφαση αντικατάστασής μου, ενώ απουσίαζα στις Βρυξέλλες για το διδακτορικό μου, την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013 (ελάχιστες μέρες μετά απο συνάντηση που είχα με τον κ. Στουρνάρα όπου με είχε ευχαριστήσει για την ενημέρωση).

Η απόφαση αυτή λαμβάνεται λίγες μέρες πριν απο την ολοκλήρωση δυο μεγάλων ιδιωτικοποιήσεων, του ΟΠΑΠ και της ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ.

Αυτό φαίνεται πως είναι η τελευταία πράξη της απο κοινού ενορχηστρωμένης προσπάθειας και μεθόδευσης των κυρίων Στουρνάρα και Αθανασόπουλου (σε βάρος του οποίου, όπως γνωρίζετε, ασκήθηκαν πρόσφατα διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα αφού κατηγορείται σύμφωνα με το νόμο περί καταχραστών Δημοσίου) προκειμένου να φιμωθεί η δική μου φωνή αλλά και να εξασφαλίσουν έτσι ομόφωνες αποφάσεις κυρίως στους προαναφερόμενους αλλά και σε άλλους διαγωνισμούς, αφού λανθασμένα πιστεύουν ότι η ομοφωνία στις αποφάσεις του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ τους εξαγνίζει.

Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν δέχτηκα να γίνω μαριονέτα κανενός, όπως κάποιοι επιθυμούσαν, ή να αρκεστώ σε έναν διακοσμητικό ρόλο λέγοντας σε όλα ναι, όπως κάποιοι διαρκώς προσπαθούσαν να μου επιβάλλουν.

Δεν δέχτηκα τίποτα απο αυτά γιατί πολύ απλά σέβομαι την καριέρα που με τις δικές μου δυνάμεις έχτισα απο πολύ μικρή ηλικία στο εξωτερικό αλλά και στην Ελλάδα, τις επιστημονικές μου γνώσεις αλλά και τις αρχές και τις αξίες με τις οποίες πορεύομαι όλα αυτά τα χρόνια.

Παρά λοιπόν το εχθρικό κλίμα και τις αφόρητες πιέσεις που δεχόμουν προκειμένου να συμφωνώ με όλες τις εισηγήσεις, εγώ αποφάσισα να αντισταθώ εκφράζοντας με σθένος αλλά και αξιοπρέπεια τις απόψεις μου, επιμένοντας πάντα αυτές να καταγράφονται στα πρακτικά.

Ανέκαθεν πίστευα ότι τα πρακτικά των συνεδριάσεων του ΔΣ πρέπει να είναι στη διάθεση όλων, ακριβώς γιατί ο Ελληνικός λαός έχει δικαίωμα να γνωρίζει το πώς διαχειρίζονται τα μέλη του ΔΣ την περιουσία που ανήκει στους Έλληνες πολίτες.

Αναρωτιέμαι λοιπόν γιατί το ΤΑΙΠΕΔ κρατά τα πρακτικά αυτά μακριά απο τη δημοσιότητα, ως επτασφράγιστο μυστικό, παρόλο που αρκετοί Βουλευτές έχουν ζητήσει αντίγραφα αυτών. Υπάρχει κάτι το οποίο φοβούνται;

Πάντως, όταν η Διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ πήγε στο Κοινοβούλιο να ενημερώσει την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων αναφορικά με την ΕΥΑΘ, απέκρυψε απο τους Βουλευτές ότι εγώ είχα διαφωνήσει με αυτήν την ιδιωτικοποίηση.

Στη διάρκεια αυτού του μεγάλου χρονικού διαστήματος που ήμουν μέλος του ΔΣ δεν δέχτηκα ούτε μια φορά να εγκρίνω έγγραφα που δεν έχω μελετήσει ενδελεχώς, σε αντίθεση με άλλα μέλη, τοποθετημένα αρκετά αργότερα, τα οποία με κλειστά μάτια έδιναν πάντα την έγκρισή τους (μάλλον εξαιτίας της δυσκολίας που είχαν στην ανάγνωση τεχνικών κειμένων στην Αγγλική γλώσσα), εκφράζοντας την αμέριστη εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο του κ. Τάκη Αθανασόπουλου (του κυρίου, υπενθυμίζω, που πλέον κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος).

Είναι σαφές ότι δεν μπορούσα να δεχτώ τη συστηματική παραβίαση του κανονισμού λειτουργίας του ΔΣ και αντιδρούσα.

Όπως δεν μπορούσα και να εγκρίνω προσλήψεις «κολλητών» με μηνιαίες αποζημιώσεις της τάξεως των 4 και 5 χιλιάδων ευρώ, την ώρα που επιβάλλονται στους Έλληνες αιματηρές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

Είναι επίσης σαφές ότι η δική μου συνείδηση δεν μου επέτρεψε την αποδοχή κάποιων κινήσεων της Διοίκησης, το αποτέλεσμα των οποίων, για παράδειγμα, ήταν να απομείνει στο διαγωνισμό των Κρατικών Λαχείων ένας μόνο υποψήφιος (σύμπραξη ΟΠΑΠ).

Επιπρόσθετα, δεν θα μπορούσα να έχω συμφωνήσει στην αλλαγή των όρων που έγινε στο διαγωνισμό της ΔΕΠΑ, αφού είχαν ανοίξει οι φάκελοι των ενδεικτικών προσφορών, κάτι που ρητά και κατηγορηματικά απαγορεύει το πρώτο τεύχος του διαγωνισμού.

Η αλλαγή των όρων του διαγωνισμού, κατα την εκτίμησή μου, σκοπό είχε την ενίσχυση της συμμετοχής κάποιων υποψηφίων, αυτό όμως καταστρατηγεί κάθε έννοια του υγιούς ανταγωνισμού και της ίσης μεταχείρισης.

Επίσης, δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω με όλες αυτές τις επεκτάσεις και ανανεώσεις που κάνει η Διοίκηση στα συμβόλαια των διαφόρων συμβούλων αξίας εκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες κυριολεκτικά γίνονται τελευταία στιγμή ή ακόμα και εκ των υστέρων!

Πάντα με εντυπωσίαζε το γεγονός ότι το ΤΑΙΠΕΔ δεν έχει ποτέ το χρόνο να διενεργήσει διαγωνισμούς για αυτά τα έργα και επιλέγει τις ανανεώσεις και τις επεκτάσεις των υπαρχουσών συμβάσεων.

Είναι πολλά απέναντι στα οποία έχω αντιδράσει και όπως αποδεικνύεται με την κίνηση του κ. Στουρνάρα, αυτό έχει ενοχλήσει πολλούς, τόσο εντός όσο και εκτός Ταμείου.

Σε αυτό το σημείο θεωρώ απαραίτητο να σας ενημερώσω για το ότι συνειδητά επέλεξα να μην πάρω μέρος στα διάφορα σκοτεινά παιχνίδια επιχειρηματικών συμφερόντων (απ’ όπου υπήρξαν οι ανάλογες προσεγγίσεις) αφενός γιατί σέβομαι τον εαυτό μου και αφετέρου γιατί ανέκαθεν σκοπός μου ήταν η εξυπηρέτηση του Δημοσίου συμφέροντος και όχι η διευκόλυνση εκείνων που αδημονούν να πάρουν στα χέρια τους τα περιουσιακά στοιχεία των Ελλήνων σε τιμές ευκαιρίας!

Θεωρώ επίσης υποχρέωσή μου να σας αναφέρω ότι η σύμβαση για τον τεχνολογικό πάροχο του ΟΠΑΠ, της οποίας την υπογραφή το ΤΑΙΠΕΔ (με τη συμφωνία όλων των μελών) είχε αναστείλει εδώ και πολλούς μήνες προκειμένου να μη δεσμεύσει τον επόμενο ιδιοκτήτη του ΟΠΑΠ, αναμενόταν να εγκριθεί σήμερα στη Γενική Συνέλευση του ΟΠΑΠ με τη σύμφωνη γνώμη του ΤΑΙΠΕΔ, παρόλο που ουδέποτε συζητήσαμε το θέμα αυτό στο ΔΣ επί Προεδρίας Τάκη Αθανασόπουλου!

Ολοκληρώνοντας, θα ήθελα να τονίσω το ότι αποτελεί εξαιρετικά μεγάλη τιμή για μένα, την ώρα που ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ αποχωρεί εξαιτίας της άσκησης σε βάρος του κακουργηματικών διώξεων και την ώρα που μέλη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων απομακρύνονται εξαιτίας της εμπλοκής τους με τη δικαιοσύνη, να αποφασίζει ο κ. Στουρνάρας την αντικατάστασή μου επειδή είχα την τόλμη να εκφράσω τις απόψεις μου και να τις υποστηρίξω μέχρι τέλους.

Λυπάμαι πολύ αν αυτή είναι η δημοκρατία που η δική σας κυβέρνηση πρεσβεύει και σας διαβεβαιώνω ότι είμαι υπερήφανη για το έργο που αφήνω πίσω μου.

Φεύγω με το κεφάλι πολύ ψηλά και τη συνείδηση μου ήσυχη, γνωρίζοντας ότι έχω τοποθετήσει πριν και πάνω απ’όλα το συμφέρον του Δημοσίου και πιστεύοντας ακράδαντα ότι αργά ή γρήγορα όλοι θα κριθούν τόσο για τις πράξεις τους όσο και για τις παραλείψεις τους.

Σε κάθε περίπτωση, η δικαιοσύνη είναι εκείνη που θα αποφανθεί για τη νομιμότητα της απόφασης του κ. Στουρνάρα, τόσο για τη χρονική στιγμή που αυτή λαμβάνει χώρα (ελάχιστο χρόνο πριν απο την ολοκλήρωση των διαγωνισμών ΟΠΑΠ και ΔΕΠΑ) όσο και για την αιτιολογία της αντικατάστασής μου.

Μετά τιμής,

Άννα Ζωηρού

Πρώην Μέλος ΔΣ ΤΑΙΠΕΔ

Κοινοποίηση:

Αξιότιμο Πρόεδρο ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξη Τσίπρα
Αξιότιμο Πρόεδρο ΠΑΣΟΚ, κ. Ευάγγελο Βενιζέλο
Αξιότιμο Πρόεδρο ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, κ. Παναγιώτη Καμμένο
Αξιότιμο Πρόεδρο ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΉΣ, κ. Νικόλαο Μιχαλολιάκο
Αξιότιμο Πρόεδρο ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΉΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, κ. Φώτη Κουβέλη
Αξιότιμη Πρόεδρο ΚΚΕ, κ. Αλέκα Παπαρήγα
Αξιότιμο Πρόεδρο ΛΑΟΣ, κ. Γιώργο Καρατζαφέρη
Αξιότιμο Πρόεδρο ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ, κ. Μιχάλη Τρεμόπουλο
Αξιότιμη Πρόεδρο Αρείου Πάγου, κ. Ρένα Ασημακοπούλου
Αξιότιμο Εισαγγελέα Αρείου Πάγου, κ. Ιωάννη Τέντε

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

"ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ ΕΔΩΣΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ" 27 Οκτ 2021 | 13:29

Αντώνης Σαμαράς για Φώφη Γεννηματά: Βαριά μέρα σήμερα για όποιον καταλαβαίνει

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αποχαιρέτησε τη Φώφη Γεννηματά.

ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΛΙΓΟΙ 27 Οκτ 2021 | 13:20

Η Φώφη Γεννηματά δεν "διαφήμιζε" την ασθένειά της- Το άγνωστο παρασκήνιο με την απουσία της από την ψήφιση του Συμφώνου Συμβίωσης

Ο δημοσιογράφος Αρης Δημοκίδης αποκάλυψε τους λόγους της απουσίας της Φώφης Γεννηματά από την ψήφιση του Συμφώνου Συμβίωσης

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΔΕΝΔΙΑ 27 Οκτ 2021 | 13:11

Μήνυμα στην Τουρκία η ρητή αναφορά του Κινέζου Υπουργού Εξωτερικών για το Δίκαιο της Θάλασσας

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο Κινέζος Υπουργός Εξωτερικών έκανε ρητή αναφορά στην Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας.

ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ 27 Οκτ 2021 | 12:56

Ράγισε καρδιές 7χρονη στην κηδεία της Φώφης Γεννηματά: "Μη φοβάσαι, θα είναι κοντά οι άγγελοι"

Συγκίνηση στο τελευταίο αντίο για τη Φώφη Γεννηματά. Δάκρυα από στελέχη του ΚΙΝΑΛ και φίλους. "Σ΄αγαπώ. Μη φοβάσαι, θα είναι κοντά οι άγγελοι", της γράφει ένα κοριτσάκι 7 ετών.

ΠΡΩΗΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ 27 Οκτ 2021 | 12:07

Κηδεία Φώφης Γεννηματά: Απαρηγόρητος ο στενός της συνεργάτης Παύλος Χρηστίδης [εικόνες]

Συντετριμμένος, με δάκρυα στα μάτια, ο Παύλος Χρηστίδης βρίσκεται στη Μητρόπολη Αθηνών, για να αποχαιρετήσει τη Φώφη Γεννηματά.

"ΔΕΣΜΟΙ ΦΙΛΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ" 27 Οκτ 2021 | 11:37

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Κινέζο ΥΠΕΞ στο Μαξίμου: Cosco, τουρισμός και πολιτισμός στην ατζέντα

Σε εγκάρδιο κλίμα η συνάντηση Μητσοτάκη - Κινέζου ΥΠΕΞ στο Μαξίμου.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΟΣ 27 Οκτ 2021 | 11:30

Κακλαμάνης για Φώφη Γεννηματά: Mε πήρε τηλέφωνο να με εμψυχώσει πριν χειρουργηθώ για καρκίνο

"Η Φώφη είχε μάθει να ζει με τον καρκίνο, πριν καν αγγίξει την ίδια", είπε ο Νικήτας Κακλαμάνης.

ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΕΡΙΒΡΑΧΙΟΝΙΟ 27 Οκτ 2021 | 11:14

Κηδεία Γεννηματά: Ο Γιώργος Παπανδρέου και οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ την αποχαιρετούν με ένα λευκό τριαντάφυλλο [εικόνες]

Συντετριμμένοι, πολιτικοί, φίλοι και συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά, αλλά και απλοί πολίτες, την αποχαιρετούν σήμερα σε κλίμα οδύνης.

ΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ 27 Οκτ 2021 | 10:56

Το παράδειγμα της Φώφης: Σαντορινιός και Αναγνωστοπούλου εξομολογούνται πώς τους εμψύχωνε να αντιμετωπίσουν τον καρκίνο

Δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έδωσαν κι εκείνοι μάχη με τον καρκίνο, ο Νεκτάριος Σαντορινιός και η Σία Αναγνωστοπούλου εξομολογηούνται πώς η Φώφη Γεννηματά τους έδινε κουράγιο.

"ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ" 27 Οκτ 2021 | 10:08

Σπίρτζης για Πέραμα: Λέει ψέματα το υπουργείο - Εχουν αυτονομηθεί ακροδεξιές ομάδες της ΕΛ.ΑΣ.

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης καταγγέλλει την ΕΛΑΣ και το υπουργείο για τα γεγονότα στο Πέραμα.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ FACEBOOK 27 Οκτ 2021 | 09:39

Το συγκινητικό βίντεο του ΚΙΝΑΛ για τη Φώφη Γεννηματά - "Θα ήθελα να θυμούνται αυτά που έχω κάνει"

Με ένα συγκινητικό βίντεο αποχαιρετούν τη Φώφη Γεννηματά οι συνεργάτες της στο ΚΙΝΑΛ.

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ 27 Οκτ 2021 | 08:35

"Μου ξέφυγε ο μπαγάσας, αλλά θα τον νικήσω": Τι έλεγε η Φώφη στον Μανώλη Οθωνα μέσα από το νοσοκομείο

"Μέχρι την τελευταία ώρα είχε ένα βαρύ πρόγραμμα, ακόμα και για ανθρώπους που χαίρουν άκρας υγείας. Δεν ζητούσε βοήθεια", είπε για τη Φώφη Γεννηματά ο στενός της συνεργάτης.

ΛΑΙΚΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ 27 Οκτ 2021 | 08:29

Φώφη Γεννηματά: Η στιγμή που φτάνει στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης η σορός της - Με τρεις σημαίες το φέρετρο [βίντεο]

Στη Μητρόπολη Αθηνών έφτασε λίγο μετά τις 8 το πρωί η σορός της Φώφης Γεννηματά. Η σορός θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.