Μίκης Θεοδωράκης: Η Κυβέρνηση να μην κάνει βήμα πίσω

Ο Μίκης σε γραπτή δήλωση του η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του αναφέρεται στον Σόιμπλε, στα γερμανικά ΜΜΕ, στις αποζημιώσεις, στην Κυβέρνηση, στον ελληνικό λαό.

mikis-theodwrakis-i-kubernisi-na-min-kanei-bima-pisw
SHARE THIS
0
SHARES

Για «... μετωπική σύγκρουση με την ηγεμονική δύναμη της Ευρώπης, την Γερμανία, που θα θελήσει να μας οδηγήσει με όσα μέσα διαθέτει σε εθνική ασφυξία» κάνει λόγο στη γραπτή δήλωση του ο Μίκης Θεοδωράκης, σημειώνοντας με έμφαση: «Δεν θα τα καταφέρει!». 

Η γραπτή δήλωση την οποία ανάρτησε στην ιστοσελίδα του ο Μίκης Θεοδωράκης είναι:

Δήλωση Μίκη Θεοδωράκη

Οι τελευταίες εξελίξεις μάς φέρνουν πολύ κοντά στην Κυβέρνηση.

- Το αλαζονικό και υβριστικό ύφος του Σόιμπλε, που φαίνεται ότι βρίσκει σύμφωνη την μεγάλη πλειοψηφία των Γερμανών,
- Η απόφαση για τη δημιουργία Κοινοβουλευτικής Επιτροπής με στόχο την επιδίωξη της αποπληρωμής του κατοχικού δανείου και την διεκδίκηση των πολεμικών αποζημιώσεων από την Γερμανία,
- Η δήλωση του Υπουργού Δικαιοσύνης για την κατάσχεση της γερμανικής ιδιοκτησίας στην Ελλάδα σε περίπτωση που οι Γερμανοί αρνηθούν να ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματά μας και
- Η υβριστική εκστρατεία του συνόλου των γερμανικών ΜΜΕ κατά της χώρας μας
είναι γεγονότα και πράξεις που μας φέρνουν σε μετωπική σύγκρουση με την ηγεμονική δύναμη της Ευρώπης, την Γερμανία, που θα θελήσει να μας οδηγήσει με όσα μέσα διαθέτει σε εθνική ασφυξία.

Δεν θα τα καταφέρει!

Με την προϋπόθεση βεβαίως, ότι η Κυβέρνηση δεν θα κάνει ούτε μισό βήμα πίσω και ότι η μεγάλη πλειοψηφία του Λαού μας θα σταθεί σταθερά στο πλευρό της.

Πρέπει όμως να έχουμε εμπιστοσύνη και στις δικές μας δυνατότητες, που μπορούν να υπερασπίσουν τα Δίκαια της Πατρίδας μας αλλά και να μας οδηγήσουν σε πλήρη ικανοποίηση των εθνικών μας συμφερόντων.

 
Αθήνα,  12.3.2015
 
 Μίκης Θεοδωράκης

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook