Follow us

Μίνα Γκάγκα: Έβαψε με τους άστεγους κόκκινα αυγά, μαγείρεψε και σέρβιρε στη δομή αντιμετώπισης φτώχειας στον Πειραιά

Η αναπληρώτρια Υπουργός και οι Γενικοί Γραμματείς έβαψαν με τους άστεγους κόκκινα αυγά και αφού μαγείρεψαν, σέρβιραν το μεσημεριανό γεύμα στους ωφελούμενους της δομής Πειραιά.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Μίνα Γκάγκα

Τη Μεγάλη Πέμπτη (13/04) το μεσημέρι, ο πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, Ιωάννης Μαρωνίτης, υποδέχθηκε στις Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας του ομίλου στον Δήμο Πειραιά την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, κα Μίνα Γκάγκα, τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της Φτώχειας, κο Γιώργο Σταμάτη, τον Γενικό Γραμματέα Δικαιοσύνης & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κο Πάνο Αλεξανδρή και την Ειδική Γραμματέα Διαχείρισης Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, κα Νίκη Δανδόλου.

Η αναπληρώτρια Υπουργός και οι Γενικοί Γραμματείς, λόγω της ημέρας, αποδεικνύοντας την έμπρακτη στήριξή τους, έβαψαν με τους άστεγους κόκκινα αυγά και αφού μαγείρεψαν, σέρβιραν το μεσημεριανό γεύμα στους ωφελούμενους της δομής. Οι ωφελούμενοι χάρηκαν πολύ με την επίσκεψη αντάλλαξαν ευχές και τους ευχαρίστησαν για την πολύτιμη βοήθεια.

Επίσης, μέσω zoom έστειλε τις ευχές της, για Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση στους φιλοξενούμενους των δομών και η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, κα Αλεξάνδρα Σδούκου.

Μίνα Γκάγκα: Έβαψε με τους άστεγους κόκκινα αυγά, μαγείρεψε και σέρβιρε στη δομή αντιμετώπισης φτώχειας στον Πειραιά

"Θέλω να σας ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου, γιατί μοιραστήκατε πολύτιμο χρόνο για εσάς. Φτιάξαμε τα αυγά, τα βάψαμε, μαγειρέψαμε, σερβίραμε τους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Είναι μεγάλη χαρά να σερβίρονται από μία Υπουργό, από Γενικούς Γραμματείς, από τόσο σημαντικούς ανθρώπους. Δεν μπορούμε να σώσουμε κανέναν, τον νοιαζόμαστε και αυτό κάνετε και εσείς. Τους νοιάζεστε αυτούς τους ανθρώπους.

Σίγουρα για να σωθεί κάποιος, πρέπει να βοηθήσει και ο ίδιος τον εαυτό του. Εμείς του δίνουμε τα εφόδια και προσπαθούμε όσο μπορούμε. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Εύχομαι Καλή Ανάσταση σε όλους και πραγματικά πιστεύω ότι θα νοιώσετε και εσείς πολύ καλύτερα που περάσατε από εδώ. Από αυτόν τον χώρο της θυσίας, της αγάπης. Αυτήν την ανοιχτή αγκαλιά για τους ανθρώπους που το έχουν τόσο μεγάλη ανάγκη", είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Μαρωνίτης.

Μίνα Γκάγκα δομή φτώχειας

Διαβάστε Επίσης

Από την πλευρά της, η κυρία Γκάγκα μίλησε για τη σημασία της κοινωνικής στήριξης και της προσφοράς, λέγοντας ανάμεσα σε άλλα: "Και για εμένα είναι μεγάλη χαρά, γιατί κάθε ημέρα είναι ημέρα προσφοράς, αλλά το Πάσχα ακόμα περισσότερο. Νομίζω ότι αυτό που δίνουμε στους ανθρώπους μας, πρέπει να το δίνουμε κάθε μέρα και για αυτό είστε πολύ καλοί σε αυτό που κάνετε και είναι πολύ σημαντικό το έργο αυτό. Η Πολιτεία πρέπει να νοιάζεται, ο καθένας μας όμως πρέπει να νοιάζεται. Άρα με πολλή χαρά είμαι εδώ και σήμερα και θα ξαναέρθω, γιατί δεν είναι η πρώτη φορά, όποτε χρειαστεί και όσο μπορώ".

Ο κύριος Σταμάτης, επισήμανε πως πρέπει να είμαστε δίπλα στον πολίτη που έχει ανάγκη ανά πάσα στιγμή: "Εγώ πάλι σας ευχαριστώ για μια ακόμα φορά. Καταρχήν να ευχηθώ Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα, στους ανθρώπους που είναι εδώ πέρα και σε όλο τον κόσμο. Εμείς δεν κάνουμε τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο από αυτό που μας πει ο Πρωθυπουργός. Να είμαστε δίπλα στον πολίτη που έχει ανάγκη ανά πάσα στιγμή. Έτσι και σήμερα και κάθε μέρα είμαστε δίπλα του. Η Πολιτεία κάνει αυτά που οφείλει να κάνει για τους ανθρώπους που δεν στάθηκαν τόσο τυχεροί, κάποιοι από αυτούς στη ζωή. Είμαστε εδώ να συνεχίσουμε και σίγουρα οι επόμενες ημέρες θα είναι καλύτερες για αυτούς τους ανθρώπους. Και πάλι ευχαριστώ".

Μίνα Γκάγκα δομή φτώχειας

Ο κος Αλεξανδρής τόνισε την αξία της πολιτικής: "Ήθελα να σας ευχαριστήσω πάρα πολύ και για την εμπειρία που μας δώσατε να σερβίρουμε εμείς σημαντικούς ανθρώπους και να καταλήξω λέγοντας ότι η αξία της πολιτικής είναι όταν είναι δίπλα στους καταραμένους της ζωής. Στους εύπορους της ζωής θα τους βρεις πάρα πολλές φορές δίπλα σου και μπροστά σου, όσο και εσύ αντέχεις. Σε ευχαριστούμε πάρα πολύ".

"Ευχαριστώ πολύ και για εμένα είναι μεγάλη χαρά, όπως και πέρσι το Πάσχα και Πρωτοχρονιές να είμαστε όσο μπορούμε κοντά σε όλους τους συνανθρώπους μας, ειδικά σε αυτούς που είναι χωρίς τις οικογένειές τους ή έχουν χάσει κάποιο σπίτι", ανέφερε η κυρία Δανδόλου.

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ 25 Νοε 2023 | 15:08

Πειραιάς: Κατασχέθηκαν 91 κιλά κοκαΐνης, αξίας 4 εκατομμυρίων ευρώ, μέσα σε φορτίο με... μπανάνες [εικόνες - βίντεο]

Μέσα σε εμπορευματοκιβώτιο με στοιβαγμένες μπανάνες εντοπίστηκαν οι ναρκωτικές ουσίες.

ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΤΗ ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΜΑΛΑΚΑΣΑΣ 23 Νοε 2023 | 21:15

Δράκος των Εξαρχείων: Κορυφή του παγόβουνου ο 23χρονος - Αφαντοι 43 αλλοδαποί - 2 κατηγορούνται για απόπειρα βιασμού

ο "Δράκος των Εξαρχείων" δεν είναι η μόνη περίπτωση κατηγορούμενου που δε δίνει το παρών, δεν ξέρει κανείς πού βρίσκεται και δεν αναζητείται απο κάποιον.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥΣ 23 Νοε 2023 | 09:01

"Το Κεφάλαιο του Μαρξ που πήρα στη γιορτή σου...": Αντίο με Χατζηφραγκέτα από 21 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά

"…και το Κεφάλαιο του Μαρξ που πήρα στη γιορτή σου, εάν του είχες ρίξει μια ματιά, θα ήμουνα μαζί σου", έγραψαν 21 μέλη από την ΟΜ Β’ Διαμερίσματος Πειραιά.

ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟ 2025 13 Νοε 2023 | 20:55

Ξεκινάει η ανέγερση του Δικαστικού Μεγάρου Πειραιά - "Από τα εμβληματικότερα έργα για την πόλη"

Υπεγράφη το οριστικό συμβόλαιο για την ανέγερση και αγορά από το ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ. - Τι υποστήριξε ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης.

ΚΑΜΙΝΙΑ 13 Νοε 2023 | 20:34

Πειραιάς: Η νύφη πήγε στην εκκλησία με... το τρόλεϊ της γραμμής [Βίντεο]

Είναι το μοναδικό ΜΜΜ που διέρχεται από την οδό Αγίου Ελευθερίου και αποτελεί σήμα κατατεθέν της εν λόγω γειτονιάς του Πειραιά.

ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 07 Νοε 2023 | 10:22

Πειραιάς: Πέντε ληστείες εις βάρος ανηλίκων με μαχαίρι - Οι δράστες επέβαιναν σε μηχανή

Στον Πειραιά ανήλικοι έπεσαν θύματα ληστειών το βράδυ της Δευτέρας.

GES2023 05 Δεκ 2023 | 22:23

Κασσελάκης: "Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν διδάχθηκε από την μνημονιακή περίοδο - Επιβάλλει λιτότητα μέχρι το 2026"

Μίλησε στο 34h Annual Greek Summit που διοργανώνει το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο.

ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ 20.000 05 Δεκ 2023 | 22:11

Μητσοτάκης στο Tik Tok: Παράταση στο Youth Pass μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου

Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως οι αιτήσεις αυξήθηκαν κατά 20.000.

ΣΤΟ OPEN 05 Δεκ 2023 | 20:30

Επίθεση Τσακαλώτου στον ΣΥΡΙΖΑ: Μεγάλη ευθύνη έχει ο Τσίπρας- Χυλός το κόμμα, μετά την εκλογή Κασσελάκη διαλύεται

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της "Νέας Αριστεράς" ανέφερε για τον ΣΥΡΙΖΑ "δεν μπορεί να είσαι χυλός. Δεν μπορεί να μην ξέρει ο άλλος τι είσαι".

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 05 Δεκ 2023 | 20:20

Κριτική της Δώρας Αυγέρη στους "11": Εφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί έχασαν στις εσωκομματικές εκλογές

"Υπάρχει ένα τεράστιο πολιτικό γιατί, για αυτούς που έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ" είπε χαρακτηριστικά η κ. Αυγέρη

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 05 Δεκ 2023 | 19:55

Ο Μπογδάνος κατέβασε... ρολά στο πολιτικό του γραφείο και επέστρεψε στη δημοσιογραφία: "Εδώ γράφουμε αλήθειες"

"Τέλος εποχής; Όσο και ξεκίνημα νέας. Οι ιδιότητες αλλάζουν. Οι αρχές και οι αξίες όχι" αναφέρει ο πρώην βουλευτής.

ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ 05 Δεκ 2023 | 19:06

Η Ελενα Ακρίτα ζητά να ανοίξουν τα στόματα για τον Ολιβερ στην Αράχωβα: Όποιος ξέρει και δε μιλάει δεν είναι καλύτερος

Το πανέμορφο χάσκι έφερε χτυπήματα στο κεφάλι, είχε σπασμένα πλευρά ενώ είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά με αιχμηρό αντικείμενο.

ΣΤΟ MEGA 05 Δεκ 2023 | 18:59

Οι 4,5 ώρες του Ερντογάν στην Αθήνα: Ερχεται με 3 αεροπλάνα και 2 λιμουζίνες από τιτάνιο που αντέχουν σε χημική επίθεση

Ο Τούρκος πρόεδρος δεν θα δεχτεί ερωτήσεις μετά τις δηλώσεις που θα ακολουθήσουν της συνάντησης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.