Μίκης σε Λαφαζάνη: Μην κατέβεις στις εκλογές

Να μην κατέβει στις εκλογές καλεί τον Π. Λαφαζάνη ο Μίκης Θεοδωράκης, επικρίνοντας τη μνημονιακή στροφή του ΣΥΡΙΖΑ.

mikis-se-lafazani-min-katebeis-stis-ekloges
SHARE THIS
0
SHARES

Να μη συμμετέχει στις εκλογές ώστε να μην αποτελέσει το αριστερό "άλλοθι σε μια αμαρτωλή Βουλή", καλεί τον Παναγιώτη Λαφαζάνη ο Μίκης Θεοδωράκης, προειδοποιώντας τον ότι σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να προσχωρήσει στο μνημονιακό μέτωπο, όπως ο Αλ. Τσίπρας.

Παράλληλα εξαπολύει δριμεία επίθεση στον παραιτηθέντα πρωθυπουργό και το ΣΥΡΙΖΑ για τη μνημονιακή στροφή τους, ενώ προτείνει τη δημιουργία ενός Παλλαϊκού Μετώπου που "θα λυτρώσει την πατρίδα". 

Ολόκληρη η ανοιχτή επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη:

Αγαπητέ Παναγιώτη,

Στη συνάντηση που ζήτησες πριν λίγες μέρες, συμφώνησες μαζί μου ότι η σημερινή Βουλή στην ουσία αποτελεί κύριο όργανο στην υπηρεσία της μνημονιακής πολιτικής με σκοπό την ψήφιση των νόμων που την υπηρετούν με δημοκρατικό μανδύα.
Γιατί η ύπαρξη μιας μόνιμης μειοψηφίας (ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ) χρησίμευε σαν άλλοθι για τους Συστημικούς Εξουσιαστές, Έλληνες και ξένους. Κυρίως τους ξένους. 
Κάποτε όλοι σας στον ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλέξη Τσίπρα πιστέψατε ότι με την κατάκτηση της πλειοψηφίας στη βουλή και την ανάδειξή σας σε κυβέρνηση θα κατορθώνατε να χτυπήσετε την καρδιά του Συστήματος και να μεταβάλετε τη Βουλή από μνημονιακή σε αντιμνημονιακή. 
Τι έγινε τελικά; 
Αυτό που πέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι να δυναμώσει το Μνημονιακό Μέτωπο. 
Να γίνει δηλαδή οι ίδιος μνημονιακή δύναμη μετά τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το νεοσυσταθέν ΠΟΤΑΜΙ.
Επιβεβαιώνεται έτσι η αρχή ότι δεν μπορείς να χτυπήσεις το Σύστημα μέσα από το Σύστημα, γιατί τελικά θα γίνεις κι εσύ Σύστημα. 
Αυτό σημαίνει ότι εάν πάρετε μέρος στις εκλογές, επιδιώκετε βεβαίως να γίνετε ένα μέρος της αμαρτωλής Βουλής. 
Θα υπάρχουν τότε μπροστά σας δύο ενδεχόμενα: Είτε ως αντιπολίτευση να λειτουργήσετε ως άλλοθι στις αντιλαϊκές αποφάσεις των ξένων είτε -αν γίνετε κυβέρνηση- να έχετε το τέλος του σημερινού μνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ. 
Δεδομένου ότι η ισχύς του Συστήματος είναι καταλυτική. 
Με μια εξαίρεση: τον ενωμένο και όρθιο ελληνικό Λαό. 
Είναι κρίμα οι λαϊκές δυνάμεις που θα σας ψηφίσουν να έχουν την τύχη των οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ που θέλουν - δε θέλουν θα ψηφίζουν Μνημόνια. 
Δηλαδή τα καταστροφικά μέτρα του Τρίτου Μνημονίου που μπορεί να αποδειχθούν μοιραία για το μέλλον της χώρας και του Λαού μας. 
Ως παλιός σύντροφος και φίλος σου, καλώ εσένα και τους οπαδούς του νέου κόμματος να συναντηθούμε στις επάλξεις του Παλλαϊκού Μετώπου που σήμερα θα κρατήσει ψηλά την αξιοπρέπεια του Λαού μας. 
Και αύριο, όταν ανδρωθεί, θα είναι η μοναδική δύναμη που θα μπορεί να λυτρώσει οριστικά την πατρίδα μας και να χαρίσει στον Λαό μας Ελευθερία, Ανεξαρτησία και Περηφάνια. 

Με συντροφικούς χαιρετισμούς, 
Μίκης Θεοδωράκης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook